ABM
4 437 6 1

Opinie o ABM

Chudzialkowski Ł

Witam ,poprzednik NIKT zaczal dobry temat kierownika uzw i podmn w jednej osobie .Ta osoba notorycznie klamie ,stosuje mobbing (dla przykladu podam co wyrabial (usunięte przez administratora)-wprowadzil mu tylko 3 zmiane ,gdy wszyscy dostali podwyzki na 2400 BRUTTO ,on nie dostal dopiero gdy powiedział ze odchodzi itp itp)Nieraz straszy (przyjdz wtedy i wtedy bo inaczej ty przyjdziesz po urlop i wtedy zobaczymy)Obiecuje podwyżki a potem wycofuje się z tego .Ma pelna wladze i robi z ludzmi co chce oraz ma poparcie z gory.

Nikt
@Chudzialkowski Ł 17.02.2019 13:47

Twoj kolega pokazał jaja i charakter. Szacun. A ty? Też złóż wypowiedzenie i również podwyżkę dostaniesz. Od wylewania żalów na forum na pewno nie.

Nikt 2
@Chudzialkowski Ł 17.02.2019 13:47

Nasz zwiazkowiec z podmontazu podobno też rzucil papierami i dostał podwyżkę. Spróbuj. Jak ci się uda to sam spróbuję.

ce ha u
@Nikt 17.02.2019 17:09

Dokładnie, tylko nie bierzesz pod uwagę, że trzeba mieć jeszcze co pokazywać

Nikt

Pracujcie ile się da norma norma norma i więcej bo nie dostanę premium za kwartał róbcie plan do marca bez nadgodzin a w kwietniu dam wam podwyżkę ha ha ha ludzie jak można tak kłamać na takim stanowisku lata tylko z tymi spuchniętymi jajami na uzwojeniach za kierowniczka i kłamie to jest żenada wstyd i hamstwo

Jasio

Ile osób w tym tygodniu złożyło wypowiedzenia?

Lou
@Jasio 15.02.2019 11:07

a co cie to interesuje?

tołdi
@Jasio 15.02.2019 11:07

ze 12 może, a niech ktoś policzy ile przez cały ostatni miesiąc, będę strzelał że ze 30

A
@Jasio 15.02.2019 11:07

Od początku roku 8 z montażu i chyba 4 z logistyki

tołdi
@A 16.02.2019 10:44

to chyba mówisz o ostatnim tygodniu a nie roku

do X i innych farmazoniarzy

(usunięte przez administratora) nie wytrzymam aż się wtrącę do "rozmowy" czy w ABM zatrudniają z orzeczeniem o niepełnosprawności i tylko się dobrze ukrywacie? No do ***** pana teraz żeście się jeden z drugim ocknęli że to niemiecka firma?! Ile tu już lat robicie że teraz impulsy podochodziły do mózgu? Pajace. Narodowościowcy się znaleźli Patrioci wielcy pokrzywdzeni bo od lat się utrzymują za pieniądze niemca, które do tej pory w łapy nie parzyły. Jak takie złe to po cholere jednemu z drugim więcej niemieckich pieniędzy idź do Polaka niech cie wyru*** raz drugi trzeci jakiś prywaciarz ale wkońcu Polski

Gość
@do X i innych farmazoniarzy 13.02.2019 18:00

Nie narzekaj człowieku U Włochów w PZL Polacy maja jeszcze gorzej wyprane mózgi

Gość
@Gość 13.02.2019 19:49

Oj oczywiście kadra kierownicza

:>
@do X i innych farmazoniarzy 13.02.2019 18:00

To ABM jest niemiecki? od kiedy? płacą w euro czy w cebuli?

do X i innych farmazoniarzy
@:> 13.02.2019 22:50

Gościu nie narzekam tylko rzygać się chce jak się czyta jak to dla "niemieckiego pana robić trzeba" teraz się pobudziły śpiące królewny. A tobie :> cebulaku może lepiej płacić w ziemniakach albo burakach co by ci się nie przejadło

Mietek

Co wy tak placzecie . Przecież bronek nie da podwyżki, bo wczoraj byl pan toyota i jemu musial zaplacic za jego (usunięte przez administratora) usprawnienia w abm . Reszte kasy nie bedzie bo stwierdzili ze za duże koszta firma generuje na wyplaty dla pracowników nie wazne ze pracownik zlozy napedy przez cala zmiane za kilkadziesiąt tysięcy euro a oni placza ze musza mu placic w złotówkach . Lepiej zrezygnowali z tego naciagacza toyoty i S@wickiego to dwa glaby i darmo zjady

Szczaf
@Mietek 12.02.2019 11:41

no ja też pojęcia nie mam za co płaci tym ludziom, chyba za samo bycie, bo efektów ich pracy nie widać i to juz od kilku miesięcy

Stasio

A Wy dalej swoje? Dostaniecie ta absencyjna do podstawy. Zadowoleni? Nie wiem, jak można marudzić ma tak lekka pracę.

Uzw
@Stasio 11.02.2019 14:18

Lekka to jest twoja glowa ,bo nic w niej nie ma ST

Jasam

Jęczycie jak stare niedoj...ne baby. Obrażacie innych, mieszacie z błotem czy coś wiecie czy coś się wam wydaje. Jak tak źle to co robicie? Biadolić tylko ekstra fachowcy z lewymi rękami potraficie. Kasa zła to co tutaj robisz jeden z drugim? Ktoś was trzyma na siłę? Zdradzić wam sekret? Jesteście tutaj bo nigdzie was nie chcą hehe. Polemika z większością mija się z celem. Ledwo zdanie potraficie poprawnie w ojczystym języku sklecić, doliczyć narzekanie i operator wypisz wymaluj. Ten co chce zarobić to zarobi czy tu czy gdzie indziej, a 2xlewe ręce nie zarobi nigdzie. Tylko jęczeć i obrażać będzie, a bo w życiu mu słabo, stara krzyczy, dzieci ignorują, pies ma go w (usunięte przez administratora) Więc od reaguje sobie tutaj, a poobrażam, a nawymyślam, a pojęczę. Kurr.. A jakie to Polskie. Aż mi wstyd.

Jeff

Powodzenia, szerokiej drogi !!

anonim

(usunięte przez administratora)

Stasio

Nie wiem o czym mówisz? 2100? Przecież nikt tutaj z Nas nie zarabia tak mało. Jak dostałeś taką wypłatę, to może to jakiś błąd systemu lub najnormalniej nie pasujesz do tego rodzaju pracy,hm? Należy się zastanowić nad sobą, bo krytykować pracę, w której człowiek się nie przemęcza, to jest grzech! Każdemu źle, a wykonujecie swoją pracę po łebkach. Powinniście z dumą nosić koszulkę, a nie za plecami rozpowiadać, jak Wam źle! Już nie pamiętacie, że rok temu były podwyżki? Niektórzy awansowali na team leaderów oraz specjalistów, ale Wam zawsze będzie mało! Dać palec, to rękę ugryzą ... niewdzięczni!

Stasio

Nie wiem o czym mówisz? 2100? Przecież nikt tutaj z Nas nie zarabia tak mało. Jak dostałeś taką wypłatę, to może to jakiś błąd systemu lub najnormalniej nie pasujesz do tego rodzaju pracy,hm? Należy się zastanowić nad sobą, bo krytykować pracę, w której człowiek się nie przemęcza, to jest grzech! Każdemu źle, a wykonujecie swoją pracę po łebkach. Powinniście z dumą nosić koszulkę, a nie za plecami rozpowiadać, jak Wam źle! Już nie pamiętacie, że rok temu były podwyżki? Niektórzy awansowali na team leaderów oraz specjalistów, ale Wam zawsze będzie mało! Dać palec, to rękę ugryzą ... niewdzięczni!

LUBI ZMYSLAC
@Stasio 09.02.2019 20:11

Wez nie pajacuj .Wszyscy klamia i maja blad systemowy .Niektórzy dostali team leaderow ,wobec tylu zatrudnionych ,to jest jak marchewka dla osla .I co znowu mamy czekac 5 lat zeby z 5 osob dostalo podwyzke a innym się mowilo pracuj ciężej to tez dostaniesz.W ta koszulkę moge jedynie sie wysmarkac.Pytanie czy gdzies moge udostępnic odcinek z wyplaty zeby wszyscy uwierzyli ile tu się zarabia ,oczywiście imie i nazwisko zakryje .Kurde cala firma ma blad systemowy .Co za gosc .

LUBI ZMYSLAC
@Stasio 09.02.2019 20:11

Wez nie pajacuj .Wszyscy klamia i maja blad systemowy .Niektórzy dostali team leaderow ,wobec tylu zatrudnionych ,to jest jak marchewka dla osla .I co znowu mamy czekac 5 lat zeby z 5 osob dostalo podwyzke a innym się mowilo pracuj ciężej to tez dostaniesz.W ta koszulkę moge jedynie sie wysmarkac.Pytanie czy gdzies moge udostępnic odcinek z wyplaty zeby wszyscy uwierzyli ile tu się zarabia ,oczywiście imie i nazwisko zakryje .Kurde cala firma ma blad systemowy .Co za gosc .

Marcinoo

Problem abm jest taki że ludzie tu są reaktywni , każdy mówi jak tu źle a żeby coś zrobić to kupa w gaciach.Dlaczego do tej pory nie ma żadnego buntu chociażby z celowym zmniejszeniem wyrabiania "normy" najwidoczniej niektórym pasuje być (usunięte przez administratora)

Jasam

Jęczycie jak stare niedoj...ne baby. Obrażacie innych, mieszacie z błotem czy coś wiecie czy coś się wam wydaje. Jak tak źle to co robicie? Biadolić tylko ekstra fachowcy z lewymi rękami potraficie. Kasa zła to co tutaj robisz jeden z drugim? Ktoś was trzyma na siłę? Zdradzić wam sekret? Jesteście tutaj bo nigdzie was nie chcą hehe. Polemika z większością mija się z celem. Ledwo zdanie potraficie poprawnie w ojczystym języku sklecić, doliczyć narzekanie i operator wypisz wymaluj. Ten co chce zarobić to zarobi czy tu czy gdzie indziej, a 2xlewe ręce nie zarobi nigdzie. Tylko jęczeć i obrażać będzie, a bo w życiu mu słabo, stara krzyczy, dzieci ignorują, pies ma go w (usunięte przez administratora) Więc od reaguje sobie tutaj, a poobrażam, a nawymyślam, a pojęczę. Kurr.. A jakie to Polskie. Aż mi wstyd.

Tok

Zadowoleni z wypłaty ?

Bronek
@Tok 09.02.2019 12:55

Bardzo 2100 premia była haha

STASIO KLAMCA KLAMCA

Proszę się nie sugerowac opinia Stasia kierownika .Juz tlumacze ,taki Pan Stasio przychodzi do pracownika i mowi mu przyjdz w sobotę do pracy ,a pracownik ze nie bo ma urodziny syna .Na to kierownik ze aby przyjdz po urlop albo podwyzke . Mnóstwo podobnych jest sytuacjii .Jak to nazwac ?Nie mobbingiem ?Tutaj oprocz inspekcjii pracy ,powinno wkroczyc CBS i zrobic porzadek.Nie wiem czy taka najmniejsza minimalna pensja jaka w Polsce moze byc ,jest najwieksza w województwie ?.Smiech na sali ,jedno drugie wyklucza.Nie wiem czy wysoki poziom kierowniczy to podnoszenie norm a moze pilnowanie ile jest sie w wc?W Niemczech musza wyrobic 70procent tego co tu 100proc Polak za 4 razy mniejsze pieniądze .Z czystym sumieniem to ty mozesz powiedziec jak pilnujecie aby chociaz pracownik 30sekund wcześniej nie zszedl ze stanowiska pracy ,gdzie 15minut wcześniej posprzatal juz.Lekka praca phi ,ludzie chodza na zabiegi i rehabilitacje gdyz nie wytrzymuja tempa pracy i natezenia ,lub ciezaru tak jak jest na magazynie (pakowanie ,srednio 3miechy wytrzymuje tu pracownik )Szkoda marnowac zdrowie za te ochlapy .Psychicznie to mecza Cie kierownicy swym podejściem oraz mysla przewodnia .Chca z czlowieka wycisnac wszelkie soki zyciodajne byle byl zadowolony Niemiec .Kiedys na zebraniu powiedział robcie więcej i szybciej to nie bedziecie musieli na nadgodziny chodzic .Za nic tu człowieka maja .GORACO NIE POLECAM

Stasio
@STASIO KLAMCA KLAMCA 06.02.2019 12:20

Dziwne! Chyba pracujemy w innych Abm. Praca jest lekka, nikt tu nie stoi nad nikim. Chodzisz po batony itp. kiedy chcesz. Na pakowaniu maja dobrze i dbają o pracownika. Mają polary ciepłe, ochronne pasy ma plecy aby nie bolały i specjalistyczny sprzęt do pakowania. Godziny dodatkowe nigdy nie były przymusem. Praca jest bardzo fajna dla osób, które chcą się szybko rozwinąć i mieć bogatsze CV aby później było łatwiej o coś innego. Trzeba też pamiętać, że jest darmowy, prosty parking, gdzie każde auto jest bezpieczne.

STASIO KLAMCA KLAMCA
@Stasio 06.02.2019 12:40

Tak ty pracujesz w tym lepszym abmie .Silniki podpychaja Ci zebys aby ciagle robil ,rzeczywiście nikt nad toba nie stoja ,a jak idziesz po batona ,to pytanie gdzie idziesz bo wiesz ze to i to trzeba zrobić .Nadgodziny ?Musisz jeżeli chcesz wyzyc i utrzymac rodzine. Praca fajna byla by gdyby nie pogannianie i normy z kosmosu .No tak parking to jedyny plus ,wpiszcie to w ogłoszeniu szukam pracownika.Smiech na sali .

Krzak
@Stasio 06.02.2019 12:40

Ale Janusz jesteś.....

Dhd
@STASIO KLAMCA KLAMCA 06.02.2019 13:05

Akurat z tym bezpiecznym parkingiem to bym polemizował. Jakiś czas temu przy malowaniu konstrukcji hali obok nasze samochody zostały pomalowane.

taki sam jak ty
@Dhd 07.02.2019 10:50

i co najlepsze dyrektor nic z tym nie zrobil, bo po co? robolom sie nie nalezy

taki sam jak ty
@Dhd 07.02.2019 10:50

i co najlepsze dyrektor nic z tym nie zrobil, bo po co? robolom sie nie nalezy

pracownik 18

pijany to po co siedzisz w ABM ? skoro tak ci źle i tak mało zarabiasz... wracaj do tych pozostałych firm ; ) i daj robić z siebie szmatę za 200 czy 300 zł więcej

pijany
@pracownik 18 29.01.2019 21:24

po co mam wracac do abm i dawac robic z siebie szmate za 200 czy 300zl mniej ;-)))))

Morty
@pijany 31.01.2019 17:10

czegos tu nie ogarniam, jeden gosc pyta po siedzi w abmie a drugi po co ma wracac do abmu pogubilem sie

pijany
@Morty 06.02.2019 00:36

dlatego nadal tam pracujesz

Morty
@pijany 06.02.2019 19:22

bo moge bo lubie bo chce i jak na to odpowiesz?

Rick
@Morty 08.02.2019 15:17

Ja też lubię

Rick
@Morty 08.02.2019 15:17

Ja też lubię

Polaczek

Wypłata byla to w poniedziałek nowe wypowiedzenia będą.

Adam

Witam! Nie jestem pracownikiem tej firmy-przeglądam fora z opiniami o pracodawcach z ciekawości-zastanawiają mnie te wszystkie negatywne i ziejące goryczą oraz olbrzymim pesymizmem wpisy-ludzie czemu to ma służyc!?!? Czy aż tak bardzo zależy wam na tym aby przestrzec innych przed tą ,,straszną firmą"? Chcecie poprawić swą sytuację przez jakieś takie wywlekanie brudów? Wystarczy napisać wypowiedzenie zanieść do kadr-i po co się męczyć? Idzcie do pracy tam gdzie zarobicie więcej i się nieorobicie! Ilu z Was pracuje w ABM pod przymusem!?!

Kogel mogel
@Adam 08.02.2019 20:38

Witam tez nie pracuje tutaj ,ale jak mowia ze tu zle to zle jest.I jakbym tu pracowal to bym powiedział NIE POLECAM

Ztr

Wraca Stary ale jakże na czasie teraz ,,dowcip" o abm-czemu w firmie nie ma już nadgodzin???bo W.Ż. wszystkie wyrobił...

haha
@Ztr 07.02.2019 12:14

zostało trochę dla R.O.

KLAMSTWO W ZYWE OCZY

Dodam ze Stasio ma wybujala wyobraznie i obecnie przebywa w szpitalu na Abramowickiej .Nie badz jak Stasio .Lekka praca buhahahaha ,wysoka placa hahahaha .W tym biurze nie maja co robic ,juz coraz mbiej podwladnych i ludzi do ganiania .

Stasio
@KLAMSTWO W ZYWE OCZY 06.02.2019 11:07

Widocznie jesteś słaby skoro dla Ciebie jest to ciężka praca. Chciałbym dodać jeszcze, że są dodatki do urlopu - świadczenia socjalne. Dużym plusem jest też fakt, że szybko można uzyskać awans, co procentuje później w dalszym rozwoju kariery. Polecam ciepło.

Ninja
@Stasio 06.02.2019 11:55

Stasio podnosi mydełko chyba w tej "łatwej" pracy.

STASIO BARDZO NAKLAMAL
@Stasio 06.02.2019 11:55

Jeszcze ma czelnosc pisac jak tu cudownie jest jak nigdy sie nie spocil .Najlepiej przejsc k pracownika i wmawiac mu jaka tu lekka robota jest .Nigdy nie byliscie w naszej skorze .Nigdy nie braliscie takich nedznych pieniedzy jak my ,a pozatym nigdy nie musieliscie dziecku tłumaczyć czemu tatus ,mamusia tak malo zarabiaja .Wezcie nie robcie z siebie clownow i nie piszcie jak tu fajnie jest bo nie jest .Mydlicie oczy wizja rozwoju firmy ale nie pracownika i jego poborow.

POGROMCA stasia
@Stasio 06.02.2019 11:55

Ciężka praca nie jest mi obca gdyz, pochodzę ze wsi, ty byś badł jak (usunięte przez administratora) do południa gdybysmy wykonywali tą samą pracę, moje ciało nasyca się ciężką pracą a ty jestes zwykłym cieniasem, ale moja ciężka praca nie będzie karmić niemca, byłbyś moją ciotą pod celą. Potrawisz tylko gadać, poległ byś psychicznie pomiocie Niemca. Jaki awans? znasz bajkę o Tymi Tu nie? Ludzie pracują OD POCZĄTKU FIRMY I NIE MOGĄ DOPROSIĆ SIĘ O PODWYŻKĘ BO CIAGLE MASZ JAKIEŚ WYMÓWKI!!! jeszce niektórzy kierownicy nie mają szacunku do zmarłych pracowników, każdy wie o co chodzi, ale sprawiedliwość dosięga swego, każdy stanie przed sądem, NIE BĘDZIEMY W TEJ SAMEJ KOLEJCE! Sprawiedliwoś w zaświatach. Zapewniam KTÓŻ JAK BÓG!!!

Stasio
@POGROMCA stasia 07.02.2019 01:10

Dzień dobry, nie wiem skąd wynika, to oburzenie, gdyż wyrażam teoretycznie tylko swoją prywatną opinię. Skoro normy dla Was są nieosiągalne, to widocznie musi być coś z Wami nie tak, bo zdecydowanie są one mniejsze niż powinny. Problem z wyrobieniem ustalonej normy wiąże się z wizytą kierownika, dlatego odczuwać można, że jest to (usunięte przez administratora), ale to mylne, bo problemem jesteście Wy, że nie potraficie sprostać normie ustalonej przez zakład. Jutro wypłata, więc każdy będzie szczęśliwy. Z trójka z przodu można spokojnie pozwolić sobie na dobra luksusowe. Zapomniałem zaznaczyć, że w Abm priorytetem jest bezpieczeństwo pracownika, więc wszelkie środki ochrony osobistej są za darmo, co jest super i mało spotykane w innych zakładach!

Stasio LIBED
@Stasio 07.02.2019 08:17

No rzeczywiście z 3 z przodu ale BRUTTO i to nie wiem 2000netto to chyba ze 2800BRUTTO.Bezpieczeństwo pracownika ,czyli to moze jak gosciowi wkrecilo palca w maszyne a wy dalej kazaliscie robic bo procenty uciekaja a pozatym ukreciliscie leb sprawie .Wszelkie srodki ochrony -mydlo .Sami widzicie ten ktos przychodzi na 8.00 do pracy i twierdzi ze nikt tu sie nie nadaje aby on sam .2000zl Hahahaha.NIE POLECAM ,UCIEKAJCIE POKI MOZECIE.A STASIO TO GRZYBOBRANIE I CWANIAKOWANIE.

Kira

Widzę tu ogromny ból (usunięte przez administratora) Czy wszyscy tu zostali oszukani przy podpisywaniu umowy o pracę? A może są na tyle niezaradni by zmienić pracę jeśli w ABM'ie jest tak tragicznie? Wchodzisz na portal z opiniami o pracodawcy a tak na prawdę wpadasz do zbiornika z kupą którą zrobili ludzie ktorzy na własne życzenie krzywdzą samych siebie będąc takimi żałosnymi.

STASIO KLAMCA KLAMCA

Stasio to kierowniczyna co lize (usunięte przez administratora) panu swemu .Sam stan za linia i pokaz klase .Gdy przychodzi co do czego to wykrecacie się .Probujecie zwerbowac ludzi na parking ,obiad ktorym kiedys ludzie się zatruli ,wakacje pod grusza od miasta oraz 300zl na swieta ,co te 300 to co miesiąc powinni ludzie dostawac.Wjeżdżacie ludziom na ambicje ze sie nie nadaja ,prawda jest taka ze wy za pare groszy matke byście sprzedali.Rozwoj i kariera to po znajomości i jak ladna buzie masz.NIE POLECAM ,SZKODA CZASU ,wracaj do lasu pacholku krzyzacki.

Koperta

Może zamiast wypisywać głupoty w internecie i liczyć na to że ktoś coś zmieni, pokażcie co was boli. Jest takie coś jak związki zawodowe myślę że skoro ludzie narzekają na wyzysk i niskie place coś takiego świetnie by pokazało górze że na dole coś nie gra. Pozdrawiam

Veritas & Aequitas

Strachu !!! Gołąb na dachu !!! Co za pajac, który to kierowniczyna-wyzyskiwacz te bzdury znowu namazał. No znowu ten sam hehe, niema kogo już zatrudniać, ludzie widzą co się dzieje i zwalniają się na potęgę. Jesteś w desperacji i niewiesz co już robić, jak tu ludzi zwerbować a "góra" Cię ciśnie hahaha niedługo sam pracę zmienisz bo nie dasz rady! Lepiej się teraz drugim kierownikiem obibokiem zajmijcie z podmontażu który przesiaduje w palarnia i z nudów 3 fajki pod rząd potrafi wypalić, do roboty to się nie garnie ale do "walenia z ucha" na pracowników to pierwszy. Po co go tam jeszcze trzymacie? Potrzebny tam nie jest a jego pensja przyda się na podwyżki dla pracowników!!!

KLAMSTWO W ZYWE OCZY
@Veritas & Aequitas 06.02.2019 11:32

Mowisz o tym brodym kierowniczynie ?Co nic nie robi aby na rozmowy chodzi do lasek ,a później zdaje raport gorze co i jak .Juz jednym się zajeli czas na drugiego .Tak to jego czas najwyższy.

Stasio

Proszę nie sugerować się opiniami moich poprzedników. Praca jest na wysokim poziomie - zarówno w kwestii logistycznej, jak kierowniczej. Żadnego (usunięte przez administratora)nie ma, normy są zniżone, a osoby, które nie mogą wyrobić normy widocznie nie nadają się do pracy w tym charakterze. Odnośnie placy, to mogę dodać, że jest ona jedna z wyższych w województwie lubelskim, więc nie ma co marudzić. Podsumowując mogę z czystym sumieniem polecić zakład osobom, które szukają lekkiej fizycznie oraz psychicznie pracy za godne wynagrodzenie.

Rambo

Nie polecam , coraz gorsza atmosfera przez niskie zarobki ,chore normy w skrócie praca "za miskę ryżu" są lepsze miejsca pracy wystarczy poszukać a nie tylko marudzić ;)

Morty
@Rambo 05.02.2019 18:26

ale i tak najlepiej przymarudzic na goworkowej grupie wsparcia

pracownik 18

Dodam, że pracowałem w kilku firmach i tylko w ABM od pierwszego dnia pracy zarówno z dyrektorem jak i kierownikami byłem na "ty" co jest rzadko spotykane a wręcz niedopuszczalne w innych firmach. Klimat w pracy jest bardzo ważny czasami nawet ważniejszy od kasy. I o ile na kasę w ABM możemy narzekać i zapewne jest to uzasadnione roszczenie to na panujący tam klimat napewno nie.

pijany
@pracownik 18 29.01.2019 17:17

tez pracowalem w kilku firmach i zawsze z przelozonym bylismy na "ty" wiec pozdrowienia dla firm w ktorych pracowales typu janusztex. "Klimat w pracy jest bardzo ważny czasami nawet ważniejszy od kasy" - puknij sie w czoło i nakarm dzieci "szacunkiem" przelozonych. jesli nie wiesz jakim wyzyskiem to albo nie masz do czynienia z najnizszym szczeblem albo jestes przyslepawy na jedno oko, chociaz nie wykluczone, że na oba

pijany
@pijany 29.01.2019 19:04

korzystajac z okazji chciałbym jeszcze zapytac czy i tym razem p. dyrektor posmarował wam dodatkowa kapuste za pisanie pochlebnych komentarzy, tak jak wtedy gdy mieliscie miesiecznie podwójna premie za podwójnie mniej pracy?:) panie dyrektorze, kiedy wprowadzisz system 4brygadowy tak groznie nam zapowiadany?? czekam z niecierpliwoscia, poki co uwazam Cie za gołosłownego. pozdrawiam

Jfk
@pracownik 18 29.01.2019 17:17

Nie wiem kto normalny moze pisac dobrze o tej firmie ,zastanowmy sie .....A jasne trolle z gory .No tak siedzcie tam za 2kola bo pozwalaja wam na ty mowic -parodia .I nie wyjezdzajcie z tekstem do ludzi ze jak nie pasuje to zmien pracę bo pelno takich wyzyskiwaczy lecz wy wiedziecie prym w Lublinie .2k hahaha

Morty
@Jfk 30.01.2019 08:28

awy i tak siedsicie

Ruski

Z nieoficjalnych informacji wynika ze zarzad abm chce przyznac wszystkim podwyzki o 200zl brutto .....w 2031 roku hahahaha

777
@Ruski 02.02.2019 21:06

nie chcą podnieść płacy , niech sami robią za murzyna, teraz ofert pracy jest dużo wystarczy popatrzeć ogłoszenia, pod koniec miesiąca zapewne kolejne kilkanaście osób rzuci papierami

Morty
@777 03.02.2019 10:14

ale zamiast poszukac ofert lepiej popisac tutaj

ryki tyki narkotyki

Panie i Panowie ,wiosna sie zbliza a co to oznacza?Wedrowke ludow do innej pracy lub za granice .Ciekawe ile wypowiedzen w tym miesiącu rzuca na biurko dyrciowi?

Ss
@ryki tyki narkotyki 04.02.2019 12:36

W poprzednim tygodniu 21 podobno

Trzeźwy
@Ss 04.02.2019 12:50

A pod koniec lutego tez 21 rzuci papierami

Morty
@Trzeźwy 04.02.2019 15:15

myslicie ze to jakims kodem 21 idzie?

Poszukująca

Witam Chciałabym się dowiedzieć czy warto podjąć pracę w tej firmie.Interesuje mnie stała praca a jestem kobietą po 50-ce

Kulibali
@Poszukująca 04.02.2019 20:12

Nie nie warto .Mobbing ,wyzysk ,ciezka haruwka,marne grosze .Jakies jeszcze pytania?

Kulibali
@Poszukująca 04.02.2019 20:12

Dodatkowo jak poczuja bez obrazy ze jestes starsza osobą to beda mysleli ze nigdzie nie znajdziesz roboty i moga z toba robic co chcą jak z innymi

czako
@Kulibali 05.02.2019 01:29

Kulibali z całym szacunkiem do Poszukującej ale kobieta po 50 jeśli nie zajmuje dyrektorskich czy menadżerskich stanowisk to ma przekichane ze znalezieniem pracy wiec może darujmy sobie dobre rady bo w końcu babeczka zostanie zupełnie na lodzie

Kulibali
@czako 05.02.2019 09:05

Pisze tylko prawdę ,a zatrudnic moze się w pszczolce ,biedronce ,poczcie polskiej ,aliplascie ,pzl swidnik .Wymieniac dalej ?Bo wszystkim wydaje sie ze w lbnie to tylko abm jest.Taka prawda ze tu każdego przyjma bo ludzie wieja stąd.

Rena ta od chipsow
@Poszukująca 04.02.2019 20:12

Kobieto ,daj sobie spokoj .Nawet nie wiesz jak fatalna jest atmosfera tutaj.Jak chcesz z kims zamienic przyjacielskie slowo to kierownik juz leci ze nie gadac bo procenty uciekaja.Dosłownie oboz .Teraz nawet 2000tys nie zarobisz bo zakaz nadgodzin .Ludzie stad wieja .To istny oboz .Chcesz miec przeplakane dni i noce to zapraszamy .

Yhym
@Kulibali 05.02.2019 01:24

Weź przeczytaj ze słownikiem swój komentarz.

Bez mydla

W Niemczech pracownik abmu zarabia 9,19euro czyli taki co dopiero zaczyna prace .Za 170h bez nadgodzin ma 1562euro .Dodatkowo w Lbnie zainwestowali 30mln zl w rozbudowe hali ,lecz nie stac ich na podwyzki rzedu 200zl netto.1562 x4,25 =6638,5 zl a 2000zl za ta sama robote .Hahaha hahaha

Bronek
@Bez mydla 03.02.2019 12:12

Trochę więcej zarabiają.

Ss

Drugi (usunięte przez administratora) na Majdanku.

Ruski

2000 zl Hahahahahahaha .Po opłaceniu rachunkow zostaje na dojazdy do ABMu Hahahahaha .

Vb
@Ruski 02.02.2019 20:30

To nie jest juz śmieszne 2k to jakiś ponury zart

pracownik 18

Kolego "pijany" o jakim wyzysku piszesz ? nadgodziny w ABM są dobrowolne i nikt nikogo nie zmuszał aby je robić i ty dobrze o tym wiesz więc nie wprowadzaj w błąd. Pracujące soboty i niedziele były dla chętnych kto nie chciał to nie przychodził i taka jest prawda. Co do tej jednej osoby o której napisałeś cytuję " "ta jedna osoba" chroni was przed wyzyskiem i respektuje kodeks pracy " ty chyba sam nie wierzysz w co napisałeś. Co do zarobków .... prawda jest taka że kasa bynajmniej na montażu za tą robotę co robimy nie jest oszałamiająca a faktycznie czasy na montaż są fikcyjne w 90% składanych modeli .... ale drodzy Panowie i Panie podpisujemy umowy i sami się na to godzimy ... jak komuś się nie podoba to składa się wypowiedzenie i zmienia się pracę ... prawda jest taka że wielu narzeka a odwagi brak aby coś zmienić a ci co najbardziej narzekają pracują w ABM najdłużej ; ).

Jfk
@pracownik 18 29.01.2019 17:01

Wyplata 10tego zmusza pracownika do przyjscia w sobotę i w nocy .Weźcie się ogarnijcie i zmiencie logike myslenia bo robicie z siebie pajacow .Tylko macie linię obrony typu 1-nie podoba sie to do widzenia 2nikt nie zmusza do nadgodzin .

John F. K.
@Jfk 30.01.2019 11:04

właśnie rzecz w tym że każdego wybór, wszyscy na tym samym wózku jedziemy tylko niektórych inicjatywa kończy się na prześciganiu sie tutaj kto jest większą ofiarą i komu jest gorzej i czekaniu na poklepanie po ramieniu przez innych uciemiężonych chyba bo nic więcej z tego nie wynika

Zostaw opinię o ABM - Lublin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABM