HR Navigator
4 289 6 1

Opinie o HR Navigator

Gżegżółka

Witam, miałem przyjemność pracować w firmie hr i uważam że ta firma traktuje ludzi nieodpowiednio. Chodzi mi o koordynatorów firmy; nie mili, oszukują pracowników, i nie polecam tej firmy chociaż by za to a zapierdol jest nie z tej ziemi siedzialem tam na glsie 2,5 miecha i uwazam ze troche za malo płacą jak na takie warunki i za te prace. Powodów jest mnóstwo zresztą jak zawsze. Chcesz sprawdź da sie przeżyć ale nie pojechal bym drugi raz. Pozdrawiam

Big
@Gżegżółka 18.02.2019 10:44

Cześć pracowałeś moze w kassel na magazynie? Da sie tam rzeczywiście zarobić od 1300 euro do 1500 euro na rękę?

bang
@Gżegżółka 18.02.2019 10:44

na co liczyłeś na kase za darmo i poklepywanie po ramieniu co krok?

Zastanawiam się

Widzę, że opinie różne, ale tragedii nie ma. Napiszcie proszę coś więcej o zakwaterowaniu. Pokój z lokatorem z tego co wyczytałem. A ile pokoi jest w mieszkaniu? Z iloma osobami dzielona jest kuchnia i łazienka? Jak z atmosfera w mieszkaniu? Czy da sie spokojnie wypocząć, czy panują nocne hałasy w mieszkaniu? Czy agencja puszcza do PL na urlop po przepracowanym miesiącu lub dwóch? No i niestety jak dla mnie istotne. Czy mozna na hale wnosić wyroby tytoniowe i w trakcie przerwy wyjść na (usunięte przez administratora) Zastanawiam się nad wyjazdem lecz wcześniej chętnie bym poznał odpowiedzi na moje pytania.

kękę
@Zastanawiam się 15.01.2019 10:51

po prostu jedź, normalna praca tylko że w euro, a ludzie tacy sami jak wszędzie

Zastanawiam się
@kękę 15.01.2019 14:53

Wiadomo, ale zależy mi na dokładnym opisaniu zakwaterowania. Samej pracy nie boję się, trzeba tyrać jak wszędzie, normalne. Lecz mieszkanie to bardzo wazny temat. Nie wyobrażam sobie mieszkać w 10 osób i dzielić jedną kuchnie czy łazienkę. Proszę o konkrety

Noramlany
@Zastanawiam się 15.01.2019 16:18

zalezy gdzie bedziesz zakwaterowany , bo firma ma sporo mieszkan w tym miescie , w budynku przy biurze sa trzy pietra i na kazdym ponad 10 osob na jedna lazienke i kuchnie

shone
@Zastanawiam się 15.01.2019 16:18

zalezy gdzie trafisz. Ciezko opisac dokladnie jak bedzie wygladac mieszkanie jakie ci przydziela lacznie z kolorem scian. Na mieszkaniu sa przewaznie 4 osoby, podsatwowe sprzety domowe sa wiec niczego nie brakuje, mieszkania na ktorych ja ladaowalem jedne wizualnie ladniejsze drugie mniej ale wszystkie w stanie przyzwoitym takze nie ma sie czego bac

shone
@shone 30.01.2019 12:31

zreszta kolego to nie jest kolonia tylko normalnie do pracy jedziesz zadne harcertswo

Marek
@shone 30.01.2019 12:32

dokładnie tak. tylko jak przyjedzie mami synek to trzeba go nauczyc samodzielności i pozradku. Jak od początku nie przypilnujesz to zacznie (usunięte przez administratora) gdzie popadnie i zrobi chlew.

Krzych
@Marek 06.02.2019 12:41

my mielismy kedys takiego co nie mogles sie doprosic aby pozmywal jak zezarl. Ale jak kiedys gar i talerze znalzal w wyrze to szybciutko sie nauczyl.

zadowolony
@Krzych 06.02.2019 12:51

dobry pomysł ! tez mam takiego przetestuje !

Marek
@zadowolony 07.02.2019 15:12

dokładnie tak. nie maco sie zastanawiac tylko bydlo trzeba wypier.... tak samo ja robie z palaczami, tepie na calego. wstajesz robisz se miche a tam gosciu odpala jednego od drugiego szluga. jego zdrowie i niech se odpala ale nie w kuchni jak ktos chce zjesc. niech se idzie na zewnatrz

Gżegżółka
@Noramlany 19.01.2019 08:45

Potwierdzam, warunki pracownicze czyli wszystko ...... brudne . Ale da sie zrobic jesc umyc sie i zarobic cos

bang
@Gżegżółka 18.02.2019 11:00

naucz się gościu czytać ze zrozumieniem bo tym komentarzem trochę się nie wstrzeliłeś. Warunki normalne tylko co jakiś czas się fleja frafi

Big

Witam czy na magazynie w kassel rzeczywiście da sie zarobić 1300 do 1500 euro na rękę?

Michael

Witam,planuje wlasnie wyjechac do pracy w gls przez HR Nawigator,i po tym co czytalem sa rozne opinie o nich.polecacie ich czy dac sobie spokoj

panczo
@Michael 01.12.2018 21:14

Michael, wyjazd jest bezpieczny, ludzie jak ludzie, ja się dogaduje prawie z każdym ale zdarzają się obiboki ale chwile idzie się przemęczyć bo zaraz i tak są odsyłani, formalnie nie można się przeczepić, na kasie nie oszukują. Moim zdaniem można śmiało jechać ale ze świadomością, że jedziesz do pracy, a w pracy raczej się pracuje ..

Krzychu
@panczo 17.12.2018 09:54

zgadzam sie z toba jak ma przyjechac do pracy to niech przyjezdza ale jak ma sie obijac to lepiej nie. Kasa jest ok nie musisz sie prosic zeby wyslali i to mi pasuje

oue
@Krzychu 17.12.2018 22:40

nawet po opiniach widać, że hr jest sprawdzony

Dominik
@oue 19.12.2018 14:05

Pewnie, jak ktos nie zrobi walka to oni napewno nie. Polskie firmy niemiaszki non stop kontrolują. A jak jest umowa o prace to nie maj ajak ściemy walic. Takze na spokoju mozn a jechac

Dominik
@Dominik 13.02.2019 22:54

A i jeszcze jedno bardzo ważne, co by tu nie pisali to hr caly czas kwatery ma za darmo. Ja sie ciesze, choc pewnie jak by kase brali to niektorzy takiego bydła by nie robili a zdarza sie :(

Gżegżółka
@Dominik 13.02.2019 23:03

Człowieku to z twojej pensji ściągają za kwatere jakie za darmo, hr ściąga prawie drugie tyle jak nie lepiej za pracownika heh ale jak na za prace za granicą bez wykształcenia to sie nawet opłaca tylko trzeba myśleć i pracować.

Bob

Pewna firma! Nie bać się tylko jechać. Narzekacie na zakwaterowanie ale pamietajcie ze jest ZA DARMO a jak sie trafi na dobrych ludzi to nie ma tragedii

Staszek

Boże ludzie co wy wypisujecie!!! (usunięte przez administratora) ja tu pracuje i nie wieże co czytam!!! Mam umowę dostaje kasę na konto ja (usunięte przez administratora) kto to pisze macie nas tu za (usunięte przez administratora) co nie wiedzą jak pracują ???? Lubię atmosferę w HR Navigator za: Kasa o czasie

Zbychu
@Staszek 19.11.2018 09:12

A do tego firma pozbywa sie (usunięte przez administratora) W styczniu kilku sie pojawilo to zniknęli wszysćy. Malo tego przy nich tez wtopę zaliczyl koles co juz sporo pracowal i kombinowal. Wlasnie u nas na dniowkach. Tak trzymajcie koordynatorzy.

Ja
@Zbychu 12.02.2019 22:51

temat podobno trafil na policje. Pewnie beda mieli za swoje. I tak powinno byc, takich wszyscy powinnismy tępić i zglaszac

Ja

ja pracuje w gls przerzucam paczki nie wiem po co jadą tu chłopy co robić nie chcą i narzekają tylko niech se idzie na roli porobić obore ufajdana sprzątać to zobaczymy co powie nie wiem o co gadacie piniądze mi dają na konto Moje sugestie dla HR Navigator: Wywalic tychnco robić nie chco

Ja
@Ja 21.11.2018 13:56

a ja pracowałem i teraz znowu pracuje. Wrocilem i teraz wskoczyłem na dniówki. Chyba wole dniówki. co prawda to cala polska zmiana.

łysy
@Ja 21.11.2018 13:56

Ci co przyjezdzaja zeby tylko sprzatać po sobie umieli. bo czasami trzeba nauczyc.....

Andrzej
@łysy 11.02.2019 08:56

Jak wyskoczy spod garnuszka mamuski to moze nauka ci sie nie udac. Potem sie okazuje ze znika bo praca byla za ciezka. Czasami trudniej posprzatac po sobie gary niz paczki zucac pol dnia :(

aa
@Ja 21.11.2018 13:56

ty o roli nie mow bo piszesz jak ulom

Ja
@aa 12.02.2019 09:52

Ale prawde. Moze i sloma mi z butow wychodzi ale nie jestem pisarżem a prawdę zawsze mowilem i mowic bede.

Edik

Ja tam nie mialem zadnych problemow z sama rekrutacja jak i praca. trzeba sie spiac i leci. na takie wyjazdy jezdzi sie glownie dla kasy a nie luksusow..

Boro
@Edik 12.02.2019 16:21

Ja powiem tak jak ktos jezdzil na podobne wyjazdy to nie bedzie niczym zdziwiony. tak jak ktos juz to pisal no praca nie jest lekka no ale ja wole troche więcej porobic i przywiezc cos niz siedziec na miejscu i nic nie odlozyc. kazddy decyduje za siebie przeciez. pzdr

Marek

kasa pewna. ja tez wole na legalu robic i miec pewna prace na dlugo. Nie chce sie zastanawiac czy kase dostane i kiedy, atak mialem jak robilem u prywaciarza w PL. :(

Nowy

ja właśnie dojechałem idę do pracy dziś pierwszy raz, mieszkanie ok, koordynator też spoko gość. Dam znać jak po pierwszym dniu bylo

Tomek
@Nowy 02.01.2019 11:00

Hej i jak po pierwszym dniu pracy?też zastanawiam się nad wyjazdem...pozdrawiam

nowy
@Nowy 02.01.2019 11:00

wiec tak dwa pierwsze dni byly ciezkie ale dalem rade . a teraz juz spoko brygadzista czasami nerwowy ale luz. mam spoko goscia w pokoju, z zaliczkami nie miałem problemu. i to prawda ze wywalają pijakow sprawdzaja trzezwosc przed wejsciem na hale i jak cos wydmuchasz to do widzenia

Kasia
@nowy 10.01.2019 09:21

to dobrze. cieszymy się z tobą. powodzenia :)

Pracownik HR
@Nowy 02.01.2019 11:00

Kordynatorzy Ok ciekawe z której strony??? po pierwszym dniu nie można tego ocenić ... Mieszkania spoko ciekawe dlaczego większość narzeka na warunki mieszkalne ! Pozdrawiam

Marek
@Pracownik HR 11.01.2019 17:05

bo w gebie każdy jest mocny. ale jak trzeba kolesia z kwatery postawić do pionu to nie ma odwagi. dlatego narzekają, bo mamuśki nie maja.

Darek
@Nowy 02.01.2019 11:00

Koordynator to kawał (usunięte przez administratora) z czasem się poznasz

Piter
@Darek 08.02.2019 01:02

A co nie dal ci wolnego jak zapiles. Przykre, nie. To calkiem OK gosc i nie leci sobie z nikim w kulku jak ktoś nie przegnie paly.

Andrzej
@Darek 08.02.2019 01:02

a co kielicha nie chcial z toba wypic.... to chyba dobrze bo to jest

Darek

Jeśli chodzi o dojazdy jedziesz pierwszym kursem i czekasz ponad godzinę żeby zacząć pracę jak skończysz czekasz znów około godziny aż bus zawiezie pracowników tragedia A jak się spóźnisz 2 min na busa to zamiast 2 euro koordynator kondon zawozi cię za 25 euro skandal woda z kibla leci od pół roku wielkokrotnie było zgłaszane nikt nie przyszedł tego zrobic Do mieszkań wchodzi każdy kto chce bo nawet kluczy do pokoi nie dają A jak cię 9kradna to twoja wina odradzam

Piter
@Darek 08.02.2019 01:14

trzeba było zamowic sobie taxi to zaplacilbys ze 200 euro. W Polsce tez szofer cie wozil do pracy? A jak woda faktycznie leci to napisz do Panienek z biura w Krakowie to może ci pomoga.

Załamana

Właśnie dojechał do pracy w dhl mój maż wysłał mi zdjęcia pokoju, łóżko połamane materac cały osikany (zdjęcia mogę podesłać na @ jeśli ktoś by potrzebował dowodów) w pokoju 4 osoby wszyscy palą w pokoju prócz mojego męża wiec kolejny dramat. Pralki brak internetu brak... pracują po 6-7h wiec chyba będzie cieżko zarobić a co dopiero przemęczyć sie w tych warunkach...

Patryk

(usunięte przez administratora) obiecali ludziom premie swiateczna i nikt nic nie dostal trzeba słowa dotrzymywac (usunięte przez administratora)

patyk
@Patryk 11.01.2019 22:25

szkoda że ty nie daleś słowa na myślenie zanim coś powiesz

Damian
@patyk 15.01.2019 14:38

aby dostać premie to trzeba przepracować min 6 miesięcy. Premie były wypłacone. Popracuj 6 miesięcy to dostaniesz premię wakacyjną. Bo taka też jest wypłacana.

Herm
@Patryk 11.01.2019 22:25

co jak co ale są uczciwi a to się rzadko zdarza więc już nie opowiadaj takich bzdur

Chętny żeby wyjechać
@Herm 29.01.2019 12:07

Oo widzę tutaj pozytywną odpowiedź a takiej szukam czy mógłbyś coś więcej opowiedzieć o tej firmie i tej pracy na maila: mateusz3114@gmail.com chyba, że wygodniej tutaj ci opowiedzieć z góry dziękuje :)

Herm
@Chętny żeby wyjechać 29.01.2019 12:21

nie ma problemu tylko jakbyś sprecyzował pytanie to łatwiej będzie odpowiedzieć ;)

Chętny żeby wyjechać
@Herm 29.01.2019 14:17

Chodzi mi o zakwaterowanie tam warunki itp, o pracę jak naprawdę ona tam wygląda, o zarobki ile tam tak naprawdę można miesięcznie zarobić, o opieke czy można polegać na niej w każdej chwili i o ludzi z którymi się tam pracuje?

zbychu
@Chętny żeby wyjechać 29.01.2019 14:26

mieszkania są w miare takie jak wszedzie, jak bedziesz codziennie w robocie to spokojnie wyciagniesz te 1500 euro

Chętny żeby wyjechać
@zbychu 29.01.2019 14:53

Dzięki wielkie za odpowiedź :)

GRELAAAAA
@zbychu 29.01.2019 14:53

Po co wprowadzasz ludzi w blad? tyle to mozesz zarobic we dwoch . Podam ci liczby a ty sam oblicz ile mozn zarobc miesiecznie . stawa godzinowa to 9.49 brutto , czyli netto maks 8 EURO. W lutym bedzie 20 dni pracujacych po 7h dziennie . CZYLI PROSTY RRACHUNEK 7H X 8 euro i razy 20 dni . Teraz musisz odjac 40 euro za dojazd do pracy i mysle ze 150 na jedzenie :)

GRELAAAAA
@Chętny żeby wyjechać 29.01.2019 14:26

Podam ci liczby a ty sam oblicz ile mozn zarobc miesiecznie . stawa godzinowa to 9.49 brutto , czyli netto maks 8 EURO. W lutym bedzie 20 dni pracujacych po 7h dziennie . CZYLI PROSTY RRACHUNEK 7H X 8 euro i razy 20 dni . Teraz musisz odjac 40 euro za dojazd do pracy i mysle ze 150 na jedzenie :)

Zbychu
@GRELAAAAA 30.01.2019 08:52

kolego grela ponad 11 brutto mialem nockach i nie narzekalem, bo wyhodzilo mi tyle ile obiecywali w emailu

Kajman
@GRELAAAAA 30.01.2019 08:52

bzdury. ile komu na życie schodzi to każdego indywidualna sprawa. Po za tym nie zapominaj, że stawka jak w Polsce tylko że w eu

mocca
@GRELAAAAA 30.01.2019 08:51

GRELAAAAA POWIEDZ MI TY LICZYSZ DZIENNA ZMIANĘ CZY NOCNĄ BO NA NOCKACH MISTRZU MASZ DODATKI ZA PRACE W NOCY. 9.49 BRUTTO PLUS 30 % STAWKI GODZINOWEJ OD 23 CZYLI OKOŁO 10/11 EURO WYCHODZI JUŻ NETTO OD GODZINY 23 !!!!! JEZELI CHODZI O DZIENNĄ ZMIANĘ TO DODATKÓW ZA PRACĘ W NOCY NIE MAJĄ ALE Z TEGO CO LUDZIE MÓWIĄ TO BARDZO CZESTO MAJĄ DOLICZANE JAKIEŚ PREMIE I WYCHODZĄ CAŁKIEM PODOBNIE JAK MY NA NOCKACH CZYLI PRZEWAŻNIE OD 1250 PRZY SŁABYM MIESIĄCU POD 1500 PRZY NORMALNYM MIESIĄCU

Leer
@mocca 30.01.2019 16:27

dokładnie tak

Marian
@Chętny żeby wyjechać 29.01.2019 14:26

Francja brak opieki obiecują kwaterę bez dojazdu niestety kolejne kłamstwo sama praca wygląda tragicznie co innego mówią co innego jest zdecydowanie odradzam współpracę z tą agencją

Ula
@Marian 05.02.2019 21:13

Witam moj mąz wyjechał dwa tygodnie temu do pracy w Paryżu na lotnisku jako monter wózków bagażowych. Podjął pracę z Agencji HR NAVIGATOR.Od dwóch tygodni siedzi na kwaterze bo firma nie potrafi załatwić przepustek na lotnisko żeby pracownicy mogli podjąc pracę. Zero zainteresowania ze strony HR NAVIGATOR. Nikt nie odbiera telefonów.Pracownicy nie pracują a żyć z czegoś muszą. Firma zgodziła się na wypłatę zaliczki 50 euro. tylko ciekawe na co to starczy. Dalej nic nie wiadomo kiedy pójdą do pracy. Firma nie dba o pracowników. NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!

Pracownik hr syf i katastrofa

Witam pracowałem w gls przez hr Navigator. Jeśli chcecie bardzo jechać do gls jedzie przez ideal warunki maja lepsze nadgodziny i lżejsza robotę. Hr Navigator obiecywali Gruszki na wierzbie. Gwarantowali 35 godzin i opiekę polskiego kordynatora, a prawda okazała się okrutna stawka nocna liczona od 23. Pracowałem tutaj po 5godzin maksymalnie 6 godzin. Przerwa darmowa, 2godziny czekania na busa płatnego żeby zarobić niecale 40e. Koordynatorzy maja wszystkich w głębokim powazaniu. Zakwaterowanie w baraku z nie działająca pralka 2 miesiące. Kluczy do pokoi jak i do baraku brak biegają myszy karaluchy giną tu nawet skarpetki. W 1 dzień koordynator załatwił mi zajeta kwaterę spałem na brudnej podłodze gdyby nie zwykły pracownik został bym na stałe na podłodze. Dostaniecie zniszczony barak czajnika brak a wszystkie naprawy będą robione na was koszt. Szczerze odradzam chcecie bardzo do gls to jedzcie przez agencje idel. Pozdrawiam nigdy nie wruce do tego syfu. Nowi przyjeżdżają to (usunięte przez administratora) a szybciej niż przyjechali. Odradzam każdemu bo praca ciężka i nie zarobicie tego co obiecują bo pracuje sie tu po 5-6h. Warunki katastrofalne zależy też na którą kwaterę traficie.

Rotfl
@Pracownik hr syf i katastrofa 28.01.2019 17:00

a ty chyba z ideala jesteś, wiesz że też macie swój profil?

anonim

(usunięte przez administratora)

OBECNY

umowa jest na jeden miesiac , ewentualnie pozniej przedlozasz o miesiac itd , jest na polskich warunkch . ZUS oplacany w polsce , pokoje darmowe dwuosobowe z dostepem do netu ,nie ma zabezpieczen , jak bedziesz wlasnym autem to dostaniesz ekipe ktora bedzie z toba dojezdzala do pracy ( 25km ) i placila ci po 2 euro za kzdy dzien , nic nie wiem o zadnych dodatkach dietach hehehee , sam pokrywasz kozty dojazdu z PL ,umowe ogarniesz przez email-reszte podpiszesz w niemczech ,nie musisz nic oplacac zadnych zaliczek , jedyne twoje koszty to badania lekarsie(pozniej dostaniez zwrot) Jak cos jeszcze cie interesuje to pisz :) pozdro

Mirosław
@OBECNY 27.01.2019 12:13

Ja mam pytanie - ponieważ brakuje mi tu konkretnej informacji, chciałbym dowiedzieć się, jak wygląda kontakt z koordynatorem z Polski? Jest on stale dostępny, aby w razie czego pomóc osobom, które mają jakieś problemy formalne, będąc już w pracy za granicą? Stały kontakt z koordynatorem jest dla wielu osób kluczową sprawą przy wyborze biura pośrednictwa pracy, więc będę wdzięczny za Twoją ocenę tego aspektu zatrudnienia.

Damian
@Mirosław 28.01.2019 10:31

Stary, koordynatorów to ci tu pod dostatkiem. Jest ich az dwoch i caly czas się kręcą. Także spokojnie każdego dnia możesz wiele załatwić w biurze pod 49h.

Bebra Wyjazd

Witam wybiera się ktoś niedługo do Berby? Szukam transportu, jestem z Zielonej Góry ale mogę podjechać w wybrane miejsce. Zostawiam maila: cern12f@gmail.com

zainteresowany

Witam, Mam pytanko, co do pracy w Kassel przy paczkach kurierskich. Jak to wygląda z mieszkaniami? Czy rzeczywiście można wyrobić na spokojnie 1400 euro? I najważniejsze - czy pracodawca gwarantuje transport do pracy i z pracy? No i czy bardzo ciężko jest, jak niektórzy piszą? Nie żebym się chciał opieprzać, ale też miejmy dla siebie szacunek, ciężka praca i adekwatne wynagrodzenie to coś, co rozumiem... a jeśli jest kierat niczym w (usunięte przez administratora), to już nie fajnie i nikt nie zasługuje na coś takiego.

Murzyn w niemczech
@zainteresowany 25.01.2019 13:32

Siemka z transportem nie masz zadnego problemu , mieszkanie jest w miare :) da sie przezyc , tempo pracy jest bardzo duze , a 1400e to zecz nierealna , w lutym bedziesz mial 20 dni pracujacych a netto dniowka to z 55 euro(napewno nie wiecej )

Paweł

Co ile można zjeżdżać do PL na jakiś tydzień do rodziny???

Zaciekawiony

NA jaki okres sa zawierane umowy??czy daja na stale?

żeton
@Zaciekawiony 22.01.2019 11:55

To jest agencja pracy tymczasowej nie daje umów na stałe ;)

hardrock

nawet w ogłoszeniu wszystko jest napisane prosto i wyraźnie. Stawka zresztą też, więc ci co piszą, że za taką kase się nie opłaca chyba są nie poważni! Sami się zdecydowaliscie na wyjazd za tyle więc teraz pisanie żeby inni nie jechali bo jednak to mało - puknijcie sie w glowe! warunki są jakie są nie ma dramatu, nie mieszka sie w norze a ludzie no cóż.. zwyroli wyrzucają chociaż powinni w kosmos wystrzeliwać

Sebastian

Wypowiem się również na temat pracy dla GLS będąc zatrudnionym w HR Navigator, postaram się w miarę obiektywnie. Na samym początku należy załatwić w Polsce formalności takie jak zdobycie zaświadczenia o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy od lekarza, zakupić obuwie robocze oraz wysłać niezbędne dokumenty do agencji dotyczące ubezpieczenia i poprzednich miejsc zatrudnienia. Następnie należy zorganizować transport, najlepiej jechać do Kassel i z Kassel pociągiem do Bebry - łącznie jest to około 350 złotych + 12 euro za bilet na pociąg w Kassel. Koszty zwracają się spokojnie w pierwszy dzień pracy. Zakwaterowanie - mieszkanie znajduje się w kamienicach, jest w stanie dobrym. Maksymalnie mieszkają w nim 4 osoby, nie brakuje niczego do życia - jest pralka, piekarnik, kuchenka, dostęp do szybkiego internetu bezprzewodowego, a także wygodne łóżka ;) Lokalizacja jest dobra - zaledwie 300m dalej znajduje się sklep Aldi, dworzec, 1km McDonald i 2 duże supermarkety wraz z Lidlem, a zaraz obok domu - szpital, apteka, małe centrum handlowe, biuro i kilka restauracji. Niedaleko znajduje się kilka miejscowości, w których jest co pozwiedzać, więc na weekend zawsze można pojechać gdzieś pociągiem i je zobaczyć. W pierwszy dzień pracy przed jej rozpoczęciem przechodzi się krótką rozmowę z dwoma koordynatorami, gdzie są przekazywane podstawowe informacje na temat wykonywanej pracy, a następnie podpisuje się umowę. Z transportem nigdy nie ma problemu - nie trzeba go organizować mimo informacji podanych w ogłoszeniu - wystarczy zapisać się na listę. Koszt dojazdów z i do miejsca pracy to jedynie 10 euro tygodniowo. Około godziny 18 są wyjazdy do oddalonej o 25km miejscowości Neuenstein, a konkretnie sortowni kurierskiej GLS. Praca polega na rozładunku towaru, czyli przerzucaniu paczek z kontenerów i jest bardzo ciężka, więc jeżeli się nie ma pewności co do własnych sił i kondycji to lepiej nie wyjeżdżać. Praca trwa od 7 do 9 godzin dziennie, w trakcie rozładunku spokojnie zawsze znajdzie się kilka minut przerwy by usiąść i napić się wody, a oprócz tego są 2 przerwy po 15 minut. Brakuje jedynie jakiejkolwiek kantyny gdzie można usiąść i odpocząć, a żeby dostać się do toalety trzeba przeskakiwać przez taśmy i rolki albo przechodzić pod nimi, to dosyć uciążliwe i niebezpieczne. Pracodawca dostarcza pracownikom wodę, więc nie trzeba się o nią martwić. Oczywiście na teren zakładu nie można wnosić telefonów komórkowych jak to w każdym zakładzie. Pracodawca dostarcza również kamizelki ochronne i kaski w pierwszy dzień pracy. Po rozładowaniu około 10-12 kontenerów trzeba jeszcze posprzątać i można wracać do domu. Dużym plusem jest to, że weekendy są zawsze wolne, a godziny pracy również w porządku, bo zazwyczaj o 18 się wyjeżdża, a wraca o 3 w nocy. Rozładunkiem zajmuje się 3-osobowy zespół. Jedna osoba skanuje paczki, a dwie przeładowują towar na taśmy. Jak wspomniałem - tempo pracy jest dosyć wysokie. Co do zarobków to się nie wypowiem, bo nie przepracowałem pełnego miesiąca. Za pierwszy dzień pracy otrzymałem 72 euro i taka jest dokładnie dniówka. Zazwyczaj miesiąc pracy ma 21 dni, więc biorąc pod uwagę zmienność godzin kwota 1400 euro miesięcznie jest jak najbardziej realna i wbrew pozorom nie odbiega znacznie od zarobku niemieckich pracowników biorąc pod uwagę, że oni z kwoty 2000 euro muszą jeszcze opłacać rachunki i wynajem/kredyt, a my nie. Podobno jest możliwość rozwoju - są informacje, że niektórzy koordynatorzy zaczynali od stanowiska magazyniera, a więc zawsze można próbować. Ja osobiście przepracowałem jeden dzień ze względu na to, że nieszczęśliwie się rozchorowałem przez co nie mogłem pojawić się w pracy już na 2 dzień i niestety musiałem wrócić do Polski, bo nie przedłużono mi umowy. Sam trochę zawiniłem, bo za późno zgłosiłem to do koordynatora, jeżeli zgłosi się to wcześniej to nie ma problemów z pójściem na L4. Chciałem tam popracować dłużej, niestety los pokrzyżował mi plany, ale i tak każdemu kto chce wyjechać na kilka miesięcy lub kilka lat i dobrze zarobić polecam firmę HR Navigator.

pixo
@Sebastian 26.12.2018 16:05

Jak ci odpowiadają warunki zakwaterowania to widocznie w Polsce mieszkasz w noclegowni. ......

Sebastian
@pixo 27.12.2018 16:41

Zależy gdzie zostałeś zakwarerowany, bo ja zaraz obok biura. Warunki co prawda nie są tam najlepsze, ale w porównaniu do mieszkań oferowanych przez inne agencje i tak dosyć komfortowe. Poza tym zakwaterowanie jest darmowe, więc to bardzo duży plus.

Niezniszczalny
@Sebastian 26.12.2018 16:05

10-12 kontenerow???my robilismy po 22-25.Ale tak to jest w tej firmie ze sie zapier...na obibokow a kase bierze te sama albo mniejsza.I jeszcze (usunięte przez administratora) i patologia na mieszkaniach.Nie wspominajac o kwalifikacjach koordynatorow (np.jak mi 50 euro obciela pani A.bo z szuflady chcialem wyciagnac widelec i sie rozkleila!!! bo byla z dykty a zapomnialem skleic pozniej i jak probowalem sie dodzwonic z pl i wyjasnic ta sytuacje to nie odbierala tel.Pupilkom i nierobom za (usunięte przez administratora) i zniszczenia nic nie obcinali bo tam nie liczy sie jak pracujesz tylko sztuka.Ogolnie jak sie ma noz na gardle to mozna pojechac i popracowac troche ale jest tyle innych agecji ze nie polecam.Pracowac ciezko za taka sama kase jak obiboki,meczyc sie na mieszkaniach ze zlodziejami,cpunami i alkocholikami plus koordynatorzy.Nie polecam

Adam
@Sebastian 26.12.2018 16:05

''Oczywiście na teren zakładu nie można wnosić telefonów komórkowych jak to w każdym zakładzie.'' Nie zostawiłbym telefonu ze wszystkimi danymi osobistymi, kontaktami, zdjęciami itp. we wspólnym pokoju do którego każdy może wejść. W XXI wieku dziwny zakaz, rozumiem że w pracy nie można się bawić telefonem, ale dzisiaj smartfony zastępują nawet dowody osobiste, karty bankomatowe, niektóre urzędy, itp. To tak jakby mi ktoś kazał zostawić paszport w stróżówce i do tego podpis do kredytu in blanco.

Marek

Witam a jak wygląda sprawa z umowami na jaki okres są zawierane? Proszę o odpowiedź.

Elomelo

Witam wszystkich zainteresowanych, chciałbym powiedzieć jedną rzecz, jeśli ludzie którzy tu pracują tak bardzo wychwalaja fakt że firma płaci na czas, i jest to ich głównym kryterium to ja dziękuję :) Ludzie w du*** byliście i nic nie widzieliście, w Niemczech jest naprawdę pełno fajnej pracy tylko trzeba trochę czasu poświęcić. A prawda jest taka że to już nie te czasy żeby kasa na czas była czymś nadzwyczajnym. Pozdrawiam myślących :)

Ludvico
@Elomelo 04.01.2019 05:07

Elomelo nie jest to główne kryterium. Jakby nie patrzyć stary, młody, pierwszy wyjazd, któryś z kolei chodzi o to żeby było bezpiecznie, pewnie, hajs się zgadzał, kwatera była jakaś okej dużo czynników wpływa na ocenę. Więc nie pisz pierdół bo ogólna ocena HR jako agencji jest pozytywna ze względu na wszystkie czynniki w zależności od ludzi, od potrzeb, od każdego doświadczeń i nie bazuje tylko na kasie na czas. A to że na czas to inna sprawa. Bardziej chodzi o to, że wcodzisz tu żeby sprawdzić czy aby na pewno nie jest jakaś podpucha tylko czy można jechać bezpiecznie

Swiezak

Witam , a czy w weekendy jest tam w miare spokojnie ? co myslicie o koordynatorach i czy jest jakas lodowka? czy lepiej jedzenie kupic na miejscu . dzieki za opinie Pozdrawiam

Adam

Dino z legnicy tak ćpa mefedron,aż mu noga już gnije

Sebastian
@Adam 30.12.2018 23:10

Przepraszam, ale jakie to ma znaczenie? GoWork jest miejscem na opinie o pracodawcy, a nie pracownikach.

robotnik

wezcie ludzie wyluzujecie. mamy swieta :) wracam po nowym roku do glsu . jest normalnie tak jak wszedzie . czasem lepiej, czasem gorzej . wakacje to nie sa ale gdzie placa za nic. Wesolych świat i do zobaczenia w styczniu w niemczech.

Adam
@robotnik 21.12.2018 09:41

Nikt nie chce żeby mu płacić ZA NIC , ale jak ktoś wcześniej pisał że trzeba się wspomagać prochami żeby wytrzymać no to jest dużo nie tak z tą pracą. Jestem pewien że to nie są wymagania Niemców tylko nadgorliwość Polaków wobec Polaków. No ale to przecież niemożliwe, my zawsze jesteśmy szlachetni, bohaterscy itd... (przynajmniej w opowieściach)

robotnik
@Adam 21.12.2018 11:36

z prochami to jest tak że jak sie musisz wspomagac to i tak będziesz niezaleznie od pracy. sorry ale ja drugow nie trawie wiec dla mnie to mega slabe bo mysle ze to chęc a nie przymus i zdania nie zmienię. kurde no nie mówie ze wszystko jest super ekstra ale wszystkie opowiesci i te dobre i te złe trzeba brac na chłodno. Co czlowiek to historia, co nie?

Adam
@robotnik 21.12.2018 14:35

Dzięki za odpowiedź. A ile tych ton trzeba przerzucić ? Praca na 3 zmiany po 8h czy jakoś inaczej, czy zależy od miejsca?

robotnik
@Adam 21.12.2018 15:52

na dwie się robi. albo popoludniowka albo nocki tak siedem godzin sie robi. namachasz sie na pewno i się nadźwigasz niezależnie od zmiany. Choć może po nowym roku bedzie spokojniej jak już się wszystkie paczki swiateczne przetoczą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jarek mlody

A zarobki w okolicach 700-800e a na tych melinach nie ma.nawet pralki (usunięte przez administratora) ta pseudo agencje

Lokalny Koordynator
@Jarek mlody 05.04.2018 14:21

Szanowny Panie, zarobki w okolicach 700-800e są możliwe wtedy, jak pracownika notorycznie nie ma w pracy i bierze dużo zaliczek. Zaliczka tygodniowo 50 euro razy 4 daje już 200 euro mniej od wypłaty. Pójście na L4 wiąże się z 80% wartości wynagrodenia za ten czas. Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy to ryzyko kary finansowej w równowartości jednodniowej pensji. Każdego tygodnia pracownicy mają minimum 35 h pracy. Obecnie dużo więcej, bo ze względu na sezon pracują zamiast 7 ok.9 godzin / dzień. Matematyka to nic trudnego ;) pozdrawiam, koordynator lokalny

Maja

O pralni piszesz????????

Rafal
@Jarek mlody 05.04.2018 14:21

Co ty gościu opowiadasz za glupoty jakie 800 euro zarobki ludzie pozostawało prawie 1400i wszyscy są zadowoleni więc nie gadaj gluplot

Mój mąż pracuje

Mój mąż pracuje w HR navigator nie mieliśmy z nimi problemów. Teraz mąż zjeżdża w grudniu do domu i w styczniu ma wrócić. Szkoda że bliżej pracy nie maja. Składki płacą bo sprawdziłam.

Plum
@Mój mąż pracuje 27.11.2018 09:25

Klimat dobrze mi znany, co w domu to w domu ale płaca nieporównywalna z krajową, a hr jako agencja porządna. Składki tak jak pisałaś płacą, wypłata na czas i tyle na ile się umawiają, dbają o godziny więc jak już wyjazdy to przynajmniej bezpiecznie i porządnie

Tymon
@Mój mąż pracuje 27.11.2018 09:25

Ile godzin pracuje tygodniowo i przy czym? I jak z wypłatą i tygodniowkami dostaje z 400 euro za tydzień po odbiciu mieszkania?

Plum
@Tymon 07.12.2018 13:35

Tymon, mój mąż zarabia na tyle że możemy żyć spokojnie..

Mateusz

Czy firma pobiera jakieś opłaty rekrutacyjne?

Zespół HR Navigator
@Mateusz 19.12.2018 16:12

HR Navigator jako certyfikowana i legalnie działająca Agencja Pracy Tymczasowej nie pobiera od kandydatów żadnych opłat i prowizji a wszystkie informacje w zakresie składników wynagrodzenia są przekazywane przed wyjazdem pracownika – by ten czuł się pewnie i komfortowo rozpoczynając z nami pracę. W przypadku takich doświadczeń warto zastanowić się dwa razy przed rozpoczęciem pracy z Agencją, która pobiera prowizję z tytułu pośrednictwa pracy – zgodnie z obowiązującymi przepisami, takie działanie jest niedozwolone.

Hugobubo

Ogolnie pracowlem tam NIE POLECAM!!!hr navigator najgorsza agencja w jakiej mialem okazje pracowac kasa na czas ale warunki mieszkalne lipa na maksa.same narkusy nacpane tam robia to im nie przeszkadza nawciagaja sie amfa i jazda cala noc.jak masz zamiar wyjechac z ta firma to lepiej olej TO!!!aaa no i mobing na kazdym kroku.pamietajcie na Twoje miejsce jest wielu zdesperowanych ale naprawde nie warto

Zostaw opinię o HR Navigator - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HR Navigator