STEICO Sp. z o.o.
2 149 6 1

Opinie o STEICO Sp. z o.o.

Zuza

STEICO to świetna firma: dofinansowanie do dojazdów do pracy, bądź darmowy transport, 13 pensja, oprócz podstawy wynagrodzenia, szereg dodatków do wynagrodzenia, min. premia frekwencyjna, bony na święta, wczasy pod gruszą, kasa zapomogowo-pożyczkowa , ubezpieczenie grupowe, wyjazdy dla Pracowników oraz ich dzieci, odpłatny system poleceń pracowniczych. Pracować trzeba jak wszędzie - nie ma nic za darmo. Polecam bardzo to jeden z solidniejszych Pracodawców w okolicy.

Pracownik

Ta firma to dno totalne jeśli chodzi o kierownictwo. Masz chorobowe to krzywi mordę kierownik bo pewnie symulujesz, chorym być nie można. Mój uważa się za Pana, zero rozmów i zrozumienia. Są inni kierownicy dla pracowników a nie przeciwko nim i nie oceniam wszystkich jedna miarą.Ale ta młoda kadra do wymiany. Ma się ciepła posadke to się jej pilnuje i w (usunięte przez administratora) cała reszta. Zgłaszasz problem do kierownika i zero odzewu. Porażka,!! "Warunki na produkcji masakryczne.. System zmianowy jeszcze gorszy, każdy chodzi inaczej. Atmosfera okropna, każdy (usunięte przez administratora) musisz uważać co i z kim oraz jak. Teraz jeszcze te durne kamizelki, mądry Polak po szkodzie.Pensja 13 o ile będzie oczywiście pomniejszona o czas chorobowego!! "nie masz,, setek,,,, ud,, wypłata na waciki!!!

Zuza
@Pracownik 13.11.2018 16:52

Zacznijmy od tego, że 13 pensja to dobrowolna decyzja Pracodawcy - nie obowiązek . Wskaż proszę innego Pracodawcę w okolicy z branży produkcyjnej, który wypłaca Pracownikom 13 pensje-nie znasz takiego? Ja również. Skoro jest to forma nagrody dla Pracowników to oczywistym jest, że chorobowe w tej kwestii jest brane pod uwagę, skoro zdecydowanie jest nadużywane i uważam to za sprawiedliwą formę co do pozostałych Pracowników. Skoro jest tak źle zawsze możesz iść do inne firmy, która zatrudnia prze agencje tymczasowe za o wiele mniejsze pieniądze, a o dodatkach typu 13 pensja możesz pomarzyć. Zawsze masz wybór , a zamiast siedzieć i wylewać żale na forum zastanów się co sobą reprezentujesz jako Pracownik i co w zamian możesz zaoferować dobremu Pracodawcy.

bruno

Jestem po rozmowie w steico w sprawie pracy . Ok 2800 na rękę w tym 20% premii max .Mam pytanie do pracowników ile tej premii jest średnio wypracowywane i od czego one są zależne?

Arnold Boczek
@bruno 08.02.2019 13:40

Niedziw się że tyle dostaniesz jak dostaniesz 2200 z priorytetów na 4 brygadowce to huk. Wiem to bo robiłem tam i dolicz premie jak wyrobisz 40nadgodzin to koło 3000 się zakręci a tak nici

Arnold Boczek
@bruno 08.02.2019 13:40

Niedziw się że tyle dostaniesz jak dostaniesz 2200 z priorytetów na 4 brygadowce to huk. Wiem to bo robiłem tam i dolicz premie jak wyrobisz 40nadgodzin to koło 3000 się zakręci a tak nici

dvxb ic bhiw

A ten cały z SS Ma#taj nadal pracuje???Dla tego typa człowiek NIE znaczy nic

Marta
@dvxb ic bhiw 28.12.2018 15:23

Takie rzeczy nie powinny stanowić tu przedmiotu rozważań. Myślę, że zdajesz sobie sprawę z tego, iż na tym forum skupiamy się raczej na nieco innych aspektach. Z całą pewnością jesteś zatrudniony w STEICO, a więc dużo wiesz na temat tego pracodawcy. Firma ta - jak wiadomo - zajmuje się produkcją i sprzedażą ekologicznych materiałów budowlanych z surowców odnawialnych. I związku z tym chciałam zapytać, czy osoby bez żadnego doświadczenia mają szansę na pracę w takiej branży? Proszę Cię o merytoryczną odpowiedź.

Lili
@Marta 21.01.2019 13:39

Ekologicznych? Śmiechu warte co Pani pisze.

Marta
@Lili 30.01.2019 09:26

Masz inny pogląd na produkty oferowane przez firmę STEICO? Czy może Twoje obiekcje dotyczą zupełnie innych aspektów związanych z tym miejscem pracy? Zachęcam, byś rozwinął swój wpis. W takiej formie niestety niewiele wnosi do dyskusji na temat tego pracodawcy. Od siebie dodam, że produkty oferowane przez firmę umożliwiają wykonanie profesjonalnych energooszczędnych budynków ze względu na łączenie specjalnych drewnianych konstrukcji z ekologicznymi materiałami izolacyjnymi. Wracając jednak do meritum wątku, chciałabym, abyś powiedział, czy pracownicy otrzymują jakieś zniżki na oferowane przez firmę produkty, lub innego rodzaju dodatki związane z tego rodzaju branżą?

Wiktor
Zweryfikowany użytkownik

Dużo mówi się w tej firmie o dodatkach powiem tak nie powinno być tak że tym którzy nie chodzą na zmiany podnosi się podstawy bo oni nie mają dodatków jesli chcą dodatki to zapraszm do pracy 7 dni w tygodniu i wszystkie święta te dodatki właśnie za to są i dlatego zmianowi mają zanizone podstawy to jest chore a co do dni UD to nie wydaje mi się ze to jest w porządku że zawsze są w święta jak to i tak jest nasz dzień wolny w roku pracujesz trzy miesiące wiecej niż ranna zmiana wiec lepiej chodzić tylko ma ranne zmiany od poniedziałku do piatku bo na to samo wychodzi dostaniesz większą podstawe i kasa się zgadza ci z rannych zmian to święte krowy w ogóle nie szanuje się tego że człowiek non stop chodzi do pracy tym z rannych zmian się dodaje bo oni biedni nie mają dodatków parodia

Opara

Generalnie nie polecam pracy w tym zakładzie osobom młodym, przykładowo po szkole. Osoby które nie mają przysłowiowo co do garnka włożyć lub kupę kredytów na karku mogą się skusić, bo co innego im pozostało? Tak to się ciągnie latami, masa stałych pracowników z nastawieniem ''a gdzie ja pójdę w tym wieku'' z resztą tych młodszych którzy muszą być ulegli i posłuszni. Pracowałem tu rok czasu, w tym trzy miesiące w systemie bez praktycznie dnia wolnego w miesiącu(bo chyba ciężko nazwać wolnym, dzień w który wraca się z nocki) Jak to wygląda w praktyce? 30 dni robocze wyjęte z życiorysu w tym soboty/niedziele itp są warte jakieś dwa i pół tysiąca zł na rękę. Tak z nadgodzinami w formie dwunastek. Przychodzisz na siódmą do piętnastej- teoretycznie. Praktycznie mistrz przychodzi pięć po dwunastej i wymusza na tobie zostanie do godziny 19, to nic że wziąłeś z sobą przykładowo dwie kanapki i cały dzień rypiesz głodny. Przerwa? przy mojej maszynie jadło się na stanowisku, jedynie przerwy to dla palących na fajka. Wracając, przychodzisz do domu po godzinie 19, na drugi dzień masz na piętnastą do 23, ale mistrz przyjdzie postęka posapie że nie ma ludzi i co on biedny ma zrobić, przecież sam nie zostanie dłużej. I rypiesz znowu jak idiota od 15 do 3 w nocy, mimo że idąc do pracy jesteś przekonany że po dwunastce dzień wcześniej w końcu osiem godzin... Chyba że masz ojca technologa czy innego biurowego ;) Wtedy to nawet z brakiem doświadczenia czy jakiejkolwiek szkoły od razu awansujesz na zieloną kurtkę i nocki spędzasz śpiąc ;)

Arnold Boczek
@Opara 16.12.2018 23:39

popieram to ja pracowalem tak przez 5 lat prawie nikt ci nie pomógł a mistrzowie jak sie nie zgodziłes zostac to na tobie psy wieszali albo jak mieli jakis swoich pupilków upatrzonych to im nic nie mowili.

Ja

Jako były pracownik tego zakładu nie mogę wystawić dobrej opinii. Pracowałem około dwóch lat w tym zakładzie. Wiele by opowiadać co w tym zakładzie trzeba zmienić. Największy problem to brak poszanowania pracownika. Bardzo niskie pensje, nie jasny system premii, system pracy, który fizycznie i psychicznie wykańcza człowieka - w święta trzeba pracować, brak czasu dla rodziny, dzieci - sporo nadgodzin na które musisz przyjść, bo Ci każą. Zakład funkcjonuje jakby mentalnie zatrzymał się w czasach PRL - głównie chodzi o brygadzistów, majstrów. Większość pracowników traktuje się jak zwykłych "robali" za grosze. Zakład nawet ściągnął Ukraińców, bo większość ludzi z Czarnkowa i okolic po prostu nie chce tam pracować (czyt. Kołchoz). Brak możliwości rozwoju zawodowego. Straciłem sporo nerwów, emocji, sił w tym zakładzie i nigdy tego nie zapomnę. Dopiero jak człowiek się zwolnił to poczuł wolność. Nie polecam nikomu tego zakładu. Kwestia czasu, a zakład będzie miał więcej taniej siły roboczej ze Wschodu (nie tylko Ukraińcy) niż Polaków. Problem w tym, że pracownicy ze wschodu głównie lądowali na miotle lub pomagali w prostych czynnościach za wcale nie mniejsze pieniądze niż my. Dla kierownictwa liczą się tony, które wyrobisz i to, że ciąg ma chodzić 24/7. Na większości działów niestety tak jest - LDF, P3/P4 itd. Także jeżeli ktoś się zastanawia nad podjęciem pracy w Steico to ostrzegam - nie warto.

Arnold Boczek
@Ja 01.12.2018 15:51

świeta prawda:) pozdrawiam

Zygmunt III Waza
@Ja 01.12.2018 15:51

Kiedyś w Steico ludzie i atmosfera była inna. Teraz to jest (usunięte przez administratora). A co najgorsze to ten (usunięte przez administratora) na ciagach, pył, smród, gorączki.. Można by wymieniac...

Arnold Boczek

Chciałybym sie podzielić moja opinia z formy z steico pracowalem 5 lat jak wół roboczy ogarniałem 3 maszyny w tym 3 ciagi jak jechaly sam na dwa ciagi zostawałem z pomoca jednego wózkowego.wiec takie mam podziekowanie za tyle lat pracy ze nie chca zrozumiec mnie ze nie odpowiada mnie placa i ciagle latanie za tonami nikt na to nie zwraca uwagi.tylko tony i nadgonianie pracy. Nikt na ciebie nie patrzy wszyscy sie martwia o swój stołek mistrz i brygadzista.Na nikogo nie zwracaja uwagi mysla sami o swoich sytuacjach.Jak maja dać podwyżki to mowia że są wstrzymane. taki zaklad nikt nikogo nie wymienia ludzie jedza w kurzu i chemi rakotwórczej. Wiec ludzie do was pytanie czy chcecie pracowac w takich warunkach. bo ja zaryzykowałem i dobrze na tym wyszłem po tej menczarni w tej pracy.Moja opina wstawia wielki minus. To samsung szanuje ludzi i wie jak to poprawic.

Marta
@Arnold Boczek 20.11.2018 17:04

Czy na pewno w firmie dzieje się aż tak źle? Wspomniałeś, że pracowałeś tam 5 lat. To dość długi okres czasu i chyba nie zdecydowałbyś się na pracę w miejscu, w którym, jak twierdzisz, panują takie warunki?

Arnold Boczek
@Marta 22.11.2018 13:17

No tak byś się nie zdecydował na taką pracę z takimi ludźmi co nie wiedzą jak się do czegoś przyłożyć by człowieka zatrzymać. A nie tylko jak chcecie to idźcie. Brak warunków dalszego awansu i na tym się kończy

Marta
@Arnold Boczek 30.11.2018 15:24

Czy aby na pewno nikt nie może otrzymać awansu? Nikomu się to dotąd nie udało mimo sumiennie wykonywanej pracy? Może jednak istnieje szansa, aby pracownik został doceniony? Jak myślisz?

Arnold Boczek
@Marta 03.12.2018 14:15

Nikt nie docenia starszych pracowników patrza by (usunięte przez administratora) czlowiekowi objebac. Jak sie ma plecy awans jest

Komentator

Pracuje od 3 lat na produkcji. Zarobki mierne, premie zabierają z błahych powodów, naprawdę. Brygadziści i mistrzowie w większości są na stanowisku za wchodzenie w tyłek, nie wszyscy oczywiście, ale większość. Od początku masz przyklejoną łatkę kreatyna, debila itp, więc albo udowodnisz, że tak nie jest, albo dasz sobą pomiatac, albo się zwolnisz, albo oni Ciebie. Tylu różnych ludzi to nigdzie nie spotkasz, cała paleta kategorii dlatego lepiej za dużo nie mówić. Urlop? Prosić się trzeba żeby jeden dzień wolnego dostać i na dodatek musisz załatwić sobie żeby ten, którego zmieniasz został dłużej, a ten który Ciebie zmienia, przyszedł wcześniej. Podwyżka? Zapomnij. A nawet jak jakimś cudem dostaniesz to koledzy ze zmiany Cię psychicznie zjedzą z zazdrości. Jesteś bystry? Wszystkiego uczysz się bez żadnych problemów? Masz obcykana maszynę jak nikt i możesz sobie spokojnie posiedzieć ? To jesteś nierobem. Mógłbym tak wymieniać bez końca ale po co? Idźcie, zobaczcie co się tam dzieje. Serdecznie pozdrawiam "przemiłe" Panie w kadrach u, których zanim cokolwiek załatwisz , zostaniesz poniżony słownie. Czy to zaświadczenie, czy karta, czy podpisanie czegokolwiek, nie ważne.

arnold boczek
@Komentator 13.07.2018 09:35

świetę słowa to co pan /pani mówi wszystko obiecuja i nic nie daja a ma byc lepiej.jak ma byc jak coraz to wiecej towaru ma byc robione bo tony?? jakim kosztem ludzi których coraz mniej jest i uciekają trzeba sie 2 razy zastanowić czy ta pracę wybrać i iść dalej proponuja podwyzki i cyk ucieka rozmowa dadza umowe na stałe by ludzie nic nie dostali wiecej.

Marta

@Chinczyk, czy pracujesz aktualnie w STEICO? Możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków pracy w firmie? Czekamy na Twoją opinię. Pamiętaj by w swoim komentarzu zawrzeć takie informacje, które będą w stanie pomóc potencjalnym kandydatom dowiedzieć się ważnych rzeczy na temat warunków zatrudnienia, atmosfery czy benefitów pozapłacowych w STEICO.

Komentator

Kontynuując.... Brak poszanowania dla pracownika na porządku dziennym. Jeden dział, 3 kierowników. Właściwie niewiadomo po co. Weźmiesz urlop to za kare jesteś 1 w kolejce do odesłania na inny dział w ramach kary ( na innym dziale najczęściej dostaje się jakaś gówniana robotę). Urlop oczywiście na żądanie bo inaczej się nie da. Przerwy brak, zapieprzasz z kanapką w zębach po maszynie. O tym, że jest potrzeba żebyś został dłużej 4 godziny zostajesz informowany na chwilę przed końcem zmiany. Odmówisz bo Ci nie pasuje, tak zwyczajnie? Będą tego konsekwencje. Nawet z rękawiczkami problem. Jedna para na tydzień, minimum tydzień. Kupa syfu w powietrzu, śmierdzące kleje. Po 8 godzinach oczy szczypią , płuca bolą ale oficjalnie pracujesz w sterowce i tam jest mierzony poziom zapylenia i hałasu, czyli warunków szkodliwych nie ma. Cdn...

Chinczyk
@Komentator 18.09.2018 18:28

Chiny Europy

Anonin

Nie polecam. Idziesz do plac załatwić zaświadczenie o zarobkach. Umawia się na konkretny dzień, zaświadczenia i tak nie ma. Przyjeżdżasz w dzień wolny, robisz km, a i tak okazuje się że nie zeobione

Anonim
@Anonin 14.05.2018 14:43

Byłam też po zaświadczenie o zarobkach - rano drzwi zamknięte, myślę może wyjechały, po południu jestem z powrotem drzwi zamknięte. Co to za biuro nie do pracownika to dla samych siebie. Kpina.

Zzzz
@Anonin 14.05.2018 14:43

Śmiechu warte te płace. Ciągle problem po zaświadczenie to trzeba się zgłosić tydzień prędzej że się chce a szanowne Panie i tak zapomną że miały dla Ciebie to zrobić i wychodzisz na debila przed innymi bo nie miały czasu. Te Panie nie są chyba dla pracowników tylko od spijania kawki. Porażka poprostu porażka.

Jojo

Praca jak praca zarobki nie powalaja brak ludzi duzo nadgodzin zaklad stale sie rozwija daje mozliwosci rozwoju zawodowego

Aaa
@Jojo 03.09.2018 10:08

Na jakie zarobki można liczyć na początku?

Bart....

Zarobki kiepskie. Atmoswera kiepska. Jak masz znajomości to zarobisz a tak ganiają cię z kąta w kąt robisz wszystko i nadomiar tego dostajesz po tyłku. A zapomnij o urlopie brak zmieników chcesz urlop odpowiedz kierownika załatw sobie zmienika albo sam ustal zmiany przy dłuszym urlopie zero organizacji ale ma być zrobione. Nie warto stres nerwy. Brak kontroli nad kierownikami brygadzistami mistrzami czują się bogami i robią co chcą. Masz znajomości to zostajesz brygadzistą mistrzem a jak nie trudno się mówi umiejętności ci nie pomogą.

Aaa
@Bart.... 24.08.2018 18:58

Dziękuje. Nie ma sensu w takim razie. Pozdrawiam

Bart....

Zastanawiacie się dla czego w firmie Steico brakuje ludzi z kad te negatywne opinie odpowiedz jest prosta pieniądze kierownicy brygadziści mistrzowie za nich się weżcie rozbijcie te kliki to i ludzie będą. Na dzień dzisiejszy odradzam peacę na produkcji.

Maniek.
@Bart.... 24.08.2018 19:19

Potwierdzam. Więcej jest ludzi umysłowych niż fizycznych, brygadziści zamiast pracować chowają się po stołówkach. Potrafią stać i się śmiać z pracownika który sam się męczy w dannej czyności niż podejść i pomóc. Jest to przykry widok ale prawdziwy.

Marta

@Aaa, czy jesteś zainteresowany pracą w STEICO? Jeśli tak jakie masz oczekiwania co przyszłej współpracy? Jak rozumiem planujesz podjąć zatrudnienie na opisanym stanowisku? A może już złożyłeś swoje CV? Czekamy na informacje i oczywiście trzymamy za Ciebie kciuki.

Aaa
@Marta 20.08.2018 19:34

Interesuje mnie atmosfera w firmie, zarobki oraz możliwość rozwoju. Pozdrawiam

Aaa

Witam. Czy może ktoś napisać jaka atmosfera panuje w tej firmie? Na jakie zarobki może liczyć nowy pracownik produkcji. Pozdrawiam

Marta

@Gosia, na pewno znajdzie się wiele osób, które posłucha Twojej rady. Niemniej jednak opinie wystawione na portalu zdecydowanie ułatwiają kwestie podjęcia decyzji o aplikowaniu bądź nieaplikowaniu do danej firmy. Warto posiłkować się opiniami by mieć pewien ogólny obraz firmy. Oczywiście opinie są tylko sugestie i to także należy mieć na uwadze. @Komentator, gdybym pracowała w firmie, nie musiałabym pytać o warunki pracy w tym miejscu. Zadaje dużo pytań i czytam wszystkie opinie. Miej proszę na uwadze, że fakt iż moje pytania się powtarzają nie świadczy o mojej ignorancji względem napisanych już opinii. Wielu użytkowników piszę opinie, które zamiast faktów są przesycone emocjami. A jak wiadomo emocje nie pomagają w obiektywnej ocenie. Jedna osoba może wypowiedzieć się subiektywnie, inna obiektywnie - trzecia z kolei zachowa neutralność. Nawet w pytaniu o możliwości rozwoju czy benefity - a więc aspekty o których jednoznacznie można stwierdzić czy firma je oferuje czy też nie, pojawiają się różne odpowiedzi. Moje pytania nie mają na celu nikogo urazić a jedynie pomóc osobom, które chcą uzyskać merytoryczną wiedzę na temat pracy. Jeśli chcesz by Twoja opinia przysłużyła się innym użytkownikom - podziel się z nami istotnymi aspektami dotyczącymi pracy w firmie.

Marta

@stercore Steico co masz na myśli mówiąc obóz koncentracyjny? Bardzo poważne oskarżenie. Chciałbyś powiedzieć coś więcej na temat swoich doświadczeń z firmą STEICO? Czy ktoś uważa tak samo jak @stercore Steico? Zweryfikowanie różnych opinii o pracy w STEICO będzie pomocne dla poszukujących pracy.

stercore Steico
@Marta 07.08.2017 13:24

Żadnych oskarżeń nie stawiam. Nie żyjemy w dyktaturze i każdy ma prawo do swoich poglądów, ma prawo wyjechać za granicę, żyć tutaj i zarabiać godnie. Aktualnie kolesie i firmy robią nagonkę na pracowników, wyciskając z nich wszystko co jest możliwe. Ja dokonałem wyboru i pracuje w lepszej firmie, która szanuje pracowników. W Steico przewija się bardzo dużo pracowników przez M-service, którzy pracują za totalne grosze na pracodawcę i serwis. Ludzie nie mają wyboru wiec idą do takiego molocha i pracują. Każdy wybiera to co jest najlepsze dla niego. Wszyscy pracownicy zatrudniani na produkcji na minimalnych gdzie inne firmy zaczynają o 500 zł brutto więcej nie mówiąc o wielu dodatkach nadgodzinach ( 2500 brutto). Praca w szkodliwych warunkach. Twój staż pracy się nie liczy co w innych firmach traktują normalnie i zarabia się o wiele wiele więcej na rękę. Tutaj masz śmieszne dodatki, które praktycznie nie liczą się do twojej emerytury.

Gosia
@Marta 07.08.2017 13:24

Ja zawsze.mówię sam.się przekonaj a nie słuchaj innych

Steico LVL

Widzę że nikt już nie może patrzeć na Steico , tak samo jak ja. Pracuje w Czarnej wodzie na LVL i pracuje w systemie cztero zmianowym . I pier**** się zwalniam nie będę robić w święta, soboty i niedziele za 2300 netto. Śmieszna firma nie polecam , i będę omijać ja szerokim łukiem . Kierownicy tu to też świnie ( nie wszyscy ) przejdą koło Ciebie i nawet się nie przywitają . Premie zabierają za nic .... Jak spotkam tu właściciela ( a często tu jest to dam mu list , i niech zobaczy co tu się wyprawia.

LVL
@Steico LVL 10.06.2018 13:07

Dokładnie zgodzę się!! Zwykły pracownik, pracując w święta, niedziele, w tak paskudnym systemie wyciągnie 2200 z WIELKĄ ŁASKĄ, mimo "ZIELONYCH BUDEK", "ŚWIĄT"... KPINA!!!!! I JESZCZE ZABIORĄ PREMIE... ZERO, ALE NAPRAWDĘ KOMPLETNIE ZERO POSZANOWANIA!!!!

Gosia
@Steico LVL 10.06.2018 13:07

2 300 mało

Marta

@Komentator, z czego wynika Twoje oburzenie? By rozwiązać problematyczne kwestie warto poinformować o swoich uwagach osoby odpowiedzialne za zaistniałe sytuację a zatem najczęściej - pracodawce, kierownictwo, współpracowników. Nie jestem pracownikiem STEICO ani specjalistą od PR. Gdybym pracowała w firmie nie musiałabym przecież pytać o warunki pracy. Jestem jedynie moderatorem bieżącego wątku na forum GoWork.pl i moim celem jest dyskutowanie z użytkownikami forum na temat różnych aspektów pracy w STEICO.

Komentator
@Marta 24.07.2018 20:13

W taki razie, nie wyciągasz żadnych wniosków z opini o Steico na tym forum, albo poprostu ich nie czytasz. Śmiem twierdzić, że jednak jesteś związana z firmą Steico, co ewidentnie widać ???? Chociaż, próbujesz to ukryć, albo raczej myślisz, że to robisz. Powodzenia w dążeniu do celu ????

Marta

@Komentator, czy próbowałeś zgłaszać swoje uwagi jeśli byłeś nieusatysfakcjonowany pracą w firmie? Czy takie rozmowy przyniosły rezultaty? Może w firmie w ostatnim czasie zaszły jakieś zmiany? @Lpt, co chciałeś nam przekazać za pośrednictwem swojego komentarza? Jesteś pracownikiem firmy?

Komentator
@Marta 18.07.2018 10:28

Zdajesz sobie w ogóle sprawę o czym Ty tutaj piszesz?Jakie zgłaszanie uwag? Jaki brak satysfakcji? Pracownik w tej firmie ma zapieprzać ponad swoje siły, a nie myśleć o pierdołach. Zakładam, że jesteś kimś w rodzaju specjalisty od PR w tej firmie lub kimś podobnym i albo na prawdę nie masz pojęcia , albo udajesz, że nie wiesz co tam się dzieje. Zwykły pracownik w tej firmie nie jest nawet na końcu łańcucha pokarmowego. Stoi poprostu gdzieś w oddali, patrzy i ślini się na jego widok, marząc o tym żeby być chociaż trochę bliżej ????

Ykcul

Witam, Swoją współpracę ze spółką Steico rozpocząłem w 2012 roku, właśnie mija 5 lat pracy w tym zakładzie Początkowo pracowałem przez 10 miesięcy jako zwykły pracownik za pośrednictwem m-serwis i faktycznie był to ciężki okres, zarobki mierne, umowa co 10 dni - sterta umów podpisywana raz na 2 miesiące - w momencie gdy papier przestaje się mieścić w teczce osobowej . Przyznam, że to ogromna ujma dla wizerunku zakładu. Było ciężko, ale nie poddałem się i teraz z perspektywy czasu z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nie był to czas stracony. Wystarczy być ambitnym i chcieć się rozwijać. Firma oferuje wiele szkoleń, raz na kwartał można uzyskać uprawnienia np. na suwnicę, wózki widłowe itd. Korzystałem z każdej okazji, i byłem oddany pracy. Opanowałem wszystkie maszyny i dostałem umowę. Po 3 miesiącach umowy próbnej zostałem brygadzistą. Pracowałem na tym stanowisku ponad dwa lata, jednocześnie studiowałem. Firma KILKAKROTNIE oferowała mi dopłatę i wsparcie w zrealizowaniu tytułu inżyniera, bojąc się lojalki nie przyjąłem propozycji. Obecnie pracuje na "wyższym" stanowisku, nie rozumiem ludzi którzy zamiast wziąć się za robotę wolą marudzić. Zgodnie z powiedzeniem - z pustego to i Salomon nie naleje. Jeśli ktoś jest nieudacznikiem, przychodzi do pracy za kare, nie wykazuje żadnej inicjatywy to czego oczekuje? Nikt jeszcze nikomu nie dał nic za darmo, chcecie zmian? zacznijcie od siebie! Polecam 5 punkt z systemu 5S - SAMODOSKONALENIE. Chcesz dobrze zarabiać? Pracuj, wykaż się, rozwijaj swoje umiejętności, podnieś swoje kwalifikacje, a na pewno zostaniesz zauważony. Osobiście jestem mega zadowolony z pracy tutaj, firma daje ogromne możliwości, otwiera wiele furtek rozwoju, przez 5 lat podniosłem swoje kwalifikacje, wiedzę i doświadczenie kilkukrotnie. Jednym słowem - firma dla Ambitnych a leniwych frustratów nie pozdrawiam :)

Pozdr
@Ykcul 14.06.2017 12:07

Witaj Ykcul. Nazywasz ludzi "nieudacznikami" nie wiedząc nic o nich, to świadczy o twoim niskim poziomie intelektualnym, wyrażają oni bowiem swoją opinie i mają do tego prawo. Jeżeli 90% niezadowolonych osób piszących tutaj ma inną opinię od ciebie to ja nie wiedząc nic o tobie zdecydowanie mogę powiedzieć, że jesteś w tej firmie osobą która liże cztery litery wszystkim na lepszym stanowisku od ciebie i nie na nie jednego już doniosłeś, żeby mieć to twoje "wyższe" stanowisko o którym wspominasz. Kim innym możesz być gdy podważasz zdanie większości i obrażasz tych którzy tam ciężko pracowali a firma ich nie doceniła tak "hojnie " jak Ciebie.

Lpt
@Ykcul 14.06.2017 12:07

Michał, byłeś brygadzista i co? Każdy miał Cię w d. Nawet nie próbuj zaprzeczać bo oklamiesz samego siebie. Poszedłeś do czarnej wody i obowiązki Cię uwięziły w zakladzie do tego stopnia, że upodabniasz się do tych lizusów na których nie mogłeś patrzeć.

Magik
@Ykcul 14.06.2017 12:07

Steico to jeden wielki (usunięte przez administratora) zależy na jakiego mistrza trafiłeś ... bo mój był prl owcem i nie dbał o ludzi wiec jak tu się rozwijać przy takim mistrzu ??A molo tego to był mobberem A główny Karłowice nic z tym nie robił mimo że posiadał wiedzę o tym temacie

Lpt
@Ykcul 14.06.2017 12:07

Michał, mózg Ci sprali ;)

Marta

@Damian, a czy powiesz nam jak wygląda kwestia możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? A może osobiście brałeś udział w którymś z nich i możesz podzielić się z nami wrażeniami? Twoja opinia będzie bardzo istotna dla użytkowników forum.

Damian

Generalnie nie polecam, chyba że ktoś lubi naginać za dwóch po 7 dni w tygodniu, na wiecznych nadgodzinach. Produkcja bezlitosna

Marta

Proszę niektórych użytkowników o powrót do tematu, komentarze nie na temat nie będą tu nikomu pomocne. @LVL, czy możesz napisać coś więcej na temat systemu pracy, o którym wspominasz? Chętnie dowiemy się więcej szczegółów, większa ilość informacji będzie tu bardzo przydatna dla innych!

Filip

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Marta

@Ktoś, w swoich komentarzach piszesz o nerwach podczas pracy oraz braku organizacji w firmie STEICO, czy możesz napisać dla nas bardziej obszerny opis dotyczący tych aspektów? Chętnie dowiemy się od Ciebie więcej informacji, przypominam także iż wpisy wulgarne oraz obraźliwe są niedopuszczalne na forum i będą one usuwane przez administratora! Proszę także innych o nowe komentarze w tym wątku, chętnie dowiemy się kwestii związanych z nowymi rekrutacjami w tej firmie!

Ktoś

Kapusiow coraz więcej, uczciwych pracowników i wynagrodzenia coraz to niższe. Tak chcą motywować do pracy? Czara goryczy się przelała odchodzę stąd... (Czarna Woda)

Ktoś

Brak organizacji pracy

Zostaw opinię o STEICO Sp. z o.o. - Czarnków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STEICO Sp. z o.o.