Sigit
3 33 6 1

Opinie o Sigit

Edytka

Praca super, w pełni polecam. Zarobki w porządku, praca jako operator maszyn wtryskowych nie jest taka ciężka jak się niektórym wydaje. Z czystym sumieniem polecam i zapraszam gdyż potrzeba nowych pracowników. Pozdrawiam.

Jola
@Edytka 08.02.2019 18:50

Dalej trzeba pracować na dwóch maszynach jednocześnie, które nie są obok siebie? ... czy coś się tam pozmieniało?

Ruda
@Edytka 08.02.2019 18:50

Witam mozna prosic maila by wysłać cv pozdrawiam Ewelina

Operator
@Jola 12.02.2019 11:10

Trzeba biegac jeszcze dalej i masz 3 maszyny!

Paolo

Sigit to spokojna firma, nie wychyla sie z szeregu, obsługa jak wszędzie każdy na każdego ten taki i owaki, brakuje zgrania w zespołach jak na tak mały zakład i zbyt dużo każdy na każdego, są lizusy i są też spoko ludzie, kierownictwo co piszą to prawda słaby poziom, popracować można jakiś czas. Mechaników potrzebują na gwałt.

molder
@Paolo 21.12.2018 18:55

paolo---jakich mechanikow? chodzi o utrzymanie ruchu czy mechanikow odnoscie napraw i przegladow form???

Wieśmak
@molder 03.01.2019 12:19

Potrzeba tu i tu najlepia z doświadczeniem.

Mechan
@Wieśmak 01.02.2019 19:42

@Wieśniak Doświadczenie nie jest wymagane, tylko zapał do pracy.

×××

A kiedy podwyżki dla operatorów? Dla innych było ,dla nas brakło?

Bezrobotny

Jak z przyjęciami na operatora? Biorą? Jaka stawka bo za mała pracowac nie mam zamiaru. Słyszałem wiele złych opini, ktos moze potwierdzic?

Zuzanna
@Bezrobotny 07.11.2018 07:14

Czego konkretnie dotyczą posiadane przez Ciebie informacje o Sigit? Jeżeli dotyczą warunków zatrudnienia, oferowanej umowy i atmosfery w firmie, to zachęcam Ciebie do podzielenia się nimi. Dzięki temu pomożesz ewentualnym kandydatom o pracę, a osoby zatrudnione w Sigit będą miały możliwość ich potwierdzenia i skomentowania.

Bezrobotny
@Bezrobotny 07.11.2018 07:14

Przepraszam ale pani Zuzanna chyba źle przeczytała moją wiadomość. Ja pisze z zapytaniem o informacje oraz opinie na temat pracy w Sigicie. Pozdrawiam

Zuzanna

@Jery, Twoja opinia nie wnosi zbyt wiele do forum. Może chciałbyś ją rozwinąć? Każda merytoryczna wypowiedź jest pomocna dla osób zainteresowanych pracą w firmie. Czy jesteś aktualnym pracownikiem sigit? Na jakich warunkach jesteś zatrudniony w firmie? Jak aktualnie prezentuje się jej sytuacja?

@@@@

Jak wygląda praca na magazynie? Może jakis nabór.

Vkm
@@@@@ 08.06.2018 13:42

Praca na magaznie polega na przegladaniu internetu

Roberto
@Vkm 20.07.2018 00:18

Siamo orgogliosi del lavoro dei nostri magazzinieri. Per favore non insinuare nulla. Saluti, Roberto

Jery
@Roberto 23.07.2018 12:32

Wszyscy się liczą ,tylko nie operatorzy

Zuzanna

@Vkm, może rozwiniesz swoją wypowiedź i zawrzesz w niej konkretne informacje? Jak wyglądają warunki zatrudnienia na magazynie? Czy sam w nim pracujesz? Jeśli tak, to jaka panuje atmosfera między pracownikami? Zachęcam Ciebie do odpowiedzi na powyższe pytania, gdyż pomoże to osobom zainteresowanym podjęciem pracy w firmie.

Roberto IT

Siamo orgogliosi del lavoro dei nostri magazzinieri. Per favore non insinuare nulla. Saluti, Roberto

Zuzanna

@Operator maszyn, czy chciałbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Aktualnie jest ona zbyt ogólna, a na forum pomocne są merytoryczne wpisy. Jak Ty oceniasz warunki zatrudnienia w sigit? Czy są one dla Ciebie satysfakcjonujące? Jakie są pozytywne aspekty pracy w firmie?

Валерия

Чому ASR сумно сплачує гроші з 10-денною затримкою? Жорстка робота і місяць по місяцях погіршується !! Особливо не писати по-польськи, щоб вони не зрозуміли.

Operator

Dyrektor i kierownik produkcji do wymiany - brak nawet najmniejszych kompetencji do zarządzania czym kolwiek! Zdecydowanie odradzam prace w tej pseudo firmie!

Alessandro
@Operator 12.05.2018 23:32

Ogni dipendente ha competenze adeguate per la sua posizione. Cerchiamo di far apprezzare e supportare tutti. Crediamo che un dipendente felice sia un impiegato produttivo. Cordiali saluti

...operator

Praca w Sigit Spokojna ,jezeli nas na wszystkich zmianach przelozeni - Szanuja!!A nie poniewieraja!!!I To dziala w dwie strony!!!

Operator maszyn
@...operator 27.05.2018 00:32

Nie jest tak źle, prosze nie narzekać

Zuzanna

Sigit ogłosiła rekrutację na stanowisko Kierownika logistyki. Wymagane jest wykształcenie wyższe, doświadczenie minimum pięć lat, znajomość systemu SAP i języka angielskiego na poziomie zaawansowanym. Czy ktoś pracuje na podobnym stanowisku? Jeśli tak, to jak oceniacie pracę na nim? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia? Zachęcam Was do podzielenia się swoim doświadczeniem z pracą w firmie związanym.

Stanisław
@Zuzanna 12.07.2018 02:01

brak zapotrzebowania. Pozdrawiam

Operator

Pracuje sie spokojnie i bez zastrzerzen!zalezy na jakiej zmianie

Pracownik

Najgorzej zarządzana firma na śląsku a właściwie to nie zarządzana bo brak kompetentnych osób!

Rosberg

Jak się pracuje w firmie jako specjalista maszyn wtryskowych? Jakie jest podejście kierownictwa Jakie są warunki finansowe? Proszę o szczerość

Bartek
@Rosberg 04.05.2018 08:22

Podpinam się do powyższego. Chciał bym zatrudnić się w tej firmie. Jakie sa zarobki jesli chodzi o specjalistę maszyn wtryskowych technolog, inzynier jaka jest atmosfera miedzy ustawiaczami Jaki jest system pracy Również prosze o szczere pisanie a nie wypluwanie sobie uwag na formu kto jaki jest.

On
@Rosberg 04.05.2018 08:22

Supcio!

Rosberg
@On 05.05.2018 22:57

Supcio, i nic wiecej a jak zarobki?

J

Witam, jak wygląda praca na stanowisku mechanika maszyn?

Xx
@J 27.04.2018 13:10

operatora ?-ciezko!! Mechanik maszyn ?-luz...chodzisz na fajke i ploty kiedy chcesz!!!!STARY Pracownik Sigitu!!!

XxXX
@Xx 30.04.2018 00:32

Prawda!!!stary operator pisze !!!mechanik ma SUPEER!!!Robi co chce a smsy pisze 200na godz -da sie!!nawet kamerki nie uwidza!????????????

Adam

Якщо це читає хтось з Українців, то знайте, що це не завод, а лайно собаче! Тут ви будете працювати по 12 годин на добу, як нігери, в дуже тяжких умовах. А за людей вас навіть прибиральниця не буде поважать! На цьому заводі не можна ні сидіти, ні ходити, ні сміятись, навіть розмовляти один з одним. Це пекло! Ні заяких обставин не працюйте тут!

Gdf
@Adam 10.02.2018 23:45

це ти, що ти думаєш на нашому обміні, в порядку. Тільки у knipniks b c страшенно зміниться і найкраще

Żyłka

Mira co ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e na bransonie łatwo normę zrobić chyba nigdy nie zgrzewłaś spryskiwaczy

mieszkaniec nie o podal
@Żyłka 15.07.2017 17:19

Ludzie to nie ktorzy pisza tak jak by chcieli druga osobe zniechecic do pray a te z dowozem to wy jestescie cała kpniną nadgodziny nie sa i nigdy nie były obowiazkowe czasami byly ale to w niedziele na nocke aby skonczyc wczesniej nocna zmiane tzw jak teraz bo w sobote byl 23.12 . wszedzie idzie wyrobic normy jak sie ogarniesz a jak sie opier dala sz to nic dziwnego ze nie umisz normy wyrobic do bransona i do promentazu nic nie mowie bo tam nie chodze . firma jest mega polepszona nowe maszyny nowe osoby fajna ekipa kierownictwo i team liderzy tez ja sobie dziekuje ze mam tak super prace

....
@mieszkaniec nie o podal 27.12.2017 14:55

pewnie to liderka pisze !!!albo ktos tego pokroju...

Moeszkaniec nie opodal
@.... 21.03.2018 00:44

Pomyliłeś się jestem zwykłym operatorem który nie narzeka

Zuzanna

@mieszkaniec nie o podal, napisałeś, że w sigit normy są możliwe do wyrobienia. Czy w związku z tym pracownik może oczekiwać od pracodawcy premii? Napisałeś też, że warunki, w których pracujesz uległy poprawie. Czy tak samo jest z warunkami zatrudnienia? Twoja opinia na pewno przyda się wszystkim tym, którzy zastanawiają się nad rozpoczęciem współpracy z tą firmą.

Zuzanna

@mirapiszesz, że nadgodziny są obowiązkowe. Jak często się one zdarzają? Wspominasz, też że największe problemy były z komunikacją i przekazywaniem poleceń służbowych. Czy próbowałaś to zgłaszać? Czy porozmawiać na ten temat?

mira

Zaliczyłam wypad niedawno. Trudno wyrobić normę, chyba że na telewizorkach, albo w grupie na primontażu, lub na maszynie wysyłkowej PR21. Jak masz 3 maszyny to masz zapierdol, często nie dawała rady. Niby trza przeliczać, ale jakby mi nikt nie powiedział że na białe karty można nie liczyć i walić " do pełna ", byłabym zasypana na każdej. Albo na wagę. Wypłata 2k brutto (1500zł na łapkę) - 100zł za przewóz, nadgodziny obowiązkowe (jeżeli korzystasz w dowozu) Kierowca nie pojedzie po Ciebie 2gi raz 4 godziny później, jeśli jesteś z innego miasta. Niesamowicie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ci nie powiedzą dokładnie co masz robić, wszystko co przeczytasz w Dokumentacji Technicznej i Rysunku technicznego zrobisz, a potem przyjdzie ci baba z kontroli po 3 godzinach "gdzie są moje 3 plastiki na poprzednią godzinę, a dlaczego tego i tego i tego nie robisz".... chociaż niema tego w dokumentacji i nikt ci nie powiedział, a ukraina by ci powiedziała, no ale ukraina"я непанйемаю" po polsku, a ja po ukrainsku. Uwagi i negatywy lecą do szefowej jak automat... ona słyszy, każdą uwagę dot. twojej pracy, ale pochwały nigdy i to jest to. Pracę ogólnie dobrze wspominam, ale tylko na montażu i primontażu, łatwo można wyrobić normę na bransonie.

Zuzanna

A na jakie warunki zatrudnienia mogą obecnie liczyć pracownicy sigit? Chętnie dowiemy się również od Was jak wygląda praca w firmie.

prawnik

idzcie sobie do koamu tam to jest tragedia kryszak i jego kochanki z QC powiniescie cieszyc ze pracujecie w normalnym zakładzie w koamie to jest dopiero rzeznia!!!!! to w sigicie przynajmniej sa normalne zasady chcesz to pracujesz jak nie to wp..... nikt ci za darmo pieniedzy nie da...leszek do ciebie wiadomosc rozpedz sie i pier.... w mur byłes leserem i plotkara temu ci podziekowali leserzeidz do koamu i liz dup..... prezesowi ko i kryszakowi p.s debil z ciebie i tyle nie masz prawa nic mówic o ludziach z sigitu

stare operator
@prawnik 16.03.2017 22:32

lepiej przed czy teraz?

Zainteresowany

Napiszcie jaka jest faktycznie stawka, czy po okresie próbnym jest coś lepiej. Bo jak faktycznie 2000 brutto jak w ogłoszeniu to nie ma sensu iść...

gall

Ogólnie Shit,układy,układziki,zero szans na awans,przymykanie oczu na leserów

dcfvb

@aaa jak to dlaczego? przecież ja uwazam ze w kazdej firmie powinna być szansa na podwyzke moze nie od razu po rozpoczeciu rpacy ale po jakims czasie..

Janusz
@dcfvb 03.08.2016 17:29

Hej. Czy rekrutują może na stanowisko inżyniera/technologa procesu?

Janusz
@dcfvb 03.08.2016 17:29

Hej. Czy rekrutują może na stanowisko inżyniera/technologa procesu?

Leszek
@dcfvb 03.08.2016 17:29

Syf kila i wyzysk .

Leszek
@Janusz 20.11.2016 14:41

Jest pensja to 1900 na rękę technolog procesu

anonim

(usunięte przez administratora)

aaa

Podwyżki to ni w tej firmie ;/ niestety

aaa

Podwyżki to nie w tej firmie ;/ niestety

anonim

(usunięte przez administratora)

mm

do arbuz To zależy z czym są zaległości w produkcji, takie maszyny są włączane na weekendy. Zazwyczaj montaż plus jakieś wtryskarki.

anonim

(usunięte przez administratora)

s

W firmie jest głównie produkcja z tworzyw sztucznych, gumy bardzo mało. Obsługa wtryskarek plus montaże części samochodowych i do zmywarek. Stawki nadgodzin trzeba u kadrowej zapytać. Wiem że kiedys nadgodziny były płatne 100%, nie wiem jak teraz.

Leszek
@s 14.07.2016 09:54

Syf kila i wyzysk .

Zostaw opinię o Sigit - Skoczów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sigit