Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
5 2746 6 1

Opinie o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Szukam pracy

Witam, chciałabym się dowiedzieć jak wygląda aplikacja do prazy z językiem. Czy przy wymaganym języku niemieckim w zakresie podstawowym przeprowadzana jest rozmowa kwalifikacyjna? Czy w przypadku pracy dla par język muszą umieć dwie osoby? Ciężko jest przejść taką rozmowę?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Szukam pracy 15.01.2019 22:47

Dzień dobry, w przypadku rekrutacji na stanowiska z wymaganym językiem niemieckim poziom znajomości języka jest weryfikowany podczas rozmowy telefonicznej, na skype lub podczas rozmowy w biurze. Jest to zazwyczaj krótka rozmowa na różne tematy, niekoniecznie związane z samą pracą. W przypadku pracy dla par co najmniej jedna osoba powinna spełniać wymagania językowe podane w ogłoszeniu. Do każdego przypadku staramy się podchodzić indywidualnie. Pozdrawiamy MONDI POLSKA

Amelia

Praca w Mondi była interesującym i rozwojowym doświadczeniem. Firma dba o pracowników oraz dobrą atmosferę w miejscu pracy. Kompetentni i mili ludzie, zawsze mogłam liczyć na czyjąś pomoc.

wurth

Witam. Pracuje ktoś w magazynie Würth w Bad M... . Jak atmosfera w pracy?

Nurko

Miło mi się tutaj pracowało, świetni ludzie i atmosfera. Szefostwo bez zarzutu, zawsze dobre traktowanie każdego pracownika. Firma daje duzo możliwości rozwoju.

Marcinnn

Wypłaty zawsze terminowe, miłe kierownictwo i przyjemna atmosfera w pracy. Dobra firma w której świetnie mi się pracuje.

Lubanko

Jestem zadowolony, że miałem okazję pracować w Mondi Polska. Znakomita atmosfera panująca w pracy, a praca bardzo rozwojowa i satysfakcjonująca.

Macko

Świetne podejście do pracowników, atmosfera dobra, ludzie sympatyczni i pomocni. Każdy jest tutaj ważny z tego co zauważyłem, nie ma złego traktowania ludzi. Polecam.

RobertT

Dobra agencja pracy, pieniądze zawsze są na czas, firma dba o ludzi i można na nich polegać. Wiele rzeczy pomagają załatwić bezproblemowo.

Januszek

Witam. Interesuje mnie oferta pracy jako wózkowego/komisjonera w Zusmarshausen . Mam jednak wątpliwości... czy prawie 50-cio letni magazynier z kilkunastoletnim doswiadczeniem i wszystkimi umiejętnościami/uprawnieniami da radę? W sensie - czy jeszcze chcą tak "starych" ludzi?? Bo o własną kondycję się nie martwię. No i język ... podstawy znam, ale biegle to nie pogadam. Prosze o rzeczowe i merytoryczne wypowiedzi. Z góry DZIĘKI i pozdrawiam !!

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Januszek 25.11.2018 20:54

Szanowny Panie, odpowiedzieliśmy Panu na zapytanie przez Facebooka. Mamy nadzieję, że rozwialiśmy wszystkie wątpliwości. Może Pan jak najbardziej aplikować na wspomniane stanowisko. Jeśli chodzi o znajomość języka - oferujemy naszym pracownikom m.in. fiszki, które zdecydowanie ułatwiają przyswajanie zawodowego słownictwa, a także bierzemy udział w programie ProPeZ, dzięki czemu każdy z naszych pracowników może liczyć na pomoc w rozwoju kwalifikacji zawodowych, w tym w nauce języka niemieckiego.

Januszek
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 04.12.2018 12:05

Yyyy, przepraszam, ale ja nie mam konta na FB.

Januszek
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 04.12.2018 12:05

Witam. Proszę nie usuwać mojego wpisu. Do kogo Państwo odpisywaliście, skoro ja nie mam prywatnego konta na FB?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Januszek 04.12.2018 14:24

Szanowny Panie, wszystkie wypowiedzi publikują się po pewnym czasie. Zostaliśmy identyczne zapytanie na naszym profilu na Facebooku. Opinie na GoWorku publikowane są anonimowo, stąd też nasza dedukcja. Jeśli nie otrzymał Pan wcześniej od nas odpowiedzi, znajdzie ją Pan w poprzednim komentarzu - jak najbardziej może Pan aplikować, a z językiem niemieckim z chęcią pomożemy! Pozdrawiamy :)

Miruk

mysle nad podjeciem pracy w mondi. weszlem na fejsa żeby poczytac opinie. ale jak patrze to same babki co pracuja w biurze w poznaniu. niema opinii od fizycznych i a co mi po tym ze biurowe są zadowolone? chłopy jechac czy nie jechać?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Miruk 03.12.2018 13:31

Zapraszamy do zapoznania się z opiniami naszych pracowników, które znajdują się poniżej na naszym profilu :) W razie jakichkolwiek niejasności lub niepewności, z chęcią odpowiemy na wszelkie pytania. Prosimy wtedy najlepiej o kontakt telefoniczny (dane kontaktowe znajdzie Pan na naszej stronie internetowej http://www.mondi-polska.pl). Pozdrawiamy!

Agata

NIe piszą jakie jest wynagrodzenie za pracę. Traci się czas na aplikowanie na jakieś dziwne stanowiska nie wiadomo co i za ile.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Agata 27.11.2018 14:58

Pani Agato, Osoby zainteresowane daną ofertą zawsze otrzymują od nas informacje o stawkach. Nie możemy natomiast podawać całościowego wynagrodzenia, ponieważ zależy ono od przepracowanych godzin. Dodatkowo, w każdym ogłoszeniu podany jest numer telefonu do osoby prowadzącej rekrutację – w razie jakichkolwiek pytań, niejasności można bez problemu dzwonić i dopytywać o szczegóły.

Przemysław

Pracowałem w Rheinland (Nadrenia) przy produkcji form betonowych w firmie Kann GmBH przez niecałe 3 miesiące Jedna zmiana od rana Przed miesiącem listopadem Niemcy powiedzieli że możemy "zjechać" bo nas teraz już nie potrzebują i dopiero marcu lub kwietniu możemy przyjechać do tej samej pracy (...) Pieniądze przez agencję Mondi trafiały już na nasze konta w połowie następnego miesiąca. Mieszkaliśmy w tzw. "gastzimmerach" czyli pensjonatach Był mały problem z załatwieniem niemieckiego meldunku od którego m.in. zależy klasa podatkowa Z czasem jakoś się uporaliśmy z problemem czyli przez 2-3 tygodnie Kontakt z koordynatorem w tzw. ważnych sprawach przez tel lub internet Co tydzień wysyłaliśmy nasze wypracowane godziny do Poznania Własny środek transportu czyli najlepiej samochód No i podstawy niemieckiego w mowie i piśmie mile widziane chociaż nie konieczne Oceniam ten wyjazd na 4 w skali 5 i na 8 w skali 10 Pozdrawiam Moje sugestie dla Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.: B/U ponieważ wypełniałem już w październiku ankietę Lubię atmosferę w Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. za: Duża ilość godzin w niem.firmach i pieniądze w walucie euro na moim koncie

Rafał.K

Witam serdecznie. Byłem ich pracownikiem przez 9 miesięcy tylko, bo dłużej się nie dało w jednej pracy niestety (takie prawo) z ręką na sercu mogę polecić ta firmę, na pewno jest rzetelna jest wypłacana i solidna bez zbędnego cukrowania to pisze. Jeśli ktoś chce jest odrobinę ogarnięty to sobie poradzi a firma na pewno pomoże. Natomiast jeśli przyjeżdżasz za granicę z myślą, że czeka na ciebie 5 gwiazdkowy Hotel i wszystko Ci się należy a w dodatku masz problem z alkoholem, to sobie daruj jakikolwiek wykazd i nie psuj reputacji firmie. Pozdrawiam serdecznie

Jonasz plekaniec

Firma Mondi to rzetelna instytucja, a co najważniejsze jeśli chodzi o papiery i inne dokumenty związane czy to z rozliczeniem, czy wypłatą wynagrodzenia wszystko się zgadza. Jedyny mankament który mnie spotkał to problemy z zakwaterowaniem ale to był start projektu więc wszystko było robione na świeżo. Ogolnie 4 na 5 ! Moje sugestie dla Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.: Proszę zwracać uwagę na zakwaterowanie. Lubię atmosferę w Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. za: Nie ma niejasności.

Marcin

Witam dostałem ofertę pracy od Mondi w firmie Kann kolo Frankfurtu na Magazynie przy kostce brukowej czy ktoś orientuje sie jak tam jest umowa niemiecka na czas nieokreślony?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Marcin 07.06.2018 03:04

Panie Marcinie, umowa jest oczywiście niemiecka o pracę, na czas nieokreślony. W tym zawiera się już także tzw. okres próbny. Pozdrawiamy serdecznie

Ciekawy
@Marcin 07.06.2018 03:04

Podjąłeś tam zatrudnienie ? Jak to wygląda w realu ?

Marciano
@Ciekawy 13.07.2018 18:24

Właśnie pracuje w tej firmie narzekać niema co Praca bardzo ciężka to fakt,ale kwestia przyzwyczajenia i daje się rade

paq
@Marciano 18.07.2018 06:14

Witam Napisz cos wiecej: jak mieszkanie? jak podejscie Mondi i pomoc koordynatora? Ile godzin? Jakie zmiany? Weekendy wolne? Duzo polakow czy sam jestes?

3 razy pomyśl
@paq 21.08.2018 13:56

Weekendy zależy - jak chcesz przyjść i uzupełnić niemiecki skarbiec to przyjdź. Taki podatek ci za nadliczbowe dowalą, że będziesz zastanawiał się, jaki tego jest sens. Nie przyjdziesz - będziesz siłą woli świętował od piąteczku do niedzieli kolejny przepracowany tydzień, a raczej przemęczony. Z patologią, co tam zjeżdża, za której ekscesy uwalą ci premię albo rozwiążą umowę. Bo mondi, jak każda agencja stosuje zasadę zbiorowej odpowiedzialności. Słowem - ładują zbieraninę z różnych krańców Polski do jednego mieszkania i reszta ich nie obchodzi. Interweniują tylko wtedy, kiedy zachodzi potrzeba potrącenia z premii.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@3 razy pomyśl 29.08.2018 12:00

Szanowny Panie, Wspomniany przez Pana podatek obowiązuje w sytuacji, kiedy w skali półrocza liczba nadgodzin jest naprawdę duża. W naszej historii taka sytuacja nie miała ani razu miejsca. Odpowiedzialność za swoje działania ponoszą jedynie osoby, które zawiniły – nie jest stosowana zasada zbiorowej odpowiedzialności. Koordynatorki pomagają pracownikom w najróżniejszych sytuacjach – od spraw urzędowych po tłumaczenia, nie tylko w standardowych godzinach pracy, ale także w czasie weekendów.

Aduspol
@Marciano 18.07.2018 06:14

A ile masz brutto ?

Cytrus

Jest to Firma konkretna,dobrze zorganizowana,i wie co robi.

Aleksander N. S

Super agencja. Rozmowa rekrutacyjna bardzo przyjemna. Pani Justyna wszystko idealnie wytlumaczyła. Odpowiedziała wyczerpująco na wszystkie nasze pytania. Wspaniały kontakt telefoniczny i mailowy. Bardzo pozytywna agencja. Pozdrawiamy

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
Szanowni Państwo,

Zapraszamy do zapoznania się z naszym programem Mondi Wspiera Talenty.

Akcję tę stworzyliśmy z myślą o dzieciach, których umiejętności wyróżniają się na tle rówieśników, lecz bez zewnętrznego wsparcia ich rozwój będzie niemożliwy. 

W poprzednich edycjach pomogliśmy już wielu dzieciom z całej Polski. Kaja Ogrodnik, Łukasz Tabaka, Nadia Schmidt, Gabrysia Klimek czy Wiktor Nowacki – to nasi podopieczni, którzy każdego dnia zadziwiają świat swoimi talentami! Ich historia pokazuje, że warto wspierać marzenia młodych ludzi.

Szczegóły dotyczące programu, historie naszych podopiecznych oraz wszelkie niezbędne informacje dotyczące zgłoszeń znajdą Państwo na stronie internetowej akcji:


 
Pozdrawiamy,
zespół Mondi Polska
   
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
Szanowni Państwo,

w związku z wątpliwościami, jakie pojawiły się odnośnie zatrudnienia w firmie Rettenmeier, poniżej prezentujemy warunki, jakie firma oferuje pracownikom.

Dodatkowo zapraszamy Pracowników, którzy pracują bądź pracowali dla firmy Rettenmeier, do podzielenia się swoimi doświadczeniami dotyczącymi współpracy z tą firmą, co w naszej opinii będzie najwiarygodniejsze.

Aktualne warunki współpracy z firmą Rettenmeier na stanowisku Pomocnika Komisjonera:

- 9,49 EURO brutto + 15 EURO diety za każdy przepracowany dzień
- wynagrodzenie wypłacane na podane konto bankowe do 15. dnia roboczego każdego miesiąca

Dodatkowo chcielibyśmy zaznaczyć, że nigdy nie zdarzyło się opóźnienie w wypłaceniu pracownikom wynagrodzeń.

Pozdrawiamy,
zespół Mondi Polska
   
Tomek

Pieniążki zawsze są na czas zgodnie z datą zawarta w umowie, wystarczy ją dobrze przeczytać. Praca w Rettenmeierze jest spokojna, bez presji bez stresu. Dla chętnych często możliwe są nadgodziny, dodatkowe soboty itp. Po pół roku nie mam do czego się przyczepić. Zawsze można liczyć na pomoc koordynatorki, w każdej kwestii. Myślę, że osoby które chcą normalnie pracować na pewno nie będą miały powodów do narzekania. Mam wrażenie, że większość tych negatywnych komentarzy wypisują osoby, które po prostu nigdy tu nie były... Pozdrawiam

Adam

Pracowałem w Rettenmeier kilka miesięcy więc wydaje mi się, że mogę coś o tej pracy powiedzieć. Jadąc tam spodziewałem się ciężkiej pracy, bo to pierwsze co nasuwało się na myśl wiedząc, że to tartak. Na miejscu byłem pozytywnie zaskoczony charakterem pracy. Atmosfera bardzo przyjazna, kierownictwo nigdy nie robiło problemów z urlopem. Praca nie jest ciężka fizycznie ani w żaden sposób stresująca. Dodatkowo dużym plusem była możliwość pracowania w nadgodzinach, co dla wielu osób też jest ważne. Przy współpracy z agencja nigdy nie było żadnych problemów, tym bardziej z powodu wypłaty wynagrodzenia, a zgłaszane prośby o zaliczki były bardzo szybko realizowane. Pozdrawiam

Mateusz

Dzień dobry. Również chciałbym wyrazić swoją opinię na ten temat pracy w Rettenmeier, gdyż pracowałem w owej firmie kilka miesięcy więc myślę, że jestem odpowiednią osobą do wystawienia referencji zarówno firmie, jak i agencji Mondi. Praca w tartaku, owszem, jest pracą fizyczną, natomiast nie ma tam mowy o wywieraniu jakiejkolwiek presji ze strony kierownika, czy innych przełożonych. Nie funkcjonują tam takie pojęcia jak ‘norma’ czy ‘limit’, bardziej ‘lekkość’ oraz ‘swoboda’. Każdy pracuje w swoim tempie, w miarę osobistych możliwości, a nie odgórnych wymagań. Mało tego, w kwestiach urlopowych (co dla wielu pracowników jest niezwykle istotne) dawno nie spotkałem się z tak liberalnym podejściem. Możesz praktycznie wziąć urlop z dnia na dzień i nikt nie robi problemów. Nie przedłużając, pracę wspominam jako bardzo lekką i przyjemną. Z pewnością każdy jest w stanie poradzić sobie w Rettenmeier. Jeśli chodzi natomiast o agencję Mondi, to najbardziej byłem zaskoczony pomocą ze strony kordynatorek (oczywiście pozytywnie), w każdym problematycznym dla mnie temacie, chociażby przy dopełnianiu formalności po przyjeździe do Niemiec. Nie każdy od razu potrafi pójść do urzędu i poprawnie wypełnić wszystkie dokumenty związane z meldunkiem. Za to ogromny plus! Ponadto, zero problemów przy wyjaśnianiu najprzeróżniejszych kwestii w momencie gdy pojawiały się jakiekolwiek pytania, zarówno w temacie zakwaterowania, stosunku pracy czy kadrowo-płacowym. PEŁEN PROFESJONALIZM! Wypłaty oraz dodatki wypłacane ze 100% zgodnością tego na co się zgodziłem i co podpisałem na umowie. Z pewnością będę polecał agencję swoim znajomym szukającym pracy za zachodnią granicą Polski. Pozdrawiam

Nick

Spoko firma Lubię atmosferę w Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. za: Traktują ludzi bardzo dobrze jak na agencje pracy. Kasa na czas, paski pzejzyste i wszystko się zgadza. Pomagają w załatwianiu meldunków w DE i w innych sprawach, polecam

Paweł

Ta firma to jakiś śmiech! Chociaż kolega mówił że ok. Zadzwoniłem. Pani powiedziała płacą 9,49 czyli minimum. Dieta 8 euro za każdy przepracowanych dzień. A za mieszkanie, uwaga!! 350 euro!! Ciekaw jestem ile tam można zarobić. Po odliczeniu mieszkania to pewnie z 600 euro wyjdzie... Żal.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Paweł 18.10.2018 00:49

Dzień dobry Panie Pawle. Podane przez Pana warunki odnoszą się do innej oferty. Aktualnie zamknęliśmy już na rekrutację na to stanowisko. Mamy komplet zaakceptowanych przez Klienta kandydatów, jednak chętnie porozmawiamy z Panem o innych, podobnych. Koszt zakwaterowania 350 euro wynika z kilku powodów. Kwatery, których szukamy dla naszych pracowników to zazwyczaj prywatne mieszkania/pokoje, które są umeblowane oraz gdzie obłożenie jest mniejsze, przez co wzrasta komfort zamieszkania. Dodatkowo, kwatery te umożliwiają meldunek, dzięki czemu nie trafia się do 6. klasy podatkowej. Co ważne, przy wyborze naszego zakwaterowania nie podpisuje się umowy długoterminowej oraz nie wpłaca kaucji, co wiąże się z brakiem 3-miesięcznego wypowiedzenia i kosztów związanych z ewentualnym zerwaniem umowy. Chcemy też podkreślić, że korzystanie z oferowanego przez nas zakwaterowania nie jest konieczne, zawsze można znaleźć coś na własną rękę. Pozdrawiamy, Zespół Mondi Polska

shuffly
@Paweł 18.10.2018 00:49

To co przedstawiasz to dla większości jest dobre, mierz wyżej nic na przeszkodzie ja nie blokuje takich osób cieszy mnie, osoby co potrafią się określić, biorę wszystko mogę wszystko to to mnie najbardziej bawi do śmiechu mi. Moim zdaniem przez Mondii.. jest dobrze, praca jest, spokój, (może szkolenia, rozwój), opłaty w miarę nie wysokie, dodatki, niekiedy transport ale lepiej w tych latach już mieć swój, na koniec emerytura wypracowana. Dziwi mnie, na przykład z doświadczenia, że wiele osób na magazyny, chce przyjść ok, tylko wziąć to co najlepsze bałaganu narobić i sobie pójść, na alejkach magaz. dostosować się nie robić tłoku zastawiać się innym (Komisj. Pikerzy ..wiedzą jak pracować i przekazać dalej wiedze nawet upartym nie chętnym na naukę im radzę się zająć chociaż gospodarstwem domowym to i w życiu lepiej pójdzie) to nie jest trudne, piszę dla całkiem nowych osób bez zawodów lub co nie pracowali, nawet przed pracą jeżeli dodatkowo jest (już mało spotykane) lista obecności papierowa i jej sprawdzanie odczytywanie to proszę odpowiadajcie JESTEM, to jest tylko dodatkowe zabezpieczenie (bhp) że jesteście ..nic z wami złego nie będzie się dziać... Ja mogę wskazać tobie miejsca gdzie Polacy (pracownicy) mówią dzień dobry a Lucek ... Na początek zaczyna się od agencji znam osoby co pracują po 17 lat i to w jednej i mają się dobrze, znam też co zaraz przechodzą na firmę na jej zasady ale już i reszta prywatne własne załatwianie tego i tamtego

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
Drodzy Pracownicy, 
 
w ostatnim czasie na naszym profilu pojawiło się wiele nieprawdziwych, szkalujących naszą opinię wpisów. Szanujemy zdanie innych, jest ono kluczowe dla naszej codziennej pracy i jak pokazuje wieloletnia historia – bardzo daleko nam do moderowania komentarzy, przychylnych czy też nie. Każdy przypadek staramy się szybko i rzetelnie wyjaśniać. 
 
Nie możemy sobie jednak pozwolić na bezpodstawne szarganie naszej opinii. Wpisy oparte na nieprawdzie nie tylko szkodzą naszej firmie, ale też wprowadzają w błąd ludzi szukających pracy za pośrednictwem naszej agencji. 
 
Dlatego zachęcamy do wyrażania swoich opinii ludzi, którzy na co dzień korzystają z naszych usług. Prawdziwe komentarze są bezcenne zarówno dla nas, jak i ludzi odwiedzających ten profil, pozwalają one bowiem poznać naszą firmę i wartości, którymi kierujemy się na co dzień. 
 
Jesteśmy otwarci na krytykę, ale nie na fałszywe opinie. 
 
Pozdrawiamy, 
zespół Mondi Polska
   
Jarek

Pracuje z Mondi dwa lata i jest spox. Pomoc koordynatorek jest . Byly u nas na hali. Kiedys miałem problem z zakwaterowaniem to szybko zmieniły i tera jest dorbze. No i warunki niemieckie mega bo biore kindergelda. kazdy ma jakies minusy, ale plusow jest wiecej. a pracowac trzeba, wiec wole tutaj, bo stabilnie i zawsze kaska jest na czas.

Rettenmeier

ogolnie wszystko szybko ładnie pięknie. Praca w oddziale rettenmeier w burgbernheim naprawdę godna polecenia jeśli ktos jest w stanie namysłu. wiadomo stawka nie jest jakaś powalająca ale jeśli chodzi o to co sie tam robi to naprawdę nie potrzeba wielkiego zapału do pracy :P kierownictwo tez spoko przede wszystkim luz i bluz ;) kordynatorka bardzo miła i pomocna... oczywiście jedyny minus to zakwaterowanie warunki całkiem spoko ale koszt przede wszystkim bardzo spory . Pozdro 500

nope
@Rettenmeier 11.10.2018 10:26

Niedawno zaproponowało mi Mondi "atrakcyjną" stawkę za pracę w branży drzewnej... 9,49 brutto w systemie trzyzmianowym... Nie wiem, jak co, ale ja nie nazwałbym 9,49 euro brutto za godzinę stawką "atrakcyjną". Raczej to zapomoga, a nie płaca za pracę. Niewiele mniej zostanie mi w Polsce.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@nope 11.10.2018 12:31

Dzień dobry. Publikujemy konkurencyjne ogłoszenia, których stawki w dużej mierze zależą od podejmowanego stanowiska oraz wymagań. Jeśli zaproponowana stawka nie wydała się Panu interesująca, zachęcamy do przeglądania na bieżąco innych naszych ofert na: http://mondi-polska.pl/oferty/ Pozdrawiamy.

nope
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 11.10.2018 13:08

Dobra. Załóżmy, że skorzystałbym z tej "atrakcyjnej" oferty. Chyba nie oczekujecie, że będę latał jak głupi na stanowisku, za który oferujecie tak niską stawkę. I co wtedy? Rozwiążecie umowę ze mną? Bo nie zasuwałem jak mały samochodzik ku uciesze pracodawcy, który sobie stoi i dostaje kilka razy więcej za stanie?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@nope 11.10.2018 13:46

Szanowny Panie, w naszej codziennej pracy stawiamy przede wszystkim na budowanie długoterminowych relacji z naszymi pracownikami. Sytuacje o których Pan pisze, nigdy nie mają miejsca. Nie pozostawiamy pracowników po wyjeździe samym sobie, a wręcz przeciwnie - zawsze służymy pomocą i pozostajemy w kontakcie w razie jakichkolwiek niejasności czy problemów.

oshee
@nope 11.10.2018 13:46

Tartak, budowlanka, mechanika ..wymaga siły, noszenia, przerzucania, chodzenia, stania, myślenia, odpowiedzialnosci za siebie kogoś i coś . Zależy od firmy czy rozłoży prace prawidłowo między pracownikami jak tak to chwała im za to, stawki będą takie a nie inne, wzrosną jak co roku podwyżka inaczej się ma jak inżynier ..., z kompletem umiejętności, kuchta i awansuje ale chwila.. jest wszystko po kolei i dzięki szkoleń,pracy..

nope
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 11.10.2018 13:57

To powiem tyle. Przerabiałem temat w Niemczech. Polak, który jedzie sam, jest zdany tylko na siebie. Agencja interesuje się dana osobą tylko wtedy, gdy trzeba go pogonić, by latał jak poj....ny. Ku uciesze niemieckiego szefa i jego podnóżków z Polski. Albo wywalić na zbity pysk. Nie wydaje mi się, abyście byli wyjątkiem w tej kwestii. A jesli chodzi o pracę, to zwracam się teraz do @oshee - robiłem przy drewnie. Umiem ustawić maszynę, wklepać program, dokonać pewnych napraw. Bajzel jest w większości miejsc i praktycznie zawsze brak organizacji odbija się na takim nieszczęsnym pracowniku, jakim byłbym ja, gdybym skorzystał z tej oferty. Ale, jak powiedzial ktoś mądry ponad 2 tysiące lat temu: nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Pozdrawiam.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@nope 11.10.2018 23:36

Bardzo przykro słyszeć nam o Pańskich negatywnych doświadczeniach. Zapewniamy, że w naszych działaniach kierujemy się dobrem pracowników i utrzymujemy z nimi stały kontakt. Nie ma mowy o sytuacjach wspomnianych w Pańskiej wypowiedzi. Wiele osób pracuje na to, aby każda współpraca przebiegała pomyślnie i nikt nie czuł się pozostawiony sam sobie. Możemy pochwalić się bardzo indywidualnym podejściem do każdego pracownika.

nope
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 12.10.2018 09:37

Każda agencja kieruje się przede wszystkim interesem WŁASNYM.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@nope 12.10.2018 12:38

Szanowny Panie, respektujemy Pana opinię. Jeśli jednak będzie Pan chciał kiedyś przekonać się jakimi wartościami i zasadami kierujemy się w codziennej pracy - zapraszamy do kontaktu.

Zdziwiony
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 12.10.2018 12:49

Dlaczego komentarz użytkownika nope został usunięty? Treść była zgodna z regulaminem o czym świadczyło chociażby umieszczenie tego posta na stronie gowork. Użytkownik jasno skwitował wasze zasady i wartości. Ładnie.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Zdziwiony 14.10.2018 14:31

Powodem usunięcia komentarza była podana w nim nieprawdziwa informacja dotycząca warunków zatrudnienia. Nie chcemy, aby ktoś został wprowadzony przez takie wypowiedzi w błąd.

Niezadowolony

Pracowałem dla agencji która tak chętnie odpisuje na wszelkie opinie o niej zamieszczone na tym portalu. Fakt, rozmowa rekrutacyjna przebiega miło i formalności są załatwione szybko ale na tym koniec jakichkolwiek plusów. Propozycje mieszkań a raczej pokoi wieloosobowych za 350-400 euro od osoby to jakieś nieporozumienie tym bardziej że stan mieszkań woła o pomstę do nieba. Stawka oferowana to zwyczajnie resztki tego co rzeczywiście powinno się zarabiać. Co ważniejsze dla osób będących po raz pierwszy w Niemczech - brak koordynatora tu na miejscu. Inne agencje mogą mieć kilku a Wy co? Odkąd przyjechałem do Niemiec, nie ujrzałem ani jednego. Dodatkowa wada agencji: stwarzanie problemów przy rozwiązywaniu umowy o pracę. Poza tym jak wiele osób przede mną wspomniało, zdecydowanie nie zgadza się stanowisko na umowie ze stanowiskiem jakie się dostaje faktycznie. Podsumowując: nigdy więcej pracy dla Mondi/Pagus Pozdrawiam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Niezadowolony 21.09.2018 16:50

Szanowny Panie, zakwaterowania jakie proponujemy są opcjonalne – zawsze jest możliwość znalezienia sobie mieszkania we własnym zakresie według swoich potrzeb i oczekiwań. Wysokie ceny zakwaterowania to wypadkowa konieczności meldunku - w innym wypadku od razu wpada się do 6. grupy podatkowej. Dodatkowo bardzo często niższe ceny zakwaterowania wynikają z konieczności długoterminowego wynajęcia. Jeśli chodzi o stawki to są one zależne od wymaganego doświadczenia i umiejętności – publikujemy zróżnicowane oferty, dzięki czemu każdy może je dopasować do swoich kwalifikacji i oczekiwań. Kontakt z koordynatorami jest stały, ewentualne opóźnienia w komunikacji mogą wynikać z nawału pracy – jedna koordynatorka może pomagać kilku pracownikom, dlatego też prosimy o cierpliwość ???? Jeśli możemy jakoś Panu pomóc to prosimy o skontaktowanie się z nami, z chęcią wyjaśnimy wspomnianą przez Pana sytuację.

Niezadowolony
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 21.09.2018 20:15

Co ja Wam mogę odpowiedzieć... Jedynie to że czekam na wypłatę wynagrodzenia za przepracowany okres i doczekać się nie mogę więc powoli szykuję formalności i wyjaśnimy to w Sądzie Pracy co będzie najlepszym rozwiązaniem bez niedomówień i wątpliwości. Poza tą kwestią nie ma czego wyjaśniać, skoro już dla Was nie pracuję. Pozdrawiam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Niezadowolony 23.09.2018 10:07

Szanowny Panie, z chęcią pomożemy rozwiązać tę sytuację. Czy możemy poprosić o szczegóły oraz kontakt w tej sprawie?

roki
@Niezadowolony 23.09.2018 10:07

kolego śpiesz się bo masz nato najwyżej 2 miesiące

Niezadowolony
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 24.09.2018 13:12

To aż tylu macie nierozliczonych pracowników że nie wiecie o kogo chodzi? Nieładnie, oj nieładnie. Sami sobie w stopę strzelacie takim postępowaniem, przy okazji narażając się na koszta sądowe. Cóż, Wasz wybór ale to tylko zaniży Waszą pozycję na rynku pracy.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Niezadowolony 29.09.2018 19:40

Szanowny Panie, publikowane tu opinie są zazwyczaj anonimowe - stąd nasza prośba o bezpośredni kontakt.

Niezadowolony
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 30.09.2018 15:28

A może by tak szanowni państwo pofatygowali się i sprawdzili komu nie wypłacili jeszcze wynagrodzenia? Chyba że wolą państwo przypomnienie pisemne od Sądu Pracy? Tu już wybór wolny, wybierzcie sobie państwo opcję która jest najbardziej adekwatna do oczekiwań. Pozdrawiam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Niezadowolony 09.10.2018 16:37

Szanowny Panie, sytuacje o których Pan wspomina, zawsze są przez nas traktowane priorytetowo. Prosimy o bezpośredni kontakt w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.

Niezadowolony
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 10.10.2018 10:32

Gdyby państwo faktycznie traktowali priorytetowo, to należne wynagrodzenie już dawno byłoby u mnie na koncie. A tu co? Cisza. Postępowaniem przeczą państwo temu co mówią/piszą pozbawiając się wiarygodności i zaufania potencjalnych pracowników. Tym bardziej utrata wiarygodności finansowej/wypłacalności jeszcze bardziej zaniża pozycję na rynku i konkurencyjność. Mogą mi państwo wyjaśnić co to ma na celu? Bo korzyści nie przynosi nikomu. A kontaktowałem się z państwem kilkukrotnie dostając jedynie godzinową kartę pracy i odpowiedzi wymijające więc wygląda na to że jednak spotkamy się w sądzie. Do zobaczenia więc i pozdrawiam.

Rumus

mówcie co chcecie ale przynajmniej w porownaniu do innych agencji wszytsko przedstawiaja dokladnie na rozmowie rekrutacyjnej. jak ktos chce znalezc cos co jest nie tak, to i tak znajdzie albo i zmysli. ja bylem zadowolony i polecam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Rumus 12.10.2018 15:03

Dziękujemy serdecznie za pozostawienie swojej opinii! Pozdrawiamy :)

Pracownik

Witam mam pytanie odnośnie pracy na magazynach firmy Schäflein Logistics GmbH czy na każdym oddziale są takie same warunki jeśli chodzi o dodatki do wypłaty np dieta dodatki do mieszkania i paliwa czy to zależy od oddziału. Bo z tego co się zdążyłam zorientować tak nie jest i nie wiem z czego to wynika bo jak dla mnie jest to troszkę dziwne dlaczego między oddziałami są różnice. Pozdrawiam

Łyli
@Pracownik 08.06.2018 22:16

Dodatki do paliwa?? To tam trzeba swoim autem dojeżdżać do pracy i jeszcze płacić za to?? To co zostanie z tej marniutkiej wypłaty?!

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Łyli 10.06.2018 19:50

Szanowny Panie, pracownicy zatrudniani przez nas poza standardową pensją otrzymują tzw. diety wyjazdowe, które wynoszą nawet kilkadziestąt euro dziennie netto. Rzadko kiedy pracodawca opłaca pracownikowi koszt paliwa lub homologacji auta, jeśli samochód nie nalezy do floty firmowej - dotycyz to równiez zatrudnienia w Polsce, pracownicy zwykle dojeżdżają na swój koszt - czy to autem czy komunikacją miejską.

Łyli
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 11.06.2018 08:17

Brzmi nieźle, ale czy jest to równie prosto realizowane, czyli czy agencja nie stroi fochów i nie robi problemów przy wypłacaniu tych dodatków, pytam się.

pracownik
@Łyli 11.06.2018 16:20

diety się wypłacane za każdy dzień przepracowany a resztę dodatków nie wiem bo akurat pracuje na oddziale gdzie są same diety i byłam ciekawa po prostu czy wszyscy są równo traktowani czy nie jeśli chodzi o wszystkie dodatki dawane do pensji

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Łyli 11.06.2018 16:20

Szanowny Panie, jesteśmy dorosłymi ludźmi i firmą, która działa na rynku już naprawdę wiele lat :) O "fochach" nie ma mowy. wypłata jest na koncie pracownika maksymalnie do 15 dnia bankowego (czyli roboczego, nie kalendarzowego, o tym warto pamiętać, by uniknąć nieporozumień). Nie ma innych możliwości. Praocwnicy po przepracowaniu konkretnego czasu mogą otrzymywac także zaliczki, to już kwestie ustalane indywidualnie. Jesli Pracownik ma przyznaną dietę, to dieta wypłacana jest w tym samym czasie, co wynagrodzenie podstawowe.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@pracownik 11.06.2018 22:42

Zależy, co rozumie Pani przez "równo" :) Wysokości diety różnią się w zależności od np. znajomości języka czy stażu pracy, więc nie są takie same. Inne dodatki wypłacamy zgodnie z niemieckim prawem. Osoby przez nas zatrudniane mają pełne prawo do świadczeń gwarantowanych przez niemieckie państwo - np. Kindergeldu. ALe żadne dodatki nie są przyznawane "uznaniowo" czy "pod stołem" :)

Robert
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 12.06.2018 08:08

Wysokość diety nie ma nic wspólnego ze stażem pracy, ludxie pracują po 2 lata i mają taką samą diete co osoby nowo przyjęte, więc proszę nie opowiadać głupot!!!

Edzio
@Robert 30.08.2018 19:42

Czyli to samo, co w Polsce. Starszy pracownik ma mniejszą stawkę od młokosa, co dopiero przyszedł. Dopiero co przyszedł, a nic nie wie i jest zielony jak trawa na wiosnę. To jest brak szacunku dla starszych pracowników. Ale widać, nie tylko w Polsce...

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Robert 30.08.2018 19:42

Szanowny Panie, tak jak wspominaliśmy wcześniej – wysokość diety zależy od znajomości języka oraz stażu pracownika. Są natomiast kontrakty, gdzie stawki diety są uzgadniane indywidualnie, może się więc zdarzyć, że na odrębnym kontrakcie u innego klienta nowy pracownik może zarabiać tyle, ile pracownik z trochę większym stażem czy lepszą znajomością języka. Staramy się proponować konkurencyjne warunki zatrudnienia i szukać jak najlepszych rozwiązań.

Shuffly
@Pracownik 08.06.2018 22:16

Nie pracowałam poprzez Mondi, kiedyś miałam tylko rozmowę rekrutacyjną przez telefon, pani X była rzeczowa miła dobrze zadawała pytania itd, tylko pasawałam do tych ofert w 30% tak mi się wydaję, i nie otrzymałam pracy. Jak chodzi o wypłatę ogólnie na wszystkich firmach co byłam (gdzieś, przez kogoś innego) to było równe traktowanie niewielka różnica tylko jeśli inne stanowisko pracy całkiem coś innego ktoś miał a za narzucone obowiązki, ktoś ma lekko czy ciężko czy szkodliwe nieszkodliwe.. nagłe zmiany to trudny temat. Kraj bądź państwo kto jak woli np. Niemcy dzielą się na landy czyli po naszemu regiony ale nie takie co my mamy!!!!!!! O co chodzi z dietami/dodatkami kto je ma i w jakiej wysokości, wszystko pisze w Internecie na stronach niemieckich lub polskich. Przede wszystkim trzeba wiedzieć co to jest branża i w jakiej się znajdujemy. O czymś takim jak grünezone w de to już wogóle może być skomikowane dla niektórych a to takie proste i nie szkodzi i nie gryzie, w Polsce nie wywalać śmieci do.. a dbać o tereny zielone to się będzie wiedziało o co chodzi. Ja mam zawód wyuczony i dla mnie niektóre a może większość pojęć nie jest obce. Wiele mam znajomych w moim miejscu zamieszkania w pl co pracują w innych jeszcze zawodach, kucharz krawiec ogrodnik sobie odpuszcze to już znałam jak miałam naście lat. Z mojej miejscowości mi się opłaca jechać zarobić mieć pracę ale i znać też niektóre miejsca na tej planecie dość szczegółowo.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Shuffly 08.10.2018 20:26

Dziękujemy za tak obszerną wypowiedź. Jeśli będzie Pani kiedyś zainteresowana podjęciem współpracy to serdecznie zapraszamy. Na naszej stronie internetowej na bieżąco pojawiają się nowe ogłoszenia: http://mondi-polska.pl/oferty-pracy/ Pozdrawiamy :)

grussen sie

Jesli szanujecie swoj czas i pieniadze to nie polecam. rozmowa szybka wyjazd jeszcze szybszy. szkoda ze wypelnianie obietnic sie na tym konczy. kwatery (usunięte przez administratora) i wiem ze moge sobie sam znalexc. ale jak juz obiecujecie ludziom mieszkanie a dojezdzaja na takie warunki to sie zyc odechciewa. a nie bylo przed wyjazdem informacji ze wyglada to jak schronisko dla bezdomych i wytrzezwialka w jednym. wiec skonczcie gadac glupoty ze mieszkania sa opcjonalne. jak od wyplaty odliczycie sobie mieszkanie paliwo jedzenie i podstawwowe rzeczy do zycia to wam zostanie mniej niz w Polsce. zycie w niemczech jest sporo drozsze niz w polsce wiec te euro to w miare ok wygladaja tylko na ogloszeniach. rzeczywistosc jest brutalna. i prosze nie usuwac tego komentarza bo specjalne czytalem regulamin i nie lamie zadnego punktu. marketing moze i macie dobry ale te wasze relacje to sa o kant tylka potluc. moze macie dobre relacje z niemcami ale z polskimi pracownikami to nie za bardzo. az wstyd zeby rodak rodaka tak kołował na pieniadze

mirek
@grussen sie 01.10.2018 18:34

w koncu ktos prawde napisal. podpisuje sie oboma rekami pod tym! nie polecam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@grussen sie 01.10.2018 18:34

Dziękujemy za opinię. Relacje, zarówno z pracownikami jak i partnerami biznesowymi, traktujemy priorytetowo. Jeśli chodzi o kwestie noclegów, to zawsze zapewniamy najlepsze możliwe warunki zakwaterowania. Oferujemy także możliwość samodzielnego zorganizowania noclegu, o którym Pan wspomniał – jesteśmy pod tym względem elastyczni, mając na uwadze komfort i dobro naszych pracowników. Jeżeli opisywana przez Pana sytuacja miała miejsce, prosimy o więcej szczegółów w wiadomości prywatnej, tak abyśmy mogli ją zbadać, wyjaśnić i uniknąć podobnych przypadków w przyszłości.

Mąłdi
@mirek 02.10.2018 08:41

W końcu? Poczytaj sobie komentarze z początku tego roku!

miś fazi
@grussen sie 01.10.2018 18:34

9 przeszło euro brutto, jakie proponują, to bardzo mało. Wychodzi niecałe 7 na rękę. Co to jest? Mało. Po prostu za mało!

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@miś fazi 05.10.2018 22:31

Szanowny Panie, oferowane stawki bardzo często wzrastają wraz z okresem zatrudnienia. Podstawowa stawka uzależniona jest od wymagań związanych z podejmowanym stanowiskiem, a także z doświadczeniem i kwalifikacjami kandydata. Oferujemy zróżnicowane propozycje współpracy, także zachęcamy do przeglądania ogłoszeń na bieżąco.

miś fazi
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 06.10.2018 20:58

Cudownie. A zakładając, że jednak otrzymam ofertę za niecałe 7 euro na godzinę netto, to z czego żyć i co odłożyć?! Takie oferty są dobre dla dzieciaków, którzy chcą jedynie zajarać, kupić wypasionego smartfona/konsolę czy sprowadzić jakąś rozgraconą beemę. Albo dla kogoś, kto planuje tam jechać na wiele lat. Ja nigdy nie planowałem wyjeżdżać na dłużej niż 3 lata. I odłożyć na niedużą, ale swoją chatę. Za 6,70 euro netto za godzinę to i w 20 lat nie odłożę!

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@miś fazi 07.10.2018 15:19

Tak jak wspominaliśmy wcześniej - na naszej stronie internetowej cyklicznie pojawiają się nowe ogłoszenia, które różnią się między sobą oferowanymi stawkami oraz wymaganiami. Zachęcamy do jej sprawdzania na bieżąco - może któraś z ofert Pana usatysfakcjonuje.

miś fazi
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 07.10.2018 17:35

A gdzie moja wypowiedź, na którą odpowiedzieliście? Oj, cenzurka?

Jano
@grussen sie 01.10.2018 18:34

Kolego przyznam ci się że wszystkie agencje na podobnych zasadach lub ich braku działają Najlepiej znać język i mieć kwalifikacje i pojechać bezpośrednio Pzdr

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@miś fazi 07.10.2018 21:01

Szanowny Panie, publikowane na naszym profilu wypowiedzi oczekują przez pewien czas na zatwierdzenie. Niczego nie cenzurujemy. Pozdrawiamy.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Jano 08.10.2018 09:10

Szanowny Panie, dzięki zdecydowaniu się na wyjazd z nami, można być pewnym fachowej obsługi i pomocy - nie tylko w zakresie spraw urzędowych, ale także zaaklimatyzowania oraz porad naszych konsultantów w razie niejasności. Odejmuje to wiele stresu, zwłaszcza w przypadku wyjazdu po raz pierwszy. Pozdrawiamy.

Shulffy dance
@grussen sie 01.10.2018 18:34

Aż muszę się dołączyć, swoje wnieść do dyskusji W 2014r. w de zarabiałam 1300 na reke od pn do sob. po 8h (3schichte)i bardzo dobry standard nowa z kilku kwatera za 350/1os (podgrzewana podłoga, odpowiedni metraż dostosowany do ilości osób, wyposażenie w tym rtv najnowsze itp. poprostu wszystko normalne) i nikt nie odczuwał, że jeździ do dystrybucji 70km w jedną stronę, cała licząca kilkanaście osób i jedna z grup pracowała do końca umowy, niektórzy dłużej zostali i byli w bardzo dobrym stanie fizyczno-psychicznym, jak i firma przepływ towaru bdb w tym do pl był między innymi bez komplikacji szybko, zamówienia internetowe, co wiąże się z tym: zadowoleni klienci/społeczność, koordynatorzy z powołania dobrze zorganizowani, ogarniali każdego i byli dla każdego, rożne stanowiska pracy w tym mechanicy, elektronicy, konserwatorzy itd, ludzie też pilnowali spraw i to duży plus, do tej pory jest taM dobrze, w porządku. W tym roku gdzie byłam, wymienię jedno, przebywałam na hotelu starym, poupychani za 400euro od osoby to o tak, aż można psyche zorać tym jak się poruszać po pokoju, z piętrowego łóżka (stalowe metalowe w każdym razie nie drewniane), nie było drabinek i to wszędzie, spawacz niemiec nie dorobił. Ja jak na dugim koleżanka, ona po pięćdziesiątce już, zeskakiwałyśmy to jeszcze ok ale żeby się w drapać to ... zachowam dla siebie bo czytelnicy będą się śmiać A to są poważne sprawy, dużo stresu jest przez nieudogodnienia drogo nie wiem z jakiej racjii, ludzie w różny sposób to....A pracuje się i też na emeryturę, jak by nie patrzeć na jeszcze inne rzeczy. Niewiem, czy agencjom się to tak podoba, do czego dążą. Co następne w innym czasie lipa jadę do pracy na magazyn (pomocnik) a tam mi mówią że zarabiali około 400e na czysto msc, nie wiem jakim cudem, ale dzięki Bogu, zarabialiśmy 950e na czysto po odliczeniach wszystkich to i tak jest mało dla tych co posługują się komunikatywnie językiem (obcym) lub są operatorzy czy i nawet kierowcy co jeszcze zabiorą ludzi i tak dalej. Wiem, że polacy i ... pracują dużo i dobrze w poruwnaniu do tych miejscowych, o uchodzcach to już sobie daruje jakie przywileje mają co otrzymali. W Hamburgu to kruki są tak narzarte wyglądają jak gęsi a z bliska pióra im tak lśnią że razi w oczy, koło Augsburg biegają koty dwarazy takie jak jeden polski, w Lipsku i okolice udają biednych i bez wiedzy a poszłam do urzędu sami mi proponowali..bardzo przychylni. Agencja niemiecka jak utnie zgarnie coś normalnie kabaret. Bezpośrednio można się dostać do pracy kto może to może, jak i przejść z agencji, firma zechce. Są dobre momenty i idzie całkiem dobrze. Są b.dobre oferty warunki agencje, miejsca. Są wspaniali ludzie, jak myślą:) hi hi

Shuffly
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 08.10.2018 09:54

Tu w Polsce według mnie agencja, Państwo jesteście fachowi, dobrze podchodzicie...realizujecie...działacie uczciwie, może i pomagacie, rezygnującym nie robicie na złość, a i widzę pojawiły się całkiem ale tak tylko na oko bo patrząc w ten moment, fajne oferty pracy. Na dzień dzisiejszy cieszy mnie to i chwale jak pracujący zawodowo nawet bez kwalifikacji, mają dobrą kwaterę pojawiają się i są bezpłatne, adekwatne stawki, wynagrodzenie i to nie pomniejszone o jeszcze jakieś bzdury, norma obowiazki takie niepowalające że nikt nie musi korzystać pójścia do lekarza czy wzywania karetki no chyba że upał, dochodzi do omdlenia, byłam świadkiem jak firma postąpiła ładnie wszystkich wysłała do domu nic nie potrącając, zapewniała zawsze śniadanie na kantynie w soboty za darmo, takie dobre momenty miałam u konkurencji, mało co spotykane na magazynach, ale i złe warunki, mniej dla pracownika wiecej dla agencji?nie wiem czemu ma to służyć, szef tłuściejszy? Instytucje Niemieckie rozdają daaary a szef sobie je bierze?gdzie one są wracają do dającego hi hi Przepraszam uczciwych. Pani z kosą nie przyjdzie.

Jurek

Pracownik magazynu/ Operator wózka widłowego / Komisjoner Schäflein AG pracował ktoś ?? jakies opinie poprosze

Anonymous
@Jurek 22.09.2018 10:34

Mi się zdarzyło, przyjemna wesoła atmosfera, ogarnięci ludzie, praca fajna, ale zdecydowanie nie przez agencję. Jak już to u Niemca bezpośrednio na umowie.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Anonymous 29.09.2018 19:43

Dziękujemy za opinię. Często zdarza się, że firmy z którymi współpracujemy oferują bezpośrednie zatrudnienie po zakończonym kontrakcie z Naszą firmą. Podjęcie pracy z naszym udziałem gwarantuje legalne zatrudnienie na bardzo dobrych warunkach, a dodatkowo odejmuje stres związany m.in. z koniecznością zadbania o urzędowe sprawy czy możliwymi niepewnościami - zapewniamy pomoc Koordynatorów przez cały pobyt za granicą.

anonymous

Witam dostałem propozycje pracy LANGENAU W FIRMIE SCHAFLEIN AG pracował ktoś

Zostaw opinię o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.