Avida Sp. zo.o
2 91 6 1

Opinie o Avida Sp. zo.o

Stefan

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Jaka jest atmosfera w pracy?

Ania
@Stefan 16.08.2018 16:36

Jak najbardziej - Avida rozwija swoje zespoły, tak więc działania rekrutacyjne prowadzone są głównie na stanowisko związane z obsługą Klienta w temacie sprzedaży produktów kredytowych. Zapraszam do zakładki na profilu Avidy na obecnym portalu Gowork: http://motzgraphics.com/praca/avida-sp.-zo.o;pr a także na stronę www oraz facebook i instagram, gdzie oprócz treści kierowanych do Avidowych partnerów, czy potencjalnych Klientów, są publikacje i zdjęcia oddające także klimat panujący w Avidzie :) W związku z tym, że klimat w każdej firmie stanowią ludzie, to także od Ciebie - Potencjalny Pracowniku - zależy co wniesiesz od siebie :)

Żaneta
@Ania 20.08.2018 11:06

Dla sprostowania...Ciągle szukają bo ciągle ktoś się zwalnia. Pozdrawiam

Joanna
@Żaneta 28.08.2018 09:42

Wiesz może, co jest powodem tego, że pracownicy firmy Avida decydują się na odejście? Ma to związek z ilością obowiązków, które na nich spoczywają, czy może głównym czynnikiem są zarobki, które oferuje firma? Mogłabyś napisać coś więcej na ten temat? Twoja opinia w tej sprawie może być dla wielu osób kluczowa.

Ania
@Joanna 28.11.2018 12:22

Witaj. Powodów dlaczego ludzie decydują się o zakończeniu pracy w danym miejscu, zapewne jest wiele. Każda firma zdecydowanie ma w tym już jakieś doświadczenie. Co do pracy w Avidzie to należy pamiętać, że po pierwsze jest to sprzedaż, po drugie produktów bankowych. W sprzedaży (niezależnie jakiego przedmiotu czy usługi) nie każdy się odnajduje. Zazwyczaj ma jakieś wyobrażenie na ten temat, jednak wszystko "wychodzi w praniu". Produkty bankowe i temat finansów nie jest bardzo złożony, pod warunkiem, że ktoś nastawi się na zdobywanie wiedzy i niezbędnych umiejętności, co, zważywszy na wielość ofert jakie mamy w sprzedaży, jest niezbędne. Tak więc w swoich szeregach mamy Pracowników, którzy zdecydowanie odnaleźli się w obu tych kwestiach i są z nami od 5 czy 3 lat, ale też są tacy którzy byli z nami zdecydowanie krócej i zakończyli współpracę np.po okresie próbnym. Zdecydowanie każdy ma wolny wybór, gdzie będzie pracować - całe szczęście :) Nie chcąc za dużo rozpisywać się w tej kwestii, bo ma to być komentarz, a nie cały artykuł :) jeśli kogoś interesują procesy rekrutacyjne i motywy dzisiejszych pracowników, zachęcam zapoznać się z terminem "generacja Z" - to może wiele wyjaśnić :) Serdecznie pozdrawiam.

Mikołaj
@Ania 28.11.2018 14:10

Uważasz, że praca w firmie Avida będzie dobrym miejscem pracy dla osób młodych bez doświadczenia zawodowego? Tak, jak napisałaś w komentarzu, jest to sprzedaż produktów bankowych, także zastanawia mnie, czy osoba mająca predyspozycję do tego typu pracy może liczyć na szereg szkoleń oraz pomoc innych pracowników, aby móc krok po kroku zostać wprowadzonym w realia tego typu stanowiska? Jeżeli możesz, to wyraź swoje zdanie na ten temat.

Ula
@Mikołaj 08.01.2019 08:25

Tak, jak najbardziej to miejsce dla takich ludzi.

Mikołaj
@Ula 08.01.2019 21:09

Dziękuję za odpowiedź. Wiesz może, czy będąc już zatrudnionym w firmie Avida można liczyć na odpowiedni rozwój zawodowy? Pracodawca organizuje cykliczne kursy bądź szkolenia, które mają za zadanie podnieść kwalifikacje zatrudnionych pracowników? Chciałbym, abyś napisała, jak to wygląda w rzeczywistości.

Ula
@Mikołaj 17.01.2019 10:28

Nie byłam na żadnym. Nie wiem. Może są. Ale to może ktoś inny się wypowie. Ja pracuję tu krótko.

anonim

(usunięte przez administratora)

adamos

Przygotuj się jak do większości rozmów o pracę - wiedz do kogo idziesz na rozmowę :) bo w dzisiejszych czasach to nie jest oczywiste ;) czemu akurat tam, czy miałeś coś wspólnego z branżą (jeśli nie, to że chcesz uczyć :) ) w czym masz doświadczenie - ogarnij swoje cv, wejdź na ich stronę - poczytaj, ubierz się ładnie i nie spinaj się - nerwy człeka zjadają, ważny jest luz, bo wtedy jesteśmy sobą! good luck.

anonymous

Moja synowa zatrudniona jest w tej firmie sporo lat jest bardzo zadowolona

Joanna

@Marco Polo, użytkownicy forum, na podstawie opinii tu zawartych, mogą podjąć decyzję odnośnie aplikowania bądź nie aplikowania do firmy Avida. Każda merytoryczna opinia będzie bardzo pomocna i pomoże osobom zainteresowanym uzyskać informację o firmie. Czy mógłbyś powiedzieć coś na temat możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników są organizowane szkolenia/kursy podnoszące ich kwalifikacje?

Administrator

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tej firmy? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych ciekawostek o Avida Sp. zo.o jako pracodawcy.

Marco Polo
@Administrator 25.05.2018 11:08

Nie mamy czasu na siedzenie bezproduktywnie na necie, bo...pracujemy ;) Jak ktoś chce przekonać się jak tu jest - zapraszamy w szeregi :) A tym, którzy wylewają tutaj żale - cóż, tylko współczuć, że ich nowa praca jest na tyle niefajna, że mają czas i ochotę smarować w sieci tutaj przeciwko innej firmie. Widać w wielu miejscach nie jest Wam za dobrze, tak więc pytanie na ile Wasze opinie są obiektywne ;) Tymczasem borem lasem - ja wracam do pracy! Dobrego dnia Everyone!

Joanna

@hyt wszelkie opinie mogą być usuwane w sytuacji gdy łamią regulamin http://motzgraphics.com/regulamin A więc, gdy zawierają min. pomówienia, wulgaryzmy i oszczerstwa. Każda wypowiedź, pozytywna jak i negatywna ma istotę bycia na forum, gdy jest uargumentowana. @Iza jeśli czegoś się dowiesz pod kątem warunków i atomsfery pracy, to proszę podziel się z nami swoją wiedzą.

hyt
@Joanna 21.04.2018 11:21

Joanno raczej usuwane są te które mówią prawdę i nie podobają się Wam...hi hi hi

Iza

Czy dobrze pracuje się w firmie? Tak rzadko piszecie więc pomyślałam, że jest dobrze.

Wiola

Hmmm chyba nie wszystkie opinie są dodane?

Darek

Może niektórzy pracują w niewłaściwym miejscu? Może warto zastanowić się nad zmianą firmy. Ja jestem bardzo zadowolona i oby się nic nie zepsuło to będzie ok.

Tadzio
@Darek 13.08.2017 16:55

a jakie są zarobki ?

Julita

Najgorsi to są pracownicy,którym nie chce się pracować! Przecież zawsze można zmienić pracę!

Ww

"Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"...ale fakt jest taki że to kiepska firma, kiepskie szkolenia, kiepski sprzęt biurowy, kiepska płaca....chyba auta mają w miarę nowe hi hi

On

Najgorsze są te niby szkolenia, które nic nie wnoszą.

AAndzia

Ja pracuję w Avidzie w Szczecinie już rok i jestem bardzo zadowolona. Pewnie,że bywa ciężko ale jak się chce i lubi to co się robi to kasa wynagradza wszystko. Na pewno nie jest to praca dla osób które myślą,że hajs sam im wpadnie do portfela.

Miki
@AAndzia 19.09.2017 13:24

A czy są jakieś benefity od firmy? Po tym poznasz dobra firmę he he. Firmę która nie tylko daje zarobić Ale także docenia pracowników?

Łukas
@Miki 21.09.2017 08:21

Nie ma bonów i benefitów na świeta. Łaskawie po trzech miesiacach multisport za stówe

Danuta

Czy możecie podpowiedzieć kilka informacji o pracy dla doradcy klienta? Jakie wymagania może firma postawić kandydatowi? Jak się pracuje, w jakiej atmosferze? Bardzo proszę o kilka informacji bo opinie są różne.

Dawid

Możecie mi podpowiedzieć coś w temacie pracy dla mobilnego doradcy? Jakie wymagania stawia firma przed kandydatem?

Dawid

Generalnie to jest tak, że w pracy trzeba pracować. Jeśli ktoś chce się obijać to ręczę , że nie będzie zadowolony ponieważ nikt nie chce za takich leni pracować. Stąd biorą się w firmie kłótnie między ludźmi.

...
@Dawid 14.09.2017 08:39

Kłótnie to się biorą przez intrygi...

Kasa

Nie polecam

Doniedawna

Chcę powiedzieć, że Avida to normalna firma bez jakichś szaleństw. W życiu zawsze może się coś wydarzyć !!

Tiwo
@Doniedawna 10.09.2017 12:43

Żart?

kik

Ja tu pracuję kilka lat i nie wiem o co chodzi tym co tak psioczą. Jestem mega zadowolony - fajny zespół, super atmosfera między ludźmi, naprawdę wiele różnych zadań w ramach obsługi Klienta. Widziałem różne osoby - takie, co super dają radę i takich co się poddali po krótkim czasie. Nie każdy odnajduje się w sprzedaży, tym bardziej w finansach , więc luz. Skoro Ci się nie podobało narzekaczu to, zamiast tracić czas przed kompem, idź tam, gdzie Ci lepiej - proste? proste :)

Dawidziuk

Mam zamiar aplikować do Avidy i poczytałem wpisy na tym wątku. Trochę jestem nimi zniesmaczony ponieważ słyszałem opinie że to dobry pracodawca. Wszędzie mogą zdarzyć się różne sytuacje, firma jak każda nie jest idealna i może mieć jakieś mankamenty.

Tyuio
@Dawidziuk 02.09.2017 16:45

Ale nie aż takie....sprobuj a się przekonasz

Rower

Szkoda życia aplikujcie gdzie indziej....

Daniel

Aplikowałem do firmy Avida ponieważ wiem, że mają dobrą opinię jako pracodawca. Trochę zastanawiające są niektóre wpisy ale wiem również, że nie ma idealnych firm

I

Praca w tej firmie jest bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo NUDNA...

Joanna

@Kuba - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Avida Sp. zo.o? Na jakim stanowisku pracujesz, bądź pracowałeś? Z Twojego wpisy wnioskuję, że negatywnie oceniasz pracę w firmie - co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla osób zainteresowanych podjęciem zatrudnienia w Avida.

Marian
@Joanna 21.08.2017 15:07

Sama dobrze wiesz dlaczego ludzie przestrzegają przed pracą w tej firmie...po co pytać

Danuśka

Bardzo ucieszyłam się, że podpisują umowę o pracę. Rzadko spotyka się takie firmy, trochę mnie zastanawia dlaczego niektórzy chcą przestrzec przed firmą ?

Wojtek
@Danuśka 07.08.2017 11:26

Ha ha ha rzadko spotyka się firmy które podpisuja umowę o pracę? To gdzie Ty wcześniej pracowałaś? Na budowie? Na mnie najniższa krajowa i podpisana umowa wrażenia nie robi....

Kuba
@Danuśka 07.08.2017 11:26

Podpisz umowę popracuj trochę w tej firmie to zobaczysz dlaczego inni przestrzegają przed podjęciem tam pracy

Huragan

Interesuje mnie praca w firmie jako doradca klienta dlatego wszedłem na to forum sądząc, że dowiem się coś więcej o firmie. Ludzie tylko się wygłupiają i żadnej normalnej informacji nie przeczytałem. Wprawdzie słyszałem dobre zdanie ale chciałem zweryfikować.

Bf
@Huragan 01.08.2017 21:23

Nie wiem co chcesz jeszcze wiedzieć...piszą że pracujesz do 16 dzwoniąc po klientach których sam sobie szukasz tworząc swoją bazę potem mając prawo jazdy jedziesz do nich z propozycją kredytową. Jak podpiszą firma Ciebie dodatkowo wynagradza. Można zarobić sporo bo nawet 4 zera ale też zostać z podstawą. Pracują różne osoby takie które mają doświadczenie i takie co dopiero zdobywają. Jak jesteś dobry to samochód masz na wyłączność

Daniel

@Krzysiek Wydaje mi się, że pisanie nieprawdy jest poniżej krytyki. Avida ma dobrych i mądrych pracowników!

Mariusz

Podpowiedzcie mi czy praca doradcy klienta w Avida-ie pozwoli godziwie zarobić? Jakie warunki wstępne trzeba spełniać?

Lola
@Mariusz 20.07.2017 12:39

Trzeba mieć łeb na karku,być kreatywnym ,inteligentnym,kumatym i pracowitym.Wykształcenie min średnie i prawo jazdy kat b. Jeśli chcesz zarobić to zarobisz.Nie dajesz rady masz pomoc kolegów z zespołu i kierownika. Jedna zasada -leniom nie pomagamy. Leniom dziękujemy

Maniek
@Lola 22.07.2017 07:51

Prawo jazdy nie jest potrzebne....zawsze znajdzie się pomoc kolegi lub koleżanki która pojedzie za Ciebie...????

Dawidek

Fajna firma ale trzeba taką pracę lubić i to wszystko.

anon

Hej, jakies opinie o pracy w Szczecinie jako doradca ? Trzeba mieć koniecznie prawko ? na czym konkretnie polega ta praca i ile wychodzi podstawa netto ?

Zostaw opinię o Avida Sp. zo.o - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avida Sp. zo.o