Kancelaria Prawa Gospodarczego Sp. z o.o.

Adres: Pl. Strzelecki 25, 50-224 Wrocław

NIP: 8982212178 KRS: 0000562303

Kancelaria Prawa Gospodarczego Sp. z o.o.
4 350 6 1

Opinie o Kancelaria Prawa Gospodarczego Sp. z o.o.

Ojoj

Paula jako jedyna podpisała się tutaj z imienia. Reszta szczurków najeżdżających na nią jakoś nie ma odwagi tego zrobic. To chyba mówi samo za siebie. Łatwo jest komuś anonimowo cisnąć, szkoda ze nikt nie ma odwagi robic tego pod swoim nazwiskiem albo chociażby imieniem. Mocno żałosne :)

Była pracownica
@Ojoj 17.01.2019 17:07

Oczywiście, że nikt... Bo nie ma kto... Wszystko pisze lub dyktuje M.P. i myśli, że ktoś się na to nabierze. Przecież od początku posługuje się innymi... Sławek to już w ogóle był hicior. Pan prezes siedział w open space w call center, a pan "jedynie" dyrektor miał własne biuro, o wszystkim decydował i jeszcze oczekiwał ukłonów... Szkoda tylko, że nie on się podpisywał na dokumentach... Więc sądzicie, że tu będzie miał na tyle cywilnej odwagi, żeby swoim nazwiskiem chociaż jeden wpis sygnować? To malusi tchórz z wybujałym ego... Gdyby z poziomu tego ego skoczył na poziom swojego IQ, zostałby z niego tylko pan kleks...

Była

Nie ma jak to odrzucony współpracownik. Paula jesteś totalną ignorantką i manipulantką. Sama zarządzałaś zespołem jako kiero. To ty realizowałaś zadania wyznaczone prezesa bez najmniejszego oporu. Pamiętam to jak dziś jak mnie opierdalałaś i mobbingowałaś. Swojego przyjaciela geja pozbyłaś się bez mrugnięcia okiem. Razem z Kochankiem Kacprem realizowałaś wszystko co zostało ci polecone i za wszystko ponosiłaś osobistą odpowiedzialność. W końcu Prezes poznał się na waszych działaniach realnych prawdziwych i wylecieliście z wielkim hukiem. I teraz wylewasz żale publicznie. Wstydu kobieto nie masz.

P.
@Była 17.01.2019 12:06

Panie Mariuszu, nie wstyd Panu takie bzdury wypisywać, tak kłamać? Proszę przynajmniej używać słów których, znaczenie Pan rozumie... Proszę nie mylić osób, czasu i faktów. Dorosły facet, niby poważny, a traci czas na bzdury i kłamstwa w Internecie. Na dodatek jako "kobieta". Oj...

Paula

właśnie to jest pfw w pigułce. Nienawiść, agresja i kłamstwa...W imię czego? Zaskakujące, że pracownicy kancelarii nie mają wiedzy, że na te praktyki są przynajmniej 3 paragrafy z karnego. Nie mają tego świadomości, czy są aż tak wielkimi ignorantami?Zastanawia mnie i taka rzecz - pracownik mówi o swoim szefie "Mario", wskazuje to raczej bliskość i poufałe relacje. O swoim szefie "Mario" mówi Obecna. i Obecny - rozkoszne i podejrzane. Milusińscy, ja swoje komentarze podpisuję swoim imieniem, nie wstydzę się go. Tylko te komentarze są moje. Osoby myślące, że pod nickiem pozostają anonimowe, są w błędzie. Przede wszystkim, jak już wspomniałam, z PFW zostałam wyrzucona, ponieważ powiedziałam, że "dopóki nie otrzymam zapłaty nie przyjdę do pracy" (to i wiele więcej zachowałam na nagraniach. Nagrań nie publikowałam, lecz mam je, bo obnażają wiele, bardzo wiele) już wtedy szef zalegał z płatnością za miniony miesiąc, a zapowiedział opóźnienie i kolejnej należności. Zapłaty nie otrzymałam do dziś, więc cóż nazywacie "okradaniem", kto kogo okradł? Pracując nie dopuściłam się żadnych nieprawidłowości, żadnych działań na szkodę spółki. Tym bardziej nie dopuściłam się kradzieży. Osoby pomawiające mnie o ten czyn muszą być świadome konsekwencji karnych jakie z tych słów mogą wyniknąć. Kolejne - stabilność czy niestabilność psychiczna, problemy psychiczne, czy psychiatryczne... to zabawne, jak ignorant może śmiało wydawać fałszywe osądy, będąc zatrudnionym w firmie człowieka przejawiającego wiele cech osobowości borderline - to to się powinno leczyć, zamiast zarzucać komuś z przebytą (wyleczoną) depresją, że wyleczył chorobę. To nieleczona choroba to wstyd, to głupota, to niebezpieczeństwo dla otoczenia (w przypadku borderline zwłaszcza). Obecny, Obecna - czy zdajecie sobie sprawę co by było, gdybyście agresją w internecie (jak ta) doprowadzili osobę zaburzoną psychicznie do (dla przykładu) samobójstwa? A co jeśli osoba ta wskazałaby was jako ostateczny powód swej decyzji? Obecni, wasze szczęście że jestem osobą zdrową, a wy tylko (lub aż) znieważanie mnie publiczne. Aluzje do mojego życia prywatnego? Jakie to ma znaczenie. Jest tylko manifestacją waszego żałosnego poziomu. Na wasz temat też mogłabym wiele, ale po co? Podsumowując - informuję o podjętych krokach prawnych w sprawie "agresji w sieci" i bublicznego znieważania przez pracowników PFW za namową ich przełożonego (są rzeczy, które powiedzieć wam mógł tylko szef, więc pewnie nakłonił was do publikowania tych wpisów). Mam nadzieję, że temat został wyczerpany. Co do tematu tego "forum", to jeszcze raz wyrażę się jako były pracownik - w PFW nie warto. Co do pozytywnych wpisów - większość albo pisze wasz "Mario", albo pracownicy na jego polecenie (wiem bo sama dostawałam takie polecenia, ale odmawiałam ich wykonania - nie leżało to w moich obowiązkach i kolidowałoby z prawdą) Co do pozytywnych wpisów zadowolonych klientów - nie wiem czy wszystkie, ale część jest zmyślona i nie napisali ich klienci...

Bartosz- Bartolini

@ Była pracownica 16.01.2019 20:24 widać że, nie masz pojęcia o czym piszesz. Mam kontakt ze każdym managerem który pracował w tej firmie. Każdy wspomina miło i z sentymentem tą pracę. Jak zajmowałem ważne stanowisko i zarabiałem całkiem niezłe pieniądze jak na branże. Nie narzekałem na wynagrodzenia jak i na Mario. Jak sama byś zainwestowała swoje środki to także inaczej patrzyłabyś na to. Mam już doświadczenie bo tez sam prowadzę biznes konkurencyjny więc dzisiaj z tej perspektywy mogę to docenić. Zaglądam na gowork aby zobaczyć jak konkurencja sobie radzi :)) i cieszy mnie że nie do końca właściwie. A co do managerów to przestań bajki opowiadać każdy pracuje dalej w innych spółkach i nikt ale to nikt się nie wspiął nigdzie szorują po dnie. Byli Dyrektorami Pionów z kasą i odpowiedzialnością a są dzisiaj przedstawicielami - napierdzielaczami do klientów. I nikt nie zarabia nawet tyle co tam.Mogę podać każde imię i nazwisko i kwoty oraz stanowisko gdzie pracuje i za ile.

Obecna.
@Bartosz- Bartolini 16.01.2019 21:35

Ciekawi jesteśmy tych imion i nazwisk Oraz zajmowanych stanowisk.

Była pracownica
@Bartosz- Bartolini 16.01.2019 21:35

Bajkopisarzu (bo tylko tak można się do Ciebie zwracać) - po tej wiadomości widać, że albo jesteś obecnym pracownikiem, któremu Mario mówi co ma pisać, albo jesteś Mariem we własnej osobie ???? Pojęcia nie masz o tym, co u ludzi, którzy odeszli. I nie wymyślaj, że masz kontakt z każdym byłym managerem, bo ze mną jakoś nie masz hehe. Pozdrawiam Fantasto i miłego dnia życzę.

Obecny

HAHAHA @ Paula nie ma jak to osoba lecząca się psychicznie, okradająca firmę w której pracuje. I jeszcze ma czelność komentować. HaHAHA Dziwi się że ktoś z nią zakończył współpracę. Drodzy czytający wszystkie wpisy negatywne o tej firmie realizuje dwója byłych pracowników Kochać i jego Kochanica która zostawiła męża a teraz wylewa swoje flustracje na gowork. Paula twój kochaś Ci pomoże.

Oj
@Obecny 16.01.2019 16:32

Pisząc „frustracja” jedynie potwierdzasz jej słowa o anlfabetyzmie i zidioceniubpanujacym w tej kancelaryjne. MP musi byc dumny z twojej elokwencji, ale bardziej stawiam na to ze po cichu się z ciebie śmieje i tobą gardzi, ameba umysłowa.

Oj
@Oj 16.01.2019 18:24

„*flustracja”-nawet telefon żąda ode mnie poprawnej formy

Obecna.
@Obecny 16.01.2019 16:32

Ha! Nie odkryłeś Ameryki! Każdy w firmie wiedział, ze Paula to osoba niestabilna emocjonalnie, z problemami natury psychicznej jak i psychiatrycznej. I każdy się tez dziwił dlaczego Mario chce współpracować z kimś takim. Niestety jej nowy wybranek nie będzie dla niej wsparciem. Jest to Chlopiec, ktory nie posiada ani umiejętności, ani wykształcenia. Wiec dlaczego Mario chciał i z nim współpracować? Ha! Może ty znasz odpowiedzi na te pytania?

Paula
@Oj 16.01.2019 18:27

Słownik w telefonie sugeruje poprzednie formy (mogą być błędne) jego użytkownika. Powołujący się na "słownik w telefonie" raczej nie zna innych słowników. Słownik języka polskiego (PWN) nakazuje formę poprawną - "Frustracja". Język polski naprawdę nie jest aż tak trudny, ludzie! Ponadto braki w wiedzy można uzupełniać i zamiast powielać własne błędy, nauczyć się czegoś nowego, zmądrzeć. Ale, ale... czy to forum o pani Pauli, czy może raczej o PFW? wróćmy do tematu.

Zdziwiony
@Oj 16.01.2019 18:24

Analfabetyzmie a nie "anlfabetyzmie" Widać twoje zidiocenie. Zacznij pisać właściwie. Udaj się do szkoły podstawowej uzupełnić wiedzę.

Bartosz

@MC 08.11.2018 18:53, Była pracownica 08.01.2019 14:14 Faktycznie prezes Mario chyba nie ma "ręki" do managerów. Żaden z nich z tego co wiem z nim nie pracuje. Sławek, Sylwia, Ola, Kaśka, Patryk, Magda, Agnieszka, Wojtek, Maciek, Dorota, Monika, Jakub, Jacek, Anka, Reńka, Gośka długo można by wymieniać. Natomiast też z tego co wiem żaden z nich się nie wybił nigdzie nawet nie awansował w innych firmach wszędzie są zwykłymi pracownikami najemnymi, przydupasami innych na jeszcze niższych stanowiskach za kaskę mniejsza niż dawał Mario. A on dawał się okradać i rąbać w ... D. Inni tak się nie dają i zwalniają zaraz jak zobaczą przydupasków. Znam to dobrze.

Była pracownica
@Bartosz 16.01.2019 18:17

No to baaaardzo mało wiesz ???? Większość z wyżej wymienionych świetnie sobie radzi, duża większość sama odeszła. Myślisz, że na własne życzenie pogarszaliby swój poziom życia? No proszę Cię ???? Ja po odejściu zaczęłam zarabiać 4 razy tyle co u M.P. Prawda jest taka, że przez tą firmę przewinęło się mnóstwo ludzi wartościowych, zaangażowanych i z kapitalnymi pomysłami. Niestety Mario nie umiał nikogo uszanować, docenić... Teraz ma w firmie to, na co zapracował - ludzi, którzy albo są tak niewiele warci, albo tak w swoją wartość nie wierzą, że pracują za 2 tysiące na rękę. Za takie pieniądze już się nigdzie nie pracuje... A Mario traktuje ludzi tak, jakby żebrali... A oni tylko chcą wypłatę za pracę - należną im jak psu buda... Żenujące jest też to, że w PFW najbardziej ceniona jest służalczość... I to też nie za długo.

Była pracownica
@Bartosz 16.01.2019 18:17

Btw - mało kto w CV wpisuje, że pracował dla tego, który położył E-Kę i za którym tyle smrodu się ciągnie... Toż to wstyd się do tego przyznawać.

Obecny

@Rychu zacznij od zerknięcia w umowę. Zgodnie z nią zobaczysz ze termin wypłaty jest do 15 kolejnego dnia miesiąca. Faktycznie w spółce pracowników na umowę o prace chyba już nie ma!?!? :) ale nie znaczy to że, spółka nie zatrudnia na umowę o pracę

Wa-WA-WA

Skąd to rozgoryczenie, pani Paulo i panie Kacprze? Chce wam przypomnieć, ze brylowaliscie w czołówce pracowników ślepo służących i wykonujących najgłupsze i najbardziej bezprawne pomysły i żądania tego pseudo prezesa z klasa i kasą ???? Zaczynajac od kłamliwych i obrażających wpisów właśnie tutaj a kończąc na zastraszaniu, donoszeniu na swych współpracowników itd Skoro przewidujesz pani Paulo przyszłość to dlaczego nie zwiałaś z tego przybytku odkrywając niedozwolone praktyki MP? - Liczylas na rozwój zawodowy, a może po prostu znoszenie ordynarnego zachowania pseudo prezesa traktujesz jako sport ekstremalny, a ze lubisz wyzwania koniecznie chciałaś się sprawdzić w tym sporcie. M.P. to człowiek bezwzględny, dla którego sumienie jest fikcją i iluzją. Jak widać obecne warunki polityczne w mieście w którym żyjecie bardzo mu sprzyjają, należy jedynie pamiętać ze wszystko ma swój początek i koniec. Coraz więcej licznych postępowań karnych toczących się przeciwko M.P. znajduje swoje szczęśliwe zakończenie na wokandzie. Pracy w tej firmie nie polecam, bezpłatne nadgodziny, wszechobecne krzyki, ciagle niezadowolenie i monitoring pracownika, podsłuchiwanie, kamerowanie, rozliczanie z każdej minuty w toalecie, brak wypłat comiesięcznych poborów za wykonana prace, nie przestrzeganie podstawowych praw pracownika - złamana noga i L4 = zwolnienie dyscyplinarne, oj wyliczać można w nieskończoność. W tej firmie człowiek jest dla człowieka wilkiem, pracownicy nawet między sobą mocno się konfliktują i zaznaczam ze jest to niezależnie od działu w którym się pracuje. Dzisiaj jestem z dala od tego bałaganu, i szczerze powiem ze nawet w myślach nie chce wracać do tej wrocławskiej „kancelarii”. Pozdrawiam byłych odważnych pracowników, gotowych stanąć przeciwko M.P. ????

Paula
@Wa-WA-WA 12.01.2019 19:30

O, kolejny anonim... "ślepo służących i wykonujących najgłupsze i najbardziej bezprawne pomysły i żądania" - no chyba nie. Nigdy "służąc", wie to każdy z pracowników. Nigdy "ślepo", a głupocie i kłamstwu zawsze (jako nieliczna) potrafiłam zaprotestować. "pseudo prezesa z klasa i kasą" klasa? Dobre sobie, każdy wie, że akurat jemu jej brak. Sportu nie lubię. Lubiłam i szanowałam moich klientów. I relacje z nimi. Dla nich tam byłam, choć i tak za długo. Klientów mi szkoda najbardziej. O klientach często myślałam zanim pomyślałam o sobie. Dorota (?) dla Ciebie zrobiłam ile mogłam. Każdy ma swoją drogę (nie tylko "kariery"). Moja praca w pfw dawała mi satysfakcję. Nie dawała pieniędzy, potęgowała mizantropię. Nie mam potrzeby stawania przeciwko komukolwiek. A że sługusów zostało tam ich kilku. Detektyw o miernych umiejętnościach, bez studiów (choć w CV ma dwa kierunki) i bez perspektyw gdziekolwiek indziej, kilku analfabetów i jedno bezmózgowie. W dodatku nikt (poza prawnikami) nie potrafi mówić i pisać po polsku... To miejsce było i będzie toksyczne, bez względu na nazwę jaką będzie miało. Wiesz o tym.

WA-WA-WA
@Paula 12.01.2019 23:55

Dobre sobie, kancelaria prawna zatrudniająca oszustów bez wykształcenia, analfabetów i bezmozgowcow? Aż trudno uwierzyć w to ze pseudo prezes znosi kłamstwa swych uległych sługusów.. To faktycznie firma intensywnie się rozwija hahaha.

Obecny
@Paula 12.01.2019 23:55

@ Paula nie ma jak to osoba lecząca się psychicznie, okradająca firmę w której pracuje. I jeszcze ma czelność komentować. HaHAHA Dziwi się że ktoś z nią zakończył współpracę. Drodzy czytający wszystkie wpisy negatywne o tej firmie realizuje dwója byłych pracowników Kochać i jego Kochanica która zostawiła męża a teraz wylewa swoje flustracje na gowork.

Rychu

W dalszym ciągu pracownicy nie otrzymali swojego wynagrodzenia... i ta kancelaria chce się zajmować windykacją, skoro sami nie płacą w terminach ?

...
@Rychu 16.01.2019 07:46

Oni słyną z nieuczciwości, co-mądrzejszych już tam nie ma. Nie wiem co Ci na opowiadało szefostwo, ale skoro dałeś się nabrać, to przypomnij sobie ostrzeżenia i przestań się dziwić...

Obecny
@Rychu 16.01.2019 07:46

@Rychu zacznij od zerknięcia w umowę. Zgodnie z nią zobaczysz ze termin wypłaty jest do 15 kolejnego dnia miesiąca. Faktycznie w spółce pracowników na umowę o prace chyba nie ma!?!? :)

Pracownik pfw

Świetnie! Wypłaty powinny być 10tego. Dziś jest 11! i nagle info że przykro bardzo ale pieniądze będą dopiero w poniedziałek... ciekaw jestem... To się robi niepoważne...

Dramat
@Pracownik pfw 11.01.2019 18:13

Nadal nie ma wypłat... Ponoć to nie pierwszy raz tutaj ale mi się zdarza pierwszy raz w ogóle w życiu że pracodawca tak olewa pracowników. LudzieZie muszą robić opłaty...ale chyba nikogo to tutaj nie obchodzi? Pracowałem kiedyś w firmie w upadłości ale nawet tam wypłata była na czas.

Była pracownica
@Dramat 14.01.2019 16:14

Zgłoś do PIP-u. Inspektor przypisany temu "pracodawcy-wypłatoniedawcy" jest na niego wyjątkowo cięty. Założy kolejną sprawę karną i w warunkach recydywy już nie skończy się na grzywnie. I niechaj się stanie! :-)

...
@Była pracownica 15.01.2019 07:58

Trzeba jeszcze mieć umowę o pracę... Tutaj na umowę o pracę trzeba sobie zasłużyć - większośc leci na śmieciówkach i jeszcze jak chcesz obiecaną umowę o pracę to nikt tej obietnicy nie pamięta

.

Ojoj, chyba okręt zaczął tonąć. Ciekawe kiedy Jarzyna ze swą przydupaską Beatką zawiną się jak te szczury. Bo wypłaty już widzę wstrzymane. Tylko ludzi żal.

Tim pim pim
@. 14.01.2019 18:08

Kto jest zaskoczony - palec pod budkę!

Pracownik

To co zaczyna wyprawiać na tym forum użytkownik MC jest rownie obrzydliwe jak to jak zachowuje się na forum dotyczącym jego działalności. Niech szefostwo kancelarii zareaguje bo człowiekowi odechciewa się współpracy z kancelaria po przeczytaniu wpisów w których MC wyzywa pracowników kancelarii od baranów.

MC
@Pracownik 06.11.2018 08:41

Przecież Ty nie współpracujesz ani z Kancelarią, ani z moją firmą :) Jesteś tym samym hejterem, który pewnie ani w jednej, a ni w drugiej firmie nie utrzymał się dłużej niż tydzień. A o PFW będę pisał to, co uważam za słuszne, bo jestem zadowolony ze współpracy jako klient i dostawca.

MC
@Pracownik 06.11.2018 08:41

Nie pracowników tylko takich jednodniowych wanna-be-pracowników o hejterów jak ten baran wyżej ;) Kiedyś dawało się pracodawcy wypowiedzenie. Później mówiło się mniej grzeczne na razie. Nie dawno rzucał się pracę z dnia na dzień nic nikomu nie mówiąc. A teraz Nie dość, że odbędzie się szkolenie i zniknie bez słowa, to jeszcze pisze się przesadzone paszkwile w necie. Jak żyć?!

Była pracownica
@MC 08.11.2018 18:53

Co za bzdury... Pracowałam tam... Długo... Jakim trzeba być człowiekiem, żeby tak kłamać? Przecież w tej firmie, oprócz prezesa Mario vel. Jarzyny i Beaty z prawnego, nie ma już nikogo, kto był od początku lub prawie od początku... Sławek, Sylwia, Ola, Kaśka, Patryk, Magda, Agnieszka, Wojtek, Maciek, Dorota, Monika i tak można wymieniać i wymieniać. Każdy zwiał od wrzasków, chamstwa, braku szacunku i wypłaty na czas... Najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w takich warunkach! A to, że ludzie zwalniają się tak a nie inaczej to wina tylko i wyłącznie Mariusza P... Gdyby potrafił zachować się z klasą, sam byłby z klasą traktowany. Niestety to prostak, któremu się wydaje, że kasa zrobiła z niego pana... Nic bardziej mylnego! Drogie perfumy i wielki modny zegarek z buraka elity nie uczynią... Taka prawda... Btw - ciekawe skąd w PIP-ie kilkanaście spraw przeciwko temu pracodawcy? Skąd sprawa z oskarżenia publicznego założona przez Inspektora PIP-u? MC - ogarnij się...

Paula
@Była pracownica 08.01.2019 14:14

O, celne w punkt! Co prawda nie zwiałam od wrzasków (zawsze patrzyłam na nie z politowaniem dla ego krzykacza) ale zostałam zwolniona, ponieważ zaprotestowałam na KOLEJNE opóźnienie w zapłacie wynagrodzenia (jak się nie podoba, że ci nie zapłacę, to opuść biurobw tym momencie) Oooh... no śmieszne to. Teraz z wypiekami na policzkach obserwuję jak stateczek się buja na falach porażki - miły obraz. Oczywiście odradzam to miejsce "nowym".

Obecny
@Paula 10.01.2019 10:34

Oj biedna ty! Nie ma już na chlebek z masełkiem, a może na psychiatrę brakuje?? Zabrałaś ze sobą, swojego kochasia? Czy posypałas główkę popiołem, oj przepraszam głowę, - i wróciłaś do męża?

Paula
@Obecny 10.01.2019 20:35

Obecny, masz imię, czy się go wstydzisz? Zapraszam na chlebek z masełkiem, jeśli u ciebie brak.

Obecny - Kacper
@Obecny 10.01.2019 20:35

Oj śmieszny obecny (jeszcze chwilowo) pracowniczku - firemki PFW - "kochaś" nadal pracownikiem tego podmiotu jest, niedługo wraca z L4. Niewiele, coraz to mniej osób zostało w firemce, które ważą źle się wypowiadać, negatywnie na tematy, które ich nie dotyczą, bądź były prowodyrami takowych sytuacji. Ale zostanie ustalona twoja tożsamość - "synku" - a skąd wiadomo, że to incognito pisze, któryś z chłopaczków / przydupasów: bo to oczywiste. Tym samym, poza murami firemki - zapraszam na męską rozmowę, nie zasłaniaj się internetem, nickami które nic nie znaczą - tym bardziej, że w internecie już nie jesteś anonimowy. Choć wątpię byś się odważył, ujawnił sam - wróć do mamusi, złap się jej spódnicy, może podniesie twoje morale, albo kolejna godzinna czy dwugodzinna pogadanka twojego guru o niczym, który ma xxx spraw w pipie i nie tyko :). Nie musisz kłopotać się odpisywaniem, poniżysz się jeszcze mocniej, tym bardziej, iż braknie ci odwagi do podpisania się...

Obecny
@Obecny - Kacper 10.01.2019 22:29

Uśmiałem się przednio! Haha, Rozumiem twój ból (wiadomo czego). Mario wybrał, a wybór był oczywisty. Przecież wszyscy wiemy jak działasz i jak niski poziom reprezentujesz... Polecam dokształcenie, wskazana matura. Aaaa ty wiesz ze podszywanie w RP pod adwokatów, komorników, radców jest karalne? Podobnie jak zastraszanie ???? Pozdrawiam i życzę sukcesów i pełnej miski ryżu na bezrobociu ????

Paula
@Obecny 10.01.2019 23:32

Wybór faktycznie był oczywisty i pewny od września, dlatego nie zaskoczył nikogo poza tobą, adam (?). (usunięte przez administratora) (lub jak go nazywasz, Mario, co swoją drogą sugeruje bliskość między wami więc może lepiej nie mów tak o nim publicznie...) zdecydowanie woli osoby konformistyczne, manipulowalne, ćwierćinteligentne i śliskie. Takie osoby, które może trzymać blisko z uwagi na ich naiwność i próżność - to takie środowisko, nic osobistego, raczej typowe i mocno przewidywalne. Pewnie jeszcze nie wiesz, ale może niebawem zostaniesz prezesem nowej społki "cypryjskich inwestorów" - łap wtedy chwilę i ciesz się zaszczytem, to będzie ostatnia chwila gdy będziesz miał jakiekolwiek pieniądze. Później pożyczę ci na miskę ryżu. Historia zatacza już kolejny krąg, a jest kalkowo identyczna z poprzednimi - los kolejnych spółeczek-firemeczek znany był z góry, kilka dobrych lat temu. Taki jest cel ich istnienia- nałapać i upaść, mówiłam ci to, ale dla ciebie słowo twojego "Mario", jak go nazywasz, jest światłem życia - nawet mi ciebie nie żal. Mam nadzieję że zamykamy już ten temat. To nie jest forum o niskim ego, tylko o tym, czy warto współpracować z PFW, a nie warto. Pracowników szkoda (wiedzą już o biedzie, czy czekacie z tą informacją?), Klientów szkoda (wiedzą o strukturach i prawdziwym celu firmy?). Nie warto. Jakbyś tu teraz nie ubliżał, nie pomawiał, nie kłamał - nie warto.

Była pracownica
@Paula 11.01.2019 09:23

Piękne podsumowanie - nie warto. Jarzyna nigdy niczego się nie nauczy... Brnie tylko do mistrzostwa w wykorzystywaniu ludzi i cedowaniu na nich odpowiedzialności... Brakło Sławka, potrzeba więc kolejnego, który będzie karnie wykonywał polecenia, za które nie pomysłodawca będzie odpowiadał... A tym, którzy nie dostali 10-tego wynagrodzenia, proponuję zgłosić to do PIP-u. Jedna sprawa karna już się o to zakończyła, a Inspektor bardzo chętnie założy kolejną, tylko przy "recydywie" już nie skończy się na grzywnie... Nie bójcie się - kilkanaście osób już tak postąpiło i czuje dumę z walki o swoje prawa.

Kamila Szado

Witam, pracuje w Kancelarii już bardzo długo. Atmosfera w pracy jest świetna duża ilość konkursów dla pracowników. Przy pełnym zaangażowaniu w prace można zarobić naprawdę dobre pieniądze. Na chwile obecną nie wyobrażam sobie pracy w innej firmie. Polecam i zapraszam do współpracy ambitnych ludzi którzy nie boją się wyzwań.

Były
@Kamila Szado 22.08.2018 08:51

Pani kamilko hahaha niech Pani nie oszukuje samej siebie ????

Była pracownica
@Kamila Szado 22.08.2018 08:51

Kamila serio? Czemu nie napiszesz tu tego, co wszystkim opowiadasz? Mario stał nad Tobą jak opinię pisałaś? Haha

Były
@Kamila Szado 22.08.2018 08:51

Pani kamilo, haha skoro jest tak fantastycznie, to czmeu zapominiaaa Pani napisac ze czeka Pani na swoje wynagrodzenia wiele dni, nie ma ich Pani w terminch wyplacanych. Zapomniaa tez Pani dodac, ze prezes kaze pani stawac "na bacznosc" kiedy do Pani mowi i to w obecnosci kolegow w jego gabinecie, albo tak sie na pania wydziera, ze pol firmy to slyszy wraz ze stazystami.

Julia

@Kaes nie jesteś obecnie pracownikiem firmy. Podziel się swoim zdaniem co poza czytelnym określonym na piśmie regulaminem prowizyjnym spółka Kancelaria powinna zrobić aby system był dla Ciebie jasny? Mozę podzielisz się swoimi pomysłami? Spółka zatrudnia młode dynamiczne osoby będące na początku swojej drogi zawodowej. Co wiec twoim zdaniem powinna zaproponować takim pracownikom? Czy uzyskanie bardzo dobrego doświadczenia w zakresie sprzedaży, obsługi klienta a także aspektów prawnych prowadzonej działalności gospodarczej w Polsce jest ciekawą możliwością i alternatywą?

Jakniżej

Jako były pracownik mogę jedynie powiedziedzieć, że cwaniactwo i drobnociułactwo to dwa idealne przymiotniki określające te pseudokancelarię. Brak szacunku do pracownika, groszowa wypłata o którą dodatkowo trzeba się upominać, mobbing i przekleństwa pod adresem pracowników to chleb powszedni.Nie wspomnę o tym jak traktowani są klienci, którzy swoje ogromne niezadowolenie wyładowują na pracownikach oraz kadra kierownicza bez jakichkolwiek umiejętności zarządzania zespołem oraz wiedzy merytorycznej. Podsumowując odradzam każdej osobie ceniącej swoje umiejętności oraz spokój jak i dobrą atmosferę w pracy. Z tej współpracy nic dobrego nie wyjdzie.

Julia

@Ona rozumiemy że nie jesteś obecnie pracownikiem Kancelarii? Z twojego wpisu wynika że pracowałaś długo w firmie. Proszę podziel się wiedzą jakie doświadczenie i jakie umiejętności nabyłaś podczas tej współpracy. Czy pracodawca stawiał przed tobą jasno skonkretyzowane cele do realizacji. Czy doświadczenie zdobyte w pracy w Kancelarii pozwoliło Ci dalej rozwijać się jeszcze lepiej i szybciej.

KaeS

Ja też nie polecam. Faktycznie niejasne zasady wypłacania premii ale dlatego ze nagle zmienia sie zasady albo podnosi target w polowie miesiaca albo w ogole wystawia targety nie do zrobienia. Podstawa to żart a nie wypłata. Zlecenie za grosze! Rozliczana jest każda minuta pracy. Cały ten dyrektor działów sie wydziera i stresuje wszystkich, wyśmiewa pracowników i wszystkich o wszystko podejrzewa. Chce zeby wszyscy chodzili na wszystkich donosić, podsluchuje a potem to wykorzystuje. Zwolniłam sie i nie żałuje.

Ona

Pracowałam w tej firmie na słuchawce długo. Co mogę powiedzieć? Hmmm... umowa zlecenie, w tym z pewnym podziałem co do płatność 200 zł przelewem na konto a reszta w kopercie, kierownik windykacji kolega Kacper Sz. Zmusza pracowników do łamania prawa tzn. Nakazuje w rozmowie przedstawiać się jako komornik, adwokat... Bardzo nieprofesjonalny, z ogromnymi brakami merytorycznymi, nieodpowiednia osoba na stanowisku kierowniczym. Bardzo niejasne zasady otrzymania premii, brak struktur, nie polecam pracy w tej firmie.

MC

Kancelarię PFW znam z dwóch stron: jako dostawca usług i jako klient. Początkowo, będąc dostawcą uważałem, że ich wymagania dotyczące sposobu realizacji przez nas usług są zdecydowanie zbyt wygórowane... dopóki nie poznałem ich jakości jako klient. Prowadzę firmę, która została wplątana w niefortunny zbieg zdarzeń, którego wynikiem było niezapłacenie nam faktur w wysokości prawie 60 tyś zł. Sprawa została rozwiązana bez jednej rozprawy w sądzie, w ciągu 3 miesięcy od "nadania" jej do wykonania. Polecam jako dostawca i klient. pozdrawiam Właściciel Firmy Mirth

MC
@MC 23.10.2018 10:50

Polecam jako pracodawcę, usługodawcę i klienta.

julia

@abc rozumiem że jesteś obecnie pracownikiem Kancelarii? Czy pracując w firmie Kancelaria PFW napewno rozliczałaś dokładnie swój czas pracy, na stronie www oaz w ogłoszeniach jest informacja że, firma funkcjonuje od 8 do 16. Skąd więc nadgodziny w pracy twojej osoby. Może podzielisz się z innymi swoimi doświadczeniami. Czy uważasz że wykonywałaś swoja pracę efektywnie? Czym sie zajmowałaś?

abc
@julia 05.11.2018 17:21

Do twojej wiadomości bocie wszystkie firmy maja wpisane godziny otwarcia co nie oznacza ze ludzie nie zostają w pracy dluzej. Daruj sobie te infantylne pytania bo niczego nie wprowadzają do dyskusji

julia

@Kajakarska rozumiem że nie jesteś pracownikiem Kancelarii? W przedmiocie skuteczności oraz intensywności procesu windykacji możesz porozmawiać ze swoim wierzycielem. Potwierdzasz tym wpisem działania kancelarii jako skutecznej firmy.

Jajajj
@julia 17.10.2018 09:12

Pracownikiem nie ale osobaka która ma oddać do nich dług

MC
@Jajajj 17.10.2018 19:42

Zastanawiam się nad jedną rzeczą: (UWAGA, ZDANIE WIELOKROTNIE ZŁOŻONE) Jaką wartość na portalu dotyczącym rzetelności firmy jako pracodawcy mają komentarze osób, które są dłużnikami tej firmy, albo są przez nią windykowani na zlecenie innych podmiotów, którym zalegają kasę? To, że dłużnik jest niespokojny to chyba najlepsza reklama dla tej firmy. Gdyby w działaniu PFW było coś niewłaściwego, czy niezgodnego z prawem, to przy tylu sprawach które prowadzą na pewno ktoś by się nimi zainteresował. A z tego, co wiem, działają dość prężnie.

.Były.
@MC 23.10.2018 10:47

Panie MC, rozumiemy ze jest pan zauroczony panem M.P., zapewne obiecał panu złote gruszki na wierzbie... Ale niech no się pan nie kompromituje, bowiem o pana bezprawnych działaniach można przeczytać wiele, a o pana klasie i profesjonalizmie świadczy sposób w jaki pan komentuje negatywne wpisy w internecie nt. Pana działań!

Były2
@.Były. 03.11.2018 15:26

Dokladnie, ten pan wyzywa od (usunięte przez administratora) własnych pracowników na forum publicznym nie czując w związku z tym żadnego zażenowania a teraz jeszcze się tutaj zaczął udzielać. Komedia

.Były.
@Były2 04.11.2018 17:23

Udziela się bowiem ma interes, PFW korzysta z usług agencji, którą prowadzi pan MC. I jako dowod wdzięczności tan pan (zamierzenie z małej litery) „postanowił” (dobrowolnie bądź nie) napisać kilka kłamliwych wersów. Zaraz pan MC będzie musiał usunąć wszelkie obraźliwe komentarze na wyraźną „prośbę” pana M.P. bowiem nie przystoi mu współpracować z osobami o tak białej kulturze osobistej ha ha ha!!!

Kaska90

Czy ktoś ma wiedzę na temat pracy w oddziale Kancelarii w Rybnik/Żory? Są ogłoszenia o oddziale. jakie wynagrodzenie i na czym polega praca. Z treści brzmi bardzo fajnie? Ciekawe kto jest kierownikiem oddziału?

abc
@Kaska90 29.10.2018 16:56

wynagrodzenie zapewne minimalne krajowe, no i zero wynagrodzenia za nadgodziny co jest stałą zagrywką szanownego pana prezesa

Zdzisław

Widzę że, Kancelaria poszukuje Doradców klienta w oddziale w Rybniku. Czy ktoś ma wiedzę na ten temat jak tam praca wygląda w Rybniku i gdzie sie to znajduje oraz ile można zarobić?

Jajaja

Masakra nie da się znimi porozumieć w żaden sposób straszą ludzi !! Aż strach się bać odebrać od nich telefon uważam ze to jakaś kpina

Długoletni pracownik

Uwaga! Pan który dzwoni i podaje się za mecenasa, komornika, adwokata czy radcę jest tak naprawdę windykatorem bez jakiegokolwiek tytułu uczelni wyższej a już z pewnością nie jest absolwentem prawa i nie posiada aplikacji i licencji do wykonywania zawodów prawniczych. To co robi pan Kacper Sz. Jest karalne, a to czy jest adwokatem itp można łatwo sprawdzić w izbie np adwokackiej. Nie dajcie się zastraszyć.

anonim

(usunięte przez administratora)

Olo Users

Złóż CVkę poszukują kilka stanowisk, sprzedaż, windykacja, oddziały. Wynagrodzenie od 2 tyś netto plus premie. Z tego wiemy organizują sieć na terenie całego kraju..

Speedtrans Logistics

@Kajakarska gdyby nie Kancelaria już dzisiaj musiałbym zamknąć swój biznes, zwolnić ludzi i sam popadłbym w problemy finansowe. Haniebne jest to co piszesz jak można pasożytować na innych przedsiębiorcach. Zastanów się czasem nad tym co piszesz. Dzięki kancelarii odzyskałem środki do własnej firmy. Pani mecenas z działu prawnego przygotowała fajnie pozew i w sądzie wygrałem.

Permanentny Wierzyciel

@Jajajj Dług to masz oddać nie do Nich a do swojego wierzyciela widać że wiedzy podstawowej brakuje. @dlug masz rację trzeba coś z tym zrobić szanowny Panie proponuję Panu nie doprowadzać do takiej sytuacji że jakakolwiek firma będzie dochodzić roszczenia od Pana. Za poradę 200 zł ;)

Długoletni Pracownik

Uwaga! Pan który dzwoni i podaje się za mecenasa, komornika, adwokata czy radcę jest tak naprawdę windykatorem bez jakiegokolwiek tytułu uczelni wyższej a już z pewnością nie jest absolwentem prawa i nie posiada aplikacji i licencji do wykonywania zawodów prawniczych. To co robi pan Kacper Sz. Jest karalne, a to czy jest adwokatem itp można łatwo sprawdzić w izbie np adwokackiej. Nie dajcie się zastraszyć.

Kajakarska

To jakaś masakra jest piszą takie wiadomości SMS tak zastraszają nie mówiąc o telefonie który wydzwania w ciągu dnia kilka set razy , mam dług na kwotę 800 zł zastraszał mnie mecenas tej firmy ze mam 60 min na wysłanie pieniędzy jeśli nie to jutro będzie u mnie policja , oprócz tego wypisywał SMS w których pisał ze do 16 oczekuje na przelew jeśli nie to wyślę pracownika terenowego którego koszty będę musiała oddać ! Kiedy odebrałam telefon i powiedziałam ze jestem chora i złe się czuje to powiedział ze nic go to nie obchodzi mówi proszę się ubrać i (usunięte przez administratora) na pocztę ! Zastraszają tak bardzo ze po nocach nie idzie spac człowiek myśli poprostu porażka ostrzegam przed ta firma Najgorsza jaka może być !!!!

Dlug
@Kajakarska 16.10.2018 23:08

To swieta prawda trzeba coś z tym zrobić.

Zostaw opinię o Kancelaria Prawa Gospodarczego Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawa Gospodarczego Sp. z o.o.