EU-People Polska Sp. z o.o.
3 142 6 1

Opinie o EU-People Polska Sp. z o.o.

Foreman Chock Norris

Praca w Action nie jest ani dobra ani bezpieczna. Zarobki na pierwszej zmianie to około (usunięte przez administratora)euro na tydzień. Druga zmiana (usunięte przez administratora)euro w zależności od godzin. Action dodał do wypłaty 0,50 centów, oraz drugie tyle za to że nie chorujesz i przychodzisz do pracy. Czyli wypłata powinna wzrosnąć o całe euro.(usunięte przez administratora)Nie widziałem różnicy pomiędzy wypłatą przed i po podwyżce! Druga sprawa jest taka że Action lubi robić fałszywą aurę "teraz zarobię". Na czym to polega? Zwiększa ilość godzin przed świętami, i daje możliwość pracy 7 dni w tyg. Super!!! Ale kasy wpadnie :D Ale tu jest myk, bo w tym czasie zmniejsza ilość pracy. Zaczynasz o 15:15 kończysz 21:30. I tak przez parę tyg. by wszystko się wyrównało. Czyli jeśli potrafisz liczyć, szybko wywnioskujesz że nie wiele zyskasz. Norma to 125 produktów na godzinę. Ordery dzielą się na te kiepskie, i te konkretne gdzie "pupile" mogą stać między regałami i gadać do woli. I tak i tak wyrobią normę, a Ty dostajesz kiepski order i wręcz leci z Ciebie pot... Przychodzi kolejny tydzień i dowiadujesz się że norma za cały tydz. biegania to 99. I przypominasz sobie ludzi na kontraktach, pupilków, którzy nie pracują zbyt efektywnie... a mimo to mają normę i to nie małą. Dlaczego tak jest? (usunięte przez administratora) Przypadkiem jest to że od 6 rano do około 7:55 masz małe, szybkie ordery. Kończysz kolejny, patrzysz na zegar 7:55 myślisz, a skoro mam takie małe ordery, to zdążę jeszcze jeden zrobić przed przerwą. Kantynę otwierają o 8:30. Dam radę! Mówisz, komputer idź dalej... i tu niespodzianka! Order na 1.5 h! Przypadek? :) To samo dzieję się przed końcem pracy, foremani krzyczą: "proszę akceptować ordery do 14:45!" Ale nie biorą pod uwagę że też chcesz iść do domu, i jeśli zaakceptujesz order przed końcem pracy do będziesz miał jeszcze 1.5 h dodatkowej pracy. Nie wspomnę że Holenderscy pracownicy wychodzą już 14:30 i nikt im uwagi nie zwróci. Jest ogromny nacisk na normy, nikogo nie interesuję że w tygodniu trzy razy miałeś reklamę, to że w pozostałe dni w połowie dnia dali Ci reklamę, to że stoisz w korku bo cały pad jest zawalony paletami, pikerami, orperatorami wózków wysokiego składu itp itd. To nie jest wymówka! Bo są na hali ludzie co mają po 60 lat, i sztuczne kończyny a mimo to robią normę. I to jest ciągła śpiewka foremanów. Nie sprawdzą jaki miałeś order, i dlaczego tak długo zajęło Ci go kompletowanie. Nie... Ty masz zrobić 125 pików niezależnie od zamówienia. Szybko odniesiesz wrażenie że ta firma jest jaka jest... ocenę pozostawiam Tobie. Ale pamiętaj że w Holandii są lepsze oferty pracy. PS. Domki Eu people ma bardzo fajne. Ale na parku susteren są zakazy dla polaków. Nie pali się w nocy światło na zewnątrz, śmietniki są zabrane gdzieś daleko, a na parking masz 15 min. drogi. (usunięte przez administratora) W domku witają Cię lokatorzy, selekcja najlepszych z najlepszych. C(usunięte przez administratora) Ale ogólnie da się wytrzymać... póki nie znajdziesz nowej pracy. Moje sugestie dla EU-People Polska Sp. z o.o.: Zwiększyć zainteresowanie pracownikami, nie robić układów z cyklu "tata załatwił pracę córce, a ta nie ma podejścia do pracowników" Osoby na takim stanowisku muszą być po części psychologami, tak by nie dało ich się zaskoczyć jakimkolwiek pytaniem. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: podejście i zainteresowanie.

Anonimus
@Foreman Chock Norris 26.10.2018 12:36

Super napisane podpisuje się recami i nogami.

Johan
@Foreman Chock Norris 26.10.2018 12:36

Zgadzam się z Tobą Dość dlugo pracowalem w Action i wiem co tam się wyrabia .Mialem kontrakt na stale więc nie musiałem się o nic martwić ale na szczęście znalazłem lepszą pracę oczywiście za lepsze pieniądze. Pupile ciągle bonus po 15% stali sobie gadali wychodzili na fajki bez odbijania się na zegarze a norma 150 lub wyżej.Na voormanow wybrali deb.... bez języka i doświadczenia. A ludzi ktorzy zaslugiwali na te stanowiska potraktowali jak śmieci. Ciągle powtarzanie bzdur że to system wybiera zamówienia haha baju baju bedziesz w raju. Pan M.... zwany inaczej LOKET codziennie do akwarium biegał żeby dali mu dobre zamówienia albo dobra reklamę bo co bo mieszkanie wynajmuje od Pani K...... team leaderki???? I ma chody??? (usunięte przez administratora). A jak się odezwiesz bo nie pozwolisz sobie żeby ktoś Cię traktował gorzej to zrobią wszystko żebyś sam się zwolnił. Dużo by pisać na ten temat co tam się wyrabia. Ogólnie praca sama w sobie nie jest zła ale atmosfera w pracy jest tragiczna. Pracowałem tam 3 lata więc wiem co w trawie piszczy ????

Anty
@Foreman Chock Norris 26.10.2018 12:36

Rok temu było tutaj dużo komentarzy, ale szybko je usunęli. Wiem, ponieważ przez jakieś 2 miesiace codziennie obserwowałam co, kto pisze. No niestety wszystko, co napisałeś to prawda. Odeszłam bardzo szybko przez atmosferę, przez normy, z którymi wg agencji nikt nie ma problemów z ich wyrobieniem... No to proszę tam pojechać i dźwigać ciężary, których podobno nie ma. Niestety w tej pracy zaczęłam mieć poważne problemy z kregosłupem, a jestem przyzwyczajona do ciężkiej pracy, co zresztą wiele osób widzi i dzięki temu mam teraz taką pracę, że nic nie muszę już nikomu udowadniać. Gdybym za czasów Actiona mieszkała na prywatnym to odeszłabym już pierwszego dnia, a tak czekałam, żeby mi się przejazd zwrócił i być trochę na plus. Teraz pracuję w innej firmie, mam normalną pracę, godziny mam zawsze, stawka też jest OK, atmosfera jest normalna- jest duży nacisk na bhp i etykę, co niektórym nowym przeszkadza, ale szybko ludzie z problemami są usuwani z firmy. Jest też duża szansa na kontrakty i pracę biurową- jeśli ktoś ma fajne doświadczenie, zna język i jest ogarnięty. Do Actiona to mogę iść na zakupy, chociaż na początku nie chciałam tam chodzić i wspierać firmy, która tak traktuje ludzi. Jeśli znacie język, jesteście normalnymi ludźmi bez nałogów, zachowujecie się jak ludzie, jesteście pracowici to naprawdę znajdziecie dobrą pracę, z normalnymi ludźmi, bez norm, bez polskich agencji. Jak się dobrze zakręcicie, macie doświadczenie, to dostaniecie także pracę biurową. Szkoda życia na firmy, w których nie liczą się ludzie.

Karolina
@Anty 27.11.2018 22:28

Ciekawą opinię na temat pracy zamieściłaś. Rozumiem, że ta firma, o której wspominasz, to firma, do której rekrutowane były osoby właśnie za pośrednictwem EU-People Polska, tak? Sporo piszecie o samym pracodawcy, ale jak przedstawiała się Wasza współpraca z tą agencją pośredniczącą?

Karolina

Jak długo czeka się na przedstawienie ofert pracy przez EU-People Polska od pierwszego zgłoszenia się do firmy? Czy szybciej jest skorzystać z ofert zamieszczonych na stronie internetowej firmy? Widziałam kilka (http://eu-people.es-candidate.com/pl/jobs/offers/0/0/0/1,20/ ) - ciekawa jestem, czy na którąś z nich polecacie aplikować.

Marek

Witam. Ile godzin dziennie się pracuje? Da rade 1500e zarobić w tym Action czy nie ma takiej możliwości? Normę można łatwo zrobić czy trzeba biegać? Jaki jest czas dla nowego pracownika aby zaczął ronić normy? Dzięki

Anonimus
@Marek 19.07.2018 09:13

Norme wyrobisz w idealnych warunkach. Nie da rady zarobic 1500 eur. Bo juz nie ma pojecia nadgodzin. Ludzi za duzo, konczysz zamówienia duzo wczesniej niz na planie. Przed swietami wiecej pracy a nawet w nd ale w tygodniu trudno o przekroczenie 40 h, bo tygodniu reserve lub day off, zarobki od 1100 eur /m

Karolina
@Anonimus 09.11.2018 09:57

A czy ta kwota 1500 euro, o której piszecie, to jakaś kwota wynagrodzenia obiecana przed wyjazdem do pracy za pośrednictwem EU-People Polska? Jestem też ciekawa, jak wygląda właśnie podejmowanie współpracy z tą firmą i czy szybko przedstawiane są oferty pracy.

Zadłużony

Cześć. Czy byłby ktoś tak życzliwy i mógłby napisać więcej ba temat wynagrodzeń w Action w Echt jako order picker? Chodzi mi o ilość godzin w tygodniu oraz ile wynoszą średnio tygodniowki? Z góry dzięki

Michał
@Zadłużony 14.07.2018 14:13

Dołączam się do pytania :) kiedy masz wyjazd? :)

Aleksandra
@Zadłużony 14.07.2018 14:13

Bardzo polecam! Pracowałam tam miesiąc temu, jednak ze względu na problemy zdrowotne byłam zmuszona wrócić. Co do godzin - pracuje się 5 dni w tygodniu, wiadomo soboty dla chętnych. Są tam 2 zmiany i wygląda to tak, że tydzień na popołudnie i dwa na rano i tak w kółko. Na rano zarabia się mniej o ok 50 euro jakoś. Ogólnie z 300 Euro nie schodzisz. Mają super domki dla ludzi, w pracy bardzo miła atmosfera. Także jeśli jest okazja JEDZ! Mam nadzieję, że pomogłam.:)

Jihn
@Aleksandra 18.07.2018 13:16

Aleksandra, czy możesz napisać ile godzin dziennie się pracuje? Te 300 euro liczysz z sobotami czy bez? Da rade 1500e zarobić w tym Action czy nie ma takiej możliwości? Normę można łatwo zrobić czy trzeba biegać? Jaki jest czas dla nowego pracownika aby zaczął ronić normy? Dzięki

Aleksandra
@Jihn 19.07.2018 09:10

Przeważnie 9h, w tym są odliczanie dwie przerwy po 30minut. Czasami jednak na popołudniowkach mówią w głośniki, że trzeba zostać np. 2h dłużej, ślę to rzadko. 300e bez soboty a ponad 330 popoludniowki bez sobot. Hmm.. Wątpię, ale nie jestem Pewna! Może u można jakoś. Normy - 8tyg mamy na wyrobienie, co 2tyg chodzi za nami Norman i sprawdza postępy etc. No ma to jak pamiętam 130pikow na godzinę. Czy łatwo.. Zależy, biegać nie trzeba ale wiadomo tępo ważne.

Olo
@Aleksandra 26.07.2018 16:47

Dzięki @Aleksandra za odpowiedz. Czy soboty są dla chętnych czyli przychodzi ten co chce? Powiem w piątek ze chce pracować w sobotę i mnie wezmą, tak to wygląda?

Aleksandra
@Olo 27.07.2018 19:02

To znaczy to jest tak, że pierwszy tydzień pracy sobota jest konieczna, poźniej musisz sprawdzać na pleningu czy masz pracującą czy nie, a jeśli chcesz dodatkowo to tak, zgłaszasz swojemu formanowi - przełożonemu, że chcesz isc i on Ci mowi czy jest szansa czy maja wystarczajaco pikerów na dana sobote.

Gg
@Jihn 19.07.2018 09:10

Teraz w pazdzierniku niecałe 1200 nie da rady przy takiej małej ilości godzin. Day offy i soboty bez dodatków. Dodatki zmianowe po 20 słabizna

Karolina
@Gg 01.11.2018 20:58

@Gg, rozumiem, że kwota, którą podajesz, to w euro, tak? Od czego zależy ta niewielka ilość godzin, o której wspominasz? Mam nadzieję, że to jakaś przejściowa sytuacja i niebawem pracy oferowanej przez EU-People Polska będzie więcej!

Robotnik
@Aleksandra 28.07.2018 17:38

Trochę się zmieniło od twojego pobytu tutaj. Aktualnie jeśli uda się tobie przepracować 5 dni po 8h to jesteś wielkim szczęściarzem. Ludzie maja po 3-4 dni pracy. Jesteś w planingu do 15:15 a o 13 słyszysz ze koniec. Norma nie jest aż tak łatwa do osiągnięcia. Trzeba na prawdę mocno (usunięte przez administratora) żeby mieć chociaż te 100 pozycji. Fajnie ale bardziej sezonowo gdzie towaru się sprzedaje najwiecej.

Anonimus
@Jihn 19.07.2018 09:10

Nie da rady obcinaja godziny

Anonimus
@Karolina 02.11.2018 11:37

Od bardzo duzej ilosci ludzi,polityka actiona, nikt tu dobrze nie zarobi bo pracujesz do skonczenia orderow a czesto zdarza sie ze konczysz duzo wczesniej niz na planie. Pracujace niedziele a w tygodniu siedzisz czesto na reserve. Rzadko aby przekroczycz 40h/tyd.

Pracownik
@Aleksandra 18.07.2018 13:16

Soboty sa juz obowiazkowe bo w tygodniu na rano jest sie zaplanowanym. W sumie nie polecam chyba zeby na szybko troszke zarobic . Jak ktoś dojezdza swoim autem to koszt paliwa przewyższa dodatek za transport. Domki w sumie sa ok. Malo godzin . Polityka wyzysku, niestety brak dodatkow w sob. Niedziele pracujace ale tygodniu wolne dni chyba tu sie nie zarobi 1500eur. Ok. 1200 lub mniej netto.

Jokia

Szkoda ze portal daje mozliwosc publikowania tylko pozytyne opinie przez pracownikow eu people.

Karolina
@Jokia 26.10.2018 09:14

@Jokia, dlaczego tak uważasz? Na każdą opinię jest miejsce na forum, zarówno pozytywną, jak i negatywną, zależy nam jednak przede wszystkim na tym, aby napisana była w sposób merytoryczny i kulturalny. Wypowiedzi obrażające kogoś lub zawierające dane osobowe nie będą akceptowane na forum.

Karolina

@Michal, czy takie "kontrole czystości" często się zdarzały? Czy przy podejmowaniu pracy byliście w jakiś sposób informowani, że będą mieć miejsce, a także o wszelakich karach? Napisz proszę jeszcze kilka słów na ten temat. @Natalie, a wyjeżdżałaś już do pracy z EU-People Polska? Napisz na forum, jeśli się zdecydujesz.

Michał
@Karolina 09.10.2018 20:57

@Karolina - niestety moje komentarze są usuwane ..

Karolina
@Michał 17.10.2018 21:06

@Michał, jeśli jakieś Twoje wypowiedzi zostały usunięte z forum, to zrobił to administrator po stwierdzeniu ich niezgodności z regulaminem ( http://motzgraphics.com/regulamin ). O czym pisałeś? Najwidoczniej naruszyłeś go w którymś punkcie. Przypomnę o najważniejszych zasadach: nie publikujemy danych osobowych osób trzecich, piszemy w kulturalnym i nieobrażającym nikogo tonie, zamieszczamy rzeczowe i merytoryczne opinie.

Natalie

Jakie obecnie panuja warunki na parku w Susteren?Czy mozna zaryzykować?

Karolina

@Domino, a czy firma pośrednicząca, w tym przypadku EU-People Polska, nie udzieliła Ci takich informacji? Myślę, że warto dopytać u źródła o tak istotną kwestię. Może jednak któraś z osób pracujących w tym miejscu wcześniej będzie w stanie udzielić Ci odpowiedzi - trzymam kciuki! Czy ktoś z Was wyjechał ostatnio do pracy za granicę z firmą EU-People Polska z Opola?

Domino

Hej, dostałem ofertę pracy w magazynie w Aalsmeer. Interesuje mnie jedna kwestia, mianowicie jakie są tam zarobki? Ile wychodzi tej tygodniówki?

Karolina

@No problemo., rozumiem, że praca w miejscu, o które pytasz to praca, do której dostać się można poprzez EU-People Polska, tak? Współpracowałeś już wcześniej z tą firmą? Czy ktoś z Was podjął niedawno współpracę z EU-People Polska z Opola? Jak oceniacie kontakt z tą firmą?

No problemo.

Bardzo prosze o szczere info nt.pracy w Action Echte i obecnej sytuacji z godzinami oraz zakwaterowaniem w Susteren.Czy ciezko o norme na wozkach bocznych?Prosze pomocnych ludzi o informacje.

Karolina

@Pracownik, mam nadzieję, że inni użytkownicy forum udzielą Ci satysfakcjonujących odpowiedzi na Twoje pytania! Mogłabym zapytać, jak przebiega proces współpracy z firmą EU-People Polska? Rozumiem, że sam się do niej zgłosiłeś i przedstawiłeś swoje preferencje dotyczące pracy, a później dostałeś oferty, tak? Napisz coś na ten temat!

Pracownik

Witam Czy ktoś mi może coś więcej powiedzieć na temat pracy przy odzieży HM przez tą firmę otrzymałem ofertę pracy i chciała bym się zapytać jak warunki i zakwaterowanie

Karolina

@Piotr, rozumiem, że chciałbyś podjąć pracę za pośrednictwem EU-People Polska, tak? Kontaktowałeś się już z tą firmą? @Ania, dziękuję za podzielenie się na forum swoją opinią na temat pracy oferowanej przez EU-People Polska. Mogłabyś napisać, jak wygląda proces podjęcia współpracy z tą firmą oraz jakie jest oferowane zakwaterowanie i dojazd do docelowego miejsca pracy?

Piotr

Witam Czy pracuje ktoś na magazynie w alsmere i może powiedzieć jak wygląda sprawa z godzinami wypłata i praca.

Karola

Podwyżka co roku... tak, ok 20 centów na godzinę jak ocena pracy wyjdzie na plus. Są firmy, które dają euro więcej po przepracowaniu 26 tyg. W soboty kończy się najwcześniej o 14, więc jakie 6,5 godziny? Często trzeba zostać do 17, a zdarzało się, że i do 18. Nie ma możliwości wyjsc wcześniej, mimo, że na grafiku jest podana godzina 15. Nie ma dodatków za nadgodziny, są standardowe dodatki za pracę po godzinie 20, ale jak ktoś pracuje w tygodniu np 45 godzin, to nie jest płacone więcej - a powinno. Szanse na awans są, dostaja je osoby, które wyrabiają wysoką normę. Norma wynosi 125 artykułów na godzinę. Ludzie biegają jak szczury, żeby zrobić 150-170, wtedy są docenieni i mają 100 e miesiecznie więcej do wyplaty. Jakby Action wprowadził obowiązkowe narkotesty to 40% straciłoby prace ;) Norma jest podnoszona co rok, w 2014 było do wyrobienia 110 art/ godz, więc o czymś to świadczy ;)

Misia
@Karola 13.06.2018 12:13

Karola, cos sciemniasz, najpierw piszesz, ze podwyzek nie ma, a teraz ze jednak sa. Po twoim pierwszym komentarzu to sie zastanawialam czy jechac do Actiona, ale teraz to juz wiem, ze nie ma sie co zastanawiac, tylko jechac. A ze godzin jest duzo to nawet dobrze, lepsze to niz codziennie czekac laskawie na prace.

Ania
@Karola 13.06.2018 12:13

Zrobił się (usunięte przez administratora) , polacy już za bardzo nie chcą pracować , więc jest mnustwo(usunięte przez administratora) jeżdzących wózkami jak wariaci , nie ma komu pracowac wiec cisną o norme jak tylko moga , w tej pracy jesteś tylko numerkiem cos sie nie spodoba wylatujesz z dnia na dzien. Zasówac musisz bo np (usunięte przez administratora) nie robia normy to Ty musisz na nich zasówac po 150 , a jak Ci sie trafi dziła pranie i sprzatanie albo gospodarstwo i zapasdy to wcale nie jest to lekka praca , takze radze sie 10 razy zastanowic nim sie zdecydujesz na taka prace .

Karolina

@Gbb33, a za co były "odciągane" pieniądze? Rozumiem, że pewnie za zakwaterowanie i dojazd do pracy. Czy coś jeszcze? Długo byłaś związana z EU-People Polska? Czy ktoś z Was podjął niedawno współpracę z tą firmą? Jak ją oceniacie? Zachęcam do podzielenia się swoimi spostrzeżeniami na temat tego pracodawcy!

Karolina

@TOMEK, piszesz z perspektywy kontrahenta czy pracownika firmy EU-People Polska? Przypominam, że forum służy wymianie opinii na temat pracodawców. Jeśli chciałbyś napisać coś o warunkach oferowanych przez EU-People Polska - zachęcam. Jaka atmosfera panuje w tym miejscu pracy? Czy osoby podejmujące się współpracy z tą firmą mogą liczyć na pomoc innych pracowników?

Gbb33
@Karolina 22.08.2018 21:23

Na początku było bardzo fajnie, później się zaczęło coś chorego... wypłaty dostawałam po 100€ więcej pieniędzy odciągali niz dawali. Warunki są okej i wszystkich gdyby nie to że zabierają tyle pieniędzy nie wiadomo za co. Gdy się wyprowadzaliśmy z chłopakiem z domku to było czysto wszystko wyszorowane poukładane pomyte, a odciągnęli za domek 89€ to normlanie za mieszkanie plus jeszcze zabrali 50€ nie wiadomo za co, ze co ze się wyprowadziliśmy, ze zrezygnowaliśmy bo takie pieniądze ? Nie polecam tej firmy ze względu na pieniądze.

TOMEK

FIRMA BARDZO UCZCIWA, POLECAM

Karolina

@Weronika, a zdecydowałaś się już podjąć tę pracę? Rozumiem, że kontaktowałaś się już z EU-People Polska. Jak oceniasz współpracę z tą firmą? Jakie widzicie plusy i minusy podjęcia pracy z EU-People Polska? Chętnie dowiem się, jak wygląda kwestia zakwaterowania i dojazdu do docelowego miejsca pracy.

Karolina

@Aleksandra, rozumiem, dziękuję za Twoją odpowiedź. Oznacza to, że współpracę można podjąć raz na pół roku, tak? @Olo, widzę, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy poprzez EU-People Polska. Zdecydujesz się na podjęcie współpracy? Czy ktoś z Was chciałby jeszcze coś dodać na temat pracy w EU-People Polska?

Aleksandra
@Karolina 30.07.2018 15:00

@Karolina Niee. To jest tak, że dostajesz umowę chyba na 9 miesięcy jak się nie mylę, ale po zakończeniu umowy lub jak zrezygnuje z wcześniej musisz mieć pół roku przerwy przed kolejnym podjęciem pracy w danej firmie. Takie mają zasady

Weronika

Witam mógłby ktoś napisać jak wygląda sytuacja w Action w Echt jako order picker tzn ile godzin tygodniowo?? , warunki mieszkalne ?? oraz coś o pracy?? z góry dziękuje pozdrawiam

Karolina

@Marek, a w jakim charakterze chciałbyś pracować? Kontaktowałeś się już z firmą EU-People Polska w sprawie podjęcia współpracy? @przyszły, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Życzę powodzenia! @Aleksandra, planujesz w przyszłości powrócić do współpracy z EU-People Polska?

Aleksandra
@Karolina 19.07.2018 15:37

Oczywiście, że tak! :) Wraz z chłopakiem rozmawialiśmy z naszym Formanem i za pół roku wracamy! :) bo wiadomo, że wcześniej nie ds rafy, takie zasady:(

przyszły pracownik

Witam, mam pytanie jak wygląda praca w Acion przez firme EU-People? czy sie opłaca wyjechac, bardzo bym prosiła o szczere wypowiedzi, zamieszkac mam z narzeczonym na Hommelweg 2 6114 RT Susteren,Holandia. Tak szczeze czy napisał by mi ktos czy jest tam ok, jak z tymi rowerami serio trzeba płacic po 1 euro dziennie, czy sa jeszcze jakies dodatkowe koszty?, czy te rowery maja przerzutki, warunki mieszkalne tak dla parki w pokoju bysmy byli sami?, pozdrawiam i czekam na szczere wypowiedzi z góry dziekujemy :)

Malagot
@przyszły pracownik 12.07.2018 18:35

Pracujemy z chlopakiem w Actionie kilka miesiecy. Praca ok, typowy picking. Pieniazki na koncie sa. Zarobki wporzadku. Na Susteren zalezy jak trafisz. My akurat mieszkamy ze spoko ekipa wiec nie narzekamy. A domki? Jak dbasz tak masz. Jestesmy sami w pokoju. Nie ma opcji zeby wam dali kogos do pokoju. Pary mieszkaja z innymi na domku, ale pokoj maja swoj. Nie wiem jak z rowerami, bo jezdzimy autem. Powodzenia

asdfas
@przyszły pracownik 12.07.2018 18:35

Nie wiem jak wyglądała kwestia rowerów, jeździliśmy autem do innej pracy. Domki generalnie ok. W naszym brakowało internetu, a załatwić coś w tej "recepcji" jest niemożliwe będąc polakiem, dla którego to jest mieszkanie agencyjne. Generalnie niemili ludzie, zbywają na każdym kroku. Auta z polskimi rejestracjami zostały wyrzucone z parkingu na pole poza obszar parku. Dobrze wspominam mieszkanie w tym miejscu, poza wymienionymi wyżej minusami.

Karolina

@przyszły pracownik, rozumiem, że jesteście już w trakcie nawiązywania współpracy z EU-People Polska? Jak wygląda kwestia formalności, czy są one zawiłe? W jakim charakterze będziecie pracować w Holandii? Czy ktoś z Was także niedawno podjął współpracę z EU-People Polska?

przyszły
@Karolina 13.07.2018 14:52

nie jeszcze nie podjełam pracy, i nie wyjechałam, czekam na jakies konkretne opinie czy wszytko w porządku będzie ?

Karolina

Możecie powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w firmie EU-People Polska? Na stronie GoWork są zamieszczone ogłoszenia o pracę ( http://motzgraphics.com/praca/eu-people-polska-sp.-z-o.o.;pr). Jakie są warunki mieszkaniowe? Na jakie stałe koszty trzeba się przygotować (na przykład: zakwaterowanie, dojazd do pracy)? Na jaki okres podpisuje się umowę i czy umowa gwarantuje stałe wynagrodzenie, czy jest uzależniona od liczby przepracowanych faktycznie godzin? Jak przedstawia się kwestia znajomości języka? Co warto wiedzieć przed podjęciem pracy?

Blondi

Ja pracuje w Cevie Heerlen jako order piker jest fajnie, wczesniej pracowalam w Cevie w Venray, nie porownywalnie lepiej tutaj. Norma do wyrobienia nawet przy malych orderach.

Olek

Podpowiedzcie czy można załapać się na jakąś dobrą pracę?

EU-People

Zgadza się, praca w Action jest fajna, towary niezbyt ciężkie, a do tego mila atmosfera. Niestety pozostała cześć wypowiedzi odbiega od rzeczywistości. Action płaci pracownikom tymczasowym te same stawki, co pracownikom zatrudnionym bezpośrednio. € 10 za godzinę to dużo więcej niż stawka minimalna. A do tego raz do roku podwyżka, uzależniona od wyników. Pracujesz dobrze, możesz być pewien, że zostaniesz doceniony. W soboty pracuje się średnio 6,5 godziny, a chętni w ciągu tygodnia mogą zostawać dłużej do 17stej. Jeśli zostajesz dłużej, zawsze otrzymujesz darmowy obiad na stołówce. Action traktuje wszystkich pracowników jednakowo, tak wiec pracownikom tymczasowym przysługują te same prawa, jak pracownikom zatrudnionym bezpośrednio. W tym dodatki za nieregularny czas pracy, nadgodziny itd. Duża rotacja pracowników? Na pewno nie u nas! Jeśli jesteś dobry w zbieraniu zamówień, możesz pracować przez biuro pracy do 2 lat. A przy tym już po 9 miesiącach masz szansę na kontrakt bezpośrednio z klientem. Rozmawiasz po holendersku, zwiększasz swoje szanse na kontrakt na czas nieokreślony. Norma wysoka?! Raczej nie, wiele kobiet i mężczyzn, którzy u nas pracują z łatwością przekraczają standardową normę i dzięki temu otrzymują bonus dla pickerów. A ambitni pracownicy tymczasowi są na dzień dzisiejszy team liderami, bądź zmianowymi.

Ton
@EU-People 12.06.2018 14:13

Teamleaderami?? Czy wy na głowę upadliscie??wskaż mi osobę z waszego biura jest teamleaderam. Norma zbyt wygórowane na magazynie w Niemczech i Francji norma praktycznie połowa niższa dziekuje za uwagę.

wera

negatywne opinie nadal zablokowane ?

Zostaw opinię o EU-People Polska Sp. z o.o. - Opole

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EU-People Polska Sp. z o.o.