Autoneum
3 218 6 1

Opinie o Autoneum

pracownik

czy premia roczna zostanie wyplacona znowu z poczatkiem marca ?

Żal
@pracownik 16.02.2019 12:04

Czekacie na tą premię jakby nie wiem ile miało by to być,a to jest ochłap!!! 200-300 zł max.Firma wstydziła by się nazwać te pare groszy premią roczną.

???

Mogę śmiało stwierdzić, że jest to robota dla osób, które mają problem ze znalezieniem pracy ;) Sam nie wiem, jak mogłem tam tak długo wytrzymać (7 lat :O), zarobki nieproporcjonalne do wykonywanej pracy; praca pod presją przełożonych; 0 (słownie: zero) szacunku do ludzi którzy wykonują dla nich robote, nagrody w postaci upomnienia/nagany za byle co, wyżyłowane normy na stanowiskach, niedbałość o stan techniczny maszyn (wiele z nich ma przeglądy bite na pałe, kiedyś miałem na to dowody, niestety dysk uległ zniszczeniu i pozostały tylko wspomnienia) dział BHP który działa wtedy, gdy nic się nie dzieje (w razie zagrożenia dostawy BHP przestaje istnieć), szłoby tak wymieniać bez końca. Jedynie co można dobrego napisać to fajna atmosfera pomiędzy operatorami i to, że gorzej trafić już się nie da, więc każda kolejna praca jest o wiele przyjemniejsza. Pozdrawiam ;)

???
@??? 15.02.2019 10:00

Jeśli coś się zmieniło to przepraszam, ale napisałem to co pamiętam z czasów, kiedy tam pracowałem.

On
@??? 15.02.2019 10:09

Nic się nie zmieniło,dalej jest taki burd...

C-XX
@??? 15.02.2019 10:00

Najbardziej niezrozumiałe jest to ,że liderzy wywodzą się w większości z produkcji ,wiedzą jak to działa a potem im się w głowach przewraca (nie wszystkim ).Halo góra zróbcie coś z tym bo będziecie mieli donosy do PIP.Ludzie na produkcji to nie są.same matoły jakbyście chcieli i czas zmienić podejście bo sami staniecie przed maszynami ,zobaczycie jacy z Was specjaliści.Pozdrowionka dla pracowników a szczególnie dla zm C.

Wujek dobra rada

Jeżeli chcecie zrobić porządek z liderem C2,to złóżcie oficjalną skargę na piśmie do kierownika,idźcie do biura niech wam zrobią kopię tego pisma z datą i pieczątką i jeżeli to nie pomoże to złóżcie oficjalną skargę do PIP z tą kserokopią skargi,wtedy na pewno się tym zajmą,a firmie nie potrzebne są kontrole z PIP o mobingu wobec pracowników,sami dążą do tego aby w pracy była dobra atmosfera.

Wujek dobra rada
@Wujek dobra rada 03.02.2019 12:15

Miało być C1,wkradła się literówka.

C1
@Wujek dobra rada 03.02.2019 12:16

To nic nie da Paw... jest nie do ruszenia, ma za duże placy i u Pana Sk.... Ta manipulantka zawsze wyjdzie obronną ręką. Tak nie powinno być ! A Aneta i tak będzie tam pracować i tak dlaczego ? Bo wszystkiemu Iza się wypiera a ludzie nie są ślepi.

Wujek dobra rada
@C1 03.02.2019 13:28

Nie ma ludzi nie do ruszenia,na każdego jest sposób.

Psa
@C1 03.02.2019 13:28

Ona ma jakiegoś haka na niego

On

Hej czy dostali wszyscy premie roczne?

Oburzony
@On 09.02.2019 13:29

Roczna niewidoczna . A jak będzie to mniejsza od kwartalnej . Kpina

Szukam innej pracy

Ludzie,czy sprawdzacie inne oferty pracy? Jakie stawki oferują inne firmy!!! Od 3200 do 3700 na start,darmowy przejazd do pracy,miesięczne premie i ine benefity,a my co tu mamy? Stawki po 3000 za kilka lat pracy,śmieszne premie kwartalne,zapierd... na maxa i jeszcze traktują nas jan niewolników,po pracy trzeba czekać godz na autobus,bo wielka afera o zejscie 2 min wczesniej,co to ma być,w tych czasach takie podejscie do pracownika kiedy firmy proszą się o ludzi!!!

Szukam innej pracy

Ludzie,czy sprawdzacie inne oferty pracy? Jakie stawki oferują inne firmy!!! Od 3200 do 3700 na start,darmowy przejazd do pracy,miesięczne premie i ine benefity,a my co tu mamy? Stawki po 3000 za kilka lat pracy,śmieszne premie kwartalne,zapierd... na maxa i jeszcze traktują nas jan niewolników,po pracy trzeba czekać godz na autobus,bo wielka afera o zejscie 2 min wczesniej,co to ma być,w tych czasach takie podejscie do pracownika kiedy firmy proszą się o ludzi!!!

Porażka

Nie polecam pracy w autoneum. Pracowałam tutaj przez 3 lata i jest tu poprostu jakaś katastrofa. Jeżeli są jakieś problemu to radź sobie sam albo odsyłają od lidera do kierownika i tak w kółko. Do ubikacji nie można wyjść bo od razu ścigają. Najlepiej to jakby pracownicy nie mieli wogole przerw tylko pracowali 8 godzin w tym upale. Liderzy i kierownictwo poniżają na każdym stopniu.

stary pracownik
@Porażka 09.02.2019 09:31

Jak nie można wyjść do ubikacji? ja tu pracuję kilka lat i chodzę kiedy chce,nie interesują mnie jakieś normy,potrzebę fizjologiczną każdy ma prawo załatwić,tyle w temacie.A że burd... jest to wiadomo musisz sobie sam radzić,albo mieć wszystko w (usunięte przez administratora) tak jak wszyscy w tej firmie.

Porażka
@stary pracownik 09.02.2019 11:11

Chodzi o to że jak wyjdziesz do ubikacji i nie będzie Cię 10-15 minut to już robią problem gdzie się tyle siedziało.

ssdsds
@Porażka 09.02.2019 22:29

15 min???.. to chyba z zatwardzeniem

Świeżak
@ssdsds 10.02.2019 13:51

Z rzeczą przeciwną też ;)

Świeżak
@ssdsds 10.02.2019 13:51

Z rzeczą przeciwną też ;)

Stary pracownik.

Trochę prawdy o pracy w autoneum,ludzie pracują tu tylko dlatego że mają tu znajomych,kolegów itp i atmosfera jest ok,ale tylko wśród ludzi we własnych brygadach,bo atmsfera którą stwarza zarząd to jest jakaś pomyłka,nikt tu nie pracuje że chce tu pracować,bo pieniądze są jakąś kpiną taką jałmużnę to nawet kasjerki w sklepach nie otrzymują,więc do wszystkich ludzi,nie trzymajcie się kolegów,znajomych tylko patrzcie na swoje życie żeby żyć w godnych warunkach a nie jak dziad od 10 do 10.Ja zaraz uciekam z tej zacnej firmy chociaż pracuję tu lata i mam super ziomków na lini.

Świeżak
@Stary pracownik. 27.01.2019 09:58

Prawdziwe - niestety :(

On

Hej czy dostali wszyscy premie roczne?

.
@On 09.02.2019 13:31

Nima jeszcze,czytać nie umisz? pisali ze do 20 lutego!

On
@. 09.02.2019 14:07

Ale slyszalem ze pare osob dostalo w piatek.Wiec pytam grzecznie.

On
@. 09.02.2019 14:07

Ale slyszalem ze pare osob dostalo w piatek.Wiec pytam grzecznie.

.
@On 09.02.2019 15:19

W Piątek to wypłaty były,a o premii nikt nic nie gadał,to nie wiem skąd masz takie wieści???

On
@. 09.02.2019 16:33

Ja hali gadali.

Porażka

Nie polecam pracy w autoneum. Pracowałam tutaj przez 3 lata i jest tu poprostu jakaś katastrofa. Jeżeli są jakieś problemu to radź sobie sam albo odsyłają od lidera do kierownika i tak w kółko. Do ubikacji nie można wyjść bo od razu ścigają. Najlepiej to jakby pracownicy nie mieli wogole przerw tylko pracowali 8 godzin w tym upale. Liderzy i kierownictwo poniżają na każdym stopniu.

Moriss

Ja się pytam jak to jest, że liderka trzyma ze swoją pracownicą? Jak w tym czuć się obiektywnie ocenionym? Bo przecież na bank ocenia ją wyżej niż jej kwalifikacje na to wskazują! A wg to śmiechu warte! Lezbo dramaty na C2 ha ha :D szkoda tylko tej W.... że zapatrzona w Panią P .....Tak była, a ona jej rogi robiła z babochopem.

?
@Moriss 19.01.2019 00:18

Już mi się rzygać się chce tymi lesbami,one chyba się przyciągają nawzajem,czy na innych zmianach też jest taki wysyp lesbów jak na C???

.....
@Moriss 19.01.2019 00:18

Weź wyjdź z tego forum człowieku

Tyle w temacie.

Hehe dobre,no tak to bywa niestety w tej firmie na układy nie ma rady,zawsze tu tak było że ludzie którzy mają dobry układ z kierownictwem są nietykalni,mogą rewirować do woli,w (usunięte przez administratora) grać a i tak im nic nie zrobią,a komuś niewygodnemu powinie się noga i leci za byle co,ale ta firma sama jest sobie winna tych rotacji,nieodpowiedni ludzie na stanowiskach itp,(usunięte przez administratora)

On

Racja a jeszcze idzie z glowa w chmurach (usunięte przez administratora)!!!!!!!!!!!

::::::::
@Moriss 19.01.2019 00:18

Ludzie zamknijcie swoje (usunięte przez administratora) ! Jaką świnią skończona trzeba być, żeby pisać takie bzdury na forum!!! Co Cię to człowieku obchodzi (usunięte przez administratora) To wyłącznie ich sprawa! Im dużej czytam te forum mam wrażenie, że większość ludzi pisząca takie rzeczy to po prostu skończone (usunięte przez administratora), nie mające swojego życia prywatnego. Ogarnijcie się (usunięte przez administratora)wszyscy.... Gdzie jest administrator tego forum????? Dlaczego wpisy nie wnoszące nic o warunkach pracy nie zostają usuwane ?!?!?!? HALO BUDZIMY SIĘ I PROSZĘ O KASOWANIE TAKICH POSTÓW !!!!!

Brak słów
@Moriss 19.01.2019 00:18

(usunięte przez administratora) . I wszystko w pracy (usunięte przez administratora)

Antek
@Moriss 19.01.2019 00:18

Z tego co wiem jest to forum odnośnie pracy w tej firmie a, nie kółko wzajemnej adoracji czy coś w tym podobnego. Ludzie zachowujecie się jak małe dzieci, odwagą było by powiedzenie danej osobie wprost co się o niej myśli, a wy robicie to na forum żal mi was wszystkich. Pozdro zm C

elka
@Moriss 19.01.2019 00:18

Niedługo zapłaci za swoje ekscesy na linii oraz za robienie rogów naszej kochanej Wi*li. Pycha zgubą wielu królowych.

xd
@Antek 23.01.2019 07:52

Mi Ciebie żal xD

Bordeline
@Brak słów 20.01.2019 14:18

No i co ? Standardowo poszła na L4 ,by ominąć ta całą nagonkę. Jak zwykle to nie ona winna rozpadowi kolejnemu zw .biedactwo . Mi to się wydaje ,że to jakaś dwobiegunowka się kłania:D ...

Petarda
@Tyle w temacie. 20.01.2019 04:41

Układy już są, obie (liderka z kochanką) ciągle na papierosie razem a sama widziałam jak jej pracownice były karcone albo wręcz karane za wychodzenie na dymka. Widocznie kamery przegląda się tylko za 10 i tylko te koło szatni, a polecam te z palarni koło BMW. Niezależnie od orientacji seksualnej powinny być równe prawa dla wszystkich. Wyrazy współczucia C1, ta pani ze wszystkiego się wytłumaczy.

Kucu
@Petarda 24.01.2019 17:49

Banda znudzonych swoim życiem plotkarzy homofobów. W pracy się pracuje, a nie snuje domysły kto z kim co i dlaczego. Pewnie gdyby to nie dotyczyło lesbijek nikt by nawet słowa nie napisał.

WozekEklektyczny
@Petarda 24.01.2019 17:49

aleś g#upia jak by to był związek damsko-męski to by dawno mieli zebrania, szkolenia i by byli porozstawiani, a to zw damsko damski wiec inszo która wrzasknie "DYSKRYMINACJA" i nikt nie ruszy tego (usunięte przez administratora) żeby nie zaczelo śmierdzieć, bosmy som toleranty

Brak słów
@Moriss 19.01.2019 00:18

Z tego co wiem babochlop rozwalula nie pierwszy zwiazek .I wszystko w pracy. Co za szm.......

AmbaFatima
@WozekEklektyczny 24.01.2019 18:19

nie ma problemu co do orientacji tylko jak Andzie przeniosa to czemu nie anetke

Ha ha
@AmbaFatima 26.01.2019 23:59

Bo Iza na to nie pozwoli .

Enigma
@Ha ha 27.01.2019 13:15

Piszecie choćby ta Iza była prezydentem zmiany C. Współczuję.

edek
@Enigma 27.01.2019 21:28

poproostu genialna manipulantka, na zm c jej to uchodzi ale jakby robila na zm a to juz dawno by kible skrobala, wszystko zalezy od asertywnosci kierownikow, na zm a nie miala by szansy ich przerobic hehe, zjedli by ja zywcem, nic nie zrobicie zmCebulaki :)))

kolega edka
@edek 31.01.2019 04:26

ciekawe ze nie potrafia sobie poradzic z liderami co co chwila w czasie pracy znikaja na pizza do maca itp. nawet sluzbowym autem ;)

Edek z fabryki kredek
@kolega edka 31.01.2019 12:23

Na której zmianie jest taki hi life?

Prawda
@Edek z fabryki kredek 01.02.2019 08:55

Szczerze na wszystkich 3!!!!hahaha

Blee
@Kucu 24.01.2019 18:11

Tu nie chodzi o lesby,niech się dupią itp ale po robocie,a nie robią widowisko,a nie każdy ma ochotę oglądać dwie mizdrzące się babska.

Kono
@:::::::: 20.01.2019 13:43

Wolność wypowiedzi gwarantuje konstytucja

Myszka Piszka
@Blee 02.02.2019 19:20

Właśnie, tylko pani Pawlik(xywa) ogólnie nienawidzi mężczyzn i nimi pomiata. Ktokolwiek się jej sprzeciwi ma pszeyebane. Nawet laski co mają swoje zdanie są przesuwane na najgorsze roboty,(usunięte przez administratora). Współczuję wam, ta żmijka będzie robić co chce bo góra jest za głupia i zaślepiona jej kłamstwami żeby interweniować. Pozdro dla nowej hali [C] gdzie takie układy nie mają miejsca, dzięki czemu nie muszę się denerwować i szukać nowej pracy.

Ichi the Killer
@Myszka Piszka 02.02.2019 22:47

a iska tylko się z tego śmieje, bo nikt tam nie ma jajek (tylko jedno Jajco tam jes) żeby to zgłosić :D:D:D

:::::::::
@Kono 02.02.2019 22:15

Wolność wolnością koleżanko lub kolego aczkolwiek nieoznacza to, że forum te przeznaczone jest do wylewania brudów typu kto z kim śpi, albo kto kogo zostawił. Nie pozdrawiam

Ja.
@Myszka Piszka 02.02.2019 22:47

Hehe,w tej brygadzie są same szare myszki,jak Pani Iza zagrzmi to uciekają pod mietły i ryczą,tylko jeden koleś tam potrafi się jej postawić.

Pająk
@Myszka Piszka 02.02.2019 22:47

Hehe,szkoda że nie jestem u niej w brygadzie,ino by podniosła na mnie głos,to zobaczyła by kto to jest prawdziwy facet ;)

Puk
@Myszka Piszka 02.02.2019 22:47

W tej brygadzie to z nienawiscia i zazdrością ma problem tylko jeden facet :D takie JAJA!

fantasmagoria
@Puk 03.02.2019 16:15

Bardziej wyglada na sfrustrowanego, ale kto by nie byl jakby mu ciagle pod nogi rzucal klody jakis blond wyplosz.

wieRny
@fantasmagoria 06.02.2019 05:19

jajco nie wymiekaj, byc twarym, pol hali ci kibicuje, nie daj sie tej haszpli, mamy bke jak nic :D :D :D

zmiana be jest be
@::::::::: 02.02.2019 23:14

Chyba że lider śpi z podwładnym, prędzej czy później to się wyda (usunięte przez administratora), a kierownik (usunięte przez administratora). nienawidzi jak mu się kłamie.(usunięte przez administratora). Nie pozdrawiam pyszałku.

Lidzia
@wieRny 06.02.2019 20:56

Skończ z głupotami, prawie w każdej brygadzie jest jakiś oportunista i to nic specjalnego. Zawsze się znajdzie ktoś kto chce wyłamać się poza system i naprawić sytuację na linii. Mamy chory system na zakładzie i nie uzdrowi go jakiś pojedyńczy krzykacz. W grupie silni, ale w tym zakładzie liczą się tylko związki, złote strzały i inne głupoty. :{

ZmC
@Lidzia 07.02.2019 19:26

Nie w każdej,bo u nas jest,ok,wszyscy są traktowani jednakowo,to zależy od lidera.

ejejej
@zmiana be jest be 07.02.2019 19:15

chyba jorgną się jak zobaczą że pobierają urlopy w tych samych dniach

On

Mam pytanie czy dzis placili roczne premie.

Prcownik

Znowu nie ma weekendu? Tylko uruchomienie idzie i zapisuje się ośmiu liderów .Co się dzieje w tej firmie ?

Joy
@Prcownik 07.02.2019 16:23

ja jako operator też wiem jak włączyć maszyny i chętnie bym przyszedł w weekend na uruchomienie

operator
@Prcownik 07.02.2019 16:23

liderzy za mało zarabiają to muszą sobie dorobić,a nam pracownikom to co mamy przecież wystarczy,podwyżki były extra to po co nam soboty? nie to co liderzy bidulki.

Operator0
@Prcownik 07.02.2019 16:23

może najwyższy czas coś zmienić? ewentualnie żeby na uruchomieniu był na przykład jeden lider w razie problemów a na reszcie linii kilku ogarniętych operatorów którzy będą uruchamiać linie????

Jw5

Jaka premie roczną może dostać osoba która robi 9 miesięcy,

dfddd
@Jw5 07.02.2019 04:35

na waciki starczy

Myszor

Odśnieżanie parkingu z rana bravo panowie !

Ami
@Myszor 04.02.2019 17:57

Odśnieżanie???to jakiś totalny roz...ol jest a nie odśnieżanie!!!

Bałwan
@Ami 05.02.2019 09:03

To bierz się za łopatę i sam (usunięte przez administratora)jak ci nie pasuje!

ciekawa

czy wiadomo czy w tym roku zostana wyplacone premie roczne ?

Pracownik
@ciekawa 04.02.2019 13:15

Zostaną wyplacone.

Myszor
@Pracownik 04.02.2019 15:35

Do 20-go ?

Mała

Maszka kaszka i już podwyżka spadła do 0.... oby tak dalej a pustki zostaną w pracy... TYLO !!!!!!

W chuja zrobiony
@Mała 31.01.2019 04:46

Już ludzie rozglądają się za inną pracą,na rynku jest dużo więcej konkurencyjnych firm w których stawki zaczynają się od 3400 na start,a nie w tym obozie,po kilku latach pracy 3000 brutto i jeszcze wielkie wymagania.

On
@W chuja zrobiony 31.01.2019 06:11

Racja (usunięte przez administratora).Czas uciekac z autonemum.

Świeżak
@Mała 31.01.2019 04:46

Może trzeba wydajność poprawić ,oczka się wtedy otworzą ?

On
@Świeżak 31.01.2019 11:00

Tylko czy cala firma sie wstawi czy tylko na forum sie wypowiadaja?

Hahaha
@On 31.01.2019 11:43

Ludzie są mocni na forum, bo w rzeczywistości boją się odezwać przed kierownikami i wyżej postawionym osobami

......
@Hahaha 01.02.2019 19:02

Kto ma się zwolnić to i tak się zwolni,wiadomo do pracy się przychodzi dla pieniędzy,która firma lepiej płaci ta ma pracowników,a która mało płaci traci pracowników jak w Autoneum,mowa była o brakowości,jakby była stała ekipa,braków by nie było,a tak nonstop są nowi ludzie i oni generują braki,wystarczy docenić ludzi już tu pracujących a nie inwestować w ukraińców i innych którzy i tak po pewnym czasie odejdą....

Robot
@On 31.01.2019 07:37

Polecam każdą inną firmę tu ludzi z doświadczeniem traktuje się jako maszynę która ma zarabiać na nich. 0 człowieka w człowieku. Porażka

Kono
@...... 01.02.2019 22:26

Pracownicy z długoletnim stażem są niczym

Ja

W tej firmie jakiś Jebiewdenko zarabia więcej niż przysłowiowy Kowalski i kto tu kogo dyskryminuje? A KP mówi że nie można dyskryminować pracowników wobec płac,a tu Polacy mają mniej od ukraińców!!!!

ja.

Kiedy dostaniemy podwyżki?? bo 60,70 zł więcej do wypłaty to chyba nie jest podwyżka? to chyba wyrównanie za tamten rok???

Podziękowanie

Dziękujemy za super podwyżki!!! Firma naprawdę docenia starych pracowników nie ma co :(

?

Były już aneksy z podwyżkami dla produkcji???

On
@? 29.01.2019 06:22

Podobno ino zmiana C nie dostala

Ja

Najbardziej nie sprawiedliwe jest tu nierówne traktowanie pracowników,nie rozumiem jednej rzeczy dlaczego pracownicy młodsi stażem,mniej potrafiący od tych bardziej doświadczonych zarabiają więcej??? No i druga sprawa dlaczego dajecie stanowisko Starszego Operatora jak on zarabia mniej od młodszego operatora,przecież to powinno być na odwrót!!!

Akoli

Podwyżki to jakaś kpina. Żeby Polak zarabiał mniej we własnym kraju od Ukraińców i innych zachodnich co przyjeżdżają. Pierdziela o rasizmie i złym traktowaniu ich a co oni robią z nami, mamy mniejsze prawa niż oni i taka jest prawda bo oni mogą se wybierać robotę i robić co chcą bo zaraz Cisna na górę i gadają że rasisci jesteśmy. Wsyd i ganba

Ehhhh
@Akoli 24.01.2019 17:53

Chyba czas zacząć szukać lepszej pracy,a tą firmę zostawić ukraińcom i innym ludziom ze wschodu,skoro firma ich tak niańczy to niech pracują tu,tylko dlaczego My Polacy mamy na tym cierpieć?Oni przyjechali,zaraz odjadą a My tu zostaniemy,więc należy chyba nam się trochę więcej niż tylko kary,zakazy nakazy,jakby nie było to My zwykli pracownicy robimy na wszystkich,nie panowie kierownicy którzy siedzą sobie w klimatyzowanych gabinetach i myślą tylko jak tu jeszcze im doje...ć żeby chodzili jak w zegarku "Szwajcarskim"

Cycu
@Akoli 24.01.2019 17:53

Najgorsze jest to że bywają osoby które są tak zwanymi jedno-detalowcami i zarabiają więcej niż osoba która ogarnia wszystkie detale i czasem robi za dwóch. Wychodzi na to że im mniej się starasz to bardziej cię docenią haha.

Akali
@Cycu 25.01.2019 12:47

Mam to samo wrażenie. Czym bardziej lecisz tak zwane w h... Tym więcej jesteś doceniany

Daria
@Akali 25.01.2019 23:17

W końcu w domku.... przestrzegać wymogów procedur i prawie 2h w ręce A za to nie zwolnią!!!DO BOJU Z PROCENTAMI. :)

Ja
@Akoli 24.01.2019 17:53

Oni są ze Wschodu jak coś ;)

Żądny Prawdy
@Cycu 25.01.2019 12:47

Zawsze tak bylo w tej firmie, im bardziej się opier.dalasz i walisz w ch.uja tym lepiej na tym wychodzisz

Świeżak
@Akoli 24.01.2019 17:53

Kierownictwo pomyśli dopiero wtedy gdy Ukraina zacznie zajmować stanowiska kierownicze , co prędzej czy później się stanie.wtedy będą piszczeć a będzie za późno na odwoływanie się do polskiej załogi bo jej już niebędzie ,gdyż załoga będzie wschodnia i Szwajcarom będzi pasować zarząd który włada językami wschodu.Ciekawe czy wtedy to będzie rasizm i ksenofobia ?

.
@Świeżak 26.01.2019 16:30

Przewidywania wspaniałe,ale niestety nigdy to nie nastąpi,ludzie zajmujący kierownicze stanowiska trzymają się rękami i nogami tej firmy,to dojna krowa dla nich są na każde kiwnięcie palca szwajcarów,już dawno sprzedali im swoje dusze.

Świeżak
@. 26.01.2019 17:03

To prawda ,że sprzedali swoje dusze tylko jak w życiu bywa ważne są pieniążki a kadra kierownicza ze wschodu będzie pracować za mniejniż nasze sprzedawczyki.Szwajcar umie liczyć.Pewnie to nie będzie za rok czy dwa ale mam nadzieje ,że dotknie to szanownych dyrektorów kierowników itd,itp niech poczują jak to jest.

Do Konfidentów ze zmB

Podpie... inne zmiany niczego nie zyskacie!!! Pogorszycie nie tylko innym sutuację ale i także sobie!!! Brawo półmózgi.

On
@Do Konfidentów ze zmB 24.01.2019 07:50

Konfidenci.Brak mozgu.

On
@Do Konfidentów ze zmB 24.01.2019 07:50

Jak mi wiadomo to przychodzimy do pracy za 10 zeby liderzy mogli rozdac nas .Wiec powinnismy miec dodatkowo za 10 minut placone albo wyjscie za 10 do szatni i ubranie sie a o rownej powinismy wychodzic z firmy.Haloo o co taka afera o wyjscie za 3 minutowe szybsze do szatni.Zenada.Ludzie beda uciekac z autoneum.

.
@On 24.01.2019 15:51

Bo szanowne kierownictwo nie rozumie że człowiek śpieszy się na autobus,ma dzieci do zaprowadzenia do szkoły przedszkola itp,oni to pierd... bo po całym dniu pierdzenia w stołek wsiądą do autka i jadą,a człowiek po zapier... przez 7,5 h musi potem jeszcze czekać 40 min na drugi autobus,ale co tam kogo obchodzą zwykli ludzie,ja tu jestem Panem i robię co mi się podoba....

Majami
@On 24.01.2019 15:51

Za 10 to jesteśmy na rozdaniu, a do pracy niektóre osoby przychodzą nawet 40 min wcześniej bo tak mają autobus np.

.
@On 24.01.2019 15:51

Dziwi mnie że przy tak ogromnych rotacjach,rynku pracy pracowników firma ta dalej ma nawyki z czasów gdy pracodawca był panem,przecież teraz jest mnóstwo ofert pracy i pieniądze na początek są takie jak w autoneum nie ma nawet operator z kilkuletnim stażem,ale cóż nasi bracia ze wschodu zawsze nam pomogą,żeby to się c wam czkawką nie odbiło,jak za kilka lat zwiniecie interes do innych krajów,w Polsce będzie brakować coraz więcej rąk do pracy.

On
@. 24.01.2019 16:21

Jeszcze troche traktowania nas jak w (usunięte przez administratora)to ludzie sie pozwalniaja i tyle bedzie z autoneum.

On
@. 24.01.2019 16:09

To jest chore tak traktowania nas.W tej firmie jest coraz gorzej.Smrod brud ciezka praca za marne grosze bo jeszcze troche to dojdzie najnizsza krajowa do nas .A my mamy byc przed czasem i po czasie wyjsc.Bo co bo nagana a czy ja kogos zabilem tym ze wyjde 3 minuty przed dzwonkiem?Gora dajcie nam troche luzu i tak ciezko pracujemy.A jak nie to na smycze nas na cale 8 godzin.

Ja.
@On 24.01.2019 16:50

Dajmy kaizena na elektroniczne obroże,po odejściu od stanowiska pracy na więcej niż 2 min brak premii kwartalnej xD.

Sherlock Holmes
@Do Konfidentów ze zmB 24.01.2019 07:50

Chrzanić konfidentów ze zmiany B !! Góra ma chyba klapki na oczach , ludzie idźcie i zobaczcie sobie rozkłady jazdy autobusów , jak zdążyć na przykład na 6:08 mając szatnie na samym końcu , schodząc z lini o równej 6:00. Wiosną albo latem można czekać na następny autobus ale nie teraz. Rozumiem , że na pewno były przegięcia przez jakiś (usunięte przez administratora) , którzy schodzą już o 5:40 ale góra powinna się zgodzić na wytyczne aby była możliwość schodzenia powiedzmy 3 minuty bądź nawet te 2 minuty przed końcem na dojście do szatni. Albo niech zmienią to i będziemy przychodzić do pracy na 14 , odbijając się na kołowrotkach o równej 14 wchodząc na teren zakładu pracy. To jest chore poważnie, ale co tam jak kierownictwo wejdzie sobie do autka włączy ogrzewanie i zaraz jest w domku a Ty czekaj i marznij na przystanku a potem problemy o l4 jak ktoś się przeziębi. Proponuję na górze trochę pomyśleć , bo nasze 'ziomki' ze wschodu już po mału nie wracają a dla Polaków jest dużo innych konkurencyjnych prac na rynku i to z lepszymi ofertami , a większość pracuje tutaj już z przyzwyczajenia ale pamiętajcie ,że w końcu Szanowna Góro w końcu przelejecie dzbanuszek z wodą nieodwracalnie ! Myślenie nie boli !

On
@Ja. 24.01.2019 17:14

Brak premii i moze odrazu na stolek elektryczny.Przeciez wyszlismy o 3 minuty za szybko to po co im taki pracownik.

On
@Sherlock Holmes 24.01.2019 17:17

Gora obudzcie sie przeciez ciezko pracujemy dla was dla nas wiec 3 minuty jak sie wyjdzie szybciej firma nie splajtuje.Szanujmy sie wzajemnie.

Świeżak
@Do Konfidentów ze zmB 24.01.2019 07:50

A może by tak wydajność spadła ?

Cycu
@Do Konfidentów ze zmB 24.01.2019 07:50

Od zawsze było wiadome że zmiana b to najgorsza zmiana i w dodatku lesery, nawet normy nie potraficie zrobić o brakach już nie wspomnę .jedynie co potrafią to zakapować. Pozdro mordeczki ze zm C

Świeżak
@Do Konfidentów ze zmB 24.01.2019 07:50

B jak buce i buraki.

Porażka

Super pomysł z noszeniem okularów przez 8h,na pewno sprawdzi się latem przy formowaniu gumy gdzie temp przy stole wynosi ok 50 st,brawo!!! Oby tak dalej ułatwiać nam pracę i w tak ciężkich warunkach.Szkoda że nie dbają o nas finansowo tak jak w sprawach bezpieczenej pracy.

On
@Porażka 09.01.2019 09:41

Jestesmy traktowani jak w jakims obozie.Czy kierownictwo nie ma glosu w sprawie bhp.Gora obudzcie sie bo jeszcze troche i autoneum zostanie bez operatorow.

.
@On 10.01.2019 08:40

Niech Pan i Panie z Bhp popracują 8h w okularach przy stole na formowaniu gumy,okulary zaraz zaparują,będą uwierać w nos,uszy,to są okulary na klimatyzowane hale a nie na takie jak są w tej firmie,niby przed czym one mają nas chronić przy formowaniu gumy? Rizumiem na piankownicach bo jest wosk i sprężone powietrze,jak zwykle ulepszenia stosowane przez bhp pogorszą warunki pracy.

On
@. 10.01.2019 08:53

Bhp nie wie co to praca oni tylko upominac potrafia i ludzia utrudniac prace potrafia.Kierownictwo glosu nie maja.Gora pobudka nie robcie z nas niewolnikow.

Świeżak
@Porażka 09.01.2019 09:41

Czy kochane BHP myśli jak te okularki gdy zaparują ,zajdą włoskim i jeden czort wie czym jeszcze na tych pięknych halach wpłynie na nasze oczy? Warto by troszeczkę pomyśleć lub zapytać operatorów........

cwircwir
@Porażka 09.01.2019 09:41

ania z jagodą przejda sie przez hale w okularach i stwierdzą że sie da, co poradzisz...

OJ
@Porażka 09.01.2019 09:41

Na wczorajszym spotkaniu nt dyrektywy BHP był omawiany temat okularów na stanowiskach formowania gum. Raczej na pewno na tych stanowiskach nie będzie obowiązku noszenia okularów właśnie z tych względów o jakich piszecie. Jedynie boli jedno. Okulary ochronno-korekcyjne prawdopodobnie będą wydawane raz na 2 lata co jest w sumie absurdem.

On
@OJ 23.01.2019 15:25

Takie sprawy powinny być omawiane z ludźmi tu chodzi o komfort pracy,a nie o jakiś nie przemyślany pomysł aby zabłysnąć.

Antek
@Porażka 09.01.2019 09:41

Powiem krótko w naszej firmie bhp nie jest na pierwszym miejscu pewnie sami wszyscy o tym wiemy, oni są tylko aktywni jak mamy wizytacje lub audyty to wtedy udają że wszystko nadzorują. A te okulary to jedna wielka pomyłka. To że mamy w nich chodzić 8h jest to głupota bo po dłuższym czasie przez te plastikowe okulary siądzie nam wzrok. Skoro mamy mieć obowiązkowe okulary to niech nam firma zapewni że szklanymi soczewkami w innym razie ten plan im nie wypali. Pozdrawiam mordeczki

anonim

(usunięte przez administratora)

agh

napij się więcej..

Ona

Która zm?

Zniesmaczona

I właśnie to jest w tej firmie najgorsze... chodzenie i plucie takim jadem na wszystkich, którzy odstają od jakichś śmiesznych „norm”... poza tym co Cię to o obchodzi? Jej życie, to jej sprawa! Patrz czy masz normę zrobiona a nie piszesz takie rzeczy na forum... pozna tym te forum jest o warunkach pracy, a nie kto z kim spi! Ludzie ogarnijcie się

OJ

Lepiej uważaj co wypisujesz a ogólnie zastanów się nad tym co wymyślasz. Lepszej historii nie słyszałem. Akurat wiem o kim mowa i wiem jak bardzo wymyślona jest ta historia. Na twoim miejscu lepiej bym zamilknął bo jak Cie znajdą co trudne nie jest to może być kiepsko. Ode mnie było by od razu po pysku za takie teksty. No ale ciesz się, że jesteś "anonimowa".

Cycu
@Zniesmaczona 16.01.2019 04:45

W naszej firmie większość ludzi woli obgadać kogoś za plecami lub obsmarować na forum, bo brakuje im odwagi powiedzieć tego prosto w twarz, gardzę takimi ludźmi. Tylko niech każdy pamięta że karma wraca.

Alicja

Wiadomo kiedy Aneksy czy trza czekać na paski ? Ciężko kartki wydrukować

Hojny
@Alicja 15.01.2019 18:16

No właśnie kiedy ???????? Dobre pytanie !!!!!!!

OJ
@Alicja 15.01.2019 18:16

Aneksy maja być w teorii do końca stycznia.

Ja się pytam

Szkoda że firma nie troszczy się tak o swoich pracowników jak o tych przyjezdnych.W czym oni są lepsi od nas???

On
@Ja się pytam 23.01.2019 07:06

Bo my sa tylko robole i mamy tylko pracowac.Nie mamy nic do gadania.Czy ktos kiedys podszedl do nas i spytal jak sie czujemy w firmie.Nie to ich nie interesuje wazna norma.Co bys my chcieli zmienic by nam sie lepiej pracowalo.......Nie nie nie.

Ja
@On 23.01.2019 08:07

Zgadza się,a tych obcokrajowców traktują jak lepszych od nas,nie może im się krzywda dziać,to jak będą robić braki to przytulmy ich i powiedzmy,spoko nic się nie stało,nam tylko premię zabiorą i jest git.

Świeżak
@Ja się pytam 23.01.2019 07:06

Teraz mówią o tym poprawność polityczna ,kiedyś bratnie narody itd,itp.A na samym końcu pewnie są pieniądze dla firmy.

zmC

Dlatego uwielbiam zm C ,zawsze jest u nas wesoło hahahaha

Andzia
@zmC 20.01.2019 17:56

zawsze, a tera jajec bydzie Iske pajakami po hali ganiac, uwielbiam ta zmiane

On

Witam czy ktos juz dostal premie czy poprostu koniec premii w tej firmie?

Świeżak
@On 18.01.2019 19:55

Podobno w poniedziałek.

Premia
@On 18.01.2019 19:55

Kilka osób już miało w piątek premie.

Zostaw opinię o Autoneum - Katowice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Autoneum