Dacpol sp.zo.o.
2 496 6 1

Opinie o Dacpol sp.zo.o.

Tony

Pracuję i nie narzekam. Robię swoje i nie ma powodów żeby tutaj swoje żale wylewać.

Golabek
@Tony 15.02.2019 08:50

ja pracowałem tam swego czassu 2 lata i źle nie było. Jak się człowiek przyłożył to dało się dobrą premie zgarnąć, a to że czasem współpracownicy irytuja to inna sprawa, ale chyba nie ma firmy żeby wszyscy wszysytkim pasowali

KK

Praca dobra. Nie ma co się czepiać - tak uważam :) Masz określone zadania i jak się z nich wywiązujesz to jest wszystko tak jak potrzeba :)

KKK
@KK 15.11.2018 09:16

Nawet jak się wywiążesz ze swoich zadań to tata i tak utnie Ci pensję tak profilaktycznie żeby zmotywować do dalszej pracy.

Anonim
@KK 15.11.2018 09:16

Prawda. Łatwo nabrać doświadczenia dlatego ja widzę pozytywy :)

anonimek
@KK 15.11.2018 09:16

Ja jestem zadowolony, zarobki są w porzadku

anonim669
@anonimek 11.01.2019 10:54

Szczerze? Też nigdy nie miałem na co narzekać w tej pracy i chyba znowu tam wrócę

artur
@anonim669 14.01.2019 11:30

Dobrze jest pracować z fajnymi ludżmi, ceniłem tą pracę za atmosferę głównie

Franek
@KK 15.11.2018 09:16

Zgadzam się i praca na produkcji tez bardzo przyjemna jak się ma takich ludzi obok

Bruce

Pracuję i nie narzekam. Jestem zadowolony bo jest za co opłacić rachunki, spokojnie żyć i nie martwić się o jutro.

xmmennx
@Bruce 14.10.2018 23:49

Trafiłem na fajnych ludzi i dobrze mi się z nimi pracuję... nawet jak jest czasem ciężko i człowiek ma tego dość to i tak gdzie by indziej nie poszedł będzie gorzej i taka prawda, nie ma na co narzekać.

Anonimek
@xmmennx 15.10.2018 08:47

Ludzie są mega w porzadku to prawda!

andrzej

Jak chcesz się czegoś nauczyc to na prawdę można i nie ma co narzekać. To praca dla ludzi, którzy chcą pracowac w tej branży a ta nie jest łatwa

KKK
@andrzej 14.11.2018 09:27

A propo nauczania jedyna lekcja jaka Mi się nasuwa po pracy w tym przybytku i jedyny wniosek to żeby po pierwszym ucięciu pensji przez tatę uciekać z tego przybytku. Czyli tak ok. po miesiącu.

ambitny
@KKK 16.11.2018 12:36

Praca nie jest łatwa to fakt. Trzeba być bardzo samodzielnym, ale i kreatywnym. Myślę, ze jeżeli komuś nie brakuje chęci do pracy i rozwoju to nie powinien być zawiedziony i odnajdzie się w tej firmie :) ze mną własnie tak było, więc piszę z doświadczenia

anonim

Ludzie to jest na prawdę dobra praca , ja jestem bardzo zadowolony :)

Maciek

Ja nie narzekam na prawdę, wiele się nauczyłem tam przez rok

Adrian W.

Jak dla mnie praca ok, raczej nie mam zastrzeżeń. Pracowałem i w sumie jakby ktoś by mnie spytał to bym polecił. Nie ma opóźnień w wypłatach, grafik ok.

Zofia
@Adrian W. 17.10.2018 19:51

Co oprócz braku opóźnień w wypłatach i grafiku może jeszcze zachęcać do podjęcia współpracy z Dacpol Twoim zdaniem? Z Twoją merytoryczną opinią na ten temat chętnie zapoznają się przyszli pracownicy tej firmy. Jak skomentowałbyś warunki zatrudnienia zaproponowane Ci na rozmowie kwalifikacyjnej? Np. formę zatrudnienia?

anonymous

Czasem bywa trochę ciężko, ale grunt, że zespół to świetni ludzie, nie ma takiej napiętej atmosfery przez to.

Damian
@anonymous 11.10.2018 08:34

Jakby nie patrzeć zespół mamy ok :) Pozdro!

Vito Corleone
@Damian 14.10.2018 23:52

Zespół spoko, czasem się czarne owce zdarzają, ale wiadomo że tacy długo i tak nie wytrzymują bo zaraz i tak płacz i lament że źle.

pracownikk ;d
@Vito Corleone 15.10.2018 19:50

W każdym miejscu w pracy znajdą się takie osoby a na pewno jedna i to normalne ;p zawsze można gorzej trafić. Ja nie mam problemu z wynagrodzeniem na czas, atmo w pracy ok więc czego chcieć więcej :d polecam!

Pracownik miesiąca

Prolog: Tym razem komentarz nie został usunięty i znajduje się w opiniach o tej "firmie" ale został wykastrowany tracąc to co najważniejsze więc wklejam 8 raz i chcę powiedzieć, że komentarze mają na celu ochronę młodych ludzi przed poniżeniem jakiego doznało i doznaje wiele osób w tej jeszcze raz użyję tego słowa nie adekwatnego do rzeczywistości "firmie", a skoro Gowork się reklamuje, że walczy z mobbingiem to niech z nim walczy, a nie z pracownikami byłymi, obecnymi i przyszłymi tej "firmy" w której ludzie są traktowani jak śmieci. Jeżeli właściciel twierdzi, że coś w tym komentarzu jest kłamstwem to niech się do tego odniesie, a nie biegnie z płaczem do Gowork'a krzycząc, że wszystko jest kłamstwem a ja jestem uczciwy. Chętnie skoryguję jeżeli coś jest kłamstwem. A prawda was wyzwoli !!! Akcja dramatu: Ostatnimi czasy dostąpiłem wątpliwego zaszczytu pracy w tej wIELKIEJ korporacji długo nie wytrzymałem i jedno wam powiem ku przestrodze, tak zakłamanego szefostwa nigdy jeszcze nie spotkałem. Przed rozpoczęciem pracy będzie wam słodził opowiadał jaka to jest wspaniała i rzetelna firma, że ludzie tu pracujący mają domy samochody mieszkania itd. Oto kilka przykładów weźmy na ruszt oferty pracy (na które ja niestety też się nabrałem) w, których powtarzają się regularnie te same wyświechtane zakłamane slogany zatytułowane OFERUJEMY i tak: 1. Udział w projektach w zakresie nowych technologii, automotive, trakcji elektrycznej, grzania indukcyjnego i innych. Kończy się na tym, że siedzisz tylko w delegacji i dostajesz 30zł diety dziennie -25% za śniadanie praca czasem po 12h/dobę oczywiście bez płatnych nadgodzin (niejednokrotnie sobota i niedziela). Wracasz z delegacji i jeszcze musisz wysłuchiwać szefa, który mówi, że jak tak będziemy pracować to na chlebek nie zarobimy (chodzi o to że płaci za hotel) i że za mało serca wkładasz w naszą firmę, zaznaczam mówi naszą nie moją. 2. Wyjazdy zagraniczne na szkolenia do dostawców oraz imprezy targowe. Podsuwają Ci lojalkę żeby cię ubezwłasnowolnić jak podpiszesz będziesz pracował jak niewolnik, a syn szefa będzie Ci liczył ile paluszków i krakersów zjadłeś na targach i potrąci Ci z pensji. 3. Niezbędne szkolenie na temat asortymentu przy rozpoczęciu pracy. Masz się nauczyć katalogu na pamięć. 4. Dobre warunki finansowe i warunki pracy. 2000 brutto (jako, że pierwszy raz komentarz się ukazał jakiś czas temu obecnie państwo podniosło płacę minimalną do 2100 brutto) na umowę o pracę czyli do ręki 1464,48zł netto do końca pracy w tej pseudo firmie plus 500+ na umowę zlecenie i oczywiście obietnica, że już za chwilę zarobisz miliony ale jeszcze nie teraz. Te 500+ może być w każdej chwili wstrzymane bez podania przyczyny. 5. Pracę w stabilnej firmie, o ugruntowanej pozycji na rynku. Większego firmy-krzaka to nie spotkałem proces za procesem z oszukanymi kontrahentami, Pracownicy są zastraszeni więc boją się iść do sądu. 6. Stałe zatrudnienie. Jak podpiszesz lojalkę to zatrudnienie będzie stałe jak będziesz chciał się zwolnić zrobią wszystko, żeby Ci nie zapłacić pensji i ściągnąć z ciebie lojalki oczywiście wcześniej powiedzą żebyś został dokończył pracę to się z tobą uczciwie rozliczą dodam, że uczciwie to jest nadużycie lingwistyczne porostu Was oszwabią i poniżą jak mu uwierzycie. 7. Możliwość otrzymania mieszkania służbowego. Obecni pracownicy nazywają te mieszkania czworakami, oczywiście właściciel przedstawia możliwość zamieszkania w czworakach jako błogosławieństwo i mówi, że to tak jakby zapłacił Ci 1500zł więcej ale jak powiesz nie chcę mieszkania pan Mi podniesie pensję o 1500zł to już nie mówi, że to tak jakbyś dostał podwyżkę, dodatkowo w każdej chwili może Cię wywalić z tego mieszkania jak mu się coś nie spodoba i ciągle będziecie słyszeli wypominanie, ale ja Ci czworaki w dzierżawę dałem a ty chcesz obiecaną przeze mnie przy twoim zatrudnianiu podwyżkę niewdzięczniku. 8. Możliwość rozwoju zawodowego i awansu. Jakiego rozwoju, jakiego awansu masz tylko wystawiać faktury i pilnować płatności i nie odzywać się nie pytany. 9. Pracę w miłej i koleżeńskiej atmosferze. Większego Żmijewa nie ma nigdzie na świecie nawet w sejmie jest milej. 10. Dla studenta - możliwy niepełny wymiar pracy. Student będzie zatrudniony na umowę-zlecenie oczywiście to nie jest ani stała ani pewna pensja w każdej chwili szef może wstrzymać pensję, umowę podpisujesz dopiero na koniec miesiąca więc nie masz żadnego dokumentu, że pracowałeś u tego oszusta. Epilog: I na koniec odnoszę wrażenie, że ludzie, którzy pracują w tej firmie, jak to pracownicy określają firmie DAĆPÓŁ (oczywiście nazwa się wzięła z twojej uczciwie wypłacanej przez szefa pensji) cierpią na syndrom sztokholmski w tym wypadku oprawcą jest właściciel i jego syn oraz zięć. Łamanie praw człowieka, mobbing, poniżanie jest na porządku dziennym. Nie polecam i mam nadzieję, że kilka osób w Polsce ocaliłem tym postem. Oszustów trzeba piętnować to jest jedyny sposób na zmianę mentalności takich pseudo biznesmenów.

Damian

Ja ze swojej pracy jestem zadowolony i nie narzekam.

zizi

Praca w tej firmie jest dość ciekawa, stawka bez szału, ale zadowalająca, atmosfera również mi odpowiada

blue

nie polecam. Na rozmowie rzeczywiście jest warunek, że człowiek jest zatrudniony na 2 umowy i w sumie to za bardzo małe pieniądze. Niby obiecują podwyżki, premie, możliwość zamieszkania w ich mieszkaniu i wykup samochodu na atrakcyjnych warunkach ale czy warto. Zdecydowałem się na pracę w innej firmie, w któej na start dali mi prawie 3 razy tyle i na jedną umowę. Dla osoby z doświadczeniem i znajomością rynku oferta tej firmy jest baardzo słaba.

Wizja przyszłości

Po wielu latach pracy właśnie zobaczyłem jaka przyszłość Mnie czeka w tej firmie na przykładzie Pracownika, którzy pomimo tego, że zarobił dla firmy miliony złotych, współtworzył drugą firmę dacpol service i przypłacił to zdrowiem, został potraktowany jak śmieć przez właściciela, i tu trzeba sobie zadać retoryczne pytanie czy warto tracić zdrowie i życie dla właścicieli takiej firmy jak dacpol?

Kamil

@Dacpolowski przemysł pogardy, mobbing jest to bardzo poważne oskarżenie, które nie powinno być używane w wypowiedziach użytkowników bez odpowiedniego poparcia dowodami. Kodeks Pracy określa je jako: działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegająca na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy któreś z wyżej wymienionych działań były stosowane bezpośrednio w Twoim przypadku przez Dacpol?

Stan
@Kamil 15.09.2018 19:18

Te zachowania niestety są. Poniżanie, eliminowanie z zespołu.Szukanie dowodów nie ma sensu w obecnym stanie prawnym. trzeba po prostu odejść, a szefom zostawić obiecaną i należną kasę.

Obywatel
@Stan 17.09.2018 20:57

Mam nadzieję, że jak dobra zmiana zreformuje sądy i będą one w końcu niezależne, to tacy bYznesmeni będą siedzieć tam gdzie ich miejsce.

ZAQ

Stanowczo odradzam!!!!!

anonymous
@ZAQ 31.08.2018 13:54

a ja z drugiej strony stanowczo polecam!!! Od pierwszego dnia w robocie pozytywnie do mnie podeszli, wszystkich poznalem i zostalem oprowadzony po calym budynku. Nie zostalem z niczym sam - chetnie mi pomagali zebym szybciej poznal prace i mogl dzialac sam. Polecam !! :)

Dacpolowski przemysł pogardy
@anonymous 10.09.2018 14:08

W tym jest problem tej firmy (właścicieli), że pierwszego dnia traktują Cię jak człowieka i tylko pierwszego dnia, potem już tylko pogarda, poniżenie, mobbing.

Kamil

@a, jakie inne warunki zostały Ci na rozmowie zaproponowane w Dacpol? Była na niej mowa o ewentualnym systemie premiowym lub benefitach pozapłacowych? Zachęcam Cię do uzupełnienia swojego wpisu o te informacje.

Pracownik
@Kamil 20.08.2018 19:07

Benefity pozapłacowe są w postaci karty na siłownię za którą płacisz pomniejszając swoją i tak już niską ozusowaną pensję, wolałbym godziwą emeryturę na starość niż kartę na siłownię. Co do systemu premiowego jedno jest pewne może premii nie wypłacić i co mu zrobisz? Nic. W(usunięte przez administratora)

a

byłem na rozmowie i faktycznie normą są 2 umowy w tym o pracę na najniższą krajową... w tej branży to mało spotykane - bardziej chyba pod absolwentów, którzy zaczynają pracę. oferty nie przyjąłem...

Kamil

@Tomek 83, jaka atmosfera w takim razie występowała na rozmowie, w której brałeś udział w Dacpol? Ta informacja będzie również interesująca dla osób, które będą uczestniczyły we własnych w najbliższej przyszłości w tej firmie.

Kamil

@Tomek 83, nie pracujesz w Dacpol, ale pozostał Ci w głowie pozytywny obraz tej firmy. Napisałeś, że byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej u tego pracodawcy. Mógłbyś opisać jej przebieg? Jak ocenisz jej poziom merytoryczny i pytania jakie zostały Ci na niej zadane?

Tomek 83
@Kamil 24.07.2018 16:12

Rozmowa konkretna - pytania dot. mojego doświadczenia zawodowego, planów na przyszłość. Poproszono o kontakt do osoby, która może potwierdzić referencje. Drugie spotkanie to oględziny w magazynie i szczegóły pracy. Chyba tyle.

Tomek 83

Byłem na rozmowie o pracę do magazynu. Firma fajna, nowy biurowiec i magazyn. Po 3-ch miesiącach umowa stała. Mogłem zobaczyć co jest do zrobienia (poznać osoby z magazynu), odpowiedzieli na pytania. Trzeba zrobić badania przed startem. Polecam. Wybrałem podobną firmę, ale bliżej chaty.

GOLD
@Tomek 83 24.07.2018 16:00

Czy nowy magazyn jest w Piasecznie? I jeszcze jedno czy pracują na zmiany (szukam roboty popołudniowej)?

anonymous
@GOLD 24.07.2018 16:09

Jeden magazyn mają w Piasecznie (inne nie wiem). Działają chyba od 7 do 19 od poniedziałku do piątku.

Kamil

@Wyzwolony z niewoli, ważne, że zdecydowałeś się konkretnie przedstawić swoje wszystkie odczucia względem tego, jak wyglądało Twoje całe doświadczenie z Dacpol. Na pewno zostaną one dostrzeżone przez osoby, poszukujące informacji o tym pracodawcy przed podjęciem decyzji o złożeniu do niego aplikacji.

Bogdan

Nie polecam firmy z uwagi na brak "pełnej" umowy o pracę. W losowych przypadkach: choroba,ciąża u kobiet, a w przyszłości emerytura i człowiek jest na przysłowiowym lodzie. Dodatkowe pieniądze w postaci prowizji i umów zlecenie nie są pewne i w tym zakresie Zarząd nie zawsze dotrzymuje wcześniejszych ustaleń lub zapomina o nich.

Kamil

@Wyzwolony z niewoli, rozumiem, że warunki finansowe proponowane Ci przez Dacpol nie odpowiadały Ci. Co w takim razie skłoniło Cię jednak do rozpoczęcia współpracy z tym pracodawcą? Może istnieje jednak jakaś pozytywna strona tej firmy?

Wyzwolony z niewoli
@Kamil 05.07.2018 15:28

W(usunięte przez administratora) Niestety bańka pryska po drugiej wypłacie czyli po dwóch miesiącach pracy. Potem słyszysz już tylko, że w następnym miesiącu będzie lepiej, jeżeli tego nie przerwiesz to będziesz tam siedział latami i łudził się, że dotrzyma słowa, a jak jesteś mało rozgarnięty to ci wciśnie wybrakowany służbowy samochód na raty i będziesz przywiązany do tej firmy na lata, i jeszcze będzie na tym zarabiał bo każe sobie przynosić faktury za benzynę żeby je odliczać od podatku, a on będzie tobą gardził bo wie, że i tak nic nie zrobisz. Ja znalazłem jedną pozytywną rzecz, po pracy w tej firmie już nigdy nie dam się oszukać innemu pracodawcy.

raziel

Ogólnie nie jest źle. Nikt nie ucieka, jak ktoś zmieni pracę to tak jak wszędzie - chodzi o kasę. W dacpolu kasa może nie jest najwyższa, ale masz tutaj przynajmniej pewną umowę i wiesz na czym stoisz.

Wyzwolony z niewoli
@raziel 29.05.2018 10:18

Jaką masz pewną umowę o pracę? 2100 brutto minimalna krajowa reszta wg. widzimisię szefa na umowę zlecenie z innej firmy utworzonej po to by unikać podatków. Jak wg. szefa nie zasłużyłeś na gwarantowaną premię ustaloną podczas zatrudniania to jej nie dostaniesz (usunięte przez administratora)

Daniel

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd te problemy!! A w ogóle to można zmienić firmę!!

Puławski

Śmiechu warte są opinie niezadowolonych pracowników. To chyba normalne, że jak nie pracujesz, spóźniasz się do roboty, to w pewnym momecie przychodzi dzień wypowiedzenia.

Client

Robili dla mnie szereg zamówień I nigdy nie byłym zawiedziony. Zawsze najwyższa jakość I podtrzymywanie warunków umowy.

P.

Firma jest naprawdę porządna, można się dogadać odnośnie podwyżki. Trzeba się tylko starać.

Ale_Goria

Masz dwa wyjścia - pracować i zarabiać nie najgorsze pieniądze, albo narzekać i zostać zwolnionym. Z ludźmi w pracy da się dogadać, nie ma spin.

Wjeżdża biała mewa

Nawet ok. Praca nie jest jakimś fenomenem, ale idzie się przyzwyczaić. Najpierw jest ciężko, potem dopiero się człowiek ogarnie i sobie spokojnie radzi.

Zostaw opinię o Dacpol sp.zo.o. - Piaseczno

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dacpol sp.zo.o.