Aureus S.A.

5 Dodaj opinię
Aureus S.A.
5 83 6 1

Opinie o Aureus S.A.

Krys

Pracuje w Aureus od prawie roku. Jest moja trzecia firma w branzy. Po dwoch duzych towarzystwach leasingowych mila odmiana. Pomocny backoffice, wysokie premie, duzo szkolen i niepowtarzalny klimat spotkan firmowych. Widac, ze ekipa mocno zzyta. Jedyny minus to duza biurokracja, ale w sumie gdzie jej nie ma.

Aureus S.A.
pracodawca
@Krys 14.02.2019 09:52

Cieszą takie opinie:) Szczególnie, że na atmosferę w pracy całego zespołu kładziemy szczególny nacisk. Odnośnie biurokracji, minusy w każdym miejscu można znaleźć- jednak robimy wszystko, by zmieniać je w plusy:)

01

Praca w Aureusie to była najgorsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała. Nie polecam nikomu kto szanuje swoje zdrowie psychiczne. (usunięte przez administratora) Znajomości są wymuszone bo szef lubi jak ludzie się że sobą przyjaźnią ale co z tego jak tak naprawdę panuje tam niezdrowa rywalizacja, każdy się obgaduje i rzuca pod nogi kłody. Uważam że jest to najgorsza firma w jakiej można pracować.

Aureus S.A.
pracodawca
@01 12.02.2019 19:39

Bardzo nam przykro, że ma Pani/Pan takie odczucia po okresie pracy u nas. Jednakże podkreślamy fakt, że żaden pracodawca nie jest w stanie brać odpowiedzialności za stosunki interpersonalne w 90 - osobym zespole. Życzymy sukcesów w dalszej karierze zawodowej i serdecznie pozdrawiamy.

ex

Przeciw tej firmie toczą się postępowania w Sądzie Pracy. To powinno dać do myślenia.

Aureus S.A.
pracodawca
@ex 04.12.2018 15:55

Jako firma priorytetowo traktujemy relacje z naszymi pracownikami i zawsze działamy wobec nich zgodnie z prawem. Ewentualne postępowania sądowe są objęte tajemnicą, dlatego nie możemy ich komentować.

Opiniodawca

Firma owszem nastawiona jest na pracownika ale terenowego to dla nich są szkolenia, wyjazdy, spotkania. Ludzi w biurze już się tak nie traktuje oni są od zasuwania a i tak zawsze jest źle.

Aureus S.A.
pracodawca
@Opiniodawca 22.10.2018 18:26

dziękujemy bardzo za tą odpowiedź. Większość szkoleń firmowych jest przeznaczonych dla całej załogi firmy jak na przykład zbliżająca się "Akademia Twojego Sukcesu". Wyłącznie szkolenia stricte sprzedażowe są przeznaczone dla pracowników terenowych. Jedynym kryterium "wyjazdów" w takie miejsca jak Energylandia, Cirque du Soleil, Teatry, Disneyland, jest długość stażu w firmie połączona z programem "Stay with us" Pracownicy biurowi posiadają szereg benefitów, których nie mają pracownicy terenowi: "trzynastki" , spotkania integracyjne (Flyspot, kręgle, chill night) czy ruszający teraz program dofinansowania zdrowego żywienia we współpracy z firmą "Like eat". Nigdy intencją marki Aureusa nie było tworzenia podziałów wewnątrz zespołu. Dołożymy wszelkich starań, żeby nikt nie miał takich odczuć. Pozdrawiamy serdecznie

Piotr

Rzadko bywacie na forum a szkoda szukam info o firmie. Czyżby tak dobrze się pracowało? Można śmiało aplikować?

Aureus S.A.
pracodawca
@Piotr 24.09.2018 10:53

pewnie, że tak: aktualnie poszukujemy ciekawy osób do: a) działu marketingu http://www.infopraca.pl/praca/specjalista-ds-marketingu/gliwice/14382712 b) naszej spółki księgowej http://www.infopraca.pl/praca/starszy-specjalista-ds-ksiegowosci/gliwice/14371224 c) nowego projektu sieci partnerskiej skierowanego do aktualnych przedsiębiorców, którzy szukają nowych wyzwań http://www.pracuj.pl/praca/manager-regionu-zespol-partnerow-w-biznesie-bedzin-bielsko-biala-bytom-chorzow-cieszyn-czestochowa-dabrowa-gornicza-gliwice-jastrzebie-zdroj-jaworzno-katowice-kl,oferta,6336201 Piotrze, jeżeli żadne z powyższych stanowik nie jest adekwatne do Twoich umiejętności to zapraszamy do kontaktu bezpośredniego poprzez nasz FB: http://www.facebook.com/insideaureus/ pozdrawiamy serdecznie

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Aureus S.A. o opisanie świeżej atmosfery panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Administrator1
@Administrator 11.06.2018 09:36

Niby organizuje ale co z tego jak szkolenia robione są przez innych pracowników.

Angi
@Administrator1 27.09.2018 17:08

A co jest złego w fakcie, ze bardziej doświadczeni pracownicy dzielą się swoim doświadczeniem z młodszymi stażem. Poza tym mówienie, ze firma nie pracuje z trenerami zewnętrznymi jest kłamstwem. Tylko w tym roku były już szkolenia z Tomaszem Kuną, Markiem Wojciechowskim czy Katarzyna Krupa. Do tego niedługo mamy nasza akademie na której będzie Ryszard Petru, Sebastian Karaś, Pawel Tkaczyk, Irena Kaminska czy Tomek Nocon. W żadnej poprzedniej firmie nie widziałam takiego nastawienia na rozwój. Pracuje 4 lata to wiem

mojaopinia

Nie polecam składać CV, mówią że dają Ci wiele dodatków, szkolenia które prowadzą inni pracownicy, niby fajna atmosfera ale szef to furiat, nie szanuje nikogo, inni pracownicy walczą tylko żeby siebie prześcignąć, totalny wyścig szczurów dla nich liczy się tylko wynik, nie ma żadnych szans na rozwój bo nikogo nie obchodzisz jak nie przynosisz dużo zysków. Człowiek jak wraca do domu jest wykończony po robocie w takiej atmosferze.

Marek

Strata czasu, pieniądze marne wymagają andromów, a piszą w ogłoszeniach bez doświadczenia- ciekawe, niech sami sprzedają swoje ubezpieczenia

Aureus S.A.
pracodawca
@Marek 22.08.2018 12:59

Panie Marku, doświadczenie nie zawsze jest najważniejsze. Przy podejmowaniu pracy liczą się także inne umiejętności, a doświadczenia bardzo szybko uczymy. Pozdrawiamy serdecznie

Irek

Jeśli ktoś wybrał sobie niewłaściwą pracę to niestety jest teraz niezadowolony! Zawsze można odejść.

Aureus S.A.
pracodawca
@Irek 22.08.2018 19:03

W Aureusie bardzo mocno stawiamy na naszych pracowników, ich rozwój i wsparcie. Każdy oczywiście może kształtować swoją drogę zawodową we własnym zakresie, jednak robimy wszystko aby nasz zespół był zadowolony. Pozdrawiamy!

Alek

Przeczytałem wszystkie opinie. Wynika z nich, że jest tak pięknie iż ludzie nie mają innych marzeń poza pracą w tej firmie..... pewnie dlatego w ogłoszeniu o poszukiwaniu pracowników, na samym dole, informują o wpłacie 8000zł "za przystąpienie do zespołu" i potem 1000zł co miesiąc? Naprawdę warto dla takiej cudownej atmosfery w pracy.....

Aureus S.A.
pracodawca
@Alek 23.08.2018 21:50

Oferta o której Pan pisze, jest propozycją prowadzenia własnego biznesu. Opłata jest kosztem licencji w ramach której, partner otrzymuje nasze wypracowane przez lata, sprawdzone know-how, pozwalające generować zyski. W ramach licencji, partner otrzymuje także m.in. indywidualną stronę internetową, pakiety szkoleń oraz wsparcie i dostęp do wszystkich oferowanych produktów. Akurat to ogłoszenie nie jest ofertą zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę, a partnerskim systemem współpracy-nowym projekcie grupy Aureus. Więcej informacji może Pan znaleźć na stronie http://www.aureuspartner.pl/

Daniel

Tylko pozazdrościć pracy w takiej super firmie.

Aureus
@Daniel 10.05.2018 23:06

Dziękujemy!:)

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje ludzi?

Aureus
@Zainteresowany 15.04.2018 18:45

Aktualnie rekrutujemy do działu ubezpieczeń. Zapraszamy na nasz profil na FB - Inside Aureus. Tam znajduje się więcej informacji.

karloW

Pracuję w Aureusie od kilku miesięcy, wiec mam już pewien obraz. Bardzo dobrze rozwinięta polityka pro pracownicza, spotkania szkoleniowe, programy motywacyjne i mega przyjazna atmosfera na co dzień. Nie mam w zasadzie żadnych zarzutów. Wypłaty w terminie a już najbardziej zaskoczyło mnie, że pamiętają o urodzinach każdego pracownika, poza drobnymi upominkami zawsze wspólne sto lat. Polecam.

Administrator

Czy ktoś z Was mógłby opisać Aureus S.A. jako pracodawcę, odnosząc się do własnego doświadczenia?

anonymous
@Administrator 08.03.2018 09:20

pracuje w terenie od 2016 roku. Praca wymagajaca, ale super atmosfera. Co miesiac szkolenia, swietne narzedzia. Ostatnio dorzucili jeszcze ipady. Wysokie zarobki na pewno przekonaja kazdego:)

Misha
@Administrator 08.03.2018 09:20

Pracuję tu ponad 5 lat. Jestem zadowolona z pracy i ciągłego rozwoju firmy, gdyż daje to pracownikom nowe możliwości i wyzwania. Nowo wprowadzone programy dla pracowników dają możliwość rozwoju osobistego, kształcenia się, uczestniczenia w szkoleniach i w wielu dodatkowych inicjatywach jakie prowadzi firma. Często powierzone zadania są wymagające - to praca dla ambitnych : )

Obecny pracownik

Firma ma opinię dobrego pracodawcy i przecież skądś ta opinia się wzięła!!

Zadowolony

Firma bardzo propracownicza współpracuję z nimi od niedawna, nigdy nie spotkałem się z takim podejściem do człowieka. Masa szkoleń, wyjazdów itp. oczywiście premiuje za pracę a nie za leserstwo! więc jeżeli ktoś tu pisze o złych stronach to nie nadaję się do sprzedaży! Polecam Polecam i jeszcze raz polecam!

Mario

pracuje ponad trzy lata. Firma spoko chodz wymagajaca. Mocno nastawiona na wynik, ale i od jakiegos czasu takze bardzo mocno na pracownika. Pracuje w terenie wiec nie wiem jak jest w biurze w Gliwicach. Kasa bardzo duza, zawsze terminowo. Nie narzekam

KraBik

Atmosfera bardzo przyjazna, atrakcyjne warunki pracy a pracownicy traktowani są z dużym zrozumieniem. Pracowałam już w wielu miejscach, ale tutaj klimat jest naprawdę fajny. Przede wszystkim można się rozwijać i szkolić, co nie jest standardem w Korporacjach. Z oceną pracy jest jak z hotelami, dla niektórych "dramat" i "tragedia"...inni o tym samym miejscu mówią po prostu "rewelacja". Nie wiem czym kierują się krytycy, ja mogę tylko powiedzieć, że z mojej perspektywy polecam Aureusa jako pracodawcę.

mrsDome

Zostałam zatrudniona początkiem sierpnia. Rozmowa kwalifikacyjna ok, I etap kilka zadań z excela, II etap rozmowa z rekruterką i później juz tylko rozmowa z prezesem o warunkach zatrudnienia. Warunki bardzo ok, zdecydowałam się na zmianę zatrudnienia z poprzedniej firmy na Aureus i jak na razie nie żałuje : ) warunku super, biuro spoko, chociaż są dyżury puszczania zmywarki :D co kto lubi. Atmosfera fajna, spoko ludzie, fajne eventy się szykują.

James

Czy ktoś się wybiera na rozmowę kwalifikacyjną do tej firmy? Znalazłem ogłoszenie i zastanawiam się czy warto?

AM

Wiecie co? Zajrzyjcie sobie na facebooka i instagram firmy Aureus. Zobaczcie ile firma robi dla pracowników, ile fajnych imprez organizują.. sama młoda i energiczna ekipa, nowoczesne i ładne biuro.. :) A teraz sami oceńcie, kto by tutaj nie chciał pracować? Mam nadzieję, że niedługo znów będą jakieś przyjęcia :)

świtezianka
@AM 18.07.2017 10:42

Firma organizuje takie wyjazdy?! http://www.facebook.com/insideaureus/

MatAnka

Ja się nie zraziłam tymi opiniami i na przekór światu spróbowałam! Pracuje od 2 tygodni i nie mam zastrzeżeń. Jasne, że na rekrutacji było dużo kandydatów i były w sumie 3 etapy ( 1 praktyczny- sprawdzenie excela i znajomości firmy, 2- rozmowa z rekrutantem i 3 rozmowa z prezesem spółki juz o warunkach pracy i zatrudnieniu). Stanowisko adekwatne do moich umiejętności i doświadczenia, biuro nowiutkie po przeprowadzce. Mają nawet relax room, klimę i ekspres do kawy :D Szkolenia są darmowe, a nawet firma dopłaca do szkoleń dla pracowników, jeśli chce się jakieś dodatkowe kursy zrobić. Jeśli sie zmieni coś na gorsze dam znać : )

Zadowolona

Czytając niektóre komentarze zastanawiam się, czy pracuję w tej samej firmie... Znam osoby, które pracują w Aureus od wielu lat (8-9). Ja również jestem bardzo zadowolona z warunków finansowych, atmosfery, która panuje w pracy i biura (w którym jest nawet pokój do relaksu :). Według mnie jedną z najważniejszych wartości, która wyróżnia tę firmę, jest docenianie pracownika, który tutaj ma naprawdę duże możliwości rozwoju i awansu. Sama zaczynałam na innym stanowisku, ale szybko zaproponowano mi pracę w innym dziale, w którym mogę się bardziej realizować i wykorzystywać swoje wykształcenie i doświadczenie zawodowe. Możecie mi wierzyć - takich przykładów w Aureus jest całkiem sporo: jeśli wykazujesz się w pracy, na pewno awansujesz :)

..

Tam często tak jest: ogłaszają, rozmawiają, a potem prezes olewa, ludziom się odmawia, a za chwilę znów zmiana zdania.

P.

Witam. Ja również byłam na 2óch etapach i otrzymałam maila, że nie zostałam przyjęta. (mimo doświadczenia i posiadania tych wymienionych "oczekiwań"). Straciłam tylko czas, ale mniejsza o to. Uśmiałam się trochę z tekstu zawartego w mailu, który brzmiał mniej więcej coś tam coś tam bla bla bla "będziemy się kontaktować w razie szukania wartościowych pracowników, do zobaczenia wkrótce!!". (usunięte przez administratora)

kkkkkkwwwww

Na dwóch, może nikt im się nie spodobał

mammamija
@kkkkkkwwwww 08.04.2017 09:58

No ja tez. Najwyrazniej jest tak jak mowisz:)

kkkkkkwwwww

tez nie a kiedy byłeś/byłąś na rozmowie? może sie okaze ze razem bylismy

mammamija
@kkkkkkwwwww 07.04.2017 18:21

a byles/as na 2 etapach czy tylko jednym? Watpie, duzo osob bylo na rozmowach teraz u nich. Ciekawe jest to, ze dzis odswiezyli ogloszenie na nowo...

kkkkkkwwwww

już po rozmowie? dostałąś/łeś sie do pracy ?

mammamija
@kkkkkkwwwww 07.04.2017 18:13

Nie a ty?

bfdhjijgdd

Prosze o opinie jak sie pracuje w Gliwicach? Widze, ze ponownie sie oglaszaja. Jak wyglada rozmowa?

.
@bfdhjijgdd 28.03.2017 19:57

Zależy na jakie stanowisko- chociaż rotacje tam są ogromne, więc co chwilę kogoś szukają. Jeśli lubisz mobbing i wyścig szczurów to możesz iść.

mammmamija
@. 05.04.2017 13:19

A tacy sympatyczni sie wydawali na rozmowie

oszukany

Zgadzam się jak najbardziej, omijać z daleka chcą zarabiać na wszystkim - na pracownikach również

Zostaw opinię o Aureus S.A. - Gliwice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aureus S.A.