Diwa Personalservice

3 Dodaj opinię
Diwa Personalservice
3 134 6 1

Opinie o Diwa Personalservice

Piotr

Powiem krótko uważajcie i omijajcie szerokim łukiem firmę DIWA zostaliśmy oszukani na koniec roku na około 1700 euro/osobe a jest nas kilku którzy zapieprzali przez kilka dobrych lat w tej firmie zwalniali nas kiedy chcieli obiecywali złote góry a na koniec jak mielismy tego dość i chcieliśmy odejść to nam pieniedzy nie wypłacili. Po czym Diwa Polska umywa ręce pan Robert w Austrii nie odbiera telefonu a pani we Wiedniu nic nie wie na nasz temat Jeżeli ktoś chce dowiedzieć się szczegółów to proszę pisać mogę iść nawet z nimi do Sądu w Polsce tylko że oni od tego sie w Polsce zabezpieczyli a w Austrii już został złożony pozew grupowy Jeżeli teraz ktoś z Diwa bedzie próbował coś prostować bądz zwalać na Diwe Austria to sie myli że to łyknę ma dość takich cwaniaczków za biurkiem Powiem krótko jest mnóstwo pracy kontaktujcie sie to polecę inne firmy

Diwa Personalservice
pracodawca
@Piotr 05.02.2019 16:52

Szanowny Panie Piotrze, W odpowiedzi na Pana wpis chciałabym Pana ponownie poinformować, że nie zostali Panowie oszukani. Pracownicy zapominają często, że oprócz praw mają również obowiązki wynikające z umowy o pracę. Mowa jest w tym konkretnym przypadku o obowiązującym okresie wypowiedzenia. Jeśli pracownik w trakcie zatrudnienia, ustala z pracodawcą zmianę miejsca pracy (na co pracodawca na życzenie pracownika przystaje), potwierdza tę zmianę, a jednocześnie szuka już innej pracy i z dnia na dzień porzuca pracę, fałszując przy tym dokumenty, to przyzna Pan że każdy pracodawca zwolni takiego pracownika w trybie natychmiastowym, co miało miejsce w Panów przypadku. Z takiego sposobu rozwiązania umowy rezultują skutki zapisane w umowie, czyli w tym wypadku niewypłacenie 13 i 14 pensji (powód – porzucenie pracy). Diwa Polska nie jest stroną w tej umowie. Podpisał Pan umowę na austriackich warunkach i pobiera pensję i wszystkie świadczenia, które są należne pracownikom w Austrii. Wielokrotnie pomagałam Panu w wielu sprawach, także tych nie związanych z pracą. O tym już Pan nie pisze. Dlaczego nie pisze Pan, że firma, nie mając takiego zapisu w umowie, wypłacała Panom co miesiąc dodatek na paliwo, który wypłacała zawsze dobrowolnie. Dlaczego nie pisze Pan, że firma wypłacała Wam większe diety, niż założenia w umowie, żeby byli Panowie zadowoleni przy krótkim tygodniu pracy od poniedziałku do czwartku? Dlaczego nie pisze Pan, że wymusiliście na firmie na piśmie zapewnienie, że będziecie zatrudnieni bez przerw zimowych, które mają prawo pojawić się w okresie świątecznym i zimowym? Dlaczego nie pisze Pan o tych kilku latach dobrej współpracy, gdzie wszystko bardzo dobrze funkcjonowało, a jedynie opisuje Pan, i to ze swojego punktu widzenia, moment kiedy pracodawca dochodzi swoich praw, bo pracownik jawnie nie trzyma się zasad zawartych w podpisanej umowie? Chętnie porozmawiam z Panem osobiście, zapraszam do biura w Prószkowie, ponieważ do tej pory nie było stać Pana na telefon do mnie, ani spotkanie w biurze. Jestem zawsze otwarta na rozmowę, dobrze mnie Pan zna. Aneta

Anon

Półtora tygodnia kręcenia, że wyjazd sie odbędzie, "czekają na potwierdzenie", koniec końców g***o załatwiają. W takim razie po co wystawiają ogłoszenia i wkręcają ludzi skoro nie mają potwierdzenia??? Poziom komunikacji 0,5/5. ODRADZAM

Rd1966
@Anon 06.02.2019 10:54

Nie rozumiem Pana zdenerwowania . Jest tyle innych biur poszukujących fachowców . Zapewne znajdzie się miejsce. Wszak przy Pana umiejętnościach i doświadczeniu zawodowym oferty nie mieszczą się w skrzynce.

Janusz
@Anon 06.02.2019 10:54

Mam rozumieć, że miałeś umówiony wyjazd do pracy za pośrednictwem firmy Diwa Personalservice, który finalnie nie doszedł do skutku? Możesz napisać, dlaczego właściwie tak się stało? Czy jest to z winy firmy, która zleciła agencji pracy poszukiwania pracowników, czy może problem leżał po stronie biura pośrednictwa pracy? Jestem ciekaw, jak to dokładnie wyglądało.

Rd1966

Agencja Pracy Diwa jest też sponsorem drużyny piłki ręcznej KPR GWARDIA OPOLE grającej w PGNIG Superlidze ( Zawodowej Lidze Piłkarzy Ręcznych w Polsce) potwierdza to opinie o solidności firmy jako partnera. Warto nawiązać współpracę z tą firmą i przyjrzeć się ofertom pracy proponowanym przez Diwe.

Rd1966

Pracuje za pośrednictwem tej agencji od paru miesięcy ( końcówka poprzedniego roku i obecnie od stycznia). Żadnych zastrzeżeń co do wypłat , warunków mieszkaniowych oraz kontaktów z biurem w Polsce . Uważam że biuro jest godne polecenia i uwagi. Trzeba spróbować samemu, to co jednemu będzie odpowiadać dla drugiego będzie tragedią. Z mojego punktu widzenia 10 pkt na 10 dla Diwy..

Agata

Pan Piotr najwidoczniej jest z konkurencji. Widac moim jak i pewnie innych okiem z 1000km Ja pracuje dla tej firmy i rowniez moge polecic w 100% . Jeszcze nie zdarzylo sie abym.uslyszala od kogos,ze za malo lub wcale nie wyplacili

Majka

Witam czy ktoś pracuje bądź pracował przy pakowaniu kosmetyków i suplementów w Muggenstrum???? Bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam

Mila
@Majka 14.12.2018 23:52

Hej ja pracowałam Praca bardzo fajna ale lepiej znać jezyk chociaz podstawy bo bez jezyka ciężko będzie sie komunikowac z kadrą. Pieniądze na czas ludzie fajni chociaż na pierwszy rzut oka kadra dużo krzyczy ale nie powinnaś się tym przejmować. Ja tam to olewalam i dalej robiłam swoje to zależy jak bardzo się przejmujesz. Jeśli faktycznie bardzo to długo tam nie posiedzisz zrezygnujesz szybko . Ale praca jak najbardziej okej

majka
@Mila 30.12.2018 17:53

długo pracowałaś???

Mila
@majka 02.01.2019 12:41

3 miesiące oczywiscie chcieli przedłużyć umowę ale z powodów osobistych wróciliśmy do Polski i napewno jeszcze tam wrócimy

Janusz
@Mila 22.01.2019 15:09

Mogłabyś napisać, jak to się stało, że rozpoczęłaś pracę akurat za pośrednictwem biura pośrednictwa pracy Diwa Personalservice? Biuro polecił Ci znajomy, który miał okazję pracować za ich pośrednictwem, czy może znalazłaś po prostu odpowiadające Twoim wymaganiom ogłoszenie o pracę? W trakcie Twojego zatrudnienia firma załatwiła za Ciebie wszelkie formalności związane z wyjazdem? Przedstaw proszę szczegóły Twojego zatrudnienia.

Mila
@Janusz 28.01.2019 12:40

Wraz z mężem postanowiliśmy pojechać zagranice ot tak po prostu bo akurat w Polsce nie było pracy, zaczeliśmy szukać w internecie różnych agencji i jedną z nich była właśnie Diwa , na początku nie zrobiła na nas dobrego wrażenia dlatego ze miała różnie opinie nawet bym powiedziała ze słabe. Mimo strachu ze jeśli zaryzykujemy to stracimy pieniadze które musieliśmy włożyć w wyjazd zdecydowaliśmy ze spróbujemy to było na zasadzie "co bedzie to bedzie". Agencja pomagała nam wypełnić papiery które nam przysłała pytaliśmy dosłownie o wszystko , Diwa cierpliwie odpowiadała na nie i w dniu wyjazdu dzwoniła do nas jak przebiega podróż i czy jesteśmy w drodze. Tu nie moge nic im zarzucić . Dostaliśmy umowe na 3 miesiace pensja była wypłacana o czasie oddali również pieniadze za zrobione badania lekarskie. Po przepracowaniu 3 miesięcy Diwa wysłała nam meila z wiadomością ze chciałaby przedłużyć z nami umowe na kolejne 3 miesiace .

anka205
Zweryfikowany użytkownik

Witam czy pracował ktoś bądź pracuje przez tą firmę przy produkcji karmy dla zwierząt i może coś więcej napisać o tej pracy warunkach, zarobkach itp z góry dziękuję

Dorota

Witam serdecznie, z czystym sumieniem mogę polecić tą firmę. Są rzetelni i pomocni we wszelkich formalnościach. Dzięki nim mam dobrą pracę w Niemczech z której jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam pana Kamila.

Raisa

Witam ,czy ktos pracuje ,pracował w branży Automotive w Dingolfing i mogłby napisać rzetelną wypowiedź :) faktyczną znajomość języka niemieckiego używaną w pracy ,warunki itp. Z powazaniem.

Nowy

Witam, proszę o informację odnośnie warunków pracy przy komisjonowanie odzieży markowej w okolicy Monachium.

Nowy

Witam, czy ktoś pracował/pracuje na komisjonowaniu odzieży markowej w okolicach Monachium? Prosiłbym o jakiekolwiek informacje odnośnie pracy.

Robert

Firma w porządku można się porozumieć jeśli tylko się tego chce. Płacą na czas dobre warunki kwaterunkowe. Praca (komisjoner) też spokojna i do opanowania. Dla mnie firma warta polecenia.

asia

Pracowałam i nie żałuję. Pieniążki na czas, wypłaty się zgadzały. Warunki mieszkaniowe tez ok. - pokoje czyste, dostęp do wyposażonej kuchni i co najważniejsze pralki, plus internet w bonusie. Za ubrania robocze pobrana kaucja, po zakończeniu pracy została zwrócona. Podobnie wyglądała sytuacja z kluczami do mieszkania, jak oddałam to kaucja została zwrócona. Oddział w PL pomocny, w razie braku kontaktu/odpowiedzi ze strony niemieckiej wystarczył telefon do oddziału w Prószkowie i wszystko było załatwione. Mogę polecić, chętnie wrócę

Grzegorz

Z czystym sumieniem polecam firme Diwa z Proszkowa jak i firme do ktorej zostalem oddelegowany (usunięte przez administratora) z Landshut. Zarowno Pan Michal jak i Pani Bogusia sa osobami szczerymi uczciwymi oraz przekazuja konkretne informacje na temat pracy, mieszkania, warunkow i umowy. Jestem bardzo pozytwynie zaskoczony poniewaz mialem pewne obawy przed wyjazdem do Niemiec przez Diwe, wiele rzeczy sie czytalo czy slyszalo! Zdecydowalem przekonac sie na wlasnej skorze i jestem 100% zadowolonym pracownikiem!!! Polecam DIWE jak i jej firme partnerska. Mieszkanie OK ; odleglosc 4 km; zarobki jak wszedzie najgrsze nie sa; kontakt z Firma OK!!!! POLECAM!

Grzesiek i Agnieszka

Fakt jest taki iż Diwa jako agencja polecam w 100 procentach kontakt z nimi jest ok praca zgodna z opisem tak jak i warunki mieszkaniowe zgodne z informacjami napewno będziemy polecać ta agencje. I dziękujemy za wspaniały kontakt z ludźmi z Diwy. Ludzie którzy piszą negatywne opinie na temat ich widać tacy chętni do pracy jak wiadomo wszędzie znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje. My chętnie skorzystamy jeszcze z ofert Diwy. Pozdrawiam

Robert.

My osobiście pracowaliśmy z firmą DIWA ponad 5 miesięcy i mamy dobre wspomnienia i z pracy i kwaterunku. Jak wszędzie można szukać dziur, ale mamy porównanie z inną firmą i ta zasługuje na to, by jej zaufać. My polecamy. Gdyby nie odległość to wrócilibyśmy tam choć by dziś. Lubię atmosferę w Diwa Personalservice za: Kontakt z pracownikiem. Mimo odległości firma jest dostępna. Brak jedynie koordynatora na terenie,gdzie pracowaliśmy, mógłby usprawnić współpracę.

Tomek

Takiego przesiewu nie widzialem nigdy!!!!! Sam nie wiem cz ymnei nie zwolnia z dnia na dzien. Przykro sie patrzy jak traktuja nas jak psy, a niektorzy na prawde wydaja na przyjazd ostatnie zlotowki a po 2 dniach nakazuja im wracac ;(. Pracowalem przez diwe kilka lat wczesniej ani pol slowa zlego bym nie powiedzial na ta firme. Teraz nie mam slow zeby opisac to sie tutaj wyprawia..... ;(

Diwa Personalservice
pracodawca
@Tomek 21.11.2018 14:39

Dzień Dobry, czy mógłby Pan opisać problem, wysyłając maila na pytania@diwa-personalservice.pl ? Postaramy się pomóc i wyjaśnić wszystko.

Sonnefeld

Nie polecam nikomu pracy w firmie (usunięte przez administratora). Diwa się niestety nie popisała. Nie mówią do końca prawdy o normach, godzinach zmian. Na kwaterach też zamieszanie. Jeden wielki bałagan zarówno w firmie (usunięte przez administratora) oraz w kontaktach z agencją i na kwaterach. Generalnie dezinformacja. Napychaja ludzi do firmy ile się da i robią przesiew kto lepszy to zostanie do 4 stycznia. Rodacy nie ulegajmy żadnej presji w pracy z normami bo chcą zrobić z nas idiotow. Niemcy to wykorzystują. Straciłem zaufanie do tej agencji i osobiście każdemu odradzam. Pozdrawiam i życzę rodakom wszystkiego dobrego :)

Diwa Personalservice
pracodawca
@Sonnefeld 17.11.2018 07:54

Bardzo nam przykro, że praca nie spełniła oczekiwań. Wszystkie informacje zostały przekazane, co do norm to tutaj rzeczywiście nie mieliśmy informacji, jednak ten błąd został naprawiony. Na miejscu jest koordynator, który wykonuje dobrze swoje zadania. Nikt przesiewu nie robi, niestety jeśli pracownik co chwile chodzi na papierosa, to wiadomo, że prędzej czy później ktoś to zauważy i wyciągnie konsekwencje. Koordynator wielokrotnie zwracał na to uwagę. Jest wiele osób, które sobie chwali, osoba która pracowała w zeszłym roku wróciła i w tym również radzi sobie świetnie.

Romiooskar14

Istny wyzysk za małe pieniądze w firmie (usunięte przez administratora) stawiają Polaków do najgorszej pracy i jeszcze tak wysokich norm na komisjonowamiu nie spotkaliśmy. Firma Diwa powinna pracowników informować o wszystkim a tak naprawdę robią przemiał ludzi. Ogólne katastrofa...ludzie odesłani do Polski nie mają pieniędzy aby wrócić.

Nowy

Witam, mam okazje jechać do Austrii przez "Diwa" na budowlańca , jak wygląda sytuacja z zarobkami oraz zakwaterowaniem, wie ktoś coś?

Hubert

Witam. Pracowałem i nie żałuje. Pieniądze na czas, a co ważniejsze wszystko co miesiąc na koncie wypłacone, a mieszkanie też niezłe, więc nie wymyślajcie tu nie wiem jakich bajek , że na mieszkaniu są szczury, myszy, kangury i może jeszcze i słonie, bo jeżeli wam w Diwie źle, to po prostu wystarczy się zwolnić i szukać coś innego a nie wypisywać tu głupot - może prawie traficie gorzej i wtedy pożałujecie. A tak naprawdę to powiedzcie, że nie chce się wam pracować - wtedy lepiej zwalić na firmę niż na swoje lenistwo.

Karol

Witam Moje ulubione zdanie w tej calej konwersacji to zdanie osoby piszacej w imieniu Firmy DIWA a mianowicie "Dzień Dobry, na wstępie chcielibyśmy prosić o zachowanie minimum kultury osobistej i przyzwoitości" Drogie szefostwo Firmy DIWA prosze sie przyjzec Panstwa pracownikowi z Monachium a mianowicie Panu Markowi. Jego okreslenia w kierunku do Pań ktorymi koordynuje ...... cytuje " ktora kura to powiedziala" i slownictwo jakiego uzywa w rozmowie z kobietami nie nadaje sie nawet do najgorszej speluny z menelami. Ten Pan Marek to wieprz bez odrobiny kultury i empatii !!!!

Diwa Personalservice
pracodawca
@Karol 10.10.2018 20:07

Dzień Dobry, ustosunkowując się do Pana wypowiedzi musimy stwierdzić, że wspomniany Pan Marek nie jest naszym pracownikiem, a pracownikiem Diwa Monachium i to tak na prawdę tam powinien pojawić się ten komentarz. Może Pan go zamieścić na Facebooku Diwa Monachium. Jednocześnie bardzo nam przykro z tego powodu , jedyne co możemy zrobić to poinformować Diwę w Monachium o zaistniałej sytuacji.

Byly pracownik
@Diwa Personalservice 16.10.2018 09:41

hah jestescie zenujacy. U mnei ta sama wasza glupia gadka Prosze kontaktowac sie z Diwa München. Prosze oidpowiedziec mi na jedno pytanie skoro umywacie rece od spraw jak dziecko w przedszkolu to ,kto sie ze mna kontakowal w sprawie wyjazdu chyba Pan z proszkowa a nei z Munchen?? Komu wysylalem wszystkie dokumenty ? Pracownikowi w Monachium czy wam w Proszkowie?? Tyle osob sie juz na waszym lizaniu (usunięte przez administratora) przejechalo ze wasze podejscie do glupich robotnikow ktorych jest od groma powoli sie zacznei zmieniac. Uwierzcie mi... Powoli ten wasz caly (usunięte przez administratora) ujrzy swiatlo dzienne

Uprzejmy

Tylko nie diwa

kk

Moje sugestie dla Diwa Personalservice: Ten wasz olewajcy ton jak pracownik jest w Niemczech jest bezczelny. Dobrze wiecie ze nei da sie skontaktowac z nikim z Diwa Niemczy jesli ktos nie potrafi jezyka

Zainteresowany

Operator maszyn produkcyjnych w Bayreuth- ktoś, coś, jakieś opinie?

UWAGA ACHTUNG!

ALE KIT, POMOC KUCHENNA DOSTAJE 16 EURO, PRACOWNIK PRODUKCJI 15 EURO ;))) JEŻELI MASZ ZDROWY UMYSŁ TO ODRAZU WIDAĆ ŻE TO JEST KIT ŻEBY ZŁAPAĆ FRAJERÓW ŻEBY W YDYMAC ICH NA KASĘ I ŻEBY ZAROBILI OKOLO 600 900 EURO NA CZYSTO.... JA ZREZYGNOWAŁEM Z APLIKACJI BO SĄ LEPSZE AGENCJE JAK ZNASZ JĘZYK! RADZĘ BYĆ OSTROŻNYM I ZADAĆ KONTRAKTU PRZED WYJAZDEM, ZAPYTAĆ O ZAMELDOWANIE, PASKI WYPLAT, I POTRACENIA NA PIŚMIE ŻEBY NIE ZOSTAĆ SFRAJEROWANYM! POZDRAWIAM!

Diwa Personalservice
pracodawca
@UWAGA ACHTUNG! 14.09.2018 20:15

Dzień Dobry, rozumiem że szanowny użytkownik przed rezygnacją z aplikacji, nie skonsultował kwot, o których pisze, z opiekunem danych ofert. Także radziłbym skontaktować się z taką osobą i zweryfikować swoją wiedzę, ponieważ wprowadza Pan w błąd zarówno Siebie, jak i (usunięte przez administratora) osoby odwiedzające stronę. Zdecydowanie nam wszystkim zależy na prawdziwych informacjach, popartych wiedzą, a nie własnymi wymysłami.

UWAGA ACHTUNG!
@Diwa Personalservice 19.09.2018 11:16

TEN KIT TO WCISKASZ TUTAJ NA FORUM BO SCHWABY AUS DEUTSCHLAND PŁACĄ CI ZA TO, WERBUJESZ OSOBY Z POLSKI ŻEBY SCHWABY ICH WYDYMALI NA KASĘ I TO JEST WSYSTKO CIEKAWE ILE ZARABIASZ NA TYM MYŚLĘ ŻE MASZ Z 2000 EURO ZA WCISKANIE KITU RODAKOM KTÓRYCH SPRZEDAJESZ SCHWABOM, MI TAKIEGO KITU NIE WCISNIESZ BO JA JESTEM 20 LAT W DE I WIEM ŻE TE STAWKI CO OGŁASZACIE NIE DOSTAJĄ RODOWITE NIEMCY, ŻEBY WAM KTOŚ KIEDYŚ PODZIĘKOWAŁ ZA TO

Diwa Personalservice
pracodawca
@UWAGA ACHTUNG! 20.09.2018 20:02

Witam. Branża Automotive, której tyczą się przytoczone przez Pana uprzednio stawki; rządzi się zupełnie innymi prawami i tam wynagrodzenie tyle wynosi. Nie mówimy tutaj o zwykłej pracy na produkcji, tylko w koncernie samochodowym. Jeśli jednak dalej Pan nie wierzy zapraszamy na Priv, a konkretnie maila pytania@diwa-personalservice.pl; jesteśmy to w stanie Panu udowodnić.

anonymous
@UWAGA ACHTUNG! 20.09.2018 20:02

Nie wypisuj głupot bo ta stawka ktora jest podana w umowie taka jest rzeczywiście.

DE
@UWAGA ACHTUNG! 14.09.2018 20:15

JEŻELI NIE ZNASZ JĘZYKA LUB ZNASZ GO SŁABO TO MASZ WIĘKSZE SZANSE ZOSTAĆ W YDYMANYM NA KASĘ NIE TYLKO U NICH!!! ZGADZAM SIĘ NORMALNE AGENCJE DAJĄ SKIEROWANE DO PRACY I NIEMIECKI KONTRAKT(WZÓR) PRZED WYJAZDEM DO WGLĄDU! JEŻELI ZNASZ SLABO JEZYK TO LICZ NA FARTA ZE CIĘ NIE WYCYCKAJĄ NA JAKĄŚ OGROMNĄ KWOTĘ!

Diwa Personalservice
pracodawca
@DE 22.09.2018 19:29

Dzień Dobry. Dla każdej osoby, która zostaje przez Nas kierowana do jednego z Naszych partnerów w Niemczech możemy na życzenie wystawić umowę kierowania. Główną umowę podpisuje się już na miejscu.

Diwa Personalservice
pracodawca
@UWAGA ACHTUNG! 20.09.2018 20:02

Dzień Dobry, na wstępie chcielibyśmy prosić o zachowanie minimum kultury osobistej i przyzwoitości. Nikt nikogo "nie (usunięte przez administratora) Na prawdę możemy przedstawić osobie, która się zgłosi dowód, że tyle zarabia pracownik produkcyjny w branży Automotive. Proszę zaprzestać tych pomówień i oszczerstw.

BB

WITAM UWAGA na prace na wulkanizacji Garching bei Munchen typu lekkie prace magazynowe kpina ręczne ściąganie kół z felgami z palet na wysokości 2m praca akordowa dla jednej osoby na magazynie plus skanownie i foliowanie a w sezonie jest po 300 400 aut masakra szukanie murzynów do pracy oczywiscie polscy majstrowie zachowują sie tam gorzej niż SS Firma diwa się poraz kolejny popisała wykorzystaniem rodaków a najlepsze jest lokum w którym świnie by nie chciały mieszkac a pośrednicy w Niemczech zarabiają krocie na tych wynajętych spelunach jak Polak może Polakowi taki los zgotować

Diwa Personalservice
pracodawca
@BB 22.09.2018 18:44

Dzień Dobry, jeśli chodzi o pracę przy wymianie kół i opon to nikt nikomu nie mówił, że praca jest lekka i przyjemna, wręcz przeciwnie; zaznaczaliśmy wyraźnie, że w przypadku rozpoczęcia sezonu pracy będzie dużo. Z założenia wymiana kół nie jest lekka, koło nie waży kilograma i każdy o tym wiedział przed wyjazdem. Jeśli chodzi o zachowanie majstrów, jak i zakwaterowanie, to na to nie mamy żadnego wpływu. Mieszkania zapewnia Niemiecka Agencja Diwa.

DIWA CIEBIE WYDYMA!

Te negatywne opinie co piszą tutaj to jest prawda, w szczególności jak nie znasz języka to masz większe podobieństwo że ciebie okroją z pieniędzy!!! JAK PISZE ACHTUNG ŻĄDAĆ WSZYSTKICH DOKUMENTÓW TAKICH JAK ARBEITSVERTRAG I SKIEROWANIE NA E-MAIL DO PRZECZYTANIA PRZED WYJAZDEM, KAŻDA UCZCIWA FIRMA WYSYLE JE NA E-MAIL PRZED WYJAZDEM!!! A jak jedziesz podpisać te dokumenty za 5 12 w Niemczech to jesteś osioł bo palant może ci powiedzieć jak nie pasuje to wyp, RADZĘ BYĆ OSTROŻNYM Z DIWA I TRZYMAĆ WSZYSTKIE DOKUMENTY TJ. UMOWA O PRACĘ SKIEROWANE PASKI WYPLAT, WYCIAGI Z KONTA I INNE BO JEST MASA ORGANÓW W DE I P! KTÓRE WLEPIA IM KARY ZA OSZUSTWA ! TAKŻE ZAMELDUJCIE SIE JAK NAJSZYBCIEJ W DE BO ZOSTANIECIE Z 6 KLASĄ PODATKOWĄ! DIWA CIE WYKIWA! TO JEST PRAWDA, SA LEPSZE AGENCJE NIŻ TA, CWANIAKI I RÄUBER!!!

Diwa Personalservice
pracodawca
@DIWA CIEBIE WYDYMA! 24.09.2018 17:51

Dzień Dobry. Jeśli chodzi o podpisywanie umowy przed wyjazdem, to możemy wystawić umowę kierowania. Nie my Państwa zatrudniamy, tylko jeden z Naszych partnerów w Niemczech i to z Nim podpisuje się główną umowę. Mamy na prawdę wielu zadowolonych pracowników, zawsze się znajdzie ktoś komu nic się nie podoba. Proszę sobie już darować te oskarżenia i pomówienia w Naszym kierunku.

WM i JS

Pracowaliśmy na magazynie w Muggensturm przy pakowaniu kosmetyków. Polecam. Praca ok, mieszkanie ok, wypłaty na czas, wszystko się zgadza, kontakt z firma cały czas bez zarzutów. Jedyny minus to za późno otrzymaliśmy karty ubezpieczeniowe. Reszta bez zarzutów, polecamy ponieważ sami czytaliśmy opinie i baliśmy się jechać ;)

jan

Czy ktoś może coś powiedzieć o pracy i warunkach mieszkaniowych w Brackenheim przy składani opakowań styropianowych?

Zostaw opinię o Diwa Personalservice - Prószków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diwa Personalservice