Bellford
4 78 6 1

Opinie o Bellford

Kaśka

Ogólnie POLECAM. Według mnie to dobra firma, bo po prostu mi się tam podobało. Były minusy jak stres czy trochę mało adekwatne szkolenia, ale cała reszta mi odpowiadała. Można było się rozwijać, co dla mnie jest wartością nie do przecenienia. Zdobyłam sporą wiedzę i doświadczenie. Poza tym dawali sporo benefitów i chociażby możliwość pracy zdalnej, co było dla mnie dużym ułatwieniem. Co do wynagrodzenia to było na odpowiednim poziomie. W sumie podobne do konkurencyjnych firm, ale mnie to wystarczało. Tak generalnie to moja opinia o tym pracodawcy jest dobra i myślę, że mogę go polecić. Głównie tym zaczynającym karierę, ale i doświadczone osoby mogą znaleźć tam coś dla siebie.

Marcin

Firma jak firma. Ale strona gowork ...bez komentarza

Dawid

Najmocniejsze ATUTY pracy tutaj to dla mnie: umowa o pracę lub jak ktoś chce dorywczo inna forma zatrudnienia karta multisport pizza w każdy wtorek praca w zgranym młodym teamie elastyczne godziny pracy możliwość rozwoju Mam nadzieję, że pomogłem.

Oleg

Wyniki i przebieg współpracy pozwalają na polecenie BF jako fajnego pracodawcę w szczególności za pozytywną atmosferę i możliwości rozwoju. Z pełnym przekonaniem rekomenduję jako rzetelnego i godnego polecenia.

Jacek

GORĄCO POLECAM. Na start. Aby się wdrożyć i zdobyć umiejętności. To wszystko jest. Pełna profeska. I bardzo dobre zarobki.

JK

Jestem bardzo zadowolony z tej firmy. Praca która mi zaoferowali trwa do dzisiaj (ponad rok pracuje) Wypłaty na czas, mila atmosfera,biuro na wysokim poziomie, również ze strony managera wielki profesjonalizm oraz bardzo mile i cieple podejście. Gdy miałem problem zawsze mogłem do kogoś z firmy się zwrócić o pomoc. Szczerze polecam innym pragnącym podjąć prace.

Ela i Rafał

Dołączamy do wszystkich zadowolonych klientów BF. Rozmawialiśmy z trzema innymi doradcami (kredyt na mieszkanie oraz dofinansowanie ), w rezultacie wybraliśmy Pana Michała z czego bardzo się cieszymy. Dokumenty były wypełnianie od razu, nie odkładane na kolejny dzień itd. Wszystko sprawnie i co najważniejsze skutecznie. Pan Michał był zawsze o jeden krok do przodu, brał pod uwagę wszystkie czynniki zakłócające proces. Pomimo problemu z deweloperem, który mógł skutkować brakiem kredytu bądź innego mniej korzystnego, oraz utratą wcześniej otrzymanego dofinansowania, Pan Michał zadziałał natychmiastowo co przełożyło się lepszą dla nas ofertą.

tie89

POLECAM I DAJE REKOMENDACJE Pozytywna atmosfera. Mają najlepsze produkty i można działać na dobrym portfelu klientów. Biuro nowoczesne zdecydowanie wyższe standardy. Telefon jak potrzeba jest. Pani z back office bardzo pomocna i profesjonalna. Są sztywne ramy pracy ale można tez je elastycznie jak coś pod siebie dopasować. Zaproponowano mi podstawę plus premie. Poza tym co wtorek firma stawia pizzę wszystkim. Niby nic ale gdzie indziej tego nie miałem.

michael

Wiem, że od tego kwartału wprowadzili pasy startowe i dodatkowe bonusy za dowiezienie wyniku. Także spoko.

michael

Dobra firma żeby pracować. Rzeczowi ludzie i branża bardzo mi odpowiada.

Anonimm

NIE POLECAM Obiecują gruszki na wierzbie a nie dają nic w zamian, nieprofesjonalne podejście do nowych pracowników, brak telefonów służbowych i laptopów. Praca na samej prowizji której prędko nie zobaczycie...

Marek Kulesza
@Anonimm 10.12.2018 22:44

Niestety wpis powyżej nie jest zgodny ze stanem faktycznym. To nie jest call center żeby dawać telefony ani Comarch żeby brać laptopy.

Anonim
@Marek Kulesza 13.12.2018 15:46

W takim razie jakim sposobem uznajecie sie za profesjonalna firme panie Marku skoro nie zapewniacie pracownikom narzedzi nie zbednych do wykonywania pracy? Chcesz zebym umawial spotkania telefobicznie? Daj mi telefon. Proste :) Zostalem zaproszony do Was na rozmowe, pracowalem na platformie inwestycyjnej i wiem jak wygladaly takie firmy ale chociaz daja narzedzia, bazy i majac sprzedaz autentycznie dostawalo sie wysokie prowizje, wszystko czarne na bialym, praca byla ciezka lecz nie dla kazdego. W pozytywnych komentarzach nie ma zadnych konkretow procz "przyjdz, zobacz, sproboj", w negatywnych za to sa same konkretne informacje i wychodzi na to ze nie dosc ze praca polega na szukaniu frajerow to tak samo jak klientow traktujecie swoich pracowników, brak mozliwosci sprawdzenia jak doszlo do spotkania czy byla sprzedaż "trzeba wierzyc Wam na slowo" a wiadomo ze skoro sie kreci klientow to czemu nie pracownikow? W nastepnym tygodniu przyjde i sam na wlasne oczy sprawdze co sie pokrywa z prawda ale mi oczu nie zamydlicie obiecankami.

elo97
@Anonim 13.12.2018 23:36

Ty chyba mylisz firmy. U nich nie ma żadnych platform inwestycyjnych. Pomijam fakt nazywania klientów frajerami przez Ciebie co jest po prostu niegrzeczne. A z klientami pracuje się osobiście a nie przez telefon więc mylisz się co do kultury pracy. Może zostałeś skrzywdzony przez jakieś call center ale nie wylewaj swoich żalów na inne firmy. Szczególnie jako anonim. Wesołych Świąt Ci życzę. Bez odbioru :)

.
@Marek Kulesza 13.12.2018 15:46

Oczywiście, ze jest

Joanna

Trzy lata temu zderzyłam się z skomplikowaną machiną wymiaru sprawiedliwości, bezwzględną warszawską firmą skupującą długi oraz nieprzychylnym komornikiem również z Warszawy. Sprawa była zaniedbana, ponieważ nie byłam świadoma rzekomego długu (uczelnia sprzedała zobowiązanie, którego w zasadzie nie powinno być). Sytuacja była tak beznadziejna, przegrana, że moją jedyną motywacją do działania było przeciwstawienie się spłacaniu ogromnej jak dla mnie kwoty rzekomego długu, odsetek, kosztów sądowych itp. Próbowałam sama coś wyjaśniać, prostować, ale po prostu było to niemożliwe. Pominę fakt, ile nieprzyjemności przeżyłam z tego powodu… Spotkało mnie sporo szczęścia, że trafiłam na swojej drodze pod skrzydła firmy. Rozpisywanie się na temat profesjonalizmu, fachowości ale też miłej obsługi zajęło by mi wiele akapitów. Zamiast tego powiem jak skończyła się sprawa (na dzień dobry przekazano mi rzeczowo, że nie gwarantuje sukcesu gdyż bardzo późno zwróciłam się o pomoc do profesjonalnego pełnomocnika). Nie mniej… udało się. Zostałam oczyszczona z zarzutu i zwrócone mi wszystkie pieniądze – rzekomy dług, odsetki, a także koszty sądowe! Bellford to firma której warto powierzyć swoje sprawy. Raz jeszcze bardzo dziękuję! Osobom w kłopotach polecam z czystym sumieniem !

Andrzej

BF to firma wiarygodna z dużym doświadczeniem w branży finansowej. Opinię tą potwierdza współpraca przy realizacji wielu projektów z najwiekszymi TFI w Polsce — wszystkie procedury zostały wykonane solidnie, zgodnie z normami i obowiązującymi przepisami. Wszystkie prace przebiegały sprawnie i z oczekiwaną starannością. Polecamy tę firmę jako rzetelnego i profesjonalnego pracodawcę. Pełne referencje.

darrrrrek

Do pracy tutaj trafiłem w marcu 2018. Koło miesiąca trwało szkolenie. W tym czasie też rozkręcałem się i pracowałem z Panem, który pracuje w BF kilka już lat. Na szkoleniu było trochę o funduszach, obsłudze klienta, bitcoinach, wogóle dużo dla nowych podstawy rynków kapitałowych. Potem wiadomo procedury w pracy, ścieżka kariery. Dużo tego ale fajnie. Przynajmniej rozwojowo. Potem nadal były szkolenia ale już nie tak intensywnie.

BlablaPaweł

Odradzam, w ogłoszeniach obiecują gruszki na wierzbie, realnie to umowa śmieciowa i sama prowizja, na dodatek szefostwo samo dodaje tu pozytywne komentarze. Praca polega na szukaniu ludzi mających gdzieś oszczędności i nagabywaniu ich żeby wplacili je w produkty z wysoką opłatą początkową.

Adam

Biorąc pod uwagę wszystkie aspekty mogę napisać, że w tydzień byłem po rekrutacji i podpisaniu umowy. Następnie przeszedłem wdrożenie/szkolenie i z Karolem pracuję- którego oceniam jako spoko szefa. Lubię nowe technologie i inwestycje dlatego dla mnie to był dobry wybór.

anonim
@Adam 17.12.2018 12:40

Inwestycje, kryptowaluty, surowce. to są prawdziwe inwestycyje, finanse z prawdziwego zdarzenia, a nie exel w korpobudynku. Umowę tego samego dnia dostałem, przeczytałem.. podpisałem! telefon służbowy na wyłączność pizza w każdy wtorek! uwielbiam za to bellforda. W każdej chwili ktoś mi pomoże z pracowników. Jest możliwość dużego rozwoju, awansowania :)

elo97

Jesteście DEBEŚCIAKI! Pracownikiem firmy jestem od niedawna ale mogę z całego serca polecić. Dzięki nim udało mi się poszerzyć swoją wiedzę na temat marketingu i ekonomii. Umowę dostałem sprintem. Jest fajnie.

buffet

Elastyczny grafik. POLECAM

Marek Kulesza

To bardzo dobra spółka. Rzetelna i kreatywna. Miejsce pracy, które pozwala osobom ambitnym osiągnąć swoje cele zawodowe. Praca tu nie jest trudna ale wymaga myślenia i właśnie kreatywności.

anonim

Niestety, z racji wyprowadzki natychmiastowej z krakowa do olsztyna, musiałem zrezygnować ponad miesiac temu ze stanowiska w tej firmie. Pracowałem u nich 11 msc, spośród moich dotychczasowych prac w dwóch bankach oraz firmie finansowej, Bellford mega mocno rozwinał mnie z wiedzy o rynkach kapitałowych, finanse mam w małych palcu teraz :) Wyszkolili mnie najlepiej jak umieli, najfajniej wspominał atmosfere ludzi pracujacych w krakowskim oddziale, młode osoby, zawsze mogłem liczyć na ich pomoc. Byłem z bellford na wyspach kanaryjskich oraz na ibizie, za dobry wynik :) najlepsze wakacje ever. Umowę o pracę z nimi miałem. WYPŁATY TYGODNIOWE!!! nigdzie sie z żadna firma taka nie spotkałem, gdzie mogłem dostawać wypłate co tydzień. ZARZĄD BELLFORDU... pomyślcie nad otworzeniem oddziału w Olsztynie!!

Szymon

Rzetelna firma. Przychodzisz do pracy i ma wszystkie narzędzia zapewnione. Ścieżkę kariery, biura, atmosferę na plus. Jak chcesz pracować i się realizować to dobre miejsce do popisu. Umowa i pieniądze konkretne. Lubię atmosferę w Bellford za: Młody team

anonim

Od tygodnia współpracuje z firma bellford. Firma zrobiła na mnie olbrzymie wrażenie, 3 etapy rekrutacji przeszedłem, zaprosili mnie na 1 dzień, aby poznać wszystkich ludzi, biuro. pogadać z pracownikami, spodobało mi się luzne podejście, fajna atmosfera. Młode osoby, na drugi dzień dostałem umowę do podpisania, wątpie... że ktoś musiał czekać 1.5tyg na umowę, bo pytajac dziewczyn i chłopaków, to również dostawali na 2 dzień po zapoznaniu się z innymi. Szkolenia odrazu 2h z wiedzy i praktyczna prace zaczałem. Tu są prawdziwe finanse, żadne korpo nie oddaje takiej atmosfery, zawsze mogę liczyć na pomoc od innych, nie ma wyścigu szczurów, telefon służbowy dostałem przy podpisaniu umowy. Wychodzimy na imprezy integracyjne. Wiedze jaka wyniosłem po tygodniu pracy z nimi? większa niż przez 3 lata studiów ekonomii na uczelni ekonomicznej, a dodatkowo już za pierwszy dzień zarobiłem 3200 zł. Polecam każdemu kto chce się rozwijac, ścieżka rozwoju dla każdego. Kto ceni fajnych ludzi wokół siebie! biuro w centrum miasta

Bet

Przychodząc do firmy byłam bardzo pozytywnie nastawiona . Do szkoleń nie mogę się przyczepić ( ktoś odrobił pracę domową odnośnie obsługi Power Point) Na umowę musieliśmy poczekać ponad 1,5 tygodnia !! I jakie było nasze zdziwienie gdy otrzymaliśmy -umowę zlecenie o_O . Umowa bardzo niekorzystna dla pracownika... * Klauzura o zakazie konkurencji przez rok bez możliwości otrzymania odszkodowania z tego tytułu * W przypadku gdy ktoś zerwie umowę musisz oddać pieniądze... * Za wszystko płacisz ty ! I wiele, wiele więcej... Piszę tą opinię tylko dlatego, że jest bardzo dużo ogłoszeń na Facebook w sprawie pracy. Nie chce aby ktoś jeszcze tracił czas na tą firmę. Nie wierzcie w umowę o pracę ... Zarząd nie szanuje ludzi. Nie mogliśmy liczyć nawet na swoje biurka , telefony służbowe czy laptopy... Nie polecam firmy Bellford !

Halina
@Bet 22.11.2018 02:40

Bardzo ważne, że podzieliłeś się zapisami umowy jaką proponuje Bellford swoim nowym pracownikom. Kiedy ubiegałeś się o zatrudnienie w tej firmie? Może coś od tego czasu zmieniło się w tej kwestii? Zachęcam do pozostawienia wypowiedzi osoby pracujące w tej firmie.

Anonim

Porażka - radzę trzymać się z daleka. Na umowę trochę poczekacie, a jak już dostaniecie to na bardzo niekorzystnych warunkach. Firma podchodzi bardzo nieprofesjonalnie do nowych pracowników, zdarzyła się sytuacja, że nie mieli dla nas telefonów służbowych i trzeba było dzwonić z prywatnego, jeśli ktoś chciał pozyskać klienta. Firma obiecuje wiele, ale nie daje nic. Ja uciekam i przestrzegam.

Bet
@Anonim 31.10.2018 09:39

Podpisuję się pod twoim komentarzem.

Jankee

Dobra kariera i dobre pieniądze. Może się przyda. Lubię atmosferę w Bellford za: Darmowa pizza

Piotrek

Moim zdaniem świetna firma, bardzo wysokie wynagrodzenie w stosunku do pracy jaką trzeba włożyć, pomocni przełożeni. Ogólnie z czystym sercem polecam. Pracuje od pół roku w firmie. Moje sugestie dla bellford z oddzialu kraków? Tak Trzymać ! Lubię atmosferę w w bellfordzie za Pomoc przełożonych i kawe każdego poranka na rozbudzenie

jjjjjjakub

To praca z klientami. Obsługa, pozyskiwanie itd. itp. Zahaczyłem się tutaj na razie jest spoko. Miło, dobra pensja. Dużo wyzwań. Lubię atmosferę w Bellford za: Ludzie

Michał

Dzięki pracy w firmie i leaderowi który mnie bardzo motywuje i pomaga wspinać się na wyżyny, mogę sobie pozwolić na 2 tygodnie ciężkiej pracy a pozniej 2 tygodnie urlopu z żoną. Atmosfera w pracy jest super, częste wyjścia na spotkania integracyjne, w każdej chwili pomoc ze strony kolegów czy szefostwa. Wypłaty co tydzień z ich 1 produktu a reszta co miesiąc jak w każdej innej robocie. Biuro najpiękniejsze w jakim kiedykolwiek pracowałem

Bartek

Lubię atmosferę w Bellford za: Wielka dawka wiedzy, praca z najlepszymi no i świetne zarobki ;)

nickyjam

Opinię mam dobrą. Uwolniłem się z pracy w banku i ich chorych planów sprzedażowych za marne premie. Tu mam paletę produktów, większą elastyczność i zarobki 5-6 razy większe.

Zostaw opinię o Bellford - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bellford