K&K Usługi Personalne

Adres: Janusza Supniewskiego 11, 31-527 Kraków

NIP: 6762290181 KRS: 0000232089

K&K Usługi Personalne
2 102 6 1

Opinie o K&K Usługi Personalne

Miś

Solidna i tylko solidna firma. Ciekawe która agencja pracy prowadzi pracownika za rączkę jak robi to K&K. W projekcie Bawaria dają busa który wozi pracowników do pracy, pomagają w znalezieniu lokum, zakładają konta bankowe itp itd. Ludzie, to jest agencja pracy TYMCZASOWEJ. Tam się pracuje rok, przez ten czas uczy się języka, znajduje normalną pracę, pisze kundigung i idzie się na swoje. Niektórzy piszą, że pracują w tej firmie kilka lat i narzekają. Nie rozumiem tych ludzi. Jeżeli jest tak źle to czemu nie odejdą do innej pracy i siedzą w tej agencji tyle czasu? Brak odwagi czy nieudolność ?

Maja

@Konrad Musisz wiedzieć, że również same imiona rozpatrujemy jako dane personalne. Co do reszty Twojego wpisu - zgadzam się z nimi w pełni. Sprawa i sytuacja w K&K Usługi Personalne, które opisujesz wydają się być poważne, bardzo zatem proszę, żebyś informował nas o ich rozwoju na bieżąco. Możesz to zrobić?

Maja

@Kondor Tyw...Myślę, iż jednak nie jest to odpowiednie miejsce na tego typu rozważania. Jeśli chciałbyś pozostawić tu jeszcze komentarz, to bardzo proszę - pamiętaj tylko, żeby on bardziej skupiał się na opisaniu warunków pracy w K&K Usługi Personalne. Jednocześnie przypominam Ci, iż na forum nie wolno posługiwać się danymi personalnymi swoich współpracowników.

Konrad
@Maja 19.09.2018 11:04

Witam, Ja żadnych danych nie użyłem. A czy nie ma miejsca jest to Pani subiektywna opinia. GoWork sprawdza sporo osób jest to forum które ma na celu pomoc ludziom w podjęciu decyzji o wyborze firmy ( między innymi , chyba się nie mylę ?) Dlatego umieściłem ten wpis, bo ile można czytać bezpodstawnych oskarżeń. Sam byłem pracownikiem i zostałem kilkukrotnie oszukany przez firmy na P G i H. Sam osobiście sprawdzałem opinie na gowork przed ponownym wyjazdem. Wiec o ile rozumiem krytykę osób zatrudnionych w naszej firmie podczas pracy w kauflandzie bądź na początku projektu REWE to nie ZGADZAM się z wpisami suczi i anoym..coś tam. Myśle i uważam ze mogę bronić dobrego imienia mojego i moich kolegów z pracy. Opowiadam wiec tylko na wpis osoby która już od pewnego czasu próbuje ( bezskutecznie jak dotąd) popsuć to co udało nam się wypracować z innymi tylko z względu na swoje lenistwo i kunktatorstwo. Udało się jej właśnie przez wspomniane szkoleni pozostać w pracy ponad 2 miesiące co było mojim największym błędem. Co do imion jakie wymieniłem, wszystkie te osoby podpisały mi zgodę na użycie ich imion żeby prawda wyszła na jaw. Jeśli sobie pani tego życzy mogę te zgody przesłać mailowo. Pozdrawiam i przepraszam jeśli sprawiłem problem ale pracuje z nami ponad 50 pracowników plus osoby które już są w REWE ale jak widać zawsze się znajdzie ktoś kto będzie szukał winny wszędzie i u wszystkich ale nie u siebie.

@anonymous

Maja, jeżeli chodzi o K&K i pracę w REWE w Hammerwaldzie to masz poginać tam gdzie Ci Kondor Tyw... pokaże, nie ma żadnych zebrań bo jego ciągle nie ma, jest kryty przez menadżerkę z Hanoweru (szkolenia, inne projekty etc.) prawdą jest to że w REWE zarabia się 2100 euro, ale w K&K 1400(przy robieniu ponad 150% normy) max. Kommi odrazu widać że jesteś "Kondora" pieskiem i może odpowiesz dlaczego nikt nie został przejęty przez REWE od K&K od początku tego roku hmm?

Kondor Tyw...
@@anonymous 08.09.2018 20:16

Witam Panie Szym***e Chcialbym wyjasnic pare spraw, bo jak zwykle Pan koloryzuje. 1. Koordynator na projekcie jest od spraw urzedowych i organizacji pracy :) tak jak Pan juz probowal mnie oczernic przy innych pracownikach ( ktorzy nadal pracuja w K&K, sorry) i menadzerce z Hannoveru ( de facto ta Pani to Prezes Firmy K&K na cale Niemcy), zadalem Panu pytanie czy czegos Panu brakowalo Steuer ID ? Ubezpieczenie ? Meldunek ? Dojazd do pracy ?. Wszystko bylo zalatwione, Pana glowny argument: jednego dnia zabraklo rekawiczek ( przepraszam moja wina, poczta Niemiecka slabo dziala). Faktem jest tez ze nie chcialem poswiecac Panu i 3 Pana znajomym wiecej czasu niz to bylo wymagane. Ukonczyliscie szkolenie, sprawy urzedowe zostaly zalatwione, plan otrzymywaliscie od brygadzisty, 3 miesiac pracy nie uplynely wiec nie bylo tematu kursu jezykowego . Do czego Pan mnie jeszcze potrzebowal ? Mialem Pana prowadzic za raczke? czy moze byc na Pana zawolenie takze po czasie pracy ? Tak to nie dziala. Uczestnicze w szkoleniach i prowadze inne projekty, bo sie rozwijam a Pan stoi w miejscu. kropka. 2. Tak pracownicy u mnie "poginaja" a dokladniej pracuja na wiecej niz na jednym dziale. O czym sa informowani i Pan tez byl ( oczywiscie Pan zaprzeczy, jak zawsze Pan to robil dlatego zaczalem z Panem podpisywac notaki z rozmow). Klient w tym przypadku REWE wymaga od naszych pracownikow mobilnosci. Nie wymaga jezyka, doswiadczenia tylko checi do pracy i tego ze nie beda marudzic ze musza zmienic dzial w czasie pracy. 3. Na temat nie przejetych pracownikow: Kwiecien : Jarek i Krzysiek Maj: Marcin Czerwiec: Monika Lipiec: Rafal i Karolina Wrzesien: Tomek Pazdziernik (przejecia juz przyklepane ): Wojtek, Dominika, Blazej, Kaska; Kamila czyli osoby ktore zaczynaly w podobnym czasie do Pana. Czyli 6 osob przejetych ( plus 9 z stycznia) i 5 w pazdzierniku. Szkoda, ze obowiazuje mnie ustawa o ochronie danych osobowych bo chetnie wrzucilbym wyniki Panskiej "pracy" i "zaangazowania" i wszystko byloby jasne. Na temat wynagrodzenia: - 165 godzin po stawce 9,5 daje nam na 1 klasie podatkowej 1144 € netto - 120 E dodatku mieszkaniowego po spelnieniu 4 punktow ( brak spoznien, ciuchy, trzymanie czasu przerw, min 80% normy). Wiem dla Pana to bylo za duzo. - brakuje wiec okolo 140 € netto aby je uzyskac nalezy przy 165 H osignac norme w granicach 111 % ( 199 kolli /h na dziale Trocken) - osoba wyrabiajaca 150 % zarobilaby 1144 E postawa + 120 dodatek mieszkaniowy + 644 € (dodatek za 150 % normy ) jakies 1860 € netto. Pozdrawiam serdeczenie. Ps. Na wszystkie wyzej opisane przezmnie fakty mam potwierdzajace moj wpis statystyki, paski z wyplat, notatki z rowzmow itp. Natomiast Pan. . .Panie Szymo**e ma wlasne EGO i Pana dziewczyne ( pozdrownienia dla innej osoby udzielajacej sie na tym forum Suczi) + pare innych bylych pracownikow ktorzy plataja sie teraz po Bawarii.

Maja

@@anonymous Rozumiem, fajnie, iż wyjaśniłeś nam pewne aspekty związane z pracą w K&K Usługi Personalne. Czy jest jakiś konkretny powód, dla którego na wątku zapanowała taka cisza? Nie macie nic już do powiedzenia odnośnie wyżej wspomnianego pracodawcy? Jeśli ktoś chciałby jednak zabrać głos, to bardzo serdecznie zachęcam.

Maja

@anonymous, dziękuję za odpowiedź. Możesz do swojej opinii dodać coś na temat możliwości rozwoju zawodowego pracując w firmie K&K Usługi Personalne? Czy pracodawca dba o podniesienie kwalifikacji swojego personelu? Organizuje ciekawe i merytoryczne szkolenia, które podnoszą jakość pracy pracowników zatrudnionych w tej firmie? Napisz proszę jak wygląda ta kwestia.

Maja

@anonymous, czy mógłbyś w sposób bardziej szczegółowy opisać sytuację o której piszesz w swoim komentarzu na temat opinii o pracy za pośrednictwem firmy K&K Usługi Personalne? Jak dokładnie wyglądała ta sytuacja? Czy jest to sytuacja jednorazowa, czy może już wcześniej zdarzały się takie incydenty o których piszesz? Napisz coś więcej na ten temat.

anonymous
@Maja 22.06.2018 07:50

z tego co mi wiadomo to wielu osobom nie zgadzały się wypłaty... Kondor Tyw mówi Ci że masz okres ochronny 6 tygodni i będziesz dostawać bonus, a na wypłacie się okazuje że premii nie ma, a ten pożal się boże "kierownik" mówi ci że nic takiego jak okres ochronny nie ma, to tylko jedno z wielu oszustw z jego strony.

anonymous

Nie polecam firmy K&K oraz projektu w REWE w Hammerwaldzie pod przewodnictwem Kondra... Tywo.... koleś oszukuje cię na wszystkim i smieje ci sie w twarz, ale jeszcze troche... P.S zamiast tobie uczciwie zaplacic woli kupic Paysafecards i roztrwonic na pokerze.

Jacek

Podpowiedzcie jakie prace w Niemczech ma agencja?

Maja

@Kommi, bardzo dobrze, że opisałeś szczegółowo klasy podatkowe w Niemczech. Twój post pomoże wielu użytkownikom forum. Natomiast w swoim poprzednim wpisie zapytałam również o problem klasy podstawowej. Może Ty wyjaśnisz na czym on dokładnie polega? Jeszcze dopytam, czy jesteś pracownikiem K&K Usługi Personalne? Jest to agencja pracy i doradztwa personalnego i opinie na forum są w głównej mierze od osób korzystających z usług firmy, natomiast przydałby się również jakieś wpisy odnośnie pracy w strukturach K&K Usługi Personalne.

Kommi
@Maja 17.04.2018 10:38

@ Maja. Problemy klasy podatkowej z jakimi sie spotkalem to najczesciej "6" klasa podatkowa. Jest to jak pisalem nizej niezbyt przyjemna wiadomosc. Akurat w firmie KuK kazdy nowy pracownik ma 2 wyplaty na dostarczenie takiego numeru, nr przychodzi na adres zameldowania do 2 tygodni po zameldowaniu. W przypadku osob ktore sa w Niemczech pierwszy raz przy ogarnietym kierowniku nie jest to problem ( dodam ze w firmie KuK w pracy na magazynach REWE jest 3 kierwonikow w orznych czesciach Niemiec panowie K, K, i A., wedlug mnie a pracowalem juz z kazdym z nich przez moje 3 lata w firmie sa w miare ogarnieci ;)) Problem pojawia sie gdy ktos juz w Niemczech pracowal i sie zameldowal po czym zwalniajac sie nie wymmeldowal badz zgubil taki nr. wtedy jesli ktos nie zglosi tego do kierownika to pierwsza wyplata przychodzi z 6. I juz wielokrotnie slyszalem pozniej na pauzach ze co to za firma, co to za kierownik. LUDZIE oni nie sa jasnowidzami. Dopoki nie dostana info nie moga wam pomoc. @ Maja co do drugiego pytania, nie nie jestem pracownikiem KuK. BYLEM nim jednak przez ponad 3 lata najpierw na Kauflandzie potem Netto i REWE. Teraz pracuje bezposrednio pod REWE, zostalem przez nich przejety od Kuk dzieki umowie jaka wynegocjowal obrazany w komentarzach nizej "pan Kon." Ogolnie KuK to zaitfirma, takze ma swoje minusy ale w prownaniu od firm w jakich pracowalem wczesniej Headway czy Personall nie ma co narzekac. Zawsze znajda sie malkontenci, sam slyszalem wiele takich opinii rowniez wsrod pracownikow KuK jacy pracuja tam obecnie. Dla mnie jedank to narzekania leserow, ktorym ciezko spelnic wymagania ktore spelnia ponad 70 innych osob ktorzy pracuja na tej samej zmiane co ja. @malcajt gdy ja bylem pracownikiem u pana Kon. to czas pracy naliczal system. Z tego co wiem nadal tak jest, choc moze cos sie zmienilo. Pracownicy otrzymywali takze tabelki oraz wykazy z systemu do sprawdzenia przed wyplata. Dziwne jesli to sie zmienilo, az zapytam mojego bylego kierownika gdy spotkam go kolejny raz na magayznie, czy to prawda cz moze pisze to jakis frustrat :) Ludzie pamietajcie o jednym dobrzy i zadowoleni pracownicy nie zagladaja zazwyczaj na taki forum. Oni pracuja, odpoczywaja i zarabiaja. Skoro jedank zarowno ja, jaki i kilku moich kolegow i kolezanek wlasnie dzieki KuK podpisalo normalne umowy pod nimieckim pracodawca to nie jest tak zle. Ogolnie polecam, choc kommis to nie praca dla kazdego i zawsze zanjda sie narzekajacy zarowno w KuK za 1000/1400 euro jaki i juz u mojego obecnego pracodawcy REWE za 2100 :), na kazdej przerwie musze tego sluchac. Niestety. Pozdr dla normalnych. Reszcie polecam 500 + i Jarka :)

Maja

Jak już wcześniej pisałam K&K Usługi Personalne to agencja pracy i doradztwa personalnego, jest tu dużo użytkowników, którzy korzystają z jej usług, ale czy jest może ktoś, kto został zatrudniony bezpośrednio w K&K Usługi Personalne i napisałby jak pracuje się w strukturach tej firmy, co zapewnia pracodawca oraz jak wygląda praca w siedzibie firmy. Informacje te będę pomocne dla tych, którzy szukają pracy bezpośrednio w agencji pracy K&K Usługi Personalne. @Robert czy możesz coś więcej napisać na temat pracy K&K Usługi Personalne, masz z tą firmą jakieś doświadczenia, którymi możesz podzielić się na forum?

darek

Ostrzegam przed ta firma To parodia a nie posrednik pracy w Niemczech Pobieraja za odzierz robocza 130 euro Co wedlug polityki kauflandu w ktorym sie pracuje spod tej firmy nie powinno miec miejsca No firma K&k argumentuje ze pobiera tylko kaucje za odziez ha ha Tylko bez zwrotna zapomniala dodac ha Po zakonczeniu pracy w tej firmie i zdaniu odzierzy robaczej nie odzyskasz KAUCJI ZA TA ODZIERZ ROBOCZA . To samo tyczy sie zeit konta ,czyli konta czasowego na kture firma co miesiac sciaga z twojej kasy A ktore tez powinny byc ci wyplacone na koniec zatrudnienia O nie wspomne ze nie wyplaca ci tez KASY ZA URLOP a ktorego nie wykorzystales A jak sie zwolnisz to zapomnij o wyplacie za ostatni miesiac u nich przepracowany Firmie sie wydaje ze jest ponad prawem pracy w niemczech Kaufland w Mockmuhl powinien sie zainteresowac z kim wsplopracuje

Arek
@darek 24.02.2016 15:24

Jestem w tej samej sytuacji co kolego post wyzej.Do dzis nie otrzymalem wynagrodzenia za styczen Nie wspominajac kasy za odziez robocza za ktura zaplacilem kaucje ktura po zwruceniu i zakonczeniu pracy miala byc wyplacona,to samo tyczy sie zeit konta i zaplaty za urlop Bez interwncji niemieckiego urzedu sie widac nie obejdzie A i szefostwo z kauflanda tez powinno sie dowiedziec o praktykach jakie serwuje wzgledem ludzi posrednik u nich zatrudniony Ja swoich ciezko zarobionych pieniedzy nie popuszcze i nie sprezentuje ich firmie k&k

Ee
@Arek 24.02.2016 17:44

Serio (usunięte przez administratora) Napisałes komentarz i sam sobie odpowiedziałes pod innym nickiem? Naucz sie najpierw pisac pajacu XD

Robert

Niektórzy potrafią jedynie narzekać?

malcajt

Witam, nie polecam firmy K&K a zwłaszcza pod kierownictwem "pana Kond..." bezczelny oszust i kłamca, przez telefon mówi jedno, a na miejscu okazuje się co innego. Godziny są liczone przez kierownika, także możesz przepracować np. 165h a wynagrodzenie dostać za 149 (pomimo ze pilnuje się przerw i nie spóźnia do pracy) OKRADA z bonusów mieszkaniowych "bo coś tam, coś tam..." jeżeli ktoś mu nie podpasuje to jest wysyłany na inny magazyn gdzie traci się bonusy na (nad kolle) nie ma czegoś takiego jak okres ochronny, po tygodniowym szkoleniu odrazu trzeba wyrabiać 100% pomimo ze nie ma tego na umowie. Dużo by jeszcze pisać ale szkoda mojego czasu, także podsumowując NIE POLECAM, ODRADZAM, TRZYMAĆ SIĘ Z DALA, wiem że zeit firmy to wyzyskiwacze ale K&K z polskim kierownikiem "K" to przesada.

Maja

@Papkin, oczywiście dokładne czytanie wszelkich dokumentów jest bardzo ważne, ponieważ wszelkie umowy zawierają różnice. Możesz przybliżyć na czym wg Ciebie polega problem "klasy podstawowej". Będzie to bardzo przydatne dla innych użytkowników tego forum. Pamiętaj również, żeby pisząc posty przestrzegać regulaminu. Bo wpisy łamiące regulamin usuwa administrator forum.

Kommi
@Maja 26.03.2018 11:56

Klasy podatkowe w Niemczech: 1- Klasa podstawowa. Otrzymuje ja kazda osoba z waznym numerem identyfikacji podatkowej ( Steuer ID ) , ktora nie nie ma podstaw badz nie chce wnioskowac o przyznanie jej innej klasy podatkowej. 2- tu nie jestem pewnny ale obilo mi sie o uszy, ze o klase ta moga sie strac osoby niepelnosprawne i samotnie wychowujace dzieci, ale reki sobie nie dam uciac. 3 - klasa podatkowa o ktora moga starac sie osoby zonate/zamezne. Jest ona oplacalna gdy drugie z malzonkow zarabia zdecydowanie mniej. 4- klasa podatkowa przyznawana malzonkom ktorch zarobki sa zblione. Nie ma roznicy wiekszej niz 20 procent. 5- klasa podatkowa malozonka ktory zarabia mniej niz 80 procent pensji malzonka. 6 - klasa mityczna juz wsrod polakow pracujacych w niemczech. Otrzymuje ja z urzedu kazdy obcokrajowiec ktory nie posiada numeru podatkowego (Steuer ID) Numer taki otrzymuje sie listownie do 2 tygodni po PIERWSZYM zameldowaniu w Niemczech. Jesli ktos taki numer zgubil polecam wycieczke do Finanzamtu. Mam nadzieje ze komus to pomoze.

Nikoś

Czy możecie podpowiedzieć coś w temacie pracy w Niemczech. ? Czy agencja dba o wysłanych ludzi? Wprawdzie dobrze o nich słyszałem.

Papkin
@Nikoś 12.11.2017 18:42

To zależy jaką agencja. Trzeba bardzo uważać ,przede wszystkim czytać co się podpisuje i sprawdzać wszystko. Najważniejsze jeśli firma ma ofertę lokum , czytać co jest w umowie na lokum, bo umowa o pracę, a lokum to co innego. Klasa podstawowa to następny problem i to bardzo częsty, bo na tym najbardziej te firmy zarabiają, a my dostajemy gołe pieniądze.

Papkin
@Nikoś 12.11.2017 18:42

W ostatnim zdaniu chodziło mi o klasę podatkową, a jest ich 6 w Niemczech.

Były pracownik

Nie polecam tej firmy totalne dno. Często liczą 6 klasę podatkowa i że niby księgowa się pomyliła a pieniądze przetrzymuja. Nigdy wcześniej nie pracowałem w tak okropne firmie, a co do kierownika Pana K. też nie mam dobrej opinii

Papkin
@Były pracownik 06.12.2017 20:55

My pracowaliśmy z mężem dwa tygodnie w jego firmie i mieszkaliśmy w totalnym (sorry za wyrażenie (usunięte przez administratora) u jakiegoś dziadka w pensjonacie. Nie ma pieniędzy zarobionych, przekomarza się z nami i robi nas idiotów! Bezczelny i arogancki typ! Pan K. jest oszustem!

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w K&K Usługi Personalne? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

Maja

@catdlaczego masz taką opinię na temat firmy? Cenne dla osób szukających informacji będą merytoryczne komentarze. Zawsze warto swoją opinię uargumentować, ponieważ to co sprawia, że Ty nie byłeś zadowolony ze współpracy może dla innych osób nie stanowić problemu. Rozumiem, że wystąpiło opóźnienie w przesłaniu wynagrodzenia. Czy takie sytuacje zdarzały się często?

vg

@ cat a co w częście jest terminowa, a w części nie?

anonim

(usunięte przez administratora)

cat

czy wypłata jest w pełni terminowa?- nie

cat

totalne dno

Paweł

Myslalem op powrocie n Mockmohl kaufland Frisch ale K&K odchodzi Spoko firma Kierownik Konrad spoko chlopak ja nie nazekam dobrze tam mialem.ale inna teraz firm wchodzi tam ciekawe jak teraz bedzie ja sie wstrzymam z powrotem tam

Byly

Praca byla ok Zarobki jak sie robilo a nie obijalo takze No zawsze moglyby byc wieksze ,ale nie bylo na co narzekac Szef i kordynator w firmie tez spoko zawsze mozna bylo sie dogadac Co nie czesto sie zdarza w tego typu robocie Ogolnie praca i szefostwo w porzadku

Byly

A ja na firme narzekac nie moge zakonczylem u nich prace i wszystko zostalo mi uczciwie wyplacone Z ostatnia wyplata dostalem zwrot kaucji za odzierz ,wyplacone zeit konto i za niewykorzystany urlop takze.Moze zle konto podales,albo cos innego Pomylka ludzka rzecz Ja ogolnie bylem zadowolony ze wspolpracy z ta firma

dr whoo

@mikser umowa dla nowych na start jest na 2 miesiace po nich albo na rok albo na czas nieokreslony (zalezy od wynikow i podejscia do pracy).

dr whoo

mozna zarobic 10E/h od poczatku roku + umowa na czas nieokreslony :)

Michał student

Ja już swoją opinię zamieściłem 09/03 i to co pisze @zniesmaczony jest najszczerszą prawdą na temat pracy z K&K przy tym projekcie i naprawdę proszę aby zainteresowani pracą w Möckmühl nie zrażali się bezpodstawnymi oszczerstwami wagabund magazynowych lub innych pseudopracowników, którzy chcieli by bez wysiłku i szczerej pracy kokosów. A raz jeszcze potwierdzam, że da rade tam dobrze zarobić bez zbędnego kombinowania i oszukiwania. Pozdrawiam obecnych i byłych pracowników :), Michał

Zniesmaczony

Kierownikiem to ja nigdy nie bede bo nie znam niemieckiego i nauczyc sie go nigdy nie mam zamiaru (lata nie te). Wyplate podalem oczywiscie ze swoja (zwykly pracownik) mieszkajacy na prywatnym mieszkaniu jerzdzacy prywatnym samochodem do pracy, roznica jest taka ze do tych 170h miesiecznie (170godzin pomnozone przez 9 euro daje 1530E) doliczylem jeszcze bonus za wyrobiona norme + godziny nocne i jak nic na ostatnim pasku z wyplaty widze ponad 1500e przelwu na moje konto... Zostal poruszony temat dojazdu do pracy juz wyjasniam: Osobiscie jerzdze autem prywatnym do pracy razem z kilkoma kolegami i wynosi nas to groszowe sprawy, dla pracownikow mieszkajacych na firmowych mieszkaniach jest kilka wyjsc: 1.miec wlasny samochod; 2.miec kolege z wlasnym samochodem i skladac sie razem z nim na paliwo; 3.bus firmowy za ktorego trzeba zaplacic 2E za 1 dzien (przewoz do i z pracy), suma wszystkich kursow busa odliczana jest od wyplaty za dany miesiac (nie trzeba miec taczki monet przy sobie). Takie sa zasady czy dobre? wg mnie tak:) ale wiem ze wiekszosc chciala by "darmowe mieszkanie + darmowy transport" generalnie wiekszosc to moim zdaniem przyjerzdza "do niemiec" zamiasc "do pracy". Co do socialu jednak firma ma "cos do tego" bo musi Ci wystawic odpowiednie dokumenty i nie robi z tym zadnych problemow... Kary dla pracownikow? juz pisze; niekwestionowany lider nr 1.natychmiastowe porzucenie pracy bez okresu wypowiedzenia zawartego w umowie, ktora kazdy podpisuje na rozpoczecie pracy :), ktory wynosi bodajze 2 tygodnie od momentu zlozenia wypowiedzenia 2.bledy podczas pobierania towaru (nie spotkalem sie z nikim kto dostal kare wieksza niz 50E za miesiac) do tych bledow niestety nie mam wgladu ale w mysl przyslowia "nie myli sie ten kto nic nie robi" te bledy sa wliczone w koszta 3.brak zastosowania sie do regulaminu zakladowego i zasad BHP (kazdy sie z nimi zapoznaje przed podjeciem pracy) 4.szkody materialne wyrzadzone na mieszkaniach formowych. Nic wiecej mi nie przychodzi do glowy za co mozna dostac jakakolwiek kare a najwieksza kara o jakiej slyszalem to poprostu odepranie calego bonusu za wyrobiona norme. Rozwin temat "dziwnych rozliczen" bo naprawde nie wiem o co chodzi, mi nikt nigdy niczego dziwnego nie rozliczyl:). Masz wiecej pytan? to pytaj postaram sie odpowiedziec o ile je zrozumiem... Pozew zbiorowy? powodzenia jezeli macie racje to zycze wygranej. Co do kolegi arkens@wp.pl mozesz pytac tutaj :) nr nie moge CI podac poniewaz nie reprezentuje firmy K&K a ponadto cenie sobie prywatnosc i pewnie nie zdazal bym kasowac spamu od kolegow "ktorym sie nie chcialo pracowac i winia za to caly swiat zamiast spojrzec w lustro"

kiepski

Kolego ktory napisales komentarz 28/12/2015 wyslij mi Twoj nr telefonu na arkens@wp.pl chcialem podpytac o kilka spraw

Zostaw opinię o K&K Usługi Personalne - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie K&K Usługi Personalne