Tchibo
2 788 6 1

Opinie o Tchibo

Chłopak z Lublina

Szukam pracy jako magazynier. Są prowadzone jakieś rekrutacje na to stanowisko?

Ja
@Chłopak z Lublina 02.01.2019 16:09

Aktualnie poszukują mechanika i pracownika produkcji

nasadowy

Stara kadra mechaników plus automatycy elektrycy to totalna porażka. Wygląda na to że nie musisz nic umieć tylko ładnie ubierać w słowa a będziesz pracował do emerytury. Wieczne przesiadywanie przy automacie z kawą nie raz po kilkunastu... A do awarii nie można się doprosić. Cała nadzieja w nowym narybku

sterniczy
@nasadowy 10.11.2018 22:15

Ale za to ekspresy do kawy są pod stałym nadzorem całego utrzymania ruchu. Mogliby czasem dolewać mleka

johny

Praca w Fabryce Tchibo to zaprzeczenie słynnej sentencji Steva Jobsa „To bez sensu zatrudniać mądrych ludzi, by potem mówić im co mają robić. My zatrudniamy mądrych ludzi po to, aby to oni mówili nam co mamy robić” - Steve Jobs Tutaj inicjatywa oddolna jest pozornie dobrze widziana . Ma być tak jaka idzie wizja z góry.

ZFŚS

W tym roku w pierwszej kolejności wypełniamy wnioski o dochodach na jednego członka rodziny, następnie na podstawie naszych wniosków zostaną ustalone kwoty wypłaty środków na święta. Zrobiono tak żeby firma nie była stratna. PS. aby z tego bogactwa w głowach nam się nie poprzewracało...

Zaangażowany
@ZFŚS 28.11.2018 18:43

Podwyżki muszą się zwrócić

http://youtu.be/PGTXy3Efnyw

Obejrzyjcie bajkę o mrówce na yt. Pokazuje cała sytuację firmy. (usunięte przez administratora) Skupmy się na produkowaniu i sprzedaży towaru a nie kto zapyta ubikacje i wielu innych kreatywnych pomysłach

Sloneczna
@http://youtu.be/PGTXy3Efnyw 12.11.2018 09:19

Przy takich woźnicach woz daleko nie pojedzie

Tchibuś

Brak premi targety wysokie nie do zrealizowania :)

Albo WSZYSCY albo NIKT

Spotkania integracyjne dla wybranych działów....Gorszy sort za rok???? Takie rzeczy tylko w Tchibo Marki

Kolega
@Albo WSZYSCY albo NIKT 10.08.2018 06:43

Ciekawe ile człowiek jest jeszcze w stanie znieść? Niedługo posypie się masa L4, albo sami ludzie zaczną odchodzić. Ciekawe kto wtedy będzie pracował. Szanowne kierownictwo zapraszamy na dół by poznać jak się pracuje na produkcji. Niestety ale o tym nie macie zielonego pojęcia. O zarządzaniu owszem. Niestety Wasze pomysły nas wykończą....

Janek
@Albo WSZYSCY albo NIKT 10.08.2018 06:43

Kazdy tylko krytykuje. Moze posypie sie na mnie hejt ale widac ze sa robione porzadki. Duzy plus za te dzialania. Nochal juz nie pracuje a to duzy plus w innych dzialach tez powoli sie sprzata wirtualne stanowiska. W labo tez na dniach ktos odda fartucha... nie mozna narzekac ze jest zle. Jak cos nie pasuje to mozna porozmawiac z Panem Dyrektorem. Jest to bardzo dobry czlowiek i napewno wyslucha. Jako jedyny czlowiek w firmie zawsze sie przywita i porozmawia. To jest duzy plus dla zwyklych szeregowych pracownikow

Byle do emerytury
@Albo WSZYSCY albo NIKT 10.08.2018 06:43

Chyba tylko labo nie dostało propozycji wyjscia za pieniądze z funduszu socjalnego. Ktoś tu o was nie dba...

Niedocenieni
@Byle do emerytury 15.08.2018 09:41

Magazyn tez nie dostal propozycji ale my do pomijania juz jestesmy przyzwyczajeni.....

Wyga
@Niedocenieni 15.08.2018 23:23

Oj tak. Latami to zostalo wypracowane. Mialy byc miesieczne spotkania typu co nas boli itp. Juz ten prodzekt zniknął?

Dokąd zmierza sz tchibo
@Wyga 21.08.2018 10:03

Były skrzynki z pomysłami zmian...byly...po co? Na co? Większość świetnych pomysłów ,,olana"

Morfaty
@Dokąd zmierza sz tchibo 21.08.2018 19:33

Na rogu okolnej ma powstac zaklad produkcyjny. Aby jeszcze troche tu wytrzymac zanim tam sie pobuduja i dluga!

Z zaprzyjaźnionego działu
@Byle do emerytury 15.08.2018 09:41

To może zapytajcie kierowniczki albo wyżej dlaczego tak się stało że wszyscy idą a wy nie. Może nie czyta opini na go worku. Najlepiej takie sprawy załatwiać wprost. Ciekawe co wam powie? Tak ciężko pracujecie i wam się nalezy tak samo jak reszcie.

Lepszy Wróbel w garści
@Z zaprzyjaźnionego działu 23.08.2018 12:35

niźli na dachu Dziękujemy kolego za rady i za troskę. Tydzień temu pieniędzy nie było, ale się znalazly i dla nas. Niczym cudowne rozmnażanie chleba, cud w Kanie Galilejskiej. Nie doświadczasz w życiu cudu, my w labie owszem :)

Orła cień
@Byle do emerytury 15.08.2018 09:41

Labo jedzie. Nie gadajcie glupot ze nie jadą

iynfyb

Pracowałam w sklepie i nie polecam - wszystko zapowiadało się super, ale później - zero szkolenia, każdy z pracowników uczył po swojemu. Kartę przebiegu szkolenia widziałam chwilę przed złożeniem wypowiedzenia po zgłoszeniu kierownikowi sklepu, że go nie odbyłam i nie czuję się w pracy pewnie, jednak i tak nikt mnie nie ,,doszkolił". Nikt nie zweryfikował mojej wiedzy. Po zrobieniu czegoś źle usłyszałam od kierownika ,,dobra, idź już do domu". A wszystkie moje pytania kończyły się tekstami w stylu: ,,już dosyć pytań", ,,przecież wszyscy cię szkolili", ,,teraz nie ma na to czasu", ,,niech ci X pokaże, bo ja nie umiem", ,,po co to zapisujesz, przecież to jest proste". Komentarz pozostawiam państwu.

M

Nie polecam! Szczerze cieszę się że od ponad roku tam nie pracuje!!! Praca za śmieszne pieniądze, premie takie kosmiczne że nawet na jedne zakupy w sklepie typu biedronka nie starczy. Regionalna w Łodzi to stara karierowiczka. Praca w sklepie w Galerii Łódzkiej i Manufakturze to jakiś dramat! Telefony w wolny dzień to standard, grafik układany pod kierownika i zastępcę, o swoich próbach grafikowych można zapomnieć. Warunki koszmarne.. nie polecam. Social tylko w postaci Multisports - kpina! Produkty super, świetna niemiecka jakość ale pracownika traktuje się jak więźnia. Pracujesz jak wół po 12h od 6 rano za psie pieniądze.

Marki
@M 03.08.2018 21:53

W sklepach macie klimatyzacje w upalne dni a na produkcji duszno powyzej 30 stopni a praca też po 12 godzin

@TM
@Marki 04.08.2018 23:54

Praca na hali w ponad 30 stopniowym upale to przegięcie. Brak doadatkowych przerw na ochłodzenie. Ludzie poubierani w długie spodnie, laborantki w długie, grube fartuchy. Nie ma czym oddychać. Jedyne słowo porażka,ale co to obchodzi ludzi, którzy siedzą w biurze w klimatyzacji.

T
@M 03.08.2018 21:53

Bardzo mnie interesuje w którym sklepie Tchibo w Łodzi pracuje się po 12 h? W którym sklepie Tchibo ty pracowałaś / eś?

Ornitolog z doswiadczeniem

kto śmiał usunąć wpisy o Orle???

Leśniczy
@Ornitolog z doswiadczeniem 02.07.2018 23:23

Wszystko jest. Szukaj dobrze a nie zamieszanie robisz

Za oknem deszcz
@Ornitolog z doswiadczeniem 02.07.2018 23:23

Podbijam post

Niegodna

Dziewczynki napijemy się wo'deczki za swoje! Panowie: ,,za nasze zdrowie!"

Dobry kolega

W Tchibo Marki znowu szukają pracowników do działu technicznego. Rotacja jak na lotnisku.

@TM
@Dobry kolega 07.08.2018 20:15

Taka prawda, tym co mało zostało siedzą, bo muszą, młodzi szukają bardziej inspirujących zadań... :-)

Administrator

Możecie opisać świeżą sytuację Tchibo? Przyda się to wielu użytkownikom zainteresowanym pracą tam.

Toksyczna atmosfera
@Administrator 24.06.2018 11:00

Bez wiekszych zmian. Podwyżki dali a atmosfera zostala. Ludzie beda uciekac i juz to robia. Wpisy na go work nic noe pomagaja wiec po co pisac???

Dobry kolega
@Administrator 24.06.2018 11:00

Podwyżki i premie dali tylko dla tego, że po ostatniej fali nagłych odejść wystraszyli się, że nie będzie miał kto pracować. Obecnie próbują łatać braki kadrowe na produkcji nawet personelem z UR.

@TM
@Dobry kolega 07.08.2018 20:10

Podwyżki dali, baa nawet integracja działów, szkoda, że z pominięciem niektórych. Ludzie będą odchodzić. Kwestia tylko czasu...

Zawiedziony

Dział HR tej firmy to porażka. Nie odpisują na maile ws. statusu rekrutacji. Ciągle wznawiają te same oferty. Kogo Wy szukacie? Może tutaj odpiszecie?

Tchibo
pracodawca
@Zawiedziony 09.07.2018 19:49

Dziękujemy za wyrażenie opinii. Będziemy wdzięczni za informację, w jakim procesie rekrutacji brał Pan/Pani udział. Zweryfikujemy status i udzielimy odpowiedzi. Możemy zapewnić, że dokładamy wszelkich starań, by na bieżąco wracać z informacją zwrotną do kandydatów. Jeżeli coś nam umknęło, to przepraszamy. Dział Personalny Tchibo Warszawa

Zawiedziony
@Tchibo 10.07.2018 08:58

Teraz chcecie udzielać mi odpowiedzi? Trzeba było na gowork napisać kilka słów, żebyście zareagowali? Teraz to ja mam Was nie powiem gdzie.

Dobry kolega
@Zawiedziony 09.07.2018 19:49

Wystawiają kilka razy to samo ogłoszenie, żeby zebrać jak najwięcej CV. Czasami rekrutacja na jedno stanowisko trwała pół roku. A na końcu się dowiadujesz, że proponują niską pensje.

zmenczona

Panie dyrektorze. Prosimy o pomoc. Jedynie w panu nadzieja. Cała sytuacja ma jedno źródło. Jest schowane pod przykrywką ładnych słówek, uśmiechów i wyszukanych ubranek. Dopóki wszyscy tańczą tak jak dyrygent zagra to jest wporządku. Gorzej jak ktoś przestaje kiwać głową... Wtedy sprawna manipulacja zaczyna działać i winny jest szybko wytypowany. Aż do czasu kiedy bańka pękła mleko się rozlało i pora wypić nawarzone piwo. Tylko kto ma to zrobić. Najpewniej będą to kierownicy i koordynatorzy skutecznie wmanipuowani w odpowiedzialność za brak zadowolenia nas załogi z tego, że wymaga się od nas nowych rzeczy bez dania prawa głosu! Spotkania prowadzone według scenariusza nie sprawią że będziemy otwarcie mówić o tym co nas boli i złości. Tylko pan może uzdrowić te chorą sytuację. Chyba, że panu pasuje to jak jest i co się dzieje w zakładzie?

Czarny
@zmenczona 03.04.2018 23:13

Tak to prawda,uśmiechy i jeszcze raz uśmiechy,tak naprawdē nie znacie skali problemu, te rozmowy nie są w tym temacie co powinny być. To nie tylko pracownicy fizyczni mają dość...

XXL
@zmenczona 03.04.2018 23:13

maltretują was tam czy jak? Opisy są takie że mam wrażenie że w kołchozie pracujecie.

Zainteresowana

Witam możecie państwo napisać coś o pracy przedstawiciela. Z góry dziękuję

Murzyn Bambo

Szkoda ze socjal okrojony. Jakies wczasy pod gruszą by sie przydaly

Dobry kolega

Atmosfera w Tchibo w Markach z dnia na dzień robi się coraz gorsza. Dużo osób odeszło, wiele jest w trakcie wypowiedzenia, a niektórzy rozważają odejście z pracy. Wielka szkoda, gdy wartościowi ludzie muszą odchodzić, bo czują się stłamszeni przez całą biurokracje. Bo trudno nie czuć bezsilności, gdy kierownik udaje, że Cię nie widzi i jest głuchy na to co się do niego mówi. A mówi się dużo o aktualnych problemach i o swoich pomysłach. Najlepiej nic nie mówić, nie wychylać się z tłumu, wypełniać rubryki w raportach, odznaczać zadania w ApiPro. Wtedy przyjdzie kierownik, poklepie Cię po ramieniu, spojrzy w oczy i powie "Good Job Bob" po czym odejdzie do siebie. Ot takie docenienie pracownika. Smutne. Praca nie musi polegać na biernej wegetacji i konformizmie. To tak nie działa i do niczego nie doprowadzi.

Chojnie Obdarzony
@Dobry kolega 05.03.2018 21:56

Jak beda podwyzki rzedu 200zl brutto to ludzie odejda. Okolo 70% pracownikow szuka nowej pracy.

Bob budowniczy
@Chojnie Obdarzony 06.03.2018 18:26

Przecież nikogo z kierownictwa to nie obchodzi. Przyjdą kolejni, najlepiej studenci zaoczni, da im się najniższą krajową i będzie git...

Doinformowany
@Bob budowniczy 07.03.2018 06:36

Obudza sie jak bedzie juz za późno. Pan Dyrektor powinien wymienic wiekszosc zarzadzajacych. Wtedy przyjda nowi i beda mowic mu prawde a nie jak teraz wszystko zamiataja pod dywan. Pan Dyrektor to dobry czlowiek tylko jak przed nim ukrywaja i go omamiaja to skad ma znac prawde? Nawet polowy tego nie wie co dzieje sie na dole. Ostatnio byly pytania w kazdym dziale co mozna zmienic. Nikt wam nie powie bo sie boi. Jedynie jak Pan dyrektor osobiscie zapyta to mozna powiedziec.

OBDAŻONY
@Doinformowany 07.03.2018 16:42

tzn w maju? po podwyzkach?? :-D

Kolega
@Dobry kolega 05.03.2018 21:56

Rozumiem, że kolega z działu technicznego. Czy we wszystkich częściach działu technicznego atmosfera jest podobna, zła?

Ospały
@Kolega 17.03.2018 09:24

Myślę że szczegolnie niegodna zazdroszczenia jest dla 3 osob będących w tej samej sytuacji jak technicy jeszcze kilka lat temu ...

Adam
@Dobry kolega 05.03.2018 21:56

Powinni sobie zatrudnić ludzi którzy pracowali na stanowiskach kierowniczych w przemyśle spożywczym a nie teoretyków od marketingu. To ludzie budują firmę. Lepszy pracownik który pracował w mniejszej firmie nie koniecznie korporacji np. Z-CA kierownika produkcji niż dyrektor lub łepek który wszystkie rozumy podjadał.

realista

Witam, osobiście uważam, że grobowego nastroju w palarni na pewno nie poprawi 1 Turniej w piłkarzyki organizowany w sobotę. Nagroda ma być cenna ale nie wiadomo jaka. Znając firmę będzie to bon do sklepu albo do kina. Winszuję dobrze opłacanym kierownikom takiej wspaniałej inicjatywy. Pewnie przyznają mu za to wysoką premię. W tej firmie atmosfera popsuła się od momentu zatrudnienia głównego kierownika produkcji w eleganckim garniturku w celu wprowadzenia palarni na nowoczesny system zarządzania. Przez ten jego nowoczesny system zarządzania zdarzają się wśród kierownictwa niższego szczebla i wśród pracowników przypadki omdlenia ze względu na stres. Życzę powodzenia jeszcze tam pracującym i szybkiego dojazdu karetek.

Stefan
@realista 23.02.2018 20:41

Pewnie Ferrari powinni dać? Pracodawca organizuje rozrywkę, pewnie za darmo i jeszcze źle! U mnie w firmie (meble) mieliśmy też imprezę w styczniu, też w sobotę i trzeba było zapłacić 60 zł za udział i ludzie przyszli, pobawili się i nikt nikomu łaski nie robił, że przyszedł. Za dobrze tam macie i tyle!

realista
@Stefan 24.02.2018 22:54

Nikt tu kolego nie pisze o ferrari, chodzi o fakt , że gdy spadły gwiazdki oceny na goworku to dopiero firma zaczęła działać. A czy mamy za dobrze, zatrudnij się i sam sprawdź. Nie ma problemu z przyjęciem do pracy bo firma ciągle poszukuje ludzi na różne stanowiska. Zapraszam

Operator-były
@Stefan 24.02.2018 22:54

Stefan bierz cv w rękę i dawaj do oddziału zamkniętego. Tam właśnie brakuje kierownikom takich jak ty. A teraz moja opinia o firmie. Główne kierownictwo to (usunięte przez administratora),którzy ludzi traktują jak przedmioty-zero szacunku. Koordynatorzy świetnie wytresowani przez (usunięte przez administratora),nie piskną nawet słówka mimo,że widzą co się dzieje. Liderzy są na każde zawołanie kierownictwa i głównie zajmują się pisaniem nowych procedur i chodzeniem ze spotkania na spotkanie. A operatorzy,magazynierzy,dział techniczny i laborantki tyrają na całe towarzystwo siedzące w biurach i wymyślające nowe pomysły utrudniające życie całej produkcji. Dobrze,że mnie już tam nie ma.

Jaa
@Stefan 24.02.2018 22:54

Ty Stefan to dawaj zobaczysz jak mamy dobrze

Sztapler
@Stefan 24.02.2018 22:54

Przychodz na magazyn. Zobaczysz jaki luxus. Daje ci max tydzien i wyjdziesz z placzem szybciej niz przyszedles. Z przyjeciem nie bedzie problemu bo jak ktos juz wspomnial caly czas szukaja.

No coment
@Sztapler 07.03.2018 16:51

Nowy narybek wytrzymal ostatnio az dwa tygodnie. Zwykle pijak wytrzymuje do pierwszej pensji. ...

sztapler
@No coment 19.04.2018 23:56

lub dłużej

On26

Witam, Jestem zainteresowany pracą na produkcji, jaki system zmianowy obowiązuje w Markach? Czy praca jest tylko od poniedziałku do piątku?

Jon
@On26 12.04.2018 11:45

Praca non stop weekend również

Laborat
@Jon 12.04.2018 21:23

Czego nie zrobisz i jak sie nie starasz to zawsze źle. Szukaj gdzie indziej bo kariery tu nie zrobisz a i kasy nie zarobisz

Co one maja powiedziec?
@Laborat 14.04.2018 20:18

To niestety jest prawda. Ty laborancie wytrzymales tylko tydzien a wykonywales prace taką sama jak kobiety laborantki.

Pamiętajcie wszyscy

Na tchibo swiat sie nie konczy. Jesli firmy nie stac na godne płace dla pracownikow to niech zatrudni ukrainców albo bombajój jak w piekarni obok. Tylko wtedy niektórzy bedą musieli wziąsc sie do roboty. Ukrainiec czy bombaj nie bedzie biegal i myslal za kogos, powie ze nie rozumie i koniec tematu. Trzeba podjąc ryzyko i szukac pracy gdzies indziej. Jezeli nikt nie potrafi docenic trudu wsadzonego w nasza prace to o czym my mowimy? Moze gdzies indziej zostanie to docenione. Dzis na rynku pracy jest wybór i naprawde stawki nie są złe. Ja odszedlem w pore i nie żałuje. Najlepsza decyzja w moim źyciu.

Małe chińskie rączki

Kolejny dzien w tchibo i kolejny @ z info o odejsciach pracowników... Dziś 4 osoby... I znów nasze obozowe komando bedzie nam wmawiać, ze nie były to osoby warte tego, aby o nie zawalczyć... Brawo firmo, idziesz w dobrym kierunku. Przecież i tak znajdą się wyrobnicy gotowi pracować za miskę ryżu ad mortem defecatam, a jak sie mocno postarają, a firma raczy to zauważyć to może nawet dostaną ochłap sukcesu (za który nota bene trzeba najpierw zapłacić z własnej kieszeni). Jak mówi stare rzymskie przysłowie: „Konie z wozu, babie lżej”... czy jakoś tak... W tym roku podobnie jak w ciągu ostatnich 4-5 ponownie usłyszeliśmy „Bajkę o podwyżkach w przyszłym roku”... Także ten...ostatni gasi światło... ;)

Zeus

Tchibo - wielka marka ale dzisiaj z kiepska jakoscia. Jak to sie ma do zwyklych pracownikow? No wlasnie Tchibo to maszyna niemiecko - polskich menagerow, ktorzy przescigaja sie w filozofii oceniania pracownikow tak by czuli sie jak male polskie myszki. Perfekcyjny korpo system gnojenia i dewastowania ludzkiej psychiki przez ocene 360. To jest tak ze wysyla sie do osob wspolpracujacych incognito formularz do donoszenia na innych. Zaszli daleko w perfekcji dewastowania ludzkiej psychiki narzedziami tak zwanymi do poprawy! (usunięte przez administratora) czy Tchibo bo sie mozna zgubic, podobne tylko bez bata i bez oficjalnej nazwy obozy pracy....

krętek

Nowe centrum logistyczne na Okólnej zaczyna powoli rekrutować pracowników. A więc panowie magazynierzy szable w dłoń i bądżmy czujni...

W kwietniu sie roztrzygnie
@krętek 24.01.2018 17:06

My robotnicy jeszcze czekamy

pracownik
@W kwietniu sie roztrzygnie 25.01.2018 17:55

wszystko ma swoje granice , chcemy szacunku i pieniędzy To nie jest głos jednostki , to My robotnicy

Pracuje
@krętek 24.01.2018 17:06

Ale dlaczego magazynierzy, oni mają spokojną pracę, dobrych przełożonych

Nicki 2
@Pracuje 04.02.2018 17:11

Odpowiedź masz powyżej ale jak chcesz się przekonać to zaprazam na 8 lub 12 godzin do magazynu wyrobu gotowego przy pełnej produkcji i w obsadzie dwóch ludzi ,szybko przekonasz się dla czego -trzeba mieć stalowe nerwy i zdrowie

były mag.
@Pracuje 04.02.2018 17:11

dowcipny jesteś

Gburowaty orzeł
@Nicki 2 06.02.2018 19:29

Tymbardziej ze ten co ładuje samochody nie poczowa sie do pomocy temu co odbiera wyrob gotowy. Klika 2 panow ładujacych z wyrobu gotowego robi co chce i niczego sie nie boi. Moze panowie zmiana stanowiska na inny magazyn? Wykazecie sie troche a jeden kolega nauczy sie wysokim skladem jezdzic (bezkolizyjnie)

Musi byc chlopiec do bicia
@Nicki 2 06.02.2018 19:29

Klika w akwarium na wyroboe gotowym. Niszcza ludzi zeby przekonac szefostwo ze oni sa idealni. Niestety ich idealnosc to fikcja. Robiac to samo 20 lat kazdy bedzie idealny. Szkoda ze szefostwo tego nie widzi albo daje ciche pozwolenie. kazdy wie ilu lidzi zniszczyli tylko o tym sie glosno nie mowi.

Doinformowany
@krętek 24.01.2018 17:06

Wiemy. Troche ludzi zlozylo papiery tylko cichoszaaaa

nick
@Gburowaty orzeł 17.02.2018 14:10

Kolego ..nie wiem czy zauważyłeś ale jest to forum o opinii o pracodawcach.Jeżeli masz prywatnie do kogoś problem to odważ się bohaterze zrobić to osobiście.Nie wiem poco to napisałeś ale uważam że po prostu jesteś za krótki w swojej wiedzy aby to z konfrontować osobiście z tymi o których piszesz.Najpierw amatorze naucz się odbierać ten wyrób gotowy ale tak żebym nie musiał się za ciebie tłumaczyć .Na koniec proponuję a może przede wszystkim - to rusz te wstrętne leniwe (usunięte przez administratora) z tego wózka bo niedługo ktoś pomyśli że jesteś dodatkowym i nie potrzebnym wyposażeniem tego wózka.

Gburowaty orzeł
@nick 17.02.2018 22:29

Obserwuje forum i tylko wpisu na wasz temat brakowalo. Obecni pracownicy moga sie was bac bo jestescie msciwi. Mnie krzywdy nie zrobicie bo juz dawno jestem poza firmą. Zycze wam dalszego rozwoju na innych stanowiskach!

Nick
@Musi byc chlopiec do bicia 17.02.2018 20:00

Po pierwsze jest to pomówienie, przewidziane w art. 212 Kk, zgodnie z którym kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności .Mam nadzieję że masz na te oskarżenia dowody inaczej będziesz miał kłopoty.Chyba źe przeprosisz odrazu na tym forum.

pracownicy
@nick 17.02.2018 22:29

prawda , weź się do roboty

hejka
@Nick 18.02.2018 13:35

Jasne to dopiero sposób na opornych i zadrę w (usunięte przez administratora) jaką jest to forum.

Gburowaty orzeł
@Nick 18.02.2018 13:35

Nie zostaly uzyte imiona i nazwiska wiec wrzuć na luz. Wiem ze boisz sie o strate pracy ale przez kogos ja tą prace stracilem jak i wielu innych. Pamietaj ze karma powraca.

Farmer
@Musi byc chlopiec do bicia 17.02.2018 20:00

????

Pudzian
@Gburowaty orzeł 18.02.2018 20:15

A kto się boi stracić pracę w dzisiejszych czasach??Coś bredzisz !!Chyba tylko domosiciele i lajzery którzy budują karierę na czyimś garbie.Apropo pomówień to w tym przypadku pomawia się jednostke organizacyjną a to jeszczw gorzej niż w przypadku pojedynczej osoby.Sprawę o pomówienie może wytoczyć firma pomówionej organizacji(akwarium) a potem ludzie z akwarium indywidualnie.Więc radzę przestudiować ten paragraf a przedewszystkim go zrozumieć.Straciłeś pracę to się zastanów przez kogo?Od ponad roku ludzie z akwarium już raczej nie mają "wpływu" na kierownictwo ponieważ są nowi liderzy(jednego wykluczam z tego folwarku ponieważ jest naprawdę w porządku chłopak) i to oni są teraz doradcami.A..tur pewnie coś o tym może więcej powiedzieć.A przede wszystkim to nie mierz wszystkich jedną miarą bo to niesprawiedliwe i krzywdzące dla niektórych ludzi z (akwarium).Straciłeś pracę to wiń przede wszystkim siebie że nie zrobiłeś coś więcej żeby to się nie stało.Na koniec mam apel ...ludzie nie opluwajcie innych bo te forum do tego nie służy i w ten sposób nikt was poważnie nie będzie traktował.To jest miejsce dla tych którzy juź wyczerpali swoją cierpliwść dla firmy która zaczeła ich traktować jak niewolników a nie pracowników.W szelkie próby konstruktywnych rozmów nie mają już sensu więc ludzie wylewają swoje żale na tym forum.Panie Dyrektoże piłka jest po Pana stronie.

Akwarysta
@Pudzian 23.02.2018 23:55

Uderz w stól a nożyce sie odezwą.

Jude
@Pudzian 23.02.2018 23:55

Pudzian? Troche suchy ten twoj pudzian...

Doinformowany

Widac ze ktoś z biura klika na gwiazdki zeby podniesc ogolna ocene. Wypowiedz sponsorowana

McGyver
@Doinformowany 27.03.2018 01:20

Pewnie ma to w celach rocznych... od 10 lat... ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

5 stówek piechotą nie chodzi... dla tchibo każdy „zaoszczędzony” grosz się liczy, bo przecież trzeba czymś zapłacić firmie zewnętrznej, której tchibo zleciło przeprowadzenie badania zaangażowania ;) A tak serio to współczuję, że firma się na Ciebie wypięła po 6 latach pracy... To świetnie obrazuje stosunek firmy do pracowników we wszystkich placówkach- Marki, sklepy, biuro... Pozdrawiam i życzę powodzenia w normalnym życiu poza tchibo. P.S. Kapitalny nick ????

Operator-byly

Brawo administrator. Dziekuje za usuniecie mojego wpisu. Brawo. Brawo. Brawo-jak to pisai ladnie pan Piotr B.

Z
@Operator-byly 18.03.2018 12:01

Jak głupio piszesz to usuwają

Operator-byly

Tylu oszolomow w jednym miejscu to spora przesada.

Paździoch

Ciezka robota. Piniendzy malo i zapalić niebylo kiedy

Dobry kolega

"Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma" - to mój ulubiony frazes, który ostatnio usłyszałem w Tchibo. Takimi właśnie słowami próbuje się "zmotywować" pracowników, żeby nie odchodzili z firmy. Ale niestety świat się zmienia. Nie jesteśmy już zalęknionymi chłopami pańszczyźnianymi, którzy nigdy nie opuścili swojej wsi, ale świadomymi obywatelami Europy. Każdy ma wolność samodzielnego decydowania o swoim losie. Piękne słowa, przemowy, obietnice czy tysiąckrotne powtarzanie tych samych frazesów nic tu nie zmienią. W każdym człowieku drzemie iskierka ambicji i każdy chce być szczęśliwy. Ale jeśli sami narzucimy na siebie okowy miliona procedur, stracimy ducha walki i stłamsimy wszelkie objawy samodzielności i krytycznego myślenia to przegramy. Nadal będziemy mentalnie tymi "chłopami pańszczyźnianymi". Zacznijmy wymagać normalności, równego traktowania niezależnie od stanowiska i poszanowania elementarnych praw. Pracownicy poza biurem czy pionem decyzyjnym to też ludzie, którym należy się szacunek i traktowanie w sposób partnerski. Zamiast kogoś zniechęcać i rzucać pustymi frazesami to podejmujmy prawdziwą rozmową nad istotą problemu. Szczerą, otwartą, bez uprzedzeń i obawy, że coś co powiemy odbije się w nas rykoszetem. Przez przemilczane i zamiecione pod dywan sprawy wielu wartościowych pracowników odeszło, bo już nie mieli siły walczyć. Brawo im za to, że nie popadli w marazm biernej zgody tylko odważyli się coś zmienić.

Zostaw opinię o Tchibo - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo