Sertop
3 48 6 1

Opinie o Sertop

Jo

Adam z Lędziny mechanik zamknij tą jadaczke bo bzdury opowiadasz

Lolo
@Jo 12.01.2019 10:50

a ty co pupilek, masz coś obiecane

Niki
@Jo 12.01.2019 10:50

odezwał się ten co to mu teczkę nosi ha ha ha

Dominika

Atmosfera w pracy jest bardzo ważna. A jak wygląda ona w Sertop? Czy pracownik czuje się doceniany w firmie? Jeśli tak, to na jakie profity w związku z tym może liczyć? Zapraszam do dyskusji na tym wątku. Merytoryczne i rzetelne wypowiedzi są cenna wskazówką dla osób poszukujących pracy w Tychach.

Adam
@Dominika 31.05.2018 02:40

tyle się tu pisało o pewnej osobie i widać ma to już swoje konsekwencje.Powoli mechanicy się wykruszają a to zły znak. To efekty zarządzania naszego nowego kierownika. Ludzie już powoli mają dosyć. kiedy prezes to zauważy. Pewnie nigdy bo potrafi się dobrze sprzedać

Jaś
@Adam 31.05.2018 16:36

popadł w zbytnie samouwielbienie i arogancję.

XYZ
@Adam 31.05.2018 16:36

Czyżby ktoś się zwolnił? Nie pracuję już dwa lata i zaskakuje mnie ten komentarz.

Jo
@Adam 31.05.2018 16:36

Nieudacznik jestes

Dominika
@Jo 12.01.2019 10:45

Proszę byście zachowali kulturę na forum. Skupmy się w tym wątku na informacjach dotyczących pracy w firmie. Jak przedstawia się ten aspekt w Sertopie? Na jaki rodzaj umowy mogą liczyć potencjalni pracownicy?

Hubert
@Jaś 02.06.2018 08:21

???

MŁODY

zauważyliście, że ostatnio awaria awarię goni. Nie za dużo tych przypadków?

Jan
@MŁODY 27.12.2018 00:08

nooooooo

ktosik
@MŁODY 27.12.2018 00:08

nie ma dziwne :) :) :)

MŁODY
@ktosik 05.01.2019 18:59

za głupim uśmieszkiem nie ukryjesz braków hi hi hi

Przemek K.

Bardzo fajny zakład z miłymi ludźmi i dobrymi warunkami zatrudnienia.

Julka
@Przemek K. 12.07.2018 22:25

co za brednie wypisujesz

Przemek K
@Julka 04.10.2018 20:40

Nie musisz się zgadzać z moją opinią, może po prostu nie dostrzegasz możliwości jakie daje nam nasz zakład. Ja jestem szczęśliwy, że mogę tu pracować.

Monia
@Przemek K 04.10.2018 21:29

a kto jest twoim przełożonym że taki szczęśliwy jesteś?

Przemek K
@Monia 07.10.2018 18:13

Jeśli już chcesz wiedzieć, pracuję na dziale produkcyjnym. Chwalę sobie majstrową i kierownika, bardzo mili i pomocni ludzie.

Dominika
@Przemek K 08.10.2018 18:12

Dziękuje, że podzieliłeś się swoją opinią na temat pracy w firmie. Czy możesz powiedzieć nam coś na temat benefitów pozapłacowych w tym miejscu pracy? W swojej wypowiedzi napisałeś także, że w firmie panują dobre warunki zatrudnienia. Czy możesz powiedzieć nam więcej szczegółów?

Miki
@Przemek K 08.10.2018 18:12

a gdzie indziej juz tak rózowo nie jest

Dominika
@Miki 20.10.2018 19:26

Być może dużo zależy także od podejścia pracowników do pracy? Co według Ciebie należałoby w firmie zmienić lub poprawić by pracowało się lepiej? A może już nastąpiły minimalne zmiany na lepsze? Podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami.

przemek c.
@Przemek K. 12.07.2018 22:25

dobre warunki zatrudnienia - chyba to twoja 1 praca młody

Przemek K
@przemek c. 02.11.2018 11:55

Czemu nazywasz mnie ''młody'' jak nawet nie masz pojęcia ile lat mam? Nie masz też pojęcia o moim wcześniejszym zatrudnieniu. Ja się z kolei Ciebie zapytam, czy jesteś aktualnie pracownikiem firmy Sertop?

Mira
@przemek c. 02.11.2018 11:55

dobre zatrudnienie maja tylko ci przy prezesie. Ci są doceniani, dodatkowe premie, ciągłe podwyżki a nam kity wciskają

Dominika
@Mira 04.11.2018 17:35

Co chcesz przez to powiedzieć? O jakich "kitach" mówisz? Premie zazwyczaj otrzymuje się za wykonywanie ponad podstawowych obowiązków. To czy dany pracownik dostanie taką premie czy nie zależy także od kilku innych czynników. Być może podwyżki w firmie otrzymują osoby, które dobrze wykonują swoja pracę, nie uważasz?

prezes
@Przemek K. 12.07.2018 22:25

Jakie dobre warunki??????Umowa przez agencje pracy!Bez możliwości przejścia po zakład.Wsać se w (usunięte przez administratora) ten zakład.

Dominika
@prezes 16.11.2018 09:06

Proszę byś wyrażał się w sposób kulturalny i zgodny z regulaminem forum: http://motzgraphics.com/regulamin Czy w momencie podejmowania zatrudnienia wiedziałeś o rodzaju umowy, jaki Ci zaoferowano? A może z czasem taki typ umowy przestał Ci odpowiadać?

Miki
@Dominika 16.11.2018 09:08

dobre umowy dostaje tu tylko pupilki prezesa, którzy na czyiś plecach dalej udają że coś wiedzą. A jak nie wiedzą to świetnie udają. Zresztą jak się jest blisko prezesa to wszystko można sobie załatwić. Cała reszta przyjmowana jest żeby tyrać a jak słowo się powie to nie masz prawa bytu.

Dominika
@Miki 18.11.2018 13:33

Nie do końca rozumiem. Charakter konkretnej umowy zależy od indywidualnych ustaleń z pracodawcą, jednak najczęściej ustalenia te obejmują wszystkich pracowników w konkretnym dziale/na konkretnych stanowiskach. Czy nie wystarczy być po prostu zaangażowanym i odpowiedzialnym pracownikiem by w firmie pracowało się dobrze?

Przemek K
@prezes 16.11.2018 09:06

Widocznie nie jesteś pracownikiem, któremu warto dać umowę, bo akurat były przyjęcia.

Dominika
@Przemek K 30.11.2018 21:20

Wnioskuję, że masz wiedzę na temat aktualnej sytuacji w firmie. Czy powiesz nam, jak konkretnie wygląda kwestia umowy? Jest tu wiele sprzecznych informacji i warto, aby ktoś podał nam te właściwe. Czekamy na odpowiedź.

anonim

(usunięte przez administratora)

zzz

wiele się zmieniło od zatrudnienia Pana S.

Emeryt
@zzz 04.10.2018 20:38

Na lepsze czy gorsze?

zzz
@Emeryt 04.10.2018 21:32

a jak myślisz??? aby zagłuszyć swoje braki pewnym osobom ...... a ostatnio to pokazał co potrafi :)

Byly Kolega Iksa

XXX przyznaj się dlaczego cię zwolniono z Sertop? Dobrze wiemy, że nie z powodu braku znajomości ortografii :):):) Nawiasem mówiąc długo tam nie zabawiłeś:)

XYZ

serdecznie nie polecam tego zakładu najniższa krajowa na wózku, praca fizyczna w bardzo niekomfortowych warunkach . Zamiast zatrudnic ekipe sprzatającą pracownicy robia to za nich . (usunięte przez administratora)Ogólnie odradzam komukolwiek pracy na wózku praca przez agencje zero benefitu zero niczego !

seba
@XYZ 04.10.2018 10:15

najlepiej się mają pani prawa ręka i pan lewa ręka prezesa.

Dominika

@Przemek K., czy możesz powiedzieć nam coś więcej? Jak wygląda kwestia warunków pracy w tym miejscu? Czy dla pracowników dostępne są benefity pozapłacowe? Jeśli tak to w jakiej formie? Podziel się z nami swoją opinią na ten temat.

Dominika

@XYZ, może podzielisz się swoim doświadczeniem związanym z pracą w Sertop? Jak oceniasz zatrudnienie w tej firmie? Czy ktoś z obecnych na forum chciałby wypowiedzieć się na temat rozwoju w firmie?

Dominika

Jak prezentuje się sytuacja w Sertop? Czy warunki zatrudnienia uległy zmianie? Jak obecnie wygląda atmosfera w firmie? Czy sprzyja ona pracy w zespole? Czy zatrudnione osoby w Sertop czują się doceniane przez pracodawcę? Zachęcam do aktywności na forum.

Nostradamus
@Dominika 13.06.2018 01:04

Imperium Romanum AD 476

Adam

ostatnio kierowniczek/inżynierek skarżył sie na naszych chłopaków, że musi robić za zaopatrzenie, używać prywatnego samochodu, poświęcac swój cenny czas na robienie za Was i jak to okreslił "za co prezez im płaci skoro nic nie robią" a on biedak robi w tej firmie juz wszystko i za wszystkich. Tak więc chopaki uwaga bo prezes bedzie sie teraz Wam przygladał a on sam wykopie was szybciej niz myślicie. W końcu wykonuuje Wasze czynności to po co mają Was tu trzymać.

Dominika

Czy firma Sertop prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Na jakie stanowiska potrzebuje kandydatów? Jakie są wymagania na poszczególne stanowiska? Jak wyglądają warunki zatrudnienia i atmosfera w pracy? Zachęcam pracowników firmy do wypowiedzi, gdyż okażą się pomocne dla osób poszukujących pracy w Tychach.

Jacek

Czyli nie można się dostać do firmy bezpośrednio tylko przez agencję?

Marcin
@Jacek 22.04.2018 19:19

tylko przez agencję. Jak to mówią jaka firma takie przyjęcia

Dominika

Czy ktoś z obecnych pracowników, wie coś o otwartych rekrutacjach w Sertop? Jak przebiega proces kwalifikacyjny do pracy? I jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Zapraszam do wypowiedzi. Są one cenną wskazówką dla osób chętnych do złożenia CV w tej firmie.

Czarek

Sertop to firma z opinią dobrego pracodawcy. To że ktoś jest dobry nie znaczy, że donosi

Miki
@Czarek 17.05.2018 22:21

jaki tam dobry. opiera się na tym co słyszy od innych a potem sprzedaje jako swój pomysł. Sertop jako firma jest ok tylko nie wszyscy są lojalni. A Ty Czaruś to pewnie jeden z tych którzy skaczą koło niego żeby nie podpaść u prezesa. Przyjrzyj się jak biega do prezesa i jak prezes go traktuje a zrozumiesz. Nawet jak popełni błąd to i tak prezes klepie go po ramieniu i zawsze wszystko mu uchodzi. A dlaczego bo zawsze wytłumaczy, że to nie jego wina tylko nasza. Nigdy nie słyszałem, żeby przyznał się do błędu. Przeciwnie zawsze wskazuje winnego wśród nas. Dlatego ma takie poparcie. A przy nas udaje dobrego kumpla. Pozorant. Przekonasz się kiedyś sam

Dominika

Może jednak spróbujcie rozmowy z tym kolegą z pracy. Przecież Wasza atmosfera w pracy w Sertop jest bardzo ważna i powinniście o nią zawalczyć. I może rozmowy do skutku spowodują, że ten pracownik przestanie się tak zachowywać i zatruwać wam atmosferę? Czy mimo wszystko nie warto próbować do skutku?

księżyc
@Dominika 20.03.2018 14:26

to osoba uwazająca sie za wszechwiedząca i wszechmocna a że kabluje prezesowi to nic sie nie zmieni. To taka nasz gwiazda, która oby szybko zgasła.

Olaf
@Dominika 20.03.2018 14:26

popada w zbytnie spoufalanie się a potem przekręca, że cała wiedza pochodzi tylko od niego. Tego jednak nie da sie zmienic bo za dobrze sie ustawił i ma plecy. kabel

Marek
@Dominika 20.03.2018 14:26

a co zrobic jak lubi dominować i narzucać swoją wolę. A to że donosi do ...... to odrębny temat.

Miro
@Marek 05.04.2018 08:20

wczoraj znowu nadawał. Jak potem może spojrzeć koledze w oczy. Udaje takiego kolege a za plecami donosi a potem w biurze jak gdyby nigdy nic. mysli ze to sie nie wyda.

MIŚ
@Dominika 20.03.2018 14:26

to nadmuchany bufon i nie reformowalny

Miro
@Dominika 20.03.2018 14:26

kolejna awaria a on znowy nadaje na innych, tym razem na swoją dobra koleżanke a potem jak gdyby nigdy nic grucha do niej nasz gołąbek. obłuda w najlepszym wydaniu

Kicia
@Dominika 20.03.2018 14:26

pieniądze i kariera wydają się być dla niego najważniejsze. Władcza natura. Traci kontrolę nad swoim postępowaniem. Większość planów i spraw Pana Andrzeja nie rokuje pomyślnie. Odpowiedzialne decyzje woli zrzucać na innych a on tylko do zbierana oklasków i klepania po ramieniu przez prezesa. Zawsze demonstruje swoje „ja”

Miś
@Kicia 26.04.2018 06:28

niestety to pupil prezesa. Sam prezes poklepał go i olał te wypowiedzi. Dla niego taki kapuś to idealna osoba w firmie i dzięki AS teraz wie o wszystkich to co chce. Tylko tacy są tu doceniani finansowo

ABCDEF

Witam,agencja pracy Manpower i GI Group cały czas prowadzą rekrutacje do Waszego zakładu.Czy zakład nie przejmuje ludzi którzy pracują przez agencje po okresie próbnym?

Pracownik

Andrzej trzymaj się

Nikoś
@Pracownik 17.02.2018 06:38

trzymaj się bo możesz się obalić :) a huku będzie że ho ho

Pracownik
@Nikoś 17.02.2018 19:27

Nikos trzymaj gębę na kłódkę bo jeszcze komuś podpadniesz i znowu będziesz miał obsrane majtki

ja
@Pracownik 17.02.2018 06:38

Pan Andrzej pewnie gwarantuje ci podwyżkę i awansik stąd takie hasełka? Widać czyja szkoła jaki pan taki giermek. Nasiąkłeś już nim? Skaczesz jak ci każe bo sam się go boisz a wiesz dobrze że jak tylko znajdą za nas następców z zewnątrz to wylecimy, więc podlizuj się i rób co ci każe

ho ho
@Pracownik 17.02.2018 06:38

trzyma się prezesa jak dziecko matki za spódnicę.

Lech
@Pracownik 17.02.2018 06:38

kiecki :)

Dominika

@doświadczony rozumiem, że jedna osoba może popsuć atmosferę. Jednak tak jak wspomniałam to nie jest miejsce na personalne ataki. A czy nie możesz w żaden sposób udowodnić, że to Twoje doświadczenie w pracy daje takie własnie efekty?

jojo
@Dominika 26.02.2018 12:35

te rozmowy do niczego nie prowadzą. Zatrudnili go, dali stawkę jaką sobie zażyczył i rządzi. Ma już swoich ludzi bo obiecał podwyżki (i wiemy o kogo chodzi) a cała reszta to wg niego zera. I tyle

Mirka
@Dominika 26.02.2018 12:35

są przyjęcia za atrakcyjne wynagrodzenie u nas w firmie. A co z wynagrodzeniem już zatrudnionych???? http://www.olx.pl/oferta/jedna-zmiana-pracownik-produkcji-branza-spozywcza-CID4-IDqM8jD.html#ecc5145dbc

Adam
@Dominika 26.02.2018 12:35

Nie da się niczego udowodnić, facet ma zawsze swoje zdanie i biega na skargi do prezesa jak tylko zwraca sie uwagę że robi źle. A potem zrobi tak jak usłyszał od nas że tak powinno byc i chwali sie, że to dzięki niemu wyszliśmy na prostą. wiec o czym tu gadać. To karierowicz

DOMINIK
@Adam 08.03.2018 06:27

NIE ROZUMIEM JAK MOŻNA DAĆ SIĘ TEMU ZWIEŚĆ? WYWYŻSZA SIĘ I TYLE. TAKI MAŁY DONOSICIEL DO PREZESA.

Dominika

@Pracowni 2 i inni skupiliście swoje wypowiedzi na jednej osobie z firmy Sertop. Nie wolno opisywać, obrażać na forum. Jest regulamin, który wyraźnie mówi o tym, że nie po to ono działa. Na forum piszemy o doświadczeniach z pracą i to właśnie powinno innych obchodzić, a nie pracownicy firmy.

doświadczony
@Dominika 19.02.2018 15:22

to dla jasnosci praca byłaby przyjemnościa gdyby nie on, a doświadczenie jakie mam jest beszczelnie przez niego wykorzystywane, ze niby to on sam. i tyle w temacie

Pracownik

Haha jak jesteś taki cwany kolego za monitora to powiedz mu to prosto w twarz internetowy napinaczu wszędzie dobrze gdzie nas nie ma jak ci nie pasi to pal wroty i zamknij jadaczke pojściuchu dla mnie normalny chłop.

Pracowni 2
@Pracownik 17.02.2018 05:49

a ja czytając tą wypowiedź mam wrażenie, że to właśnie pan A napisał. Tak właśnie się zachowuje jak ktoś mu na piętę nadepnie. Taki tekst kiedyś już słyszałem.

Dominika

@Nikoś i co robią te osoby, na które podnosi się głos w firmie Sertop? @Ja każdy ma prawo się wypowiedzieć, ale w nie taki sposób jakby chciał. Bo forum posiada regulamin i dla dobra wszystkich użytkowników każdy powinien go przestrzegać.

Wiktor
@Dominika 12.02.2018 16:17

No to można się wypowiadać. Jeśli komuś nie podobają się wypowiedzi to może warto przestać tu zagladać

Małgorzata
@Dominika 12.02.2018 16:17

Niesnaski i nieporozumienia sa tu niemal codziennością. a to wiadomo zalezy od ludzi tu pracujacych, wiec warto wypowiadac sie o nich na forum by mozna było cos zmienic (choć wątpię). Jak kudzie bedą właściwi to i firma bedzie miala opinie znacznie lepszą

Brawoja

Chociaż pracuję w Sertop niecałe 4 lata to muszę napisać, że ktoś nowego inżynierka nie lubi albo się go boi! To co tu ktoś pisze na okrągło pod jego adresem to same bzdury! Jak ktoś chce wysłać cv powinien to zrobić, przyjechać, porozmawiać. Praca w Sertop nie jest może rozwojowa ale nikogo na siłe tu nie trzymają. Liderzy są w porzątku, 2 zmiany, soboty wolne. Zarobki mogły by być wyższe. Wiadomo w samochodowce zarabia się więcej ale tam są 3 zmiany, soboty robocze a to nie jest już takie fajne.

Brawomy
@Brawoja 07.01.2018 20:22

A ty sie go nie boisz bo ty to pewnie ta jego prawa rączka i donosiciel. A to co tu pisza to sama prawda. nie nadaje sie do zarządzania ludźmi. Przekonasz sie jak tylko cos zawali i wina obarczy ciebie. Brawo ty

Lol
@Brawoja 07.01.2018 20:22

te wg ciebie bzdury to szczera prawda. Praca w Sertop moze i jest ok, ale pod jego rządami już nie. poprzcujesz to zobaczysz

Michał
@Brawoja 07.01.2018 20:22

a kto by się bał takiego??? Przy naszej wiedzy i doświadczeniu to on niech boi się nas. On sam jest nic nie wart. A głupim uśmieszkiem nie nadrobi swoich braków :) :):) Sprawdź jego wiedzę a potem pisz

BRAWOMY
@Michał 08.01.2018 18:42

No wczoraj to popłynął na awariach. Porażka

Lol
@BRAWOMY 10.01.2018 09:46

A dzisiaj to dopiero. Ale potrafi kamuflować swój brak wiedzy

Marianek
@BRAWOMY 10.01.2018 09:46

To nie on popłynął, on jest od kierowania. Od utrzymania ruchu maszyn ma ludzi. A czasami okazuje się, że ci po prostu są słabi :(

Grzesiu
@Marianek 10.01.2018 23:26

Niby kto taki?

ble
@Marianek 10.01.2018 23:26

tylko ci ludzie robią co On każe a niestety jego decyzje są sprzeczne bo brak mu podstawowej wiedzy. Chciałby tylko dyrygować ludźmi a i tu sie nie nadaj. Żeby wymagać trzeba wiedzieć co a on nie wie tylko świetnie gra

Mechaniczek
@Grzesiu 11.01.2018 09:18

Z wypowiedzi wynika, że my mechanicy, automatycy jesteśmy słabi a nasz inżynierek to gwiazda. Komuś się coś pomyliło. MY mamy wiedzę i doświadczenie a On to manipulant i będzie ściemniać przed prezesem, że to nie On a my jesteśmy wszystkiemu winni.Jak ma kierować ludźmi jak nie ma o naszej pracy pojęcia

to ja
@Mechaniczek 11.01.2018 17:42

zbytnia pewność siebie narazi go kiedyś na kłopoty. Jest uparty i chce osiągać cel kosztem innych. Ale tacy jak on sa doceniani. Słyszałem już wielokrotnie jak wyrażał sie o nas i powiem WAM, że mysli tylko o sobie.

Olek
@Brawomy 08.01.2018 08:00

dla mnie pan A to jedno wielkie nieporozumienie i błąd, którego nie da sie naprawić

Ja
@Olek 12.01.2018 08:23

Dobrze ze do audytu wszystko miał przygotowane przez poprzednika bo sam by nie dał rady. Tym razem udało mu sie ale juz niedługo polegnie

to ja
@Ja 16.01.2018 08:09

za chwilę kolejny audyt i znowu będzie się popisywał

LOL

od rządzenia jest tylko nasz wszechmocny AS a wy przed nim na kolana :)

Dominika

Słuchajcie w tym momencie dyskusja skupiła się tylko na jednej osobie w firmie Sertop. A takich sytuacji trzeba unikać. Po to właśnie jest ten regulamin: http://motzgraphics.com/regulamin W nim jest zawarta informacja, że nie wolno opisywać poszczególnych osób na forum. Skupiamy się na firmach, a nie ludziach. Z Waszych wypowiedzi jasno wynika o kim mówicie, dlatego swoje opinii skierujcie w kierunku firmy, a nie jej pracowników.

captcha
@Dominika 16.01.2018 09:33

Administrator powinien podjąć stanowcze działania już dawno z tymi wypowiedziami.

ktosik
@Dominika 16.01.2018 09:33

a pracownik to nie część firmy. Pracownicy tworzą tu atmosferę więc im lepsi ludzie tym lepszy zakład. Chyba tak to działa. No chyba, że firma to budynki. Jednak moim skromnym zdaniem dobrem firmy są ludzie którzy tworzą to wszystko. Jeśli można wyplenić zło w zarodku to lepiej to zrobić niż potem zakład ma ma to odbić się na kondycji firmy. Jednak jak wiecie to co tu piszą i tak nic nie zmienia

ah
@ktosik 19.01.2018 20:00

Ale przecież doskonale wiemy, że wszystko co zostało napisane na tym forum to same kłamstwa.

Lol
@ah 19.01.2018 20:39

a to ciekawe. Jakos Pan Tadeusz wypowiedział się dosadnie będąc jeszcze w firmie tylko potem ze strachu zamilkł

Miki
@Dominika 16.01.2018 09:33

no ale teraz będzie całkiem normalnie, jak dawniej przez kilka dni.UFF

tu
@Lol 22.01.2018 16:27

Pan Tadeusz się wypowiedział i się wystraszył? Buahahaha! Chyba ciebie się wystraszył ....

Mariusz
@tu 30.01.2018 12:52

czytałem forum i wspomniał to i owo a potem nagle zamilkł. Tak jakby ktoś wpłynął na to by przestał się wypowiadać. Jak wiecie był najbliżej Pana A i myślę że te wypowiedzi były trafione ale nie mógł i tak nic z tym zrobić a szkoda

Misia
@Miki 27.01.2018 19:58

Niestety, ale za parę dni znowu trzeba będzie zakasać rękawy

Marian
@Misia 31.01.2018 12:11

Od poniedziałku wraca pan i władca to się zacznie ustawianie po kątach. Jakoś firma działa bez niego i jaki spokój a i awarii jakoś mniej.

Nikoś
@Marian 31.01.2018 21:10

no i wrócił a za chwile sam bedzie dyrygował zakładem. Wczoraj słyszałem jak wydzierał sie na kogoś przez telefon i używał "mocnych" słów. Nie chciałbym mu podpaść :(. No a jak prezesa nie bedzie to bedzie chciał porządzić

Ja
@captcha 19.01.2018 12:39

a co ci sie nie podoba? Trzeba gdzieś odreagować, a że w firmie nie jest tak jak by sie chciało to każdy ma prawo wypowiedziec się. Jak komuś nie pasuje to niech tu nie zaglada i tyle

Dominika

@były pracownik firma woli zatrudniać na pewien okres pracowników? Czy opłaca się po jakimś czasie ciągle szkolić nowe osoby? @Marian piszesz o swoim przełożonym w firmie Sertop? Czemu lepiej się bez niego pracuje?

BYŁA PRACWNICA

Sertop to wyzysk ludzi sama praca nie jest zła , ale nie szanują człowieka . Przyjmują ludzi owszem, lecz bez zdania racji nie przedłużą umowy . Są tacy co bimbają sobie z pracy chodzą w kratkę i jest ok.Inni pracują nie chorują i tych się w ostatnim dniu umowy informuje,że nie ma dla nich pracy i jeszcze proszę zostawić kontakt będą przyjęcia to zadzwonimy. Normalne jaja sobie robią bo przyjęcia są nadal. Żałuję że tam pracowałam nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu SERTOPU.

były pracownik
@BYŁA PRACWNICA 02.02.2018 07:11

Na umowy czasowe zatrudniaja naprawde dobrych ludzi a potem pozbywają się. Za to na umowe pod firme zatrunili inzynierka za wielka kase (pownie wyższa niz poprzednik :)) i pozytku żadnego. Jak jest na urlopie to pracuje sie lepiej niz jak on jest. Tak to działa.

Dominika

@ktosik oczywiście, że firma to ludzie, ale jednak Wasze komentarze są kierowane przeciwko jednej osobie i wiadomo, której. Gdybyście opisywali pracowników firmy Sertop ogólnie to nie byłoby naruszenia regulaminu, a w przypadku skierowanego hejtu w jedną osobę już jest.

Strach się bać

jak widac pan A nie ogarnia wszystkiego. Awaria za awarią a on bładzi bo nie mając wiedzy podejmuje złe dezyzje. Jego wiedza to skrawki wypowiedzi które gdzies podsłucha ale nie wiedzac o co chodzi źle je interpretuje i potem wydaje głupie polecenia. Najgorsze że całą wina obarcza nas pracowników. Słyszałem jak z kolezanka z biura gadali na temat starych pracowników i nie były to bynajmniej pochlebne wypowiedzi, a wręcz przeciwnie. Nawet nie wiecie co dla nas szykuje.

Miki
@Strach się bać 18.01.2018 08:37

I DZISIAJ KOLEJNA AWARYJKA. Coś nie daje sobie rady nasz gwiazdor. Jego marna wiedza wychodzi. Cóż chęć rządzenia ludźmi to nie wszystko, trzeba jeszcze mieć pojęcie a nie tylko popisywać sie przed prezesem. Prezes niestety nie widzi jednak braków. Może kiedyś, oby nie za późno

Janek

no i został sam nasz pan A. Juz widac że zaczyna sie gubic i popełniać błędy. Obowiązki go przerastaja a brak wiedzy i doświadczenia zaczynają wychodzić na światło dzienne. Ciekawe kiedy prezes to zauważy. Jednak z tego co zauważyłem przy prezesie potrafi ładnie mówic i wielokrotnie mówi dosłownie to co gdzies usłyszał tylko sam nie jest pewien czy to własciwe rozwiązania bo ludzie mówią pewne teksty specjalnie by obnazyc jego braki. Wiedza do niczego, zarządzanie ludźmi marne, a w papierach zaraz popłynie. Tylko patrzec jak podpisze cos na czym sie nie zna i popłyniemy. No cóż nie odpowiedni człowiek

Jolka
@Janek 03.01.2018 09:01

trafne spostrzeżenia, pod którymi chętnie się podpiszę

Ktosik
@Janek 03.01.2018 09:01

Miewa tendencję do robienia wszystkiego po łebkach, ale wszystkie braki nadrobia miną i głupim uśmieszkiem i tylko dlatego zwycięsko wychodzi z krytycznych sytuacji. Jego działania, decyzje to same niedociągnięcia jego braku wiedzy.

Dominika

Widzę trzy oferty pracy w zakładce Praca na stronie firmy Sertop: http://www.sertop.pl/pl,85,praca.html na stanowiska mechanik, Elektryk, mechatronik, Automatyk utrzymania ruchu. Cv można wysyłać również listownie. Czy duża część z Was praktykuje jeszcze taką metodę aplikacji?

Domiś
@Dominika 29.12.2017 12:37

Nie polecamy pracy na tych stanowiskach. Nowy inżynier nie nadaje się do zarządzania ludźmi i domaga się wymiany już tu pracujących bo nie może się dogadać a niestety jego wiedza i doświadczenie mierne. Jeśli masz kogoś kogo chcesz tu skierować to licz się z tym, że jak mu się nie spodoba to wymieni jak innych.Chce wymienić kadrę, która będzie skakać jak on każe.

Tadeusz

Jeszcze za mną zatęsknicie.

Stanisław
@Tadeusz 22.11.2017 15:51

juz tęsknimy, bo wiemy kto zostaje :(

Tadeusz
@Stanisław 23.11.2017 11:28

Pan Andrzej to niestety przerost ambicji nad treścią, nie to co ja.

Olo
@Tadeusz 23.11.2017 14:54

no właśnie ten cały pan Andrzej nie nadaje się tu zupełnie, widać że bardzo chce rządzić ludźmi chociaż wiedzę ma znikomą a wręcz można powiedzieć że wcale jej nie ma. Nie wiedzieć dlaczego jeszcze prezes nie poznał się na nim i pozwala mu zostać zamiast poszukać kogoś odpowiedniego. Widać, że chce tylko rządzić i nic więcej. Taki mało pasożyt przez którego tylko atmosfera się psuje a ludzie zastanawiają się czy nie zmienić pracy. No ale jak tak dalej pójdzie to my się pozwalniamy a ta sierota będzie rządzić prezesem

Tadeusz
@Olo 23.11.2017 18:32

Żal odchodzić na emeryturę ze świadomością, że osiągnięcia mojej zawodowej kariery zniweczy jeden człowiek, ale niestety nie mam już na to wpływu. Nie sądziłem wcześniej, że na moje stanowisko zostanie wybrany aż tak słaby następca, który w dodatku ma o sobie tak wysokie mniemanie.

Pracuś
@Tadeusz 26.11.2017 12:43

niestety jest bardzo słaby i co najgorsze prezes tego nie widzi, albo cały ten Andrzejek świetnie gra przed nim. Wiedza i doświadczenie u niego jest zerowe i jedynie czego chce to rządzić i pokazywać swą wyższość nad innymi. Szkoda, że takie dno będzie Pana następcą. Już widać jak każdego dnia niszczy wszystko jo jego poprzednicy osiągnęli. Następca jak widać najgorszy jaki mógł się nam trafić i przez takiego nieudacznika firma wiele straci. Miejmy nadzieję, że prezes wreszcie pozna się na jego niewiedzy i pozbędzie się go jak najszybciej, bo niestety każdy dzień jego tutaj to .... Szkoda, że tak dobrzy fachowcy odchodzą

Pracownik
@Tadeusz 26.11.2017 12:43

Może trzeba wyjaśnić prezesowi, że to nie odpowiedni człowiek. Wszyscy widzimy, że to słaby następca, który w dodatku ma o sobie tak wysokie mniemanie. Zrobi więcej złego niż dobrego i nasza firma tylko straci przy nim.Tylko jak to zrobić? Im szybciej tym lepiej

Miki
@Tadeusz 23.11.2017 14:54

a moze powinno sie wyraźnie naswietlić jego kompetencje i prezes zacznie szukac kogos odpowiednirgo. Niestety to karierowicz bez wiedzy i jedynie chodzi mu o stanowisko, o rzadzenie ludźmi. Szkoda, że ktos taki tu trafił

Tadeusz
@Miki 27.11.2017 10:00

Niestety pan Jan Gaweł patrzy całkiem innymi kryteriami i nie sądzę, by była szansa za zmianę mojego następcy, zwłaszcza że ja niebawem odchodzę na emeryturę i nie ma już na to czasu. Jedyną szansą jest rezygnacja samego pana Andrzeja ze stanowiska, ale tak jak wszyscy już zauważyliście nie liczy on się z ludźmi, od których z resztą mógłby bardzo wiele się nauczyć i jest on typowym karierowiczem. Nie uważa on by wiedza była mu potrzebna, a wszystko na czym bazuje to informacje, które gdzieś przeczytał albo od kogoś usłyszał i bezmyślnie je powtarza przypisując je sobie, zero kreatywności, a jego umiejętność organizacji ludzi jest żenująco niska, a za wszystkie jego wpadki będziecie wy ponosić odpowiedzialność, bo to człowiek, który nie stanie w waszej obronie, jak ja to niejednokrotnie czyniłem, a w dodatku za swoje niepowodzenia będzie również przed wszystkimi was winił. Niejednokrotnie miałem okazję słuchać jego pokrętnych tłumaczeń, gdzie wszyscy byli winni tylko nie on, w swoim mniemaniu jest czysty jak łza. Mam tylko nadzieję, że mu się nie dacie, a wszystkim którzy myślą o złożeniu aplikacji do działu technicznego szczerze to odradzam.

Pracownik
@Tadeusz 27.11.2017 11:37

Czyli sytuacja patowa :( Co za głąba zatrudnili. Ja już tez wielokrotnie byłem świadkiem jego kłamstw i zwalaniem winy na wszystkich tylko nie na siebie. Nie potrafi przyznać się do błedu

przerażony
@Tadeusz 27.11.2017 11:37

A ja już trochę dowiedziałem się w temacie przeszłości zawodowej pana Andrzeja. W każdej poprzedniej firmie aspirował wysoko, no ale poznawali się na nim i był tylko zwykłym planistom albo technologiem. Niestety jak poszło mu coś nie tak potrafił nawet pogrążyć swojego kierownika byle się wybielić, ale wielokrotnie potem i tak skupiło się to na nim. Jednak ile Pracowników przez niego cierpiało to tylko on wie. Niestety stanowisko jakie u nas dostał utwierdziło go w przekonaniu że jest kimś i jego wola rządzenia jest większa niż wykazanie się wiedzą. Sam słyszałem jak powiedział, że po Pana odejściu to dopiero zrobi porządek z mechanikami. Niestety nasz prezes nie widzi jaki to zakłamany pasożyt, który niczego nie potrafi. Co bedzie musiało się stać, żeby sam prezes poznał się na jego krętactwach

Tadeusz
@przerażony 27.11.2017 20:20

Jestem nawet ciekaw co z tego wyniknie biorąc pod uwagę, że mechanicy, zwłaszcza Ci z automatów są mało elastyczni, żeby nie użyć słowa niereformowalni, jak ci starzy, także i to młodsze pokolenie. Wiem coś o tym, bo sam niejednokrotnie się z nimi o najróżniejsze rzeczy spierałem, mają swój punkt widzenia i się twardo tego trzymają.

przerażony
@Tadeusz 28.11.2017 11:45

to Andrzej będzie do nich pasować. Z jego wiedzą doprowadzi firmę na dno. Sodówa w postaci stanowiska widać mu uderzyła. Te dwa tygodnie to chwila wytchnienia przed tym co nas czeka jak zacznie tu ustawiać wszystkich po kątach. Po trupach do celu to jego hasło dnia. Pewnie w domu jest niczym i w pracy chce podokazywać by podreperować swoje ego. Taki mały gbur bez rozumu

AA
@Tadeusz 28.11.2017 11:45

może jednak powinien Pan porozmawiać z prezesem i zasygnalizować mu, że Pan Andrzej nie nadaje się na to stanowisko, że nawet w zarządzaniu ludźmi jest do niczego i tak naprawdę powinien opuścić naszą firmę. Przecież można jeszcze coś zrobić, bo potem może być już tylko gorzej

Tadeusz
@AA 28.11.2017 21:38

Mogę spróbować z prezesem porozmawiać w tej sprawie, ale nie wróżę by coś w sprawie pana Andrzeja miało się zmienić.

AA
@Tadeusz 29.11.2017 11:02

Może i ja się wypowiem. Pan Andrzej okazuje tylko postawę - mnie się wszystko należy. Potrafi jedynie krytykować. Zabiera się za tematy, których zupełnie nie rozumie, gdzieś cos usłyszy a potem chce wykazać się wiedzą. Niesnaski i nieporozumienia będą teraz tutaj przez niego niemal codziennością. Jego postawa jest bardzo roszczeniowa i charakteryzuje się zbytnią pewnością siebiez. Proszę mimo wszystko poruszyc ten temat. pan jest z nim teraz dosyc blisko i widzi Pan wszystko najlepiej, więc nie są to jakieś wydumane opinie.

Jan
@Tadeusz 29.11.2017 11:02

Panie Tadeuszu wierzymy w Pana i wiemy, że Pan wszystko może. Jak się Pan przygotuje odpowiednio do rozmowy, przedstawi twarde fakty to jest Pan w stanie to załatwić a my bedziemy pracować normalnie

przerażony
@Tadeusz 29.11.2017 11:02

Mamy nadzieję, że jednak poruszy Pan ten temat z Prezesem. Może się okaże, że Pan Andrzej nie ma po co już wracać z urlopu :) OBY

Ja
@Tadeusz 29.11.2017 11:02

czy coś udało sie zdziałać w tym temacie?

Olek
@Tadeusz 27.11.2017 11:37

udało się coś????

Marek
@Olek 12.12.2017 17:29

nie licz na zmiany. Wrócił z urlopu i może już być tylko gorzej, bo podejscie i wiedza bez zmian

anonymous
@Tadeusz 29.11.2017 11:02

panie Tadeuszu czy coś się zadziało w tym temacie? Pan za chwile nas opuszcza i liczyłem, że jednak coś się zadzieje ale ostatnie dni pokazują, ze bedzie tylko gorzej po przejęciu władzy przez wiadomą osobę

on
@anonymous 14.12.2017 06:52

nic się nie zmieni i będzie tylko gorzej. Pan Tadeusz tylko pisze i nic więcej a Pan A chodzi dumny i blady i zadziera nosa, Oj chłopaki jak tylko przejmie całkowicie władzę to wtedy się zacznie. Pan Tadeusz odpuścił i jak widać zostali świetnymi koleżkami więc nie ma na co liczyć.

prawdomówny
@Tadeusz 29.11.2017 11:02

niestety widać, że chce rządzić, niestety nie nadaje się na kogoś kto zarządza ludźmi.To jakaś pomyłka. Tylko kiedy "ktoś" to zobaczy. Jak dla mnie powinien ubrać arbajcik i robić to co my a po latach może się wypowiadać bo teraz to tylko gada głupoty i błądzi jak dziecko we mgle

ktoś
@prawdomówny 15.12.2017 19:39

a dzisiaj większość czasu siedział sobie na necie, przeglądał stronki i nic więcej nie robił. I za nic nierobienie prezes płaci krocie.

Marianek
@Tadeusz 29.11.2017 11:02

widać nie próbował Pan nawet. Pan Andrzej panoszy się i nie zanosi się by było inaczej. Jak widać zostaje i za chwilę wszyscy zobaczycie jaki jest naprawdę. Szkoda, że w zarodku nie można było tego zakończyć.

Zostaw opinię o Sertop - Tychy

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sertop