Telbridge
2 649 6 1

Opinie o Telbridge

Trololol

Czy ktoś obecnie pracujący może opisać jak aktualnie wyglada praca w tej firmie

drama
@Trololol 13.01.2019 18:40

Źle, ale to w tej firmie normalne. Od początku tak jest.

Nosiema
@Trololol 13.01.2019 18:40

Aktualnie jest okej :)

nico
@Nosiema 14.01.2019 19:48

pod jakim względem?

Grzegorz
@drama 14.01.2019 14:27

Pod jakim kątem według Ciebie jest źle, jeżeli chodzi o pracę w firmie Telbridge? Od nowego roku nastąpiły jakieś zmiany w warunkach zatrudnienia pracowników? Chciałbym, abyś wyraził swoje zdanie na temat tego miejsca pracy, więc zachęcam do uzasadnionej opinii.

Nie bot.
@Grzegorz 15.01.2019 09:23

Chciałbym abyś sie zamknął.

Notak
@nico 15.01.2019 03:22

Atmosfera jest w porządku. Ludzie bardzo pomocni. O złotówkę podwyższona najniższa krajowa w związku z tym teraz 12.70 netto.

Niuniululu
@Trololol 13.01.2019 18:40

W firmie jest okej :) fajna atmosfera ludzie pomocni można się pośmiać i pogadać chociaż też zależy na jakim projekcie jesteś najniższa krajowa jest

nico
@Notak 16.01.2019 11:39

Bo przepisy są takie że najniższa krajowa jest taka nie inna :)

xyz

Co za niedorozwinięta osoba zgodzila sie pomontowac na sufitach to jaskrawobiałe ścierwo? Ludzie od tego oślepną przecież. Widac teraz potrzebna jest inspekcja bhp, bo z debilami inaczej sie nie da

Ktototaki

Trochę nie rozumiem tych wszystkich negatywnych komentarzy. Jest to moja druga praca na słuchawce i naprawdę uważam, ze nie trafiłem źle. Niezbyt pomocni team leaderzy? Jeśli ktoś pyta non stop o to samo, albo zadaje naprawdę idiotyczne pytania to nie ma co się dziwić ze team leaderzy nie za bardzo są szczęśliwi i chcą pomoc. Jeśli zadaje się mądre i konkretne pytania, nie ma żadnego problemu z tym aby otrzymać od nich pomoc. Jest tu naprawdę okej atmosfera, możliwe ze wcześniej było gorzej ale aktualnie - jest dobrze. To jest typ pracy dorywczej dla większości.Czego Wy oczekujecie ? Ze team leaderzy będą wam wchodzić w tyłek za to ze wgl pracujecie ( o ile praca można to nazwać bo większość ludzi obija się a oczekuje dobrego traktowania - albo wykonujesz swoje obowiązki i masz prawo oczekiwać czegokolwiek, albo się obijasz i nie licz na to ze tłum osób będzie chciał Ci pomoc ) , ze będziecie w pracy DORYWCZEJ zarabiać kokosy ? Błagam Was. Macie za duże i wygórowane oczekiwania. Jeśli komuś nie chce się pracować i za to obrywa - nic dziwnego ze krytykuje cała firmę. Wykonuje dobrze swoje obowiązki i wiem, ze to widać przez co nie mam z team leaderami zadnych problemów. Nigdy nie miałem problemu z grafikiem, zawsze można się dogadać.

Xd
@Ktototaki 10.01.2019 12:19

Najlepiej założyć że większość zadaje te same glupie pytania. Mylisz się i to bardzo większość zadaje pytania które są po to aby dobrze wykonać swoją pracę nie wprowadzić w błąd lub klient o coś konkretnego pyta więc chyba jasne że wypada mu odpowiedzieć zgodnie z prawdą tym bardziej że rozmowy są odsluchiwne . Głupie pytania to mogą zadawać nowe osoby które najzwyczajniej w świecie jeszcze wiele rzeczy nie ogarniaja i mają do tego prawo każdy uczy się na błędach. A temliderzy mają OBOWIĄZEK pomagać gdy ktoś czegoś nie wie lub gdy klient o coś pyta chyba za coś im płacą prawda? A to ze im się nie chce odpowiadac na "głupie pytania " no coz powod jest raczej inny im sie wogole nie chce ani na madre pytania ani na glupie odpowiadac wola sobie posmieszkowac z innymi konsultantami a Ty sobie czekaj aż ktoś raczy podejść i tak jak szybko podejdzie Tak też szybko się zmyje. Może jeden temlider ma jakiś wiedzę i pomoże jesli masz jakiś problem a reszta tylko przeszkadza w wydzieraniu się i irytuje. Tak jak każdy wyżej chce adekwatne zarobki do wykonywanej pracy tak konsultant też chce je mieć. Najlepiej nie mieć żadnych oczekiwań bo to praca tymczasowa I cieszyć się że wogole jest. Może dla osób którym wszystko jedno ale myślę że takim jest mniejszość. Rzeczywiście świetna atmosfera każdy na każdego gada. Tu się uśmiechnie a za chwilę będziesz objechany od góry do dołu. No chyba że jesteś taki sam że lubisz sobie poplotkowac to się odnajdziesz w takiej grupie. Jedynie z czym można się zgodzić to z grafikiem no chyba że jesteś na WBT to musisz się dostosować do ilości połączeń oczekujących i wtedy możesz sobie pomarzyć o własnym grafiku.

Ktototaki
@Xd 11.01.2019 07:35

Trzeba walczyć o swoje. Jesi chcesz uzyskać szybko pomoc to nie stoisz i czekasz az ktoś podejdzie tylko lecisz do biurka i pytasz. Jeśli jest dużo połączen, dużo się dzieje, opcja na to ze ktoś cię zauważy jest znikoma . A nie stoisz jak osioł i czekasz aż ktoś łaskawie na Ciebie zwróci uwagę. Nie zrozumiałeś różnicy. Jeśli ktoś jest nowy i zadaje pytania - nawet czasem głupie - ma do tego prawo. Jeśli ludzie którzy już pracują tu jakiś czas zadają ciagle te same pytania, albo pytania na które da się znaleźć odpowiedz bez pomocy team leadera - to jest całkowicie głupie. Nie mówię tu o każdym. Ani razu odkad tam pracuje a już trochę pracuje, nie odebrałem zachowań team leaderow jako ‚ nie chce mi się ,. I na pewno nie należę do grona o którym piszesz, ponieważ z nikim się tam nie spoufalam. Staram się tylko i wyłącznie dobrze wykonywać swoje obowiązki.

Xd
@Ktototaki 11.01.2019 14:33

Dobrze że tak bardzo starasz sie dobrze wykonywać swoje obowiązki bez mrugnięcia okiem i niemasz wygorownaych wymagań co do warunków pracy kierownictwa oraz wynagrodzenia takich ludzi właśnie potrzebuje ta firma.

Jeksoensn
@Xd 11.01.2019 19:22

może poprostu nie doszukuje się dziury w całym? Jeśli myślisz, ze znajdziesz kiedyś prace w której wszystko będzie idealne, to radzę już odpuścić poszukiwania.

PIRAMIDALNE bzdury
@Jeksoensn 11.01.2019 20:48

Dobra firma, prawie nie plują mi w mordę i nadzorca mało co strzela z bicza. Czasem dają jeść. Polecam!

smiszkitakie
@Ktototaki 10.01.2019 12:19

Szkoda Twojego czasu na napisanie tego komentarza. To czas stracony... Bawi mnie Twój komentarz i nie tylko mnie :D I ta sama gadka co zawsze, Wy wszyscy macie problem, a jest jak w raju XD Macie głupie pytanie, wygórowane oczekiwania... Weź lepiej idź pracuj, najlepiej na nadgodziny i nie pisz głupot.

b_abogusz_to

Telbridge to najlepsza firma na świecie, wysokie premie, super atmosfera. Najlepsi przełożeni na świecie nie ma drugiej takiej niezawodnej firmy. Firma znajduje się w pięknym nowym biurowcu w świetnej lokalizacji. Autorski system rozwoju dla konsultantów pomaga zdobyć nowe kwalifikacje, które dają możliwość awansu. . . . . . . . . Nie no żartowałem XD najgorsza firma w Toruniu.

RODOwity Polak

Pytanie do pracujących. Najważniejsze jakie tu padło. Czy szafka na II linii nadal jest popsuta i brakuje w niej nóżki? Czy nadal sama się otwiera i wypadają z niej dokumenty?

Nico
@RODOwity Polak 01.01.2019 16:44

A kto popsuł szafkę się pytam :P

2019happynewyear

Z okazji nadchodzącego Nowego Roku życzę pracownikom uwolnienia się z tego bagna! A tym, którzy są konfidentami, teamleaderami, szefostwem mądrości, żeby Was oświeciło, a Nowy Rok był znakiem, że czasy, kiedy się donosiło się skończyły

Ornigolov

Prosiłbym o zrobienie team leaderom i szefom zespolu testy na obecnosc narkotyków, bo ostatnio niektorzy sie dziwnie zachowują.

lovetel
@Ornigolov 29.12.2018 22:07

Oni codziennie się dziwnie zachowują, ale to tylko braki w głowie i "przepracowanie" XD

Obserwator z ramienia ONZ

Moi korespondenci natknęli się na ślady zanieczyszczenia w postaci krwi pomenstruacyjnej w damskiej łazience. Co więcej, nieokreślona osoba spostrzegła niespłukane ekskrementy w jednej z muszli. Jesteśmy na tropie sprawcy.

ktoś z zewnątrz

Hej, zastanawiam się czy w święta Bożego Narodzenia też pracujecie, bo w drugi dzień świąt w biurowcu było oświetlone całe pierwsze piętro. Tak pomyślałem o tych biednych pracownikach wszystkich CC, infolinii, centrach outsoucingowych, jeśli tak to jaka za taki dzień jest stawka godzinowa, premia?

:)
@ktoś z zewnątrz 27.12.2018 19:57

Jeśli chodzi o godzinówkę to 150% minimalnej krajowej :(

Grzegorz
@:) 27.12.2018 21:52

Moglibyście napisać, czy firma z okazji świąt Bożego Narodzenia zorganizowała może spotkanie wigilijne dla zatrudnionych osób? Jeżeli tak, to czy możecie opisać, w jakiej atmosferze przebiegało to spotkanie? Szef firmy również w niej uczestniczył? Zachęcam do opisania, jak to wyglądało.

Żenada.

Uważajcie na złodziei wykradających cudze jedzenie z firmowej lodówki.

Skandal
@Żenada. 17.12.2018 07:58

Mi ktoś wafle ryżowe (usunięte przez administratora)

NicNieWidzęNicNieWiem

>otwórzmy projekt infolinii ukraińskiej >zatrudnimy za dużo ludzi >kombinujmy, na co ich teraz przerzucić, skoro większość ni ponimaju po polsku >wrzućmy ich na polskie projekty z nieuczciwie wyższą stawką wobec reszty konsultantów #justtelbridgethings

:o
@NicNieWidzęNicNieWiem 08.12.2018 19:29

Czyli Ukraińcy robią to samo co Polacy, ale dostają za to więcej kasy, bo... są Ukraińcami? XD

Wujek Andrzej
@NicNieWidzęNicNieWiem 08.12.2018 19:29

Na temat wynagrodzeń się nie wypowiem, ale rzeczywiście ostatnio widziałam chłopaka z Ukrainy na polskiej infolinii. Chłopak serio się męczył, widać że znał polski ale nie tak jak ktoś tu urodzony, no i kurcze, na co mu ten stres?

NicNieWidzęNicNieWiem
@Wujek Andrzej 11.12.2018 18:36

nikogo wyżej nie interesuje to, że on nie zna dobrze polskiego :) w tej firmie nie dba się o pracownika.

Malmo

Czysta ciekawość. Ktoś tam jeszcze pracuje ze starej ekipy?

Klocuch
@Malmo 12.12.2018 05:47

Tylko komputery xD

cytatdnia
@Klocuch 12.12.2018 11:59

Hahahahah dobre :D

Wujek Andrzej

Zacznę od zalet, bo z tym pójdzie szybciej: - grafik jest naprawdę elastyczny. Nie ma problemu ze zmianami na ostatnią chwilę, jedyne na co bardzo zwracają uwagę to wyrobienie co najmniej 100 h w miesiącu. - Sporo przesympatycznych ludzi. Nie znam tam jeszcze pewnie wielu osób, ale większość tych, których poznałam jest naprawdę świetna, chętnie pomagają. - Ostatnio zaczynało się szkolenie na nowy dział i wiem że kilka osób tam to "nasi" pracownicy, a nie osoby z zewnątrz. Też na plus. No to teraz wady: -"ZAMYKAMY SKRYPTY BIZNEEEEES" no chyba wiecie o co chodzi ;) gdy siedzi się blisko tl to oszaleć idzie - są ludzie, którzy teoretycznie powinni pomagać, a strach się czasem odezwać, bo są tacy niesympatyczni - umowa zlecenie. Dla wielu ok, ale fajnie by było gdyby chociaż po jakimś czasie była możliwość zmiany na umowę o pracę. Czy ktotolwiek tam ma w ogóle UOP? - to świetne wynagrodzenie, którym się chwalą w ogłoszeniach. Taa, zawrotna najniższa krajowa. - bezpłatne szkolenia - co do samego działania firmy (nie telbridge a play) też mam zastrzeżenia, zwłaszcza jak pracowało się dla innej sieci telekomunikacyjnej, ale to już kompletnie inna kwestia. Możliwe że coś pisząc pominelam. No generalnie nie narzekam za nadto, ale nie oszukujmy się. Pracuje tam bo nie mogę sobie pozwolić na bezrobocie, ale gdy znajdę coś lepszego to uciekam.

ja ci powiem
@Wujek Andrzej 11.12.2018 18:34

powiem ci tak. wszedzie tak jest :) ale lepiej pracowac tak niz meczyc się na jakims magazynie czy na kasie... niestety Toruń nie oferuje zbyt wiele. Dla mnie duzy plus za grafik, zawsze moge sie dogadac.

Kłamczuchy
@ja ci powiem 12.12.2018 10:49

Powinno szanować się każdą pracę czy na magazynie czy na kasie. Toruń z pracą to porażka. Ale za elastyczność czasową nie warto tracić nerwów, a na koniec dowiedzieć się, że teamleader żeby ratować tyłek wskazał Ciebie jako winnego swojego zaniedbania. Ta sytuacja jest nagminna. Poza tym donosy. Ludzie to nie te czasy! Poza tym jeśli chodzi o słuchawkę, dobry sprzedawca/konsultant/doradca to ten, który jest dobrze traktowany i szanowany. Wówczas są wyniki, które wszystkich zadowalają, a ludzie pracują jak potrafią. Zamiast tego w tej firmie na każdym dziale gnoi się człowieka, a głupio-mądre Panie z pewnego działu tylko czekają na sensację i obgadują. W gratisie mogłyby wszystkim szyć ubrania na miarę. Ta firma ma od wielu lat fatalny wizerunek. Ludzie tu przychodzą, bo gdzieś pracować muszą, chociaz przez chwilę. Ale szkoda marnować budynek na takie... aaa szkoda słów. Tam powinno zrobić się miejsce na fajną firmę, ze zdrową atmosferą. A tym, którzy obecnie traktują ludzi jak śmieci życzyć powodzenia w znalezieniu pracy, jak kiedyś już ten shit padnie :D I życzyć żeby nie trafili na swoich byłych pracowników jako pracodawców, bo inaczej to nie znajdą pracy do końca życia.

ja ci powiem
@Kłamczuchy 12.12.2018 11:04

a o jakich donosach mówisz? gdzie pracujesz? ja na infolinii i nic takiego nie zauważam... przychodzę, robię swoje, zawsze jest spoko atmosfera, można pogadać ze spoko ludzmi. Nie rozumiem skąd ten hejt na firme i mnie to ciekawi. moze jak przychodze na popołudnia to nic sie już nie dzieje :)

Grzegorz
@ja ci powiem 12.12.2018 15:31

Moglibyście konkretnie przedstawić, na jakie wynagrodzenie można liczyć pracując w firmie Telbridge? Firma oferuje pracownikom stałą i niezmienną pensję, czy może uzależnioną od jakości pracy danego miesiąca? Czy ktoś z Was mógłby szczegółowo przedstawić, jak to wygląda? Zachęcam.

Cyfr00n
@Grzegorz 13.12.2018 08:44

13,70 za godzine i koniec. Premie moga uciac w calosci dzien przed wyplata wiec na nia sie nie nastawiaj :)

Wujek Andrzej
@Grzegorz 13.12.2018 08:44

A te premie to i tak śmiech na sali. O ile dobrze pamiętam to jakaś stówa, którą się dostaje gdy ma się mniej niż x procent ocen negatywnych w zwrotnych ankietach. No i czasami są jakieś konkursy, gdzie można wygrać chyba dzień wolny, jakieś szybsze wyjście do domu lub 50 zł.

Paulinka213427283

premie? Zapomnij. Teamleaderzy 0 wiedzy i zainteresowania. Szkoda bo zespół ludzi pracujących jest serio spoko.

Wujek Andrzej

Zapomniałam jeszcze o tym co mnie chyba najbardziej irytuje, a mianowicie sprzęt. Krzesła rozwalone, klawiatury i biurka z wyrytymi napisami. Komputery się zwiększają przy normalnej pracy.

XD

super firma i atmosfera ja nie narzekam. Lubię atmosferę w Telbridge za: Otaczający mnie ludzie :P

Nico
@XD 03.12.2018 00:00

Padłem ze śmiechu. lubisz atmosferę?, otaczających Cię ludzi?. Czyli jesteś jedną z czarnych owiec które donoszą kierownictwu i maja ubaw z innych. W tej firmie jest tylko wroga atmosfera i dobrze żyją tylko Ci co są wygodni na swój sposób.

lofffki
@Nico 03.12.2018 12:19

Ja leżę, kwiczę i jeszcze macham nogami ze śmiechu. :D

X
@lofffki 05.12.2018 09:33

To chyba jesteś tutaj maksymalnie z parę dni albo zupełnie nieświadomy co tutaj się wyrabia. Współpracownicy jak najbardziej na plus zawsze jest z kim porozmawiać czasem się pośmiać ale Ci wyżej... dosłownie KAZDY z nich ma nieźle poprzedstawiane w głowie. Odczujesz to albo na własnej skórze albo poprzez obserwacje u innych osób koniec końców będziesz zniesmaczony i zażenowany postawa i brakiem szacunku do ludzi pracujących tam. Z każdym dniem odechce ci się dosłownie wszystkiego. Odradzam każdemu kto chce tutaj pracować dłużej niż kilka miesięcy bo tych kilku straconych miesięcy nie odzyskasz. Nie wynagrodzi Ci to żadna kasa bo za kasę szacunku nie kupisz a to jest najważniejsze.

Uciekajjaknajdaleeeeej
@X 07.12.2018 20:03

Za kasę nie kupi się też moralności, a tam wyraźnie wiele osób jest pozbawione kręgosłupa moralnego i cierpi na epidemię zwaną "donosicielstwem". Kłamczuchy paskudne i pożal się Boże teamleaderzy i cała reszta w górę. Choć i niektórzy współpracownicy mogą zaprezentować jak bardzo boli brak narządu nazywanego powszechnie MÓZGIEM.

Zirytowany
@Uciekajjaknajdaleeeeej 07.12.2018 22:52

Żaden klient Cię tak nie zirutuje jak temlider. A te ich "motywowanie " do pracy śmiech na sali. Najlepsze jest kiedy spisujesz umowę i pada pytanie" ILE?" Dla nich liczy się wynik za każdą cenę. Szkoda że te premie za spisana umowę nie są adekwatne do wlozonego w nią wysiłku. I rzucanie z jednego projekt na drugi. A jak coś się nie widzi to zapraszamy na infolinię. Mogliby tam sami pójść i nabrać trochę pokory której ewidentnie im brakuje.

leszczynkka
@Nico 03.12.2018 12:19

Ale wiesz że są projekty które mają wyjebongo w to co się dzieje na sali i nie odczuwają wszystkich dyskomfortów? No poza tym zwierzęcym zachowaniem i smrodem

Kononowicz

Na sali zwykle śmierdzi. Ktoś chleje piwo w damskim. Laski szony konfidenci (usunięte przez administratora)A to tylko 1 linia

Janusz

za 400m ściany oni się zdecydowali na gładzie, jak ja bym robił u siebie to bym się zdecydował na kartongips.

Maras
@Janusz 01.12.2018 20:38

No ale przy kartongipsie masz ubytki na metrażu.

Janusz
@Maras 01.12.2018 20:39

Już wole stracić ten centymetr mieszkania, ale ile szybciej - pyk, pyk, pyk, płytki jako tako i fajerant.

Maras
@Janusz 01.12.2018 20:39

Ty lepiej od razu powiedz że chu*owo gładzie robisz a nie się płytami zasłaniasz.

Janusz
@Maras 01.12.2018 20:39

I kto to mówi... Majster co wyschnięty gips siatką szlifuje. Amatorka. Ja to papier pińcetke zakładam i ściana jak szkło wychodzi.

Maras

A dobrze robisz?

Janusz
@Maras 01.12.2018 20:41

Nie no tego nie powiedziałem, ale równiutko

Janusz

Przekonam ich do płyt, tyle mi jesteś potrzebny.

Maras
@Janusz 01.12.2018 20:43

A łączenia?

Janusz
@Maras 01.12.2018 20:43

No tak o tym nie pomyslałem, to co? Zgoda?

Maras
@Janusz 01.12.2018 20:43

Zgoda, ale ręki ci nie podam.

Ktoś.
@Janusz 01.12.2018 20:38

yyy o.O Przejdzie na jakieś forum dla budowlańców

XD
@Ktoś. 02.12.2018 02:59

hahahahaa

Kkk

Dzisiaj odeszła ostatnia TL ze starej kadry, Toruń będzie tęsknił za ostatnią ostoją życzliwości w tym (usunięte przez administratora) :(

anonim

(usunięte przez administratora)

nico

Tobie widać zaszkodził nadmiar pracy ;)

Kapitan
@nico 20.11.2018 12:35

Co jest szeregowy nico? Do śmiechu wam? A może by tak dodatkowy patrol WSW? 3 dni i byście się wyleczyli z tego śmiechu debila. Wyjaśniam, WSW- wiadro (usunięte przez administratora) woda. Wstąp.

nico
@Kapitan 21.11.2018 14:33

Byłeś w ogóle w wojsku i wiesz jak tam jest? chyba że miałeś kat D i z tej rozpaczy piszesz bzdury. Skąd w ogóle takie wnioski. Pracowałem w tej firmie pół roku i powiem tyle. Zero szacunku dla ludzi jak i klientów. Jest to jedyna firma z której jak odchodziłem nie miałem żalu o zakończenie współpracy. A to co piszesz to jest lizanie nie powiem czego. Mam szacunek do języka polskiego i nie stosuje umlautów języka szefowskiego nie wojskowego Panie kapitanie bez majtek ...

słodziakibuziaki

Ktoś musiał bardzo kochać tę firmę :D

słodziakibuziaki

Ktoś bardzo musiał kochać tę firmę :D

Agata
@słodziakibuziaki 26.11.2018 13:12

Pracowałeś może w firmie Telbridge? Jeżeli tak, to chciałbym dowiedzieć się, jak wyglądają warunki zatrudnienia, które oferuje pracodawca? W wątku nie widzę szczegółowych informacji na ten temat, dlatego, jeżeli możesz, to bardzo proszę, abyś podzielił się z nami tym, jak to wygląda.

Gubernator Fistinger
@Agata 28.11.2018 10:16

Wystarczy poczytać poprzednie wypowiedzi. Sporo pokasowali ale jest co czytać :)

XD
@Gubernator Fistinger 28.11.2018 21:08

Przeczytane ma już na pewno wszystkie :)

Nico
@Agata 28.11.2018 10:16

Jak można kochać firmę która ma ludzi nie powiem gdzie. Wy tam w kadrach bardzo się nudzicie i w rzeczywistości szukacie dziury w całym tak by obrót w firmie była z zyskiem dla osób siedzących wyżej na szczeblach drabiny w loży masońskiej.

qwerty

Absurdalne i nielogiczne procedury.Ciągłe błędy i awarie systemów.

Tb
@qwerty 11.10.2018 13:14

dodam od siebie, że działy są nierówne traktowanie i jedni walczą o 20 zł brutto a inni dostają wszelkie możliwe bonusy i premie

Grażyna
@Tb 11.10.2018 15:28

20 zł brutto? W tb? xDDDD Tl mają 1 zł więcej niż najniższa krajowa za 1h, za 2 zł to już musisz kombinacje alpejskie w podlizywaniu się szefostwu zastosować... 20 zł. Hahaahha :D Płaczę :D

Tb
@Grażyna 01.11.2018 02:13

Premie 20 zł a nie godzinówkę mądra agentko

Bk
@Tb 01.11.2018 08:08

Tak, to właśnie wynikało z treści komentarza. Jeśli tak precyzyjnie wyrażasz się w rozmowach z klientami, to nie dziwi mnie fakt, że nadal siedzisz w tb i... Dostajesz 20 zł premii. :)

Jabłonka
@Bk 07.11.2018 01:20

Ale poziom :P wyluzujcie laski :P gdyby było tak źle to by tyle ludzi tu nie pracowało :P moim skromnym zdaniem jest to najlepsze call center!

Cejrowski
@Jabłonka 07.11.2018 11:15

Jakby w afryce był głód i AIDS to by tyle osób tam nie żyło co nie? xD

Pracownik 2014 - 2017

Takie tam bagienko przyozdobione cekinami Praca dla nie wybrednych studentów ktorzy potrzebują kasy i nie będę wiązać przyszłości z tą firma. Dla ludzi ktorzy nie maja już nic do stracenia bądź chących dorobić bez angażowania się w klimat tej firmy. Jako pierwsza praca spoko ale nie na długo. Dla osób podchodzących do tematu zatrudnienia, rozwoju i oczekujacych profesjonalnego podejscia do pracowników firma ta niema nic do zaoferowania. I nic się nie zmieni dopóki derekcja Telbridge Toruń bedzia ta sama. Caly czas mnie zastanawia jak dlugo własciciele Directbrokers będę pozwalac na ten pseudo zarząd ktory psuję opinię i potencjał. Przecież ta degrengolada trwa już latami.

ali

Wiecie coś na temat pracy na czacie albo przy ankietach? zastanawiam się czy student dzienny może tam pracować, mam całe trzy dni wolne w tygodniu + weekendy :) słyszałam dużo o infolinii ale te nowe oferty mnie najbardziej interesują :)

Realista
@ali 07.11.2018 11:43

Warto rozejrzeć się za podobną pracą, ale w innych firmach. Tutaj jedyne co zyskasz to zszargane nerwy, pracę jak na plantacji, a na koniec o ile sama się nie zwolnisz po krótkim czasie, wyrzucą Cię pod byle pretekstem. Naprawdę szkoda czasu nawet na rozważanie tych opcji.

ciociaklocia
@ali 07.11.2018 11:43

Dziewczyno trzymaj się jak najdalej, szkoda czasu. Znajdziesz więcej ofert dostosowanych pod studentów dziennych, a gdzie będziesz miała o wiele lepsze warunki i pracodawców.

Zbigniew Hołdys

W damskim kiblu spożywany jest alkohol niskoprocentowy (piwo marki Warka Radler 2%) oraz wafelki teatralne. Poza tym zapchano kibel (pierwszy od lewej) papierem typu szarego wykonanym z celulozy. Natomiast w kiblu dla niepelnosprawnych uprawiany jest seks przedmałżeński. Na plus wymiana dywanu

Cyfr0n
@Zbigniew Hołdys 08.11.2018 11:08

Czy papier na 100% był szary?

jaaaack!

Pracowałam tutaj jakieś dwa lata temu, z ciekawości weszłam na opinie o firmie, bo byłam ciekawa czy to jeszcze funkcjonuje. Okazało się, że tak...! :o Titanic tonie tyle lat i jakoś zatonąć nie może. Wspominam okropnie! A z tego co widzę i słyszę od znajomych, obecnie jest jeszcze gorzej.

nadgodzinymójból
@jaaaack! 20.10.2018 20:27

Ty pracowałaś, ja nadal pracuję. Ale mam nadzieję już niedługo. Za chwilę będę chciała odejść z dnia na dzień i zapomnień. Nie będę szczegółowo opisywać dlaczego, ale muszę pracować, a tutaj jest w miarę ok, zwłaszcza, że dojeżdżam spoza Torunia. Ale co chciałabym powiedzieć, serdecznie dość mam sytuacji typu, siedzę w piątek do późnej nocy na nadgodzinach, a potem przychodzę jeszcze w sobotę. Nadgodziny są dość często, a ja udaję: że spoko, że zostanę, że nie mam z tym problemu. A potem co jakiś czas, teamleader powie mi, że z okazji tylu nadgodzin dorzucą mi np. 50 zł. Super świetnie, tylko potem powroty do domu w nocy, szukanie transportu i brak własnego życia + udawanie, że w pracy mam wspaniałe koleżanki i chętnie im pomogę/odpowiem na każde pytanie, a kiedy tylko można to robi się wszystko, żeby tamta nie dostała premii, a zespół na tym tracił, ogólnie. Niby jest miło i spokojnie, a tak naprawdę to tylko pozory i każdy marzy żeby iść już do domu i nie myśleć o niczym. Wrócić do szczerych, serdecznych ludzi, chyba, że już śpią, bo ty tyrasz na nadgodzinach...

hahahahaxd
@nadgodzinymójból 21.10.2018 15:56

Mnie rozwala jak oni wmawiają pracownikom, że opinie dodają tylko Ci, którzy odeszli, byli leniwi, nie chciało im się pracować, itd. A reszta, która pisze opinie to ich znajomi XD

wspaniałakoleżanka
@nadgodzinymójból 21.10.2018 15:56

Co Ty od nas chcesz, przecież jesteśmy wspaniałe. PS zawsze można nie pomagać, nikt Cię siłą nie zmusza do uprzejmości. Just saying ????‍♀️

Xddd

Halo kiedy jakas firmowa impreza? Pozdrawiam ukochaną drugą linie.

notoładnie

słodkie masz te piegi Panie oczy jak 5zł c:

Xddd
@notoładnie 23.10.2018 19:20

widze oczy jak 5 zl juz mysle o znowu jakis hejt a tu cos takiego xD NOTOLADNIE

Aniołek Telbridga

Pracowałem tu prawie rok na obsłudze klienta (połączenia przychodzące), następnie na dziale back office (rozwiązywanie zgłoszeń klientów), więc myślę że mogę śmiało podać plusy i minusy pracy w tej firmie: PLUSY: -w miarę przyjazna atmosfera, uogólniając współpracownicy są naprawdę w porządku -5min przerwy/h pracy (ja często przekraczałem, nie robiono mi szczególnie problemów) -wypłaty na czas (właściwie to powinno być oczywiste) -ps3 i piłkarzyki, które wymienili niestety na gorsze (jeden z powodów dla których się zwolniłem :D) no ale i tak jakiś plus, pozdrawiam kumpli z którymi przekraczałem przerwy na meczykach, jeżeli to czytacie (tak pracownicy tlb lubią sobie czytać opinie na go work) -kuchnia z mikrofalą i nawet ładna toaleta (jeżeli akurat żadna pani sprzątaczka nie ma wolnego i przez dłuższy czas nie panuje tam woń rodem z kibli PKP) MINUSY: -szkolenia nie są płatne! cały system działa tak że wypłaty są naliczane za czas kiedy jesteś zalogowany do komputera. Podczas szkoleń każą się wylogowywać. -nadgodziny nie są płatne -premie na projekcie przychodzącym są nie poważne i lepiej bym się czuł gdyby ich w ogóle nie było niż że robię dobra robotę firmie za np. 50 zł premii miesięcznie :') -szefostwo niskiego i średniego szczebla zasiadające przy biurku i krzyczące tak, że czasami sami klienci się o to upominają "ZAMKNIJCIE SKRYPTYYYYYY!!!" (dla osób które nie wiedzą, każdy konsultant musi zamknąć skrypt żeby wpadło mu kolejne połączenie) -przymusowe redukcje. przyjechałeś z drugiego końca miasta do pracy? wydałeś na dojazd i zagospodarowałeś swój czas, żeby "coś" zarobić? Leć do domu, odpocznij dziś sobie, mamy już komplet :) (oczywiście nic ci nie zapłacimy) ~Telbridge Nie jest to stosowane powszechnie, w mojej karierze zdarzyło się to około 4-5 razy, ale jakże to irytuje. -złe traktowanie pracowników, to co słyszałem od moich znajomych jakie teksty słyszeli od przełożonych, to jest porażka, nie powinno mieć miejsca. Ja o dziwo miałem w tej firmie dobrze, nie wiem czy wynika to z mojej zawsze profesjonalnej obsługi klienta, czy mojego charakteru ale mimo, że daleko mi do pracownika idealnego to nie robiono mi pod górę -postać coacha/pracownika działu jakości, jakże to tajemniczy człowiek, nie do rozgryzienia, zawsze miły, uśmiechnięty, tak naprawdę podejrzliwy i wydaje mi się że z lekka fałszywy, nigdy nie powie ci czegoś bezpośrednio tylko zawsze zawiło i połsłówkami, idealnie wpasowujący się w niejasne dla pracownika standardy i reguły firmy. Nie jest on jakoś mocnym minusem i nie wspominam go tragicznie ale wiem że niektórym dobrym pracownikom przysłużył się do otrzymania "wniosku B" Ogólnie nie polecam tej pracy nikomu na dłużej, to ile ja tam wytrzymałem to absolutne maximum, tak dziwię się niewolnikom Telbridga którzy robią tam już 2 lata z palcem w d. jakby nie było innych call center, czy miejsc pracy, przecież i tak zarabiają tu najniższą. Jeżeli potrzebujesz pilnie kasy i nie masz czasu na regularną pracę, to od biedy można się tu zatrzymać ale na pewno nie będzie to szczególnie miłe wspomnienie, bo nie ma tu na pewno żadnych perspektyw, ani zachodnich standardów pracy jeżeli chodzi o traktowanie pracownika, firma stawia na własną rentowność, nie na utrzymanie fajnego trwałego zespołu. Rotacja jest maksymalna, ogłoszenia o pracę w telbridge widzę wszędzie, w internecie, na fejsie (tak moi byli współpracownicy (ci niewolnicy) udostępniają to na fb, nie wiem jak bardzo można się upodlić), na mojej uczelni w dziale karier wisi piękny plakacik, nie sposób nie zauważyć. Jeżeli chodzi o team leaderów to oni wcale nie mają lepiej, bo zarabiają tyle samo, albo złotówkę więcej (już nie pamiętam) niż konsultanci, co jest komiczne, bo jak osoba która przewodzi jakiemuś zespołowi, jest menadżerem najniższego szczebla ale zawsze menadżerem ma zarabiać tyle samo (ciul z tą złotówką, nie bądźmy śmieszni) co szeregowy pracownik. Komedia. Wymaga się od nich genialnych ocen członków ich grupy, na co nie mają dużego wpływu, są regularnie mieszani z błotem, muszą często siedzieć do północy bo ktoś musi być, nie będzie przecież tego robił szef zespołu. Ale są tacy którym to chyba bardzo pasuje i stali się bardzo "protelbridgowi", a są i tacy w porządku. Pozdro dla osób które zaszły aż tutaj, są lepsze prace w Toruniu, wystarczy że poszukacie ;)

Aniołek Telbridga
@Aniołek Telbridga 20.10.2018 03:30

Taki plus i minus za razem, o którym zapomniałem wspomnieć, a jest dosyć istotny, że nie ma tu stałych godzin pracy, tylko można grafik dostosować elastycznie, natomiast z grafikiem radzę się bardzo spieszyć, kto pierwszy ten lepszy, bo SZ (zarówno ten na Lini 1 jak i 2) układający grafik ciągle woła o więcej godzin, a gdy ma już komplet na dany dzień oznajmia, że masz wolne wtedy, więc żeby mieć grafik jaki się chce trzeba zawsze chodzić jak najszybciej.

adamiewatelbridge
@Aniołek Telbridga 20.10.2018 03:30

Jak tak lubią czytać te opinie, to niech w końcu się ogarną :) Bo jak pracownicy głośno mówią co im nie odpowiada to są zakrzyczeni. Teamleaderzy mieszani z błotem? Zależy którzy :) Niektórzy mają tam swój mały raj :) Wystarczy donosić, podlizywać się szefostwu, robić swój głupi uśmieszek i robić wszystko, żeby tylko być lubianym (jakby im kazano zjeść fekalia też by to zrobili). Masz rację to praca na chwilę, ale i to za długo :)

Aniołek Telbridga
@adamiewatelbridge 20.10.2018 11:51

Dokładnie, nie chciałem się wdawać w szczegóły odnoście teamleaderów ale to prawda, że niektórzy trzymają palec w telbridgowej pupci i im tam dobrze. Bardziej miałem w pamięci zwolnionych już tl, niestety nie można używać tu imion ale każdy kto pracował na przełomie 2017/18 pamięta kto został zwolniony za pół godzinne spóźnienie do pracy i poinformowanie o tym oddziału w Kielcach (które zadbały żeby nie było kolejek i żeby panował porządek na projektach), a nie szefostwa oddziału w Toruniu oraz zrobienie korekty czasu pracy na jakieś "potężne" 50-70 zł, bo z czystej matematyki jeżeli na 7 przychodziło max jakieś 10 osób to przy najniższej stawce tyle by wychodziło. Ta teamleaderka była najlepszą jaką pamiętam, miała ogromną wiedzę której nie posiadały osoby będące wyżej od niej (między innymi ona robiła szkolenia z programów do których inni tl pewnie do teraz nawet hasła nie znają) i była zawsze serdeczna dla każdego konsultanta, no ale takie cechy się w tej firmie nie liczą, tylko te o których wspomniałeś ;)

dex

z plusów to moze to, ze placa na czas. z minusow to cala reszta. nie polecam

jprdl

tb to porazka :O redukcje, ciecia, bez sensu polityka firmy, mam najgorsze zdanie na temat tego czegos

Zostaw opinię o Telbridge - Toruń

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Telbridge