Spółdzielnia Spożywców Mokpol

Adres: Konstancińska 2 lok. 24, 02-942 Warszawa

NIP: 5250004757 REGON: 880231 KRS: 0000187152

Spółdzielnia Spożywców Mokpol
3 86 6 1

Opinie o Spółdzielnia Spożywców Mokpol

Dominika

@azzal Co rozumiesz przez stwierdzenie, że firma Mokpol rzekomo "nie dba o pracowników"? Jest to naprawdę poważny zarzut względem firmy. Dlatego ważne będzie podanie konkretów. Bez nich Twoja opinia nie jest do końca wiarygodna.

Ja
@Dominika 03.07.2018 12:22

To fakt ze firma nie dba..nasze wynagrodzenia stoja w miejscu..zmniejszono grusze .jubileuszowe..widac nawet jak maleja nasze premie..jezeli firma dba o pracownika..to nie zmniejsza a zacheca wyplatami..by nie szukal nowych miejsc pracy..A niestety..jest odwrotnie.Rynek pracy kusi duzo wiekszymi wyplatami.W soboty pracuje sie po12h i to jest fakt.Kiedys MOKPOL byl dobrym pracodawca..teraz niestety stali pracownicy szukaja nowych miejsc pracy a chetni sa tyljo ukraincy bo im placi firma posrednictwa.Tak wiec MOKPOL to zadna rewelacja..warto szukac dobrze platnej pracy i omijac go z daleka

Ruda
@Ja 06.07.2018 05:34

Uwazam ze na obecne czasy tylko mokpoll jako firma panstwowa (dawnyWSS) placi uczciwie u prywaciarzy tak nie ma

Gość
@Ruda 02.01.2019 14:15

Co masz na myśli pisząc "uczciwie"? Fakt płaci terminowo to trzeba przyznać. Jednak od lat nie ma było podwyżki płac. W związku z tym firma płaci terminowo tyle, że coraz mniej :-) Zresztą ten wpis wygląda na wypowiedź kogoś z biura firmy hehe.

Grazyna Dziemdziora

Jestem bylym pracownikiem a teraz klientem i chce zlozyc skarge ba ekspedietke ze sklepu mokpol na petli autobusowej Powsinska nie wiem jak sie nazywa bo nie posiada emblematu jest starsza blondynka w okularach i zdazylo mi sie to id tej pani poraz drugi mianowicie poprisilam o doladowanie z maszyny i cytat "nikt mi za to nie placi"byla niemila i arogancka .prosze wyciagnic konsekwencje od tej pani.

Gregor

Idealnych firm nie ma i wszędzie mogą zdarzyć się trudne momenty.

Marcin
@Gregor 23.08.2018 18:48

Oczywiście, że tak. Firmy czasami miewają gorsze lub lepsze okresy. Podobnie jak pracownicy - przecież każdy z nas jest człowiekiem i może mieć chwilę słabości. Niezależnie od przyczyn, zawsze warto poszukać porozumienia. Przecież każdemu z pracowników powinno zależeć na dobrej współpracy. Czy długo już pracujesz w tej firmie?

Dominika

@Ja Czym dokładniej spowodowane są te cięcia w firmie Mokpol, które opisujesz? Jak firma to argumentuje? Będę Ci bardzo wdzięczna za więcej informacji na ten temat. Dodatkowo, chciałabym Cię prosić, abyś napisał czy są one duże czy nie. Oczywiście, nie proszę Cię o liczby.

Arianol
@Dominika 09.07.2018 15:54

To prawda..od gruszy po premie zarabiamy mniej.Zaczynaja sie wypowiedzenia.Ja tez odejde..bo znalazlem lepsza oferte pracy.za marne pieniadze tytaj bym w mokpolu tracil czas.

Olek

Czy potrzebujecie pracowników?

Dominika

@Pilnujmy grafikow a co z wolnymi niedzielami, wtedy kiedy będą zamknięte sklepy? Czy faktycznie każdy pracownik będzie musiał pracować w każdą sobotę? Czy w SPÓŁDZIELNI SPOŻYWCÓW MOKPOL aż tylu się klientów w soboty spodziewają?

azzal
@Dominika 08.03.2018 14:23

o pracownika walcza na rynku pracy...wszedzie pensje ida w gore..a mokpol..=-wszystko idzie w dol..obnizyli kase za grusze,,i,jubileuszowe,,,teraz premie.tez obcinaja.i wszelkie nagrody dodatkowe za dobre wyniki,,zarzadzajacy mokpolem pozwalniali pracownikow,,teraz nie ma kto pracowac...a po drugie caly czas sie ludzie zwalniaja,,bo firma nie ma perspektyw i nie dba o pracownika,,Omijajcie kochani mokpol,,zarobki bardzo slabe,wymagania rosna,,

Sprzedawca
@Dominika 08.03.2018 14:23

Do godz 17 kreca sie klienci potem jest plaza eiecej zs prad trzeba zaplscoc nie ma madrego. Trzeba myslacego

Erwin

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!!

Tomasz

Może w aktualnej sytuacji braku pracowników firma zacznie jednak podnosić wynagrodzenia?

Pilnujmy grafikow

http://kadry.infor.pl/kadry/indywidualne_prawo_pracy/czas_pracy/89151,Odpoczynek-dobowy-i-tygodniowy.html

Pilnujmy grafikow

http://kadry.infor.pl/kadry/indywidualne_prawo_pracy/czas_pracy/89151,Odpoczynek-dobowy-i-tygodniowy.html Zacznie sie praca w kazda sobote..a sklepy beda mialy wydlozone godziny otwarcia.Juz pracownicy nie beda mieli calych wolnych wikendow.Warto zwrocic uwage czy nasze grafiki ..mowie o tych co sa dla nas..a nie o tych co robia dla picu dla kontroli-i pilnowac by czas odpoczynku wzgledem pracy byl zachowany.Jeat wiele linkow w necie ale polecam ten byscie Mokpolowicze zobaczyli po ilu godzinach odpoczynku mozna podjac prace..

Dominika

@Pracownik rozumiem, że poleciłbyś pracę w SPÓŁDZIELNI SPOŻYWCÓW MOKPOL dla osób szukających pracy? Dobrze słyszeć, że zmian 12 godzinnych nie ma za często. Czy chciałbyś więcej powiedzieć o swoich doświadczeniach z firmą? Jakie są zalety pracodawcy? Te informacje są przydatne w poszukiwaniu pracy, a pracodawca akurat poszukuje sprzedawcy: http://www.mokpol.pl/pl-PL/praca.html.

Dominika

@alonzo w ogłoszeniu wymagają dyspozycyjności i elastyczności, ale nie wiem czy pod tym kryje się praca po 12h. Najlepiej jakby na ten temat wypowiedział się jakiś pracownik. Przyda się ta informacja też innym użytkownikom szukającym pracy, bo akurat w SPÓŁDZIELNI SPOŻYWCÓW MOKPOL szukają sprzedawców http://www.mokpol.pl/pl-PL/praca.html.

Pracownik
@Dominika 23.08.2017 12:34

Owszem pracuje sie po 12 godz ale nie dzien w dzien. Jak wypadnie Ci 3-4 12 w miesiacu to chyba nie tragedia. Bo dzisiaj to jak najwiecej zarobic I sie nie narobic. Jezeli ktos pracuje z przymusu w sklepie to napewno nie odnajdzie sie. Jedynie to fakt ze soboty I niedziele powinny byc krocej otwarte. Pozdrawiam

alonzo

Czy są w Mokpolu sklepy,w których pracownicy pracują ponad normę,czyli 12 godzin?

alo

wiesz, jak ograniczyli sobie sklepy ktore nie przynosily korzysci a starty to pewnie teraz wyjdzie na plus i nie ebdzie musiał dokładać.

anonim

(usunięte przez administratora)

alonzo

Ciekawe czy Mokpol bedzie jeszcze dlugo istnial przy tak malej ilosci sklepow,ktore mu pozostaly?

alonzo

We wrzesniu byl controlling... ciekawe jak wszyscy wypadlismy?

ja

firma kochani...robi kontrolingi..by Was sie pozbyc..i nikt nie udowodni...ze jestescie ok...beda Nas zwalniac...i przyjmowac OSOBY Z AGENCJII..oszczedzaja..nie placa... a MY??/ NAWET JAK JESTESMY OK..I TAK WYLECIMY,,,NAGRYWAJA NAS..CO JEST NIE ZGODNE Z PRAWEM,,.USTAWIAJA WYNIKI KONTROLINGU JAK CHCA,,,SMIESZNE..MYSLA ZE NIE JESTESMY W STANIE SPRAWDZIC... ALE W BREW NASZEJ WOLI NAGRYWAJA..I TP,,,CO SADZICIE NA TEN TEMAT?

dd

A na duzo oszukalas na ta karte ? napisz do mnie na priv gosiad32@o2.pl

alonzo

Czy można być ukaranym dwukrotnie za " przestępstwo gospodarcze" wobec firmy MOKPOL? Zostałam ukarana odebraniem premii i naganą (karta lojalnościowa)

mokpolek

pracownicy podpisali zgode na karanie za nieprzestrzeganie standartow...nie dostalismy kopi orginalow...no bo w kazdej chwili mokpol moze zniszczyc dowody..po drugie..w inspekcji powiedzieli ze ok ze podpisalismy..to nic nie daje mokpolowi..hee jak ktos dostanie choc jedna nagane..jedno upomnienie ma dostac to na pismie..i do pipu..drodzy moi.kazda nagana.pismo od nich musi byc dane Wam do rak,,druga sprawa...moja znajoma pracowala jako audytor..nagrywala sprzedawcow,,a to juz jest karlne,,zwroccie uwage na ludzi...trzymajacych tel w reku..lub w sluchawkach w uszach,,,mysle ze jak zaczna karac..zbierzemy sie razem...

anonim

(usunięte przez administratora)

Gość

Serio jesteś tak naiwny by sądzić, że w Tesco czy Biedronce jest lepiej? W całym handlu obniża się ceny głównie na oszczędzaniu na personelu.

madry

tylko jedna wspolna sila spowoduje...ze nie zabiora Wam nic...pytalem prawnikow...nie maja prawa

madry

odwolajcie sie wspolnie jak WAM zabiora,,,to wbrew prawa...

mokpolek

teraz mokpol szuka oszczednosci...kosztem pracownikow..psychologiczne podejscie,,,kontrole,,,chca nam zabrac premie wlacznie z wpisem do akt...bo ponoc sklepy-pracownicy nie wywiazuja sie ze standartow...smieszne...po pierwsze szukaja pretekstow jak zabrac nam pieniadze...i zabiora,,,bo to nie jest wazne czy spelniamy te standarty,,,poprostu nikt nie ma mozliwosci udowodnic ze jest inaczej..ale o ile wiem to wpisanie do akt to juz nie jest tak zgodne z prawem bo nie stosuje sie kilku kar na raz,,,sa jakies upomnienia,,,nagany,,a dopiero potem kary pieniezne,,,to smierdzi lamaniem prawa,mOKPOL UPADA !Szukaja pretekstow do zwolnien i nie jest wazne czy maja czy nie maja racji..

anonim

(usunięte przez administratora)

Ktosiek

Faktycznie jest to sieć. Obecnie jakieś 20 sklepów. Umowa stała jest jednak co normalne nie dostaje się jej na dzień dobry i prawidłowo. Faktycznie można awansować, są szkolenia, opieka medyczna w przychodni wojskowej, jest też tzw grusza. Jeśli chodzi o atmosferę w pracy to pamiętaj, że tworzą ją wyłącznie ludzie pracujący w danym sklepie - począwszy od sprzedawczyń i kończąc na kierownikach. Wynagrodzenie hm chyba takie średnie - należy pamiętać, że to jest handel a tu kokosów niestety nie zarabia się :-)

adas mokpol

teraz w mokpolu kradna,,,,, pracownicy,,,hihi

Ktosiek
@adas mokpol 19.09.2014 19:28

moze cos wiecej na ten temat? czy to tylko bełkot?

kot
@Ktosiek 22.09.2014 11:27

Tak zgadzam się w takim bagnie to co można robic jak kierownictwo daje przykład myślą ze pracownicy nie widzą tego, też bierze towar z półki i nie płaci nic dodać nic ując jacy ludzie są zatrudniani w firmie tak jest,niestety kulturalni i uczciwi zostali pozwalniani a zostali kretacze i kombinatorzy i to jest to co w mokpoluuu funkcjonuje od wielu lat hi,hi ,hi,ha

Ktosiek
@kot 23.09.2014 20:48

Po pierwsze skąd wiesz, że biorą i nie płacą? Po drugie kierownicy ponoszą odpowiedzialność materialną - inaczej jeśli kradną to okradają tylko siebie :-)

Kierownik
@kot 23.09.2014 20:48

Nie widzicie tego co się dziele w biurze?... Zastanawialiście się dlaczego mamy takie drogie produkty w zakupie? To co wezmą sobie w sklepach to mały pikuś w porównaniu z pajdami dla "elity" handlowej.

zainteresowana

jak to powiązana rodzinnie? Znam [usunięte przez moderatora] dosyć dobrze i nic mi nie wiadomo o powiązanaich rodzinny, ale to ciekawy wątek. Czy ktoś może napisać coś więcej...?

?
@zainteresowana 13.10.2013 20:44

Podobno firma przeprowadzająca ten cyrk ma jakieś rodzinne powiązania z Jego rodziną w sensie - żoną czy jej rodziną. Czy to prawda? Nie mam pojęcia :-)

*-*-*-*-*-*--

Skoro jesteś byłym pracownikiem to się nie wypowiadaj, ja zawsze jestem miła i nie tak łatwo mnie wyprowadzić z równowagi , nie pozwolę aby klient mnie obrażał i jeździł jak po burym psie , a najbardziej wkurza mnie jak robią sobie pogawędki przez telefon i jeszcze oburzeni że nie obsługuje sie takiego - sory ja jak wchodzę do sklepu to nie gadam przez telefon , szanuje tych którzy tam pracują !!! Studenci sa najgorsi i hałaśliwi okropnie ale kontroling to nie zachęcenie nas do pracy tylko [usunięte przez moderatora] i wręcz przeciwnie . Zaznałeś -aś kontroling kiedyś , jak wyjdziesz źle to opieprzą i po premi lecą a jak wyjdziesz dobrze to nie usłyszysz dobrego słowa . Sorki ale Kadrowego znam troszkę z innej strony i wcale mi Go nie żal , ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie . Pozatym , ja lubię swoją pracę i wychodze z takiego założenia że nie wazne czy jesteś sprzedawcą czy klientem SZANUJMY SIE WZAJEMNIE !!!! :)

BYŁY PRACOWNIK

już ktoś wcześniej napisał, że praca w sklepie to bycie uprzejmym, a jak Ci się nie chce to nić dziwnego, że kontrolingi ci przeszkadzają. co do kadrowego, to ja go ni znałem, ale znam kilka osób, którym sam się u kierowniczek upomniał o wyższą podstawę, koleżanka chciałą się zwolnic bo ją kierowniczka gnębiła to przeniósł ja do innego sklepu, a kierowniczką opierniczył. moim zdaniem też go szkoda.

?
@BYŁY PRACOWNIK 11.10.2013 18:34

Wiesz controlling to nie tylko uprzejmość sprzedawcy. Controlling to także porządek na danym dziale, reakcja na obłąkanego klienta, odpowiednie ustawienie towaru na regałach - likwidowanie okienek na pólkach itp. W stosunku do klienta możesz być bardzo uprzejmy, lecz zwyczajnie nie dasz rady wszystkiego zrobić w jednej chwili i już lecą punkty. Controlling faktycznie wszedł za kadencji [usunięte przez moderatora]. Z tego co ogólnie wiadomo firma "obsługująca" controlling w Mokpolu jest rodzinnie powiązana z [usunięte przez moderatora]

mała

trochę gościa szkoda bo możnabyło się z nim dogadać, a ta nowa... no nie wiem...

*-*-*-*-*-
@mała 11.10.2013 14:12

Szkoda , wiesz co - sory ale jesteś żałosna !!! Dogadać , jak przyjechał na sklep chciałyśmy rozmawiać to [usunięte przez moderatora] : tak ma być i nie podlega to dyskusji A kto wymyślił te kontrolingi ??? Pan [usunięte przez moderatora] , na to maja kasę ale żeby zapłacic za soboty to juz nie ?! Uważają że dzięki kontrolingom będziemy lepiej pracować , absolutnie , mnie i inne kolezanki to zniechęca , czujemy sie jak w obozach , więzieniach i traktują nas jak małpy doświadczalne , Chyba czas udać się po raz kolejny do PIP-U I złożyc skargę , to niech mnie zwalniają to sobie powalczymy. Mam dużo czasu !!!

Zostaw opinię o Spółdzielnia Spożywców Mokpol - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spółdzielnia Spożywców Mokpol