MILLANO
3 84 6 1

Opinie o MILLANO

Rozzi

Ja polecam prace! Jestem zatrudniona na etat- bogaty socjal, prywatna opieka medyczna, wczasowe iitd. Nie zauważyłam mobbingu w pracy. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i tyle. Fakt,przez agencję zatrudnionych jest więcej Ukrainy niż polaków. Ale mimo to da się dogadać, wystarczy chciec. W razie problemów pomocą służą zawsze brygadzisci i kierownicy . Sam szef Kotas do nas wpada i jest bardzo sympatyczny! Nie raz nam pomaga. Co do pracy to lekka. Jeśli jest coś do dzwigania to wystarczy faceta poprosić o pomoc i zawsze pomoże. Pozdrawiam i polecam prace. Jestem zatrudniona na olszynowej.

była
@Rozzi 30.12.2018 16:37

Zarobek się liczy bez tyrania nadgodzin bo zwykła pracownica bez nadgodzin ma grosze a minimum powinno już być 2700zł na reke a tego nie ma wiec nie mów ze milano dobrze płaci bo gdyby tak było to czemu sa ukraincy dlatego bo dużo kobiet odeszła za lepsza kase do innych firm miedzy innymi ja odeszłam z milano .

CIEKAWA
@Rozzi 30.12.2018 16:37

TO JAK POLECASZ PRACE ILE ZARABIA SIE NA MIESIAC NA 3 ZM BEZ NADGODZIN BO FLA MNIE 3 KOŁA NA REKE BEZ NADGODZIN TO JEST WYPŁATA W MIARE BO PO NIZEJ TEGO NIE PODEJME PRACY NA 3 ZM /

Aga

Mam zamiar spróbować się zatrudnić.Czy ktoś może mi powiedzieć czy soboty i niedziele są często pracujące? I czy osoby palące mają możliwość na przerwie sobie zapalić? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Wiki
@Aga 13.10.2018 11:03

Nikt nie pali zapalić możesz za bramą

Patka
@Aga 13.10.2018 11:03

Jeżeli będziesz zatrudniona przez agencje HR to możesz sobie wybierać dzień pracy i zmianę. Akurat to jest super atutem!

Edyta
@Patka 17.10.2018 17:18

Zaciekawiła mnie możliwość wybierania sobie dnia pracy i zmiany. Napisz proszę coś więcej na ten temat. Czy zawsze preferencje pracownika są uwzględniane przy tworzeniu grafiku? Elastyczność godzin pracy jest ważna dla osób, które chcą połączyć aktywność zawodową z innymi zajęciami. Użytkownicy forum, którzy szukają zatrudnienia, z pewnością zainteresują się powyższą kwestią.

Wiki
@Wiki 14.10.2018 09:24

Zapalić możesz na myjni

inka

W LIDLU PŁACA LEPIEJ NIZ TU TUTAJ ZAROBKI SA MARNE.

Edyta
@inka 15.12.2018 19:01

A czy jest możliwość uzyskania premii do zasadniczej pensji? Jeśli tak, to napisz proszę, jaki jest według Ciebie poziom trudności spełnienia kryteriów jej przyznania. Jest to dodatkowa motywacja dla pracowników i osoby zastanawiające się nad wysłaniem CV do MILLANO na pewno będą chciały wiedzieć, czy są na nią realne szanse.

Rozzi
@Edyta 25.12.2018 17:37

Soboty i niedziele są dodatkowo płatne i dla chętnych. Dobra stawka za godzinę w weekendy. Premie są chociażby za frekwencję. Nie wiem jakie zarobki ma Lidl ale na pewno ciężej pracują niż w millano.

Milka

Pracowałam w Millano i na początku praca była w porządku po kilku dniach starsze pracownice(stażem) zbyt dużo wymagali odemnie byłam przenoszona z jednej maszyny na drugą po trochu nie minęły nawet 5 dni pracy a one chciały żebym wszystko umiała. (no bo przecież już tu byłaś i powinnaś umieć) tak byłam co godzinę gdzieś, nie wytłumaczyły co i jak ale problem to zawsze miały o BYLE Co....! Praca w Millano była fajna ale osoby z którymi pracowałam były nie do zniesienia :( ze względu na pracę i pieniądze które potrzebowałam to pracowałam tam nawet gdy łzy w oczach się lały bo człowiek był bez silny dawałam jakoś radę i chodziłam do tej pracy. Do dziś nie wspominam tego zakładu bardzo dobrze. Czy jest ktoś kto miał lub ma taką sytuację lub podobna w tym zakładzie i chciałby pozostawić tu swoją opinię anonimowo?

Dramat
@Milka 09.11.2018 20:47

O to, to... Mam takie same doświadczenie. Ryczałam jak dziecko po pracy. Nigdy w życiu bym tam nie wróciła

Nikita
@Dramat 02.12.2018 19:22

Dlatego nikomu nie polecam tego zakładu. Wręcz przeciwnie mówię jak jest naprawdę może ich zniechęca tym ale w sumie to dla ich dobra ????

Olaa

Pierwszy dzień w pracy zaliczam do nieudanych. Wchodzisz na hale nikt Ci niczego nie wytłumaczy. Już na wstępie na Ciebie krzyczą jak coś zle zrobisz... jak ubrałam czerwony czepek czułam się jak trendowata każda w białym patrzy na Ciebie jak na jakaś zmorę. Przykre ,bo praca nie jest trudna ale atmosfera ,która panuje przez Kobiety w białych czepkach jest naprawdę Okropna... wielkie pretensje do Ukrainek, pomimo ,ze pracują ciężej i są pomocne w porównanie do naszych Polek. Każdy kolejny dzień wydaje się być gorszy. Kobietki ,które pracują na stałe uważają ,ze mogą wszystko : przeklinać na Ciebie, wykorzystywać a co najgorsze obgadywać. Coś dziwnego. W żadnej firmie takiego czegoś nie widziałam... ktoś powinien z tym coś zrobić.. naprawdę.

Ala
@Olaa 10.10.2018 17:55

Zgadzam się. Atmosfera nie jest za fajna. Pracuje już tam z dwa miesiące i widzę co się dziej

Olaaa
@Ala 10.10.2018 17:58

Oczywiście chodzi Milano na ul osztynowej

Marta
@Olaa 10.10.2018 17:55

Niestety przkyre ale prawdziwe! Trzeba z tym naprawdę coś zrobić! Nie wolno ludzi w taki sposób traktować! Nie ważne czy Ukrainiec czy to Niemiec czy Chińczyk!

Nikita
@Olaa 10.10.2018 17:55

To samo ja miałam :/ (biały czepek) byłam na etacie. Nigdy prze nigdy nie spotkałam się z firmą która powinna mieć nazwę "totalne dno"! Baby bo inaczej nazwać ich nie można traktują człowieka jak (usunięte przez administratora) Najlepiej zgłosić to do głównego kierownika (Marcina?) może on coś z tym zrobi. Niech (usunięte przez administratora) te baby za mobbing z olszynowej jak i wysogotowska! Tam to jest porażka

Dramat

JEDEN WIELKI DRAMAT! Pare dni na olszynowej; Spotkać Polkę tam graniczy z cudem. Spotkałam drugiego dnia koleżankę z Polski to dziękowałyśmy Bogu że na siebie wpadłyśmy. Pracują tam sami ukraińcy którzy z wielkim fochem traktują Polaków jakby to oni pracowali u nich a nie oni u nas! Baba ( inaczej sie nie da jej nazwać ) jedna z etatowych psychicznie znęca się nad nowymi z HR'ów. Pierwszego dnia słyszałam same obelgi nt. mnie i mojej pracy- wydaje mi się że jeżeli ktoś nie pracował nigdy w takiej branży TO NIE MUSI MIEĆ DOŚWIADCZENIA. Po mojej krótkiej wypowiedzi że JESTEM TU PIERWSZY DZIEŃ to Szanowna BABA powiedziała " ah, to dlatego " po czym znowu zaczęła komentować moją prace. Śmiech na sali. Co do BHP i higieny to dziwie się że tam sanepid nie wleciał. Jedyny plus to jedna z Pań kadrowych która wsparła mnie drugiego dnia i powiedziała że szkoda nerwów. Miała racje dlatego się zwolniłam tak szybko.

Okradziona

Dzisiaj miałam pierwszy dzień w tej firmie i zostałam okradziona! W szatni nie ma wystarczajaco szafek dla pracowników z agencji pracy. Dzisiaj zabrakło dla mnie i wielu innych dziewczyn. Po wysłuchaniu rady starszej pracownicy włożyłam swoj plecak do szafki, ktora byla juz zajęta przez 2 dziewczyny (oczywiście za ich zgoda) szafki nie zamknęliśmy, ze wzgledu na inny czas kończenia pracy. Buty nie zmieściły mi sie juz do szafki, więc nie mialam innego wyjscia jak tylko schowac je pod szafką. Kiedy po kilku godzinach pracy w koncu nadszedł upragniony koniec zorientowałam sie, ze moje buty zniknęły. Plecak oczywiscie rowniez został dogłębnie przeszukany do najmniejszej kieszonki. Po zgłoszeniu sprawy usłyszałam słowa, które mną wstrząsnęły, a mianowicie: niestety to sie często zdarza, bardzo nam przykro, ale nic nie mozemy zrobic. JAK NIC NIE MOZNA ZROBIC? Wedlug kodeksu pracy pracodawca ma obowiązek zapewnić pracownikowi bezpieczne warunki przechowywania jego rzeczy... Mało tego... Na spotkaniu BHP bylo mówione, ze dostaniemy szafkę, ale na czas trwania pracy, pozniej nalezaloby opróżnić szafke i udostępnić kolejnym pracownikom. Gdybym wiedziala, jak to naprawde wyglada, nie zabrałabym ze soba wartościowych rzeczy, a buty wyjelabym najgorsze z szafy... Co to za firma, ktora nie potrafi zagwarantować najwazniejszych rzeczy?! Jutro kolejny dzien... kolejny dzień bez szafki. Z pewnością juz nic wartościowego w plecaku miec nie bede, ale jaka mam pewność, ze tym razem zamiast butów, nie ukradną mi spodni... ? Ha ha... Smiech przez łzy.

Kaśka
@Okradziona 30.10.2018 00:13

Mogłabyś sprostować. Przecież Twoje rzeczy się znalazły.

anonim

(usunięte przez administratora)

Angela

To zależy do jakiej ekipy trafisz. Bywa różnie. Ja akurat jestem zadowolona, ale różne rzeczy słyszłam.

Henry

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?

mjanna
@Henry 06.08.2018 17:52

Witaj, jesli zatrudniasz sie z HR-u to zadnego przygotowania nie musisz miec, wystarczy ze chcesz robic i masz sanepid ;) a co do pracy, przygotuj sie na ludzi bo praca nie jest super ciezka, pozdrawiam ;)

Asia
@Henry 06.08.2018 17:52

Rekrutacja na pracowników produkcji trwa właściwie cały rok. Sprawdź stronę firmową.

Wedel polska

Ciekawe opinię , czy dalej jest prawdą że handlowiec na rynku Koszalińskim Rafał R. już nie pracuje ? Bo go w końcu namierzył właściciel za jego wałki na szeroką skalę i kradzieżach ? Dziwię się że tyle lat się utrzymał pomimo tylu skarg....

Administrator

Odpowiadając na pytania użytkowników na forum powinniście mieć świadomość, że pomagacie komuś w znalezieniu nowego miejsca zatrudnienia

Olek

MILLANO ma opinię dobrego pracodawcy. Prowadzą może rekrutację?

Edyta

@Ja, może Ci być trudno znaleźć odpowiedź na tym forum - zazwyczaj pracownicy bardzo niechętnie wypowiadają się na temat zarobków na forum publicznym. Często stawki zależą od doświadczenia, stażu pracy czy nawet indywidualnych negocjacji, a poza tym zazwyczaj obejmuje je tajemnica handlowa.

Ja

A mogę wiedziec ile taki operator maszyn zarabia?

Edyta

Wątek od jakiegoś czasu nie był zbyt aktywny - czy coś się stało że przestaliście pisać? Jak obecnie wygląda sytuacja w MILLANO? Jesteście zadowoleni? Widzę że aktualnie jest sporo ofert pracy oferowanych przez MILLANO w Przeźmierowie. Czy możecie polecić tego pracodawcę? W tym momencie komentarze od aktualnych pracowników będą szczególnie cenne.

Administrator

Czy mógłby ktoś polecić firmę MILLANO osobom szukającym prace? Jakieś mocne strony pracodawcy potrafilibyście wymienić?

New York

Prezes Krzysztof Kotas gdyby otworzył kolejną fabrykę czekolady na pewno miałby lepszą opinię od tej którą ma . Większość osób które tam pracowało nie chciało by wracać na Olszynową i Wysogotowską . Może kolejnym zakładem wyrobił by sobie Lepszą opinię .

Pracujacy

Konkurencja ciężko pracuje inspirując do pisania tych bzdur. Tak to się przedstawia.

Lemur

Byłem na rozmowie w logistyce i na wejściu kiepskie wrażenie ... syf i brudno, ludzie jeden przy drugim, a dyrektor bez komentarza.... nie polecam.

Kassia
@Lemur 28.10.2017 21:57

Pewnie tak piszesz, bo Cię nie chcieli. Hehe... Ja tez bylam w logistyce na rekrutacji. Odniosłam inne wrażenie. Rozmowa całkiem miła. Syfu nie zauwazyłam.

anonymous
@Lemur 28.10.2017 21:57

Tak się składa że chcieli, ale z frajerami nie pracuje :) Zwłaszcza jeśli oszukują i na samym końcu wspominają o pracy trzyzmianowej hehehe....

Bb
@Kassia 07.11.2017 20:23

Jesteś kobietą pewnie młodą dlatego rozmowa była inna.

mj

Milano ,głównie Wysogotowska to jeden wielki Syf. Ploty, romanse i dociekliwosc =główne zajęcie zakładu .

Lk
@mj 05.01.2017 23:54

To prawda. Zwalniają pracownika za 20 dni choroby (po wielu latach nienagannej pracy)na na to miejsce jest przyjaciółka od serca.

Edyta

@była może warto też było porozmawiać z pracodawcą o podwyżce lub o awansie? Czy ktoś jeszcze podzieli się informacjami na temat pracy w MILLANO?

anonim

(usunięte przez administratora)

była

Wypłata jest z dodatkami dziewczyny odchodzą młode ida tam gdzie lepiej płaca i nie musza tyle charowac a operatorów potrzebują bo odchodzą ja się dziwie ze jeszcze laski tu pracują bo za 2 tys zł na reke już idzie znalesc prace i to bez nadgodzin a dużo firm te 2 tys zł na reke to na początek potem jest 2500zł bądź więcej w unileverku bo co rok jest podwyzka inflacyjna tak jak w innych firmach tak jak kimbal tabacco bądź wergley itp. tylko nie tu.

była

Nie polecam pracy na produkcji zarobki fatalne dziwie się ze jeszcze ludzie tam pracują dziewczyny wolałabym isc do lidla i ma się więcej sama zmieniłam prace do unileverka i teraz mogę powiedzieć ze 2 przed wypłata mam bez problemu bez sb i ndz i bogaty socjal u was takiego czegos nie ma jak wczasowe prywatna opieka medyczna premie kwartalne i karty multisport i wiele innych rzeczy,

nikt ważny

WITAM. MAM ZAMIAR ZATRUDNIĆ SIĘ W TEJ FIRMIE NA PRODUCKJI, PRZY PAKOWANIU. CZY MOŻE MI KTOŚ POWIEDZIEĆ JAK WYGLĄDA PRACA W TEJ FIRMIE? W POSREDNICTWIE PRACY POWIEDZIANO MI, ŻE TRZEBA ZEBRAĆ SŁODYCZE Z TAŚMY I ZAPAKOWAĆ DO KARTONIKÓW. CZY KTOŚ MOŻE MI POWIEDZIEĆ JAK TO DOKŁADNIE WYGLĄDA?? Z GÓRY DZIĘKUJE.

zocha

Czy ktoś może mi powiedzieć, czy wypłata tutaj jest wypłacana zawsze na czas?

Kasia2
@zocha 21.06.2016 18:06

Tak, spóźnienia się nie zdarzały nigdy

sssswwww

od kogos kto jeszcze o niej mysli i

sssswwww

wszystkiego najleprzego dla pani kasi w

voyage

Jeśli chodzi o pracę na produkcji to nie jest zła, lekka. Jeśli chodzi natomiast o atmosferę tam panującą TRAGEDIA. Panie które pracują tam po kilka lat traktują nowe osoby z góry. Niczego dobrze nie nauczą, nie wytłumaczą a żądają żeby wszystko potrafiły. Gdy człowiek zada jakieś pytanie związane z pracą, strzelają fochy i wzdychają z niezadowolenia bo jak można tego czy tamtego nie umieć po np. 2-3 tygodniach pracy. A przecież okres próbny wynosi 3 miesiące. Tak więc stwierdzam ze tam pracują chyba same geniuszki które wyssały z mlekiem matki całą wiedzę. Wiele osób z tego powodu odchodzi przed zakończeniem okresu próbnego bo nie wytrzymują panującej tam atmosfery. Brak komunikacji i współpracy a to podstawa. Natomiast wzajemne obgadywanie i wykorzystywanie nowych, wychodzi tym paniom wręcz perfekcyjnie. Praca w takim towarzystwie zalecana jest tylko osobom odpornych psychicznie. Reszta polegnie.

Marek

Witam, czy ktoś się orientuje czy firma ma ubezpieczenie grupowe dla pracowników, zapomniałem na rekrutacji zapytać i ew za ile miesięcznie

niewiem

Ludzie co wy zrobicie jak tej stronki zabraknie ? Na jakich stronach będziecie ludzi smarować

Zostaw opinię o MILLANO - Przeźmierowo

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MILLANO