JSW Sig
4 210 6 1

Opinie o JSW Sig

Maro

Czy zarobki pomiędzy kopalniami JSW są różne?

m....

Panowie :) czy ktoś jest po rozmowach 2019r w sigu na KWK Pniówek???

luck

Witam wie ktos moze ile zarobie pod kopalnia na powierzchni i czy sa jakies dodatki ?

Marii

Kiedy przyjęcia na kwk knurow ? Wie ktoś może

Daw

Witam wszystkich. Panowie pracuje na kwk budryk sprawa wygląda tak. Chce się zamianic z kim kto pracuje na kwk zofiowka, borynia albo pniowek chodzi mi o dojazd na budryk mam 40 km jeśli ktoś jest ,kto chce się przenieś na budryk bo musi byc to czlowiek za czlowieka . proszę o kontak aldona871995@gmail.com lub kom.798067752

Mlody
@Daw 14.01.2019 18:11

Dlaczego chcesz się przenieś? Albo jestes debilem i nierobem albo podpadles albo jestes na lopacie a tu niestety 2 lewe raczki szkoda mi cię w jakim oddziale pracujesz???

Borynkowicz
@Daw 14.01.2019 18:11

W jaki oddziale pracujesz? Chętnie się zamienie pracuje na Boryni i dojezdzam 28 km a na budryk bym mial 7km musimy sie spotkac tylko napisz gdzie pracujesz

Sigol

Wie ktoś coś o alokacji na Pniowku w tym roku z sigu pod kwk ?

Mody

Witam Panowie. Dostałem telefon i zaczynam przygodę z górnictwem. Jakie roboty czekają mnie na początek i czy faktycznie na początku jest bardzo ciężko? Czy dowiem się tego na rozmowie? Nie mam stażu ani wykształcenia górniczego ale jestem robotny i mam chęci do pracy. Nie jestem też "piekarzem lub cukiernikiem" mam wyższe i chce sie rozwijać w kierunku górniczym. Proszę o poważne odpowiedzi. Powodzenia.

111
@Mody 19.01.2019 23:00

czek.eu polecam lekture, zaciskaj zeby a dasz rade i powodzenia, i pier**l opinie rylow bo kazdy kiedys zaczynal

Jakis
@Mody 19.01.2019 23:00

Jaka kopalnia?

Mody
@111 19.01.2019 23:27

Dzięki za odpowiedź. Link przyda się zrobienia kursu - jeszcze nie wiem jaki wybiorę (górnik, ślusarz, elektryk) ale to wyjdzie w praniu. Możesz coś więcej napisać jakie prace są na początek i czy wielu teraz przychodzi bez doświadczenia tak jak ja?

Michau
@Mody 20.01.2019 19:32

Ja trafiłem na przygotówki na początku. Mimo, że mam wykształcenie górnicze i wiedziałem czego się spodziewać mile się zdziwiłem. Robota nie jest tak ciężka jak myślałem (chociaż trzeba swoje zrobić). Jedyne czego się możesz obawiać to wysoka temperatura, wysoka wilgotność i przeciągi pod szybem. Dużo witamin i dużo wody bierz. Koledzy z oddziału też do rany przyłóż. Każdy młodemu pomoże i nikt się nie śmieje. Każdy przecież zaczynał. Na początek łopata i kilof na zmianę.

suchy
@Michau 20.01.2019 19:54

"Koledzy z oddziału też do rany przyłóż." No to poleciałeś... jak jeden z drugim ryl cię (usunięte przez administratora) z góry na dół bo czegoś nie wiesz i zapyta czy jesteś z piekarni to zobaczysz jacy oni są do rani przyłóz :)

Mody
@suchy 20.01.2019 20:08

Heh. ile ludzi tyle opinii. No nic zobaczymy :) Czy możecie jeszcze napisać coś więcej o tych przygotówkach. Chodzi o przygotowanie wyrobiska do wydobycia (uzbrojenie)?

SZY
@Mody 20.01.2019 20:22

Kolego Mody, można wiedzieć o jakiej kopalni mowa?

M górnik

Cześć panowie Ile zarobi młodszy górnik z 5 letnim doświadczeniem w sigu?

gg
@M górnik 19.01.2019 16:59

2200

Mały

Zostałem przyjęty do sigu niemam górnika bo robię go dopiero mam w czerwcu egzamin ale miejsz z tym robiłem w firmie 7lat jako cieśla i teraz w sigu terz robię na przygotować jako przodowy cieśla a umowę mam jako osoba niewykwalifikowani dziwne bo na to stanowisko mam papier i doświadczenie to dlaczego jestem osobą nie wykfalifikowanym na umowie kodeks pracy mówi co innego w prawie jestem osobą wykfalifikowana

Ślusarz
@Mały 20.01.2019 10:56

Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie - nie masz górnika i dlatego jesteś niewykwalifikowany. Będziesz miał papier to cie przekwalifikują

Nick
@Mały 20.01.2019 10:56

Ślusarz, górnik lub elektromonter to są osoby wykwalifikowane. Jedyna osoba jesteś winny Ty, bo nie chciało się uczyć

Maly

No dobrze to defakto jaki szychty pisz cieśla w przodku nie wykfalifikowanym do przodka nie do Ciesielski nie kuuurrrka chłop z litera na lopacie ma więcej z Górnikiem bez stażu nisz ja to na hu. Jjj im moje uprawnienia kursy itp kpina ????

Adek
@Maly 20.01.2019 13:33

Nie obowiązuje to od wczoraj że pracownik wykwalifikowany musi mieć podstawę w postaci szkoły zawodowej, technikum lub studiów na kierunkach górniczych lub półrocznego kursu górnika. Masz braki w wykształceniu więc miej tylko problem do siebie i ciesz się że pracujesz. Kurs zrobisz w pół roku

lolo

Jest ktoś w stanie mi odpowiedziec czy trzeba spelniać jakieś minimalne wymagania zeby do mnie zadzwonili ?

ChesteR
@lolo 18.01.2019 20:12

Szkoła kierunkowa + dobre plecy.

lolo
@ChesteR 18.01.2019 20:16

skończyłem m11 a teraz jestem w trakcie m39 i mam 6 miesięcy dołu. są jakies szanse ?

Nie
@lolo 18.01.2019 20:24

Nie

Pyrol
@lolo 18.01.2019 20:24

Odezwij się proszę na maila fczorian@interia.eu

lolo
@Pyrol 19.01.2019 15:25

odezwalem się

Gornik

Witam. Mam pytanie odnośnie firmy PBSZ słyszałem że kupiła ich JSW i do was pytanie czy słyszeliście coś dobrego o tej firmie jak tam wyglądają zarobki np w przodku ? Mam papiery w sigu złożone co 4 miesiące wysyłam na nowo narazić cisza czekam już ponad 2 lata. Staż w górnictwie 3.5 roku głównie Przodki i przebudowy pozdrawiam

postronny
@Gornik 19.01.2019 11:56

Ja z takim samym stażem, ale też plikiem kursów czekałem na przyjęcie ok. 5 lat, tak więc uzbrój się w cierpliwość.

Paweł
@Gornik 19.01.2019 11:56

Jeszcze nie kupiła, jak kupi to będzie podobnie jak było z JZR-ami, pod JSW żeby się dostać graniczylo to będzie z cudem. Lepiej rób gdzie robisz i czekaj na telefon ew. szukaj znajomości. PBSz to krok w tył, bez weekendow zarobisz tak jak w SiGu. Roboty po całym Śląsku od Jaworzna po Brzeszcze i Zofiówkę, jak trafisz na daleki punkt pracy to 800-1000 zł na dojazdy.

Paulek

Jeśli SiG zadzwoni i zaprosi na rozmowę, to kiedy i za ile dni odbędzie się rozmowa o pracę? Można ją przełożyć ?

xyz
@Paulek 17.01.2019 18:14

4-5 dni, nie

Paulek
@xyz 18.01.2019 07:25

Trochę lipa, ponieważ pracuję w delegacjach.. Więc nie ma możliwości, by przyjść na rozmowę w innym terminie ?

Alek
@Paulek 18.01.2019 14:48

na pewno nie ma takiej możliwości, ale jak zadzwonili to masz pewną robotę dostaniesz skierowanie na psychotesty później na badania. To nie jest rozmowa na zasadzie " odezwiemy się jeśli będziemy zainteresowani" więc na twoim miejscu bym nie jechał w delegacje tylko właśnie do sigu na rozmowe

Jakis
@xyz 18.01.2019 07:25

A jeśli ktoś jest akurat na urlopie za granicą, to nie ma możliwości przenieść ?

Jakis
@Paulek 17.01.2019 18:14

Są jakieś określone terminy, kiedy dzwonią na rozmowy (np. tylko od 12 do 16 dnia danego miesiąca) ? Czy można przenieść rozmowę, jeśli ktoś jest na urlopie za granicą czy w delegacji? Dajcie jakieś info Ci którzy są znawcami.

Paulek
@Jakis 18.01.2019 22:23

Na pewno mamy 4-5 dni czasu po dostaniu telefonu z SiGu ? W jaki dzień zazwyczaj oni dzwonią ? :)

Adam
@Jakis 18.01.2019 22:23

Nie ma żadnych określonych terminów kiedy dzwonią i w jakich godzinach. Jak nie przyjdziesz na rozmowę to powiedzą że może się będzie dało w innym terminie. A to już nie wiadomo czy w ogóle się uda i może być na całkiem inna kopalnie.

postronny
@Paulek 19.01.2019 06:15

Tak jak kolega wyżej napisał - nigdy nie wiadomo kiedy i czy w ogóle oni kiedyś zadzwonią. Jeśli nie masz doświadczenia dołowego i wysoko postawionego wujka w JSW to w ogóle nie licz na telefon, chyba, że jesteś elektrykiem. W moim przypadku był telefon we wtorek, rozmowa w piątek, czyli po kilku dniach.

Grześ

Witam. Jaka jest szansa na przyjęcie do Sigu po złożeniu padania elektronicznego? Wykształcenie średnie mechaniczne.

Grześ
@Grześ 19.01.2019 03:00

Na Pniowek lub Zofijowke?

postronny
@Grześ 19.01.2019 03:05

Na Pniówek całe 0%, na Zofiówkę max 10% i to przy założeniu, że będziesz mieć doświadczenie w górnictwie. Kolega ślusarz/mechanik z uprawnieniami na kombajny chodnikowe czekał kilka lat.

norx

kiedy przyjecia na pniowek zofije borynie ?

Spider
@norx 18.01.2019 12:31

Są non stop, czytanie nie boli polecam więcej czytać i cierpliwości.

antek
@Spider 18.01.2019 13:37

to na pniowek tez przyjmuja juz ?

On
@antek 18.01.2019 14:42

Nie

Spider
@On 18.01.2019 21:04

Przyjmują tylko nie piszą bo są skromni, sami piekarze i cukierniki

Tymek

L4 na umowie próbnej w sigu? Będzie jakiś problem?

ChesteR
@Tymek 18.01.2019 20:05

Nie, nie powinno być zadnego.

Doberman

Panowie ile zarobi pracownik niewykwalifikowany z 6 letnim stażem?

Nick
@Doberman 18.01.2019 16:15

(usunięte przez administratora) ludzie zacznijcie czytać wcześniejsze wpisy. Podstawa wykwalifikowany 135zl a reszta to zależy do oddziału + 30% stazowego.

Iiiii
@Nick 18.01.2019 17:04

Pracownik niewykwalifikowany że stażem 6 lat? Jak przez tyle lat można nie uzupełnić wykształcenia o półroczny kurs górnika?/ślusarza, zawodowe lub technikum? I co robiłeś przez 6 lat na dole jak na pierwszy lepszy kurs który coś daje trzeba być gornikiem lub ślusarzem?

Tommy
@Nick 18.01.2019 17:04

Stażowe jest liczone od kwoty netto czy brutto?

Doberman
@Iiiii 18.01.2019 17:46

Robiłem w Czechach 6 lat i mam gornika ale czeskiego. W Polsce się nie liczy, musi być polski górnik Pozdro

Adam

Zamiast zasmiecac forum i zadawać głupie pytania o zarobki w sigu, gdzie co 3 komentarz tego dotyczy, polecam wyszukać w Google "podwyżki sig 2019" wejść na pierwszy link zzjednosci. Tam są wypisane stawki stanowiskowe dla danych robót podane w brutto. Zarówno dla dolowcow i powierzchni. Jak masz staż na dole to masz 30% wiecej. Jedni zarabiają w sigu bardzo dobrze nawet lepiej niż ludzie z JSW z np szybowego czy wentylacji, a jedni zarabiają słabo. Te zależności wynikają z oddziałów na jakie traficie i robót jakie będziecie wykonywać. Czym bliżej fedrunku tym większa kasa, czyli ściany i przodki. JAK nie masz stażu to nie pytaj głupio po 10 razy ile zarobisz bo na 99% bedzie to jakieś 110 zł netto na dzień, bo niewykwalifikowani maja pisane przeważnie szychty z 5-6 grupy. Choć myślę ze zasmiecanie forum się nie skończy bo niektórzy co tu się wypowiadają to bardzo ciężko rozumujacy ludzie i może dobrze ze nie mogą się dostać na kopalnie bo przynajmniej jest bezpieczniej na dole. Szczęść Boże.

Tommy
@Adam 18.01.2019 00:01

To stażowe obliczac z kwoty netto czy brutto?

Niki
@Adam 18.01.2019 00:01

Ile wynosi M czyli premia motywacyjna i od czego zależy?

Ryl PG

Szczęść dobry Panowie. 5 lat dołu 3 lata na wydobywczy uprawnienia na: -taśmy -cieśla górniczy -sekcyjny, ale do sekcji nie chodziłem Wykształcenie inż po GiGu na polibudzie bez zatwierdzeń. Jakie szanse na przyjęcie na Pniówek z małymi plecami? Jaka kasa w sigu za goły miesiąc, a ile gdy zrobię 4 soboty? Pozdrawiam

ChesteR
@Ryl PG 17.01.2019 22:13

Przygotowki +/- 3800 za czarne dniówki (20), z czterema świetami +/- 4300. W tym stażowe (30%) i premia motywacyjna zależna od postępu

Mateo

PANOWIE, JAK Z ZAROBKAMI NA POWIERZCHNI KOPALNI ? JAKIE SĄ TAM DZIAŁY I CZY SA SZANSĘ NA PRZYJĘCIE ?

Jakiś
@Mateo 15.01.2019 10:07

Na powierzchni masz przeróbkę mechaniczną - polecam Budryk unowocześniają ją bardzo, a z tego co słyszałem to ludzi brakuje

Mateo
@Jakiś 17.01.2019 06:45

A jak tam z zarobkami na czysto ?

Przeróbka
@Mateo 17.01.2019 08:51

Podłączam się do pytania. Sprecyzuję tylko że chodzi mi o zarobki pod JSW nie pod sigiem.

Mateo
@Przeróbka 17.01.2019 12:17

Mnie interesują zarobki pod sigiem jak i jsw ;) słyszałem że dają 2300 wliczając juz w to bony :/ czekam na opinię kogoś kto pracuje tam.

Remi
@Mateo 17.01.2019 12:47

Czasami nawet 2300 z bonami nie wyciągniesz.. zależy jaki miesiąc Pozdro

Nick
@Mateo 17.01.2019 12:47

Bony na powierzchni?

Remi
@Nick 17.01.2019 21:21

Tak

Mateo
@Remi 17.01.2019 23:04

A przyjmują gdzieś indziej na powierzchni niż na płuczkę i przeróbke ? Jakiś transport czy coś ? ;)

Klocu

Skoro tak przyjmują a u mnie cicho w i-fonie, papiery na przenośniki taśmowe i zgrzebłowe zrobione to ktoś tutaj musi nieprawdę gadać. Trace nerwy i cierpliwość, dodam, że pracuje u prywacioka pod firmą za marne grosze. We górnictwie jest tak, że dobrze zarabiają tylko "wybrańcy" reszta szaraków robiąca w firmach-spółkach (usunięte przez administratora) często za wypłatę sprzątaczki na pół etatu. I to jest właśnie prawdziwy obraz polskiego górnictwa. Na pewno nie taki jak kreowany tutaj. Czekam cały czas na ten telefon, niestety nawet już dyrektor ds zatrudnienia nie odpowiada na moje monity w sprawie pracy. Totalna porażka

Nick
@Klocu 17.01.2019 18:03

Myślisz że jak masz papiery na gumę to Cię odrazu przyjmą? Chłopaki mają nie takie kursy 8 nie takie doświadczenie a dostać się nie potrafią także wyluzuj i czekaj swoje lata ????

Hehe
@Klocu 17.01.2019 18:03

Jeśli myślisz że kursy które posiadasz rzeczywiście są takie extra że powinni cię przyjąć to niestety nic nie wiesz o tej robocie. Zrób kombajniste, strzałowego sekcyjnego, hydraulika czy uprawnienia na maszyny to wtedy może się dostaniesz. To co masz można chyba zrobić nawet nie widząc nigdy dołu. Poza tym na gumach siedzą tylko pomarańczowi lub ludzie którzy nie nadają się do roboty gdzie trzeba używać głowy. Nie dziwi mnie to że cię nie zatrudnili a ponaglanie dyrektora mając takie cv chyba powoduje u niego tylko uśmiech na twarzy

Oczekujący

Witam,wczoraj rozmowy były na ruch knurow-szczyglowice ,jutro są rozmowy na ruch budryk ,a w poniedziałek na borynia-zofiowka ;) telefony już poszły :) wiec kto nie dostał musi liczyć na to ze w następnym rzucie będzie przyjęty.

Julita
@Oczekujący 17.01.2019 14:32

Czy starasz się o posadę w firmie? Widzę, że masz jakieś informacje, skąd pewność, że obecnie firma kontaktuje się z kandydatami? Rozumiem, że słyszałeś dobre opinie na temat tego pracodawcy. Możesz powiedzieć, dlaczego chcesz pracować akurat w tym miejscu?

Oczekujący
@Julita 17.01.2019 14:51

Jeden z kolegów dostał telefon i byk na rozmowie wczoraj ,a drugi kolega dostał telefon dzisiaj ,stad czerpałem informacje ,nie staram się o posadę w tej firmie.

Iksinski
@Oczekujący 17.01.2019 14:32

Dokładnie , potwierdzam , ktoś wie jak w SIGU tolerują okres wypowiedzenia? prawdopodobnie będe miał 3 - miesiące , proszę o konkretne info , nie odpowiedzi typu "dawaj porzucenie" , Pozdrawiam

Adam
@Iksinski 17.01.2019 15:39

Powiedzą Ci " nie obiecujemy ale jak będa za 3 miesiące miejsca to Pana zatrudnimy". Na twoim miejscu, zważając na to że w tym roku przyjęć ma być mało bym brał nawet porzucenie bo później niekoniecznie musisz się dostać i sam znam takie osoby które były w podobnej sytuacji i albo ich w końcu nie przyjęli albo czekali nawet 9 miesięcy. No chyba że masz dobre znajomości...

Kolo
@Iksinski 17.01.2019 15:39

Innych odpowiedzi możesz nie dostać... Sytuacja zmienia się z dnia na dzień i jak potrzebują chłopa to przyjmujesz robote albo nie... może sie zdarzyć, że ci powiedzą że masz zrobić badania i czekać np. miesiąc. Jak sie przyjmowałem grudzień 2017 to od rozmowy miałem do wyboru 2 terminy, przyjęcie za 2 lub 3 tygodnie i tyle. Jak nie chcesz porzucenia, to spróbój się dogadać z pracodawcą, żeby dał ci na wypowiedzeniu bezpłatny urlop. Pewnie zdaje sobie sprawę, że i tak odejdziesz, więc pozostaje kwestia, czy bedzie chciał ci zrobić na złość czy nie

Oczekujący
@Iksinski 17.01.2019 15:39

Nie polecałbym również porzucenia pracy ,ponieważ żadnego stażu pracy Ci nie zalicza ,chyba ze nie pracujesz w górnictwie to zrób tak jak mówił kolega wyżej porzuc prace ,i przyjdź na rozmowę już jako wolny strzelec,bo na okresie wypowiedzenia nie zatrudnia Cię i Ci podziękują :)

odmetanowanko
@Oczekujący 17.01.2019 14:32

Panie kolego a wiesz moze kiedy nastapi ten kolejny rzut ?

zażenowany
@Adam 17.01.2019 16:32

Jak mają takie anty pracownicze podejście, to jest to nie na miejscu i to ostro. Wielką łaskę robią, że cię przyjmą haha. Śmiech na sali biorąc pod uwagę to jakie pieniądze proponują i za jaką pracę (najgorsze roboty za 2k PLN z hakiem). I nie gadajcie, że trzeba się przemęczyć, bo potem jest już dużo lepiej. Rynek pracy się zmienia, a to jest zwykła niewolnicza praca za wcale nie tak dobre pieniądze jak kiedyś (mówię to jako pracownik górnictwa, który zaliczył epizod z SiGiem). To jest jedna z podstawowych rzeczy, którą należy uwzględnić, gdy chce się zatrudnić pracownika - jego okres wypowiedzenia w aktualnej pracy. Zmuszanie kogoś do porzucenia pracy jest chore i świadczy bardzo źle o pracodawcy. Świadczy tylko o tym jak bardzo jesteśmy zwykłym mięsem armatnim służącym do zarabiania pieniędzy dla masy pociotków w biurowcach będących bez żadnych kwalifikacji. Gadanie o tym, że jest mnóstwo chętnych, więc mogą sobie na to pozwolić wsadźcie też sobie wiecie gdzie. Nie jesteśmy zwierzętami. Jeśli takie praktyki stosuje państwowy pracodawca, o którym tak wielu marzy i jest to do zaakceptowania, to odpowiedzcie sobie jak źle się w tym kraju dzieje i jak bardzo upadło górnictwo (kiedyś nie do pomyślenia było coś takiego jak SiG, a teraz sami widzicie). Życzę wszystkim Szczęść Boże w tej trudnej i niebezpiecznej pracy. Teksty niektórych z was o tym, że 2k PLN na początek w górnictwie to spoko kasa i trzeba się przemęczyć warto sobie przemyśleć. To jest zdecydowanie za mało za to ryzyko i dodajmy do tego też brak stabilności zatrudnienia (jakieś śmieciowe umowy na początek, gdzie nowo przyjęty może się rozchorować od głupich przeciągów, czy połamać na początek o co sami wiecie wcale nie tak trudno, co powoduje wzięcie L4 i potem niepewność odnośnie przedłużenia umowy). Przez takie myślenie górnictwo upada i w końcu upadnie. Szanujmy się bracia.

Www
@Iksinski 17.01.2019 15:39

W firmie w której pracujesz możesz wziąść 3 miesięczny urlop bezpłatny bez preblemu w sigu cię przyjemna

Rychu

Mam 10 lat doświadczenia na przodkach, papiery na kombajna Alpine AM50, pracuje teroz na Czechach w firmie Gór-Carbo ale chca do Sigu a nie moga sie dostać. Słyszałem, ża tam same pociotki robią i piekarze. Dlatego Chłopy co oprócz zwiazków można zrobić, bo one w ciulki grają za przeproszeniem.

auer
@Rychu 16.01.2019 15:08

po co chcesz sie dostać do tak marnej firmy gdzie same pociotki i piekarze? lepiej sobie fedruj w tych czechach u prywaciarza w tak znakomitym gremium polskich ryli po zawodówie bo widocznie tego jestes wart, haha naraaa

jo

dawajcie znać na bieżąco jak będą dzwonic

Igor

Witam. Wiadomo komuś kiedy przejścia będą z Sigu do JSW na Knurówie??? Proszę o odpowiedź

Mateusz

Witam czy do kogoś dziś dzwonili w sprawie pracy

Jastrzebiok
@Mateusz 16.01.2019 10:12

Niestety nie, ja nadal czekam.

Janusz
@Jastrzebiok 16.01.2019 10:37

Kiedy złożyłeś papiery długo już czekasz

ciekawy
@Mateusz 16.01.2019 10:12

a do cb kolego dzwonili ?

Mateusz
@ciekawy 16.01.2019 10:54

No właśnie nie dzwonili dlatego pytam związki mi mówili. Że ma być jeszcze 300 osób przyjętych do końca lutego na knurow -szczyglowice

ciekawy
@Mateusz 16.01.2019 11:04

a borynia zofija pniowek nie beda przyjmowac ?

Obiwan
@Mateusz 16.01.2019 11:04

A o przyjeciach na borynie/zofiowke wiadomo cos?

ciekawy
@Obiwan 16.01.2019 11:11

no wlasnie nwm tez interesuja mnie te kopalnie bo mam najblizej

Jakiś
@Mateusz 16.01.2019 11:04

Kiedy Ci to mówili o 300 osobach na Knurów-Szczygły? Ja byłem pytać we wtorek i powiedzieli że ściana nie wypaliła, a mieli przyjąć 100 osób na już jeśli ściana by ruszyła

Piotrek

Jak wygląda sprawa z weekendami w sigu ? -jesli wybiore Z-ke to czy bede mial cos zaplacone ? Slyszalem, ze to co dostajemy kwartalnie to okolo 100 zl za jeden weekend.

Ślusarz
@Piotrek 15.01.2019 14:55

Jak weźmiesz zetke to masz placone: za dzień w który byłeś np w sobotę i jak zetkujesz np poniedziałek to dostajesz tyle co za czarny dzień, ale siedzisz w domu. JAK zostawisz do rozliczenia to dostaniesz 130 zł brutto po 4 miesiącach za niewybrana zetke (od 2019 roku do 2018 było to 125) czyli na rękę 110 zł. Moim zdaniem lepiej wyjdziesz wybierając zetke

Zet
@Ślusarz 15.01.2019 21:51

Jesteś pewny? Za niedzielę to bym się zgodził. Wychodzisz jal dwa dni czarne, ale byłeś tylko w niedzielę. A za sobotę zetka to chyba 1 za 1 dzień za dzień

Ślusarz
@Zet 15.01.2019 22:35

Sobota, niedziela lub dzień świąteczny to jest to samo. Idziesz w sobotę czy niedzielę i możesz do końca miesiąca wykorzystać zetke za ten dzień żeby przepracowac normalna ilość dni w miesiącu. I masz za wyzetkowany dzien zapłacone tak jak w robocie(bez bonów). Czyli zapłacone za sobotę czy niedzielę i później np poniedziałek. Czyli robisz 20 dni roboczysz masz zapłacone tak jakby za 21. Jakbyś zety nie wybral to masz zrobione 21 dni roboczych i po kwartale dostajesz 130 brutto

Zet
@Ślusarz 16.01.2019 00:23

U mnie na szczygłach sobote masz do konca miesiąca a niedzielę do końca tygodnia do wybrania

Ryl
@Zet 16.01.2019 01:08

Wszędzie tak jest w sigu

Hajer
@Ryl 16.01.2019 02:54

za sobote lub niedziele masz np: 164 zl +126 zl (+ 30% stazowego) czyli 164 + 50 zl + 126 ( po 4 miesiacach). Generalnie na tasmie oddz. grp - 340 zl brutto czyli ok 295 zl. Gdzie pod jsw juz masz 530 z 50% karta gornika.

Adam
@Hajer 16.01.2019 03:47

Nie każdy ma stazowe, ale każdy ma taki sam dodatek za niewybrana zetke bo nie doliczaja stażowego do tego dodatku.

kamil
@Ślusarz 15.01.2019 21:51

Mam jedno pytanie dotyczące zetki - jak pójdę w sobotę ale wybiorę sobie "zetkę" w poniedziałek, to czy gdziekolwiek na wypłacie zobaczę finansową róznicę? chodzi mi o ten dodatek za pracę w sobotę?

Ciekawy

Pracuje pod sigem miesiac 3 miesiące dolu mam ile trzeba miec dolu aby dostac 30% dodatku stazowego? Pytam poniewaz wyplata to jakas totalna porazka

Rychu
@Ciekawy 16.01.2019 17:29

ile dostałeś kolego??

Nick
@Ciekawy 16.01.2019 17:29

Rok dołu musisz mieć

kozioł
@Ciekawy 16.01.2019 17:29

ile tej wyplaty po pierwszym miesiącu i czy masz jakieś uprawnienia?

Bigben
@Ciekawy 16.01.2019 17:29

A na ile ty liczyles po pierwszym miesiącu? 5000? No bez jaj ludzie

Mkpa

Wie ktos moze jak wyglada teraz z blokad ą przyjęć ludzi z pgg?

edek

to byly telefony dzisiaj w sprawie rozmow czy nie wkoncu ?

elemelwk
@edek 15.01.2019 20:36

a trzeba spelniać jakieś warunki żeby w ogóle zadzwonili do potencjalnego pracownika ?

bobek
@elemelwk 15.01.2019 20:51

nwm wlasnie narazie mnie interesuje czy wgl dzwonili do kogos dzisiaj ale nikt nic nie pisze

ToJo
@edek 15.01.2019 20:36

Do mnie dzwonili, na szczyglowice, ale papiery poszły po znajomości

elemelwk
@ToJo 15.01.2019 21:37

na szczygłowice bo chciałeś czy tak Cie przydzielili ?

ToJo
@elemelwk 15.01.2019 22:09

Tam robię w firmie i tam chcialem

Mateusz
@ToJo 16.01.2019 12:22

A kiedy będziesz miał szkolenie?

ToJo
@Mateusz 16.01.2019 12:30

Rozmowa 28 stycznia, nie wiem kiedy szkolenie

Zostaw opinię o JSW Sig - Jastrzębie-Zdrój

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JSW Sig