Amazon
3 3070 6 1

Opinie o Amazon

Nowa

Do ktorej sa wydawane obiady na dniowce

Amazon951742863

Witajcie! Mam pytanie: Czy w tym roku też jest (lub będzie) ten 'Program oferta', dla tych którzy dobrowolnie rozwiążą umowę z firmą?

Umbrella

Premii nie wyplacili bo urlop byl w grudniu bonus przepadl a mowiono bylo co innego po co tak klamac

wiking
@Umbrella 12.01.2019 17:36

Zgłoś wiec to do Związku Zawodowego,ja tez miałem urlop 21 grudnia i dostałem cały bonus

FMITA
@Umbrella 12.01.2019 17:36

Bonus 1300 za grudzień? Ile dni w grudniu i od kiedy w Amazon?

wiking
@Umbrella 12.01.2019 17:36

Zglosic do Zwiazku Zawodowego,ja tez mialem urlop i cala premie dostalem,zeruja wlasnie na takich co nic nie zrobia z tym

Ksiegowy
@wiking 13.01.2019 16:14

Jeżeli miałeś 21 grudnia urlop to musiałeś mieć zatwierdzony dużo wcześniej żeby nie stracić bonusu. Nikomu w grudniu nie dawali urlopu na bieżąco.

wiking
@Ksiegowy 14.01.2019 04:47

Urlop zglosilem 20 grudnia,od razu jak zobaczyłem pismo ze Związków ze urlopy odwieszone

wsw

Ja narzekać nie będe... Grudzień - 3749,66 netto Listopad - 4194,42 netto Październik - 3124,98 netto Wrzesień - 3421,21 netto I nie jestem liderem stawka od grudnia 19.50 wcześniej 19.00

roller
@wsw 11.01.2019 16:10

faktycznie jest się czym chwalić, na słowacji i w czechach po 24 pln na nasz pieniądz i to jest na dzień dobry

FMITA
@roller 12.01.2019 11:09

Roller, podasz namiary? Szukam pracy za granicą za normalną stawkę, bo kraj-raj już mnie wkurza

wiking
@wsw 11.01.2019 16:10

Czlowieku czym ty sie chwalisz,walisz nadgodziny i sie cieszyc,takich twardoglowych wlasnie potrzebuja

Agnieszka
@wsw 11.01.2019 16:10

Powołując się bezpośrednio na treść Twojego wpisu można śmiało powiedzieć, że zarobki, które można uzyskać pracując w firmie Amazon są naprawdę atrakcyjne. Długo już tam pracujesz? Powiedz, czy na takie właśnie zarobki mogą liczyć Ci, którzy dopiero się tam zatrudnili, czy może są one osiągalne dopiero po jakimś czasie?

wiking
@Agnieszka 14.01.2019 12:57

Tylko z nad godzinami,czyli jak wszedzie

sws
@wsw 11.01.2019 16:10

Piszesz to tak jakbyś dostawał to w ramach "standardowej wypłaty", a nie napisałeś ile nadgodzin w tym było oraz świadczenia typu premie świąteczne ( 2 ostatnie mc )... Większość z nas ma 2,2-2,7 tys bez nadgodzin, ewentualnie obecnościówka odpadnie za jakieś wolne.

Asad

Randstad nie wypłacił mi premii za grudzień, niby dzwoniłem, ma być do końca miesiąca. Z wypłatą nie poszła. Żadnego urlopu w grudniu nie brałem... Czy Wam Randstad wypłacił premie za grudzień? Chodzi mi oczywiście o premie 1300brutto, żeby nie było niejasności.

Józek Be-zos

W Amazonie latacie z wywalonymi ozorami jakby wam od kilometra płacili,zwolnijcie wszyscy tempo to i normy pospadają . Tu na forum żrecie się między sobą a w firmie żadnej jedności.Polityka firmy jest jaka jest wycisnąć z pracownika ile się da , ale normy ustalają analitycy w oparciu o dane w jakim tempie ludzie sa w stanie pikować czy pakować .Bonusami i ekstra premiami nie ma się co sugerować tak samo nadgodzinami, bo to sa ekstrasy czasowe a nadgodziny okupione dłuższym pobytem w pracy. Goła pensja plus jakaś niewielka premia jest prosta do wyliczenia, 18,50 brutto razy 160 godzin w miesiącu bo tyle się ustawowo powinno pracować i masz obraz ile mniej więcej zarobisz. Co do firmy . Typowy współczesny (usunięte przez administratora),tyle że nikt nie trzyma na siłe i nie szczuje owczarkiem.Plusy obiady za złotówke (choć marnie gotują ,opinia prywatna) a z drugiej strony mniemam że te obiady to nic innego jak dobrze przemyślana strategia bo przy takim wydatku energetycznym wydajność pracowników by zaczęła drastycznie spadać. różnego rodzaju okresowe bonusy. Podsumowując szału nie ma ale nie jest też najgorzej. Znam gorszych pracodawców.

ksszczer

Amazon dobra firma zarobki spoko, nie ma co narzekać ważne że jest dochód pracuje tam i dojeżdżam 1.5 godz nie ma tragedii idę spać w autokarze i jak wracam również trzeba myśleć że nie zawsze trzeba się na chodzić i nogi nie będę boleć odgrywać sobie taki kurs żeby jak naj mniej odczuć wysiłek pracy nóg od tego jest 1 godzina przerwy żeby odpocząć obiad w miarę dobry wiadomo nie jak w domu każdy przyprawia według siebie a katering czy kucharz nie bedzie robił obiadu pod ciebie. Nie można myśleć że wszystko przyjdzie za darmo każda praca jest ciężka na swój sposób polecam amazon bo jeśli ktoś lubi pracować to ta praca jest właśnie dla niego pick every Day ????????

Vanilia

Premii nie wyplacili przez urlop w grudniu ktory rzekomo mial nie miec wplywu na bonus a jednak okazuje sie ze mial wplyw bo bonusa nie ma. Szakale i oszusci.

Freddy
@Vanilia 11.01.2019 16:41

Ja też wspomnianego bonusu nie dostałem. Urlop na 21 grudnia zaakceptowany przez agencję i managera. Wypisany 20 grudnia. Tą kasę muszą nam wypłacić i to w trybie pilnym. Konsultowałem się ze związkami zawodowymi.Jeśli nie wypłacą pozostaje PIP. W czwartek i piątek byłem na urlopie także nic osobiście nie mogłem załatwić. Dzisiaj idę na nockę i po stand upie walę do biurka adecco załatwić tą sprawę. Telefonu oczywiste nie odbierają, no bo po co? Do administracji się nie dodzwonimy. Także trzeba walczyć o swoje.

Kuba
Zweryfikowany użytkownik

Witam. Czy mógłby mi ktoś podać numer telefonu do HR na Wro 1 i Wro 2

Księgowy

Do WIKINGA piszesz totalne bzdury bez pokrycia. PO 1.NIE PRZYJŚCIE NA OBOWIĄZKOWE NADGODZINY TO JEST ZDARZENIE A NIE NN. ZA 1 ZDARZENIE NIE TRACISZ PREMII ZA OBECNOŚĆ I EFEKTYWNOŚĆ. 2 Swagi działają, można sobie sprawdzić ile dostałeś na stronie, zapytaj menagera o nie. 3 premia za obecność to 8% a nie 7 jak piszesz.4 Co do wypłat jak sobie bimbałeś na l4 lub na innych wynalazkach to dostałeś 2 tys, prawda taka 160 godzin 8 dniówek i 8 nocek plus 3 nadgodziny to 3300 zł (przy 100% obecności) pracuje tam gdzie ty więc nie pisz bzdur albo spadaj do zalando pozdrawiam.

nigdy więcej
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Musisz zarobić 3300 i codziennie 10 godz doginac,nie jesc nie spac bo nie ma czasu. Nawet chciałam się zdecydować . Ty zarobisz tyle jesli siedzisz przy biurka a dwie osoby wykonuja za ciebie normę, są z podfirmy i za 1,5 miesiąca wyrzucisz je za brak normy. Wyczynowcy aAmazona

wiking
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Takie z ciebie ksiegowy jak tak liczysz,po 1.Nieobecnosc za obowiazkowe nagdodziny jest traktowane NN nie zaden zdarzenie ( przynajmniej w kolbaskowie) po 2.Nigdy nie bylem na L4 ale ludzie bywaja i tobie tez moze sie przydarzyc mam nadzieje ze wylecisz jak wielu innych.po 3.Swagi to mozesz sobie wiesz gdzie wsadzic ? idz kup sobie lyzki do kuchni za to badziewie,pozatym dlaczego mam sie pytac,chodzic,co za tajemnica ? skoro sa moje.po 4.kim jestes ? np za pazdziernik 180godz-2700netto,w tym 8 nocek,100% obecnosci,fakt to mozna dostac zawrotu od takiej kasy,tym bardziej ze najnizsza krajowa 14.70/h ,my 17.50 szoku mozna dostac

wiking
@nigdy więcej 06.01.2019 12:39

ksiegowy poprostu klamie,nie ma takiej opcji aby zarobic 3300netto bez nadgodzin,prosta matematyka 17.50/h pomnozyc 160godz,daje 2800 brutto,norma wydajnosciowa przez ostatnie pol roku byla 2 razy ,to tez tylko 8% to wszystko brutto i po co takie bzdety pisac

wiking
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Co z ciebie za ksiegowy z takim liczeniem 17.50/h razy 160 godz to 2800 brutto,za pazdziernik za 180 godz w tym 48 godz nocnych 2600 na reke,premia wydajnosciowa przez ostatnie pol roku byla 2 razy,za nieobecnosc na obowiazkowych nadgodzinach jest NN ( przynajmniej w kolbaskowie) 3 razy i wylatujesz,co do swagow to mozna je sobie wsadzic,bzdury i tandeta,a dlaczego jesli juz to jam mam chodzic do HR aby sie dowiedziec ile mam ,skoro to moje,po co te tajemnice,jak na ksiegowego slabo z matematyka tak i jak w agencjach gdzie oferuja w Amazonie takie sumy ze szok a puzniej budza sie ludzie z reka w nocniku,takie oszustwa powinny byc zakazane prawem

Ksiegowy
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Bzdury poziom t1 stawka 18 brutto.

Księgowy
@wiking 07.01.2019 11:55

Do wikinga powinieneś zmienić tabletki, wypłata za październik kolbaskowo stawka 17 50 zł brutto 8 nocek 8 dniowek obecność 100% czyli 8% premia za efektywność 7% plus dodatek za ekwiwalent odzieżowy 75 który jest raz na 3 miesiące wyszło plus 3 dni nadgodzin w październiku była premia za efektywność 7% umiesz liczyć to policz oczywiście odemi 28,7% które nam zabierają wychodzi 3260 netto czyli do ręki. JEŻELI MASZ DODATKOWE DNI W GRAFIKU I NA NIE NIE PRZYJDZIESZ TO MASZ NN, JEŻELI SĄ NIEZAGRAFIKOWANE TO MASZ ZDARZENIE IDŹ DO HR TO CI WYTLUMACZA A NIE BZDURY PISZESZ NAPEWNO NA PALECIAKU LATASZ I NIE WIESZ CO SIĘ DZIEJE DOOKOŁA.

Księgowy
@nigdy więcej 06.01.2019 12:39

Poziom t1 stawka 17 50zl brutto, nie żadne biurko.. Pozdrawiam.

Księgowy
@wiking 07.01.2019 12:20

JAK JUŻ ZMIENISZ TABLETKI TO NAUCZ SIĘ ŻE PREMIA ZA EFEKTYWNOŚĆ TO 7%A NIE JAK CIĄGLE PISZESZ 8%.

Pracownik
@wiking 07.01.2019 11:55

Chcę tylko zaznaczyć, że we Wrocławiu i w Poznaniu jest inna stawka niż w Kołbaskowie czy Sosnowcu u Was jest 17.50 brutto/h za to w POZ i WRO jest 18.50 brutto/h. Pozdrawiam.

wiking
@Księgowy 07.01.2019 20:39

Panie ksiegowy jak widze nic do ciebie nie dotrze,moze jestes na poziomie umyslowym pracownika HR ktorymi sie zastawiasz,co do ich poziomu podam ci przyklad jak odpowiedzieli jednej z pracownic ze nie naleza sie nam dotacje do okularow korekcyjnych gdyz nie pracujemy na komputerach ale przy monitorachmjak z tego wynika wzrok psuje sie od klawiatury nie od monitora taki tez poziom prezentuja nasi menagerowie,z tym ze u nich to jest taka sprawa ze nie mowia tego co naprawde mysla tylko to co maja nakazane i za to placone,co pensji: PASEK P????ACOWY ZA PA????DZIERNIK 2018 Liczba godzin przepracowanych w sumie [GODZ] 170,00 Wynagrodzenie godzinowe [PLN] 2.975,00 Liczba godzin zwyk????ych[GODZ] 122,00 Dodatek za prac???? w godzinach nocnych [PLN] 109,44 Liczba godzin nocnych [GODZ] 48,00 Wynagrodzenie za urlop [PLN] 203,40 Urlop wypoczynkowy [GODZ] 10,00 Premia specjalna obecno???????? [PLN] 196,00 Premia specjalna produktywno???????? 7% [PLN] 171,50 Przychód w naturze Dodatek ????ywieniowy [PLN] 37,00 Dodatek ????ywieniowy - ????wiadczenie[PLN] 170,00 Sumy RAZEM wynagrodzenie brutto [PLN] 3.692,34 RAZEM Brutto+benefit/????w. rzecz.[PLN] 3.862,34 Sk????adki ZUS pracownika Podstawa wymiaru sk????adki na ub.emerytalne [PLN] 3.655,34 Sk????adka na ub.emeryt. ubezpieczonego[PLN] 356,76 Podstawa wymiaru sk????adki na ub. chorobowe i wypadkowe [PLN] 3.655,34 Sk????adka na ub.rentowe ubezpieczonego[PLN] 54,83 Podstawa wymiaru sk????adki na ub.zdrowotne [PLN] 3.154,19 Sk????adka na ub.chorob. ubezpieczonego [PLN] 89,56 Skumulowana podstawa wymiaru sk????adki ZUS[PLN] 14.879,92 Sk????adka na ub.spo????. ubezpieczonego [PLN] 501,15 Sk????adka na ub. zdrowotne [PLN] 283,88 Zaliczka na podatek Podstawa opodatkowania [PLN] 3.222,13 Miesi????czne koszty uzyskania [PLN] 139,06 Skumulowana podstawa opodatkowania[PLN] 15.976,73 Miesi????czna ulga podatkowa [PLN] 46,33 Stawka podatku [%] 18,00 Sk????adka na ub. zdrowotne odliczona [PLN] 244,45 Zaliczka na p.doch.odprowadz. do US[PLN] 289,00 Potr????cenia i dodatki Kwota netto [PLN] 2.618,31 Dodatki Ekwiwalent za pranie [PLN] 7,50 Ekwiwalent u????ywanie w????asnej odzie????y [PLN] 67,50 Kwota do przelewu Kwota do przelewu [PLN] 2.693,31

lucek
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Ty jakiś (usunięte przez administratora) jesteś ja na wro1 mam 19.5pln i tego nie zarabiam po 3 latach pracy ogarnij sie

....
@lucek 08.01.2019 23:32

Jak weźmiesz 3 nodgodziny to spokojnie zarobisz 3300 pisałem to w pierwszym poście ale jak ktoś czytać nie umie to później takie wpisy.

kandydat na wózek
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Gdyby ktoś z wiedzą w tym temacie zechciał napisać, dlaczego na wózki widłowe przyjęcia są praktycznie non stop? A skoro przyjęcia na wózki są non stop, to chyba logiczne jest, że muszą być także zwolnienia z wózków non stop. A jeśli są aż takie rotacje na wózkach, to z jakiego powodu ? Dlaczego?

Ksiegowy
@wiking 08.01.2019 12:30

Wiking wypłata za grudzień 3900 17 dniowe 34 nadgodziny plus 1000 brutto za pick 100% obecność Co ty na to?

prawdomowny
@wiking 07.01.2019 11:46

wiking,ja pracownik WRO 1 stawka 19,5 pensja za listopad za 16 dni rob.brutto 3000 tys. za godziny + ok.200 zl. dodatku za 10 nocek + ok.300 zl.premii za obecność (oczywiście premia jest liczona za październik)+ ok.270 zl.premii za prodkt.+800 zl za bony sw. z tego na reke czyli netto 3700 zl.i to wszystko za poł miesiąca pracy,a drugie poł z żonką przy piwku przed telewizorkem,dalej pensja za grudzień za 15 dni rob.tak jak wyżej tylko bez bonow ale za to z bonusem 1300 brutto za pick,razem 4000 zl. na reke,i przez poł miesiąca swietujesz i bawisz się,i taka jest prawda o zarobkach w amazon wroclaw bez nadgodzin wiec nie pisz więcej tych bzdur

ukulele
@prawdomowny 12.01.2019 10:34

Nie za "pick" bo bonus jest za PEAK. Odróżnij te słowa.Pracujesz tam i takie "byki" robisz?

...................

TA 3300 CHYBA BRUTTO NIE KŁAM POLICZ SE TERAZ PRZY PODWYŻKACH WYCHODZI się około 2600-2800 chyba że z nadgodzinami ale ludzie nie majo sił na te 4 dni a co dopiero 5

.......
@................... 08.01.2019 05:05

Przecież pisałem od początku że z 3 nadgodzinami.

wiking
@....... 08.01.2019 13:41

Aż mnie olsnilo skąd ten majątek,3 godziny nadgodziny,to tera się okazuje ze tobie za nadgodziny płacą 50 zł/ h

WRO1 IC
@wiking 09.01.2019 11:40

On napisał 3 nadgodziny (3 dni nadgodzin) ,a nie 3 godziny nadgodzin... ludzie trochę ogarniajcie czytanie ze zrozumieniem i piszcie jakoś z sensem... a co do tych 3300 z nadgodzinami to nie wiem co w tym dziwnego jak podstawy we Wrocławiu średnio wychodzi jakieś 2700 z premią frekwencyjną i dodaj sobie do tego 3x nadgodziny to wychodzi więcej jak 3300.

WRO1 IC
@................... 08.01.2019 05:05

Nie każdy pracuje na dziale operacyjnym jak pick czy pack ,ale nawet na picku czy packu (wiem z doświadczenia) spokojnie można zrobić nadgodziny ,ale trzeba pracować z głową ,a nie zapier... jak beduin i nic z tego nie mieć :).

Wiking
@wiking 09.01.2019 11:40

30 godzin nadgodzin pasuje?

wiking
@WRO1 IC 09.01.2019 20:16

O czym ta dyskusja ? mowiac o zarobkach nie bieze sie pod uwage nadgodzin,co za brednie,rob 300 godz w mies i sie chwal ile zarabiasz,to niewolnictwo,przez takie gadanie takie sa place bo przeciez po co jezdzic do domu skoro mozna caly czas spedzac pracy

WRO1 IC
@wiking 10.01.2019 13:11

Nie bardzo wiem o czym Ty do mnie piszesz :) , czytaj ze zrozumieniem posty ,bo gubisz się w tym wszystkim , ja tylko napisałem ,że jego wypłata się zgadza jak zrobił to z nadgodzinami ,bo miałeś do tego jakieś ale.

kandydat na widlaka

Dlaczego non stop są przyjęcia na wózek widłowy? Czyżby po dobrym zapoznaniu się z pracą wózkowego.. uciekają ? Ktoś wie o co chodzi?

Mario
@kandydat na widlaka 10.01.2019 18:30

Bo Amazon oferuje za pracę na wózku tyle samo co za pracę bez tych uprawnień więc prawdopodobnie licząc czas pracy i wypłatę najmniej w Polsce.

Rix
@kandydat na widlaka 10.01.2019 18:30

Tam na wózku kręcisz ostro, na orderze to nie jest lekka praca. Poza tym tam różne rzeczy robisz, na co jest zapotrzebowanie, więc się po czasie wypalasz zawodowo, bo żadnych dodatkowych korzyści z bycia wózkowym nie ma, a odpowiedzialność większa. ;) Mają niby wprowadzić dla wózkowych inne stawki, a może to plotki.

PETERI

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Brak kontaktu poprzez utrudnianie go przez Amazon

ja
@PETERI 08.01.2019 10:25

Tymczasem pracodawca /właściciel amazona/ to najbogatszy człowiek jego majątek to 120 miliardów złja

wiking
@ja 10.01.2019 20:32

Twoje dane nieaktualne,majatek Bezosa przekroczyl jua 150 mld dolarow

heniek
@PETERI 08.01.2019 10:25

a ja bym proponował wymianę starych pracowników ze stażem pracy powyże j2- 3 lat ponieważ psują strasznie atmosferę, robią jakieś zamknięte kręgi.. robi się już takie "polskie piekiełko" szkoda bo w tamtym roku jeszcze było całkiem dobrze. Być może większość ludzi tam pracujących jest zmuszona tam pracować i nie mają innych perspektyw... zauważyłem też, że właśnie ludzie bez jakiegokolwiek wykształcenia są tam najgorsi, ciężko się z nimi dogadać ...ale w sumie czego oczekiwać inżynierów przecież nie będą przyjmować na pick/pack ;-) Z liderkami jest podobnie robi się już takie typowe "polactwo" . Półtora roku temu jak się przyjmowałem była zdecydowanie większa rotacja pracowników i sporo nowych osób przychodziło, niestety sporo też zwolniono a ludzi co mają już umowy na stałe (ci którzy pracują najdłużej) siedzą dalej w amazonie i jest jak jest.

ukwiał

Wypłata za grudzień się zgadza, termin 10-go spełniony. Bonus wypłacony proporcjonalnie do pół etatu. Jeszcze nigdy mnie nie wykołowali z kasą. Jako praca dorywcza sprawdza się znakomicie. Chyba nikt rozsądny nie pracuje tam, aby z tego żyć chyba, że nie ma wyjścia. Tak czy inaczej jestem zadowolony. Moje sugestie dla Amazon: Zmniejszyć normy. Lubię atmosferę w Amazon za: Przerwy.

Darek

Czytam te opinie i jestem przerażony. Jak możecie sobą dawać tak pomiatać? Ludzie, czy wy nie macie jaj żeby się im postawić? Przecież zmuszanie do nadludzkiej pracy i straszenie zwolnieniem, kartki z naganami po kilku dniach-tygodniach to jest jawny mobbing i działanie niezgodne z prawem. Nie macie dyktafonów? Nie macie odwagi podać Amazona do Sądu Pracy a przełożonych podać o mobbing i gigantyczne odszkodowanie plus sprawa karna za narażenie na stres, roztrój nerwowy itp? Idziecie do lekarza, mówicie że jesteście nerwowo i fizycznie wykończeni, opisujecie was stan, lekarz wystawia odpowiednie L4 i macie podstawę pod Sąd. Już nie piszę o innych ostatecznych działaniach jak stawianie zniczy na dachach samochodów czy na schodach domów gdzie mieszkają. Obudźcie się!!! Miejcie godność, wiecie co to jest?

Ikar
@Darek 17.12.2018 13:49

To nie Francja tu się wszyscy boją i siedzą cicho i wolą narzekać...

Bart
@Darek 17.12.2018 13:49

Z dyktafonem wejdziesz, ale juz nie wyjdziesz bo przechodzisz przez bramki + ochrona + na umowie masz, ze zachowasz tajemnice firmy przez okres 15 lat. Tak sie amazon zabezpieczyl. Spraw sadowych i kontroli PIP Amazon ma mnostwo, co z tego jak dostaje smiesznie niskie kary wiec ma to gdzies, bo bardziej im sie oplacac wyzyskiwac pracownikow

wiking
@Bart 18.12.2018 05:46

Kolbaskowo P3,poranny Stand Up,jeden z pracownikow pyta menagera : Jak macie zamiar motywowac nas do pracy,zabraliscie nawet swagi,mowiac ze beda jakies wirtualne,mija 3 miesiace i nikt swagow nie dostaje,dwa miesiace bijemy rekordy,ciagle mowicie o rekordach,wiec co my z tego mamy ? Odp menagera:nie rozmawiamy o tym, chcesz to zostan po stand upie bo widze ze chcesz buntowac ludzi.....

Adrian
@Darek 17.12.2018 13:49

Koleś, z tego co piszesz to sam tam pracowałeś. I co, jakoś samemu nic nie nagrałeś, strasznie żałosne takie gadanie. Ja pracuję w Niemczech i nie narzekam na tę firmę. Norm nie ma, bo prawo w Niemczech tego nie zabrania, sporo narodowości, ale akurat to lubię, bo ciekawie jest spotkać osoby z dosłownie całej Europy, pensja zła nie jest (12€ na początek za 1h), służba zdrowia jak marzenie bo do specjalistów bez kolejek zaś emerytura po 5 latach. A praca naprawdę fajna, na luzie, jak się komuś nie podoba jedna funkcja to przechodzi na inną przez to nie ma takiej nudy. Co wy piszecie czasami to ja nie wiem.

Radek
@Darek 17.12.2018 13:49

Co do zniczy, to przegiąłeś, co do sądy pracy, to nie znasz polskich realiów - jak założysz sprawę nie będąc prawnikiem, mając przeciwko sobie taki koncern pełen prawników? Nie wiem, czy wiesz, ale wg. polskiego prawa przegrany pracownik opłaca koszty prawnika pracodawcy, a ten sobie może wycenić go nawet na kilkadziesiąt zł. Pomijam już czas i energię na same próby ciągania się z nimi po sądach pracy. Sam kiedyś szukałem pomocy w podobnej sprawie, nie znajdziesz bez kasy.

Marcin21
@Radek 19.12.2018 04:58

Nie może, nie może kolego. Ustawowo ustalone są taksy radcowskie i adwokackie, które są uzależnione od wartości przedmiotu sporu. Jeśli sprawa jest ewidentna to choćby Adwokat Diabła g. zrobi.

Radek
@Marcin21 20.12.2018 05:34

Dobrze, skoro nie może ile chce, to ok, ale nadal stawia prawnika przeciwko laikowi i w przypadku przegranej za niego płacić musisz, Z tym adwokatem diabła, to idealistycznie bardzo, najpierw trzeba napisać sensownie pozew, a później jeszcze go przed sądem uzasadnić, a fb to trochę mało do tego...

policjant
@Adrian 18.12.2018 21:38

emerytura po 5 latach ??? kolejny użyteczny idio.....ta ???

Gregson
@Adrian 18.12.2018 21:38

Emerytura po 5 latach? Taki kit to wciskaj ziomeczkom na przystanku (usunięte przez administratora)

wiking
@Adrian 18.12.2018 21:38

Czlowieku az tak naiwny jestes ? emerytura po 5 latach,gdzies ty sie obracal ? ja bylem 5 lat w Angli i tez takie bzdety slyszalem,obudz sie ,mysle ze wcale nie jestes w Niemczech,tam Amazony caly czas strajkuja,kto ci kaze te bzdety pisac ?

Adrian
@policjant 29.12.2018 21:11

@policjant a co w tym dziwnego, no tak jest przecież w Niemczech, chyba że w pl tylko pracujesz to sorry

wiking
@Adrian 02.01.2019 17:58

Totalna bzdura

Joanna
@Adrian 18.12.2018 21:38

Jakie trzeba spełniać warunki chcąc pracować w Niemczech? Wymagają znajomości języka?

Ksiegowy
@wiking 03.01.2019 12:37

Wiking Podejdź jutro pod szatnie na noce o 17 40 na zachód przy wejściu to ci pasek pokaże za październik. A resztę ci wytłumaczę na miejscu raczej jesteś ze zmiany sammer to dziś będziesz zapraszam zachód na wejściu do szatni. Dozobaczenia.

anonim

(usunięte przez administratora)

wiking

Nic nie zdzialasz gowniarskim zachowaniem,dla ludzi liczą się fakty,cos u ciebie matematyka bardzo szwankuje

Miro

Pracowałem na wro 2ina wro muszę powiedzieć że nie ma lekko ale mimo to że jest stawka godz. to patrzy sie na normy hoc nie zawsze można wyrobić tego co tam zaplanuja dużo pisać trzeba nie patrzy się na tych co chcą pracować tylko na tych co w jaki sposób wyrabiają normy a wydaje mi się że nie tedy droga i dlatego jest duże zapotrzebowanie na ludzi bo nikt nie chce w ten sposób pracować bo akord lub stawka godz byłem zatrudniany dwa razy teraz już nie ma tam dla mnie miejsca Wykorzystać ludzi i koniec Moje sugestie dla Amazon: Jak najszybciej to zmienić Lubię atmosferę w Amazon za: Kultura

d112

Generalnie praca w Amazonie to typowa praca magazynowa. Oczywiście zależy gdzie trafimy. Jeśli już mamy np uprawnienia na wózek to na transport z dużym prawdopodobieństwem że na WRO1. Zarobić można to fakt ale coś za coś. Wylecieć z tej pracy generalnie z trzech powodów: kradzieży, złamania zasad BHP i na końcu (specjalnie) normy. Zjesz cukierka wylatujesz, znajdziesz np długopis z czymś metalowym i sobie go weźmiesz wylatujesz. Zasada jedna możesz wnieść co chcesz powiedzmy ale wynieść nie możesz dosłownie. Totalnie zero tolerancji za wszystkich. Można powiedzieć że wszystko co jest na magazynie prócz ciebie i to co masz na sobie jako człowieka jest własnością Amazonu. BHP jest tutaj respektowane bezwzględnie i nawet jeśli łamane są pewne zasady to do czasu, najczęściej pierwszego zdarzenia lub zgłoszenia. Ludzie często sami je łamią bo tak wygodniej a potem sami wiemy jak jest. Jeśli chodzi o normy to nie są wysokie, kwestia wprawy i pewnej dyscypliny choć oczywiście nie jest to praca dla każdego i nie na każdym dziale dana osoba zrobi tą "normę" np dziadek nie zrobi normy na picku ale na packu tak więc na wsparcie wysyłany jest na pick by potem wrócić na swój dział. Takie osoby są i pracują nadal. Tu się rozbija wszystko o uprawnienia im więcej tym lepiej. Takie osoby często nazywa się funkcyjnymi. Oczywiście są też inne osoby i funkcje co kto lubi. Chcesz pracować to pracujesz, chcesz się rozwijać tak samo możesz. Co do nepotyzmu, kolesiostwa. Firma tego nie toleruje. Można powiedzieć że właśnie dlatego są te rotacje. Nie ważne czy jesteś zwykłym pracownikiem czy kierownikiem. Zasady są takie same dla wszystkich (nie mówię o obowiązkach). Zawsze możesz również zgłosić to, napisać skargę do HR na kogoś kto cie np obraża wyśmiewa z powodu wiary. Oczywiście z tym bywa jak w życiu różnie ale wcześniej czy później się kończy taka sytuacja. Pozdrawiam

Ksiegowy

Wiking znowu bzdury piszesz.

Mgd

Ja tam,nie nażekam bardzo fajna praca choć nie pracuje w Amazonie długo to uważam że bardzo fajnie trafiłam.

wiking
@Mgd 30.12.2018 09:10

Ludzie maja rozne zamilowanie,skoro ktos chce byc ubezwlasnowolniony,pobawiony swojego zdania,myslenia,to dobrze trafil

lalaland
@wiking 31.12.2018 12:05

Ubezwłasnowolniony? Serio? Są chyba jakieś granice głupot czy nie? Ktoś Cię zmuszał do pracy tam? A zdania swojego zabraniał mieć? Myśleć też ci tam zabraniali? No ludzie krytykujmy, ale bez ośmieszania siebie...

wiking
@lalaland 06.01.2019 00:17

Przymusowe dodatkowe dni pracy,przymusowe nadgodziny,to nie ubezwłasnowolnienie pod groźbą dyscyplinarna,na niewygodne pytanie odpowiedz ,,zostań po stendapie bo buntujesz ludzi,, to nie zakaz krytyki,,? Zwalnianie za działalność związkową,jak byś nazwał ? Można tak wymieniac

Włóczykij

Czym się różni pracownik Amazona od balkonu? Balkon jest w stanie utrzymać 4-osobową rodzinę...

milioner
@Włóczykij 05.01.2019 22:43

Człowieku ludzie we Wrocku jak zarobią 2500 zł netto to ze szczęścia skaczą i muszą robić nadgodziny a w Amazonie pójdziesz 2 x na nadgodziny i 3000 netto masz.

Agnieszka
@Włóczykij 05.01.2019 22:43

Takie żarty są tu nie na miejscu. I zapewne sam masz świadomość tego, że takie posty nie wnoszą absolutnie nic do takiej dyskusji. Jeśli jesteś obecnym albo byłym pracownikiem Amazona, to przekaż Nam w sposób kulturalny swoją wiedzę o tym pracodawcy. Wiemy już, iż tamtejsze zarobki nie spełniają Twoich oczekiwań. A może dostajecie jakieś atrakcyjne benefity? Co powiesz Nam o tej kwestii?

Spy

Pracownik podwrocławskiego Amazona skradł kilkaset kart SD i je sprzedał. Blisko 300 kart SD, które zniknęły z magazynu Amazona, warte jest blisko 60 tysięcy złotych. (usunięte przez administratora) sprzedawał je w innych miastach. Źródło: wroclaw.eska.pl/newsy

ktosiek

Witajcie , chce sie dowiedziec cos na temat pracy na pol etatu . Tylko weekendy same sie pracuje ? Sa przymusowe piątki, nadgodziny ? Jak wyglada sprawa z urlopami ? Wypisuje sie wolne na soboty i niedziele i ile dni przysluguje ? Jak sprawa z zarobkami na miesiąc (brutto badz netto mozna podac) . Z gory dziekuje za informacje

MAREK

Witam. Mam pytanie. Byłem w pracy 10 Dni po czym przestałem chodzić do tej krystalicznej formy zarobku. Minął prawie miesiąc jak nie chodzę do pracy a tu ani pisma o zwolnieniu ani nic haha. Oni chcą wogole zwalniać? Może wypowiedzenie napisać haha. Proszę o konkretną odpowiedź.

Martyna

Byłam na miesiąc na picku i packu. Praca ogólnie jest ciężka, szczególnie nocki. Lubię atmosferę w Amazon za: Przerwy

Szefo

Prymia za grudziń wyrobiona buhaha

wro2
@Szefo 28.12.2018 23:22

Siema powiem tak zatrudnilem sie w amazonie jakos ok 20.11.2018 z zamiarem by popracowac do konca roku premia i papa. Ale powiem szczerze że nawet mi sie tam spodobalo mimo że te wychodzisz z domu ciemno wracasz to samo, ale poza tym nie taki diabeł straszny jak go malują. 10 grudnia pierwsza wyplata (za te pare dni w listopadzie) 1175,75 na ręke teraz ciekawe ile bedzie w styczniu jak na caly grudzien nie opuściłem ani jednego dnia 78%normy 99% jakść 100%obecność...?

Krecik

Podoba mi sie praca w firmie Amazon nie narzekam.pracuje juz piaty mc i bede chciala wyjechac do niemiec do tej samej firmy

Stower

Polecam Katarzynę W, liderkę z picku WRO2. Robiło ją już kilku stowerów a na picku też pewnie nie próżnuje, polecam podbić. Niska blondynka z kręconymi włosami.

jebaka
@Stower 27.12.2018 17:04

która zmiana Red czy BLU?? bo ja bym też chciał ;-)

cześćtuSławomir
@Stower 27.12.2018 17:04

Miłość , miłość w Amazonie Norma leci nam na głowę

No pracownik a kto

Jes tak: jes robione i jes placone. Letko jes. Moje sugestie dla Amazon: Wiencej. Lubię atmosferę w Amazon za: Totemy chaosu na problem solvie.

Prezes

Work Hard! Have Fun! Make History!

Dawid
@Prezes 26.12.2018 22:05

Idiotyczna amerykańska propaganda sukcesu.

Bał.wanek
@Prezes 26.12.2018 22:05

Przepraszam, ale ja nie rozumiem angielskiego. Moja sugestia: równe traktowanie starych i młodych w ciężkich pracach.

Zostaw opinię o Amazon - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amazon