XS Logistics
1 15 6 1

Opinie o XS Logistics

Grażyna

@Czarus, dziękuje za podzielenie się warunkami finansowymi w firmie. Być może od czasu napisania Twojej opinii zaszły w firmie jakieś zmiany? Szczególnie takie, które na których mogliby skorzystać także pracownicy firmy? Wiesz coś może na ten temat? Jesteś nadal pracownikiem XS Logistics? A może Twoja współpraca z firmą już się zakończyła?

Czarujący
@Grażyna 21.08.2018 16:41

Podobno podwyżkę dostaje się wtedy jak się złoży wypowiedzenie???? śmiech na hali ????

Zdzisia
@Czarujący 29.08.2018 21:39

A ja nie dostałam ????????????☺

anonymous
@Czarujący 29.08.2018 21:39

Ja NIE dostałam ????

Liv
@Grażyna 21.08.2018 16:41

A Grażyna to kto? I czemu ma służyć ten wywiad?

Znudzony
@Zdzisia 07.09.2018 16:23

Niby za co? Baby precz i tak nic nie robią! No może robią ale nie pracują!!!

My
@Znudzony 09.01.2019 19:00

Dobrze napisane popieram. Pracą tego nazwać nie można. (usunięte przez administratora)i tyle.

Grażyna
@My 10.01.2019 21:15

Proszę, abyście zachowali kulturę wypowiedzi na forum. Tylko w taki sposób możemy utrzymać odpowiedni poziom dyskusji w tym miejscu. Skupmy się na opisywaniu warunków pracy, a nie na ocenianiu osób trzecich. Jak wygląda system premiowy w XS Logistics? Wielu potencjalnych kandydatów zainteresuje ta informacja.

-_-
@Grażyna 11.01.2019 11:58

Juz wszystko zostalo wczesniej opisane. Grażyna dlaczego tak sie dopytujesz? Pracy szukasz?

F
@Czarujący 29.08.2018 21:39

coś mi nie pasuje w twoich słowach. skoro ktoś się zwalania, to jak może dostać podwyżkę?

Sam
@Grażyna 11.01.2019 11:58

Myślę że autorowi tej wypowiedzi chodzi o to że pieniądze które mogłyby być przeznaczone na premie idą na właśnie na wypłaty "kobiet" które bawią się w pracę. Gdakaja na prawo i lewo zamiast pracować

Pracownik

Uwaga na "Parówe", podsłuchiwanie o czym rozmawiają pracownicy i donoszenie Kaniemu to norma. Wielki brygadzista namawiający pracowników żeby się zwolnili , składanie życzeń urodzinowych typu: " nowej pracy , bo w XS będzie już tylko gorzej, " , a sam siedzi w XS ....w nadzieji, że jak kilka osób odejdzie On dostanie podwyżke. Dno , ciekawe kiedy Kani się dowie jakiego ma brygadziste....

Liv
@Pracownik 23.09.2018 21:37

@Pracownik Już Pan K. doskonale wie jakiego ma brygadziste jak widać to mu się podoba. Obrzydlistwo!

Liv
@Pracownik 23.09.2018 21:37

To dopiero desperat

Look

UWAGA !!! Jeśli nie masz ambicji i lubisz być wykorzystywanym to idealna praca dla Ciebie. Pracuje w XS jakis czas i w pełni podpisuje się pod wyżej napisanymi wypowiedziami. Niestety... Jest tak wiele negtywnych spraw, że by trzeba było elaborat napisać. (usunięte przez administratora)jeśli chcesz zachować godność omijaj te firmę szerokim łukiem, bo tutaj stracisz czas, nerwy, a zarobisz na poziomie Ukraińców

Grażyna
@Look 28.10.2018 02:04

Przede wszystkim zachowaj proszę kulturę wypowiedzi oraz zapoznaj się ponownie z regulaminem forum GoWork.pl. Twoja opinia umożliwia identyfikacje osób trzecich, pracujących w firmie, a takie komentarze nie są zgodne z regulaminem forum. Możesz wypowiadać się na temat pracy w tym miejscu, ale rób to proszę zgodnie z postanowieniami regulaminu forum. http://motzgraphics.com/regulamin

Aha
@Grażyna 07.11.2018 11:51

Look dobrze pisze taka prawda

Grażyna
@Aha 09.11.2018 14:19

Użytkownicy nie wiedzą jaka jest wspomniana przez Ciebie "prawda", ani co aktualnie dzieje się w firmie XS Logistics. Dlatego warto, by pracownicy wypowiadali się na temat pracy w sposób jak najbardziej obiektywny, uwzględniając plusy i minusy zatrudnienia. Taki sposób wypowiedzi jest bardzo pomocny, gdyż dzięki temu użytkownik samodzielnie może podejmować decyzję, na temat tego, czy praca w firmie jest dla niego odpowiednia, czy też nie. Czy zechce mi ktoś powiedzieć, czy w firmie istnieje możliwość pracy w godzinach nadliczbowych? Jeśli tak, to jak ten aspekt wygląda?

-_-
@Grażyna 13.11.2018 20:12

Look napisal sama prawde. Co do nadgodzin to sa obowiazkowe bo "kierownik" nie potrafi docenić pracownikow, ktorych i tak brak w tej firmie, a pracy jest na tyle duzo ze 8h to za malo. Nadgodziny sa oczywiscie platne ale im wiecej nadgodzin tym mniejsza premia.... hmmm premia nastepny temat rzeka. Starasz sie i i tak jej nie masz :) Dużo w firmie mydlenia oczy, ale tak naprawde lepiej juz nie bedzie bo nawet ukraincy zarabiaja wiecej niz dlugoletni pracownim. Osobiscie nie polecam tej firmy.

Grażyna
@-_- 17.11.2018 14:20

Czy możesz doprecyzować swój komentarz? Nawet jeśli pracownik zasługuje na premię - uważasz - że jej nie dostaje? Jak zatem działa system premiowy w XS Logistics? Czy są jasno podane warunki, jakie należy spełnić by premię otrzymać?

Aha
@Grażyna 21.11.2018 10:58

Nie jest oceniany pracownik tak jak powinien ze statystyk. Za co, ile powinien dostać a tu tak nie jest wybierają sobie śmieszni BRYGADZISCI kto niby lepiej pracował tak zwani lizydup* i mówią Kanasowi na tym to polega.

Aha
@Aha 24.11.2018 13:16

A Ci co się naprawdę starają nigdy nie zostali doceniani.

Grażyna
@Aha 24.11.2018 13:17

Być może rozwiązaniem w tej sytuacji jest szczera rozmowa z zarządem? Zgodnie z tym co wspomniałeś, osób, które są nie czują się docenione jest kilka. Jeśli rzeczywiście tak jest, może warto wspólnie ustalić plan działania i podjąć negocjacje dotyczące podwyżki?

Liv
@Grażyna 01.12.2018 18:15

@Grażyna Szczera rozmowa? Z kim? nie żartuj.Przepraszam bardzo ale chcąc przeprowadzić rozmowę z kimkolwiek na temat pieniędzy (podwyżki czy premi) na starcie jesteś przegrany, za chwilę dojdzie do tego że chcąc tylko porozmawiać czy poprosić będziesz karany. Jest tyle wpisów na temat braku doceniania naprawdę pracujących ludzi, że ten temat jest już chyba wyczerpany.

Szukasz pracy?

stary szykujacy

Naiwna, sporo w tym prawdy co napisałas. Ukraińcy za dyszke naginaja..Z resztą polacy nie mają wcale więcej. Dyrektor ma ciągle jakieś "ale", wiecznie nie zadowolony i z problemami. Premia powinna być motywująca do pracy A za te 300zl brutto -Śmiech na sali. Także tyle w temacie. Praca ok dla idiotow (bo taka latwa) dla osób młodych po szkole za 1800zl. Pozdro

XYZ
@stary szykujacy 10.09.2018 22:00

Ukraińcy już za 11.50zł. naginają, a Polacy nadal podwyżek nie dostali xD

Naiwna

Dyrektor nie szanuje ludzi, sknerus okropny, żadnych podwyżek nie chce dać a on za te wprowadzanie oszczędności w firmie dostaje niezłe dla siebie premie, ludzie masowo odchodzą. Brak szacunku do pracownika: jedna osoba robi za dwie lub nawet 3 osoby. Podwyżka ewentualnie wtedy jak rzucasz wypowiedzeniem i jeszcze z tekstem: "nie mówić innym". Przez taką sytuację ludzie są ze sobą skłóceni, bo prawda zawsze wypłynie. Dyrektor zamiast dać normalną motywującą podwyżkę do pracy woli zatrudnić młodych po szkole lub Ukraińców, którzy bardzo szybko odchodzą widząc co się dzieje. Atmosfera paskudna.

Czarus

2300 na start później podwyżka do 2700 i nic więcej, premia niby do 500 zł ale nigdy takiej na oczy nie widziałem. Dyrektor nadety niezadowolony z życia chyba sobie dobrze w życiu nie.... Brygadzisci- blondyn robi z siebie wielkiego brygadziste a nie ma pojęcia o niczym, drugi ciągle z telefonem przy uchu (kontakt z bazą musi być ????) wywyzszaja się a są nikim, Liza tylek dyrektorowi i donoszą na kolegów żeby dostać większą premie i po co te cyrki. 90% ludzi w tej chwili szuka pracy gdzie indziej więc zdecyduj sam czy chcesz tu robić.

Administrator

Wiesz jak wyglądają zarobki w XS Logistics? Podziel się swoją opinią. Może okazać się cenna!

Administrator

Proszę o merytoryczne wypowiedzi na wątku firmy XS Logistics, ponieważ wchodzą tu osoby zainteresowane pracą i chciałyby się dowiedzieć informacji o firmie.

tyracz
@Administrator 11.04.2018 15:37

Spoko z chęcią opiszę w skrócie, ponieważ nie ma co się zagłębiać (uważam że po prostu nie ma sensu) Praca jak w obozie, wszystko szybko, byle zapie^dalaC.. kasa? (Smiech)

Zenek

Dyrektor który nie szanuje pracowników, inni pracodawcy inwestujący w ludzi(Polaków) i ich szanuja.... Szukajcie pracy gdzie indziej!!! Inne postępowanie jest po prostu indolencją umysłową i działaniem na własną szkodę. Kierownik ;) musi przekonać się na własnej skórze, że praca ponadludzka, wymuszona terrorem przez zastraszenie pracowników zwolnieniem ich, nie jest efektywna i prowadzi do bankructwa, a nie do ekspansji i zysku. A i jeszcze Rom.. (brygadzista) chociaż na niego to nawet szkoda słów(nierób). Zdecydowanie nie polecam. Praca niby od 9.00 do 17.00 ale nigdy nie wiesz o której wyjdziesz.

Życzliwy

Co do tej firmy mam wiele zastrzeżeń. Po pierwsze dyrektor patrzy tylko za co by zmniejszyc premie. Po drugie zero słow uznania za cos co zrobiło sie dobrze, wywlekane są tylko błedy i to w taki sposob aby przed pozostałymi pracownikami zrobic osła. Po trzecie brygadzisci obiboki ktorzy wystrzegaja sie jakichkolwiek prac aby łazić po magazynie i działać na nerwy innym pracowniką jeden stoi oparty o sciane i patrzy sie przez 8h gdzies w dal, a drugi chodzi i nie wie co zrobic z rękoma, lata do dyrektora i czeka na cudze nieszczescie aby czyims kosztem zrobic sobie lepiej pod dupskiem na dodatek wtraca sie sprawy prywatne i obgaduje z plecami tak zachowuje się dojrzały facet ? Nie sądze. Po 4 po okresie probnym (3 miesiace) kierownictwo nie przedłuża umowy aby zaoszczedzic i zatrudnia kolejnych na 3 miesiace. Po 5 kobiety na magazynie ktore sa pupilkami dyrektora i jednego z brygadzistow i sieja ferment. I po 6 kiepskie zarobki nowi pracownicy maja wiecej niz pracownik z dłuższym stażem i poziomem wiedzy. Banda idiotow i nie robow jesli chodzi o kierownictwo... Pracowałem tam 3 miesiace i padłem ofiarą polityki szefa.

liv

Totalny wyzysk pracowników. Kierownik ubóstwia ludzi którzy donoszą i nie robią nic!!! A nie docenia naprawdę pracujących.Może warto zastanowić się nad zmianą kierownika. Ludzi do pracy nie ma.Masa nadgodzin a on nie szanuje tych którzy mu zostali. Żenada.

Bobo
@liv 27.09.2017 19:20

Zgadzam sie z tym... i do tego dwa jego psy... też powinni ich zwolnic...

uśmiechniety

Przyjdż to zobaczysz jak tu jest jak bardzo Cię to interesuje

Hash
@uśmiechniety 14.11.2013 05:39

Bardzo inteligentny wpis,doprawdy... hmm

BadBo

Po odejściu firma narzuca kary i nie przelewa wypłat do tego nadgodziny jak dla (usunięte przez administratora) za marne grosze kierownik nadenty do tego w dodatku najlepiej jak byś chodził i każdego (usunięte przez administratora) przez donoszenie wyzysk i szmaciorze tyle mogę powiedzieć

Krzychu

He he he odradzam Kierownik nadęty gamoń praca nudna jak flaki z olejem 400pozycji na skanerze i biegasz jak szczur po hali,a co 2 pracownik to taki geniusz ze z każd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lata do starego kacapa :) kasa żenująco niska 1600pln ... Godziny pracy 9-17 a rzeczywiście 8,30-18.30 tragedia.

Zostaw opinię o XS Logistics - Września

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XS Logistics