BNP Paribas
2 88 6 1

Opinie o BNP Paribas

SLAWOMIR

Pracowałem w BGŻ 7,5 roku! Po połączeniu z BNP wszystko się zmieniło i to na gorsze. Pracowałem od początku powstania oddziału. I mimo że byliśmy najlepszym oddziałem w Polsce a ja byłem 2 w Polsce w mikro. To do tego doprowadził że cały zespol odszedł. Po 7,5roku pracy miałem 3,7 tys. Brutto. Niech nikt nie liczy że będzie doceniony w BGŻ BNP. To jest pewne.

Bgż
@SLAWOMIR 10.02.2019 18:42

A może by tak banki spółdzielcze reaktywowaly BGŻ powróciłby bank na polski rynek. Zostałaby nazwa i logo

Marlalka
@SLAWOMIR 10.02.2019 18:42

Nie chce komentować jakim jesteś pracownikiem, że po tylu latach miałeś mniejsza wypłatę niż ja dostałam teraz na start hmmm???

janusz_z_kasprzaka

Co dzieje się obecnie w BGŻ BNP Paribas? Można powiedzieć że nic nowego, kolejna migracja- jak co rok. Była migracja z BGŻ, potem Sygma teraz Raiffeisen. Przy pierwszych połączeniach operacyjnych ludzie masowo się zwalniali albo przechodzili do klientów Banku, teraz jest dokładnie jest to samo. Osoby zarządzające w Banku nie wyciągnęły abosulutnie żadnych wniosków, kolejne kluczowe osoby w organizacji składają wypowiedzenia i nie robi się nic aby ich zatrzymać, nowe osoby pracują bez odpowiedniego przeszkolenia, nie ma czegoś takiego jak przekazywanie wiedzy i wszyscy udają że jest OK. Kolejne zaciskanie pasa, kolejne gigantyczne zmiany w procesach i systemach informatycznych, barokowe projekty gdzie na każdą osobę od "czarnej roboty" przypada po 2-3 koordynatorów od wykresów wykresików a rzeczywistej pracy nie ma komu wykonać. Setki konferencji, telekonferencji, spotkań, statusów projektowych na które zaprasza się po 10-20 osób i więcej.. Czekają nas kolejne miesiące wytężonej pracy, a nikt nie zastanawia się, czy będzie komu tę pracę wykonać- a może inaczej- czy w Banku będzie jeszcze odpowiednia ilość kompetentnych osób będących w stanie rzetelnie ją wykonać. Bo zatrudniać kolejnych kontraktorów i innych pracowników tymczasowych, którzy miesiącami nic nie robią to ta firma potrafi. Mimo sporego stażu w organizacji do dzisiaj nie mogę zrozumieć jak firma z ogromnym kapitałem i wydająca ogromne kwoty na usługi zewnętrznych dostawców informatycznych może tak słabo opłacać własnych pracowników i nawet nie próbuje walczyć o tych najbardziej kluczowych, o których wiadomo, że nie da się ich łatwo zastąpić odpowiednią liczbą studenciaków/osób świeżo po studiach/osób z mniejszą wiedzą i doświadczeniem na danym stanowisku. Nie dziwi mnie to że ludzi odchodzą bo pracy przybywa z dnia na dzień a zarobki niestety nie są konkurencyjne nawet w porównaniu do konkurencyjnych banków. Nikt nie chce pracować podwójnie i walczyć z wszystkimi przeciwnościami i absurdami wielkiej korporacji tylko po to aby jacyś dyrektorzy z Centrali mogli pochwalić się przeprowadzoną migracją i pobrać z tego tytułu niemałe premie, bo przeciętny pracownik nie dostanie za to nic poza firmowym mailem z "podziękowaniami". Za co lubię pracę w BGŻ BNP Paribas? Za to, że zawsze znajdzie się ktoś z kim można pójść w przerwie na kawę i nie brakuje absurdów, z których można się pośmiać. Tak, to jest praca zdecydowanie dla ludzi z dużym poczuciem humoru i dystansem do siebie i innych współpracowników, bo traktując wszystko na poważnie grozi Ci szybkie wypalenie/ frustracja.

FacetFinansowy

Pracuje tam 1,5 roku . Hmmm i jakie mam zdanie ? Wynagrodzenie jest porażka i wstydem żeby tyle zarabiać w banku . Zero wsparcia . Socjal słaby . Wypłacanie premii z opóźnieniem czasami nawet 1,5 miesiąca . Chaos w całej firmie. Jak sie o coś pytasz to odpowiedz zawsze jest taka sama : „nie wiem , radź sobie sam” . Dyrektorzy nie szanują pracowników . Niektóre odżywki w stosunku do pracownika są czystymi przykładami książkowego (usunięte przez administratora) !!!! Zarobki ? 2100 podstawa a na tzw wyspach w centrach handlowych 1750 na rękę o zero perspektyw na podwyżkę .

Bez nicku
@FacetFinansowy 05.12.2018 21:25

Na jakim stanowisku pracujesz?

FacetFinansowy
@Bez nicku 14.12.2018 18:12

Specjalista da.produktow finansowych

Aleksandra
@FacetFinansowy 05.02.2019 16:55

Witam. Potrzebuje porady. Mam prace w obsłudze klienta (ogólnie jestem zadowolona ale czas po mału na zmiany) obecnie zarabiam od 2200 do 2500 zł- Praca jest bardzo spokojna, nie stresuje mnie- atmosfera jest OK ale wiadomo człowiek chciałby się rozwijać. Zastanawiam się nad aplikowaniem do BGZ. Warto? Czy lepiej sobie odpuścić i zostawić na razie jak jest? Dodam ze gdybym miała zmienić ta prace to chciałabym zarabiać więcej i teraz pytanie- czy w bgz zarobię więcej ? Będę wdzięczna za pomoc !

Kandydat
@Aleksandra 06.02.2019 10:39

2700 netto na stanowisku Doradca klienta indywidualnego

Rozżalona

Białe bluzeczki,czarne spodeneczki, panie prezesie takie wymagania co do nowej jakości za tak nędzne zarobki? Narzucacie dress code to dopłacajcie do niego! Białe szybko szarzeje, żółknie i jak to ma ładnie wyglądać? Latem gadka że odchodzi się od dress codu a teraz co robaczki z Raiffeisena zarządzili? A kolory paznokci? Od kasy się brudzą, ja rozumiem żeby nie robić krzykliwych kolorów no ale już bez przesady. Za dużo wymagacie i za mało płacicie!

Bankowiec
@Rozżalona 23.01.2019 17:54

Trzeba umieć prac żeby bluzeczka nie była żółta, ile bardziej profesjonalnie wyglądają pracownicy w dress code. Chyba ktoś był rozpieszczony co do standardów ubioru.

Była pracownica bgz
@Rozżalona 23.01.2019 17:54

Strój świadczy o pracowniku i po wyglądzie zewnętrznym inni niestety też cię oceniają. Świetne markowe białe bluzki czy spódnice gatunkowo wszystko w bardzo dobrym stanie kupowałam w galeriach,, używani, za niewielkie pieniądze ok 10zl.wiecej zaradności i szyku proponuję tym narzekajacym kobietom . Moje bluzki były i są zawsze snieznobiale trzeba też umieć prac.

Aleksandra
@Rozżalona 23.01.2019 17:54

Witam. Potrzebuje porady. Mam prace w obsłudze klienta (ogólnie jestem zadowolona ale czas po mału na zmiany) obecnie zarabiam od 2200 do 2500 zł- Praca jest bardzo spokojna, nie stresuje mnie- atmosfera jest OK ale wiadomo człowiek chciałby się rozwijać. Zastanawiam się nad aplikowaniem do BGZ. Warto? Czy lepiej sobie odpuścić i zostawić na razie jak jest? Dodam ze gdybym miała zmienić ta prace to chciałabym zarabiać więcej i teraz pytanie- czy w bgz zarobię więcej ? Będę wdzięczna za pomoc !

Olga

Sporo niezadowolenia z pracy. Miałam zamiar aplikować ale chyba trzeba się zastanowić.

Pracownik

Po fuzji atmosfera w oddziale i „życzliwe podejście do pracownika” zmieniło się o 180 stopni. Chory nacisk na plany, nikogo nie obchodzi to ze teraz ogólnie jest słabszy okres na rynku, albo ze ktoś jest względnie nowym pracownikiem. Niezaleznie od stażu pracy ciagle wszystkiego mało. To juz nie jest sprzedaż a błaganie klientów o kredyt w ROR lub zwyczajnie naciąganie na konta których i tak nie używają bo nie potrzebują. Oczywiscie w każdym Oddziale jest trochę inaczej, ale w tym w którym ja pracuje i w paru Oddziałach moich znajomych tak to właśnie wyglada. Polecam dla kogoś, komu wszystko jedno czy ktoś go chwali czy krytykuje za nic. Praca w Banku nie należy do najprostszych ale jest rozwojowa. Można się wiele nauczyć i nabyć doświadczenia ale w takiej atmosferze po prostu jest nie do zniesienia.

Rozżalona
@Pracownik 14.01.2019 09:08

Założenie rachunków na ładne oczy a później zmiana taryfy opłat i to co za darmo to jest płatne. I każde konto z adresem email...ha ha chyba nie wszyscy ogarniają że nie każdy klient ma pocztę elektroniczną lub ją pamięta.

Pracownik
@Rozżalona 23.01.2019 17:57

I sugerowanie pracownikom wprost żeby zakładali sami lewe konta E mail byleby się sprzedaż zaliczyła. Chore ! Z dnia na dzień mam wrażenie, ze jest coraz gorzej. Absolutnie nie polecam aplikowania do tej firmy. To co się teraz tam dzieje to jeden wielki cyrk i to o wyjątkowo zle dobranym repertuarze.

Ja

Praca jako doradca detaliczny. Wady : ciężko o awans po wielu latach pracy, brak benefitów na Święta, podwyżka graniczy z cudem, kiepska oferta, wysokie plany z podziałem na koszyki, mam wrażenie, że dyrektorzy makroregionów i wyżej są oderwani od rzeczywistości, ciągle zawieszają się systemy, klienci głównie ex BGZ czyli emeryci którzy czyszczą konta do 0 i nie chcą kredytów, żeby dostać u nas kredyt trzeba być człowiekiem z 2 dzieci żona i pensja w wysokości 5500 netto Score A, a plan trza jakoś robić. Na plus to chyba tylko to, że ja trafiłam na fajna ekipę i dyrektora dlatego jeszcze tu jestem... Pensja na stanowisku detalicznym od około 2000 do Maks 2800 netto. Lubię atmosferę w BNP Paribas za: Atmosfera w moim oddziale

Karolina

To najgorszy bank jako pracodawca na rynku jaki tylko może być!!! Ich podejście do pracowników to jakiś kiepski żart, wynagrodzenie żenujące, premie śmiechu warte... Social???? haha Zerowy Systemy ? Kpina, a się rozrasta. Nie polecam nikomu! Wszędzie byle nie tam. Moje sugestie dla BNP Paribas: Jedyna sugestia to przestrzec przed aplikowaniem do tej firmy. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Musiałby zacząć szanować swoich pracowników

Alda

Specjalista ds. wsparcia doradców MSP : Co to za stanowisko i jaką kasę można wynegocjować, ktoś się orientuje?

Paribas

Hit!!! 3 tygodnie odliczania do niespodzianki na święta!! I co władze bgż BNP dali pracownikom? 40 punktów w programie my benefit co oznacza 40 zł, przy czym najtańszy kupon wart jest 50 punktów. Kpina z pracowników, brak jakiegokolwiek szacunku !

Zażenowania
@Paribas 21.12.2018 17:37

Ale jakie to odliczanie było ???? "ucieszy Twoją rodzinę" no jasne dawno takiej komedii nie grali, "pozwoli się dobrze ubrać"... chyba w jakimś lumpeksie... A jak ktoś wyraził swoje zdanie to telefonik z góry z upomnieniem... Niech se w d*** wsadzą to 40 zł. A jak słyszę, że wszyscy w koło dostali minimum 500 zł to się zastanawiam co ja tu robię.

Krystian

Jak wyglądają zarobki na stanowisku specjalisty ds. analizy ryzyka prania pieniędzy i finansowania terroryzmu?

Marek
Zweryfikowany użytkownik

Ludzie w porządku, atmosfera zależnie od projektu - tam, gdzie jestem jest super. Lubię atmosferę w BNP Paribas za: Fajni ludzie

anonim

(usunięte przez administratora)

trust no one

BGŻ tak, ale BNP Paribas już niestety nie oferuje tego co dawny BGŻ. To już jest kompletnie inna organizacja. Wszystko się zmieniło. Niestety na gorsze.

programista

colombiana, rotacja w branży finansowej czy IT to normalna rzecz o ile nie wymieniają na raz 1/3 załogi :) Ja właśnie uciekam od konkurencji gdzie również trwa obecnie taki wielki nabór i niestety rekrutują bo ludzie od nich uciekają bo oferują kiepskie warunki i dziwne umowy. Jeśli firma się rozwija i zwiększają zatrudnienie to super, ale jeśli robią nabór bo pracownicy rzucają papierami, to tylko źle świadczy o firmie. Jak wygląda obecnie sytuacja w tej firmie? Jako programista mam szansę na konkurencyjne wynagrodzenie i umowę o pracę?

Karol

hej, jesli chodzi o to stanowisko rozmowa sklada sie jakby z 3 etapow: a)test na spostrzegawczosc, test psychologiczny i 5 pytan po angielsku z funduszy; b) rozmowa z przyszla TL i managerem w wiekszosci po polsku, po angielsku pytali tylko o fundusze np. shares/bonds, financial instruments, transfer agent etc. i kolejny etap c) z pania ktora mnie rekrutowala z HR i glownym managerem - pytania i rozmowa przebiega identycznie jak etap poprzedni, rowniez taka sama dawka polskiego co i angielskiego = 3h , powodzenia

Poirytowana
@trust no one 26.02.2016 23:50

BGŻ?? BGŻ jest jeszcze gorszy niż BNP. Dla starszych pracowników BGŻ nie ma kompletnie nic do zaoferowania, tym bardziej podwyżek. Ja dalej jestem na stawce 2200 mimo, że pracuję tu już prawie cztery lata. Paranoja jakaś. Jedyne co mogę zrobić, aby dostać podwyżkę i poczuć się choć trochę dowartościowana to przejść do BNP co mi wreszcie zaproponowali. Ot co.

Kamila

Witam czy ktos moze powiedzieć jak pracuje się na stanowisku doradcy hipotecznego?

Pracownik

Praca jak w każdym banku, ale zle się pracuje na planach miesięcznych gdzie premia naliczana jest niby miesięcznie a wypłacana kwartalnie. I pracujesz, prcujesz i premie za październik zobaczysz w lutym. To nie motywuje do pracy, wręcz przeciwnie.

Dominika

(usunięte przez administratora). Kierownicy szantażuja zwolnieniami po 3 Msc nie wyrobienia planu jako nowy pracownik. Plany nie do wykonania. Nawet starzy pracownicy mają problemy z wyrobieniem planu. Nie polecam. Praca dla osób o silnych nerwach

Darekkk

Wiecie może, jaki obowiązuje dress code dla doradców klienta? Zapewniają "strój roboczy", czy trzeba samemu kupić?

Jarosław
@Darekkk 15.10.2018 23:13

Samemu i nie ma dodatku do wynagrodzenia

JerzyK

Mamy konto firmowe w Paribas Bank. Polecam faktoring z pełnym ubezpieczeniem należności.

Paweł

Polecam Panią Justynę Tarasiewicz z BNP Paribas z Radomia jako doradcę klienta! Pomogła w procedurze i skrupulatnie wytłumaczyła wątpliwości.

gość

Nie przepadam za tym bankiem.

gość

Nie jestem za pracą z takim wynagrodzeniem, ofertą....

gość

Bank dla nie każdego przez wszystko, bo mają tylko obowiązki, a nie właściwą pracę.

gość

Dlatego nawet nie zatrudnią, bo przecież źle się zarabia.

gość

Nie jest to korzystna oferta, mogli dać więcej pieniędzy....

gość

Nie zatrudnia....

gość

Nie będą zatrudniać każdego.

gość

Bank bez potrzeby ma tą ofertę, bo nie jest prawdopodobnie aktualna....

gość

Nie jestem za tym zatrudnieniem.

gość

Nie jest to właściwe miejsce, żeby być przygotowanym na pracę....

gość

Praca jest nie dla każdego przez złe zarobki, a także resztę zadań dla pracownika, bank zagraniczny z takimi propozycjami, że aż nie można być zatrudnionym....

gość

Praca jest do niczego, bo to nieodpowiedni bank.

Zostaw opinię o BNP Paribas - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BNP Paribas