M-CARS spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.

Adres: Góra Libertowska 14, 30-444 Libertów

NIP: 9442237382 KRS: 0000390269

M-CARS spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.
2 77 6 1

Opinie o M-CARS spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.

Mick

Ponawiam zapytanie i zwracam się z uprzejmą prośbą do pracodawcy aby nie zamieszczał na tym forum informacji zbędnych o produktach, których sprzedażą się zajmuje. To jest forum dla pracowników i zainteresowanych pracą i zapewne nie zaglądają tu potencjalni klienci ani pasjonaci motoryzacji aby wymieniać się info o nowych modelach. "Zachętą do aplikowania byłaby jednak informacją o tym, że firma finansuje Multisport i opiekę medyczną. Może chociaż uzyskamy informację czy tzw Home Office praktykujecie?" Możne ktoś z pracowników lub osoby, które już są po rozmowach wypowiedzą się w tym temacie?

Ciekawy

Kiedy wchodzi nowe BMW 3?

Nick
@Ciekawy 18.11.2018 11:03

Wiosna :)

Nick
@Nick 22.11.2018 22:19

Dokładnie w marcu

Nick
@Ciekawy 18.11.2018 11:03

Dokładnie w marcu

Justyna78

Zachętą do aplikowania byłaby jednak informacją o tym, że firma finansuje Multisport i opiekę medyczną. Może chociaż uzyskamy informację czy tzw Home Office praktykujecie?

Ksiegowość

Więcej informacji dot. warunków podczas rozmowy rekrutacyjnej.

Justyna78

Godziny pracy w każdej firmie mają być regulaminowe. To żaden atut. Czy można liczyć na kartę Multispot i pakiet medyczny np Luxmed? Co to znaczy wynagrodzenie średnie?

Ksiegowość
@Justyna78 11.01.2019 19:48

Więcej informacji dot. warunków podczas rozmowy rekrutacyjnej.

Księgowość

Godziny pracy regulaminowe, praca w porządku, płacą na poziomie średnim.

XYZ

W listopadzie szukali księgowej, teraz też szukają księgowej. Widać, że jest duża rotacja. Pewnie pracują za miskę ryżu. Ktoś coś wie w temacie? Ile płacą w ksiegowosci? Jest sens rekrutować? Tyle tu negatywnych opinii...

Xone

Mini jest na Górze Libertiwskiej

W.
@Xone 24.10.2018 07:52

Bardzo kompetentna obsada

Potwiwrdzam
@W. 20.12.2018 19:06

Zdecydowanie tak

Zegnam

Niestety, ale zgodzę się z poprzednimi opiniami. (usunięte przez administratora) potrafi tylko straszyć, że wyrzuci dyscyplinarnie, nic się nie podoba i wszystko sama zrobiłaby najlepiej. Oczywiście nie da się też przemówić, ze niektórych rzeczy nie da się zrobić, ze względu na brak możliwości,(usunięte przez administratora) i tak uważa, że to Ty nie potrafisz i to Twoja wina, bo ona by to zrobila w 5min. Wieczne niezadowolenie z obsługi klienta, ogromny (aż przesadny) nacisk na to, pomimo że sami klienci się denerwują, bo chcą tylko na spokojnie obejrzeć auta. Urlopy źle widziane, bo nie ma kto sprzedawać, a L4 sprawia, że jesteś jedną nogą na wylocie. Pani (usunięte przez administratora) niewygodne sprawy zrzuca na innych, żeby przypadkiem nie ona musiała je rozwiązywać. Obrazić niestety potrafi, ale od problemów ucieka. Co do Pana (usunięte przez administratora) w osobistych odczuciach, w przeciwieństwie do poprzedników, nie mogę powiedzieć nic złego. Tak samo jak o dyrektorach/kierownikach salonu. Generalnie ludzie pracujący tam (sprzedawcy, serwis, części, recepcja, ubezpieczenia) są naprawdę super i to trzeba przyznać, jednak(usunięte przez administratora)potrafią sprawić, ze do pracy nie chce się chodzić, bo zawsze się coś usłyszy na swój temat. O słowie "dziękuję" nie ma mowy, słowa "przepraszam" nie ma w ich słowniku. Nie zdziwię się, jak się okaże, że są założone podsłuchy. (usunięte przez administratora) polecam odrobinę pokory, a nie uznawanie wszystkich za (usunięte przez administratora) to na pewno będzie się milej pracować.

Fragles
@Zegnam 07.10.2018 12:51

Ha ! a Pan kierownik serwisu wcale nie lepszy, nadgorliwy perfekcjonista.....

rekrutacja
@Zegnam 07.10.2018 12:51

dzień dobry, dostałam propozycje rozmowy kwalifikacyjnej- proszę o opinie na temat firmy oraz panujących tam relacjach

Nick
@rekrutacja 18.12.2018 10:26

Wszystko ok. Zespół bardzo fajny

Ioio
@rekrutacja 18.12.2018 10:26

Pytania na rozmowie na stanowisko recepcja nie mają nic wspólnego z tą pracą, bo nie wiem jak pytanie "kim z zawodu są Twoi rodzice?" lub inne pytania z życia prywatnego mają związek z ewentualną pracą

shogun
@Ioio 25.12.2018 12:11

Pytają czy przeżyjesz na pensje którą oferują :D

W.

Doczekałam się salonu MINI w Libertowie, extra obsługa

Gregorij

Nowa 3ka wychodzi w okolicach marca. Piękna fura!

Nick
@Gregorij 22.11.2018 20:43

To prawda robi wrażenie.

Aleksandra

Byłam w Mini Libertow super obsługa polecam doradców Mini w tym salonie.

Nick
@Aleksandra 25.10.2018 22:52

Potwierdzam

Księgowość

Aktualnie poszukują młodszej księgowej.

Księgowość

Godziny pracy regulaminowe, praca w porządku, płacą na poziomie średnim.

barbi

Jak wygląda praca w księgowości ? Ile płacą ?

Radek

Tak mają też Mini

Grzegorz

Czy Mcars ma też salon MIni ?

anonim

(usunięte przez administratora)

doradca serwisowy

Niestety w pełni potwierdzam powyższe fakty. Wytrzymałem tam rok, wystarczyło z nawiązką. Serwis działa tak samo jak administracja i inne działy. Audytorzy z BMW łapali się za głowę ile my mamy dodatkowych obowiązków, ilu osób brakuje w obsłudze serwisowej w porównaniu do wytycznych, a o zatudnianiu dodatkowych osób nie było mowy. Woły robocze mają harować za dwóch albo i trzech.(usunięte przez administratora) Serdecznie odradzam współpracę.

dyrektor

W sprawie kolegi, który miał wypadek podajesz nieprawdę. Faktycznie uległ wypadkowi poza pracą i faktycznie podjęliśmy decyzję o pilnym zatrudnieniu osoby na zastępstwo. Resztę sobie dopowiedziałaś, ale minęłaś się z prawdą. Fakty są takie, że ten chłopak pracował w dwuosobowym zespole. Po wypadku dostał 3-miesięczne L4, które trwa do dziś. Jego koleżanka, która została sama nie była fizycznie w stanie zapewnić obsługi salonu i potrzebny był ktoś do pomocy. Z chłopakiem osobiście rozmawiałem tydzień temu i umówiliśmy się na koniec września na rozmowę o możliwości dalszej pracy. Również w sprawie wymagań dyrektora nie przedstawiasz uczciwie faktów. Na stanowisku Recepcjonisty pośród różnych obowiązków miałaś dwa najważniejsze – odebrać telefon od Klienta i przywitać Klienta. Kiedy po kilku tygodniach Twojej pracy to nie działało, osobiście z Tobą rozmawiałem i nie było w tej rozmowie nawet podniesionego tonu nie mówiąc o „krzyczeniu”. Dokładnie omówiliśmy jak przywitać Klienta i odebrać telefon, dostałaś też pisemną instrukcję w tej sprawie na jednej stronie A4. Dowiedziałaś się, że niczego poza tym co jest na tej stronie nie będę od Ciebie wymagał, ale jeśli nie potraktujesz serio przywitania Klientów i odbierania telefonów, nie będziemy mogli dalej współpracować. I tyle… Reszty spraw, o których piszesz nie komentuję, bo nie uczestniczyłem. Na pewno nie jesteśmy idealną firmą i być może w Twoim komentarzu są cenne uwagi, z których moglibyśmy skorzystać albo my, albo ktoś kto szuka pracy, ale obniżasz ich wartość mieszając fakty ze swoimi emocjami.

dlaczego

dlaczego ten komentarz został usunięty? nie łamał regulaminu. Był za prawdziwy?

Pracownik

Jak to już w innych dealerstwach mówią, warto iść sobie szarpać psychikę aby później móc odpocząć. Jest ciężko, wyzyskują pracownika, niszczą psychikę ale po paru miesiącach iść dalej i nie stać w miejscu. Pozatym papier z BMW jest (aczkolwiek już coraz gorzej patrzą widząc M-CARS w CV, tam sie wytrzymać długo nie da).(usunięte przez administratora)Da sie normalnie zyc, tylko nie w mcarsie :D

Pracownik

Jako pracownik doceniam firmę , dzięki, ktorej, co miesiąc mogę zapłacic m.in. rachunki, zdaje sobie sprawę, że nie jest łatwo w dzisiejszych czasach prowadzić tak duże przedsiębiorstwo. NIejednokrotnie inne firmy przewartosciowuja swoje możliwości, a pracownicy po kilka miesięcy pracują za free. Trzeba czasami docenić i zrozumieć pracodawcę, który nie tylko boryka się jak co miesiąc zapłacić pensje kilkudziesięciu pracownikom, ale innymi problemami, o których większość z nas nie ma pojęcia. Pracownicy otrzymują zawsze bonus świąteczny, firmowe polary, kurtki. Są firmowe wyjścia, imprezy integracyjne, wigilie pracownicze. Zespół jest bardzo fajny w każdym dziale.

Niestety były pracownik
@Pracownik 05.09.2018 21:32

Drogi pracowniku rachunki płacimy dzięki naszej pracy ą nie dzięki firmie mcars. To my jako pracownicy tworzymy tą firmie i to dzieki nam ta firma nadal istnieje. Bardzo przykre jest to ze wlodarze tej firmy o tym zapominaja. Podniecanie sie darmowym polarem za 100pln raz do roku to trochę słabe. Jak zarobie godnie to sam sobie kupie nawet trzy polary,kurtki czy butelkę wódki. Wigilia pracownicza jest to fakt szkoda tylko że później jest wypominana w dość nie elegancki żeby nie powiedzieć prostacki sposob. (usunięte przez administratora) Nigdy ale to nigdy podczas mojej przygody z tą firmą nie słyszałem żeby ktoś dostał pochwalę zostal doceniony tylko źle źle (usunięte przez administratora) Brakuje w tej firmie identyfikacji pracowników z nią sama. Żaden pracownik nie czuje się trybem w tej układanie ą co najgorsze spora większość traktuje tą firmę jak przystanek w karierze przerobi rok może dwa i papier z BMW jest. Trochę to smutne ale jak się komuś nie podoba zawsze jak ja może odejść i tyle. Trochę smutne bo potencjał i ludzie w tej firmie naprawdę byli spoko ..... (usunięte przez administratora)

dyrektor
@Niestety były pracownik 05.09.2018 23:59

Były pracowniku. Chyba nie zauważyłeś, że w swoim komentarzu zachowujesz się dokładnie tak, jak szefowie i menedżerowie z Twojej opowieści – tylko krytykujesz, wszystko wiesz najlepiej, nie dostrzegasz niczego dobrego, nawet pozytywy jak prezenty dla pracowników mieszasz z błotem. W psychologii to zjawisko zostało opisane jako projekcja czyli przypisywanie innym swoich negatywnych cech. Firma, którą krytykujesz nie jest ideałem i z pewnością są sprawy, które wymagają poprawy. Ale obraz, który przedstawiłeś jest moim zdaniem jednostronny, nierzetelny i krzywdzący nie tylko dla tej firmy ale również dla Twoich kolegów, którzy tam odnoszą sukcesy i czują się docenieni. W Twoim komentarzu brakuje faktów – są same opinie. Faktem byłoby gdybyś napisał na przykład, że nikt w tej firmie nigdy nie dostał awansu albo że zarobki specjalistów są poniżej średniej, albo że nie zatrudniają na umowę o pracę itd. ale tego nie napiszesz bo to po prostu nie jest prawda i łatwo byłoby to obalić. Twoją krytykę potraktowałem poważnie i zadałem sobie pytanie ilu pracowników pochwaliłem ostatnio. Znalazłem czterech w ciągu dwóch tygodni. To pewnie nie mistrzostwo świata :), ale jednak daleko od „nigdy ale to nigdy” jak uważasz. I jeszcze jedno. Moim zdaniem firmy nie tworzą pracownicy jak napisałeś. Nie tworzy jej też pracodawca – tu się z Tobą zgadzam. Firmę tworzą pracodawca i pracownicy. Pracodawca, który nie szanuje pracowników to smutny obraz. Ale pracownik, który nie widzi, że pracodawca na swoje ryzyko stworzył mu miejsce pracy to równie żałosny widok.

były obozowicz
@dyrektor 07.09.2018 08:36

Dzień dobry, wchodzi dyrektor na pole minowe, prosząc o podawanie faktów.. Wszystko co tu napisali – jak widać już byli – pracownicy, potwierdzam z całą odpowiedzialnością, ciesząc się że wydostałem się z tego.. miejsca pracy. A nawiązując, do każdej z tych opisywanych „opinii” jestem w stanie dołączyć fakt – tylko czy dyrektor na pewno tego sobie życzy? Zanim je podam (fakty - nie opinie, co więcej podzielone na wady i zalety, aktualnie w stosunku 14:2), zacytuję dyrektora: „Pracodawca, który nie szanuje pracowników to smutny obraz. Ale pracownik, który nie widzi, że pracodawca na swoje ryzyko stworzył mu miejsce pracy to równie żałosny widok”. Kwintesencja zarządzania w M-cars: firma zatrudnia pracowników jako typowe „zło konieczne” – dyrektor z prezesami przecież sami nie dadzą rady, więc „łaskawy chlebodawca, stwórca miejsc pracy” jest zmuszony zatrudnić pracowników, którzy dla niego stanowią tylko koszt i ryzyko. I tu naprawdę nie chodzi o to, że pracownik nie docenia – tylko jak jest traktowany. Rotacja w M-cars oraz inne wypowiedzi to potwierdzające powyższe fakty. I to rzeczywiście jest i smutny widok, i żałosny obraz..

Koniec wykorzystywania
@były obozowicz 07.09.2018 21:59

@dyrektor Panie dyrektorzy poruszył pan temat faktów. Jest ich mnóstwo, żaden problem. Tylko nie wiem czy chcą państwo aby się wszyscy o nich dowiedzieli. Dlaczego płacicie za osiem godzin, a kazecie pracować 8.5 h? Bo pracownik musi odrobić obiad! Dlaczego kazecie pracować co druga sobotę i za to nie płacicie? Bo takie macie zasady.(usunięte przez administratora)?Miesięcznie pracownik pracuje 22 godziny za darmo nie wspominając już o innych nad godzinach.

Były pracownik

Zdecydowanie odradzam wszystkim, którym przez głowę przeszło podjęcie pracy w tym salonie. Dwie obowiązkowe pracujące soboty, których nie można sobie odebrać w tygodniu, niskie wynagrodzenie bez możliwości podwyżki, nadgodziny oczywiście też nie płatne. Pracownik traktowany w stylu: " nie Ty, to przyjdzie ktoś inny i za mniej będzie pracował". Kadra zarządzająca pozostawia wiele do życzenia.

Były pracownik
@Były pracownik 06.07.2018 10:39

„Panie, ja z Wiśniowej 10 znajdę co za tysiąc pincet będą pracować”.

Halina

@Xxxxx, nowe rekrutacje w firmach mogą być również spowodowane ich rozwojem. Czy posiadasz informacje o aktualnej sytuacji z M-CARS spółka z ograniczoną odpowiedzialnością? Rzetelne wypowiedzi oparte o konkretne przykłady, są pomocne dla osób zainteresowanych podjęciem pracy w niej.

Xxxxx

Myślę że ilość i liczba ciągle powtarzajacyh się ofert pracy mówi sama za siebie co to za firma. W dobrej firmie niema ciągle rekrutacji.

Halina

@Don Familio, @shogun, komentarze są usuwane tylko wtedy, gdy łamią regulamin forum. Dlatego zachęcam Was do ponownego zapoznania się z nim, by wiedzieć w jakich sytuacjach może mieć to miejsce: http://motzgraphics.com/regulamin Każdy użytkownik może zgłosić komentarz, który następnie jest sprawdzany przez administrację i dopiero wtedy usuwany. Chciałabym wspomnieć, że komentarz, nawet jeśli jest negatywny, a nie łamie regulaminu, to pozostaje na wątku.

Halina

@Don Familio, moja działalność na forum nie jest w żaden sposób związana z firmą M-CARS. Jestem moderatorem forum Gowork.pl. Moim zadaniem jest aktywne uczestnictwo w dyskusji na wątku. Ma to na celu zachęcenie osób znających firmę do wypowiedzi na forum. Ponad to dbam o przestrzeganie regulaminu przez użytkowników oraz stale informuję o aktualnościach z firmy. Chciałabym też wspomnieć, że komentarze są usuwane przez administrację tylko wtedy, gdy łamią regulamin forum. Administracja rozpatruje komentarze, które są do niej zgłaszane, a następnie sprawdzane i dopiero wtedy są ewentualnie usuwane. Każdy komentarz, który nie łamie regulaminu pozostaje na forum. Zachęcam do zapoznania się z nim: http://motzgraphics.com/regulamin

shogun
@Halina 20.07.2018 10:54

Regulamin czyli brak negatywów same plusy ewentualnie neutralne :]

Don Familio
@Halina 20.07.2018 10:54

Halina, problem w tym że te komentarze utrzymywały się długo na forum dopóki właściciele M-cars ich nie zobaczyli i nie zapłacili go work za ich usunięcie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik

Niestety wszystko się zgadza.

Halina

@Były pracownik, czy M-CARS spółka z ograniczoną odpowiedzialnością zapewnia swoim pracownikom pakiet socjalny? @Dawid, czy posiadasz jakieś doświadczenia związane z pracą w tym miejscu? Jeśli tak, to zachęcam Ciebie do rozwinięcia wypowiedzi i napisania jak oceniasz tego pracodawcę? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia?

Były pracownik
@Halina 14.07.2018 03:13

Nie, nie zapewnia pakietów socjalnych.

Dawid

Jak się komuś nie udało utrzymać w firmie to teraz oskarża?

Halina

@Kondzio, rozumiem po komentarzu że jesteś zadowolony z pracy. Piszesz że atmosfera jest w porządku - jak układają się relacje między pracownikami i przełożonymi? Czy w firmie są organizowane imprezy integracyjne? @Zozo, proszę żebyś nie używał w swoich komentarzach nazwisk innych osób - wypowiadasz się na forum publicznym, którego regulamin zobowiązuje Cię do poszanowania prywatności. @Pracownik, mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Twój komentarz nie zawiera żadnych konkretów i w tym momencie niewiele mówi osobom szukającym opinii na forum.

Zozo

Firma nastawiona wyłącznie na wykorzystywanie pracowników. Bardziej cenią sobie lojalność niż kompetencje co widać po kadrze zarządzającej. (usunięte przez administratora)Wolę prace w kamieniolomie niż w tej firmie

Zostaw opinię o M-CARS spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. - Libertów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie M-CARS spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.