Kalmet Gliwice
3 544 6 1

Opinie o Kalmet Gliwice

Obserwator

Żalosny hejt na pracodawcy, skoro jestescie madrzejsi i bardziej odwazni od wlascicieli dlaczego sami nie stworzycie takiej firmy jak oni??? Teraz kiedy jest gorzej życzycie im najgorszego a kiedy bylo dobrze wchodziliscie bez wazeliny. Doradzac i filozofowac kazdy glupi potrafi a zaryzykowac nieliczni. Żalosne trolle dla ktorych jedynym przywodca jest jarek ze swoimi populistycznymi obietnicami.Jestescie jego wyborcami.

Głos pracowników
@Obserwator 19.01.2019 12:46

Nie myl hejtu z faktami nikt tu nie pisze o kwadratowych jajajch i nie prawdziwych rzeczach nie nasza wina ze nie idą wypłaty jest brudno czy nie ma sprzęty nie nasza wina ze ludzie się zwalniają nie wiem czy zauważyłeś as że od kiedy właściciel wprowadził swoje pociechy do firmy to i dał im władze to z roku na rok jest coraz gorzej pociechy wciągnęły mężów i itd co zrobiliście dla firmy oprócz tego że trzeba utrzymywać wasze etaty pewnie najwyższe w firmie do tego auta służbowe co w obecnej sytuacji jest żałosne wsesniej jak było lepiej to wasza arogancjia głupota wręcz i takie rzerowanie było akceptowane a teraz właściciel by chciał żeby Ci ostatni ludzie się zaangażowali i się starali ale sory wy poprostu na to nie zaslugujecie tylko wasze zwolnienie może jeszcze dać jakiś sygnał dla nas procownikow żeby zacząć się starać i angażować aha dla mnie właścicielem jest szef i jego żona wy jesteście tylko ciężarem dla tej firmy takie zdanie panuje nie tylko na hali ale ludzie z biur też mają was dość może Pan właściciel jeszcze się obudzi i zrobi coś z wami

Jo
@Obserwator 19.01.2019 12:46

(usunięte przez administratora)ty jesteś troll bo politykę mieszasz w sprawy nie związane z nią,jeszcze o WOŚP wspomnij. Nikt nie filozofuje tylko każdy pisze co widzi a jak ktoś nie widzi tego co się dzieje to jest głupi albo z rodziny.

Obserwator
@Jo 20.01.2019 21:01

Myslisz ze mozesz kazdego obrazac wyzwac bo kryjesz sie za debilnym nikiem"JO".Co ty wiesz o zarzadzaniu firma, marketingu, księgowości, prawie handlowym,kadrowym itp.? Rodzina ktora stworzyla tak duze przedsiebiorstwo zasluguje na szacunek bo poswiecili sie tej firmie ryzykuja i odpowiadaja swoim majatkiem, placa podatki o ktorych nigdy nie slyszales. A TY JO co stworzyles ile podatku zaplaciles ?? W polsce nie szanuje sie ludzi ktorzy cos stworzyli bo zawisc zrzera mozgi.

Obserwator
@Jo 20.01.2019 21:01

Zwolnij sie i zaloż swoja firme nie masz jaj ?

Robinso crusoe
@Obserwator 20.01.2019 22:50

To zacznijcie tez szanować ludz a nie pisać tylko o tym to może ludzie was tez zaczną szanować bo jak narazie to w kalmecie ludzi się wcale nie szanuje a to ci ma właściciel to ma dzieki ludziom

lila
@Robinso crusoe 21.01.2019 10:34

gdyby nie właściciele to co byś robił, poszedł do innego właściciela i tam byś go opluwał i mówił ,że wszystko dzięki tobie. Zgadzam się ,że szacunek powinien być wzajemny szef i pracownik są sobie potrzebny.

ARA

Witam takie pytanko czy warto się zatrudnić w tej firmie ile jestem wstanie dostać za godz.jako myślę dobry spawacz ?

Kiko
@ARA 17.01.2019 12:34

Chłopie tu nawet wypłaty nie idą już na czas wszyscy się zwalniają a ty chcesz przyjść

RobieBoUmie
@Kiko 17.01.2019 13:28

Wez sie ogarnij. Pewnie boisz sie ze przyjdzie ktos kto spawa lepiej od Ciebie. A jesli idzie o zwalnianie to nie wiedze kolejek z wypowiedzeniami do kadr. A jesli idzie o zarobki to zalezy co spawasz i jak, ja na kadziach mam 21 zl netto

Odchodzący
@RobieBoUmie 17.01.2019 17:38

Robię bo umie a wypłatę na czas miałeś ?? Napisz tez ze zero socjalu kible ze strach wejść brak narzędzi nagonka szybko szybko

RobieBoUmie
@Odchodzący 17.01.2019 19:02

Wczesniej robilem w Mostostalu ZPK, socjal-grusza 100 zł i paczki na swieta, kible w jeszcze gorszym stanie, stawka 16 zl netto, a na jednego spawacza przypadał tam jeden poganiacz wielbładów, wiec presja byla jeszcze wieksza. Wiem ze sa zaklady gdzie jest lepiej ale jest tez mnostwo takich gdzie jest gorzej. A wyplate dostaje w terminie, jak wiekszosc fizycznych. Nie wiem czy biurowi sa placeni terminowo.

ktoś
@Kiko 17.01.2019 13:28

A Ty też sie zwalniasz ???

Jędrzej
@Odchodzący 17.01.2019 19:02

Przepraszam,ze pytam ale kto tak urządził te toalety?! Prezes?! Ktos z umysłowych?! Nie! Ludzie z hali. Jedyny błąd właściciela jest taki, ze obok toalety powinien postawic stajnie, zeby bydło mialo sie gdzie załatwiać.

KTI
@Jędrzej 17.01.2019 20:03

TAKIE JAK TY

Spawacz
@Jędrzej 17.01.2019 20:03

Jędrzej ja chodzę na zewnątrz za auta nawet klocki tam stawiam .A powiedz mi kto firmę sprzątająca zwolnił my? A potem chłopakom kible Krzysiu kazał sprzątać tylko z ruthmanna się postawili i nie sprzątali a ty troszkę kultury Jędrzej bo ci jej brak i pamiętaj jak Krzysiu zmieni dziewczynę to tez tu długo nie porobisz

Marcin
@RobieBoUmie 17.01.2019 19:15

ty chyba jesteś masochistą,skoro teraz pracujesz w kalmecie

Antek
@Jędrzej 17.01.2019 20:03

Kodeks Pracy Art. 943. § 1. Pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi. § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Kim jest ten Jędrzej, że pozwala sobie poniżać i ośmieszać innych pracowników porównując do bydła? Czy jego pozycja jest tak silna i wpływowa, że można przyjąć go za przedstawiciela Pracodawcy? Ludzie, jeśli taki jest stosunek właścicieli, czy przełożonych do pracodawcy, to może warto zawiadomić o tym odpowiednie organy? Co rusz widzę poruszany wątek opóźnień w wynagrodzeniach. Czy to prawda? Czy zdarza się to nagminnie? Zgodnie z Kodeksem Pracy jego wypłata w terminie określonym w regulaminie pracy (jeżeli taki jest), to obowiązek pracodawcy. Jego zaniechanie podlega karze grzywny Art. 282. § 1. Kto, wbrew obowiązkowi: 1) nie wypłaca w ustalonym terminie wynagrodzenia za pracę lub innego świadczenia przysługującego pracownikowi albo uprawnionemu do tego świadczenia członkowi rodziny pracownika, wysokość tego wynagrodzenia lub świadczenia bezpodstawnie obniża albo dokonuje bezpodstawnych potrąceń, 2) nie udziela przysługującego pracownikowi urlopu wypoczynkowego lub bezpodstawnie obniża wymiar tego urlopu, 3) nie wydaje pracownikowi świadectwa pracy, podlega karze grzywny od 1.000 zł do 30.000 zł.

Stary spawacz

Jeszcze trzy lata temu wszystko było Ok a szef to był taki gościu ze można było przyjść do niego z każdym problemem i on pomógł i jak cis powiedział to tak było za to go lubiłem i szanowałem niestety teraz to już nie jest ten sam gościu szkoda ....

Spawacz

Panowie po co te złośliwości famili frosta się plumka na forum bo jak to plajtnie to pod most pójdą a my spokojnie do innego zakładu to co tu się wyrabia to można książkę napisać jedrzeju trochę kultury pamiętaj że prace masz po znajomościąch jak córka z mężem ale to wasze nierobstwo i arogancja się powoli kończy i będzie kasa w macdonaldzie pozdrawiam

Życzliwy

Proponuję wszystkim zabrać się do roboty, która wynika z waszych umów. W firmę zainwestował rodzina i dobrze jest ten fakt uszanować. Pozatym, gdyby Zarząd firmy bardziej zorientował swoje działania na planowaniu produkcji, zakupów i sprzedaży to sytuacja uległa by poprawie. W Kalmecie niestety większość ważnych spraw się załatwia bez koordynacji z innymi obszarami. Dla wszystkich pracownikow: Tyle piszecie o firmie a nie znacie tak do końca celów biznesowych rodziny. Ta pisania ma taki sens jakby jej wcale nie było. Wasze życie powinno być prostsze. Wykonać swoją pracę uczciwie i wyjść do domu i tyle. Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęśliwych dni reszty 2019.

R3alista
@Życzliwy 13.01.2019 14:20

Popieram, ględzenie i psioczenie na firmę zostawcie przed bramą / drzwiami biura, tyczy się to zarówno pracowników fizycznych jak i umysłowych. Gdyby każdy robił to co ma robić to Zarząd nie musiałby się głowić jak to wszystko połączyć, przecież ani właściciel ani nikt z rodziny, na których tak klniecie i dosłownie plujecie jadem nie jest winien reklamacji na spawy, niedomalowania, brak erowania, źle przegwintowany otwór. Spójrzcie prawdzie w oczy, gdybyście byli alfami i omegami to nikt nie mógłby Wam nic zarzucić, bylibyście wychwalani a niestety co chwilę słychać, że niedoróba, zrobione po łebkach, trzeba wszystkich gonić i pokazywać 3 razy co zrobić bo jednokrotne wydanie polecenia niestety nie dociera z różnych przyczyn. Także jak wspomniał @Życzliwy, zabierzcie się do roboty!

(R3alista)^2 - do kwadratu
@R3alista 13.01.2019 17:29

No, ale przecież jesteśmy teraz przed bramą - jest weekend. W pracy pracujemy, a błędy się zdarzają - zwłaszcza, gdy ekonom stoi i pejczem, bo "musi wyjechać w tym miesiącu"

R3alista
@(R3alista)^2 - do kwadratu 13.01.2019 19:29

"Błędy się zdarzają", nie lepiej zrobić dłużej a dokładniej, poprosić o pomoc, o weryfikację KJ, mistrza? Nie, bo zawsze jest argument na wykonanie fuszerki - bo musi wyjechać w tym miesiącu, bo mnie naciskali na szybkie wykonanie roboty, tylko jak jest błąd to płaci go bezpośrednio Właściciel a nie Ty! Ty dostaniesz wypłatę za przerobione godziny a nie pomniejszoną za koszt przemalowania, poprawienia gwintu a te koszta zapewne idą w tysiące euro czyli miesięczne wypłaty większości pracowników. Jakość powstaje w trakcie procesu produkcyjnego a nie na sam koniec, etap po etapie, spaw po spawie, osoba po osobie...

(R3alista)^2 - do kwadratu
@R3alista 13.01.2019 20:52

Odpowiedz mi R3alisto na kilka pytań odnośnie jakości zaczynających się od kiedy: - kiedy będą przewodniki spawalnicze do każdego projektu, - kiedy będzie można porozmawiać z więcej niż z dwoma, trzema technologami, - kiedy w tym zakładzie Główny Spawalnik będzie w końcu partnerem produkcji, - kiedy koledzy z przygotówki przestaną słyszeć "przestańcie się spuszczać przy tym eRowaniu, kiedy wydacie gabaryt", - kiedy blacha nie będzie się wykrzywiać się przy spawaniu, - kiedy kołnierze z kooperacji będą mogły trafić na produkcję bez 10% kontroli, bez dorabiania rowków, - kiedy w malarni nie będzie takiego nagromadzenia produktów, że dotrzymania czasów technologicznych pomiędzy warstwami będzie możliwe, - kiedy to pełnomocnik SZJ będzie osobą dbającą o zarządzanie jakością i kreującą jej politykę, a nie obstawiającą się papierkami, Masz rację etap po etapie, spaw po spawie, osoba po osobie..., - kiedy skończy się z fikcją, że osoby z nadzoru odpowiadają jednocześnie za kontrolę jakości i produkcję - konflikt interesów Co do jednego się zgadzam - osoba, której udowodni się umyślne działanie na szkodę pracodawcy powinna ponieść konsekwencje - to zresztą wynika z Kodeksu Pracy. Trzeba to jednak umieć udowodnić, a bez śledzenia procesu produkcji to się nie uda. Dobra, idę spać, bo jutro mam na rano, a na zakładzie nie będę roztrząsał tych spraw - aha - błędów nie robią tylko Ci co nic nie robią.

vw..
@(R3alista)^2 - do kwadratu 13.01.2019 21:27

Mam takie skromne pytanie do wszystkich fachowców Kalmetu , a szczególnie do tych na kadziach ... Dostaliście Panowie ostatnio do zrobienia skrzynki do VW , no nie ma nic prostszego. I tak je fachowo zrobiliście , że nie maja wymiaru , nie sztaplują sie , braki spawów można by sie pokusić ze w połowie są pospawane . Niemcy jak to zobaczyli to do dziś ponoć pękają ze śmiechu... Całe 200 sztuk które tak fachowo zrobiliście wraca do poprawy . Zdajecie sobie sprawę jakie to są koszty transportu samego ? nie wspomnę o kosztach naprawy , spawanie ,czyszczenie , śrutowanie i ponowne malowanie. Oczywiście przyjdziecie poprawiać godzinki polecą ,a firma znów zapłaci... Moim skromnym zdaniem , to własnie jest umyślne działanie na szkodę firmy , bo żeby nie umieć prawidłowo zmontować i pospawać takich prostych rzeczy będąc takimi fachowcami to jak to inaczej nazwać jak partactwo i umyślne działanie na szkode firmy. I tak na koniec Panowie jak mieli byście honor ,t o powinniście to na własnych plecach z Niemiec przynieść i poprawić po godzinach . Firma spawarki , drut i prąd wam udostępni , mimo to ze i za to powinniście zapłacić. Pozdrawiam wszystkich fachowców ,a teraz możecie pluć jadem po mnie ,bo jak was znam nie zgadzacie sie z tym .

Piotr
@vw.. 14.01.2019 16:50

Ale jak szybko były zrobione!!!

vw
@Piotr 14.01.2019 18:30

Prosze Cię jakie szybko co Ty opowiadasz. No ale tak jak myślałem nie przyjmujecie krytyki , Wy tylko potraficie krytykować .

Mag
@vw.. 14.01.2019 16:50

To trzeba zatrudnić prawdziwych fachowców a nie brać ludzi z ulicy i papiery im załatwiać tylko kto tu przyjdzie

vw
@Mag 15.01.2019 08:09

Przepraszam bardzo , to robili najlepsi z najlepszych w Kalmecie , z dużym stażem i doświadczeniem . Tylko ja mam jeszcze jedno pytanie jakich trzeba fachowców do zmatowania i pospawania skrzynek . Przecież Ci Panowie fachowcy spawają i montują kadzie śmietanka zakładu.

Jo
@R3alista 13.01.2019 20:52

Jak sam napisałeś ktoś naciska ktoś wymyśla bezpodstawne terminy wysyłek a do tego jak to kiedyś Z.Kalarus powiedział na zebraniu że brak materiału to nie jest żądna wymówka ????????.Trzy dni stoisz a później szybko szybko bo auto czeka. Z tego się biorą straty a nie z tego że ludzie walą w .uja.

Pioter
@vw 14.01.2019 19:07

Panie Krzysztofie ale sam pan chodził do nas i poganiał nas bo to ma jechać bo termin zawalony jak co miesiąc s teraz pretensje dajcie materiał na czas i będzie dobrze

Spawacz jeszcze pracujący
@R3alista 13.01.2019 20:52

Właściciel to by chciał najlepiej żeby pracownicy za wszystko płacili za prąd sprzątaczki w wc bo ich nie ma reklamacje itd on tylko kasę zbierać a ludzia grosze płaci już nie wspomnę o sprzęcie którego nie ma

Mily

Chwast mial pomysl na program naprawczy nie wdrozyl go ?

R3alista
@Mily 15.01.2019 21:37

Idź i go spytaj, ewentualnie pomóż a nie śmiej się z niego, nie potrzebujemy takich jak Ty.

Benek
@R3alista 15.01.2019 22:04

Pytalem to przeklal kilka razy na mnie i caly zarzad

Obserwator

Firmą nie rządzą fachowcy z produkcji którzy od 3lat systematycznie uciekają tylko wy famili frosta kto był lub jest w zarządzie firmy już odp ludzie prosto po studiach bez wiedzy doświadczenia i jak po latach się okazuje bez predyspozycji całkowity brak wrodzonej inteligencji więc nie zrzucajcie teraz kiedy jesteście bankrutami winy na produkcji tak niestety wychodzi się na interasach robionych z rodziną a nawet brak wypłaty nie popsuje mi chumoru

Życzliwy
@Obserwator 15.01.2019 09:01

Jak na obserwatora to masz dużą wiedzę na temat firmy. Zajmujesz się szpiegostwem? Jeżeli jesteś zatrudniony i zamiast pracować tylko obserwujesz, to źle. Musisz też przyznać, żeby oceniać innych to należy mieć potwierdzone kwalifikacje, powiedz gdzie je zdobyłeś. Czy zbudowaleś kiedyś zakład produkcyjny od zera? Jeżeli przy pytaniach masz same minusy to siedź cicho i korzystaj z uroków Świata.

Jo
@Życzliwy 15.01.2019 14:26

Firmę to zbudował śp"generał" stary p.Kalarus. Zdzichu i Krzychu ja zniszczyli i tyle w temacie. Każdy ze starych pracowników to potwierdzi. Starzy to mam na myśli 10 czy więcej lat starzy w kalmecie

R3alista
@Jo 15.01.2019 20:59

Firmę niszczą pracownicy, którzy mają kolorowe okulary i myślenie prosto z PRL-u, czy się stoi czy się leży to wypłata się należy, czy zrobię dobrze czy zrobię źle i tak wypłatę dostanę. Spytajcie kiedyś Panią od jakości ile było reklamacji za ostatnie lata, wydaje mi się, że ani Zdzichu ani Krzychu nie spawali, montowali, malowali, erowali żadnej z tych rzeczy, także tego, UDERZCIE SIĘ W PIERŚ i miejcie GODNOŚĆ i sami odejdźcie i dajcie pracować tym co chcą! Wiecie gdzie są kadry, jeśli nie to budynek B!

Jo
@R3alista 15.01.2019 22:09

Z tymi reklamacjami jest tak że to ma jechać i już. Byłem kilka razy przy sytuacji jak była gadka że lepiej wysłać złe niż wogole bo kary za niewywiązanie się z terminu są mniejsze niż za reklamacje. Przykład ruthmana akord i pośpiech przez miesiąc a później dwa miesiące poprawek. Na kadziach jest to samo a i na racjach odkąd pamiętam to były reklamacje i to konkretne. Prawda jest taka że pośpiech nigdy nie był dobrym doradcą. Były belki-niemiec miał 16h na jedną w kalmecie 2 na szychta i przesto były reklamacje. Pazerność zgobiła właścicieli teraz szukają oszczędności na sprzęcie, ciuchach nie wspomnę o jakimkolwiek socjalu. Więc ch.j im w d. Jeżeli ktoś naprawdę jest fachowcem to znajdzie pracę a oni niech idą z torbami tego życzę.

Obserwator

Firmą nie rządzą fachowcy z produkcji którzy od 3lat systematycznie uciekają tylko wy famili frosta kto był lub jest w zarządzie firmy już odp ludzie prosto po studiach bez wiedzy doświadczenia i jak po latach się okazuje bez predyspozycji całkowity brak wrodzonej inteligencji więc nie zrzucajcie teraz kiedy jesteście (usunięte przez administratora)winy na produkcji tak niestety wychodzi się na interasach robionych z rodziną a nawet brak wypłaty nie popsuje mi chumoru

Obserwator

Firmą nie rządzą fachowcy z produkcji którzy od 3lat systematycznie uciekają tylko wy famili frosta kto był lub jest w zarządzie firmy już odp ludzie prosto po studiach bez wiedzy doświadczenia i jak po latach się okazuje bez predyspozycji całkowity brak wrodzonej inteligencji więc nie zrzucajcie teraz kiedy jesteście (usunięte przez administratora)winy na produkcji tak niestety wychodzi się na interasach robionych z rodziną a nawet brak wypłaty nie popsuje mi chumoru

Obserwator

Firmą nie rządzą fachowcy z produkcji którzy od 3lat systematycznie uciekają tylko wy famili frosta kto był lub jest w zarządzie firmy już odp ludzie prosto po studiach bez wiedzy doświadczenia i jak po latach się okazuje bez predyspozycji całkowity brak wrodzonej inteligencji więc nie zrzucajcie teraz kiedy jesteście bankrutami winy na produkcji tak niestety wychodzi się na interasach robionych z rodziną a nawet brak wypłaty nie popsuje mi chumoru

Obserwator

Firmą nie rządzą fachowcy z produkcji którzy od 3lat systematycznie uciekają tylko wy famili frosta kto był lub jest w zarządzie firmy już odp ludzie prosto po studiach bez wiedzy doświadczenia i jak po latach się okazuje bez predyspozycji całkowity brak wrodzonej inteligencji więc nie zrzucajcie teraz kiedy jesteście bankrutami winy na produkcji tak niestety wychodzi się na interasach robionych z rodziną a nawet brak wypłaty nie popsuje mi chumoru

Seb

Moje sugestie dla Kalmet Gliwice: Jester Majster chcesz być kierownikiem daj wypowiedzenie jesteś kierownikiem chcesz więcej kasy daj wypowiedzenie jesteś dyrektorem to już sukces bo myślisz już o sobie jestem właścicielem Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zmienić dowodzących

NIEtakiMŁODY
@Seb 08.01.2019 22:01

Niestety co poniektórzy spawacze tez są świętszy niż krowy w Indiach. Myślą że jak żucą papierami to ktoś ich będzie błagał. Nie te te czasy paniwie szlachta!

Młody
@NIEtakiMŁODY 09.01.2019 21:21

Mówisz nie te czasy to gdzie masz spawaczy bo z tego co widzę to coraz więcej spawaczy odchodźi a nikt nie przychodzi tel ze niewiem o jakich ty czasach mówisz

Ania
@Seb 08.01.2019 22:01

Ty swoje sugestie wsadź sobie w (usunięte przez administratora)

Pracownik
@Ania 11.01.2019 16:49

Aniu to nie są żadne sugestie tylko twarde fakty mylisz pojęcia

LeśnyDziad
@Seb 08.01.2019 22:01

Zmiana dowodzacych juz sie odbywa. Odeszlo lub zwolniono kilku słabych kierowników i dyrektorów. Szkoda tylko ze tak pozno. Ci niekompetentni pseudo fachowcy przyczynili sie do obecnej sytuacji firmy. Pytanie tylko czy ci, ktorzy przyszli w ich miejsce są lepsi? Osobiscie wątpię w to.

Franek
@LeśnyDziad 11.01.2019 18:35

Chwst i giermek jeszcze udaja ???

Pracownik
@LeśnyDziad 11.01.2019 18:35

Czy LeśnyDziad to Jędrek, bo, że Ania to Ania to wiadomo

Majster
@Pracownik 11.01.2019 23:30

Napewno jędrek który nie ma zielonego pojęcia o robocie ale donosić to potrafi pani Eli blefy wytykać potrafił a teraz sam nie wie co robić

Nic
@Majster 12.01.2019 00:01

Wróci do macdonalda tam jego i Anki miejsce tacy ludzie właśnie przyczynili się do obecnej sytuacji firmy brawo panie właścicielu więcej takich kompetentnych ludzi

Zbulwersowana
@LeśnyDziad 11.01.2019 18:35

LeśnyDziadzie, czy przez słabych kierowników i dyrektorów masz może na myśli osoby zajmujące się wydziałem siatek? Rok temu zwolniono dyrektora, który budował ten wydział od samego początku, na jesieni kierownika planowania, który miał doświadczenia w produkcji siatek więcej niż istnieje Kalmet - doprowadzono do stanu takiego, że sam się zwolnił. Potem odeszła osoba od rozliczeń (szacunek dla Pani M.), ponieważ też nie dała rady nagonce. Odszedł handlowiec od gabionów. Zwolniono dyrektora, który tworzył dokumentację siatek i gabionów i który co roku przeprowadzał za rękę Kalmet przez kontrole, dzięki którym gabiony mogły być w ogól sprzedawane zgodnie z prawem. I to wszystko na wydziale, o którym wszyscy w firmie mówią, że jako jedyny w firmie przynosił zyski. Teraz, co chwile chcę przenosić maszyny do produkcji, a jedyny poważny klient, który lokuje duże zamówienia jest zwodzony snami o potędze producenta. Tak LeśnyDziadzie - Dobra zmiana wpisująca się w retorykę tego co się w Kraju dzieje. Można się zakłamywać, że to te osoby doprowadziły Kalmet do tej sytuacji, w której jest, ale to nie prawda - to one go budowały przez lata. Tęsknimy za wami, my którzy jeszcze was pamiętamy!

Jędrzej
@Zbulwersowana 12.01.2019 08:59

Oczywiscie nikt z wyzej wymienionych nie jest winny tego ze przed hala lezy drut na set tysiecy, ktorego nie ma do czego wykorzystac. Przeciez ktos go zamowil. Typowe podejcie ludzi, jak jest dobrze to zyski sa wspolne i wlasciciel powinien sie podzielic z pracownikami. Ale jak sa straty po problem wlasciciela bo winnych przecież nie ma. A Leśny Dziad to nie ja, czyli Jędrek

Dominik
@NIEtakiMŁODY 09.01.2019 21:21

W Indiach to niedługo kalmet będzie szukał spawaczy, bo z Polski już wszyscy byli

Ania
@Pracownik 11.01.2019 17:51

Twoja odpowiedź jest bez sensu , bo ja odpowiedziałam tylko Sebowi. Więc daruj sobie.

Ania
@Zbulwersowana 12.01.2019 08:59

No różne bzdury tu już czytałam , ale ta jest mega idiotyczna hahahaha.

Kadziowiec
@Ania 12.01.2019 11:27

Dla ciebie bzdury ale ludzie piszą tak jak jest czyli prawdę bo widza co się dzieje jak firma upada z miesiąca na miesiąc ludzie maja poprostu dość gratulacje dla starego ze własna firmę doprowadził do takiego stanu chyba na już za dużo pieniędzy

Siatkarz praktyk
@Jędrzej 12.01.2019 09:32

Jędrzeju, jak sam sobie odpowiedziałeś: "Oczywiscie nikt z wyzej wymienionych nie jest winny tego ze przed hala lezy drut na set tysiecy, ktorego nie ma do czego wykorzystac. Przeciez ktos go zamowil." Pracujesz już kilka lat i doskonale wiesz, że żadna z wyżej wymienionych osób nie zamawia materiału. Jest w firmie jedna osoba, która zamawia drut na siatki - Pan JG. Przecież w firmie mamy cały czas te same zamówienia, więc jak można kupić materiał, którego nie ma do czego wykorzystać? No chyba, że eksperymentuje się z nowymi dostawcami, bo dotychczasowi już nie chcą dawać na zeszyt? Być może wtedy można nie trafić z parametrami i "przed hala lezy drut na set tysiecy", którego Klient nie weźmie? A Klientów szanujmy, bo po zakończeniu dostaw do niemieckich kopalni mamy ich coraz mniej. Może tak było w tym przypadku? Spytaj w "rodzinie". Na pewno jednak trudno o to obwiniać osobę, która już rok nie pracuje, ale to taka nasza Kalmetowska zasada, zwalić na tych co już ich nie ma. Przecież za taką niegospodarność, powinny pójść dyscyplinarki. No chyba, że zakup był obarczony świadomym ryzykiem.

Elegant
@Ania 12.01.2019 11:23

Mysle, ze ktos, kto nie szanuje wypowidzi inych nazwyajac je bzdurami lub kazac czyjes sugestie wsadzic sobie w (...) nie powinien innych pouczac, co do sensownosci wypowiedzi. Kultury troche. Chociaz z tego co czytam, to swietnie sie to wpisuje w wypowiedzi wlascicieli z rodzina o pracownikach

Spawacz
@Jędrzej 12.01.2019 09:32

Jędrzej ładnie teraz przydziobales ale proponuje tobie żebyś się raczej nie odzywał bo za młody jesteś i jeszcze musisz się dużo uczyć tego np :ze jak mijasz się z kimś starszym od ciebie to się dzień dobry mówi a a ty czekasz aż ktoś ci powie pierwsz bo niby czemu bo szwagrem młodego jesteś. ???no ale takie rzeczy to się z domu wynosi

Adam

Witam wszystkich ile można zarobić na wytaczarce cnc?

anonim

(usunięte przez administratora)

Sczepan

Gwiazdy Kalmetu lubia blyszczec

Wladziu

Gdzie Stary znakazl tego picera??

Xyz

Jego blask powoli przygasa . Daje mu jeszcze maks do marca i dostanie kopa.

Git
@Xyz 05.01.2019 10:13

Konczy sie wazelina, poza tym ile moze udawac fachowca i debesciaka:)

Xyz
@Git 05.01.2019 13:28

Nigdy nie byl fachowcem i debesciakiem , dlatego musial udawac.(usunięte przez administratora)

Ogrodnik
@Xyz 07.01.2019 18:01

Co można usunac randapem?

Dgeg
@Ogrodnik 09.01.2019 19:56

Chwasty ?

Malarz

Brak sprzętu,brak socjalu,brak środków ochrony osobistej,brak wykwalifikowanej kadry kierowniczej( chamy i prostaki) do tego niewypłacalność- ratuj się kto może

marian
@Malarz 22.12.2018 15:35

Czas uciekac firma stoi na krawedzi a wszystko to przez polityke starego i młodego ktory nie ma pojecia jak zarzadzac firma on tylko straszy ludzi i obiecuje gruszki na wierzbie

Roher
@marian 22.12.2018 16:46

Dokladnie. Straszyc i obiecywac to oni potrafia najlepiej. Zarzadzac niestety nie. Ludzie ktorzy cos chca zrobi dla firmy i cos potrafia odchodza w ekspresowym tempie. Niedlugo zostanie tylko sama familia. Uciekajcie jak najdalej.

Heniek

Witam. Warto tam aplikowac? Szukam pracy ale różnie tu przeczytac można?

sts
@Heniek 27.12.2018 21:37

Skoro czytasz opinie to już wiesz , że nie warto. Szukaj lepiej gdzie indziej

Dramat

Stary to powinien być nominowany do nagrody menagera roku za to co tu się wyprawia powinien jeszcze parę normalnie pracujących osób zwolnić a na ich miejsce poszukać jakiś geniuszy w rodzinie i wsadzić na dyrektorsie stanowiska wtedy to napewno ruszy a dzięki za brak wypłaty na święta

Robin

Dajcie Krysi rentę - bo gdzie z wodogłowiem pójdzie ????

Adaś
@Robin 19.12.2018 11:10

Zawsze pragnąłem poznać kobietę która ma fałdę mózgową więcej od kury!!!! i !!!!! udało się połowicznie, bo jednak sra po placu.....

Adaś
@Adaś 19.12.2018 16:13

Dajcie jej spokój przecież to blondynka, dla której los nigdy nie był łaskawy. Ciekawe jak wy zachowywali byście się gdybyście mieli przerwy w przepływie neuronów, a pod deklem sznurek trzymający uszy. Tak można bez końca gdyż materiał wdzięczny, dajcie spokój to nie ładnie, nie przystoi .....

Djdd

Co chwila nowy majster kierownik co sie dzieje?

Kazik
@Djdd 16.12.2018 11:10

Ten obecny kierownik tez idejdzje miał być kierownikiem a został majstrem degradacja jakiś niwy plan starego

ten chop mi sie podoba
@Djdd 16.12.2018 11:10

a dzis spawalnik rzucił papierami miesiac temu miał certyfikacje czyli w styczniu nastepna certyfikacja brawo brawo i znowu trza zaplacic no ale kalmet bogata fitma hhahahaha

Głos

Ok 2 lata temu kiedy firma już zaczynała dolowac byłem swiatkiem pewnej rozmowy uwczesny (usunięte przez administratora)rozmawiał z pewnym dyrektorem i wyraził swoją opinie na temat wiedzy i umiejętności zarządzania Pana właściciela i następnie również ocenił co wyrabiają synek i córka z mezusiem jakie mają kompetencji a co za tym idzie jakie straty i spustoszenie sieją w firmie paflo hasło że firma to nie jest organizacją charykatywna i trzeba jak najszybciej zwolnić te osoby oczywiście szef był modrzejszy i efekty są widoczne oni dalej biorą kasę i niszczą firmę a my nie mamy wypłat jak to mówią z rodziną wychodzi się tylko dobrze na dzieciach będę pracował do końca tej firmy i bezczelnie śmiał się z Pana właściciela PS może by jeszcze dał im podwyżki

Szczęśliwiec

święta, święta, święta. Wszystkim pracownikom życzę dużo optymizmu. Szczególnie tym którzy nie dostali jeszcze wypłat.

Zawsze wierny
@Szczęśliwiec 15.12.2018 19:31

To jest koniec tej firmy szkoda bo miała potęciał tylko szkoda ze stary przez swoje ciagle zmiany i przez swojego synalka doprowadxił firmę do agonii

dfgfgh

Nie pracowałem w Kalmecie ale w naszej firmi pracuje od kilku lat paru chlopakow ktorzy przerobili tam kilka lat. W minionym roku doszlo jeszcze kilku. W wiekszości są to ludzie o specyficznej kulturze innej niż w naszym zakladzie. Nie wiem czy to prawda ale slyszalem anegdote ze jeden po osmiu godzinach wypisywał pierwszego dnia przepustke - podanie o wczesniejsze wyjscie z pracy... ale to bylo z 10 lat temu...

Kaczor
@dfgfgh 14.12.2018 23:48

A może problem leży po stronie twojej i twojej firmy? Co kiedy to jednak wy jesteście specyficzni? Spytaj o zdanie właśnie tych ludzi, o których wypisujesz bzdury na forach.

miki

firma tonie czas uciekac

Max

premia świąteczna była ???

Mlody
@Max 10.12.2018 12:33

Nigdy nie było ledwo co na wypłaty nazbierali złom sprzedawali ciekawe co za miesiąc sprzedają

Yo
@Max 10.12.2018 12:33

Nigdy nie było, paczki dla dzieci kiedyś były jak można to nazwać paczkami. Kalendarz adwentowy Twix,mars i kinderki oczywiście podzielone na kilka paczek???? no i dzieci od 2 lat 15.

Stefan

Połowa tygodnia za nami a wypłaty dalej nie widać na koncie ...

przemo

jaka jest kondycją firmy? czy można tu zarobić

mirek cieplekluski
@przemo 16.11.2018 10:01

juz nie a było super

Julita
@mirek cieplekluski 16.11.2018 15:30

Czy możesz powiedzieć, dlaczego uważasz, że sytuacja się pogorszyła? Jakie dokładnie zmiany zaszły w firmie? Czy dotyczą one wynagrodzenia, czy może atmosfery? Podaj proszę więcej szczegółów dotyczących aktualnej sytuacji.

Mlody
@Julita 25.11.2018 23:02

Brak narzędzi koniec z nadgodzinami pozmieniały umowy na akord w którym dwa dni zarobisz a piec jesteś w plecy no i wypłaty zaczynaja się spóźniać i ta nagonka szybko szybko bo to musi jechać

NIEtakiMŁODY
@Mlody 10.12.2018 10:12

A to ciekawe co piszesz o akordzie. Z tego co wiem to na Rackach ludzie chwalą sobie akord. Wreszcie mają wplyw na to ile zarabiają a normy nie są czymś nieosiągalnym. Po prostu trzeba robic zeby zarobic i to wydaje sie uczciwe

Mlody
@NIEtakiMŁODY 10.12.2018 21:57

To porozmawiaj z ludźmi na rakach to może ci powiedzą jaki jest dobry akord zasuwać trzeba żeby zarobić albo chłopaków z ruthmanna tez maj akordu po dziurki w nosie a miało być tak pięknie hak zawsze zreszta

Run
@NIEtakiMŁODY 10.12.2018 21:57

Tak pisać może tylko ktoś , kto nic sam nie robi , tylko pogania ludzi. Łysy to ty???

Harnaś

kto wybrał na kierownika takiego po___a owocowego ja myśle że on skończył chuba tylko podstawówke bo tak tempo gada I robi roz_____l w tej firmie

Nessu
@Harnaś 03.12.2018 23:06

O kim mowa?

spawacz
@Harnaś 03.12.2018 23:06

prawde piszesz robi tylko zamieszanie po co stary takich zatrudnia chociaz z drugiej strony to juz nie ma znaczenia bo to chyba koniec kalmetu

Fatum

A najlepsze ze wraz z zwolnieniem głównego spawalnika firma straciła certyfikacje spawania ci za tym idzie firma nie może spawać kolejna decyzja prezesa brawo

Lech Wałęsa

chłopy uciekajcie za płot .zapraszamy.

Fatum
@Lech Wałęsa 02.11.2018 22:32

Ten na przeciw -spawacz???:-)

Spawacz

Szef się pozbywa najlepszych ludzi chyba naprawdę będzie tak jak mówił pieczarki chorował na chwali

Krzysiu
@Spawacz 31.10.2018 16:13

To koniec tej firmy zostaną tylko raki a to wszystko starego wina wogole nie powinien rządzić bo nie ma zielonego pojęcia o tym ludzie uciekają Ukraińców tez nie będzie jak tylko Niemcy pozwolą im pracować

Julita
@Spawacz 31.10.2018 16:13

@Spawacz, czy w ostatnim czasie nastąpiły zwolnienia? Dlaczego sądzisz, że firma pozbywa się dobrych pracowników? Z jakiego powodu miałoby się to dziać? Powiedz proszę, jak dokładnie wygląda sytuacja. Może jest redukcja etatów na jakimś konkretnym dziale?

Zostaw opinię o Kalmet Gliwice - Gliwice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kalmet Gliwice