Umbrella Holding Sp. z o.o.
2 433 6 1

Opinie o Umbrella Holding Sp. z o.o.

Były ochroniarz

Jak większość firm ochroniarskich kolejna złodziejska firma. Kombinują jak tylko mogą. Oszukują na kasie i godzinach !!! Jednym słowem wyzysk !!!

Patrycja
@Były ochroniarz 01.12.2018 20:10

Oskarżenie oszustwa jest według prawa poważnym zarzutem. Nie neguję, że spotkały Cię takie sytuacje, jednak publikowanie takich oskarżeń na forum publicznym może wiązać się z konsekwencjami. Może warto zaczekać z tego typu osądami do czasu oficjalnego rozstrzygnięcia sprawy?

Security

Moje sugestie dla Umbrella Holding Sp. z o.o.: Nie warto pracować dla tej firmy. Szkoda nerwów !!! problem z kasą i pieniędzmi. Cwaniaczki !!!

Anonymous

Witam. Czy orientuje sie ktos jakich warunkow placowych mozna sie spodziewać na stanowisku specjalista ds.ochrony? Warto ogole aplikowac czy praca w oparciu o zlecenie za jakieś grosze?

Maro
@Anonymous 04.11.2018 17:44

nie warto, szkoda czasu i nerwow na tą "firme"

anonymous
@Maro 08.11.2018 00:11

Aż tak zle? A orientujesz sie moze jak wyglada sytuacja z kasa? @Storm Dzieki ale taka opinia nie wiele mi daje...

Patrycja
@anonymous 08.11.2018 07:08

Proszę byście wypowiadali się w sposób rzetelny. Użytkownik @anonymous zapytał o konkretne kwestie dotyczące pracy w firmie Umbrella Holding. Obrażanie osób trzecich, czy lakoniczne komentarze nie stanowią odpowiedzi na pytanie. Jeśli chcecie opisać sytuację panującą w firmie, zróbcie to w sposób merytoryczny. Zachęcam do wyrażania opinii.

nie polecam

na początku do tych wszystkich negatywnych opinii podeszłam z prymróżeniem oka, ale teraz myślę, że jednak mają jakieś swoje uzasadnienie. Po rozmowie kwalifikacyjnej nie mogę polecić tej firmy jako potencjalnego pracodawcy. Rekruterka ubrana w rozszarpany strój, jakby była po spotkaniu z dzikim zwierzęciem, a jej koleżanka w koszulce z napisem "co się gapisz? kota nie widziałeś?" już na samym początku uświadomiły mi, że nie jest to godna firma do podjęcia zatrudnienia. Żaden porządny pracodawca nie pozwoliłby sobie na takie nadszarpnięcie wizerunku i braku profesjonalizmu podczas rozmowy rekrutacyjnej, chociażby obowiązującego jakiegokolwiek dress codu podczas umawianych spotkań i odpowiedzi zwrotnej po przeprowadzonej rozmowie. (usunięte przez administratora)

ana
@nie polecam 29.06.2017 13:58

nie polecasz firmy bo stroj rekruterek nie odpowiada Twojemu wyobrażeniu? Brawo. A nie przyszło Ci do głowy, że może firma odeszła od sztywnego dress codu? że atmosfera i swoboda w pracy jest lepsza?

Paulina
@nie polecam 29.06.2017 13:58

Tak, miałam też tą wątpliwą przyjemność być na rozmowie, w Gdańsku u Pani M. Jeśli to ma być luźny strój, to może niech sobie w stroju plażowym posiedzi, bo w zasadzie do tego jej niewiele brakowało, szorty o długości ledwo za pośladki, sposób rozmowy i intonacji jakby ktoś jej zasilanie odcinał, siedzi z rozdziobaną buzią i Yyyy yy Yyyyy. Ciekawa jestem natomiast jak Pani M. oceniłaby mnie jakbym sama przyszła w luźnym stroju, myślę że wówczas zmieniłby się pogląd firmy na takie rzeczy.. (usunięte przez administratora)

kama
@nie polecam 29.06.2017 13:58

@nie polecam to chyba bylysmy tego samego dnia na rozmowie, bo tez przypominam sobie poszarpana panią M. i jej koleżankę w koszulce z kotem. W ogóle odniosłam wrażenie ze tam w biurze panuje jeden wielki chaos - wszyscy wszystko pakowali do kartonów, kazdy na siebie warczal, pani Marta, ktora prowadzila rozmowe co chwile odbierała telefony. Aplikowalam tam na stanowisko pracownika call center.

Ja bynajmniej potrafię się przedstawić - Stefan Ko
@kama 05.08.2017 15:03

Szkoda, ze w szkole sobie tak nie przypominałaś,- jeśli tak by było to zapewne nie aplikowałabyś na Call center i nie obgadywała osób, które Cię rekrutowały.- A widocznie nic sobą nie reprezentowałaś skoro nie zostałaś zatrudniona w śmiesznym Call center. A ja w ogóle odnoszę wrażenie , ze masz jakieś kompleksy. Ludzie weźcie się do roboty , a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla zasady - internetowe TROLE!!

kama
@Ja bynajmniej potrafię się przedstawić - Stefan Ko 08.08.2017 21:07

A przepraszam, call center to jakas gorsza kategoria osób, że piszesz o nim "smieszne" call center? Pracę dostałam, ale się na nią nie zdecydowałam. I na koniec, jesli pouczasz innych, jesli piszesz, że w szkole sobie tak nie przypominałam - zastanów się co Ty w niej robiłes. Bo gdybys uważał na lekcjach, to wiedziałbys, że "bynajmniej" nie jest synonimem słowa przynajmniej, a partykułą wzmaciającą przeczenie w wypowiedzi. Tak, wiem, dużo trudnych słów. Nie wiem czy nadążasz. Ogólnie, mam na mysli to, że zanim zaczniesz wytykać komus niedouczenie, zacznij od siebie. Ja na rozmowę poszłam ubrana odpowiednio. Pani, która mnie rekrutowała odpowiednio ubrana nie była. Tyle.

K
@kama 16.08.2017 21:38

Nie zapomnij zapytać Google co oznacza stwierdzenie "Internetowy Troll "

Xoxox
@K 21.08.2017 08:06

A czy ktos z was rekrutowal w Gdańsku na stanowisko specjalisty do kadr i plac ?

a
@Xoxox 22.08.2017 21:52

Ja tam chwilę pracowałam, dosłownie kilka mcy, więcej się nie dało, bałagan jakich mało, jeśli nie chcesz stracić czasu, to proponuję szukać w innym miejscu pracy.

daniel

no rozwaliles mnie tym wpisem :) czasem warto wejsc na forum :)

daniel
@kama 16.08.2017 21:38

Brawo :) nalezalo sie

Anonymous

Nie wypłacono mi należnych pieniędzy.

Patrycja
@Anonymous 31.10.2018 18:19

Często zdarza się, że opóźnienia w wynagrodzeniach wiążą się z przejściowymi problemami finansowymi w firmie. Czy próbowałeś udać się w tej sprawie do działu Kadr i Płac? A może podjąłeś na ten temat rozmowy z szefostwem? Sytuacje warto wyjaśniać na miejscu w firmie, gdyż tylko tam znajdziesz pomoc i rzetelne wskazówki.

Patrycja

@Dragon, czy aby na pewno nie można powiedzieć o firmie nic choćby neutralnego? @daniel, co masz na myśli jeśli chodzi o "opinie, które nie są w całości publikowane"? Wszystkie wpisy, które są zgodne z regulaminem forum GoWork.pl są publikowane na forum. Zatem jeśli piszesz w sposób kulturalny i zgodny z regulaminem możesz być pewien, że Twój wpis pojawi się na forum. http://motzgraphics.com/regulamin

Dragon

Witam Wszystkich. Tak Agencja jest jedną z najgorszych w której miałem przyjemność współpracować.(usunięte przez administratora) Nie polecam zawierania współpracy z tą firmą ponieważ nie jest kompetentna. (usunięte przez administratora)

Patrycja

@daniel, czy możesz powiedzieć coś na temat benefitów pozapłacowych w firmie? Czy takowe były dostępne dla pracowników w czasie gdy pracowałeś w Umbrella Holding? @Old, próbowałeś kierować swoje uwagi za pośrednictwem strony internetowej firmy? Jeśli chcesz by osoby w firmie zapoznały się z Twoimi wątpliwościami, warto nawiązać kontakt z firmą w inny sposób niż za pomocą komentarza w serwisie.

daniel
@Patrycja 03.09.2018 08:03

witam pani Patrycjo nie wiem czy wogole jest sens pisania czego kolwiek poniewaz opinie nie sa w calosci publikowane,odnosnie dodatkowych pieniedzy ze strony firmy nie slyszalem jest byl tzw ranking najlepszych A.O. ale osobiscie nie slyszalem by ktos dostal dodatkowa kase ,za to kary w firmie umbrella byly i sa napewno po dzien dzisiejszy wlepiane,mam nadzieje ze moj wpis pojawi sie na forum :)

anonim

(usunięte przez administratora)

daniel

witam,tak wlasnie dziala firma wiem to z wlasnego doswiadczenia bo pracowalem 1,5 roku (usunięte przez administratora)

Old

Moja rada dla firmy proszę zmienić osobę z pod numeru 663193211 ponieważ nikt nie odbiera telefonu.Oddzwania w dniu rekrutacji albo wcale.

Patrycja

@dżaga, czy zgłaszałaś swoje uwagi do osób odpowiedzialnych za zaistniała sytuację? Co chciałaś nam przekazać za pośrednictwem swojej opinii? Nie zniechęcam do aktywności jednak pamiętaj, że każdy zarzut napisany w Internecie może mieć swoje konsekwencje w świecie realnym. @daniel, pracujesz obecnie w Umbrella Holding? Możesz powiedzieć nam coś na temat atmosfery w firmie? @..., czy możesz wypowiedzieć się odnośnie benefitów pozapłacowych w firmie? Jak wygląda ten aspekt w Umbrella Holding?

anonymous

Oszukancy,nie płacą tyle ile powinni,obcinają za godziny,jakieś kary stosują ,nie warto na dziadów pracować!! Odradzam!!

...
@anonymous 24.07.2018 16:22

Dziecko- renta była 15 - go a Ty chyba właśnie wytrzeźwiałeś lejąc swoje żale- trollu INTERNETOWY. Jeśli ktoś chce pracować i jest uczciwy i robotny a przede wszystkim nie leci w kulki to może w tej firmie dużo zarobić. No ale anonymus obudził się 25 , że renta się nie zgadza!

Patrycja

Czy ktoś może udzielić odpowiedzi użytkownikowi @Joanna? @Joanna, czy jesteś zainteresowana pracą w firmie? Jeśli tak na oficjalnej stronie firmy przedstawione są aktualne oferty pracy. Dla Ciebie i innych potencjalnie zainteresowanych osób przesyłam link: http://www.umbrellaholding.pl/umbrella-holding/oferty-pracy.php . Zamierzasz aplikować na któreś z wymienionych na stronie stanowisk?

Joanna

Jakie opinie co to tej firmy działające na terenie Włocławka?

Patrycja

@znudzony, czy opóźnienie wynagrodzenia jest spowodowane przejściowymi kłopotami w firmie? Czy próbowałeś zgłaszać swoje uwagi do kierownictwa jeśli sytuacja związana z wynagrodzeniem jest dla Ciebie problematyczna? Czy takie rozmowy przyniosły skutki? @jerzyek, możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Co dokładnie chciałeś nam przekazać za pośrednictwem swojej wiadomości? Jak wygląda kwestia warunków pracy w tym miejscu?

Łyźślusa

Bynajmniej w Łodzi sytuacja wygląda tak: co innego obiecują co innego płacą system motywacyjny jest obiecują kasę ze ujęcia tylko co z tego jak i tak jej nie dostaniesz a jak się upomnisz to zaczynają się groźby i nerwowa atmosfera. Firma do do bani. Nie polecam!!!

Parasol
@Łyźślusa 03.07.2018 05:27

Tak zarządza Łodzio J Ś z Warszawy. Dlatego tak to wygląda.

znudzony
@Łyźślusa 03.07.2018 05:27

Po prostu to jest Firma Umbrella. Ciekawe kiedy przyjdzie wynagrodzenie za Czerwiec

jerzyek

Masakra! Nie polecam !

Patrycja

@Łyźślusa, czy zgłaszałaś swoje uwagi do kierownictwa jeśli ostateczna oferta nie była zgodna z początkowymi założeniami? Możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy w tym miejscu? @parasol Łudz, czy jesteś pracownikiem firmy? Możesz podzielić z nam informacjami na temat atmosfery panującej w Umbrella Holding?

Inzynier

Faktycznie w Łodzi firma się sypie jak stare budownictwo.

parasol Łudz
@Inzynier 22.06.2018 18:10

Bo po P.B opiekę nad Łodzią przejął (usunięte przez administratora)

Patrycja

@Inzynier, czy to potwierdzona informacja? @Łódź, czy jesteś w dalszym ciągu pracownikiem firmy? Mógłbyś podzielić się z nami informacjami na temat atmosfery panującej w tym miejscu? @No ja, mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?

Łódź

W Łodzi odkąd odszedl nasz kierownik ludzie uciekają (usunięte przez administratora)

Pracownik

Pracuję w Umbrelli w Bydgoszczy. Jak czytam te wszystkie opinie to nie chce mi się wierzyć jak jest w tej firmie. 11,40 zł netto. Wypłata na czas. Żadnych problemów z grafikiem, koordynator dopasowuje ilość godzin do możliwości pracownika. Kontakt z koordynatorem b.dobry. O każdej porze można się do niego dodzwonić. Nie ma problemu z załatwieniem każdej sprawy. Osobiście mi bardzo przyjemnie się pracuje. Pracowałem na obiektach Sephory, Sano. Polecam

JJJ
@Pracownik 07.06.2018 19:47

Zgadzam się, jedli ktos normalnie podchodzi do pracy i do swoich obowiązków to w tej firmie wszystko można załatwić i nawet otrzymać jakies dodatki do wynagrodzenia jesli tylko chce się pracować ! Osoby, które chcą pracować będą tu miały bardzo dobrze

Rambo
@Pracownik 07.06.2018 19:47

11,40 zł netto na godzinę, to rzeczywiście powalająca stawka :D

Adam
@Pracownik 07.06.2018 19:47

To chyba jesteś jego popychadłem i odwalasz za niego robotę lub sam jesteś tym pseudo Koordynatorem który zapewne nie ma żadnych kwalifikacji do pracy na tym stanowisku jak większość menadżerów w Umbrelli. Ustawa o ochronie jasno mówi że osoba kontrolująca(MENADŻER) powinna posiadać wpis na listę KPO, a nie być zwykłym cieciem z jakiegoś sklepu

Patrycja

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat obecnej sytuacji w Umbrella Holding? @no ja, czy ktoś z przedstawicieli pracowników w firmie próbował podjąć rozmowy z szefostwem celem poprawienia sytuacji? @parasol, czy jest możliwość, że opóźnienia mogą być związane z przejściowymi problemami finansowymi w Umbrella Holding?

No ja
@Patrycja 17.06.2018 09:33

Nie jest to pierwszy raz, taka raczej cykliczna zagrywka, dla pracowników niezrozumiała gdyż do 15-ego to do 15-ego a nie 18-ego.

Patrycja

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat atmosfery w Umbrella Holding? @Pracownik, @JJJ, dziękuję za merytoryczną opinię na temat warunków pracy. Czy możecie podzielić się informacjami na temat możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia/kursy?

Jakub Ciec z Umbrelli

Nie polecam tej agencji. Obiecuja co innego a potem wychodzi ze pracujesz za mniej niz powinienes. (usunięte przez administratora)

BYŁY CIEĆ
@Jakub Ciec z Umbrelli 10.04.2018 14:06

Święte słowa (usunięte przez administratora) Sam też odszedłem.

Rambo
@Jakub Ciec z Umbrelli 10.04.2018 14:06

Czyli taki drugi Solod czy Juwentus? :)

Patrycja

@Anton, jestem moderatorem forum GoWork.pl. Pomagam użytkownikom forum uzyskać jak największą ilość merytorycznych i ważnych informacji na temat warunków pracy, atmosfery, benefitów pozapłacowych czy możliwości rozwoju w danej firmie. Forum GoWork.pl jest bardzo ważnym miejscem dla osób, które szukają zatrudnienia, ponieważ pomaga im podjąć decyzje o aplikowaniu lub nie aplikowaniu do danego miejsca. Staram się dbać o to by poziom dyskusji na forum był merytoryczny a co za tym idzie by prawdziwi ludzie, czytający to forum w świecie realnym czerpali z Internetowych opinii jak najwięcej przydatnej wiedzy. Zawsze informuje, że poważne zarzuty napisane w Internecie mogą mieć konsekwencje w świecie realnym. Dotyczy to jednak każdej opinii napisanej pod adresem osoby trzeciej w Internecie - mówi o tym polskie prawo. Ale rzetelna opinia, która jest zgodna z regulaminem serwisu to nie zarzut i nie przysporzy nikomu żadnych problemów. Może jednak zdziałać dużo dobrego - szczególnie dla osób zainteresowanych pracą. Rozumiem obawy, jednak zauważ proszę, że nigdy nie proszę nikogo o podanie swoich danych personalnych i pytań, które mogłyby zidentyfikować danego użytkownika. W celu rozwiania wątpliwości zapraszam do zapoznania się z zakładką FAQ dla użytkowników. Podaję link: http://motzgraphics.com/faq_uzytkownicy Czy teraz mógłbyś podzielić się z nami informacjami na temat możliwości rozwoju w Umbrella Holding?

Patrycja

anonymous, czy mógłbyś doprecyzować swoją opinię na temat pracy w firmie Umbrella Holding? Dlaczego według Ciebie "firma jest dobra"? @Anton, dlaczego pracownicy mięliby stracić pracę? Czy mogłabyś/mógłbyś wypowiedzieć się na temat możliwości rozwoju w firmie Umbrella Holding? @Anonim, czy dysponujesz informacjami na temat tego czy w firmie zaszły jakieś zmiany?

Anton
@Patrycja 28.05.2018 22:27

Pani Patrycjo, w firmie pracuje od kilku lat, znam przypadek osoby która głośno krytykowała działania swojego koordynatora i z pracą się pożegnała, dlatego uważam że jeżeli chce pani od Nas uzyskać informacje na temat pracy w Umbrelli to przynajmniej ja chciałbym wiedzieć kim pani jest.

Patrycja

@Nie polecam, przedstawiłbyś dokładnie, co działo się w Umbrella Holding w trakcie Twojej pracy w tej firmie? Co powodowało sytuacje stresogenne, o których wspomniałeś w swoim poście? Proszę Cię o uargumentowanie swojej poprzedniej opinii zamieszczonej na tym forum. Będzie ona interesująca dla innych użytkowników poszukujących aktualnych informacji o tej firmie.

Anton
@Patrycja 11.05.2018 12:55

A pani może się przedstawi kim jest, bo tak pani wypytuje o wszystko, my się tu przed panią otwieramy a potem my prace stracimy

anonymous

Dobra firma

Patrycja

@Anonim, biorąc pod uwagę to o czym wspomniał @Zadowolony, w każdym z oddziałów sytuacja wygląda inaczej. Umbrella Holding posiada sześć oddziałów w całej Polsce. Między innymi w Kielcach, Łodzi, Gdańsku i Szczecinie. Której lokalizacji dotyczy Twoja opinia? Czy uważasz, że ilość obowiązków jest proporcjonalna do otrzymywanego wynagrodzenia w firmie Umbrella Holding?

Zostaw opinię o Umbrella Holding Sp. z o.o. - Gdańsk

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Umbrella Holding Sp. z o.o.