Auchan Polska Sp. z o.o.
2 124 6 1

Opinie o Auchan Polska Sp. z o.o.

Expracownik

Auchan ma zalety patrząc na nasz rynek pracy. Jest to firma napewno stabilna, pensja.na czas, jakies tam bony ( choc dla mnie to bzdura żeby były z funduszu socjalnego, powinny być dodatkiem do pakietu premiowego o.ktorym za chwilę), pakiet lux medu, tania silownia choć pracownikom szczególnie na PGC jest ona zbędna jeśli pracują notmalnie, jasno rozliczany czas pracy, system tempora, dofinansowanie urlopu, jest tego sporo i nie sposób tego odmówić, mozna poznać naprawde ciekawych, mądrych ludzi. Wszystko zależy od sklepu do którego traficie i rzecz jasna Dtrektora lub po prostu dyrektora ( duża liteta ma znaczenie ). P(usunięte przez administratora) Tak tak moi drodzy, w Auchan manager myje półki, towaruje, plauje grafiki, nadzoruje, zamiawia, robi akcje handlowe, zamawia dekoracje, polnuje spraw handlowych, robi podsumowania, prezentacje, szkolenia, rozmowy, briefey, spotkania z dyrektorem codziennie.1'5 h na których ciagle mówi.się o tym samym, i.musisz zmieścić się w ciagu 8h bo nadgodziny.nie są mile widziane. Przykładowo jesli jest "dym" w sezonie.i 6 h spędzam.na sklepie na hali przy palecie to czasu na.biurowe sprawy brakuje, dodatkowo dochodzą dyżury sklepowe u.mnie około 6 do8 w.miesiacu na ktorych ciężko jest zrobić coś od początku do.konca, biegania multum, rozmowy, telefony po prostu te dni to.dni dla.Sklepu. Po kolejne ciężko wypłacać pracownikom (usunięte przez administratora) zł brutto premi drukowania, podpisów wiecej niż to wszystko warte, dla.mnie jako.managera do.żałosne bo wiem ze.moja ekipa pracowała raz lepoej raz gorzej, ale lakka praca to nie była i byli zaangażowani. Najgorsze jednak jest brak.konsekwencji i decyzji Twoich przełożonych, w poniedzialek rób tak.bo taki standart, a we.środę jak sytuacja kryzysowa to standardy.na.bok bo trzeba to czy tamto. Ciągłe zmiany decyzji powoduja brak.zaufania Twoich ludzi do osoby mamagera, wychodzisz na.glupka że sam.nie wiesz czego chcesz. Większość wyższych stopniem chwali się ze zaczynali od.zwykłego pracownika...tak tak, i szybko.zapomnieli.ze wymiana TG , przerzucenie palet towaru nie.zadzieje sie w ciagu minuty, że burzy to pewien plan pracy jaki.manager.sobie zaplanowal, ma byc.najlepiej tu i teraz. Pensja mangera? Za ilosc spraw,.pracy, oraz odppwiedzialnosc (usunięte przez administratora) to niska, u.konkurencji powoduje uśmiechy na.rozmowach kwalifikacyjnych " proszę Pana my takich stawek nie mamy". Jesli zachorujesz, wezmiesz ze dwa trzy zwolnienia z.reguły przygotuj się na.cisnienie , malo.kogo.obchodzi co.dlaczego.. nie.ma.cie wiec senior.ma.wiecej pracy wiec jestes na cenzurowanym. Są sklepu gdzie jest senior, ktory ma pod sobą dwóch managerow, powieciee po co? Odpowiedzcie sobie sami. (usunięte przez administratora) Auchan nauczylo mnie tego, ze można byc Mangerem ktory tylko.wykonuje polecenia, nie masz swobody, nie.mozesz realizowac pomysłów, za to tego się od.Ciebie potem ocZekuje w prezentacjach. . . Kazde Auchan jest inne, bo to ludzie tworzą sklep. Z reguly jednak wuglada podobnie. Ja rozstalem sie z tą firmą, bo woleli pakować miliony w polki, dekoracje, plastiki w realach niż w zadowolonych ludzi ( nadmienie że rok po zakonczeniu przejecia reala wiele z rozwiązań w ktore poszło kupę pieniędzy jest z k zmieniane i juz nie aktualne ), dla moich pracowników dodatek (usunięte przez administratora)brutto miesięcznie to.duza kwota, ale jest to nieosiągalne. PrZejęcie reala okazalo.sie.kosztochlonne, a rynek.już sie.zmienil, zysku.nie.ma wiec jest jak.jest. Wielu moich Szefow.z.Poaseczna powinno.przyjeżdżać do.sklepow bez.zapowiedzi, zobaczyli by prawdziwe zycie sklepu, oni.nie sa.swiadomi co.sie wyprawia na.dole bo zawsze widza.porzadek, uscmiechy, uprzejmosci, a sklep w poniedzialek wyglada.conajmniej.ciekawie :) Auchan to.dobra firma.na.poczatek, ale.jesli.chcesz zarobić i sie rozwijac szukaj..:)

MenaHa
@Expracownik 10.06.2017 09:50

Nic dodać nic ująć...brawo

Kasjerka2018

Nie polecam Auchan Katowice (Kasy) Praca ciężka, napięty grafik Lizusy robią tylko na rano i weekendy mają wolne. Niska z najniższych stawek ( max 1300 zł, ale to naprawdę wygrana na loterii). Przerwa 15 min. Jedynie kasjerki są uwalone na kasie Brak możliwości posiadania przy sobie tel. Brak wyjścia do wc, ledwo co można się napić. Ochrona nie reaguje. Bardziej patrzą na ręce kasjerką, niż złodzieją... Zwalniają nawet z tego powodu, że matka/ kobieta miała w pełni, należący się jej urlop po poronny. Wstyd i hańba!!!!!! Kobieta-kobiecie Szczerze, nie polecam!!!!!!!

MeGusta
@Kasjerka2018 01.12.2018 00:53

Pisze to, wieczna rewirantka, która mataczy ukrywając ciążę. Kłamstwa rozgoryczonego lenia. Uważaj co piszesz, bo co raz w internet wrzucone nigdy nie zginie, a nie wiesz z kim się jeszcze w życiu spotkasz.

Edyta
@MeGusta 10.01.2019 19:00

@MeGusta ciąża to sprawa osobista i to kobieta decyduje kiedy i komu o niej powie. Twoja odpowiedź mało retoryczna i nijak ma się do oceny Kasjerki2018. Napisz jakie plusy Ty widzisz w firmie?

MeGusta
@Edyta 12.01.2019 19:22

Opinia @Kasjerka2018 jest zakłamana. Jako pracownik Auchan 3 Stawy zapewniam, że nie dochodzi do tak kuriozalnych sytuacji wyżej opisanych. Kasjerzy mają zapewniony dostęp do wody pitnej, mają możliwość dodatkowego "zejścia" z kasy w celu skorzystania z toalety. Nikt tam w pampersach nie siedzi. Jeśli chodzi o tel to jest wewnętrzny regulamin pracy, który tą kwestię normuje - nie wiem czy podobałoby się Pani jakby kasjerka w trakcie obsługi rozmawiała przez prywatny telefon. @Kasjerka2018 podpisując umowę o pracę znała te warunki i zgodziła się na nie.

Kasjerka2018

C.d Oszukują na premiach, odszkodowaniach i wczasach pod gruszą. Auchan 3 Stawy Nie polecam!!!!!

MeGusta
@Kasjerka2018 01.12.2018 00:57

Jak się nie chodzi do roboty to się nie ma premii.

Kasjerka2018

Lizusy 2 umowę, mają na czas nie określony, a zwykli na 3 mies. PIP potrzebny Auchan 3 Stawy Nie polecam!!!!!!

MeGusta
@Kasjerka2018 01.12.2018 00:59

Więcej rewirów bierz, a potem zdziwko, że umowa nieprzedłużona. Proszę nie mylić solidnej pracy z lizusostwem.

Piotrkowianin

W Piotrkowie Tryb. 3 dni przed Świętami Bożego narodzenia włącznie z Wigilią pracują wszyscy! Kasa, kasa, obroty i to dla zachodniego wyzyskiwacza. Jak pod zaborami kur... Powiedzieli, że im oddadzą po nowym roku. A ja pytam, jak u nich wygląda okres rozlizzeniowy, skoro oddadzą im w 2019 r.? Do tego Inspekcja Pracy przy kontroli za ciasto i kawę u dyrektora stwierdza, że wszystko jest ok. Wyzyskują ludzi za marne pieniądzei zero reakcji...!

Ihor

Jakie agencje pracy zatrudniają ukraińców w Auchan?

Andrzej
@Ihor 07.12.2018 07:11

Golden

Andrzej

To, co tam się dzieje to jakiś koszmar. Auchan przy ul. Mołdawskiej w Warszawie - p. Renata z nabiału znęca się nad pracownikami. Byłem świadkiem, jak wyzywa innych pracowników od (usunięte przez administratora) krzyczy na współpracownice lub mówi, żeby poszły do ośrodka pomocy społecznej bo są kretynkami. Co gorsza kierownictwo kompletnie nie zwraca na to uwagi. Kolejna sprawa - nie mam nic przeciwko zatrudnianiu Ukraińców, ale niech chociaż mówią po polsku. A nie, idziesz po wędlinę, a tam tylko sprzedawczyni jest Polką. Mało tego, kiedy nie można dogadać się z Ukrainkami, one zwracają się do niej, żeby zamiast nich obsługiwała. To za co dostają pieniądze? Kierowniczka to z kolei kompletna furiatka, która nie przyjmuje sprzeciwu. Współczuję też pracownikom z działu warzyw, którzy są bez przerwy pomiatani. Moje sugestie dla Auchan Polska Sp. z o.o.: - zatrudnić więcej Polaków - przeszkolić Ukraińców z polskiego - wprowadzić zakaz rozmów na sklepie w innym języku niż polski - odnosi się wrażenie, że obsługa obgaduje klientów - zgłosić p.Renatę z Mołdawskiej na policję o mobbing lub usunąć ją ze stanowiska - zmienić podejście do pracowników Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zatrudnić więcej Polaków

Agata
@Andrzej 11.12.2018 14:57

Bardzo Cię proszę, żebyś nie podawał na forum imion osób zatrudnionych w firmie. Jest to zabronione przez regulamin, który gwarantuje ochronę danych osobowych. Jeśli pojawiają się one we wpisie, administrator serwisu może go usunąć. Więcej szczegółów znajdziesz pod linkiem: http://motzgraphics.com/regulamin

Xyzzz

Czy to prawda, że w poniedziałki po niedzielach niehandlowych pracownicy magazynu na pierwszej zmianie pracują od godziny 5? Z góry dziękuję.

eloelo320

firma auchan jest straszna głupia i miałem taką sytułacje że obsługa była niemiła i nieustępliwa nigdy nie wejdę do tego sklepu Moje sugestie dla Auchan Polska Sp. z o.o.: o84fy5yf58yf85u8x Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: niebyć zmęczony i zły

Karolina

Nie polecam, pracowałam 4 lata robiąc to co menadżerka a świeżaki mają wszystko w (usunięte przez administratora) i dostają podobną stawkę do mojej. Klimat w pracy to porażka, ochrona przywala się jak za długo porozmawiasz z kolegą z pracy zamiast pilnować działów.

Klaudia
@Karolina 31.08.2018 21:28

Ale to nie rozumiem, kto ci każe robić wszystko to co managerka jeśli nią nie jesteś? Sama jesteś sobie winna bo na to pozwalasz. Raz pokazałaś, że zrobisz i teraz ciągle będą cię wykorzystywać. Ja pracuje w Auchan od roku i traktuję pracę jak pracę a nie swoje drugie życie jak niektórzy. Nie powiem idealnie nie jest ale przychodzę do pracy robię swoje 8 godzin i idę do domu. Robię tylko to co mam w umowie i za co mi płacą czyli obsługa klienta i dbanie o swój dział np.sprzatanie bo to dział ryby i tyle. Nikt mi nie narzuci że mam odwalać za kogoś robotę.

Anomim

Oszukuja klientow na temat rat w gazedce i na informacji podaja informacje wprowadzającą klijeta w blont.

EEM

A ten spasiony ochroniarz - kapuś i donosiciel dalej tam siedzi w Piasecznie?

Kinuś

Jestem z E-commerce. Odkąd Auchan się połączyło z E-commercem wszystko jest gorzej. Rządzą betony niereformowalne, które uważają że hipery nadal są najważniejsze. Ostatnio odszedł od nas dyro od logistyki. Gość był najlepszym menadżerem jakiego znaliśmy i na dodatek był profesjonalny. A odszedł bo po zmianie podobno dostał takie warunki od Auchan że byłby głupi jakby się zgodził. Panie Panie J. pozdrawiamy i czekamy może nas Pan stąd zabierze do pracy gdzie ludzi się szanuje tak jak Pan to robił.

2 kierowców
@Kinuś 13.09.2018 07:24

Już nigdy nie będzie takiej atmosfery jak kiedyś. Podobno stary dyro szuka ludzi. Macie jakiś namiar? Lepiej u niego za mniej niż w tym (usunięte przez administratora) nawet jakby dali więcej. Chociaż kaska by się przydała też.

Kierowca
@Kinuś 13.09.2018 07:24

A ja uwazam, ze dopiero za obecnevo Pana J. Pensje poszly do gory. Poprzedni J. Nie mial sily przebicia i dlatego placil minimum krajowe. Wiec zmiana jest na plus.

Kierowca
@Kinuś 13.09.2018 07:24

Za poprzedniego Pana J. Zarabialo sie minimum krajowe. Nie mial sily przebicia. Za nowego Pana J. Z kasa jest duzo lepiej. Dodatkowo wcale nie odczuwam roznicy atmosfery, jest taka sama. Wiec jak dla mnie teraz jest znacznie lepiej

LOLEK stary kierowca
@Kierowca 30.10.2018 14:34

I tu się mylisz. Stary J był szefem nowego pana J. To on załatwiał większą kasę dla nas. Poza tym rynek wymógł podniesienie stawek. Nowy pan J mówi, że i tak dużo zarabiamy, bo w markecie zarabia się dużo mniej. Jedno co teraz mamy to to że nie płacą nam jak robimy więcej punktów. I jestem pewny, że jak nie ma starego J to nikt za nami nie stanie.

Wkurzony kierowca
@Kierowca 30.10.2018 13:06

Ty nie jesteś kierowcą. Gdybyś był kierowcą w zespole nie pisałbyś takich bredni. Bzdury piszesz, wszyscy wiedzą, że jest źle. magazyn kończy późno, my mamy spóźnienia nie z naszej winy, nie ma premii za punkty powyżej planu bo taką możliwość zabrali. I to jest ta twoja lepsza kasa? Po co zabierać od kogoś punkty żeby pomóc jak nie ma za to kasy, 20 punktów dziennie i brak czasu . Weź się chłopie ogarnij. Pisać możesz, że jest wszystko super ale nie jest. Jest dużo gorzej. I w wynikach, w atmosferze, we wszystkim.

Kierowca
@LOLEK stary kierowca 06.11.2018 14:48

Ja wiem, ze mam ponad 1000 wiecej. Stary J to byl cieple kluchy jako szef, chociaz na transporcie sie znal. I nic nie zmieni mojej opinii.

Bardzo stary kierowca
@Kierowca 10.11.2018 21:08

Jestem bardzo długo w Auchan i byłem przed J, zanim przyszedł i jestem teraz. Było na początku średnio, później było dobrze jak był stary J, a teraz jest do (usunięte przez administratora) Zarabiasz większą kasę bo taki jest rynek a nie dlatego że ktoś coś załatwił. W selgrosie płacą dużo i gdyby Auchan nie podniosło kasy wszyscy by odeszli. Kilku naszych tam już jest. A stary J zawalczył o premie jak miał blokadę na podnoszenie kasy. Mogłeś robić więcej zamówień i miałeś dodatkową kapustę a teraz? I jakoś nie poczułem ciepłych kluchòw. Nie każdy się drze jak sam wiesz kto. Dobry menadżer się nie drze. Stary miał szacun u ludzi i on szanował ludzi. A teraz liczy się tylko ile rozwieziesz zamówień im więcej tym lepiej ale kasy za więcej nie ma. I skończmy już gadać o starym bo jego już nie ma.

Aleksander
@Bardzo stary kierowca 15.11.2018 12:01

@Kierowca, @LOLEK stary kierowca, proszę Was byście nie podawali w swoich wpisach inicjałów oraz innych informacji wskazujących na konkretną osobę związaną z firmą. Jest to zabronione przez regulamin ze względu na ochronę tożsamości. Komentarze, które to postanowienie łamią, mogą być skasowane. W przypadku wątpliwości, pozostawiam link do zasad obowiązujących w serwisie: http://motzgraphics.com/regulamin

Mercedes
@Aleksander 19.11.2018 12:48

Jest 40 kierowców, nie ma LOLKA, to ksywka, starych kierowców jest że 20.

Tolek

Czy może ktoś napisać czy jest prawdą budowa kolejnego sklepu? Kiedyś pracowałem w Auchan i miło wspominam a teraz czasami dowiaduję się o nowiny. W sumie to jedno z lepszych miejsc do pracy w handlu. Wiadome jest, że jak ktoś nie lubi takiej roboty to mu będzie źle.

Tola
@Tolek 31.05.2017 20:38

Tolek jesteś podstawiony?Co chwilę jakaś super opinia

Ona
@Tolek 31.05.2017 20:38

Prawda jest taka że pracują tylko ci którzy nie mają innego wyjścia, jak myślisz dlaczego jest tak mało chętnych do przyjęcia a jak są to odchodzą po dwóch dniach . Na nieustanne przebudowy działów są pieniążki ale żeby dostać marne grosze premii musisz wyrobić cel obrotu który jest nie do wykonania..

chłopak

Witam, ktoś powie jak wygląda sprzedaż akcji pracowniczych przy zwalnianiu ?

zainteresowana z problemem

Dzwonie na Nr 22 7038200 Niby do Dyrekcji tel ... i Tylko info Prosze czekac i muzyczka powalajaca ... 2x po 10 minut jestem juz u kresu wytrzymalosci ... Wtorek godz 9,13 a tam nikt nie odbiera ... Od ktorej godz DYREKCJA pracuje ????

karakal

firma super ale 0 komunikacji brak relacji między członkami korporacji strach w oczach pracowników = widzę na każdym kroku smutne

Mariola1234

Cześć wszystkim !!! Ja pracuje w Auchan Częstochowa a dokładnie Poczesna. Moje odczucia co do pracy w tej firmie są nieciekawe. Nigdy nie wiesz kiedy na Ciebie zaczną wieszać psy. Ja sama po odejściu z pracy mojego managera, chłopaka którego zaangażowanie do tej pracy było niesamowite a jego kontakt z nami i warunki jakie nam stwarzał były bardzo dobre. Chciało nam się pracować - ale niestety on sam odszedł bo nie chciał uczestniczyć w tej całej atmosferze jaka tu panuje. Na tą chwile jest coraz gorzej. Brak kompetentnych zarządzających, bałagan a zarobki bardzo słabe. Szkoda że dyrekcja Auchan Polska nie chce się przyjrzeć bardziej na to co dzieje się u nas.

Karolina

@MIKA, co według Ciebie musiałoby się zmienić w relacji pracodawca-pracownik w firmie Auchan Polska, aby nie było problemu z naborem nowych pracowników. Czy zmiana płacy byłaby wystarczającym czynnikiem, czy jednak inne aspekty też wymagają przemodelowania? Zachęcam również inne osoby do zabrania głosu w tej sprawie.

MIKA
@Karolina 05.07.2018 19:50

1 Zarobki- jak będą odpowiednie do tych stanowisko to będą tez ludzie chętni do pracy, zmniejszy sie ilość zwolnień lekarskich pracownikow 2 Inny system rozliczenia pracownika w Temporze, tu pracuja dorośli ludzie którzy wiedza ze praca musi być wykonana a nie narzucone nadgodziny Może jak księgowość nie zamknie kolejnego miesiąca bo już są takie braki w kadrach to może "gora" się obudzi bo nie maja zielonego pojecia o niczym.

MIKA
@Karolina 05.07.2018 19:50

Dodatkowa smieszna premia, jak się pojdzie na zwolnienie to juz zabierają - nikt nie bierze pod uwage ze pracuja tu samo kobiety które maja dzieci i one czasem choruja a pracy nikt za te osoby nie zrobi po powrocie robią nadgodziny ale premia juz sie nie należy.

Pawlo
@Karolina 05.07.2018 19:50

Nie chodzi tu o pieniądze a o atmosferę jest tragiczna a zwłaszcza na woli

Karolina

Wasze ostatnie opinie wskazują, że zarobki są powodem największego niezadowolenia wśród osób zatrudnionych w Auchan Polska. Czy w związku z tym podejmowane są przez pracowników jakieś próby negocjacji swoich stawek, czy umowy są tak zredagowane, że wykluczają taką możliwość. Co w związku z tym moglibyście poradzić osobom, które będą aplikować na wolne miejsca pracy w tej firmie. Jak Waszym zdaniem dokonać korzystnej dla pracowników zmiany w tym aspekcie?

Zainteresowany

Czy potrzebują pracowników? Na jaki dział?

MIKA

Po 3tyg pracy stwierdzam ze Auchan to jedna wielka porażka ! Myślą ze jedna osoba będzie robić na 2 etaty. Ludzi brak do pracy bo tak słabo płacą a z czasem pracy robią pod gorke pracownikowi -wszystko aby było na nie korzysc pracownika. Oby tak dalej to nawet Ukraińcy nie będą chciali przyjść do Centrali.

Karolina

@Kamila kwestia umów o której piszesz jest zgodna z prawem, to że w innych firmach bywa inaczej nie oznacza, że pracodawca musi od razu po umowie na okres próbny dawać od razu umowę na czas nieokreślony. Być może do obowiązków ochrony należała także kontrola pracowników. Czy problem o którym piszesz polega na tym, że w Auchan Polska stosowana jest zbyt duża kontrola pracowników?

Kamila

Dziwny temat z umowami, w innych podobnych zakładach pracy dostaje się umowę próbną a po tej umowie na czas nieokreślony a w obiekcie, którym pracowałam pracownicy dostają umowy próbne i dwie na czas określony. Kolejny aspekt, który mi się nie podobał to ochrony, która zamiast przeciwdziałać stratą sklepu to śledziła pracowników i tworzyła notatki w tym na mnie, że użyłam telefonu na około 5 min w ciągu pracy. Wynagrodzenie jakie dostałam na umowie to 2300, dla jednego do spoko a dla drugiego to mało. Praca jaką wykonywałam na dziale to wykładanie towaru, odbieranie służbowego telefonu i odpowiadanie na pytania klientów (kasy często dzwoniły bo produkt nie posiadał kodu), inwentaryzacje, mapowanie działu, i wszytko to co menadżer czy dyrektor zażyczył (bez skojarzeń).

Karolina

@Mika Skoro piszesz, że dostałaś pracę po 1 rozmowie to znaczy, że proces rekrutacji nie jest przedłużany bez powodu. Na jakim stanowisku rozpoczęłaś pracę? Jak Twoje pierwsze wrażenia? @Korek Dlaczego tak uważasz? Czym to jest spowodowane?

Kama

Zgadzam się z większością złych opini o pracy w Auchan.Praca w ksiegowości koszmar współczuję ludziom którzy tam zostali ,bo mądrzy odeszli.Nie warto się poświęcać ,szkoda zdrowia i nerwów .Lepiej poszukać nowej pracy i jak najszybciej o niej zapomnieć.Ja tak zrobiłam.Polecam życie nie kończy się na pracy w Auchan- teraz już to wiem.

Mika
@Kama 13.02.2018 00:02

Mozesz.cos.wiecej.napisac ? Wyslalam tam cv, jakie sa zarobiki?

anonymous
@Mika 15.05.2018 17:40

3000 brutto + premia 210pln

admin
@Mika 15.05.2018 17:40

3000 brutto + 210 premia

Mika
@anonymous 17.05.2018 11:35

W ksiegowosci sa chyba 2 dzialy? Obydwa beznadziejne? Kierowniczka jaka jest? Na co jest najwieksze cisnienie?

Mika
@anonymous 17.05.2018 11:35

Premia to brutto?

anonymous
@Mika 01.06.2018 09:18

premia brutto. podział na PtP RtR i OTC a nastepnie PtP rozdzielone na kolejne działy. ciśnienie na ilość najlepieij z wysoką jakością i bez L4 ale po 2 tygodniach L4 to jedyna szansa na odpoczynek.

Chętny do pracy

Najlepiej dla niektórych żeby zasiłki były odpowiednio wysokie!!! Normalna firma i tyle w temacie.

Korek
@Chętny do pracy 13.05.2018 18:17

Narmalna dla nie normalnych i tyle w temacie .

Karolina

@Mika Czy dostałaś już odpowiedź na swoją aplikację? Jeśli tak to podziel się proszę swoimi wrażeniami. Informacje te będą cenne dla innych użytkowników. @h. Na pewno wszystko złe jest w Auchan Polska? Może kwestie atmosfery w pracy warto poruszyć z kierownikiem? Pamiętaj, by nikogo nie obrażać na forum, bo zabrania tego regulamin.

Mika
@Karolina 24.05.2018 14:52

Tak, dostałąm sie po 1 rozmowie. Kase w miare oki. To nie jest moja pierwsza praca wiec wiem ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Praca w centrali a na hali to 2 rozne swiaty.

wolf

Po niemal 6 miesiącach w kasie nasuwają mi się nowe wnioski: 1. Praca dla ludzi z Ursynowa, Mokotowa, Piaseczna - czas dojazdu i koszty paliwa czynią tę pracę mało opłacalną, ze Śródmieścia samochodem około godziny, koszt paliwa miesięcznie ok. 500 PLN, komunikacją jakieś półtorej godziny, taniej, ale tłok w metrze taki jak w puszce sardynek, kto ma samochód wybiera samochód, kasjer pracuje 7 godzin, a w domu nie ma go 11 - 12 2. Niestety brak całego etatu - co stawia pracownika w niejasnej sytuacji wobec ZUS, zbierania na emeryturę, rentę, obecnie jest niby emerytura kapitałowa i nie ważny jest wymiar czasu pracy, ale lepiej dmuchać na zimne, przepisy w Polsce zmieniają się jak w kalejdoskopie i dobrze trzymać rękę na pulsie, by za 25 lat urzędnik ZUS nie powiedział, sorry, nie miałeś całego etatu, cmoknij się, 3. Kasjerzy dostają coraz więcej obowiązków - między innymi mają wyczuć w ręku różnicę w masie produktu, nieuczciwi klienci ważą np. 3 pomidory, a po zważeniu dokładają jednego, kasjer skanując produkty ma wyczuć tę różnicę, biorąc po uwagę tempo pracy i ilość przerzucanych produktów jest to niemożliwe, 4. Jest fajna atmosfera pracy, nie ma mobbingu, krzyków, człowiek siada na kasie i liczy, wypada godzina końcowa to zamyka i idzie do domu, nie zostaje się po godzinach, 5. Warto popracować jakiś czas, nauczyć się działać a kasie, a później szukać poważniejszej pracy

Dzik

Powinno się pozamykac te molochy bo nic z tego ludzie tam nie mają oprócz marnych zarobków wstyd (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Auchan Polska Sp. z o.o. - Piaseczno

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan Polska Sp. z o.o.