Schwarte- Milfor Sp.zo.o. 10-092 Olsztyn
4 6 6 1

Opinie o Schwarte- Milfor Sp.zo.o. 10-092 Olsztyn

Tak to ja

Witam wszystkich czytających, Jestem pracownikiem tej firmy od kilku lat. Firma ma ogromny potencjał. Jednak przez niekompetentną kadrę zarządzającą firma utknęła w PRL-U. Zarządcy firmy nie mają pomysłu na spójny sposób kierowania firmą, a ich brak kompetencji przekłada się na relacje miedzy pracownikami. Miarą zaangażowania w pracę nie jest 8 godzinny dzień pracy a to czy jesteś w stanie pracować 12 godzin. Szef produkcji M.S. wobec podwładnych posługuje się mobbingiem i zastraszaniem. Jeśli tam jeszcze nie pracujesz... nie rób tego. Spytasz dlaczego ja tam pracuję? Dobre pytanie...mam nadzieję, że już niedługo.

Ślusarz szlifierz
@Tak to ja 17.12.2018 17:20

A czy nie wie Pan co to za zmiany w nowym roku? Brak "setek" itd ? Przecież bez setek produkcja zarobi od cholery mniej, kto tu zostanie wtedy i będzie to ciągnąć? Pozdrawiam serdecznie :)

tak to ja
@Ślusarz szlifierz 11.01.2019 20:16

Zauważ, że wciąż zapowiadają jakieś zmiany. Pozostaje to jednak zawsze w swerze teorii. Praktyka zawsze pokazuje co innego. Myślę, że ich założeniem jest, że wszystko będzie odbywać się w normalnych godzinach pracy, jak co roku. Zawsze ich założenia sypały się zaraz po tym jak je wprowadzali. Wystarczy poczekać, aż będą mieli nóż na gardle i praca w weekendy i po kilkanaście godzin od poniedziałku do piątku stanie się normą.

nika

jak atmosfera w biurze, cały czas szukają kogoś do księgowości, czym to jest spowodowane?

Aleksandra
@nika 15.12.2018 12:11

Może po prostu albo firma dynamicznie się rozwija i potrzebuje wielu nowych rąk do pracy, nawet na to samo stanowisko, albo po osoby aplikujące nie sprawdziły się jeszcze dotychczas. Widzę, że jesteś zainteresowana podjęciem pracy w Schwarte- Milfor Sp.zo.o. Aplikowałaś już, czy dopiero chciałaś się "rozeznać" w temacie?

Nika
@Aleksandra 15.12.2018 13:00

Rozeznać w temacie ???? a jak wynegrodzenia

Aleksandra
@Nika 15.12.2018 18:38

Na razie jeszcze nikt nie odpowiedział Ci na zadane pytania, ale może jeszcze pojawią się jakieś odpowiedzi na forum. A jaki poziom wynagrodzenia byłby dla Ciebie satysfakcjonujący w Schwarte- Milfor? Daj znać, czy zdecydujesz się aplikować i czy zostaniesz zaproszona na rozmowę rekrutacyjną.

Witold

@Pracownik Milforu., dobrze, że zgłosiłeś się na forum, a osoby chcący zatrudnić się w Schwarte- Milfor mogą liczyć na Ciebie w kwestii odpowiedzi na zadawane pytania. Ja ze swojej strony chciałbym zapytać o to, jaka atmosfera panuje wśród współpracowników i czy firma stawia na aktywny ich rozwój?

Ślusarz szlifierz
@Witold 03.10.2018 16:16

Witaj, atmosfera między pracownikami jest bardzo dobra :) co innego relacja pracownicy vs nowy mistrz produkcji (brak mu ogłady). Firma robi szkolenia dla pracowników, wielu marudzi, ale fakt jest taki, że co jakiś czas organizują kursy spawalnicze itp. teraz organizują kursy na suwnice. Jeszcze rok temu można było zapisać się na darmowa naukę języków. Niestety to już przeszłość.

Aleksandra
@Ślusarz szlifierz 02.12.2018 10:15

A czym spowodowane jest to, że w firmie nie można już liczyć na doszkalanie z nauki języków obcych? Na pewno był to duży atut dla osób, które chciałyby podjąć pracę w Schwarte- Milfor w Olsztynie. Może w miejsce tego jest zaproponowane pracownikom coś nowego?

Pracownik Milforu.

Proszę pytać o co chcecie, rzetelnie postaram się odpowiedzieć na Wasze pytania.

Z
@Pracownik Milforu. 02.10.2018 11:16

Jak atmosfera w biurze

Aleksandra
@Z 14.11.2018 20:41

Rozumiem, że pytasz, bo chciałbyś podjąć pracę w Schwarte- Milfor w Olsztynie. Aplikowałeś już do pracy w tym miejscu? Jestem ciekawa, jakie czynniki, czy też inne kwestie byłyby dla Ciebie zadowalające i sprawiły, że chciałbyś podjąć pracę w Schwarte- Milfor.

Witold

@antysocjal, forum służy do swobodnej wymiany opinii o Schwarte- Milfor jako pracodawcy. Może zamiast atakować użytkownika @firer, używając określeń obraźliwych, które łamią regulamin tego forum, który zaakceptowałeś się przestrzegać będąc na nim aktywny, przedstawiłbyś własny punkt widzenia dotyczący Twojego zatrudnienia w tym miejscu.

firer

Firma ,która preferuje pracowników bez doświadczenia!A to dlatego, ze hanysek lubi pojeździć na młodych glupkach !Doświadczony pracownik wali takich niedorzwin....... kierowniczkow. Trza się zastanowić jak nauczyć kultury olsztyńskiej tych dwóch lekko przecwe..... krojcokow (krojcok to z gwary śląskiej wy nie kumacie ,ale te dwa fuzekla bydo ...) bo za mocno panosza się na naszych dzieleniach !Ogólnie kto nie poddaje się obróbce umysłowej długo nie popracuje .O zarobkach nie pisze bo robotnik w piekarni na pewno lepiej zarabia,Moja zona na kasie w Biedronce więcej wyciąga.

antysocjal
@firer 06.01.2018 08:22

firer, po co ty tam pracujesz? Załóż swoją firmę, prowadź działalność, płać zus, użeraj się z ciągłymi kontrolami niezliczonych instytucji. Boi się? Jesteś miękka faja w takim razie. Jeśli umiesz za mało żeby stworzyć własną firmę i dyktować warunki to twoja wina. Trzeba było w szkole się uczyć a nie pierdo. . . . teraz jak to masz źle w życiu. Twoja żona zarabia więcej od ciebie jełopie? Pomyśl co możesz poprawić w sobie i zacznij zmiany bo narzekaniem nic nie zwojujesz. Do końca życia będziesz popychadłem. Czy tego chcesz? Twoja frustracja wynika z twojego nieudacznictwa. Zacznij od siebie.

Witold

@Spawacz, Twoja wypowiedź może być nie do końca zrozumiała dla innych czytających. Rozumiem, że masz zastrzeżenia co do wynagrodzenia w firmie Schwarte-Milfor. Czy próbowałeś na ten temat rozmawiać z przełożonym? Jeżeli pracujesz w tej firmie 7 lat, to chyba nie jest dla Ciebie poważny problem, lub doceniasz inne pozytywne aspekty tej pracy?

KLOS

Żaden nowy program wdrażany nie poprawi wydajności pracownika , a wręcz przeciwnie spowoduje zwiększenie biurokracji, a co za tym idzie powolny zgon firmy . Najlepszym sposobem na podniesienie wydajności pracowników jest szacunek ,odpowiednie motywowanie i dobre słowo od mistrza, a zwiększanie biurokracji mieliśmy to już za komuny i co wracacie do tego samego miłego spadania

Spawacz
@KLOS 09.07.2015 17:24

Jestem tam 7lat Ale za mojrzesza jest taka (usunięte przez administratora) ze koniec jego obietnice to tylko puste słowa zarobki 2400 bo pewnie (usunięte przez administratora) i to (usunięte przez administratora) wie za co zero poszanowania pracownika na zebraniach tylko miło mówi a po już lipa

Administrator

Wiesz jak wyglądają zarobki w Schwarte- Milfor Sp.zo.o. 10-092 Olsztyn? Podziel się swoją opinią. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się bardzo cenne!

Gość

Nagle zabronili robić setki. ..... Coraz gorzej.... Coraz gorzej się dzieje..

spawacz

Ale ( RO)Bercik lato po hali i tropi ..........Zamiast się zając własną morda i kasa dla ludu pracującego miast i wsi

kochanek robercika

Ale jaja kto ujawnil uklad starego milforu. Przecierz nie od dzis wiadomo ,ze tam sa zlodzieje kradna za przyzwoleniem mojrzesza robercika i jego kochanka .Kto zna NIEMIECKI NIECH PISZE DO SIEDZIBY JAK JEGO PUPILE PRZEZ BRAME DO WYKRYWANIA METALI TARGAJA .A tak wogole pisac (usunięte przez administratora) biedaki nie bac sie

Ktos

A mpim zdaniem firma spoko tylko brygadzisci do du... a najbardziej brygadzista krajalni.typowy prostak i mobingowiec.uwarza sie za najlepszego a traktuje wszystkich jak g..... bo on jest naj ponad wszystko.mam nadzieje ze ktos mu sie przeciwstawi i skpnczy sie w reszcie ta chamowa.

spawacz

Nie ma co sciemiac firma lipa .A jeszcze gorzej traktują pracowników z najmu firm płockich !

Zostaw opinię o Schwarte- Milfor Sp.zo.o. 10-092 Olsztyn - Olsztyn

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schwarte- Milfor Sp.zo.o. 10-092 Olsztyn