3Shape
2 394 6 1

Opinie o 3Shape

3Shape Poland

W związku z pojawiającymi się na forum negatywnymi opiniami dotyczącymi firmy 3Shape Poland, chcielibyśmy zapewnić, że na każdym kroku dążymy do rozwiązywania problemów, jeśli takie się pojawiają. Ich rozwiązywanie zawsze było, jest i będzie priorytetem dla nas jako Pracowników czyli osób, które na co dzień współtworzą naszą firmę. Nie popieramy atakowania nikogo w żaden sposób. Publiczne pisanie ogólnikowych i negatywnych komentarzy eskaluje jedynie obustronne nieporozumienia i nie daje szansy na efektywny dialog. Z tych względów nie będziemy prowadzili polemiki na forum. Każdy Pracownik firmy 3Shape ma możliwość podjęcia dowolnego tematu w sposób anonimowy lub osobiście w dziale HR, może również zgłosić sprawę przedstawicielowi pracowników lub swojemu przełożonemu. Z pełnym zaangażowaniem będziemy reagować na każdą sytuację, która może być krzywdząca lub niesprawiedliwa dla naszych Pracowników i wspólnie wypracowywać rozwiązania, tak aby nasze miejsce pracy było przyjazne dla wszystkich.

czarownik z ozz
@3Shape Poland 15.01.2019 12:15

ha.ha.ha. to ów "przedstawiciel" pracowników jest źródłem problemów. widać, nadal nie rozumiecie.

Oczy szeroko zamknięte
@3Shape Poland 15.01.2019 12:15

Dział HR akurat bardzo się na was zawiodałem i to kilkukrotnie, chciałem sie anonimowo czegoś dowiedzieć a tu kilka godzin później wpadła mi rozmowa z przełożonym na temat mojego pytania. Wstyd co tu wypisujecie.

Ed Sheeran - 3Shape of you
@Oczy szeroko zamknięte 18.01.2019 08:36

Tak jak zostało napisane wcześniej, to jest sekta. Manipulują, mydlą oczy, a i tak wszystko trafia do odpowiednich osób. Oni wszyscy kryją siebie nawzajem. Ciekawe czy Duńczycy wiedzą co się dzieje w firmie. Może należy ich wtajemniczyć? :) ale niektórzy by mieli pełne gacie :D

Murzynka Lambada

wypłaty są na naszych kontach a co z premiami rocznymi ? ktoś coś wie??

Otwórz oczy
@Murzynka Lambada 10.01.2019 20:58

Premia? a co to takiego? ;)

wieczorowa pora
@Murzynka Lambada 10.01.2019 20:58

nie wiem dlaczego ale w tym roku nie ma premii rocznych , pozdro dla wszystkich Pracowników

Marta

co u Patryka z mechaniki? czy on nadal tam pracuje ? on taki fajny żwawy wilczek

Gliceryna
@Marta 16.12.2018 21:23

niby w czym żwawy ? chyba w medrkowaniu i podpier....niu

Otwórz oczy

Także nie polecam tej firmy. Wszystko wygląda fajnie i kolorowo tylko na rozmowie kwalifikacyjnej oraz przez pierwsze 3 miesiące. Firma ma ogromne problemy z zatrudnieniem kompetentnych ludzi i stąd te obiecywanki, aby tylko ktoś chciał przyjść. Co drugi pracownik słyszy po okresie próbnym "Mamy plany wobec Ciebie, widzimy Cię na lepszym stanowisku" itp. Człowiek automatycznie popada wtedy w euforię, zaczyna pracować za pięciu, wykonuje każde polecenie, no bo przecież nie wypada odmówić. Po czasie jednak dociera, że to wszystko było pustym gadaniem, a Ty zapierdzielałeś cały rok wykonując obowiązki innych. Sztukę manipulacji mają opracowaną do perfekcji. W górę pną się tylko Ci, co liżą tyłki przełożonym oraz donoszą na innych. Takie osoby nie muszą nawet pracować. Wystarczy, że mają dobre relacje z przełożonymi. Kolesiostwo, fałsz, obłuda i wykorzystywanie, to cztery słowa w pełni charakteryzujące tę firmę.

O take prawde walczylem ;D
@Otwórz oczy 14.10.2018 10:18

Czekałem na taki właśnie komentarz. Nic dodać nic ująć.

Patiii
@Otwórz oczy 14.10.2018 10:18

Również bardzo Ci dziękuje za ten komentarz . przykra prawda o naszej firmie ...

Albertos
@Otwórz oczy 14.10.2018 10:18

Popieram Twoje słowa, dzięki

Pan Dobra Rada

Dać wam radę? W tej firmie lepiej już nie będzie. Najlepiej zmienić pracę, a Ci co chcą zostać muszą po prostu przestać się przejmować. Przyjść, zrobić swoje i wyjść. Nie zwracać uwagi na koła wzajemnej adoracji i przede wszystkim nie pozwalać sobą manipulować. To oni niedługo zaczną jeść wam z rąk, bo prędzej, czy później ludzie przestaną stawać na głowie, aby wykonać założone plany. Firma zwalnia dziesiątki pracowników, tną koszta, wysyłają pracowników na urlopy, bo nie ma pracy, więc nikt już nie uwierzy w bajki o karierze, mega podwyżkach itp. Te czasy już się skończyły. Tylko idiota da się nabrać :) Jak myślicie kiedy jakiś kolejny romans w firmie? ;) Na imprezach firmowych wśród setek ludzi macanko idzie na całego, a co dopiero musi się dziać na delegacjach, gdzie podobno alkohol także leje się litrami :D

Korpo

Firma zwalnia niczego nie spodziewajacych sie pracownikow bez zapowiedzi w ciagu 5 minut z powodu mniejszych zyskow niz oczekiwali. Nie mozna czuc sie tam bezpiecznie. Pracownicy nie sa traktowani jednakowo. Wszystko zalezy w niektorych dzialach od sympatii przelozonego. Nie polecam nikomu pracy tam. Moje sugestie dla 3Shape: Brak, tego sytemu sie nie da zmienic Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nie udawac ze to nie jest korpo

Heheszki
@Korpo 02.01.2019 15:23

Witaj w klubie. ; ) Na szczęście jest wiele firm, które dbają o pracowników. Z obecnego jestem bardzo zadowolony, a praca nawet lżejsza.

wierny kibic

Iran! tak się gra! pozdrowienia dla słynnej mechaniki z trjosa i ziomków z pakowania

Nowijop
@wierny kibic 25.06.2018 22:00

ziom, a co jest na tej waszej słynnej mechanice?

O tak zapytam
@wierny kibic 25.06.2018 22:00

Z czego słynie ta wasza mechanika? jak tam się dostać?

Korporacjusz

Poproszę o informację, czy firma planuje zatrudniać pracowników biurowych z językiem niemieckim

Be happy?

Od 1 stycznia wzrasta minimalne wynagrodzenie. Najniższe pensje krajowe wzrosną do 2250 zł brutto, a minimalna stawka godzinowa wyniesie 14,70 zł brutto

Ula

Dużo każdy pisze, złego i dobrego. Ale czy ktoś mógłby napisać w jakich przedziałach są realne zarobki netto? Na jakich stanowiskach? Jakiś konkret.

Pani Och! Ach!
@Ula 07.11.2018 08:27

zarobki nieco powyzej minimalnej krajowej dla mechaników na starcie. najnizsze w Szczecinie. Zadne Och! zadne Ach!

Maciek

O 3shape mam mieszane opinie. Proces rekrutacji jest szybki i rzeczowy. Obiecuje wiele. Jeżeli chodzi o samą pracę na produkcji to jest to praca w miarę łatwa i przyjemna, gdy umie się czytać ze zrozumieniem instrukcje. Na początku wszystko fajnie, super. Starasz się, walisz nadgodziny. Co krok słyszysz od przełożonych że firma się rozwija dynamicznie i widzi Ciebie na wyższym stanowisku. Takie kręcenie makaronu po dłuższym czasie staje się śmieszne. "Starzy" pracownicy są lepiej traktowani. Dochodziło do sytuacji, gdzie psioczyli, że nie będą "tego a tego" robić. Jest tutaj obecne kolesiostwo. Na delegacje jadą wazeliny. Co do managmentu mam mieszane uczucia. Pomimo wiecznych obietnic rozwoju człowiek się nie rozwija. Jest tutaj też obecna fukncja sygnalisty. Wystarczy, że powiesz coś nieprzychylnego w obeności wazeliny to wiedz, że "góra" już wie. Benefity: Jak w każdej firmie - medicover, multisport, ubezpieczenie grupowe. Jest możliwość chodzenia na darmowe lekcje j. angielskiego. Natomiast wczasy pod gruszą to jakieś grosze w postaci 100-200 zł. :D W wakacje jest wyjazd integracyjny. Istny festyn wódy i pijaństwa. Ba, jak ktoś jest dobrym obserwatorem to i zauważy romanse pewnych osób (a później awanse ;-). W grudniu jest druga impreza. Podobnie, byle się napchać i napić za darmo. Niektórzy tracą wtedy resztki godności. Są te? bony sodexo w ka?de ?wi?ta. Są owoce i warzywa 2 razy we tygodniu. Choć już rano większości nie ma, bo pracownicy wynoszą je do szatni i chowają do szafek. Naprawdę, nie stać was na kilka bananów? :D Przykre. Pensja: śmieszna. na start około 17zł/h to niezbyt atrakcyjna stawka, gdy co krok słyszy się, że "produkujemy drogie skanery i jesteśmy liderem w branży". Co roku są podwyżki. I tu jest haczyk. Jeżeli managmentowi się nie podobasz to otrzymasz podwyżkę rzędu 20 groszy, czyli ponad 30 zł brutto. Nic tylko szaleć i rozbijać się nowymi autami. Jeżeli jestes w kręgu wazeliniarzy to można liczyć na więcej. Przykre. Wymagana jest znajomo?? angielskiego. Problem w tym, ?e w pracy na produkcji jedyny angielski z jakim ma si? styczno?? to wype?nianie dokumentów. :D Niektórzy awansowali, pomimo braku kompetencji Zabawne są też zebrania, na których manager oznajmia zakaz rozmowy o swoich stawkach, bo RODO :D. Co z RODO nie ma nic wspólnego. Legenda głosi, że w tym zakładzie pracy jest premia. Dostają ją wybrani, a ty tyraj ;-) Atmosfera: przeciętna. Firma reklamuje się na rekrutacji, że ma świetną atmosferę w pracy. Czar pryska, gdy przepracuje się kilka miesięcy i pozna się firmę od środka. Z niektórymi pracownikami możnaby "i konie kraść", ale jest ich niewielu i też powoli odchodzą. Dość częste są zebrania, na których dyrektor chwali wszystkich i jak to się wspaniale firma rozwija. No ale 10go każdego miesiąca zastanawiasz się, gdzie ten rozwój się podział. Jednym z niewielu plusów jest jedna, poranna zmiana pon-pt i lokalizacja. Czy polecam? Jeżeli ktoś lubi, jak mu się obiecuje złote góry, to śmiało aplikujcie. Na szczęście nie ma mnie już w tej firmie. Polecam zmienić niż się męczyć. Jest wiele firm co płacą o wiele więcej :)

Stabilo point 88
@Maciek 13.12.2018 23:41

Siemka, wielkie dzięki za Twoją opinię, podobnie jak Ty mam mieszane odczucia ale z czasem człowiek coraz więcej widzi i zaczynają przeważać te negatywne odczucia. Podoba mi się jak to ująłeś funkcja sygnalisty niektórzy głównie z tego żyją no bo przeciez nie z nedznej podstawy! Zero godności!

Voltaren
@Maciek 13.12.2018 23:41

na start 14,25 brutto / h

Ed Sheeran - 3Shape of you

Co sądzicie o pewnym kierowniku, ktory jawnie przy wszystkich flirtuje i smyra się z niektórymi pracownicami? To jest ten profesjonalizm o którym tak ciągle mówią? Jeszcze brakuje, aby dawali sobie buziaczki na dzień dobry i do widzenia. Może plotki na temat romansów z przełożonymi nie są wyssane z palca? Nie wiem w jakim kierunku zmierza ta firma, ale tam zaczyna powstawać grupa, niczym jakaś sekta, która pozwala sobie na wszystko, mogą poniżać, wykorzystywać i nikt im nic nie zrobi. To są te wartości, którymi firma się szczyci i wpaja pracownikom na pseudo zebraniach firmowych? Powinni zacząć od siebie. Miłe słowo i ciasteczka już nie wystarczą.

Karma wróci
@Ed Sheeran - 3Shape of you 08.11.2018 17:37

Najgorsze, że osoby, ktore mowią o tym głośno są eliminowane. Dlatego większość ludzi siedzi cicho. Jeszcze te potajemne imprezki dla wybranych za pieniądze firmowe. Myślicie, że skąd te haniebne podwyżki rzędu 20 groszy? bo wszystko biorą dla siebie. Dobrze to ująłeś. To jest sekta, ale prędzej czy pozniej wszystko wyjdzie na jaw i w firmie wybuchnie wielka afera. Już zbyt dużo ludzi pracuje, aby przeszło to bez echa. (usunięte przez administratora)

Szacuneczek

Każda wypowiedź, która stwierdza niewygodny fakt łamie regulamin. Trzeba zostawić tylko te, które ukazują uwielbienie dla pracodawcy.

Taka tam
@Karma wróci 10.11.2018 11:35

To prawda!!!! Przez te potajemne imprezki rozpadł mi sie zwiazek. Bo moj były wolał spedzac czas z "kolegami" z pracy niz w domu. Patrzac na wszytsko z boku. Tak to jest jakas sekta!

A w Polsce jak w lesie
@Taka tam 14.11.2018 12:58

Pomimo, że już nie pracuję w 3Shape przykro mi jest czytać te wszystkie komentarze, bo o wielu rzeczach nawet nie wiedziałem, choć podejrzewałem że coś jest nie tak (zaślepienie, jak ktoś powyżej stwierdził - sekta). Szkoda, że tylu ludzi musi to nadal oglądać. Przez pewien okres nawet lubiłem tę pracę oraz grupę osób, z którymi pracowałem. Potem różne nieciekawe sytuacje zaczęły zabijać we mnie ten entuzjazm i przychodziłem do firmy wkurzony i zmęczony. Później trafiłem jeszcze w "delegację" na dział, który już był ostatnim gwoździem do trumny. Te wszystkie przepracowane nadgodziny, weekendy, praca na drugiej zmianie na prośbę menedżera, a nawet pomaganie innemu działowi było jak krew w piach. Wszystko po to żeby na koniec poczuć się jak ostatni (usunięte przez administratora) któremu pozostaje jedynie exodus. Ciekawe ilu pracowników miało podobnie, bo po przeczytaniu jednego dobitnego komentarza myślę, że obiecywanie ludziom różnych rzeczy, a następnie ignorowanie to standardowy pakiet motywacyjny w 3Shape, żeby ktoś zapieprzał i przypadkiem za szybko nie odszedł. Jak to kiedyś było mówione: "3Shape szuka pracowników do dłuższej współpracy". Szkoda tylko, że jakoś tak paradoksalnie sposób zarządzania ludźmi prowadzi do tego, że potem ci, którzy myśleli że chyba znaleźli w końcu swoje miejsce kombinują jak tutaj się z 3Shape wyrwać. Polnische Wirtschaft to chyba nie jest do końca taki stereotyp. Niech przynajmniej zęby będą zdrowe... Hehe

KozakWNecieJakResztaTu
@Ed Sheeran - 3Shape of you 08.11.2018 17:37

Kto takie imprezki urządza bo chciałem się dołączyć?

Coza z Nostra
@KozakWNecieJakResztaTu 20.11.2018 11:16

Już ci powiem, że się nie nadajesz, bo zamiast już grać w ich grę szukasz wskazówek w internecie.

Kabaret
@Karma wróci 10.11.2018 11:35

Czyzby chodzilo o pewną (usunięte przez administratora), która lata we wszystkie zagraniczne delegacje? a już niedługo kolejne "wycieczki" :)

Ed Sheeran - 3Shape of you
@KozakWNecieJakResztaTu 20.11.2018 11:16

Jak wybierzesz ciemną stronę mocy, to sami się po Ciebie zgłoszą ;)

Riki Tiki
@Ed Sheeran - 3Shape of you 22.11.2018 18:35

W każdy piątek piją krew na cmentarzu i składają ofiary z dziewic. Jak jesteś ładnym chłopcem to masz szansę. Najlepiej na południowej gdzie są głodne PM. :)

Pierdes tu tiempo
@Riki Tiki 22.11.2018 19:12

Oni nie muszą pić krwi. Oni wysysają energię życiową z porządnych ludzi swoimi plastikowymi czułkami. Jak widzą, że ktoś jest za bardzo uczciwy, się stara i jest zestresowany to wtedy się pojawiają, żeby jeszcze bardziej zepsuć mu humor swoimi kretyńskimi tekstami i uwagami.

Riki Tiki
@Pierdes tu tiempo 23.11.2018 15:00

Ale Ty głupi/a jesteś. Lepiej was wszystkie niedorajdy batem lać. Do Amazona zasuwać jak wam sie tu tak nie podoba i tak cieżko ofermy życiowe!!! Zygać sie chce od waszej tepoty i upośledzenia umysłowego.

GG. Allin
@Riki Tiki 23.11.2018 15:23

A żebyś ty obleśna wiedźmo wiedziała. Uciekniemy do Amazonów, wystrzelimy się w kosmos i lecąc tam nas...y ci na ten pusty łeb, naplujemy ci w twarz, żeby cię szlag trafił i żebyś dalej była niewolnikiem. HAHAHA

Riki Tiki
@GG. Allin 23.11.2018 17:36

Akurat jestem płci męskiej. Ale Twoja wypowiedź potwierdza w 100% Twoja inteligencję. Przykro mi w imieniu Twoich rodziców.

GG. Allin
@Riki Tiki 23.11.2018 18:02

Jesteś płci żałosnej, bez jajec, bez mózgu, jutro ty zostaniesz wydymana. No chyba że zostaniesz tą żałosną parodią człowieka...

Riki Tiki
@GG. Allin 23.11.2018 20:24

Na szczęście za obrazę mienia sprawę zgłaszam na Policję oraz do Prokuratury i dziękuję za Twoje IP.

prokuratura i robole
@Riki Tiki 23.11.2018 21:06

Za obrazę obrazy zgłaszam cię do prokuratury, za posiadanie zdania i pisanie po internetach macie szlaban na lody i na zjeżdżalnię w pipidówie. A tak poważnie to kto stanie w obronie pracowników, których się wykorzystuje? Nie ma takich madafaków? Nie ma tylu bohaterów?

Co to za pająki?

Zawsze możemy zmienić pracę to fakt... Tylko, że takie kłamliwe (usunięte przez administratora) i ich firmy marnują nasz czas. Mamią cię propagandą, okłamują cię i wszyscy uważają, że to jest OK. Ty latasz jak jeż sonic, bo myślisz że ci się poszczęści, a te gamonie się bawią i śmieją się z ciebie. Przychodzą w najmniej oczekiwanym momencie i walą takim rakowym tekstem, że odechciewa ci się wstawać do pracy.

Marmolada
@Co to za pająki? 26.11.2018 22:15

Polecam skorzystać z darmowych trzech wizyt u psychiatry w pakiecie Medicover. Widać że masz poważny problem.

1 grosik dla durnia
@Marmolada 27.11.2018 05:26

Masz rację. Pójdę do psychiatry, nafaszeruję się pigułami, a potem zgłoszę się po rentę żeby żyć z twoich podatków. Wszystko po to by nie pracować po 12, 16 godzin, w weekendy i dojeżdżać jeszcze z innego miasta. Ty będziesz pracować te twoje 8 godzin, a ja będę siedział w domu a w przypływie chęci będę pracował na czarnucha. Śmiesznie będzie jak będę miał więcej szekli jak ty.

Maciek
@Ed Sheeran - 3Shape of you 08.11.2018 17:37

:O na jednej z integracji wakacyjnych byłem świadkiem jak się jeden P. miział. Myślałem, że to przez % odwaliło im. A tu jednak wieszchołek góry ;-)

Rompiendo Cadenas
@Maciek 13.12.2018 23:44

Dlatego właśnie zawsze bałem się tego typu imprez. Czasem lepiej nie widzieć co się dzieje i być oderwanym od tego żałosnego korpoświata.

Grzegorz
@Riki Tiki 22.11.2018 19:12

a kto to są te PM?

Kalarepa

Jutro ważywa i owoce

Pure cotton
@Kalarepa 12.12.2018 23:05

Dajcie spokój z tymi warzywami i owocami, zrobcie cos ze stawkami!!, 2 tysie z bardzo malym hakiem na reke bez nadgodzin dla mechanika to wstyd na całe Pomorze Zachodnie. Niech ludzie poczuja ze zarabiaja i niech nie musza kombinowac przed swietami na co wydac te pieniadze. Sory ale bon sodexo na swieta na 350 czy 400 zeta nie zalatwia sprawy chyba ze takie bony beda co miesiac.

Trzy Szape

3Shape, to nawet fajne miejsce pracy, ale tylko jeśli są nadgodziny. Można wtedy coś tam zarobić i nie zwraca się uwagi na cyrk jaki tam panuje. Bez nadgodzin natomiast istna kaplica. Nie zarobisz, a i zaczynają drażnić te wszystkie małpy.

GG. Allin
@Trzy Szape 23.11.2018 18:47

Chwała tobie Bracie i żebyś żył w szczęściu i dobrobycie przez całe Twoje życie.

Bum Lampe
@Trzy Szape 23.11.2018 18:47

Stawka 17,50-18,00 brutto za godzinę wychodzi jakies 1900-2100 (!)na reke w zaleznosci od liczby dni roboczych, taka stawke ma wiekszosc mechanikow ze stazem okolo 1-3 lata.... Slusznie nie zarobisz, nie odlozysz no i te sztucznie usmiechniete malpy i ich kolesio-malpy

11.18.

Pod przykrywką przyjaznej atmosfery, miłych, uśmiechających się do ciebie ludzi, to najzwyklejsze, bezwzględne korpo. Z całym mnóstwem układów, koneksji i innych zależności. Nie jest tajemnicą, że starzy pracownicy to "święte krowy" szukające sobie pseudozastępców do wykonywania niechcianej, czarnej roboty, podczas gdy oni spijają całą śmietankę i delektują się wisienką na torcie, czyli ciągłymi wyjazdami i bonusami z delegacyjnych diet. Za hajs firmowy balują.Reszta to trybiki w całej tej machinie absurdu. Im mniej pytań zadajesz, tym lepiej. Chcesz rozwoju? - niestety źle trafiłeś. Ta firma nie pozwoli ci się rozwinąć. Taką szansę mają tylko równiejsi, dla których rozwoju przeznaczany jest cały budżet. Za wykonywanie tej samej pracy jednych się faworyzuje i docenia fiansowo, tym samym, odbierając reszcie. Fala zwolnień grupowych, pokazała, że jest to tonący okręt, z którego lepiej szybko się ewakuować, zadne trudy i starania i tak nie zostaną docenione, póki rozstrzygają o tym hieny, nastawione tylko na branie. Szkoda czasu. Owoce i warzywa, wystarczające ledwie dla jednego piętra biura, raczej niczego nikomu nie zrekompensują niczego... Ciasteczka i wplecione w to fałszywe uśmiechy, także.

Abandon Ship!
@11.18. 03.12.2018 15:08

Moje serce raduje się pięknem i prawdą zawartymi w tym komentarzu. Ciekawe czy prokuratura, którą ktoś tutaj straszył weźmie pod uwagę takie oto szczere słowa i ilość plusów pod tymże komentarzem. To byłby triumf sprawiedliwości, której ciężko doświadczyć w tym lesie zwanym Polską.

Marina

Czy może ktoś powiedzieć jak się pracuje w księgowości? Jak tam z atmosfera? Kilka razy się starałam umówić na rozmowę i cisza. Nie wiem czy jest sens dalej próbować Bo podobno tam jest ciężko wytrzymać?

Talada
@Marina 12.11.2018 22:08

Pewnie nikt z tego działu się szczerze nie wypowie.

Balbina
@Talada 13.11.2018 19:33

A kto jest szczery w tej firmie... Nikt

Dora

Czy są jeszcze przyjęcia na produkcję?

Wczasowicz

Jak spędziliście wczasy pod gruszą? Lato nam sie udało w tym roku, maj, czerwiec, lipiec, sierpień były piekne

Teodor
@Wczasowicz 26.09.2018 18:18

Pod gruszą w cieniu moczac nogi w Odrze

Martyna Malina
@Wczasowicz 26.09.2018 18:18

Firma kroi konkretny hajs a dofinansowanie RAZ W ROKU do urlopu to kwota, której nawet nie będę tu upubliczniala...

benefity płatne
@Martyna Malina 09.10.2018 20:22

To kwota rzędu 170 zł. To nawet na paliwo w obie strony nie starczy - zakładając że z tej niby pensji mamy zamiar wyjechać "na wczasy" poza województwo... Opieka medyczna kosztuje 20 zł, a multisport 70 zł. To wychodzi na to, że "benefitem" tutaj jest odciąganie ci prawie 100 zł z pensji :)

Kapitan Oczywista Oczywistość
@benefity płatne 10.10.2018 15:13

Tak właśnie jest, że firma produkuje - jak to pisali na GD24 - "drogie skanery", płaci tyle co zarabiają fizole w DHLu, benefity to jakiś ochłap, no i te nieszczęsne warzywka i owocki. Menedżerowie codziennie odwaleni jak stróż w boże ciało, a ludzie dostają jeden fartuch i firmową polówkę na rok. W firmie, w której pracuję teraz, będąc zatrudnionym na okres próbny dostałem fartuch, bluzę, 5 koszulek i laczki. (wszystko ESD i porządnej jakości). Menedżer chodzi w dżinach i t-shircie, a drugi najważniejszy Duńczyk w firmie tak samo jak wszyscy pracownicy nosi po hali koszulkę ESD. Sam okres próbny to były wakacje w porównaniu z 3Shape, gdzie tylko "wincyj i szybcij". Poza tym na hali jest przestrzeń, a nie ludzie poupychani jak kurczaki w chowie klatkowym i zawaleni gratami i regałami ze wszystkich stron. Narzędzi całe tony, więc nikt nie musi latać i wyrywać sobie śrubokrętów dynamometrycznych. Jest kawa i herbata od firmy (chociaż ostatnio jakiś dupek wynosił kawę i już nie wydają po kilka słoików), kostkarka do lodu, firmowe imprezy, paczki za poprawę jakości, lody w upały etc, itd. Poza tym już po dwóch miesiącach awansowałem na technika napraw i mogę się rozwijać, a w 3Shape mogłem jedynie tkwić w martwym punkcie, wysłuchiwać obietnic i bajek o cudownej atmosferze. Wiem, że to co piszę może wyglądać jak jakieś przechwałki, ale powiem Wam, że zamiast się wkurzać, pisać komentarze i czekać na lepsze czasy lepiej szukajcie sobie lepszej pracy, bo jesteście więcej warci niż Wam się wydaje. 3Shape ma szczęście do ludzi i jest tam trochę porządnych pracowników i nie powinni marnować swojego czasu dla firmy, która już raczej nieodwracalnie zamienia się dziadowskie korpo pokroju DGSu.

Nick
@Kapitan Oczywista Oczywistość 12.10.2018 16:21

Możesz napisać w jakiej firmie obecnie pracujesz? :)

Gniew pierwotny
@Nick 19.10.2018 16:47

Nie napiszę, bo jakiś dupek mógłby to wykorzystać. Znając psychopatię niektórych osób, skłonności do patologicznego kłamstwa wolę pozostać anonimowy. Kto się uprze tak jak ja byłem uparty w wykonywaniu mojej pracy to sam sobie znajdzie.

Domi
@Gniew pierwotny 19.10.2018 17:07

Czy pracuje moze Miska ryżu?

Miszcz.
@Wczasowicz 26.09.2018 18:18

Zaraz będą pewnie bony świąteczne :) Hura hura

Don din.

Już nie długo święta i będą prezenty.

Din don.
@Don din. 12.11.2018 07:29

a jutro warzywa i owoce.

Domi
@Din don. 12.11.2018 18:51

Jutro też będą owoce.

Miszcz.
@Domi 14.11.2018 16:16

Kiedy w końcu będą mandarynki i pomarańcze?

Złoty człowiek

Pierwsza firma w Szczecinie, która mocno stawia na rozwój pracownika i atmosferę w pracy. Może faktycznie zarobki nie są rajem dla naszej kieszeni, ale wynagradzani jesteśmy całą społecznością 3Shape (na prawdę kochani ludzie)! Już nie wspomnę o delegacjach w różne części świata, niektórzy na prawdę mogą spełnić swoje marzenia za pieniądze pracodawcy :) No i dodam, że kobiety w 3Shape to normalnie SZTOS!

duńska korona
@Złoty człowiek 27.06.2018 13:38

To wszystko jest sztuczne. Popracujesz kilka miesięcy i będziesz miał dosyć tego, co napisałeś w komentarzu. A druga sprawa - tą "atmosferą" nie wyżywisz rodziny.

Złoty człowiek
@duńska korona 27.06.2018 14:56

Pracuję tu znacznie dłużej niż myślisz i mam inne spostrzeżenia :)

duńska korona
@Złoty człowiek 27.06.2018 15:14

To współczuję.

Murzyńskość
@Złoty człowiek 27.06.2018 13:38

Ja myślałem, że to ja jestem naiwny, ale tutaj widzę totalny odlot w inny wymiar. Zagraniczne delegacje? Są, ale dla wybranych. Reszta może sobie pojechać w delegację na Południową, a kiedyś hipsterskim firmowym rowerkiem do Piastów Office Center. W sumie nie wiem po co...

Alo
@Murzyńskość 28.06.2018 18:27

Takie opinie najczesciej wyrazaja ludzie, ktorzy nie znaja jezyka, a chca jezdzic po swiecie za firmowe pieniadze. Zal

Dżango co się ze smyczy zerwał
@Alo 24.07.2018 19:10

Otóż znam język angielski całkiem dobrze. Problem w tym, że nikt nigdy nie raczył tego sprawdzić. Możliwe też, że nie potrafiłem tego sprzedać. Trudno jest czasem "się" sprzedać jak masz za dużo innych spraw i nie masz okazji. Odnośnie 3Shape to zwykle było tak, że niektórzy mieli okazje non stop, a inni mieli tylko zapierpapier i trzymać gębę na kłódkę.

anonymous
@duńska korona 27.06.2018 14:56

Jak wygląda sprawa z kolesiostwem? Czy dalej występuje promowanie mechaników którzy się obijają?

Domi
@anonymous 10.10.2018 15:19

Pozdrowienia dla Partyka z mechaniki

Later

Zaczęłam pracę od niedawna w sumie. Przychodząc na rozmowę poczułam się szanowna... szkolenie bardzo fajna sprawa . Pierwszy dzień zostałam super przyjęta przez megaaa ludzi , którzy radzą swoim wsparciem. Wielką wiedzą przede wszystkim pomagają na starcie każdy kolejny dzień pomagają przejść w fajny sposób. Ludzie którzy piszą tutaj strata czasu zła atmosfera kiepska kasa no to chyba tacy którzy niekoniecznie przyszli pracować. Jestem zadowolona z pieniędzy z pracy jak i zarówno z atmosfery jaką tworzą ludzie.

Szacuneczek
@Later 12.11.2018 08:10

Cieszę się, że jeszcze zadowala cię ta cudowna praca, ale jeszcze masz czas, żeby poznać pewne kwiatki, które ci się nie spodobają. Najlepiej nie staraj się za bardzo, rób niezbędne minimum i uważaj na obietnice, które niespełnione szybko zabiją w tobie ten entuzjazm. Zgodzę się z faktem, że niektórzy niepotrzebnie piszą o tym "co tam sobie inni robią", chociaż po jakimś czasie te spijanie sobie z dzióbków i radosne harce, które mało mają wspólnego z pracą mogą wyprowadzić z równowagi najbardziej obojętną osobę. Szczególnie kiedy zbieranina small-talkerów i elektronów zacznie być jak druty kolczaste dla tych co naprawdę się starają, biegają jak zające i wychodzą z siebie by niebiańskie plany gwiazdorów i radosnych pierdzioszków 3shape mogły się ziścić.

Olo

Super. Tu jest najlepiej w całej w całej firmie.

Later

Mam wrażenie że komentarze tu dodaje ciągle to samo grono ludzi. Zakompleksionych, niedowartosciowanych którzy tylko oceniają innych a nie patrzą na siebie. Narzekacie jakbyście pracowali w (usunięte przez administratora), ciągle tylko źle... Mało płacą... Wyzyskuja was... Pewnie jeszcze zmuszają do ciężkiej pracy... Nie pozwalają iść na przerwę. Nie oceniajcie krytycznie swoich kolegów i koleżanek, może spójrzcie w końcu na siebie bo to z wami jest problem. Ja tam naprawdę chodzę z przyjemnością... ale zygam tymi kilkoma zaklamanymi osobami które tylko plotkuja i sieją wokół jad. Pamiętajcie do was też kiedyś Karma wróci. Pan z wami. Pozdro dla miski ryżu i oczywiście mechaniki.

Otwórz oczy
@Later 12.11.2018 18:32

Tak jak napisałaś wcześniej, pracujesz tam od niedawna, więc jeszcze wszystko przed Tobą :)

Sebidin

mam pytanko , przecież w naszej firmie jest taka funkcja jak Przedstawiciel Załogi czy Przedstawiciel Pracowników. Nie zarabiamy duzo , stawki są niskie... Moze ta osoba powalczy o nasze stawki... może pójść do niej ... co o tym sądzicie?

why

Niestety nie mogę polecić tej firmy. Na początku robi wrażenie - ten niby szacunek do każdego itp. a później okazuje się, że jako specjalista nie masz nic do powiedzenia bo mechanicy są bardziej fwworyzowani. Do tego zarobki... największa bolączka pracy tutaj. Przecież mimo wszystko są tutaj zdolni ludzie, firma ma zagraniczny kapitał, i tak czy siak zaoszczędzi dużo zatrudniając polskiego inżyniera niż duńskiego - to co szkodzi dać konkurencyjną stawkę na lokalnym rynku? Plus jest taki, że można na początku ciekawe doświadczenie załapać. No i praca w centrum, nie trzeba daleko dojeżdżać. Ogólnie mieszane uczucia.

Pan Uzębienie

Co sądzicie o tym aby nasza firma dla pracowników fundowała każdego roku usługi stomatologiczne np, na kwotę 300 złotych rocznie?

Pan Niep...dolenie
@Pan Uzębienie 02.10.2018 20:32

Weźcie przestańcie pajacować i dajcie pracownikom podwyżki, żeby czuli sens życia i pracy . Te wasze benefity to wałek tysiąclecia i dobrze o tym wiecie. Inaczej będziecie musieli zatrudniać albo totalnych gamoni, albo imigrantów, którzy nie pojemaju. No chyba, że wam to pasuje...

Dział HR_3Shape Poland

@User1, @Alika - przykro nam, jeśli nie dotarła do Was informacja zwrotna po rozmowie. Skontaktujcie się z nami na recruit-pl@3shape.com. Wyjaśnimy opisane przez Was kwestie braku kontaktu - tematem zajmie się Małgosia z działu HR. Pozdrawiamy!

Iza

@Alika, rozumiem, że poczułaś się rozczarowana brakiem odpowiedzi. Ja także nie znam tej firmy i nie mam z nią żadnych powiązań. Jestem moderatorem tej strony, pozostaje bezstronna i moim zadaniem jest zachęcanie obecnych pracowników do zostawiania opinii o firmie tak, aby inne osoby szukające zatrudnienia mogły zdecydować, czy chcą aplikować do firmy. Wyszukuję też ogłoszenia o pracę. Obecnie jest kilka nowych ofert pracy na stanowiska: project manager, quality assurance team leader, mechanical engineer for new product development . Wymagana bardzo dobra znajomość języka angielskiego.

Jola
@Iza 23.09.2018 15:38

To chociaz nie wypisuj bzdur.

User1

Faktycznie, polskie biuro zupełnie nie odzywa się do kandydata...Przykładowo, wysłałam CV do działu w innym kraju i dostałam feedback już dzień po. Natomiast, of polskiego biura czekam odpowiedzi więcej niż 2 tygodni...

Pani P.
@User1 25.09.2018 13:00

Tylko w tych najgorszych firmach w Polsce tak jest.

Iza

@Alika, firma pewnie odzywa się tylko do wybranych kandydatów, którzy przeszli rekrutację, a nie do wszystkich, jacy byli na rozmowie o pracę. Czy Ty jesteś pracownikiem firmy i mogłabyś napisać więcej informacji na temat zatrudnienia? Firma nadal poszukuje pracowników na stanowiska: IT production specjalist, specjalista do spraw jakości, młodszy księgowy, controlling manager. Pracodawca oferuje zatrudnienie na podstawie umowy o pracę w stabilnej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, pracę w młodym dynamicznym zespole, bogaty pakiet pracowniczy-socjalny. Czy ktoś z Was zgłaszał się na rozmowę o pracę na te stanowiska i jak ona przebiegła? Czekam na Wasze opinie.

Asia
@Iza 28.08.2018 08:21

Iza ogarnij sie proszę bo jestes smieszna. Jak mozna nie dac odpowiedzi po rozmowie?! Pierwszy raz spotykam sie z takim brakiem szacunku i ignorancją firmy. Rozumiem odezwać sie do wybranych osób po otrzymaniu CV, ale zaproszenie na rozmowę i zabranie komuś prywatnego czasu na przygotowania, dojazd i rozmowe - to juz zobowiazuje do minimalnej kultury...

Alika
@Iza 28.08.2018 08:21

Nie, nie jestem pracownikiem tej "firmy". (...) "firma pewnie odzywa się tylko do wybranych kandydatów, którzy przeszli rekrutację, a nie do wszystkich, jacy byli na rozmowie o pracę." - pominelas "maly" szczegol, kazdej z zaproszonych osob podczas rozmowy kwalifikacyjnej mowia ze dadza odpowiedz nawet jesli dany kandydat nie przejdzie pozytywnie weryfikacji. Nie dotrzymuja slowa, czyli zostaje naruszony podstawowy element: zaufanie. To najlepiej swiadczy o tym zeby nie wiazac z ta "firma" zadnych planow zawodowych. Gdyby zarzad byl obsadzony Dunczykami a nie Polaczkami to byloby zupelnie inaczej.

Mała
@Alika 01.09.2018 14:31

zarząd jest obsadzony Duńczykami. Zapraszam sprawdzić KRS.

Alika
@Mała 11.09.2018 15:05

W KRS nie wszystkie dane sa na biezaco aktualizowane. Wlasnie "zarzad" jako wizytacja, a na co dzien caly ten kram ciagna Polacy.

M.

Rekrutacje to żenada i wszystkim odradzan chodzenie na rozmowy na stanowiska sredniego i wyższego szczebla! Po rozmowie nie ma żadnego odzewu odnośnie wyniku rekrutacji - przypadek dotyczy nie tylko mnie, ale tez czterech moich znajomych oraz ich znajomych. HR niepoważny.

QAs
@M. 01.06.2018 10:20

Tez mam za pare dni rozmowe z nimi i sie zastanawiam czy isc, mozesz cos wiecej napisac na ten temat?

Adi
@QAs 11.08.2018 13:00

Szkoda Twojego czasu.

Zostaw opinię o 3Shape - Szczecin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3Shape