Leroy Merlin Sp. z o.o.
2 205 6 1

Opinie o Leroy Merlin Sp. z o.o.

Byly_pracownik

W skrócie: zarobki szeregowego pracownika w sprzedaży tzn doradcy klienta w przedziale od 2000 do jakieś 2200 na rękę. Jednym tyle może wystarcza, dla innych to mało ale faktem niezaprzeczalnym jest że płaca jest nieadekwatna do charakteru pracy i zakresu obowiązków. Około 2000 do nawet 2500 na rękę w Krakowie płacą w wielu małych sklepach osiedlowych gdzie tylko stoisz za kasą i sprzedajesz, ewentualnie wyniesiesz śmieci i zmyjesz podłogę, podobnie płacą na produkcji w pierwszym lepszym krakowskim zakładzie gdzie przez 8 godzin wkręcasz śrubki czy sortujesz towar i idziesz do domu. Taka sama kasa jest też w wielu innych branżach gdzie specjalnie się nie narobisz i nie zmęczysz a zarobisz. A w Leroy? Jako doradca klienta obsługujesz klienta i nie jest to praca pani w spożywczaku gdzie nabijasz na kasę i mówisz tyle a tyle się należy, tylko profesjonalnie doradzasz w doborze produktów, robisz zamówienia dla klientów, tłumaczysz cierpliwie i wyjaśniasz klientom zagadnienia techniczne, estetyczne i inne związane ze sprzedawanymi produktami itp. Oprócz tego dokładasz towar z zapasu, skanujesz braki towaru skanerem i jeśli jest na stanie to szukasz gdzie, robisz przebudowy ekspozycji, zmiany rozmieszczenia towaru według wytycznych centrali, układasz i porządkujesz towar w półkach porozwalany i pomieszany przez klientów, zmieniasz etykiety cenowe, plakaty promocyjne i oznaczenia, a jak wchodzi nowa gazetka promocyjna to nieraz pół działu jest do zmiany cen i oznaczeń, o dodatkowych zadaniach typu poskładanie zwrotu towaru do dostawcy po sezonie tzw gama P nie wspomnę i jeszcze dużo mogę wymieniać. Wszystko musisz ogarnąć w czasie normalnej zmiany 8godz i 15 min, a obsługa klienta to priorytet, olejesz klienta złoży skargę i masz zjebe, nie olejesz klienta nie zdążysz ogarnąć innych obowiązków też masz zjebe. Raz w roku masz rozmowę roczną tzw PRO, na którym twój kierownik cię ocenia jak pracujesz na podstawie zadań rocznych które były ci przydzielone. Zadania są typu np 400000 zł obrotu w alejce z towarem za który odpowiadasz, założenie 30 kart lojalnościowych klientom, czy wzięcie udziału w 8 szkoleniach z asortymentu. Najgorsze jest to że na to czy zadania zrealizujesz nie masz większego wpływu raczej kwestia szczęścia. Kart klienci nie chcą lub je już mają, poza tym ciężko z czasem na ich zakładanie przy tym zakresie obowiązków, o tym czy idziesz na szkolenie i tak decyduje kierownik nie ty, co najwyżej możesz prosić żeby cie na jakieś zapisał, a na obrót masz raczej niewielki wpływ, wiadomo jak zbajerujesz klienta to może coś więcej kupi, ale jak nie ma ruchu to z pustego nawet Salomon nie naleje. Nie zaliczysz zadań rocznych nie masz szans na podwyżkę a jak wskaźniki bardzo złe to przeniesienie na inny dział lub wypowiedzenie. Poza tym w firmie jak to w korporacji jest niestety bardzo dużo dziwnych i z ludzkiego punktu widzenia bezsensownych korpo-procedur i zasad których musisz się sztywno trzymać. Awansują i dostają podwyżki ci którzy ślepo słuchają przełożonych i donoszą na współpracowników. Plusami pracy w firmie są wynagrodzenie zawsze w terminie, możliwość dostania za darmo biletów do kina czy teatru, dofinansowanie do Multisporta, uczciwe (elektroniczne) rozliczanie czasu pracy, dodatkowe 200 do 400zł do pensji na święta Bożego Narodzenia. Jest też premia kwartalna za tzw progresję czyli jeśli w tym samym kwartale rok temu był obrót mniejszy a w tym roku większy to jest teoretycznie szansa że dostaniesz ekstra max 30 procent wartości kwartalnej pensji, z tym że max raczej się nie zdarza najczęściej jest to jakieś 5 do 10 procent, a jeszcze częściej nie ma nic bo wyniki sklepu są podobne jak rok temu lub mniejsze więc magicznej "progresji" nie ma. Podsumowując - niestety po wielu latach spędzonych w Leroy i nauczony doświadczeniem pracy tutaj nie polecam, bo tyle samo zarobisz w byle osiedlowej Żabce z duuużo mniejszym zakresem obowiązków i bez korporacyjnych procedur i przerostu formy nad treścią. Chyba że jesteś świeżo po szkole chcesz zdobyć doświadczenie w handlu i mieć wpis w CV to spróbuj na jakiś czas. Dla osób z jakimkolwiek doświadczeniem zawodowym i ambicjami finansowymi pracy w LM niestety nie polecam.

Chochol
@Byly_pracownik 22.01.2019 23:40

Widzę że kolega pracował wiele lat ;) zgodzę się z Twoją wypowiedzią sam byłem tam 5 w Modlniczce spray jest naprawdę mnóstwo teraz też pracuję w handlu ale w salonie więc pracy fizycznej godzina dziennie reszta to komputer klienci i zamówienia. Jedyny plus leroy to to że tam się schudnie gdyż pracy jest chyba więcej niż w Polu Sam jak zacząłem tam pracować wazylem 90 a jak idchidzike 78 a Teraz znowu 90 bo mniej pracuję fizycznie a zarabiam 3500 uff Ci za ulga ze mnie tam już nie ma

pracownia spożywki
@Byly_pracownik 22.01.2019 23:40

"Około 2000 do nawet 2500 na rękę w Krakowie płacą w wielu małych sklepach osiedlowych gdzie tylko stoisz za kasą i sprzedajesz, ewentualnie wyniesiesz śmieci i zmyjesz podłogę" Pokaż mi ten sklep gdzie laski NIC NIE ROBIĄ a zaraz się tam przyjmę ,,,Ty nie masz pojęcia jak się pracuje w spożywczym sklepie ! to jest dopiero zajob...

Byly_pracownik
@pracownia spożywki 24.01.2019 16:01

Po odejściu z LM przepracowałem ponad pół roku w osiedlowym sklepie spożywczym, później odszedłem bo dostałem lepszą propozycję, teraz jeżdżę jako przedstawiciel handlowy i wypłaty prawie 2 razy tyle co w sklepie ;) W spożywczaku zarabiałem około 2300 do 2500 na rękę w zależności od miesiąca. Nie mówię że tam za nicnierobienie dostaje sie taka wyplate ale zakres obowiązków znacznie mniejszy i nie ma korporacyjnych procedur i tego całego przerostu formy nad treścią co w LM. Owszem trzeba rozłożyć towar, ceny, coś tam poukładać na magazynie ale uporzadkowanie tak malego magazynu i dołożenie towaru zmiana cen itp w całym malym sklepiku to tyle samo roboty co ogarnięcie max jednej alejki z towarem w LM ;)

bufon

kochają się wszyscy buhaha ,szczególnie na imprach .zdjęcia są ,poszukaj w necie co się dzieje

AnoNOnonono

Cześć, chodzi mi o Logistyk / Magazynier - Leroy Merlin w Opolu, taka oferta pracy ale nie wiadomo ile można zarobić. Warto w ogóle aplikować? prosze o opinie.

Odp
@AnoNOnonono 29.08.2018 15:29

Ciężka praca fizyczna, rozkładanie towaru. Firma w porządku.

bufon
@Odp 25.09.2018 20:36

Ty ,widziałeś prace fizyczną,tak na imprezach z firmy hyba

zainteresownay pracą

Cześć Mam pytanie ile zarobi świeży pracownik na początek jako doradca klienta w Leroy Modlniczka? Prosze o pewne info w netto na miesiac po potraceniu ZUS -aktualnie czerwiec 2018? Ile godzin miesiecznie ma do przepracowanie w umowie w miesiacu ? W jakich godzinach sa zmiany?Po ile godzin sie pracuje /dzień Dziękuje

Pinokio
@zainteresownay pracą 07.06.2018 18:26

Na dzień dobry 3000 brutto, i umowa na 3 m-ce. Po 3 mca rozmowa z dyrektorem jeśli oceni ja pozytywnie podwyżka ok 200-300 zł brutto, na czysto ok 2300-2400. Miesięcznie pracujesz ok 168 godzon, dniowa to 8 godz 15 min, w tym 30 minut przerwy.

ono

Czy może ktoś napisać na jakie godziny są zmiany w Modlniczce?

LALALALA

Hej :) Chciałabym się dowiedzieć -ile wynosi wynagrodzenie brutto w gliwicach?

pytajnik

Ja tak z ciekawości zapytam. Skoro ludzie zarabiają niby tak mało w Leroyu w Krakowie, to skąd te luksusowe samochody pod parkingiem tego sklepu? Widzę nieraz luksusowe Porsche, Mercedesy auta powyżej miliona złotych. Czyżby jakieś lewizny albo napiwki od klientów za np. wniesienie towaru? Tam stówka tu stówka i wypłata na lewo robi się kilkadziesiąt tysięcy.

Doradca z Gliwic
@pytajnik 18.08.2018 19:28

Stawiam auta klientów/kierowników

Arek
@pytajnik 18.08.2018 19:28

Ej ty chory pojebie. Przyjdz zobacz jakie miliony sie tam zarabia a potem wypisuj takie bzdury.

Szyper

Próbowałem kupić dywan , ale to zadanie dla górników dołowych. Ekspozycja, to uwalone sterty dywanów na jakichś ramionach, które trzeba odgarniać, przepychać itp. Pan z obsługi powiedział mi, że te wyżej są większe, a te niżej mniejsze i walcz człowieku. Urobiłem się więcej niż przy skopywaniu działki i nic nie znalazłem w tej "kupie". Przy rkiej ekspozycji to "kokosów" nie zrobicie.

Pogromcadebili
@Szyper 19.09.2018 19:48

To forum dla pracowników (usunięte przez administratora)

Małgorzata

@Damian Co takiego według Ciebie kierownicy kradną? I skoro Twoim zdaniem tak bardzo nie szanuje się tam pracownika, to czemu tak właściwie nie zostało to nigdzie zgłoszone. Czy zostało? @Szcześliwy A może znajdzie się coś pozytywnego, co mógłbyś napisać na temat pracy w firmie Leroy Merlin? Musi się coś znaleźć. @Piotr Zanim napiszesz coś na forum, zapoznaj się proszę z regulaminem, gdyż Twoja wypowiedź go łamie. Nie obrażaj proszę innych użytkowników.

Pracownik
@Małgorzata 22.04.2018 21:33

O Widzę i Dział personalny też się wypowiada Jak siedzisz na .... I nic nie robisz tylko popijasz Kawkę to zejdź na dół do obozu a przekonasz się skąd są te opinie

Ola
@Małgorzata 22.04.2018 21:33

Przepraszam że się wtrące , ale pozytywnego coś napisać hmm ciężko . Proponuję sprawdzić na własnym przykładzie . Wrażenia niezapomniane

wroclawianin

We Wrocławiu otwierają się niedługo dwa sklepy, widać ze konkurencja spora, bo zaproponowano mi na początek 2700 brutto na Doradcę Klienta. nie wiem tylko jaki dział wybrać . mam do wyboru farby i sanitarke. co radzicie?

pitras
@wroclawianin 26.05.2017 13:49

2700 brutto za tyranie .Wkeendy itd itd ja byłem kiedyś pracownikiem Lm i sie ciesze że nie jestem :)))) Teraz mój drogi ludzie sie cenią . Powiem tak ja jeżdzę Busem z Warzywami :) praca od 6-14 umowa pełna 3400zł brutto plus premie i weekendy wszystkie wolne .Praca nie jest nadzwyczaj fizyczna ani ciężka to ci moge powiedzieć ,a dzięki takim godzinom ide sobie dorobic na taksóce że 3 godzinki wieć sianko sie ma . Zielony trójkąt jak widzę to po prostu pluję po otwarciu szyby w aucie na ten market (usunięte przez administratora)

Pedro

Handlowiec niech zajmie się sprzedażą a nie znając specyfiki firmy nie powinien się wypowiadać.

Krecik
@Pedro 20.01.2018 16:13

Co za specyfika Firmy Idioto jezeli mobing i niewolnictwo za to uwazasz ... coś wydaje mi się że jesteś kierowniczkiem lub koordynatorem któremu już sprali mózg ale i tak Cię zwolnia a To będzie bolało ... ja byłem tam koordynatorem nasz częściej ie zwolnilem sam gdyż miałem dość tego prania mózgów i nie poznawalem kolegów którzy zapomnieli jak jeździli paleciakiem i zaczęli ponizac współpracowników bo trochę awansowali.

Jaki
@Krecik 20.01.2018 21:15

Ooo kolego ,problem z alfabetem..i kto tu ma sprany mózg ?

Taki
@Krecik 20.01.2018 21:15

Krecik widzę, że zaznałeś tej specyfiki firmy i zaznałeś prania mózgu przez kierownika/czkę. Znam temat także, kierowniczka która osiągnęła swe stanowisko, nagle swoją dawną koleżankę wywaliła na inny dział. Nie poznawała kolegów. Dostosowała się do panującego poniżającego postępowania z pracownikiem zarabiającym grosze. Pensja to 2700 brutto po wieku pracy tam. Co dzień Twarde miny kierowników i dyrektora, wyznaczające twoje miejsce to jest ten smak. hm co tu dużo mówić.

slaba firma
@Pedro 20.01.2018 16:13

zal mi cie jak jestes jakims niedorozwojem to tkwij w tej zepsutej firmie gratulacje jezeli to jest twoj szczyt mozliwosci powodzenia xd to moj ostatni miesiac na umowie probnej i nara zielona zarazo ;p

Łukasz
@Taki 10.02.2018 18:57

Zgadzam się jestem od niedawna Na rozmowie o pracę wszystko w super...premie co kwartał socjal wolny jeden weekend..a co do czego robisz np od 13 do 21 na drugi dzien od 8 45 do 18 życia nie masz dla rodziny..co do czego gola pensja bo wszystko ci wytkna i nie dostaniesz..zarobki na poziomie 2400 brutto do 2600..ciągle ganiany

pitras
@Pedro 20.01.2018 16:13

Praca handlowca doradcy klienta to ty nie masz pojęcia podam tobie przykłąd w Holandii mój znajomy pracował w Nomi markecie do jego obowiązków nalezało tylko obsługa klienta i nic wiecej. A Polsce dokładanie towarów,przywozenie towary z magazynu zmiany ce promocje i porządki na dziale :////// Kolega co pracował w nomi w Holandii to powiedział że w nocy firmy przychodziły dokładały towar na maksa promocje itd itd sprzedaca to sprzedawca a nie nie 4 ; 1 pracownik a pensja jak za jednego .

pitra

Też pracowałem w tym gównianym markecie zielonym z pedalonym Trójkąciku.4 lata nie pracuję i się cięsze,konfidenctwo,durni kierownicy,zapierdziel,gówniane szkolenia ( pranie mózgu),obietnice premię itd itd później wychodziło na to że pogresja nie wyrobiona.Gówniane godziny pracy a najgorsze między zmiany od 10-45-19 :///// miałem ich od zajebania minimum powód odejścia z tej firmy (pseudo),mało godzin pracy od 7:45-15 albo dostawali lizusy i konfidenci .A tobie normalnemu pracownikowi to między zmiany albo praca od 13-21 ://// żenada.Gówno prawda z tym ubezpieczeniem na życie jesli brałeś to odciągali tobie z wypłaty firma nigdy nie dopłacała do tego jeśli wybrałeś 60zł pakiet to dtrącali tak samo multisport inne sodexo benifety odciągali z wypłaty ( mówiąć że podatek od tego trzeba zapłacić.Imprezy integracyjne po co komu one były ja byłem tylko na jednej i podziękowałem ,kolesiostwo donoszenie itd td tragedia. Wolałbym żeby premie wypłacili niż ta wielka impreza itegracyjna.Wszystkich do jednego wora nie wrzucam bo byli ludzie tzw do rany przyłóż itd itd ale tak samo jak ja odeszęłm ci ludzie poszli w moje ślady.Jeden weekend wolny albo wcale ://///// cięsze się już nie pracuje ,Nie wspominająć smiesznych wypłat za zapierdol :////. Prace teraz mozna znaleźć za fajne pieniądze i za mniejszy zapierdol od tego zjebanego Trójkąta ;) .Ja warzywa rozwożę busikiem praca od 6-do 14 .weekendy wolne praca nie jest nadzwyczaj fizyczna spokojna i 3200 brutto :)

bella
@pitra 09.08.2018 14:13

wszystko absolutna prawda; od siebie z bielska-białej dodał bym jeszcze mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing... w bielsku nadzorca tutejszego (usunięte przez administratora) już nawet specjalnie się nie przejmuje i ruga ludzi za co tylko popadnie na sklepie, przy klientach, na magazynie itd., za każdym razem podkreśla że stanowczo "on tutaj jest dyrektorem"...

pitra
@bella 09.08.2018 21:42

Współczuję tobie a pracujesz jeszcze ????. Mobing gdzie pracowałem to jako tako nie było .Ale różnie to było większośći podlizywanie śie :/ u kierowniczków i później uprzejmie donoszę :/ ja pracowałem na dziale z dywanami ale był taki goguś w ekipie co mnie (usunięte przez administratora) i ciągle rozkazywał itd itd to nie pozwoliłem sobie pomiatac i wziełem go na rozmowę a pracowałem ciężko na dywanach wieszanie ich na wieszakach to mega wyczerpujące a jak przyszło lato to wogóle bez klimatyzacjii itd itd.Końcu po aferzę z tym goguśiem poszedłem a dział elektryczny w porzadku ekipa fajnie mi się z nią pracowało :) ale oczywiście do (usunięte przez administratora) kierownik pan Marcin Sz. chore zadania wymyślał i nie umiał grafików ustalać i oczywiscie mi większosci między zmiany od 10;45-19;00.a nie raz tak było że sam zostawałem na dziale z paletami i towarami i miał szczelnosc podejsc i powiedziec że dlaczego taki (usunięte przez administratora) na dziale a nie raz o 16 zostawałem sam do i promocje i obsługa klienta ;_/ ech dobrze sie to skończyło jest tutaj o czym pisac to tylko z mojej strony po krótce przedstawione. Nie szanowalli pracowników i do tej pory tak jest .Nie wspominająć o tej durnej kuźni talentów i ich chorych testach co nic nie wnosiły.Szkolenia produktów sprzedawanych to większosci dostawaliśmy broszurki i na ich podstawie mieliśmy się uczyć to co sprzedajemy ;-/ Szkolenia produktowe były ale tylko dla wybranćów :/// ( a szkoda bo były w miare oki i można było coś wynieśc z tego :) jakąs wiedze. Nie wpsomnę o horyzoncie to wielka edna wielka kpina i rycie beretów ://// własnie po horyzoncie stwierdziłem że tej firmie zalezy na tym co ty byś zrobił dla firmy żeby polepszyć wizerunek, i obsługe klienta a już polepszyć sytuację pracowników tzn mobing,premie,wiecej rąk do pracy itd itd to już nie było o tym mowy :-/// taka prawda .Logika nie pojęta tej firmy to taka że jak szukali kierownika to tzw ulicy .a nie dawali szansy ludziom z tzw kuźni talentów i kordynatorom którzy jak pracowali za mojej kadencji nikt z nich nie został a byli to ludzie naprawde co mogli by wnieśc dużo :) ale tak nie było .Woleli jakiegoś ciecia zatrudnic na kierownika z tzw ulicy ://// Więkoszci ludzi którzy coś starali coś osiągnąć w tej firmie i to byli normalni fajni ludzie których pozdrawiam ,już po prostu nie pracuje w tej firmie bo tylko sie łudzili że coś osiągną itd a firma ich zbywała teraz wiekszosci z tych ludzi po pprostu nie pracuje we Firmie LM :/

slaba firma

takiego syfu jeszcze nie widzialem jezeli to jest szczyt czyichś mozliwosci to powodzenia w zyciu zgadzam sie w 100% ze firma zrobila z ludzi murzynow pod przykrywka doradcow klienta (usunięte przez administratora) i jeszcze raz (usunięte przez administratora) to moj ostatni miesiac na umowie prubnej w tej syfiastej firmie a we wrzesniu odejde z usmiechcem na ustach lepiej zeby nikogo nie spotkalo to co nas ludzie z lm uciekac od tej firmy jak najdalej (usunięte przez administratora) straszne.

Eks

Nikt już nie pisze opinii, bo wszyscy długoletni pracownicy się zwolnili :D Tak dobrze dzieje się w firmie ;)

Rambo

Uwaga nie idźcie na dział Sanitarny i Glazury do Modlniczki Kierownik to wredna niewyksztalcona istota uważając się za pępek świata i gnębi ludzi a tak naprawdę to karierę zrobił na Donoszeniu na innych

Stanek
@Rambo 08.09.2017 21:33

Zgodzę się z tym wyjątkowo ciężki człowiek nie szanujący pracownika mający ludzi za nic ... a sobą nie reprezentujący ani kultury ani klasy

Krakowski
@Rambo 08.09.2017 21:33

Kawał B... Nie spotkałem się wcześniej z tego typu osoba

Małgorzata

@olivier @zainteresowany pracą czy wzięliście udział w rekrutacji mimo braku odpowiedzi na forum? Jeśli odbyliście już rozmowę kwalifikacyjną to dajcie proszę znać z własnego doświadczenia czego można się spodziewać. Jak sami wiecie, takie informacje są poszukiwane i cenne dla osób, które chcą złożyć do firmy dokumenty aplikacyjne.

olivier

Jak wyglada proces rekrutacji w Leroy Merlin Modlniczka albo LM aby przywdziać zielony T-shirt i zaczac prace np jako doradca klienta ? ( CV ,Rozmowa rekrytacyjna , szkolenia badania lekarskie ,typ umowy na jakiej pracujesz na poczatku) Prosze o info tych co zaczynali niedawno współprace ;)

Ja

Przy zmianie pracy telefon oddajemy ? Czy jest on dla nas. Na jakiej zasadzie dziala karta multisport? Ile za nia trzeba zaplacic

gbur
@Ja 21.05.2018 20:28

no chyba jak telefon firmy to sie oddaje

Małgorzata

@Pracownik Daleko mi do "Działu Personalnego", jak to ująłeś. Jestem moderatorem forum portalu GoWork.pl. Więc może powiesz mi tak właściwie o co chodzi? @Marcinek oraz @Wazelina Nie wypowiadajcie się proszę o innych pracownikach firmy Leroy Merlin w sposób, który umożliwia ich "identyfikację", gdyż jest to wbrew regulaminowi.

Magda

Witam,zamowilam towar z tego sklepu 15 marca, pieniadze przelałam na konto .Czas dostawy był 15 dni .Dzisiaj jest 23 kwietnia a ja nadal nie otrzymałam towaru. Goraco odradzam zakupy w tym sklepie. Pierwszy raz w życiu jestem zmuszona wystawić taką opinie.

Damian

Witam,byłem ochroniarzem przez 6 lat w Leroy Merlin Gdańsk na Szczęśliwej 7.Sam nie wiem jak tam trafiłem...ale na studiach trzeba było jakoś dorobić.Powiem tyle...większego syfu nie widziałem. Zacznę od tego,że ludzie są tam traktowani jak śmiecie. Nie szanuje się pracownika, pomimo wieloletniego stażu pracy...chcesz się zwolnić? Idź...znajdziemy innych (usunięte przez administratora) Kierownicy działów kradną na potęgę, a na to wszystko przymykają oczy "niby" kontrolerzy zarządzania,dyrektorzy,dyrektorzy regionalni...jak ich zwał...żeby tylko zgnoić...Jak jest kontrola z Francji...malowanie w zimę trawy na zielono...szczerze? Ludzie zastanówcie się...wielka prowizorka.

Ekspert na literce P(rofesjonalista)

witam, widze ze opinie sa podzielone wg wazeliny i czopki oraz osoby trzezwo patrzace na sprawe do ktorych po 8 latach w tej firmie i pracy na dwoch obiektach pozwole sie zaliczyc:) jesli chodzi o pensje to na poczatek 2000 brutto. poczatek jest wzgledny w zaleznosci od stopnia postrzegania rzeczywistosci. jesli ktos lubi zapier...niczac za wszystkich na okolo, jest sado masochista i da sobie wmowic rozne bajki majac przy tym 'miekki' kregoslup lub jego brak i stwierdzony zanik jaj i dodatkowo jest slaby psychicznie to jest idealnym kandydatem na 'rozwoj' i awans w tej firmie (chodzi o stanowisko koordynatora, kierownika, KZ-ta, dyrektora itd.). jesli zas ta osoba ma trzezwe spojrzenie na otaczajaca ja rzeczywistosc oraz nie owijajac w bawelne umie powiedziec i wytknac rzeczy ktore ja bola/przeszkadzaja w pracy to z regoly tkwi w miejscu bez wiekszej mozliwosci na rozwoj bo jest osoba niewygodna. sam tkwie w takim marazmie i od jakiegos czasu mam wrazenie ze juz osiagnalem wszystko co moglem w tej firmie, z pensja 2500 zl brutto. od ponad 2ch lat wykonujac prace na dziale w pojedynke, na ktory przewidzianych sa 4 wakaty. podczas mojej nieobecnosci zastepuja mnie osoby z innych dzialow, ktore nie maja do konca pojecia o specyfice handlu na tym dziale oraz nie maja wiedzy na temat sprzedawanych produktow. z roznym skutkiem, z reguly marnym jesli chodzi o wyniki w handlu. dodatkowa frustracja jest fakt ze przez ponad 8 lat, ktore poswiecilem i nadal poswiecam tej firmie mialem doczynienia z 6 roznymi osobami na stanowisku mojego bezposredniego przelozonego czyli kierownika. srednio co 1 rok i 3 miesiace zmiana kierownika. z reguly te osoby byly zwalniane badz degradowane na koordynatora, co swiadczy o stopniu ich kompetencji. no ale ktos ich zatrudnial... napewno wielu osobom to czytajacym nasuwa sie pytanie, co jeszcze robie w tej firmie skoro tak mi zle. otoz od dluzszego czasu szukam innej pracy i niestety nikt nie zaproponowal do tej pory wiekszej stawki jaka posiadam w tej chwili. mam na utrzymaniu rodzine, ktora jest dla mnie wszystkim i mamy odpowiednio duze wydatki, ktore co roku rosna wraz z podwyzkami cen ale nie moja pensja-ostatnia podwyzka jaka otrzymalem miala miejsce ponad 3 lata temu. trzeba przyznac fakt ze wyplata jest regularnie wyplacana co miesiac i zawsze sie zgadza i ze jest to praca na umowe o prace a nie w oparciu o jakis wynalazek. tylko te dwie rzeczy mnie tu jeszcze trzymaja. jeszcze...!

Szcześliwy
@Ekspert na literce P(rofesjonalista) 26.10.2014 01:21

Uciekaj z tej firmy rodziny nie utrzymasz z Leroy Merlin co najwyżej zostaniesz bohaterem za utrzymanie rodziny za 1800 zł uwierz człowieku że można znaleźć lepsza pracę Ja też się bałem odejść a teraz mam prawie dwa razy tyle co tam i w końcu mogłem sobie pozwolić na samochód bo wcześniej nie było takiej opcji gdzie po opłaceniu wszystkiego zostawalo nam 500 zł na jedzenie plus 1000 od Pisu ale to chyba nie o to chodzi żeby Państwo pomagało to jest duża flustracja dla mezczyzny jak nie może ciężko pracując utrzymać domu.

ZAWIEDZIONY UWAGA!!!

Chciałbym ostrzec wybierających się tam do pracy - pracowałem tam 10 LAT zmarnowalem tam najlepsze lata swojego życia przez to że mydlono mi oczy o Awansie Wspólnocie Na porządku dziennym jest straszenie ze lepszej pracy nie ma w Krakowie i uwierzyłem bo to była moja 1 praca Nie wspomnę jak tam potrafią poniżać - poniewierać pracowników człowiek przygryzał tylko zęby widząc jak jakiś niedorozwój Tobą pomiata- przez te lata miałem kilkunastu kierowników i za każdym razem jakieś obiecanki - jako doświadczony zarabiałem 300 zł więcej od nowych a poźniej to sie prawie zrównało bo podnieśli stawki dla nowo zatrudnionych mam olbrzymi żal do tej firmy bo zmarnowała mi Tyle lat Na szczęście w końcu się zmobilizowałem i znalazłem pracę jako specjalista D.s sprzedaży w Duńskiej firmie Powiem wam byłem w szoku - w trakcie pracy można sobie pić kawę ,że można rozmawiać ze współpracownikami czy bez ograniczeń iść do toalety I nikt Cię nie kontroluje Mam robić wyniki i to jest najwazniejsze a w LM pomimo że byłem przez lata najlepszym sprzedawcą to i tak tego nie docenili. Dlatego UWAGA ludzie na tego pracodawce chyba że na rok i zwijać się z tej firmy.

Piotr
@ZAWIEDZIONY UWAGA!!! 18.03.2018 20:52

Taaa... najlepszy sprzedawca... niedorozwój to ty jesteś jak tyle lat siedzisz na jednym stanowisku i czekasz na awans

Była, ale to już przeszłość

Pracownicy którzy odchodzili wracali do kolegów "niszczonych" przez tą firmę, by dodać im odwagi do odejścia. Każdy kto odszedł nie żałuje, jeśli tacy są zachęcam do pochwalenia się pozytywną opinią. Kierownicy, którzy s.a.a po nogach przed dyrektorem posuwają się do działań pt: BRAK UTARGU, ŁAP KLIENTA NA ALEI - dosłownie. Dramat. Liczy się tylko utarg. Jeszcze do niedawna podsyłali tajemniczych klientów, którzy kontrolowali, czy z uśmiechem udającym twoje zadowolenie z pracy tam: - podejdziesz do klienta w czasie nie dłuższym niż 5 min, - obsłużysz spełniając chore punkty, - wepchniesz towar komplementarny, - zapytasz go na jaki dział jeszcze się wybiera, a najlepiej byś go tam odprowadził. Niejedni klienci zadowoleni z obsługi (podczas gdy ja podczas niedzielnej 10 godzinnej zmiany na nogach za urągającą pensję) dorzucali na koniec : "Jak pani/pan musi tutaj dobrze zarabiać, prawda że macie super zarobki, taka super obsługa, pewnie ze 4 tys" , co powodowało we mnie mdłości. Obraz super pracodawcy jaki budowany jest na krzywdzie i poniżeniu pracownika to zapewne obraz niejednego marketu. Poza tym przekazicielstwo i lizisiostwo tych co chcą polizać, by dostać podwyżkę. Każdy kto tego zaznał, wie o czym mówię. Po odejściu warto znaleźć chwilę, by to opisać.

Ewka
@Była, ale to już przeszłość 10.02.2018 18:38

Najgorsza to jest chyba Modlniczka z tych 3 sklepów w Krakowie kierownicy i kadra zarządzająca mający ludzi za nic a Sami nie reprezentują sobą nic zazwyczaj bez wykształcenia tylko z wyglądu chamskie burackie Paszcze

anonymous
@Ewka 11.02.2018 18:27

Dokładnie, mowa o Modlniczce. (usunięte przez administratora)

Alol
@Ewka 11.02.2018 18:27

Wiesz nie mogę sie z Toba zgodzić pracowałem tak dość dlugo,fakt praca jest nie łatwa ale uwazam ze kierownicy są tutaj dość ludzcy i bardzo Pro pracowniczy - Marcin ,Mariusz,Adam czy Aneta oni byli zawsze w porzadku

Też Pracowałam
@Alol 13.02.2018 16:37

haha bardzo w porządku pierwszy nie ma swojego zdania ale chyba najlepszy z nich 2 gi to bezwględny karierowicz gnebiacy ludzi, trzeci nie wytrzymał psychicznie i się zwolnił a 4 ta Kolejna karierowiczka ...

Malutka
@Też Pracowałam 13.02.2018 20:38

Prawdziwym Kierownikiem który się zwolnił był (usunięte przez administratora) nie takie (usunięte przez administratora)jak reszta kierowników lizusów człowiek z kulturą i klasa szanujący pracownika Ale KM woli kierowników z Mg Donalds KFC Tesco to dla nich odpowiedni poziom

Czyżyny

Nie pakujcie się ludzie w to (usunięte przez administratora) Mają dużo plusów, które zasłaniają Ci obiektywna ocenę sytuacji. Socjal, akcje i temu podobne. Firma może jest ok.Niestety nie przy tym dyrektorze i zastraszonej kadrze kierowników. Tam już dawno zapomnieli kto to człowiek i niszczą jednego po drugim. Liczy się tylko kasa. Zniszczą Cię psychicznie i fizycznie.

były

Doradca klienta robi wszystko co się nawinie pod rękę szczególnie LM Czyżyny a szczególnie nowi pracownicy którzy pracują pół roku a potem się ich zwalnia bez powodu albo z błahej przyczyny i za miesiąc przyjmuje się kilku nowych i tak w kółko. myślisz że porobisz, starasz się a i tak to wszystko gów... warte. Nie polecam LM Czyżyny - układziki i wyzysk.

Królak
@były 30.08.2017 19:49

Tam szefyje człowiek z liściem na głowie a on jedynie co potrafi to tylko zwalniać przez swoją karierę na pewno zwolnił kilkaset osób A to najłatwiejszy sposób. Tylko dobry manager nie zwalnia a i umie motywować pracowników. Centrali pasują tacy ludzie bez ambicji wykonujący rozkazy bez własnego zdania.

ciek

Mam pytanie i bardzo proszę kogoś o odpowiedz. Czy w Leroy-u doradcy klienta wypakowują towar na półki itd.? Mają też jakieś zadania na magazynie czy też zajmują się bezpośrednio tylko obsługą klientów?

Tom
@ciek 27.06.2017 19:20

Żartujesz sobie ? Towar na półki? Haha Musisz przyciągnąć z magazynu paleciakiem, rozładować, ładnie poukładać. Gdy brakuje to robisz zamówienia. Na niektórych działach idziesz na magazyn szukać towaru dla klienta ( tylko przy wybranych pozycjach), przyjmujesz zwroty wspólnie z punktem informacyjnym. Cały czas musisz być pod telefonem. Telefon ma pierwszeństwo przed klientem. Musisz ładnie przeprosić i lecieć po zwrot albo zajmować się telefoniczną obsługą klienta. Są jeszcze inne dziwne rzeczy ja to nazywam korporacyjnym bełkotem. Podsumowując jesteś "murarz , tynkarz , akrobata" Są działy że dodatkowo nadźwigasz się codziennie konkretnych ciężarów (budowlanka, drzewny i glazura dla pleców to masakra w długim terminie. W ostatnim czasie jest spora rotacja pracowników.

Leroy M
@Tom 21.11.2017 21:20

Dokładnie tak - nie ma ulg - kobiety też dużo dźwigają - szczególnie na cięższych działach. Musisz być siłaczem i osobą mocno sprawną fizycznie. Wchodzisz i schodzisz z drabiny dziesiątki razy - jak już jesteś na górze to masz telefon - że trzeba biegiem po zwrot od klienta.Jak masz wypadek przy pracy - to robią wszystko aby wina była po twojej stronie - co kończy się naganą z wpisem do akt. Tylko się narobisz - ale nie zarobisz. Nasłuchasz się za to jak wspaniałą firmą jest LM i że każdy pracownik jest po części współwłaścicielem (bo ma akcje) i że to prawie rodzina. Tylko że jedni w tej rodzinie nie są w stanie przeżyć ze tą śmieszną wypłatę. Znam osobę która po 6 latach pracy zarabia na rękę .... 1800 zł . Jak macie szansę starajcie się szukać innej roboty - dużo ludzi odchodzi i to doświadczonych - firma się tym nie przejmuje - przyjdzie nowy, założą mu zielona koszulkę - i będzie doradzał - oczywiście bez żadnego przeszkolenia. Kompetencje to ostatnia rzecz na jaką ta korporacja stawia.

Jożin z Bażin
@Leroy M 28.11.2017 19:27

Kobiety zapierdzielaja czasem ciężej od mężczyzn a nikogo tam nie obchodzą przepisy bhp ma byc zrobione a jak ktos się odezwie że to wbrew przepisom to za 2 dni dostanie nagane za cos innego a oni uwielbiaja w ten sposob zastraszać pracowników Których jest mało i zazwyczaj 1 osoba sama na zmianie pracuje ,żeby zaoszczędzić a klienci nie są pomocni Nieraz widziałem jak 2 byków się przyglądało jak dziewczyna im ładuje kilkudziesięcio kg kosiarkę a oni ręce w kieszeni żenada że firma na To pozwala....

Kraków Bonarka

Jeśli ktoś lubi pracować do godziny 12, 1 a czasami i 2 w nocy to jak najbardziej polecam sklep w bonarce. Spora rotacja pracowników wiec i łatwo się dostac. A zmiana o której pisze to tak zwana zmiana logistyczna... Teraz już nie wykłada się towaru jak sa klienci tylko po zamknięciu sklepu. Trwa to nierzadko i do 2 w nocy. Sporo doradców ma problemy z dostaniem się do domu.Fajnie prawda.

Napoleon
@Kraków Bonarka 17.03.2015 11:43

W Lm Modlniczce to norma rekord padł do prawie 4 tej a normalnie towaruje się do 2 w nocy to nie macie tak źle na bonarce zapraszam do nas

maro

byłem dzisiaj na rozmowie w Czyżynach, na początek zaproponowali 2400 brutto plus premia kwartalna o niewiadomej wielkości :). Na pytanie o ścieżkę kariery Pani kadrowa nie była w stanie udzielić konkretnej odpowiedzi. Podobnie z pytaniem o górną wartość w widełkach płacowych-" nie mogę Panu ujawnić". Jeżeli po rozmowie miałem jeszcze wątpliwości to po lekturze tych postów już nie mam- odpuszczam.

wolny
@maro 05.07.2016 20:37

Dobrze zrobiłeś. Pani kadrowa w Czyżynach to słodka ...... która świadectwa pracy nie umie wystawić!

były

Mogę z czystym sumieniem powiedzieć że zarabiam 2550 na rękę - odkąd mnie zwolnili z LM Czyżyny moja kariera nabrała rozpędu gdzie zarabiałem jakieś 2200 brutto na sklepie. PA

Gość.
@były 28.09.2017 22:31

No czyżyny to w ogóle do zaorania z tym chorym człowieczkiem u steru! Aż dziwne że jeszcze nie zamknięte.

Zostaw opinię o Leroy Merlin Sp. z o.o. - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leroy Merlin Sp. z o.o.