UPM Raflatac Sp. z o. o.

Adres: Fińska 1, 55-040 Biskupice Podgórne

NIP: 5221026986 KRS: 0000032188

UPM Raflatac Sp. z o. o.
3 70 6 1

Opinie o UPM Raflatac Sp. z o. o.

OdSdoidoW

Ogólnie pracodawca zapewnia ci wszystko na dość wysokim poziomie od ciuchów po sprzęt na, którym się pracuje nie można narzekać. Niestety im dłużej tam pracujesz tym bardziej ci się odechciewa. Niby są jakieś awanse więc się starasz robisz nadgodziny itp, a później patrzysz jak osoby, które mają gdzieś pracę, ale potrafią przy przełożonym dobrze się podlizac te awanse dostaja. Automatycznie odechciewa się wszystkiego. Generalnie widzisz jacy idioci stają się twoimi liderami itp. Zastanawiasz się jak to wgl możliwe że osoba, która kompletnie nie nadają się na to stanowisko nagle staje się twoim liderem czy przełożonym i właśnie wtedy zaczyna się jazda typu - pomysły nie z tej planety robienie prostych rzeczy na ''około" dziwne teorię zaczynasz wykańczać się psychicznie. Starzy wyjadacze mogą bez żadnych konsekwencji wyzywać młodych jeszcze nie doświadczonych na danym stanowisku pracowników robią to nawet przy bezpośrednim głównym przełożonym, który jak zwykły dzban śmieje się razem z nimi. Nowy pracownik ma tam dobrze jeśli trafi na zmianę z normalnymi ludźmi, a takich niestety tam brakuje. Aczkolwiek są tam ludzie z którymi praca idzie tak jak powinna iść (każdy wie co ma robić) lecz tacy długo tam nie wytrzymują. Do tego dochodzi dział BHP, który wprowadził tam chyba wszystkie zabezpieczenia jakie się da, ale nadal się nie poddaje i wprowadza ciągle jakieś udziwnienia, które dość mocno komplikują pracę. Oczywiście na każdą czynność jaka tam wykonujesz podpisujesz instrukcje i w razie jak się coś stanie fimra elegancko umywa ręce i tłumaczy ci że to przez to że nie dokonca dostosowales się do instrukcji, która przecież podpisałeś. W większości przypadków ludzie się do tych dziwnych instrukcji nie stosują bo niektóre są tak bezpieczne że najzwyczajniej uniemożliwiają ci normalna pracę i do czasu jak nic sobie nie zrobisz nikt na to większej uwagi nie zwraca. Oczywiście nagany czy jakieś inne kary dostają stosunkowo nowi pracownicy starzy są objęci ochrona środowiska ???? i mogą robić praktycznie co chcąc. Pamiętam tylko jedna konkretną akcje co do starego pracownika, który już naprawdę mocno przeginał (mobbing w najczystszej postaci), dostał plan poprawy ???????? gdzie gość po wyjściu przełożonego do domu, ściągał buty i wykładał swoje śmierdzące syry na krzesło i mówł że dziś będziesz robił to co musisz plus jescze to co on musi bo on zwyczaje dziś nie będzie robił nic ???? Zdarzają się sytuacje gdzie trzeba wykonać jakaś czynność na którą nie ma instrukcji i można ją wykonywać nawet przy głównym przełożonym. Oczywiście do momentu gdy nic się nie dzieje bo jak sie coś stanie czeka cię wysoki Sąd i wtedy automatycznie twoj przełożony chowa swoje mutkie jajeczka do tyłka. I zgadza się z każdym "wyrokiem'', aby tylko to już się skończyło bo jeszcze przecież jemu się dobiorą do tyłka i coś powychodzi cos nie powinno wyjść ????. Pracowałem tam dość długo dużo się nauczyłem tak jak i w ten pozytywny sposób tak i w negatywny. Dziś nie przynoszę już zmartwień z pracy do domu i żyje mi się dużo lepiej.

rozczaroawny

Podczas zatrudniania pani z manpower zapewniała mnie, że pod firma to tylko proces przejściowy. Najpierw umowa na miesiąc po ty by się wdrożyć, później na 3 miesiąca jako okres próbny a finalnie umowa na firmę. Lecz po przyjściu totalne rozczarowanie, gdyż podsłuchałem rozmowę dwóch liderów z działu coating o celowym trzymaniu jednej osoby na zmianie z pod firmy (standard max 18 msc, a w razie czego przeniesienie do innej agencji pracy- piękne omijania kodeksu pracy) po co ? W razie spadku zamówień taka osoba dostaje "strzała" i po problemie. Ja byłem na umowie z manower prawie półtora roku a przejście miało być po max 4 miesiącach (oszukiwanie ludzi po to by do pracy przyszli). Standardem było przynoszenie CV osób rekrutujących na halę i pokazywanie innym współpracownikom przez liderów, tylko co mówi klauzula o ochronie danych w procesie rekrutacyjnym ? Smaczków jest wiele i nierówności między zakładami zlokalizowanymi w innych krajach UE. Ale wiadomo firma musi zarabiać. Problematyczny jest grafik - czterobrygadówka w 7 dniowym tygodniem pracy po której jest 1,5 dnia wolnego, i tak w kółko. Wyjątkiem jest jedna niedziela ustawowa wolna w miesiącu wtedy uwaga !! trwa 2,5 dnia po oczywiście odespaniu nocek. Podsumowując : można zarobić, klimat w firmie ponadprzeciętny ale nie wolno zapominać swojego miejsca w szeregu oraz co do kogo się mówi (jak w każdej firmie).

Piotrek
@rozczaroawny 06.10.2017 14:03

Niestety nie mogę się z tym zgodzić. Po zmianie ustawy nie ma możliwości aby pracownicy przechodzili między agencjami. Nie możesz pracować dłużej niż 18 msc bez znaczenia jaka agencja. To że pracowałeś przez 1.5 roku świadczy o jakości Twojej pracy. Pracowałem 5 msc - egzamin stanowiskowy i przy następnej umowie zostałem przejęty.

anonymous
@rozczaroawny 06.10.2017 14:03

ile masz na łapę realnie, duże obłożenie obowiązkami?

Nicki
@rozczaroawny 06.10.2017 14:03

Jeżeli to prawda, o czym mówisz, z latającymi po zakładzie CV to należałoby to zgłosić. Jest to łamanie prawa o danych osobowych, jest na to paragraf. Nie dla zakładów pracy, zatrudniających ludzi wiecznie na umowie agencyjnej!!!!

rozczarowany
@Piotrek 17.10.2017 15:08

Kolego dostałeś umowę po 5 msc pracy bo ktoś odszedł i musiał się stan osobowy zgadzać zatrudnionych w firmie.

fan upm

Jest sens tam iśc na wózek widłowy jeżeli sie nie ma tam zanajomego? czy ta rotacja jest tylko wśród nowych pracowników?

Dfghj

Dalej rządzi pan dajrektor km? Arcy nieprzyjemna persona....

nosmile

Warunki oferty są świetne, jednak nie ma dojazdu z Wrocka komunikacją miejską, co jest fatalne. Nie rozumiem, jak władze miasta nie mogą dać dodatkowych autobusów. Przecież aż się kurde prosi. Jakąś petycję trzeba napisać do samego prezesa czy jak?

smile
@nosmile 30.10.2018 16:40

Właśnie, w ogłoszeniu piszą, że dojazdy komunikacją - czy zmiany (początki i końce) są dostosowane do rozkładów 602 i 607?

b
@smile 02.11.2018 19:58

Podbijam

Karolina
@nosmile 30.10.2018 16:40

Skoro warunki pracy w UPM Raflatac są - jak wspomniałeś - świetne, to ciekawa jestem, jak do tego odniosą się osoby, które już pracują w firmie? Z wielu Waszych wypowiedzi wnioskuję, iż wadą pracy w tej firmie jest zły dojazd komunikacją miejską. Reszta czynników takich, jak atmosfera i warunki są w porządku. Czy wobec tego to, co przedstawia oferta, zgadza się z rzeczywistą sytuacją w firmie?

qwerty

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Atmosfera by\la kiedys spoko jak byli kierownicy teraz same kierownice trzeba szukac firmyz atmosferą bo tylko ludzi szkoda a kasa wszedzie ta sama.

zainteresowany pracą

Hej. Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest dojazd z Wrocławia na ranną zmianę, na 6.45? Wiem, że autobus dojeżdżać na 6.30 ale trzeba się tam przespacerować około kilometra ;( Jak ktoś coś wie, proszę pisać.

Administrator

Za wiele nie wiemy na temat warunków zatrudnienia. Ktoś chce się wypowiedzieć na temat firmy UPM Raflatac Sp. z o. o.?

ick
@Administrator 20.04.2018 10:28

Dalej rzadzi twardo pan km?

Kołting
@ick 05.10.2018 20:38

Trochę odpuścił bo zaczęli ludzie o związkach zawodowych mówić. ????

Kriss
@Kołting 04.11.2018 10:59

czyli lipa tam jest?

Qwerty

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Niezrozumiałe decyzje kadr - teraz bedzie kołchoz na 3 zmianach.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

warto

hq

Siema są dojazdy z ząbkowic do tej firmy jeżeli są to dajcie namiary

Pracownik
@hq 09.10.2018 15:12

Nie ma dojazdów. Tylko na własna ręke. Specyfika pracy wymaga od pracowników mobilności.

pracownik

pracuje tu od 1,5 roku. Polecam. Moje sugestie dla UPM Raflatac Sp. z o. o.: Rozwijać się i otwierać nowe oddziały. Lubię atmosferę w UPM Raflatac Sp. z o. o. za: Szacunek dla pracownika.

Mery

Na czym polega system czterobrygadowy? Jak to idzie dwa dni pierwsze zmiany?dwa dni drugie zmiany?dwa dni nocka?i tak w kółko?

hart
@Mery 30.01.2018 20:55

Mniej więcej tak jak napisałeś.

Pw

Witam czy możecie podać nr tel. do kierownika szefa produkcji na główne tel. nikt nie odbiera chciał bym nawiązać kontakt bez pośrednio pozdrawiam

Karolina

@Mery, nikt nie udzielił Ci odpowiedzi na pytania, które umieściłaś na tym forum. Zapewne, możesz również uzyskać informacje dotyczące trybu pracy i jej wymiaru godzinowego bezpośrednio w UPM Raflatac Sp. z o. o. Zauważyłam, że z firmą możesz kontaktować się telefonicznie lub za pośrednictwem formularzu zawartego na stronie internetowej UPM Raflatac Sp. z o. o.http://www.upmraflatac.com/emea/pl/contacts

Finishing

Tragedia! Jeśli jesteś honorowym dawcą krwi firma nie umożliwi Ci tego! W zamian dostaniesz naganę! Nie przysługuje Ci w związku z tym dzień wolny od pracy, także odpuść sobie czyny społeczne i ratowanie ludzi! Jeśli chcesz pracować w tej firmie

Coating
@Finishing 07.12.2017 19:34

Bzdura. W dzień oddawania krwi otrzymujesz dzień wolny płatny. Jeżeli robisz to częściej niż na kwartał to mozesz stracić premie miesieczną to fakt. Trzeba tylko wcześniej taki dzień uzgodnić z liderem. A nie używać oddawania krwi jak UŻ.

JAAAA

FIRMA SUPERRR, ale W WIEKSZOSCI NA POKAZ..POLAK DORWAŁ SIE DO WŁADZY I SIE ZACZEŁO,,SZEFOSTWO SZUKA DO CZEGO SIĘ DOCZEPIC ,TERAZ NA TOPIE SA ZWOLNIENIA LEKARSKIE...STRACH TERAZ CHOROWAĆ,,,TRZEBA PRZYJŚĆ DO PRACY Z BIEGUNKĄ ,KATAREM I GORĄCZKĄ...BO PÓJDZIESZ NA ROZMOWE....CIEKAWE CZY HR O TYM WIE CO SIE DZIEJE NA HALII...( GDZIE ISO ?) WARTOŚCI FIRMY///HMMM NA PAPIERKU ZOSTAŁY A SZKODA..,CZY KTOS WIDZI CO SIĘ DZIEJE JAKA ROTACJA W PRACOWNIKACH,,,A OGÓLNIE TO DOBRZE TRAKTUJĄ KOLEGÓW Z ZA GRANICY...

karolina22

chodzi oczywiscie o fabryke w biskupice podgórne ;)))

karolina22

wiem ze sa trudne dojazdy , dojezdza ktos komunikacja miejska na miejsce pracy czy dostep jest tylko autem?? moze ktos mi powiedzc w jakich godzinach zaczynaja sie zmiany?? dzieki

anonim

(usunięte przez administratora)

Gustawk

Z tego co wiem rekrutację prowadzi Manpower. Pracuje za ich pośrednictwem. W rozmowie rekrutacyjnej mówili że szukają sporo osób (także kobiet). - 882 189 756 Numer do Manpower.

boti

To chyba niezła firma?

edzio

2684 zł netto do tego podobno jest premia 400 zł?

Staś
@edzio 30.04.2017 20:41

Chyba dodatek za system czterobrygadowy :P

Edzio

Witam, mam pytanie chcę przejść do was z drugiej strony ulicy - Heesung, firma zwija się, jakie stawki mogę dostać na dzień dobry?

marcin
@Edzio 28.04.2017 07:51

Ja dostałem 3348 brutto na okres 6mcy po tym okresie ok 3780 brutto. Fajnie.

Miarcin

A ja jutro mam rozmowę nt pracy. Starym lisem już jestem i z doświadczenia wiem że ludzie na forum bardzo często przesadzają. Mam nadzieje że będzie dobrze

cytryna323

Czy ktoś może napisać jak wygląda praca operatora maszyn? Na tym stanowisku pracują wyłącznie mężczyźni? Pytam bo zastanawiamy się z koleżanką nad pracą w tej firmie tylko nie możemy odszukać informacji czy zatrudniają kobiety na takie stanowisko?

Pracownik
@cytryna323 28.02.2017 14:12

Tak. Jak najbardziej przyjmują kobiety.

cytryna323
@Pracownik 04.03.2017 10:52

Dziękuję za odpowiedź:) Możesz coś więcej napisać kobiety spokojnie sobie dają radę? Czy muszą być mega fizycznie silne ;p??

M

Milo wspominam czas kiedy pracowalam w Upm. Bylo ciezko ale wesolo, super ludzi poznalam. Pozdrawiam ekipe Piotra K.

kierowca

w Tej firmie Wozkowy i jago kolesie sa bogami, opierdalaja sie jak moga, zawsze wymowka( to tasma stoi, to czekaja za innymi ktorzy sa w kolejce) a tak naprawde sz.p. wozkowy tzw. "BOG" pokazuje kto tam zadzi. zwroć im uwage to pozamiatane( wypowiedz 1 z nich "skargi mozesz pisac nawet do boga"). no fakt jak mu powiedzialem co o nich mysle to zadzwonil po "TATE" czyli przelozonego co nie wart jest nic wiecej od nich, dowiedzialem sie ze oni maja inne obowiazki. Tak wiem: komputer i miejsce w ktorym siedza zasloniete kartonami a w miedzy czasie wstaja rozprostowac nogi bo ile mozna siedziec i ogladac filmy zajadajac paluszki. Jednym slowem: Skurwesynst....... Pierdol..... wozkowi z wroclawia. oni sa bogami a cala reszta to nizszy poziom.

Zeus
@kierowca 09.02.2017 22:29

Hej. Na Olimpie wśród Bogów krąży trafna w stu procentach nipodwazalna opinia oparta na doswiadczeniach i dlugotrwalych obserwacjach "jak ktos nie nadaje sie do roboty to zostaje kierowcą". Trzeba umiec sie zachowac jak cywilizowany czlowiek a nie jak jaskiniowiec Panie W.S. Ktos wymyslil zasady panujace w UPM zeby ich przestrzegac i jakos z innymi bardziej ogarnietymi kierowcami nie ma problemow. Tylko od czasu do czasu trafia sie jakis buraczyna, ktory mysli ze pozjadal wszystkie rozumy, a ma problem z czytaniem ze zrozumieniem i stawia sie bo on jest kierowca czyli najwazniejsza osoba zaraz po papieżu. Tak naprawde to zwykly kundel na posylki, ktory je w budzie spi w budzie leje na kolo i sra w krzakach. Życie Panie takie jest. Nie podoba sie to mozna zmieic robote zawsze mozna rozwozic chleb w piekarni bo przynajmniej blisko domu i umyc sie chociaz raz w tygodniu sie mozna. Jak jest napisane kolo przycisku dzwonek to ten przycisk trzeba przycisnac a nie kopac czy walic glowa w drzwi. Pozdrawiam i zapraszam na 12 godzinne zwiedzanie parkingu Panie W.

kierowca
@Zeus 14.02.2017 15:17

Zeus nie masz pojecia jak wyglada praca kierowcy wiec nie pisz takich bzdur. Obecnie jestem kierowca bo chcialem sprobowac czegos nowego. W zyciu pracowalem w miejscach i na stanowiskach o ktorych ty mozesz pomarzyć. Dostales sie na tego wozkowego to sie trzymaj tej roboty. Zasady, zasadami (choc i tak ich nie przeszczegacie)- mi chodzilo o cos innego : o umiejetnosc pracy z ludzmi. Wiem, ze mozecie robic co chcecie i OK- szkoda tylko, ze kosztem kierowcow. Sprobuj sie postawic na naszym miejscu, ty przekroczysz czas pracy to bedziesz pozniej w domu, my musimy sie liczyc z mandatem. Dzieki takiemu podejsciu do pracy jak wy macie jestesmy bardziej narazeni na to. Jestes wielki i ty tam zadzisz. Niech tak zostanie bo wy i tak sie nie zmienicie a dla mnie to szkoda czasu z wami dyskutowac. Zycze dalszej, udanej kariery w tej firmie i sorki za wulgaryzmy ktore mialy miejsce ostatnio. pozdrawiam:)

Zeus
@kierowca 15.02.2017 06:06

Witam. Po pierwsze to nie "pszeszczegacie" tylko "przestrzegacie". Po drugie Panie W. to nie masz bladego pojecia o czym ja marze a nawet kim jestem, nie znasz ludzi, ktorych zbluzgales i obraziles ich rodziny. Nie wiesz gdzie pracowalem wczesniej ja i kazdy z moich kolegow. I na pewno nie mozesz nam zarzucic zarowno jak i na despachu tak i na receivingu ze nie przestrzegamy zasad, skoro Ty ich nawet nie znasz. Was kierowcow obowiazuje o wiele mniej zasad, a ze ktos ma problem i za trudne jest to dla niego zalozenie kamizelki badz butow z noskami to jest tylko jago wina. Wiec skad te pretensje? Ty Panie W. pelnisz funkcje uslugodawcy czyli UPM daje Panu na chleb. Troche wiecej szacunku. Skoro pracowal Pan w miejscach i na stanowiskach z marzen to dlaczego zostal Pan kierowca? Aaaa juz wiem!!! Bo na zadne z tych stanowisk Pan sie nie nadawal... Szerokosci zycze i milego liczenia slupkow przy drodze.

a3

wiesz skoro jednak praCOwałeś w tej firmie lata to na pewno nie było aż tak źle moim zdaniem, na pewno gdyby były złe warunki to nie wytrzymałbyś tam aż tyle

Henieck

Nie polecam pracy w tej firmie...od momentu kiedy Polacy w nim rządzą jest to jedna wielka porażka-przepracowałem tam 3 lata na i wiem coś o tym. PADAKA

??????

Praca tutaj może i była kiedyś fajna, teraz zarządzają nią tylko polacy i jak to bywa w takich sytuacjach w krótkim czasie zamienili ten zakład w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w którym najlepiej się nie odzywaj i zap... Czy kasa adekwatna nie powiedziałbym. System czterobrygadowy 7 dniowy, w każdy weekend w pracy. Po 7 dniach 1,5 dnia wolnego. Ciągłe podkręcanie śruby i gorąc na hali. I skoro jest tu tak dobrze to dlaczego tyle ludzi się zwalnia ? szukają ludzi nie bo się rozwijają tylko dlatego że ludzie uciekają bo widzą co się dzieje.

Jarosław
@?????? 07.06.2016 11:17

Prawda, trzeba założyć związek. Mogą być trzy osoby, a składki do związku międzyzakładowego 10 zł . Nawet nie będą wiedzieli kto należy. W razie konfliktu dowie się właściciel bo te łobuzy czują się bezkarnie. Wszystkich zastraszyli i robią co chcą. Jak się nie ruszymy to będą nas wykańczać po kolei.

Jarosław
@?????? 07.06.2016 11:17

Prawda, trzeba założyć związek. Mogą być trzy osoby, a składki do związku międzyzakładowego 10 zł . Nawet nie będą wiedzieli kto należy. W razie konfliktu dowie się właściciel bo te łobuzy czują się bezkarnie. Wszystkich zastraszyli i robią co chcą. Jak się nie ruszymy to będą nas wykańczać po kolei.

iga

przez kilka lat pracowalam w tej firmie, praca jest ciezka I dojazdy meczace, pieniade dobre, szacunek byl,ludzie fajni, nie wiem jak teraz, dobrze wspominam

Zostaw opinię o UPM Raflatac Sp. z o. o. - Biskupice Podgórne

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPM Raflatac Sp. z o. o.