Fronhoffs
2 1091 6 1

Opinie o Fronhoffs

Zawiodzione pracowniczki

PIĘKNIE NAS FIRMO ZAŁATWIŁAŚ NA SYLWESTRA I NOWY ROK. NO PIĘKNIE. WYPŁATA BĘDZIE DOPIERO NA KOŃCU PRZYSZŁEGO TYGODNIA!!!! CAŁE LATA BYŁA ZAWSZE PRZED SYLWESTREM, CZŁOWIEK SIĘ JUŻ NASTAWIŁ I ZAPLANOWAŁ SYLWESTRA I NOWE OPŁATY Z TEJ WYPŁATY. ŻEBY PRACOWNIKOWI COŚ WCZEŚNIEJ POWIEDZIELI TO BYŚMY PIENIAŻKI SOBIE ODŁOŻYLI. ALE PO CO, LEPIEJ W OSTATNI DZIEŃ PRZED KOŃCEM DNIÓWKI. PANI Z SEKRETARIATU CAŁY OKRES PRZED ŚWIĘTAMI PRZEGADAŁA BO ŻADNEGO PANA (usunięte przez administratora)NIE MA A PO ŚWIĘTACH POSZŁA NA URLOP I MA GDZIEŚ. CORAZ GORZEJ SIĘ W TEJ FIRMIE ROBI. TRZEBA ROBOTY OD NOWEGO SZUKAĆ. NO ŻEBY SŁOWO POWIEDZIELI PRZED ŚWIĘTAMI, ŻE TAM BĘDZIE. ZOSTAWIĆ CZŁOWIEKA NA LODZIE I ZADOWOLENI......

Abc
@Zawiodzione pracowniczki 28.12.2018 16:57

przecież informacja wisiała na stołówce dobry miesiąc... co Ty za głupoty teraz piszesz...

Zzzzzzzzzzzzzzzz
@Zawiodzione pracowniczki 28.12.2018 16:57

Śpiąca Królewno o tym ze dwóch wypłat w grudniu nie będzie a wypłata będzie w styczniu było wiadomo miesiąc przed świetami, więc pobudka. Widocznie Cie w pracy nie było bo wiecznie na zwolnieniach albo opiekach ..... A jak ktos nie potrafi zagospodarować pieniędzmi i zyje od pierwszego do pierwszego to sorki to juz Twoj problem....a jak coś sie nie podoba to faktycznie zmień pracę i po problemie zamiast ciągle gdakać gorzkie żale ....

XYZ
@Zzzzzzzzzzzzzzzz 28.12.2018 17:48

Byłam ma liposukcji która i tobie się przyda grubasku to może w magazynie strata będzie mniejsza.

Zzzzzzzzzzzzzzzz
@XYZ 28.12.2018 18:59

Nie interesuje mnie Twoje zycie prywatne a jak sie zapuścilaś to juz Twoj problem .... jak nie masz nic konkretnego do napisania do lepiej nie wypowiadaj sie bo Gó...o mnie to intresuje ...... No i nie trafilaś z tym Grubaskiem

Alfa i omega
@Zawiodzione pracowniczki 28.12.2018 16:57

Już coś znowu kombinują już znowu chcą wykręcić numer pracownikom. Zawsze im się udało policzyć do końca roku a w tym toku nie. Już ten grudzień był jakoś ok to na sam koniec musieli dowalić człowiekowi. Firma widać idzie ku upadkowi. Roboty coraz mniej, stałych ludzi coraz mniej. Pana Jacka z góry już chyba wywalili bo go nie ma długo, teraz pewnie M-ała poleci. Pół roku i pewnie po zakładzie. Od dawna się już na to zanosi.

HJK
@Abc 28.12.2018 17:39

Taaaaaaak bzdura. W (usunięte przez administratora) ludzi chcecie tu zrobić i tyle. Proszę wstawić treść informacji, dzień wywieszenia oraz miejsce wywieszenia??? Z 10 osoba dziś rozmawiałam i nikt nic nigdzie nie widział. Także przestań kłamać ABC!!!

Abc
@HJK 02.01.2019 12:27

5 grudnia zostało wywieszone. Wisi na drzwiach sekretariatu, tablicy na stołówce przy listach obecności i tablicy w magazynie. Coś jeszcze?

Alicja
@Abc 02.01.2019 13:37

Widzę, że jako pracownicy firmy Fronhoffs z Bydgoszczy jesteście bardzo aktywni na wątku. Czy zechce ktoś Was napisać też na temat tego, jak wygląda praca w tej firmie, szczególnie dla nowych osób? Na co konkretnie trzeba się przygotować? Napiszcie też coś proszę o warunkach w tej firmie i o tym, czy można liczyć tu na jakieś premie?

Przez agencję pracy
@Alicja 09.01.2019 16:50

Praca w firmie wygląda tak, że jesteś zatrudniona przez agencję pracy, dostajesz minimalną stawkę i orasz jak koń. Przepracowałam tam 2 miesiące i odeszłam. Wcześniej pracowałam w kilku bydgoskich firmach z tej samej branży. Najgorsze warunki ma Fronhoffs. Pani kierowniczka lubuje się chyba w Ukraincach i bierze ich na pęczki. Mnie w większości kazano pracować na myjce i myłem po 15 razy te same skrzynki i foremki bo nie było stałej pracy dla większości z nas, więc ja, jeszcze jedna Polka oraz 2 stałe pracowniczki i gromada Ukrainek byłyśmy chowane gdzie tylko się da. Poza mysiem byłam przerzucana na chyba wszystkie tam stanowiska poza wybijaniem tortów gdzie pracują tylko faceci. Na zmianie byłam z brygadowymi Barbarą, która wiecznie krzyczała, przenosiła nas z miejsca na miejsce, poganiała choć byłyśmy bardzo szybkie i sprawne, była bezczelna, arogancka i miała do nas zero szacunku oraz z taką miła panią Anią, która nam pomagała i wspierała nas. Pani Barbara to raczej nadaje się na klawiszkę do więzienia a nie do pracy z normalnymi ludzmi. Zresztą mówiła, że to że tak tu praca wygląda to nie jej wina tylko kierowniczki Moniki i że każdy czeka aż wyleci. Nie wiem o co tam w tym wszystkim chodzi ale to były 2 najgorsze miesiące pracy dla mnie przez 7 lat jak pracuję. W dziale produkcyjnym jest totalny bałagan, brak organizacji i nerwówka. W zasadzie wszyscy tam narzekają na pracę, kierowniczkę i zarobki. Także może tam długo nie pracowałam, ale uważam tę firmę za beznadziejną i oceniam na 1 z 6. Dodatkow jest bardzo daleko od komunikacji miejskiej, trzeba długo iść przez jedną z najniebezpieczniejszych dzielnic w mieście. Nie polecam.

Tajemniczo
@Przez agencję pracy 12.01.2019 10:20

Po pierwsze pani Monika nie jest kierowniczka... Po drugie Ci co sa mili i pomocni ......hmmm to czasem ...pozory potrafia wbic nóż w plecy.... Po trzecie nikt nikogo na siłe nie trzyma w pracy i kazdy moze dobrowolnie zlozyc wymowienie i znalesc inna prace ....pisanie no forum publicznym jak to jest zle i jaka krzydwa sie dzieje jest dla tchorzy ... bo sie boicie powiedziec cokolwiek prosto w twarz .... albo isc porozmawiac o problemie z odpowiednimi osobami... Wiec wszystkim tym życzę wiecej odwagi....

ktos ;)
@Przez agencję pracy 12.01.2019 10:20

Jestem byla pracowniczka tej firmy.Czytam wasze wypowiedzi na temat pani (usunięte przez administratora).Nie rozumiem o co wam wciaz chodzi!! Pani Basia jest bardzo mila ,kompetentna osoba .Bardzo zyczliwa i pomocna.Mysle ze jestescie bardzo niesprawiedliwe i wystawiacie brzydka opinie a same jestescie glupie,proste i prozne.Ja sie nie dziwie ,ze czasami pani (usunięte przez administratora)traci cierpliwosc.Bo przy waszej nieudolnosci ja osobiscie wyszlabym z siebie i stanela obok haha ,a pani (usunięte przez administratora)jest wprost swieta na waszym obludnym tle.Dlaczego obludnym?bo tak naprawde to swiecicie jej oczkami a za plecami wbijacie noz .Mysle osobiscie ze pani (usunięte przez administratora)jest przeciwienstwem pani (usunięte przez administratora).To wlasnie ona wyglada jakby biegala z pejczem ;) Pozdrawiam i skupienia w pracy zycze

Pracowniczka

A ja z tego miejsca chciałam Pani M podziękować. Pierwszy raz dostałyśmy na Święta torty i ptysie w 1 gatunku, z terminem ważności, ładne i estetyczne. Pierwszy raz nie będę się wstydziła przed rodziną postawić na stole ciast, które dostałam z firmy. Oby tak dalej pani M. My także jesteśmy takimi samymi ludźmi jak pani. Pierwszy raz zostałyśmy normalnie potraktowane. Dziękuję za to.

endżi
@Pracowniczka 16.12.2018 11:24

no ja tez byłam w niemałym szoku jak odebrałam z magazynu haha. normalne fajne torty i normalne ptysie. jak nigdy po prostu. (usunięte przez administratora)

Mikołajka :)
@Pracowniczka 16.12.2018 11:24

Tak ciasta bardzo spoko , w tygodniu odebrałam też. Pani M się faktycznie jakoś ostatnio polepszyła i taka sympatyczniejsza. Czuje magię Bożego Narodzenia. Ho Ho Ho pani M! (usunięte przez administratora)

Khkhkh
@Pracowniczka 16.12.2018 11:24

Ciasto w tym roku mega i smaczne. Dinkę już wszamaliśmy w domu hee

pracownik produkcji
@Mikołajka :) 16.12.2018 19:13

Jak (usunięte przez administratora)się nie poprawi to trzeba będzie opisać tu kilka historii z jej udziałem a jest tego na pęczki bo ona praktycznie codziennie ma i zalicza coś, a(usunięte przez administratora) Na pewno widzą jaka ona jest i jak się zachowuje w stosunku do nas oraz ile ma błędów i poprawek. Tolerują jej odpały bo to ich gumowe, ucho i druga kablara firmy, bo pierwszy kabel jest płci męskiej...

Amadeusz
@Pracowniczka 16.12.2018 11:24

A ja czegoś nie rozumiem. Torty drugiego gatunku dostajesz za darmo i jeszcze masz czelność napisać, że się ich wstydzisz?! Przecież to nie jest obowiązkowe! Jak się nie podobają, to ich nie bierz, proste! Można zamiast tego iść do Staropolskiej czy do Sowy i kupić sobie piękne torciki i ciasta. Do: Pracowniczka, oraz endżi i wam podobnych - Banda niewdzięczników! Gdyby to ode mnie zależało, nic byście za darmo nie dostali za te wieczne narzekania i jeszcze bezczelne obsmarowywanie na tym forum.

Od 2 takich co księżyc ukradli
@Amadeusz 27.12.2018 12:13

Nie każdemu jest dane być inteligentnym "Amadeuszu", aby rozumieć. Także nie przejmuj się, to nie twoja wina - taki po prostu już jesteś...

panna X

A ja chciałam zapytać kto wypuścił kalendarze nasze firmowe na 2019 rok?? No takiej beznadzieja, że koniec świata. Nigdy nie były jakieś wow ale w tym roku to już tragedia. Mało,że ptyśki które same w sobie piękne nie są (choć smaczne) i w ogólnie nie wychodzą na zdjciach to jeszcze to tło w kolorze gluta z nosa przy zapaleniu zatok. No kto takie coś wypuszcza do ludu???? No ludzie!!!! ŻYCZĘ WSZYSTKIM WESOŁYCH I ZDROWYCH ŚWIAT ORAZ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU. CIASTO OD FIRMY W TYM ROKU WYJĄTKOWO FAJNE I BARDZO PYSZNE.

Pamela
@panna X 22.12.2018 11:23

Dzięki i tobie też kimkolwiek jesteś koleżanko. Kalendarze to pewnie pani M albo zarzad wybiera. Nie wiem szczerze.

Nick
@panna X 22.12.2018 11:23

Panno X! Masz szansę zostać "playmate 2020"!

Paulolomeo
@panna X 22.12.2018 11:23

Ona to jest ZZ - Zacny Zad hahaha Się śmiejemy na prod, że pod spudnica nosi fotel z domu haha

bartolomeo

Ej detektywi Colombo i agenci 007 "bartolomeo" to ja a imię mam na M. Kilka lat już pracuję w Fronhoffs. Chyba nikt tu nie jest taki głupi aby ksywką chociaż w 1% wskazywać na siebie. Także gratki za celny strzał mistrzowie świata. Piszę to tylko dlatego żeby kolega z Produkcji nie miał przez waszą głupotę i mizerne myślenie problemów. Także dedukujcie dalej "wielkie głowy" lol

Sia

O jaki ty taki mądry jestes ! Sam zamilcz i spojrz w lustro chociaz nie ma na co wiesz ze wiem...... !!!! .... masz spory problem ze soba samym ..... Pozdrawiam ciepło

z rannej zmiany

Obu kotów nie ma w firmie to nasza myszka M znów zaczyna harcować i dokazywać. Oby tylko nie wróciło do dawnej postaći, zarówno ona jak i atmosfera.

Bb
@z rannej zmiany 12.12.2018 05:22

już tak na nią nie marudźmy bo przestała się drzeć i na święta nawet torty nam daje zamiast wyrzucić także idzie ku lepszemu. Tylko ja nie rozumie jednego, po co ona tylu tych z Ukrainy nabierze do roboty a potem wszystkich na myjce chowa i robią po sto razy to samo. Przecież to strata kupy kasy. Nie lepiej nas stałych na kilka nadgodzin zostawić i dać zarobić??

pracuję 7 lat
@Bb 12.12.2018 07:52

Zawsze kazała wywalać tony w kibel kilka razy do roku. Teraz w końcu po tylu latach zrozumiała że można zrobić miły gest i dać pracownikowni na Święta. Jak sobie przypomnę ile my się nawywalałyśmy tych pomyłek madralinskich i wszechwiedzacych naszych zielonek to zaraz mnie aż głowa boli....... Takie straty, tyle wywalanych a ludzie po ulicach głodni chodza...

magazynier
@z rannej zmiany 12.12.2018 05:22

Dajta emce spokój. W końcu kobita coś dobrego dla ludzi zrobiła i niech tak trzyma. Tortów mamy pełno w chłodni więc nikomu nie braknie nic heeehhheeeeee się nie bójta

Wyczerpane pracowniczki!!!

Dzień dobry, chciałabym zaapelować do pani brygadzistki, która imieniny obchodzi w dniu kolejarza czyli w dniu Barbórki:) Długo się zbierałyśmy z napisaniem tego na forum publicznym licząc na poprawę. Wiemy też, że rozmowa w firmie jak zwykle nic nie da i przez nią my będziemy miały problemy lub zostaniemy zwolnione a Pani wybroniona przez "plecy", które ma Pani u małej i w akwarium. Droga Pani, my pracowniczki jesteśmy takimi samymi ludźmi jak Pani, więc dlaczego tak podle nas Pani traktuje? Pracujemy w firmie wiele lat, przerobiłyśmy wszystkie stanowiska produkcyjne. Znamy się na robocie i wiemy co robić. Mamy już serdecznie dosyć Pani poganiania, obrażania, wyzywania, obgadywania, kablowania. Dodatkowo zniechęca Pani do pracy wszystkich nowych pracowników swoim sposobem bycia, obozowym "gonieniem do roboty", rozkazami, nakazami i totalnym brakiem szacunku. Swoim zachowaniem wprowadza Pani totalny chaos, bałagan, zdezorientowanie i niechęć do pracy. Pani B-rygadzistko nie mamy żadnych żądań, apelujemy jedynie o to, aby zaczęła Pani nas, wieloletnich pracowników oraz nowych traktować jak ludzi a nie jak śmieci. M się uspokoiła i chyba powoli rozumie swoje błędy, czas na Panią Pani B-rygadzistko. Chcemy do pracy przychodzić bez nerwów, ze spokojem. Zrobić swoje i spokojnie wracać do domów, rodzin. Na Pani zmianie, Pani B-rygadzistko jest to niemożliwe - stres, nerwy, obelgi. Uprzejmie informujemy, że jeżeli nie zmieni Pani podejścia do nas oraz nowych pracowników Pani B-rygadzistko to złożymy wniosek do Prezesa JM o zwolnienie Pani z bardzo szczegółowym uargumentowaniem naszego stanowiska a jeśli to nie pomoże (co jest bardzo możliwe) to zostanie Pani drugą "czarną gwiazdą" po Pani M na portalu Go-Work, bo dobrze Pani wie, że mamy tu wiele do napisania na Panią, ale z szacunku i powstrzymywałyśmy się. Powtarzam - prosimy jedynie o traktowanie nas i nowych po ludzku oraz szacunek i zaprzestanie kablowania i "uprzejmego donoszenia" bo my też możemy zacząć robić to samo na Pania, Pani B-rygadzistko. Łączymy pozdrowienia i czekamy na lepsze.

Pracownik
@Wyczerpane pracowniczki!!! 20.10.2018 11:08

Opis trafiony w 10. Biega lata krzyczy wyzywa i nic z tego nie wynika bo u niej organizacja ma poziom -5. Siedzi tylko na kaweczkach u zielonych i nadaje jak radio zet.

k
@Wyczerpane pracowniczki!!! 20.10.2018 11:08

szczera prawda. ja mam jej dosyć dobre kilka lat. tylko bałagan wprowadza.

anonymous

Piszesz o tym, że nie ma szacunku w tej firmie a sama wypowiadzasz się w chamski i prostacki sposób nie mający nic wspólnego z szacunkiem. Wymagasz szacunku - okazuj go sama.

pracowałam
@Wyczerpane pracowniczki!!! 20.10.2018 11:08

Firma beznadziejna. Pracownik to zero.

Niebieski

Heeeheeeheee a zgadnijcie gdzie pracuje ziomuś eMki???? Heeeeheee w Dozo-Paku hahahahhaa! Także już wiadomo skąd ta kupa niepotrzebnego żelastwa zalegająca w cegielni którą co jakiś czas wynosimy z produkcji hahaha. Ja nic nie sugeruję ale się można domyśleć za co se eMka postawiła chatę za miastem. Gdyby to była budżetówka to już pewno by dawno Prokuratura prześwietliła te dziwne powiązanka hahaha. Ale jak to się mówi #naukładyniemarady

A
@Wyczerpane pracowniczki!!! 20.10.2018 11:08

Basiu ja też cię proszę abyś zluzowała i się uspokoiła. Mam serdecznie dosyć tego twojego “szybko, szybko, szybko, szybko, szybko, szybko, szybko!!!!!!”. Pod twoim nadzorem robimy wszystko byle jak, bez żadnej jakości. Puszczamy buble, krzywo krojone, zapadnięte połamane. Tobie można mówić, tylko nic do ciebie nie dociera. Liczy się czas, byle jak ale aby poszło. Cud, że zwrotów i reklamacji nie ma. Oraz także się zgadzam - ty człowieka to traktujesz tak samo jak pani M, czyli jak szmatę do podłogi.

Dejw
@Niebieski 20.10.2018 18:45

Poważnie jej mąż tam pracuje?????????????

Wieloletni pracownik
@Wyczerpane pracowniczki!!! 20.10.2018 11:08

Pani Basia zawsze tutaj była przez was opisywana w samych superlatywach, że taka pracowita, miła, to ,że wymaga aby coś co było zlecone zostało wykonane w określonym czasie to jej praca. Ona odpowiada za to wszystko Dlaczego kłamiecie,że z pośpiechu robicie byle jak,krzywo krojone i popękane dajecie jako 1 gatunek. Przecież jak tylko coś dziwnego dzieje nie tak z produktem zaraz alarmujecie i jest działanie korygujące odp osób. Nie sądzę aby Pani Basia kiedykolwiek kogości potraktowała w obelżywy sposób ; zawsze wyjaśnia sytuacje i słuch obu stron konfliktu mówi stanowczo ale nie wrzeszy. Często wy same przekręcacie fakty ( coś takiego miało miejsce ostatnio na myjce) plotkując i wrzeszcząc na siebie Samego do siebie nie macie szacunku na wzajem. Dla siebie słodziudkie a za chwilę obgadujecie się i wyzywacie od najgorszych jak tylko jednej z was nie ma to ta nieobecna staje się ofiarą niewybrednych komentarzy. Takie koleżanki a żadna drugiej nie broni.Ogarnijcie się to nie przedszkole. Zmieszać człowieka z błotem to dla was radocha ,jakie to smutne .

Też wieloletnia pracowniczka
@Wieloletni pracownik 21.10.2018 13:34

To chyba w innej firmie pracujesz :)

Kier
@Wyczerpane pracowniczki!!! 20.10.2018 11:08

Przykro mi ale to nie koncert życzeń..

zdziwiony
@Wyczerpane pracowniczki!!! 20.10.2018 11:08

Miejcie też szacunek do samych siebie. Po co tam siedzicie w tym kołchozie? Jak lubicie pracę fizyczną czy na produkcji to takiej brud w Bydgoszczy i można trafić na pewno na w miarę normalną firmę. Nie tu to gdzie indziej albo telemarketing. Ciepło siedzisz i dzwonisz, spokojnie ponad 2000 netto da się wyciągnąć. Tak tyracie fizycznie w dziadowskiej firmie, jesteście poniżane, obgadywane, wyśmiewane. I tak kilka lat w kółko. Szanujesz się? To wyjazd z tego bagna

zielona w kropki bordo
@Wyczerpane pracowniczki!!! 20.10.2018 11:08

Baśka się trochę poprawiła ale jeszcze dużo do zrobienia przed nią. Ważne, że przynajmniej do przodu a nie do tyłu... Mogłaby jeszcze przestać kablować, bo jak Basia idzie do akwarium to na produkcji wszystkich uszy pieką :) Wszystkiego dobrego Basiu z okazji niedawnych imienin, życzymy ci abyś miała więcej szacunku do ludzi. Karty już załadowane - dziękujemy firmie, że to nie znowu na chwilę przed świętami jak miało to miejsce na Wielkanoc.

torciki

Niedobrze sie dzieje w tej firmie .Jaki wygląd taka firma .Byłam teraz w wolne pochwalić się rodzinie gdzie pracuje tak tylko przed zakładem pokazać. A jaki wstyd brama była zamknięta a wygląda że aż strach patrzeć .mój wujo mówił że jak był w Awganistanie na misji pokojowej to tam tez takie bramy mieli ale tam była wojna . A najgorsze to to że takie duże polskie święto a oni nie wywieśili flagi polskiej .jedyna firma w mieście gdzie nie było . no tak niemiecki dyrektor pewnie nie kazał.to mógł niemiecką wywiesić zawsze europa a wstyd mniejszy.Mówią że od tego jest kierownik techniczny ale on chodzi po hali i tylko blużni.Ale mówią że on nie może robić bo musi siedzieć w sekretariacie i kawę pić . ńiech mu wyjdzie na zdrowie to będzie bardzo zdrowy a my flagi i bramy ładnej nie będziemy mieli.

Alicja
@torciki 13.11.2018 00:36

Nie rozumiem do końca Twojej wypowiedzi. W Święto Niepodległości poszłaś pochwalić się swojej rodzinie miejscem, w którym pracujesz. To chyba dosyć normalne, że brama była zamknięta - wszak był to dzień wolny od pracy. Poza tym nie rozumiem krytyki na wygląd bramy. Wcześniej, nie zwróciłaś na stan bramy uwagi? Skoro jesteś pracownicą Fronfoffs to trochę niemożliwe, czy się mylę? Niemniej jednak uważam, że forum to jest od tego, by dzielić się opinią o tym, jakim pracodawcą jest ta firma, co daje od siebie swoim pracownikom. Nie zaś debata na temat wyglądu zewnętrznego firmy. Co do obecności flagi - myślę, że nie do takich dywagacji zostało stworzone to forum. Dodatkowo zachęcam wszystkich do wyrażania opinii o aktualnie panujących w firmie warunków pracy.

jowita
@torciki 13.11.2018 00:36

A czy w tej firmie była kiedykolwiek dbałość o cokolwiek, o szczegóły? NIGDY! Po ilu latach tą popegerowską budę odremontowali i wymienili te drzwi jak do obory u mechaników. Główne wejście do firmy jak wygląda, albo brama wjazdowa, albo ten płot przy torach, albo droga dla ciężarówek? Na wszystkim oszczędzają, na ludziach to już w ogóle i jeszcze na nic kasy nigdy nie ma... Dlatego przestałam tam pracować. Poszłam do firmy po sąsiedzku na Grunwaldzką, mam 400 zł więcej, normalną kierowniczkę, szacunek do człowieka. W tej firmie to nigdy ani kasy ani szacunku nie było.

pracuję
@torciki 13.11.2018 00:36

jaki zarząd taka firma. Ciekawe kiedy nam karty doładują czy znowu na tydzień przed Świętami?????? Inne firmy to już na końcu listopada dają albo w Mikołaja a my to zawsze ostatni.

Abc
@pracuję 20.11.2018 09:35

Głąbie jeszcze dwa tygodnie do końca miesiąca i 3 do Mikołajek... Firma ma jeszcze czas... A Ty lepiej zarządzaj finansami to będzie Ci na dłużej starczać niż od wypłaty do wypłaty i nie będziesz musiała z takim utęsknieniem czekać na doładowanie...

Efg
@pracuję 20.11.2018 09:35

Karty były doładowane w zeszłym roku 7 grudnia .To dwa i pół tygodnia przed świętami.

Cgu
@pracuję 20.11.2018 09:35

A może by tak warto trochę wdzięczności dla firmy, że W OGÓLE daje bony na Gwiazdkę, bo wyobraź sobie to nie jest obowiązkowe i nie każda firma jest taka hojna, zwłaszcza, że tu dostajemy jeszcze bony na Wielkanoc, dofinansowanie do biletów do kina, dofinansowanie do wczasów, darmowe wyjście na koncert czy kabaret w ramach akcji "pali się" oraz możliwość wzięcia nieoprocentowanej pożyczki zakładowej. Ale oczywiście zawsze można narzekać na bramę wjazdową - to wybór każdego z nas. Ja tam wolę cieszyć się z tego, co firma mi daje.

niunius
@torciki 13.11.2018 00:36

To może wolisz żeby zamiast bonów zrobić ładną nową bramę wjazdową i płotek przy torach ....no będzie luksus.......

Amigo
@niunius 22.11.2018 15:02

A dlaczego pracownik ma tracić wobec inwestycji firmy? To dwie różne sprawy i dwa osobne budżety. Pracownik całoroczną dobrą pracą nie zasługuje chociaż na tyle od firmy? Trzeba wybierać?! Wygląd zewnętrzny to wizerunek firmy, twoim zdaniem to się nie liczy? Nie ma znaczenia? Dobra i dobrze zarządzana firma ma pieniądze na wszystko!

Mam was
@Abc 20.11.2018 13:03

(usunięte przez administratora) oraz Idiota. Ten komentarz daje do zrozumienia poziom traktowania ludzi w tej firmie. Dno dna. To pewnie pisze któryś z braci wszechmogących...????????????????

Torciki

Aktywisto internetowy - obrońco Alicji -dużo czasu upłynęło zanim zauważyłeś błąd-brawo.Nie używaj nicku anonymous .Większość tych ludzi robi coś pożytecznego.A ty pisząc o biszkopcikach nie przynosisz im chwały. IQ też nie zmieniaj.

torciki

Szanowna Alicjo mam nadzieję , że nie jesteś kierownikiem bo IQ się kłania. Jak przychodzimy do pracy to brama jest otwarta i nie widać jak brzydko to wygląda. tak w te wolne dni chciałam się pochwalić rodzinie gdzie pracuje,bo naczytali się różnych rzeczy i chciałam pokazać, że nie jest wcale tak jak piszą. A tu Zoong. Jak przed drzwiami kogoś jest bałagan to świadczy to o właścicielu mieszkania. A to się nazywa wizerunek firmy. A co do flagi to przepraszam technicznego okazuję się że to nie jego działka .Nie ma flagi na święta narodowe,nie składa kierownictwo życzeń na świeta: Boże Narodzrnie ,Nowy Rok, Wielkanoc to też jest wizerunek firmy. Maszynom też nikt nie składa życzeń nawet dziwne by to było. pozdrawiamy cię Alicjo.

anonymous
@torciki 18.11.2018 22:06

Twoje IQ też się ukłoniło w "Awganistanie" i "na misji pokojowej na wojnie". Żal.

Milllll

Pracowałam. Najgorszy pracodawca w naszym mieście. Beznadzieja totalna. W agencjach zachwalaja a jak przyjdziesz to beznadzieja. Warunki praktycznie żadne, fatalna atmosfera, ani premii za dobrze zrobione zamówienia, minimalne dodatki, żadnych nadgodzin, kompletny bałagan, brak dobrej informacji. Zarobki to katastrofa. Poganianie i zero szacunku. Pracował tam też mój znajomy to po ponad 15 m-cach pracy nie otrzymał żadnej umowy, bo mała wredna franca z dołu lubi tylko (usunięte przez administratora) Tragedia i beznadzieja totalna. Z “ZAKŁADÓW” w regionie to nawet lepszy jest Zakład w Potulicach... hehe - mały żart na koniec. Nie polecam nikomu absolutnie.

YETI
@Milllll 10.11.2018 06:02

ja również nie polecam pracy w tej firmie

Add

Witam - od pn. mam zacząć tam pracę...Jak tam jest? Szukam rze3telnych opinii...

Abc
@Add 06.10.2018 17:28

Przyjdź i sprawdź sam. Nie czytaj tutaj opinii...

Add
@Abc 06.10.2018 23:43

@Abc - dzięki...bo po tym co tu przeczytałem to się trochę boję tego co tu zastanę

Add
@Abc 06.10.2018 23:43

@Abc - dzięki...bo po tym co tu przeczytałem to się trochę boję tego co tu zastanę

Kamilllaaaa
@Add 06.10.2018 17:28

Beznadziejna firma i warunki pracy. Groszowa wypłata, zero szacunku do pracowników. Brak możliwości rozwoju. Awans tylko dla lizusów małej wredoty z produkcji. Mobbing to tam codzienność. Nie polecam.

Beata
@Add 06.10.2018 17:28

Tyle ofert pracy na rynku a ty naprawdę musisz iść pracować do jednego z najgorszych pracodawców w naszym mieście??? Praca tam to jakaś porażka i masakra.

Amigo

NAJGORSZY ZAKŁAD W BYDGOSZCZY!!! FATALNA A ROBOTA I WARUNKI. ATMOSFERA BEZNADZIEJNA. PONIŻANIE PRACOWNIKÓW TO TAM CODZIENNOŚĆ. NIE POLECAM NIKOMU!!!!

Alicja

@anonymous, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Planujesz związać się z Fronhoffs na dłużej? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Fronhoffs? Co jeszcze możecie dodać na temat tego pracodawcy oraz oferowanych przez niego warunków? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

anonymous
@Alicja 19.06.2018 13:45

Pracuję tu na umowę o pracę.

Taki sobie
@Alicja 19.06.2018 13:45

Witam, pracowałem w tej firmie 9 miesięcy i nie mogłem narzekać. Cóż zdrowie nie pozwoliło na pozostanie dłużej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Agnieszka

To prawda, beznadziejna firma i robota. Krzykaczka to w całym mieście jest znana i nikt do fronhoffsa nie chce iść do roboty. Ta baba powinna dawno w pierdół siedzieć za to co ludziom zrobiłA

anonymous

W tej firmie nikt nie pracuje za najniższą krajową. Nie pisz bzdur !!!.

pracownik
@anonymous 27.06.2018 15:51

Zgadza się, firma nie płaci po minimalnej stawce, która wynosi 13,70 zł na godzinę. Daje o całe - UWAGA - 80 groszy więcej bo 14,50!!!! WOW! Jałmużna.

Abc
@pracownik 08.07.2018 06:51

To ile według Ciebie powinni płacić co?

anonymous
@pracownik 08.07.2018 06:51

To jest najniższa stawka w tej firmie, dla nowej osoby bez doświadczenia i umiejętności na poziomie 0, od tego się zaczyna. Dla dobrze pracujących jest stawka wyższa, są też premie.

anonymous
@pracownik 08.07.2018 06:51

@pracownik. Najniższe wynagrodzenie brutto na godzinę to 12,50 brutto. ( 2100 / 168 = 12,50 )

dada
@anonymous 09.07.2018 14:10

jedna wielka bzdura nic więcej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pracowałam tam i coś wiem o tym więc nie opowiadaj bzdur o doświadczeniu i umiejętnościach bo to temat rzeka !!!!!

Abc
@dada 12.07.2018 19:54

Jak pracowałaś to znaczy że tych umiejętności nie miałaś...

Pracuję tam
@anonymous 09.07.2018 16:32

@anonymous do komentarza z 09.07.2018 16:32 @pracownik do komentarza z 08.07.2018 06:51 Najniższa krajowa brutto to 2100 zł a pełny etat to 160 godzin a nie 168!!! Także minimalna stawka to 13,16 zł/h a nie 12,50! 13,70 zł to minimalna godzinówka dla umów o dzieło i umowy zlecenia. Z Fronhoffsu wychodzi +/- 1624 zł miesięcznie, gdzie minimalna krajowa to 1530 zł - 94 zł więcej. Żadne to kokosy a robota ciężka i stresująca (wiadomo przez kogo...)

Abc
@Pracuję tam 13.07.2018 07:16

No wiadomo... Przez takich pseudo pracowników jak ty (specjalnie z małej litery... Zero szacunku).

znajomy grubasa
@Abc 13.07.2018 09:46

Do Abc - Hahaha a ty masz chyba poziom edukacji równy zero, bo o bardziej debilna odpowiedź naprawdę trudno. I jeszcze ten nawias hahaha! Komedia po prostu. Przedstaw się to będziemy mieli ubaw w firmie hahaha

Abc
@znajomy grubasa 14.07.2018 14:33

Taki mądry to sam się przedstaw...

anonymous
@Pracuję tam 13.07.2018 07:16

@Pracuję tam. Jak byś nie liczył średnio w roku 2018 wychodzi 167,33 godziny miesięcznie ( 2008 godzin / 251 dni pracujących ). Mnożąc jedno razy drugie wychodzi - 2421,5 brutto miesięcznie, co daje 1753,45 netto, czyli jakieś 200 na rękę więcej. A jak ci robota za ciężka i zbyt stresująca to: zmień pracę lub zdobądź wykształcenie, które pozwoli pracować Ci za więcej i lżej.

anonymous
@dada 12.07.2018 19:54

@dada. Co wiesz o doświadczeniu i umiejętnościach? Podziel się proszę swoją wiedzą.

była

Atmosfera na produkcji to tragedia. Ludzie spoko ale szefowa i laborantki to masakra. Zarobki najniższe z całej spożywki w Bydzi. Nie polecam.

DB

beznadziejna firma nie idźcie tam do pracy bo nerwy stracicie szacunku do pracownika zero

Cukierek

To prawda ,jest to najgorszy zakład w Bydgoszczy

Normalna1994

Niestety panie z agencji pracy polecają firmę która jest bardzo daleko od przystanku bardzo długi czas drogi co więcej fatalna dzielnica prze ktorą trzeba przejść i szkoda , że tego panie nie potrafią powiedzieć jednak prosiła bym o wypowiedz pracowników jak wygląda atmosfera w pracy i czy faktycznie jest tam tak sympatycznie :) jak mówią panie z agencji pracy flame employment lub gp people?

Kasia
@Normalna1994 04.08.2018 18:37

Dzielnica faktycznie nieciekawa, daleko od przystanków autobusowych,najgorzej sytuacja wygląda po deszczu wtedy dojście jest fatalne.A atmosfera w pracy jest dobra.Ludzie na produkcji ok ,wszystko wytlumacząm.Ale to mowa tylko o pracownikach produkcyjnych .

Joanna1994

Witam wszystkich prosiła bym o szczere wypowiedzi czy warto podjąć pracę we firmie fronhoffs i jak to wygląda z pieniedzmi przede wszystkim czy dobrze płacą ?? Pozdrawiam :)

kinia
@Joanna1994 30.08.2018 11:12

Warunki fatalne, zarobki wielkości jałmużny. Jeden z najbardziej nieprzyjaznych pracodawców w naszym mieście. Zdecydowanie nie polecam tobie tam pracować.

anonymous

A co byś chciała jeszcze dostać? Na Boże Narodzenie jest minimum 550 zł, na Wielkanoc 250 zł, co roku dofinansowanie w wysokości min 80 zł na kino, basen itp., teraz doszło dofinansowanie kolonii, lub rodzinnych wyjazdów w wysokości ok 400 zł. Piszesz, że praktycznie każda firma w Bydgoszczy jest lepsza, jakoś z opinii na Go Work tego nie wyczytasz. Mam wrażenie, że większość z osób tu piszących to skończyło podstawówkę no może gimnazjum a wymagania jak po Oxfordzie.

anonymous

A wiesz, że ta kontrola nie wykazała żadnych nieprawidłowości? Tego to już się nie chciało napisać.

kinia kej
@anonymous 31.08.2018 14:39

Taaaaa gdyby pogadali z nami pracownikami zamiast wertowania papierów to by zupełnie coś innego wykazało. Gwarantuje to jako wieloletnia pracowniczka. My wiemy jak jest. Także przestań czarować Anonymous. Zjedz lepiej snickersa bo gwiazdorzysz, lub czwarty obiad ;)

Abc
@kinia kej 01.09.2018 19:45

Chodzili na hali to trzeba było podejść i pogadać A nie obrażać innych w necie...

anonymous
@kinia kej 01.09.2018 19:45

Jednego nie rozumiem, jeśli tak Ci źle, łamane są wg Ciebie przepisy prawa pracy to co ty jescze robisz w tej firmie?

kinia kej
@anonymous 03.09.2018 11:38

Jedynym powodem jest mój dojrzały wiek. W przeciwnym razie dawno bym odeszła. A tak zagryzam zęby i staram się dotrzymać te kilka lat do emerytury. A teraz przepraszam bo zaczynamy produkcję i muszę iść.

Jun
@kinia kej 04.09.2018 06:08

W Twoim przypadku dojrzały wiek nie idzie w parze z nabytą mądrością życiową, masz braki obawiające się w tych głupotach, które tu wypisujesz. Zjedz snikersa i popij geriavitem z corega tabs.

Mariella
@Abc 02.09.2018 15:05

No pewno hahahahaha podejść i pogadać hahaha... yhyy A ty w tej firmie pracujesz czy w innej???? hahah Żeby nas em i jej ziomalki gnębiły przez rok albo dłuzej??? Pobudka! haha

Abc
@Mariella 04.09.2018 13:42

Dziękuję ta wypowiedź świadczy o poziomie jaki reprezentują tu osoby piszące te bzdury...

Krys
@Abc 04.09.2018 15:22

To akurat nie są żadne bzdury. Wszyscy wiemy jak by było i jak się u nas na produkcji postęuje z tymi, którzy mają coś do powiedzenia... Przykłady można mnożyć. Także “Abc” to ty nie pisz tu bzdur, bo albo celowo masz poprawiać wizerunek, albo nie masz zielonego pojęcia jak to tu wygląda! Kogokolwiek poziom nie ma tu nic do rzeczy, tylko szacunek do ludzi i sposób ich traktowania w pracy. Tego naszej firmie zawsze brakowało i niewiele się zmieniło poza tym, że wiadoma krzykaczka się trochę uspokoiła.

Abc
@Krys 05.09.2018 12:42

A jaki Wy szacunek okazujecie pracodawcy?

Abc
@Krys 05.09.2018 12:42

A Wy jaki szacunek okazujecie pracodawcy...

magazynier
@Abc 05.09.2018 13:01

taki mata szacunek na jaki se zasłużyliśta........

Abc
@magazynier 05.09.2018 17:11

Słomę z butów wyciągnij...

adam

do Joanna1994 - na tą firmę się mówi prawie tak jak w tym filmie "Koszmar z ulicy Nadrzecznej" więc se sama odpowiedz czy warto tam iść do roboty............. pracowałem 9 miechów i dzięki bardzo. Nigdy więcej w takim badziewiu.

Joanna1994
@adam 31.08.2018 10:52

Panie Adamie po pierwsze panie z agencji pracy mowią , że jest tam taka cudowna atmosfera wymieniam agencja pracy progres , ge people dlatego zobaczyłam te komentarze i chyba im serdecznie podziękuje coś w tym jest , że państwo tak oceniacie firme a nie inaczej...i prosze się nie denerwować piszę kulturalnie..

Abc
@Joanna1994 02.09.2018 21:46

Najlepiej przyjdź i zobacz sama

Joanna1994

Panie z agencji pracy nie napiszę z jakiej bo po co ale zachwalają tę firmę tylko przeraziło mnie dojscie do firmy fatalna dzielnica na prawde czy nie mozna jakos inaczej dostac sie do firmy niz ulicą Chelmińską proszę o pomoc Pozdrawiam

Abc
@Joanna1994 31.08.2018 21:40

Grunwaldzka a potem Jasna?

Dag j
@Joanna1994 31.08.2018 21:40

Nie mają wyjścia bo za to im płacą. Omijaj tę firmę szerokim łukiem.

alicja z krainy czarów
@Joanna1994 31.08.2018 21:40

Jak tak zachwalają to niech tam same pójdą do pracy i popracują kilka tygodni. Zobaczą co to za robota i jak człowieka tam traktują. Jak je emka zwyzywa albo opieprzy z rana kilka razy za to, że jej sie włos nie układa albo, że pogoda kiepska to im szybko radość przejdzie. Nie polecam tam pracować.

Alicja

@AAlicja, nigdzie nie pisałam, że jestem zainteresowana pracą w Fronhoffs. Również masz rację że nie znam tej firmy, dlatego w żadnej mojej wypowiedzi nie znajdziesz mojej opinii o niej - zadaję tylko pytania. Owszem, jestem moderatorem forum, ale nie jest to żadna tajemnica - o roli moderatora możesz przeczytać w regulaminie, który zaakceptowałeś/łaś pisząc komentarz. Moje wpisy możesz rozpoznać po tym, że są oznaczone osobnym kolorem - i zapewniam Cię że nie występuję w jednym wątku pod różnymi nickami. Moją rolą jest aktywizacja użytkowników forum oraz dopytywanie o szczegóły tak, aby osoby zainteresowane pracą w danym miejscu miały pełniejszy obraz sytuacji. Widzisz w tym coś złego? Czemu też Twoim zdaniem miałabym mieć na celu "dokładanie" pracodawcom? @anonymous, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w Fronhoffs. Czy praca w tej firmie jest ciężka i stresująca?

anonymous
@Alicja 12.06.2018 20:56

Ciężko określić czy ciężka i stresująca. Np.: wkładanie biszkoptów do foremki przez 8 godzin to nie jest ciężka praca ale bardzo nudna i monotonna. Osobiście uważam, że jeśli komuś na pracy zależy to zawsze będzie się stresował, ponieważ chce wszystko zrobić najlepiej jak potrafi. Niektórym zawsze będzie ciężko i źle. Dlatego uważam, że jeśli praca komuś nie odpowiada to niech idzie do innej.

yeti
@anonymous 13.06.2018 09:11

...

Alicja

@anonymous, rozumiem, dziękuję i pozdrawiam! @Przez GP people, a czy próbowaliście podejmować te kwestie z odpowiednimi osobami w firmie? @Agnieszka, rozumiem, że pracowałaś w Fronhoffs, tak? Co jeszcze, oprócz podejmowanej przez Ciebie kwestii, mogłabyś napisać na temat pracy w tym miejscu?

anonim

(usunięte przez administratora)

ABC

Drodzy użytkownicy, przypominam wam o regulaminie ( http://motzgraphics.com/regulamin ) który zaakceptowaliście publikując komentarze. Zgodnie z nim opinie zawierające treści obraźliwe, mające na celu obrażenie innej osoby bądź wulgarne mogą być usunięte z wątku. Proszę wszystkich o merytoryczne, uargumentowane wypowiedzi na temat firmy jako pracodawcy. Przypominam również że pomimo tego że publikujecie komentarze bez ujawniania swoich danych osobowych to wciąż ponosicie pełną odpowiedzialność prawną za ich treść - wypowiadacie się na forum publicznym.

P
@ABC 23.05.2018 16:31

tak było i nikt nikogo nie obraza

ABC
@P 23.05.2018 18:58

To się okaże ;)

ewa

masakra już w życiu tam torta nie kupie w piatek

Pracująca na produkcji

A żeby to pierwszy raz u nas było takie przypadek ale to co rok i po kilka a czasem i kilkanaście razy całe kontenery wywalamy bo jest syfilismus. Te z akwarium to same nie wiedzą które wywalić ktore nie i tak idziemy po omacku jak sie trafi. Ja tam juz dawno nic nie tknęłam bo one to sie na produkowaniu tak znaja jak ja na frezarce. Ze ich za to Sanepid na kontroluje to az szok. A jaka to strata jest to glowa mała..

Dgf

Nic już tam nie kupię w życiu

Agata W.

Miałam tam dziś iść na zakupy ale na szczęście koleżanka mnie przestrzegła przed tym co pracuje i żebym tu zerkła. Dlaczego nie wydano komunikatu że było zakażenie na produkcji tylko się zamiata pod dywan to i czeka aż się ktoś otruje....... Wstawiam to na BYDGOSZCZANÓW żeby ostrzec innych ludzi. Kpiny sobie robicie chyba

Smaczny tort z promocji
@Agata W. 08.06.2018 16:04

@Agata.W Szanowna Pani, trzeba umieć pisać, ale również czytać ze zrozumieniem. Jeżeli coś zostało zablokowane i przekazane do utylizacji (czyli wyrzucone w kontenery), to właśnie tylko i wyłącznie dlatego, że zadziały wszystkie procedury jakości działające w zakładzie produkcyjnym. Ewentualny towar niespełniający wymagań jakości został wyeliminowany i niedopuszczony do obrotu. ZNISZCZONY. Osoby takie jak Pani koleżanka działają przeciw swojemu pracodawcy i przekazują niesprawdzone informacje. Współczuję, że ma Pani taką koleżankę. Z pewnością kilka informacji, które koleżanka już nie raz w życiu "w zaufaniu" Pani przekazała, było po prostu jednym wielkim kłamstwem ale to już Pani sprawa, z kim się Pani koleguje. Z tego co wiem, w tym zakładzie jest duża kontrola i nadzór jakości, a osoby negatywnie wypowiadające się o firmie działają tak tylko z powodów osobistych.

pracująca

hehe gdyby był nadzór jakościowy to by nie było syfu w produktach - proste. Rok temu wywalałyśmy kilka razy, dwa lata temu kilkanaście, trzy lata temu też. A ile przeterminowanych jest w magazynie to głowa mała. Także nadzór jakościowy u nas jest taki że wielu pracowników od dawna nic nie je z produkcji bojąc się o zdrowie :)

ABC
@pracująca 09.06.2018 12:49

A jak torty dadzą na stołówkę to wpierdzielasz aż Ci się uszy trzęsą...

anonymous
@pracująca 09.06.2018 12:49

Do pracująca. Co takiego jest przeterminowane w magazynie? Oświeć mnie bo jestem bardzo ciekaw. Osobiście mam nadzieję, że w końcu Ciebie namierzą, wytoczą Ci sprawę cywilną o zniesławienie i zostawią w samych gaciach i staniku. Jestem ciekaw czy rozumiesz jaka jest odpowiedzialność za pisanie kłamstw. Osobiście wielokrotnie jadłem nasze produkty i nigdy mi nie zaszkodziły, nie znam i nigdy nie słyszałem o kliencie, który by się przez nasze produkty rozchorował.

Klus

Hm że nie dopuszczają takich wyrobów do sprzedaży to chyba dobrze świadczy o zakładzie..... Stąd wynika że jest kontola i dbają o dobro konsumenta.

.
@Klus 04.06.2018 18:45

.

.
@Klus 04.06.2018 18:45

.

Alicja

@Bogna, a czy Ty pracowałaś w Fronhoffs? Czy piszesz po prostu z perspektywy klienta firmy? @pracownik, zapewniam Cię, że pracodawca nie ma możliwości usuwania opinii z forum GoWork.pl. Może to zrobić tylko administrator forum w momencie, gdy stwierdzi niezgodność komentarzy z obowiązującym tu regulaminem (http://motzgraphics.com/regulamin ).

AAlicja
@Alicja 06.06.2018 15:14

Alicja, przyznaj się wreszcie. Jesteś pracownikiem lub współpracownikiem GOWORK i twoim jedynym zadaniem jest takie podkręcanie tematu, żeby jątrzyć, ciągnąć ludzi za języki. Przecież dla was w gowork to bardzo ważne, wątek musi się kręcić. Nie może być ciszy w eterze. Taki z ciebie pseudo zainteresowany ewentualny przyszły pracownik. Ty moderator - administrator po prostu jesteś. Siedzisz sobie przed ekranem, czytasz i kombinujesz jakby im (pracodawcom) dołożyć. Ty na oczy żadnej firmy nie widziałaś, o większości nawet nie słyszałaś. Połowa wpisów na tym forum to twoja robota, twoja lub podobnym tobie. A ludzie ci piszą różne głupoty co im do głowy przyjdą... A gowork potem kasuje 1500-4000 pln miesięcznie/firma za utrzymanie dobrego wizerunku, bo przecież oferujecie oczernianym firmom taką pomoc. To taka wasza druga strona, przecież musicie się utrzymać. Jeżeli forumowicze wam nie płacą za swoje wypociny, to ktoś musi. Najlepiej niech więc to będzie ten, którego się zrównuje z błotem. Ot taki biznes sobie ktoś wymyślił.

Bogna

Firma ma opinię dobrego pracodawcy i jak czytam dba o renome swoich wyrobów!!

Alicja

@Paczek Zapoznaj się proszę z regulaminem, gdyż Twoja wypowiedź go łamie. Ponadto, czy mógłbyś mi proszę wyjaśnić co oznacza ten fragment na temat pracowników z Ukrainy? @Olek Z jakiego powodu tak twierdzisz? Czy mógłbyś proszę napisać więcej szczegółów dotyczących pracy w firmie Fronhoffs? Będę Ci niezmiernie wdzięczna.

pracownik
@Alicja 07.05.2018 16:04

tu nie można nic wyjaśnić ani napisać bo fronhoffs usuwa nieprzychylne komentarze i tyle. tylko na stronie (usunięte przez administratora) można przeczytać co ludzie piszą o tej firmie i jakie tam panują okropne warunki. od czasu afery prawie nic się nie poprawiło u nas i taka do robota do (usunięte przez administratora)

pracownik
@pracownik 23.05.2018 08:17

Jak Ci tak ciężko i do d... to dlaczego tam pracujesz? Jak się nie podoba to znajdź człowieku inną robotę.

k

Sehr geehrter Herr Direktor, Wir bitten Sie, an der Produktion dieses Unternehmens zu arbeiten, Ordnung zu schaffen und unsere Arbeitsplätze zu sichern. Mit diesen Damen aus der Produktion und ihren Aktionen werden wir umfallen. Wir bitten Sie in einem offenen Brief - veröffentlichen Sie sie, speichern Sie die Firma und uns. Sie lügen dich an. Es ist schlecht unten, sehr schlecht. Bitte, Matthias. Bitte helfen Sie.

Chef
@k 06.12.2017 20:21

Hallo, danke fur Ihre Brier... Wir werden tun, was wir können....

k

Ja napisałam celowo po niemiecku aby nasz drugi szefo mógł sam poczytać bo babska z produkcji pewnie wciskaja mu ciemnoty.

xxx

Ty magazynier, ty weź się lepiej za swoją robotę, bo dobrze tira nawet nie umiesz z koleżkami załądować. pochwal sie jakiego byka dzisiaj zrobiliscie i jaka obsuwa byla. jak taki dobry z niemca jestes, to trzeba bylo tlumaczyc. I jak ci tak zle tutaj, to zmien robote, o ile cie gdzies jeszcze przyjma. o wygladzie innych magazynier pisze, a sam wyglada tak, ze pożal się Boże. za robote sie wez w koncu, bo z nudow piszesz.

magazynier
@xxx 18.12.2017 15:57

jo jakie kierowniki jesteśta tak firma dziala heehaa a nie na nas zwalajta jak cos nie tak idzie bo ta wasza wina itak

JW
@k 18.12.2017 12:43

A z naszymi ankietami jedna wielka ściema wyszła......... wiedziałyśmy, że to tylko pozerka jest i nic się nie poprawi. Szkoda gadać.

magazynier
@JW 24.01.2018 18:48

a czego sie spodziewaliśta?????! heeehhaaaheee

jj
@JW 24.01.2018 18:48

a jak według Ciebie powinno to wyglądać abyś nie myślał że to ściema?? Oświeć mnie.

Doma
@jj 25.01.2018 12:16

Powino byćć uczciwie a nie jak było no

Olek

By przetrwac w tym zakladzie trzeba byc codziennie po paru setkach spirytusu,i da sie wytrzymac

Paczek

Trzeba byc debilem ,by pracowac w tym zakladzie ,same Ukrainki odchodza to oczyms swiadczy

anonim

(usunięte przez administratora)

js

brawo Łukii w końcu normalnie i z sensem i z głową. trzymaj się pozdróweczka

Aaa

Jedyny co miał odwagę się podpisać. Gratis i wielkie joł

<3

hahahaha jak zawsze z grubej rury i w samo sedno. Trzymaj się dawny "szaraczku" nasz

dolcze gabana

Ty Ciasteczko w przykrotkich spodniach, a ty niby po ciasta w rozowym kartonie nie dygales na dworzec, w czasie pracy. A z technologi dziewczynom tortow nie podbierales ze stolu nawet jak nie wiedziales czy byly juz badane czy dopiero beda. I szkoda ze cie na gore wzieli bo ubaw byl po pachy jak ty do taty dzwoniles przy maszynie bo srubokretem sam sie poslugiwac nie umiales. A tutaj to szok, bo tak ci brawo bija a ile sie z ciebie za plecami nasmiali, za ciuszki i wogole.

asdfg
@dolcze gabana 21.03.2018 19:11

Daj spokój CIASTECZKO i jego poza rządziła :D LGBT pełną gębą :P sam miał więcej za uszami :) więcej go w pracy nie było jak był. To co on może wiedzieć ;)

dfae

Łukasz! znajdź sobie dziewczynę, ożeń się , regularnie i zdrowo ulżyj sobie, zrób dziecko albo i dwójkę, będzie w gratisie 500+, kup mieszkanie na kredyt 30letni, a nie jakieś płacze i żale tu wylewasz, przy okazji oczerniając, pomawiając i szkalując innych. Popatrz na siebie i reformy zacznij wprowadzać w swoim życiu. Twoje "cenne rady, uwagi i spostrzeżenia" zachowaj dla siebie. To ciebie zwolnili, nie ty ich. Ciebie w firmie już dawno nie ma... a wszystko się kręci dalej... bez Ciasteczka. Tylko wstyd ojcu robisz!!! A do emerytury jeszcze trochę mu zostało. Zastanowiłeś się nad tym??! Nie, ty nawet ojca masz za nic.

Lol

Elo Łukii pewno ze Marzenka dobra bo zaliczki daje hehe a ile razy żeś z niej beke mial że stara panna i cos sobie chlopa znalezc nie moze. Wez ty nie sciemniaj że ty taki swiety, do odrabiania innych pierwszy.

joł
@Lol 21.03.2018 23:01

on pewnie też ciągle szuka...

kk
@Lol 21.03.2018 23:01

Dobre!

Tak, to ja :)

Marzena to była i jest moja koleżanka, podobnie jak dziewczyny z produkcji i chłopacy z magazynu. Nigdy z mojej strony nie padło pod ich adresem złe słowo. Przyczyna prosta - zawsze byli fair i nie dawali powodu.

J.

Ty mi Łukasz nie przypisuj komentarzy, których nie napisałam, nie zniżam się do poziomu wypisywania swoich bolączek publicznie anonimowo bądź nie-anonimowo. Straszenie policją też sobie daruj, zwłaszcza po swoim wcześniejszym poście z pomówieniami. Co do twojej osoby - i ja i ty wiemy jakie były powody tego, że się firma z tobą pożegnała (zrobiła to łagodnie, a mogła zrobić ostro), sam na to pilnie pracowałeś. Nie rób z siebie cierpiętnika, bo nie tak wyglądały fakty. Z mojej strony to koniec korespondencji, jeśli jeszcze masz mi coś do powiedzenia to miej odwagę powiedzieć to w twarz a nie na publicznym portalu. Dziecinada. Justyna

Tak, to ja :)
@J. 23.03.2018 08:46

Witam. Szacunek za podpis. To czy nie pisałaś to się okaże, forma jest jedynie przypuszczająca, zresztą zgłosiłem to jedynie dla ustalenia osób, które wmieszały tu moich rodziców, co uważam za totalne dno i nie ma z mojej strony na to przyzwolenia i naprawdę spodziewałem się wszystkiego, ale nie tego!!! Nie mam zamaru robić żadnej afery. Nie zamierzam też tu uczestniczyć w żadnych dyskusyjkach. Napisałem to co chciałem i tak jak chciałem, jedynie jako przestroga przed Tobą i Twoją kumpeleczką dla innych, w formie mojej osobistej oceny opartej na długiej i bliskiej współpracy oraz jako drobna obrona pani M, która została tu potraktowana bardzo przesadnie i naprawdę nie jest taka zła. Najlepszym z tego zwolnienia jest akurat to, że nie muszę ani Tobie, ani tej pani obok już patrzeć i mówić w twarz - stąd taka forma. Nie jest to też żden atak na firmę, która lubię, mam tam wielu znajomych, z wieloma jestem w kontakcie - także nic podobnego! Ode mnie masz Oscara za grę aktorską, bo sama Jane Fonda mogłaby się od Ciebie uczyć. Na tym kończę i nic z mojej strony tu się nie pojawi więcej. Łukasz

anonim

(usunięte przez administratora)

abc

Brawo Brawo Łuki!!!

Św. Łukasz Ewangelista

@Tak, to ja :) 21.03.2018 01:24 Łk 6, 41-42 Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? Jak możesz mówić swemu bratu: "Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku", gdy sam belki w swoim oku nie widzisz? Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka swego brata.

obserw
@Św. Łukasz Ewangelista 21.03.2018 23:08

Motylek Luks całe życie z belką w oku lata, a matka w optyku na niego robi i tego nie widzi.

iii
@obserw 22.03.2018 06:35

.

Szukająca pracy

Dzień dobry ja miałam przyjść do pracy w tej firmie też przez GP i natknęłam się na ten artykuł szukając opinii bo babki w agencji tego nie mówią oczywiste. Także przestrzegam i zrezygnowałam. Tu też opinie koszmarek. Pozdrawiam szukaczy pracy. (usunięte przez administratora)

Pracowałam przez GP

Pracowałam w tej firmie ponad 6 miesięcy przez agencję GP People ze Śniadeckich. Szukali od zaraz, na ogłoszeniu był dopisek "miła atmosfera pracy". Poszłam i zderzyłam się jak se ścianą. Fatalna organizacja, bałagan, ciągłe przeskakiwanie z jednego na drugie.(usunięte przez administratora) W chłodni trzeba wszystkiego szukać, nikt nie wie co gdzie jest(usunięte przez administratora) Nie polecam.

buuu
@Pracowałam przez GP 02.02.2018 14:32

No laska, co ty! Przecież pracownik produkcji nie wchodzi do chłodni. Nie tam jest miejsce pracy pracowników produkcyjnych.

Abc
@Pracowałam przez GP 02.02.2018 14:32

Kolejna ściema... Pracownicy produkcyjni nie pracują w chłodni...

NK
@buuu 02.02.2018 15:18

pewno, że się wchodzi i do chłodni i do magazynu. brygadzistki nas same wysyłaja. trzeba cos przynieść albo pozawozić czy policzyć. pracuję ma produkcji juz 2 lata i ze sto razybyłam. co za głupotę piszecie.

Zostaw opinię o Fronhoffs - Bydgoszcz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fronhoffs