Essity Operations Poland Sp. z o.o.

Oława

NIP: 8951502768 REGON: 931062983 KRS: 0000086815

Essity Operations Poland Sp. z o.o.
2 179 6 1

Opinie o Essity Operations Poland Sp. z o.o.

Zwizakowiec

Cóż tu pisać, SCA Hygiene Products, kiedy w firmę inwestowano w latach 2007-2011, to był to zakład z aspiracjami. W tych latach szefem był zakładu w Oławie był Holender Marcel . Przez następne lata po zmianach na Włocha, później niby Francuza, a w tej chwila Polaczka to ręce opadają. Metamorfoza spowodowała, że na przestrzeni kilku lat powstało tyle klik, że dawno w żadnym zakładzie tak wielu nie widziałem. Słowa śp. Gen. Petelickiego BMW(mierny, bierny, ale wierny) bardziej aktualne niż nigdy wcześniej. Kolesiostwo wymienia się tylko stołkami, notorycznie. Dodam, że w wielu przypadkach bez stosownych kwalifikacji, języka itd. Istny cyrk Monty Paytona. Na każdym kroku, upomnienia, nagany, zwolnienia, brak podwyżek, zastraszenia, prześladowanie. Ktoś tam wcześniej wspomniał o związkach zawodowych. Związki Zawodowe powstały, coś tam działają. Rozpoczęto spór zbiorowy z pracodawcą, odbyto wiele rozmów, dyskusji, również z ekspertami bez jakiejkolwiek zmiany!!! Takiego betonu twardego - mocno zbrojonego, jak w SCA dawno nie widziałem. Po tych całych szopkach, podchodach, notorycznemu kłamaniu, zwolnił się nawet Przewodniczący Solidarności. Więc o czym tu mowa. Uznał, że jakakolwiek konstruktywna dyskusja z ludźmi takiego pokroju jest zbyteczny. Pracownicy śmiertelnie wystraszeni, a kapa bez szkół i kwalifikacji pną się w górę. Ludzie, którzy się edukują, rozwijają wiele lat klepią na tym samym stanowisku.... Nie ma o czym i o kim pisać. Zostało bardzo mało wartościowych ludzi, siedzą ci, któym SCA życie uratowało i ferajna kolesi i koleżanek do łupienia szmalu!!! Tyle w temacie...

Patryk
@Zwizakowiec 14.04.2017 10:35

Oooo... Ładnie się nam Pan przedstawił... Taka wiedza z historii zakładu, zapewne wiele lat pracy, czyli jak nie członek grupy "kolesiów", to grupy "tych, którym SCA życie uratowało".

Uczciwy
@Zwizakowiec 14.04.2017 10:35

Dodam ci chłopie do wiadomości że przewodniczącego związków zwolniono za nie przestrzeganie przepisów BHP! na kamerach widziałem jak mało by go wózek widłowy nie przejechał bo szedł w niedozwolonym miejscu! .Jeżeli ktoś nie zna prawdy to niech nie pisze z głowy głupot .

Związkowiec
@Uczciwy 07.05.2018 10:39

Byłeś w kadrach czy przewodniczący ci pokazał wypowiedzenie? Ja wypowiedzenie widziałem osobiście ale przygotowane przez pracownika w stosunku do pracodawcy. Nie pomawiaj nikogo bo wszystkie spekulacje tu zawarte można zweryfikować.

Elka
@Zwizakowiec 14.04.2017 10:35

Związkowiec, a to ty jesteś ten przewodniczący związkowy sfrustrowany? Weź się do roboty chłopie zamiast narzekania i ględzenia. Ludzie, którzy przychodzą, poznali inne firmy, niech się wypowiedzą. Ja jestem zadowolona,

on
@Elka 09.01.2019 21:56

Ludzie którzy odeszli też są zadowoleni :D

Ja
@Zwizakowiec 14.04.2017 10:35

Czytam to i nie wierzę, ze pracuje w tej samej firmie. Nie wiem, w jakim zespole pracujesz, ale skoro tak źle to może zmień. W każdej firmie można zrobić coś lepiej, ale u nas ja na niewiele moge narzekać, są dobre pieniądze z dodatkami, jak porównuje to ze znajomymi, ludzie są bardzo fajni, pomocni, pewnie zależy od zespołu .

Rafaella

Mam pytanie co teraz jest produkowane w zakładzie po zmianie nazwy na inną ?

on
@Rafaella 10.12.2018 11:02

Produkowani są wykwalifikowani pracownicy, który odchodzą. "Kuźnia talentów" Dalej pieluszki podkłady.

Zszokowany

Od dluzszego czasu przygladam sie temu wszystkiemu, przyjmujac sie w SCA kazdy na maszynie pracowal ze spokojem, na obecna chwile w essity sa okrojone sklady przez karierowiczow, ludzie w pospiechu pracuja, nie sa w stanie dopilnowac jakosci produktu co wiaze sie z tym ze ida wadliwe produkty do klienta, KONKURENCJA NAPEWNO WYLAPALA JUZ GLUPOTE KTORA WYMYSLILA GORA mam na mysli okrojenie zespolow na danej maszynie i czekaja na dobry moment, zaklad spada na samo dno z tego wzgedu ze niedawno dyrektor mowil o tym ze godzina przestoju bardzo duzo nas kosztuje a teraz zatrzymuja maszyny na cale dnie. Nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ale przykre jest patrzec jak karierowicze niszcza tak dobra marke. Jak bedzie tak dalej to w nadchodzacym roku trzeba bedzie zmienic prace , bo przyszlosc w tym zakladzie polegla, na nic nie maja pieniedzy, nie inwestuja w pracownikow, czekac tylko kiedy zaczna robic walki z wyplatami, plakac sie chce ze ktos taka historie niszczy i co gorsza, robia to POLACY :(

on
@Zszokowany 27.10.2018 20:49

Decyzja o odejściu jak widzę była, bardzo słuszną decyzją. Nic się nie polepsza, jest tylko gorzej ...

Szukasz pracy?

Lucek

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Kiedyś dobra firma, fajny zespół i przyjemna atmosfera. Teraz kompletne dno, cięcia redukcje, zwalnianie, kablowanie, redukcje osobowe, gorsze surowce itd. Dla karierowiczów od wielu lat bezkrólewie do nabijania kabzy, pseudowanasów, kolesiostwo, kumoterstwo, i strzelanie z ucha, dla pozostałych praca, praca i ciągłe zmiany, jak w amoku i prywaciarza. Firma za pośrednictwem polaczków zwanych "karierowiczami" żleciała na psy. Brak jakichkolwiek standardów, uczciwości i szacunku wpisany w wartości koncernu SCA. Wymieniać tych łobuzów koniecznie, ustalać i przyznawać gigantyczne kary za doprowadzenie zakładu i ludzi do obrzydzenia i ciągłej absencji.

Joanna
@Lucek 25.10.2018 20:38

Proszę Cię byś napisał więcej o warunkach zatrudnienia w Essity Operations Poland. Czy można liczyć w tym miejscu na stabilną pracę w oparciu o umowę na czas nieokreślony? Dla wielu osób jest to bardzo ważny wyznacznik, który bywa decydujący przy wyborze miejsca zatrudnienia. Taka informacja byłaby dla nich cenna.

Joanna

Na portalu z ofertami pracy znalazłam trzy zamieszczone przez Essity Operations Poland. Firma prowadzi rekrutację na następujące stanowiska: Specjalista ds. logistyki Dyspozytor Technik Utrzymania Ruchu Czy ktoś z Was wie jak konkretnie wyglądają realia na tych posadach? Jeżeli tak, to proszę Was o informację. Będzie to cenna wskazówka dla osób, które chciałyby spróbować swoich sił w bieżącej rekrutacji.

on

Specjaliści nie są doceniani, nawet po kilku latach pracy zarabiają porównywalnie tyle co operatorzy maszyn produkcyjnych. Szkolenia na rozwój pracownika to głównie 1 - 2 rok pracy. Później zastój, najlepiej wtedy zmienić pracę . 5 lat pracy z wyższym wykształceniem jako specjalista - 4000 netto.

Joanna

@Żu żu proszę Cię byś pamiętał, że wypowiadając się na forum, należy zachowywać szacunek do innych osób. Serwis służy do wymiany informacji o pracodawcach, a nie pracownikach. Jeżeli jesteś zatrudniony w Essity Operations Poland, to napisz nam jaka jest Twoja opinia o warunkach zatrudnienia i czy jesteś zadowolony z pracy. Taki wpis będzie pomocny dla zainteresowanych użytkowników. @Ja czy w firmie jest duża rotacja pracowników? Często się zdarza, że ktoś przechodzi z zatrudnienia przez pośrednika na zatrudnienie bezpośrednio w Essity Operations Poland?

Troll z pasją

Chcesz awansować, to na wszystko się zgadzaj, potakuj, "nawijaj makaron na uszy" oraz wazelinuj. No i zastanów się jak odpowiadasz na każde pytanie zadane przez przełożonego, aby nie poczuł się urażony.

Kriss

Czytam wasze wypowiedzi to słabo mi się robi.Chcecie zarobić 3,500pln to zapraszam do Ronala(Jelcz-Laskowice) i zobaczycie co to jest ciężka praca w (usunięte przez administratora) i bez szacunku do pracownika.!!!!

Ja

Atmosfera zrąbana ludzie zawistni złośliwi czychający tylko na twoje potknięcie. Tyle się tam mówi o szacunku i kulturze a wiele ludzi na stanowisku przechodzi koło pakowaczek jakby były niewidzialne. Pracujesz przez pośrednika jesteś nikim przejdziesz pod zakład jesteś kimś nie ważne że jesteś tą samą osobą. Pierwszy raz się spotkałam z takim zakładem gdzie wy zyskują ludzi przez pośrednika nawet po 3 lata dobrze że zmieniło się prawo i mogą wyzyskiwać tylko 18 mc

Robi

Po drugiej stronie jest inna firma produkująca opakowania , kiedyś ten zakład należał do SCA teraz to jest Smith , wiem że zatrudniają nowych pracowników. To jest super zakład bardzo fajna atmosfera i dobre zarobki dużo wyższe niż tutaj. Ja tam uciekłem i nie żałuję !!!

Smith
@Robi 30.08.2016 11:09

Ta po drugiej stronie jest po takich samych pieniądzach

Proctle
@Robi 30.08.2016 11:09

Jak mozesz powiedziec ze jest lepiej, podaj chociaz jeden przyklad lepszy od sca ? Chociazby czy zadbaja tak o temperature otoczenia, przy maszynie w sca jest 23-27 stopni w duzy upal a na tekturnicy ile ? Same ryfle wydajce z siebie do 120 stopni a gdzie jeszcze kolejna sklejarka plus double facer ktory posiada potezne stoly grzewcze. Pracowalem na lini bhs wiec wiem co oznacza praca na tekturnicy . Piszesz bzdury albo jestes szują która piszę same farmazony

Robi
@Proctle 23.08.2018 00:54

Pewnie że napiszę Ci plusy bo akurat pracuje na tekturnicy. Maszyna została wymieniona na nową 2 lata temu i jest najnowocześniejsza w Europie. Na ryflach sa kabiny które odbierają ciepło, oczywiście na hali w lato jest upał ale w kabinie tekturnicy jest klima. Zarabiam bez nadgodzin 5600-5800 i pracuję od pn do pt. a w weekend jestem z rodziną a nie stoję i robię pieluchomajtki :), pozdrawiam Cię

Joanna

@Proctle muszę Cię poprosić, abyś nie obrażał w swoich wypowiedziach współrozmówców. Rozumiem, że masz inne zdanie, ale to nie znaczy, że możesz zwracać się w ten sposób do użytkownika @Robi. Dbajmy wspólnie o to, aby poziom dyskusji był wysoki, a komentarze pomocne dla innych użytkowników, w podejmowaniu decyzji dotyczących ich kariery zawodowej.

Produkcja

Jakie są obecnie stawki na produkcji na wejście dla nowego pracownika ? mam rower nie potrzebuję autobusu interesuje mnie kasa jaka na wejście i czy jest / jaka wysokość premii

Marek

Czy tak dobrze się pracuje, że rzadko tu zaglądacie? Szkoda bo szukam pracy i oceny pracowników są pomocne.

Joanna

@Oceniacz, posiadasz jakieś doświadczenia związane z pracą w firmie Essity Operations Poland? Jeżeli tak to czy mógłbyś napisać coś na temat warunków pracy jakie oferuje pracodawca? Jak ocenisz atmosferę panującą pomiędzy kadrą pracowniczą na stanowisku, które zajmujesz bądź zajmowałeś? Napisz proszę coś na ten temat. @Gggggg, jesteś już po rozmowie rekrutacyjnej do pracy na stanowisku operatora linii produkcyjnej w firmie Essity Operations Poland? Podziel się z nami tym jak przebiegła rozmowa i jaki jest jej wynik.

zawisza

Czy jest dojazd pracowniczy z Strzelina!

Gggggg
@zawisza 17.06.2016 16:55

Będzie lipcu dojaz z Strzelina. Jutro jadę na rozmowę o pracę w Essity. Jako Operator lini produkcjnej

Arek

To świadczy, że firma nie wymaga od pracowników!!

Grzesiek

Konkurencja mocno inspiruje do pisania?

Login
@Grzesiek 09.06.2018 18:26

Nie tylko przełożeni i bałagan panujący w firmieEssity są inspirujące :)

Oceniacz

Firma może nie jest idealna ale w stosunku do pracowników też jest dużo zastrzeżeń!

Joanna

Aktywność wątku nieco przygasła w ostatnim czasie. @Były pracownik, jakie były plusy pracy w ESSITY OPERATIONS POLAND? Może ktoś jeszcze chciałaby podzielić się swoją opinią? Czy firma ta zwiększa obecnie zatrudnienie?

Robek
@Joanna 11.04.2018 17:09

Aktywność wątku spada bo nowi pracownicy z Ukrainy nie potrafią pisać po polsku

Joanna

@byly, sądząc po Twoim nicku, prawdopodobnie już nie pracujesz w tej firmie. Czy w czasie swojej pracy dostrzegłeś oprócz wymienionych wad jakieś zalety firmy? Jak postrzegacie pakiet benefitów, który oferuje ESSITY OPERATIONS POLAND ? W ogłoszeniach rekrutacyjnych, zamieszczonych na portalach ogłoszeniowych, widnieje informacja na temat między innymi dofinansowania do dojazdów do pracy, dodatkową opiekę medyczną lub dodatek za pracę zmianową. Zapraszam do komentowania.

byly

Firma źle zarządzana.,, kolesiostwo, karierowicze, ukraincow coraz wiecej

Administrator

Posiadacie jakieś informacje związane z ESSITY OPERATIONS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ? Dajcie znać, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Wasza opinia może okazać się bardzo cenna.

Byly

Jak tam teraz jest? Cos wiecej?

Były pracownik
@Byly 30.01.2018 11:22

Ta sama (usunięte przez administratora) co wcześniej. Wprowadzili kilka trików marketingowych, jak kolacja z dyrektorem, na którą często pracownicy przychodzą w ubraniu roboczym- KPINA i wstyd. Powiem tak, starego pracownika już ciężko w balona zrobić, choć i tacy z pasją się trafiają Teraz znaleźli nowych (usunięte przez administratora) na pokazówkę, głownie ze wsi. Ta pseudo-kadra "kierowników -innymi słowy dzieci w majtkach" musi ulec niewątpliwie dokumentnej wymianie, niektórzy powinni zupełnie opuścić struktury SCA, ci ludzie na przestrzeni wielu lat zrobili więcej złego niż dobrego, za ich pośrednictwem wielu przydatnych, wartościowych i ambitnych pracowników odeszło i bronią się rękoma i nogami przed ich powrotem. Bo wielkich bataliach, bojach, sporach, zwolnieniach, wypłakali "parę złotych", teraz naganiacze szukają, aby zredukować obsady na maszynie. Trzeba odbić podwyżki w na koniec 2017 roku. Bez gruntownej przebudowy zarządzania i kadry managerskich nie nastąpią żadne zauważalne zmiany. (usunięte przez administratora)

Tymon

Jak ktoś chce się do czegoś przyczepić to zawsze mu się to uda

Robek

atmosfera jest taka jak w olawie, taka sama jak na miesicie. jakie ludzie tu mieszkaja takie tu pracuja. ja tam jestem zadowolony bo 12 zl to przyzwoita stawka. po co mnie wiecej.

Troll z pasją

Potwierdzam. Aby zostać Inżynierem Procesu nie trzeba koniecznie spełniać wymagań przedstawionych w treści ogłoszeń o pracę, cytuję: wykształcenie wyższe techniczne, dobra znajomość języka angielskiego. Wystarczają często: (usunięte przez administratora)

Kamil&Klim
@Troll z pasją 08.10.2017 13:43

Mam pytanie odnośnie ostatniego ogłoszenia o pracę w pracuj,pl. Jaki klimat tam panuje ? Czy współpraca jest na przyzwoitym poziomie ? Relacje szef - pracownik znośne ? SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget często wystawia ogłoszenia na Pracownik Produkcji co świadczy o dużej rotacji , zastanawiam się czym jest spowodowana ? Czy dobry specjalista operator może liczyć tam po okresie próbnym na 4000 PLN netto - ewentualnie z jaką ilością nadgodzin ?,,,,,

Tomek
@Kamil&Klim 03.12.2017 18:38

Tak cały czas ludzie do pracy są potrzebni bo nikt tu nie chce pracować i się zwalniają. Zakład działa jak w pożarze cały czas jakieś zmiany , nic normalnie nie funkcjonuje. Atmosfera to zalezy od działu i ludzi ale generalnie różowo nie jest. Praca w systemie 4 brygadowym więc masz zarwane soboty i niedziele i nic za to dodatkowo kasy nie ma. Masz jakis wolny dzien w tygodniu. 4000 to zarobisz ale za kwartał a nie miesiac. Wynagrodzenia ok12-13 brutto plus premia 10%.

ffff

o kurde co ja tu czytam....a ja juz podpisalem wstepna umowe...

Troll z Pasją

Karzą nam zapoznać się z tzw. Polityką Etyki i się podpisać, a tu taki numer, cytat z mediów: "Zakończono postępowanie antymonopolowe w sprawie porozumienia ograniczającego konkurencję na rynku materiałów higienicznych dla HoReCa i sektora spożywczego. Zgodnie z decyzją prezesa UOKiK na firmy biorące udział w zmowie nałożono kary pieniężne. Najwyższe kary – ponad 1 mln zł – otrzymały spółki SCA Hygiene Products i SCA Hygiene" No to juz po podwyżkach i.t.p.

Dżoena

Zgadzam się. Tak to niestety teraz wygląda. Pod wodzą polskiego dyrektora frustracja wśród pracowników rośnie. Inwestuje się w zakład, ale nie w ludzi. Natomiast szanse na wynegocjonowanie dobrej stawki mają nowi pracownicy z doświadczeniem na produkcji i wykształceniem technicznym, ponieważ brakuje ludzi, a nowe maszyny przyjeżdżają. Mimo dużego szumu nt. podwyżek, nic nie zostało zrobione, bo (usunięte przez administratora) twierdzi, że podwyżki ludziom nie są potrzebne. Jednak atmosfera na liniach nie jest zła- zależy od kierownika i brygadzisty, ale jak tak dalej będzie to ta atmosfera się zdecydowanie pogorszy.

Joanna

@Pracownik - a czy pracodawca zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnego ubezpieczenia medycznego? Jak oceniasz atmosferę w firmie? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Zostaw opinię o Essity Operations Poland Sp. z o.o. - Oława

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Essity Operations Poland Sp. z o.o.