Auchan Polska
2 347 6 1

Opinie o Auchan Polska

Marish

Mam super załogę, jestem zadowolonym pracownikiem hali . Dogaduję się z przełożonym, brygadzistą i innymi pracownikami. Oczekuję zajęć sportowych myślę iż to zrealizuję jest to dla mnie wyzwaniem z którym trudno jest mnie się pogodzić . Lubię pracować w Hipermarkecie .

pizza
@Marish 16.01.2019 16:19

ale przyduas............hahaha tam nie ma brygadzistów

HotDog

Witajcie ! Pracowałem naprawdę długi czas w Auchan Bronowice, chciałem pokazać że da się pracować mimo wszystko i w spokoju. Nic bardziej mylnego! Byłem na sektorze bazarowym, i gdyby nie ludzie tam pracujący to myślę że pracowałbym dłuzej niż te 3 miesiące. Tak jak wspomniano, osoba z kilkuletnim doświadczeniem, która musi szkolić nowo przybyłych, dbać o swoje oraz ich obowiązki, która musi dbać o czystość na magazynie oraz na dziale i ma 15 innych obowiązków ma mniej lub jest na równi z zarobkiem z tymi co dopiero przybyli. Uczciwe prawda ? Chcesz awansować ? GOOD FOR YOU ! Tylko pamiętaj że nie wiąże się to z podwyższeniem stawki. Dostajesz wciąż tyle samo. Zostajesz filarem działu, przejmujesz połowe obowiązków managera swojego i co z tego masz ? Stres, ponieważ jej obowiązki są już Twoimi a kto inny jak nie Ty będzie obrywał za to ze nie ma Towaru, że dziury, że coś jest źle ułożone, a czemu to jest tak a czemu nie inaczej i przekładanie jednego elementu po 150 x. Żeby nie było są coroczne bilanse zawodowe gdzie podniosą Ci stawkę o 100 zł Brutto. ( idealnie się wyrównuje z tymi co przychodzą na świeżo ) Co do Twoich obowiązków należy jako pracownik Hali: - Dbanie o czystość i estetykę na magazynie - Dbanie o wygląd i estetykę działu - Sprzątanie działu - Wystawianie i prezentacja towaru - Dbanie o oznakowanie rzeczy na półkach - Budowanie stref promocyjnych co wiąże się z nockami po 12 godzin - Budowanie gondol i tg - Inwentaryzacje - Profesjonalne zajmowanie się klientami mimo że nie masz szkoleń ani wiedzy na temat towaru. - Dbanie o brak różnic w cenach - Branie odpowiedzialności za serwisantów/nowych oraz ich wykonaną pracę - Pomoc na innych działach przy wykładaniu towaru (nikogo nie obchodzi że Ty masz w pizdu palet do przerobienia) - Pamiętaj by chodzić codziennie uśmiechniętym i radosnym inaczej źle się to na Tobie odbije - Rozwiązywanie problemów z kodami, cenami, uszkodzonym towarem Plus jeszcze kilka innych obowiązków ale to każdy doświadczy jak przyjdzie. Z wesołych rzeczy : - Na szkoleniach dowiadujesz się że jesteś pracownikiem hali a nie sprzedawcą. Więc nie powinieneś obsługiwać klientów jeśli pytają o techniczne aspekty towaru. A spróbuj tego nie zrobić to Cię wywalą na zbity pysk. - Magazyn jest dosłownie malutki, managerowie mając wiedzę że magazyn jest zawalony przy okazji zamawiają ci jeszcze 12 palet i Ty pracowniku działu musisz wymyślić gdzie je zmieścić.. :) Ludzi jest naprawdę mało obowiązków strasznie dużo a managerowie chyba w innym świecie żyją i liczą że kilka palet dziennie bez problemu przerobisz. - Przerwy liczą Ci co do minuty - Ochrona nie obserwuje ludzi jak kradną i rozwalają rzeczy, tylko Ciebie jak pracujesz - z innymi pracownikami nie możesz rozmawiać - Całkowity zakaz używanie telefonów komórkowych (absurdalnie managerowie dzwonią do Ciebie na telefon jak mają jakiś problem u góry bo im się nie opłaca biegać) - zakaz chodzenia razem na wodę - na przerwy też grupowo nie wolno chodzić bo nie ma kto obsługiwać ludzi ( w sklepie samoobsługowym) - Wesoła rzecz - Tempora. Kiedy potrzebujesz nie da się bo tempora nie puszcza, ale po 12 godzinnej noce da się byś przyszła w ten sam dzień do pracy na godzinę 16 nawet.. :) Masz też przykładowo nocke z Niedzieli na Poniedziałek 8 - 8, i poniedziałek jest liczony jako odbiór niedzieli.. - Niby tak bardzo na bhp zwracają uwagę a sami kazują rypać jak robotą i to paleciakami które ledwie jeżdżą. To tak pi razy drzwi nakreśliłem wam jak wygląda praca w Auchan Bronowice. Jak jesteś zdesperowany i potrzebujesz schudnąć to zapraszamy, jak lubisz pracować do 22 w niedziele to przywitamy Cię z otwartymi rękoma !

HotDog
@HotDog 05.06.2015 12:21

tam mały błąd mi się w kradł na początku: " i gdyby nie ludzie tam pracujący to myślę że pracowałbym dłuzej niż te 3 miesiące." Powinno być i gdyby nie ludzie tam pracujący to myślę że NIE(!!!!!!!!!!!!) pracowałbym dłuzej niż te 3 miesiące.

HotDog
@HotDog 05.06.2015 12:23

A zapomniałem jeszcze o kwestii premii bo tym się chwalą. Pracowałem kilkanaście miesięcy i przez te kilka miesięcy ujrzałem 2 premie po 30 zł brutto. Szał Ciał I 1 dzień L4 = brak premii plus wielkie problemy pt "jak można Chorować?!" Zdarzy CI się wypadek i będziesz dłuzej na l4? Pożegnaj się z premią za progresje, oraz z dodatkowymi bonami światecznymi.. :) Pozdrawiam was ! Uwolnijcie się od tej firmy tak jak i ja to zrobiłem dawno temu !

lol1995
@HotDog 05.06.2015 12:29

dno, dno,dno

były menago - Auchan Komorniki

Szanowni Państwo, dla tych, którzy szykują się do pracy w Auchan: 1. praca na 3 zmiany 2. olbrzymie hale, więc tempo pracy bardzo duże, w porównaniu z butikiem pani Joli 3. pracownik hali: wykłada towar na półki w markecie, przywożąc go sobie na paletach, dba o prawidłowe ceny pod produktem, ekspozycję zgodną z harmonogramem promocji, wymienia materiały promocyjno - reklamowe, bierze udział w inwentaryzacjach działów, pilnuje dat towaru (najświeższy do tyłu, do przodu najstarsza data), dba o porządek na magazynie (foliowanie palet, czystość, bezpieczeństwo); ma przerwę na posiłek czy papierosa, ale każde wyjście odbija na czytniku - na koniec miesiąca system wykaże niedogodziny, jeśli przerwy na papierosa są częste, bo czas biegnie nieubłagalnie! 4. kierownik: jeśli pracowity lub jeśli ma braki kadrowe - robi ze swoimi ludźmi wszytko to, co powyżej! jeśli dobrze zorganizowany ;) lub ma lżejszy dział, do jego głównych obowiązków należy nadzór nad ludźmi, układanie grafików pracy w systemie, zamawianie towaru, utrzymanie zapasów na odpowiednim poziomie w magazynie i na półkach, realizacja akcji promocyjnych, awizacja dostaw, wymiana towaru z datą terminu u dostawcy (jeśli ma dobry kontakt), rekrutacja pracownika, szkolenie nowych ludzi, przeprowadzanie ocen rocznych każdego pracownika; profesjonalista musi mieć oczy dookoła głowy, olbrzymią odporność na stres, lubić szybkie tempo i mocno zróżnicowane obowiązki. 5. słabe punkty tej pracy: niskie zarobki oraz fatalna atmosfera między ludźmi; mimo bardzo dobrze wdrożonych na papierze zasad, obowiązujących w firmie, brakuje kultury organizacji i dbania o największy potencjał, czyli ludzi; przykład idzie od dyrekcji, potem spływa na kierownictwo, które często jest awansowane z pracowników hali, których bardzo się poniża (przodują pracownicy ochrony i senior menagerowie), zatem trudno oczekiwać, że oni sami będą potem innymi szefami; bardzo duża rotacja ludzi powoduje, że ten, kto pracuje najdłużej, wciąż i wciąż kogoś wdraża i poprawia jego pracę 6. mocne strony tej pracy: polecam wszystkim tym, którzy chcą nauczyć się prawdziwej organizacji pracy w szaleńczym tempie i pod presją czasu oraz wyniku; gwarantuję, że potem (w nowej pracy :)) nie będzie rzeczy niemożliwych!!! pracę polecam ambitnym i odważnym, mającym ambicje rzetelnego w przyszłości zarządzania zespołami, warunkiem jest jednak poznanie gdzie indziej szacunku dla pracownika i doceniania człowieka przez wsparcie i autorytet :):) praca jest też dobra dla początkującego, młodego człowieka - skoro markety mają braki w kadrze, można się wykazać i naprawdę doczekać zauważenia, wymagana jednak odporność na powyższe... 7. przepracowałam rok w tym molochu: 4 lata później nadal nie żałuję; nigdy i nigdzie nie pracowałam tak ciężko psychicznie jak i fizycznie, ale nigdzie też nie nauczyłam się zarządzania tak poważnymi procesami; 8. do centrali Auchan w Piasecznie - postawcie na ludzi, weźcie za twarze dyrektorów tyranów, zmieńcie kulturę pracy, bo pensja może być skromna, ale godność i szacunek należy się każdemu; ludzie odchodzą do pracy, która daje im często zaledwie 50 zł więcej - ktoś z Was czyta podstawowe podręczniki biznesu i zna odpowiedź, kiedy tak się dzieje??? pozdrawiam wszystkich, którzy pracują w marketach Auchan, mam ogromny szacunek dla Was i Waszej pracy

Jeszcze manager
@były menago - Auchan Komorniki 17.08.2016 14:02

Zgodzić się muszę w całości, ale Auchan nie jest firmą, która nauczy czegokolwiek w zarzadzaniu. Może dlatego, że ja mam doświadczenie kierownicze z innej sieci, tam dużo sie nauczyłam, tutaj niestety niewiele ( to, że mnie celowo senior zawala robotą, nie jest dla mnie żadną nauką, każdy głupi to potrafi). Cala reszta to prawda. Ja po roku rezygnuję i raczej żałuję tego roku, bo bardzo zawiodłam sie na tym pracodawcy, zuoełnie inaczej wyobrażałam sobie Auchan jako organizację. O kadrze dyrektor ów, kontrolerów, seniorow wypowiadać sie nie będę, musiałabym użyć słów niecenzuralnych o kilku przypadkach, ktore poznałam w swoim markecie. Firma nauczyła mnie jednego, nie będę robić zakupów tam gdzie niska cena gwarantowana jest przez niska pensję pracownika/ Od kilku miesięcy nie robię też zakupów w niedzielę, taki test. Da sie, da się.

były robol w tej firmie
@były menago - Auchan Komorniki 17.08.2016 14:02

Szacun za ten komentarz. Kłaniam się nisko.

ok
@były menago - Auchan Komorniki 17.08.2016 14:02

"....przykład idzie od dyrekcji, potem spływa na kierownictwo, które często jest awansowane z pracowników hali, których bardzo się poniża (przodują pracownicy ochrony i senior menagerowie), zatem trudno oczekiwać, że oni sami będą potem innymi szefami;" -bardzo rzeczowo napisałeś prawdę.

ja

Auchan – Bonarka Jestem pracownikiem z długoletnim stażem – bardzo długim stażem . Chciałbym podzielić się z Państwem moją opinią o tej Firmie. Na chwile obecną GRUDZIEŃ 2016 PRZESTRZEGAM I ZDECYDOWANIE ODRADZAM zatrudnienie w tej Firmie . Głoszone slogany którymi promuje się ta Firma tylko zwodzą , Wielkie hasła i pierwsze szkolenia wprowadzające pracownika robią Ci pranie mózgu mające pokazać jaka ta Firma jest wspaniała i jak bardzo uczciwa wobec Ciebie . Jak jesteś cenny dla niej oraz jak to będą dbali o Twój rozwój przez różne szkolenia itp. itd. Przyznam wygląda to bardzo bardzo wiarygodnie i motywująco . Rzeczywistość codziennej pracy szybko to weryfikuje . Na chwile można śmiało powiedzieć , że porównaniu z tym jak było przed laty, a jak jest teraz. To jest : WYZYSK przez wielkie „W" !!! Najprościej przedstawiając wygląda to tak , że masz sam wykonać prace którą wczesniej wykonywały z 3osoby i za bardzo to nikogo nie interesuje jak masz to zrobić . Nie pomoże Ci nikt bo za bardzo nie ma kto ,a Twój przełożony menagera czy senior , woli pochodzić po wielkiej hali niby doglądając wszystkiego z rękami w kieszeni lub posiedzieć na biurach niby robiąc zamówienia . Co jakiś czas strofując Cię ”dlaczego to jeszcze nie jest zrobione”. Wiadomo- założony cel się liczy. Za który to oni dostaną sowitą premię . Ty Oczywiście za dobry „zapierdol” grosza więcej za to nie dostaniesz … no może jedynie premijkę jeśli można to tak nazwać. Niestety jest ona na poziomie kieszonkowego dla dziecka. Poziom Managerów i Seniorów pozostawia wiele do życzenia . Mimo iż kilka osób którzy rzeczywiście ma pojęcie o swoim stanowisku i zarządzaniu ludźmi W sposób godny i profesjonalny. Niestety w większości są to Amatorzy stanowiska którym udało dorwać się do fotela dziwnym powiedzmy zbiegiem okoliczności lub nieszczęściu ich poprzednika . Tak naprawdę z Kadrą zarządzającą mają tyle wspolnego co napis na identyfikatorze . Dobitnie można przyjąć stwierdzenie bezczelny Burak pod krawatem. W Firmie skala FAŁSZU, OBŁUDY wręcz ZEPSUCIA i ZNIECZULICY w relacji Przełożony – Pracownik stoji na naprawdę DOBRYM - WYSOKIM poziomie. Nikt Cię nie doceni jeśli miało by się to wiązać z większym wynagrodzeniem . Choć przepraszam byłbym zapomniał możesz zostać pracownikiem miesiąca ! (Gdy Cie łaskawie szef zauważy ) Nagroda - bilety do kina . Podwyżka raz do roku w tzw. Ocenie rocznej pracy „Bilans” Nawet jeśli jesteś wartościowym pracownikiem z dużym wkładem w dział nie licz, że dostaniesz dużo wiecej . Bo się wyróżniasz , że szef zadba o Twoją podwyżkę – bo jestes dobry. Owszem dostaniesz więcej od tego co się opieprza ,ale różnice są tak znikome . Ze lepiej cyfr nie przytaczać. Wstyd bo to grosze . Powiedzenie „ręka rękę myje” w Auchan ma dużą moc . Stąd też i pewnie tak wykwalifikowana kadra zarzadzająca . Coś w tym jest . No ale tak się tu robi widać „karierę” po francusku

Pracownik 2009
@ja 03.12.2016 13:51

Ja ten twor juz dawno oposcilem bylem kasjerem i bylbym dalej bo awansu realnego w Auchan nie ma.Dzisiaj jestem kierownikiem regionu w dyskoncie wiadacej firmy na rynku polskim.Obiecywali i przepowiadali przyszlosc,a jak uplynelo 3 lata wszystko spelzlo na niczym.Podwyzki tylko w teorii,a w rzeczywistosci to ochlapy marne 20zl.Etat 5/8 max na Bonarce i na wiekszy nie ma co liczyc nawet z dlugoletnim stazem.Czeste zabawy z grafikami ukladane pod dyktando centrali i senior menedzer ZZL.Student nie ma czego szukac w tej firmie i to na kasie.Bo juz nie ma kto pracowac popoludniu i w weekend.To sa pory kiedy jest szal zakupowy.Menedzerka kas byla tak arogancka i pusta wiecznie wojenka o zmiany grafikowe.Obiecywali wiele na poczatku a teraz nie maja nic do zaoferowania.Zarzadzanie w tej firmie opiera sie na zasadzie przedszkola.Dac zabawki i problem rozwiazany.Zero szacunku,pomiatanie,ponizanie,ublizanie,osmieszanie na tablicy ile kto popelnil bledow.Premie i te stopnie zaawansowania to kpina.Robia wszystko by jej nie dostac i coraz lepsze maja wymowki.Kasjer i Pracownik dzialu ma najgorzej reszta to inny tok pracy.Tam maja czas na plotkowanie i sprawy nie zwiazane z praca.Nizszy szczebel mozna wymienic bo on jest najtanszy.Da sie pare zlotowek wiecej i desperata znajda.Wszystkie wpisy sa prawdziwe i szczere.

ciekawski
@Pracownik 2009 07.12.2016 01:30

A dlaczego kasjerzy nie dostają nigdy całego etatu? Ktoś wie jaki jest tego powód? Dziwne to trochę. Musi być jakiś powód. Ktoś wie może?

Tutu
@ciekawski 09.10.2018 00:26

Dostaja

ciekawski
@Tutu 10.10.2018 12:31

ale chyba niezbyt wielu?

ciekawski
@Tutu 10.10.2018 12:31

Ile osób procentowo dostaje cały etat?

adam
@Tutu 10.10.2018 12:31

przy....say seniorki dostają tylko, bo ini nie bo rzekomo człowiek to taki byt że na kasie nie wytrzyma 8 godzin, niektórzy mają trzy etaty i dają radę ale jak senior mówi że nie da rady to tak jest

ciekawski
@adam 06.11.2018 22:23

ok

antauchan
@Pracownik 2009 07.12.2016 01:30

"Zero szacunku,pomiatanie,ponizanie,ublizanie,osmieszanie na tablicy ile kto popelnil bledow." - cały Auchan!!!!!!!!!!!!! Takie buraki są na stanowiskach kierowniczych. Tumany wrrr...... okropne miejsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przyszly pracownik juz nie

Szanowni Koledzy i Kolezanki dzisiaj rynek pracy jest inny to pracownik dyktuje warunki a nie pracodawca.Auchan przespal czas i nadal spi.Dyskonty i mniejsze firmy odrobily lekcje tam ludzi maja.Fakt praca ciezka ale placa adekwatna do wymagan.W Auchan na rozmowie proponowali mi 1900brutto bez dodatkow praca w roznych porach.Oczywiscie premia po 3miesiacach na dziwnych zasadach.Osoba co mnie rekrutowala nie wykazywala zainteresowania.Prowadzila rozmowe wedlug scenariusza.Wysluchalem bo przynajmniej czegos sie dowiedzialem.W innych firmach proponowali mi od 2300 do 2500 a premie do 300.Jest w czym wybierac,a w Auchan nigdy wiecej.Na koniec firma ma powazny problem braki w towarze i pracownikach to widac.Wystarczy przyjsc w weekend braki ogromne kolejki i kilka kas otwartych.A wiekszosc to pracownicy tymczasowi.Powyzsze wpisy sa bardzo przydatne i szczere.

klaudiusz
@Przyszly pracownik juz nie 17.09.2016 10:28

w soboty niedziele kiedy jest ostry zasów jest jedna osoba na dziale z pracowników 3 potrafią być na rano kiedy nie ma tłoku.Wczoraj byłem na zakupach widziałem to na własne oczy jak Auchan nie potrafi sie zorganizować.

Brutus
@Przyszly pracownik juz nie 17.09.2016 10:28

Niedoszły pracowników a gdzie takie stawki 2300 do 2500 zł???bo chcę to rzucić w( usunięte przez administratora ) pracuję na ścianie wschodniej dawny real???

ziomek
@klaudiusz 18.09.2016 09:12

Tak to jest prawda ze na popołudnie jest jedna osoba bo na 6 os 2 są na rano jedna na popołudnie a 3 osoby CALY weekend mają wolne. Fakt każdemu należy się woly caly weekend ale nie ze w jeden weekend 3 osoby mają wolne i ten jeden co jest na popołudnie (sobota-niedziela ( usunięte przez administratora ) za tych 3 !!! Sam tak jeden z weekendów robiłem i to jest przykre

Olka
@ziomek 18.10.2016 19:36

Prawda jest taka Auchan sobie zapracowal na taka fale krytyki.Bylam na rozmowie na kasy w Bonarce.Obiecywali zlote gory ze realny rozwoj.A po kilku dniach zaczeli bawic sie grafikami i zmieniac bez uprzedzenia.2 weekendy musialam miec wolne bo studiuje.O to tekst menedzerki kas studia ci sa niepotrzebne.Na drugi dzien zlozylam papiery do DZL i tu szok ze chyba sobie jaja robie.Dziwne zachowanie kobiety z ZZL i glupie pytania co mi nie pasuje.A na koniec placa jest marna na pol etatu dali mi 1025brutto bez dodatkow.Pracuje teraz w sklepie osiedlowym od pon-pt i wynagrodzenie mam 2200brutto i umowe o prace.I nikt problemu nie robi ze studiuje.A Auchan to dziura i wyzyskiwacze.Poznalam jak mozna ponizyc czlowieka i zmieszac z blotem.Bardzo dziekuje,ze takie forum funkcjonuje.Bo o takich sprawach i zachowaniach trzeba informowac innych.

skunislaw
@ziomek 18.10.2016 19:36

chan to sklepy dla holoty..mega slaba jakosc wstyd sie przyznac ze w tym syfie ale mam 600 zl renty i tylko dlatego inaczej to mysle ze auchan to najgorsze dno

u.
@Olka 19.10.2016 11:09

hehe:)

Radosław W.

Witajcie, Pozwólcie, że opiszę Wam, moje przeżycia w Auchan-Komorniki. Zaznaczam, że byłem pracownikiem owego sklepu w okresie od marca 2012 do października 2014 roku. Dyrektorem jest Małgorzata Zaleśna, osoba wobec której, było prowadzone wiele spraw o mobbing w Poznańskim Sądzie Pracy. Ale do rzeczy... W Październiku 2013 roku, na polecenie pani dyrektor, ochrona zaczęła przeszukiwać pracowników, po skończonej pracy. W tym celu, kazano pracownikom zejść na dół do pomieszczenia, gdzie zatrzymywano złodziei schwytanych na sklepie, tam pracowników, działów spożywczych, zarówno mężczyzn i kobiety w tym samym czasie rewidowano, kobietom kazano ściągać bluzki do biustonosza oraz dotykano w miejscach intymnych jak pośladki i uda. Wszyscy byli oburzeni, uznałem że trzeba coś z tym zrobić. Zgłosiłem sprawę do PiP, ale oni raczej stoją po stronie pracodawcy, a nie pracownika. Od tego momentu, zaczęło się pod górkę. Zadanie które do tej pory wykonywałem przy pomocy 3 osób, spadły na jedna głowę, czyli moją. Wielokrotnie podczas wewnętrznych audytów, podkładano mi "świnie" aby zdyskredytować moja osobę, ale dzięki zyczliwym "świnia" w porę została przechwycona. Postanowiłem sprawie nadać Sądowego toku, złożyłem akt oskarżenia do V wydziału Pracy Sadu Rejonowego. Zapytacie co się stało? PRZEGRAŁEM SPRAWĘ O MOBBING! dlaczego? Wszyscy świadkowie "koledzy i koleżanki" którzy sami doświadczyli upokarzającego traktowania, wyparli się tego przed sądem... To przykre. Dałem wypowiedzenie, bo nie widziałem sensu dalej pracować w tamtym miejscu. Obecnie pracuje w firmie, której nie zamienił bym na żadną inną, nawet nie chodzi o wynagrodzenie, które jest wyższe o 20%, ale chodzi o szacunek, który jest mi okazywany ze strony pracodawcy, bo jego nie da się przeliczyć na żadne pieniądzę. Ubolewam nad faktem, że w Auchan Komorniki, dla większej części pracowników, godność i szacunek, są warte tyle, ile wynosi najniższa krajowa, bo tyle zarabiają. Odradzam WSZYSTKIM prace dla Auchan, to nie miejsce dla ludzi.

nick
@Radosław W. 20.10.2016 15:09

Brak solidarności i wsparcia pomiędzy pracownikami... niestety.

Oszukany

Szanowne Auchan, Dziekuje bardzo za 3miesieczny pokaz upodlenia czlowieka.Zrob to i to w biegu bo sztab ludzi z centrali przyjezdza.Musialem poswiecic zycie rodzinne i zdrowie.Bylo nas 3 dwie osoby po 2dniach odeszlo od tej pory nikt sie juz nie pojawil.Godziny pracy rozne i praca nawet po 6dni pod rzad.Niedzieli nie mialem rzadnej wolnej.Menedzer sprytnie to potrafil zrobic.Mialem wolne i przychodzilo sie i wybijalo sie na inna osobe.Nadgodziny znikaly w tajemniczy sposob.Czeste zmiany grafiku.Nocne nekanie telefonami przyjdz o tej godzinie bo jakas akcja z gazetki.Proceder dalej pewno jest,ale Auchan Polska jakos tego jeszcze nie wykryla.Moja pensja wynosila 1384netto i rzadnych dodatkow.Moze wreszcie sie ktos to firma zajmie.Bylem glupi i naiwny ale sie nauczylem,ze zagraniczne sieci w szczegolnosci o charekterze rodzinnym to wyzyskiwacze.Ta firma pobila mistrzostwo ponizania,upadlenia i prania mozgu.Pracuje w innej firmie na tym samym stanowisku i pensja wynosi 1800netto,obiad za 1zl,karta rabatowa,socjal.Auchan nie stac nawet na ubrania i obuwie.A o obiadach to nie ma co mowic czesto zepsute albo z dnia poprzedniego.W nowej firmie stawiaja na pracownika fakt maja wymagania ale nikogo nie ponizaja.

Krakus
@Oszukany 17.10.2016 23:35

Brawo! Szkoda tylko, że tak wielu wartościowych, pracowitych ludzi dalej tkwi w tym beznadziejnym maraźmie auchan i nie potrafi podjąć decyzji o zmianie tej pracy. Ludzie, GORSZEJ raczej nie znajdziecie, warto podjąć minimalne ryzyko i coś ze swoim życiem zrobić! Ja pracowałem w auchan cały rok, i byl to rok stracony. Po auchan w ciągu 2 lat zmienilem pracę jeszcze raz i dziś zarabiam jako fizyczny pracownik, bez kwalifikacji, pracując od poniedziałku do piątku i czasami w którąś sobotę, na 2 zmiany - 2300-2500 netto!!! Pracuję w podkrakowskiej Skawinie, tu pracy jest w bród. I co, dało się! A też dałem się zmanipulować i myślałem w kategoriach: tu przynajmniej mam umowę. Ktoś kto narzeka na auchan i fatalne warunki pracy a pracuje tam już któryś rok z rzędu, nie podejmując nawet próby zmiany pracy - sam jest winien swojego losu wyzyskiwanego i poniżanego robola. W jakiejś mierze wart jest tego, jak go traktują. Ze mną było tak samo przez rok, za co się wstydzę. Zwłaszcza teraz, kiedy pracy wokół jest naprawdę dużo a pracodawcy mają spore problemy ze znalezieniem pracowitych, odpowiedzialnych ludzi. Jak już takiego znajdują to go szanują i nie proponują mu najniższej krajowej za zasów piątek świątek, oszukując przy tym na nadgodzinach. TO NIE TE CZASY!!! Nie obawiajcie się! ŻEBY TRAFIĆ NA GORSZĄ PRACĘ NIŻ W AUCHAN TO TRZEBA SIĘ BAAARDZO POSTARAĆ ALBO MIEĆ WYJĄTKOWEGO PECHA

rafik
@Oszukany 17.10.2016 23:35

Prawdę gadasz człowieku,na twoje miejsce już nikt nie przyjdzie bo nikt przy odrobinie zdrowych zmysłów nie będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za taką kasę. Święta za pasem a rodzinka z Francji chyba chce polaczków zajechać na amen. Podwyżki rozsądne nie ale robota za trzech i owszem jak najbardziej tak. Ludzie grupami uciekają a ci ankiety rozdają a wiara leje ze śmiechu jak podają stawke.

łoś
@Krakus 18.10.2016 10:53

Dokładnie

o.
@rafik 18.10.2016 14:41

Ktoś na pewno przyjdzie.

Iwa

Witam. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile mniej więcej zarabia manager stoiska wędliny, mam rozmowę i chciałbym widzieć ile mniej więcej powiedzieć gdy padnie pytanie o zarobki i czy jest to praca na dwie zmiany czy na jedną

anonymous
@Iwa 20.03.2018 14:06

Odpuść sobie tę pracę, dobrze Ci radzę.

Iwa
@anonymous 21.03.2018 01:49

A dlaczego tak bardzo ją odradzasz, możesz powiedzieć coś więcej?

Adi
@anonymous 21.03.2018 01:49

A tak faktycznie ile zarabia manager działu mięsnego wiecie może ?

Adi
@anonymous 21.03.2018 01:49

Ile zarabia taki manager działu mięsnego ?

Adi
@Iwa 21.03.2018 11:53

Iwa daj znać jak po rozmowie kiedy ją masz ?

Iwa
@Adi 22.03.2018 11:14

Rozmowa odbyła się wczoraj, sam sposób jej przeprowadzenia nie spodobał mi się. Na początek wypadało by się przedstawić i powiedzieć jakie stanowiska zajmuje się firmie. Rozmowa szła w tym kierunku iż zamiast sprawdzić moje kompetencje to od razu pytaniami i odpowiedziami insynuowano mi że się nie nadaje. Pytanie o rodzinę o stan cywilny i dzieci w ogóle nie na miejscu. Na pytanie o zarobki pan mi powiedział że swoją kwotę już podałam a jak będę zatrudniona to się dowiem, super tylko skąd jednak wiem czy ta kwota będzie mi odpowiadać. Na pytanie o ustalanie grafiku, czy jest elastyczny i można wnieść swoje prośby czy można się dogadać, odpowiedziano mi że można ale to już trzeba się dogadać. Praca oczywiście zmianowa 6-14, 14-22. Szkolenie wyjazdowe.Ogólnie dla mnie tj najsłabsza rozmowa na jakiej byłem

Alan
@Iwa 20.03.2018 14:06

Nie warto tracic czasu dla tej firmy.Manager robi to samo co zwykly pracownik plus zamowienia i robote papierkowa.Roznica wynagrodzenia jest niewielka wstyd ja ujawniac.A praca jak najbardziej jest zmianowa i trwa 6dni w roznych godzinach pracy.Niestety o zyciu rodzinnym i towarzyskim mozna zapomniec.Rozmowy rekrutacyjne w tej firmie tak wygladaja musisz sie wpasowac i miec pusto w glowie.Jak masz pojecie i rozum to ta praca nie dla ciebie.

nick
@Alan 25.03.2018 11:21

Managerami w Auchan zostają osoby niezbyt bystre i inteligentne. Chodzi głównie o to aby być jak największym (usunięte przez administratora) Umieć głośno krzyczeć itd. nie szanować innych.

nick
@nick 23.10.2018 17:12

Na managera na działy spożywcze iść to najgorsze co może być tylko.

Alt
@Iwa 23.03.2018 16:48

"Pytanie o rodzinę o stan cywilny i dzieci w ogóle nie na miejscu." to tylko obrazuje jaki poziom prezentuje kadra kierownicza Auchan.

Madziorez

A co powiecie na temat Auchan Bronowice? Chciałabym się tam starać o jakiekolwiek stanowisko choć docelowo z uwagi na swoje wykształcenie chciałabym na stanowisko menagera ale wiem że czasem trzeba spokojnie wspiąć się po szczeblach kariery. Chciałabym się dowiedzieć jak tam się pracuje, jacy są ludzie? Słyszałam że super jest na chyba słonych bo tam jest jakaś dobra menagerka . I na bazarku ponoć jest przyjemnie . Podpowiedzcie jak najwięcej . Pozdrawiam

spoko
@Madziorez 04.10.2017 08:46

tam trudno jest awansować ze zwykłego pracownika

byłyoszołom
@spoko 16.10.2017 08:46

Bardzo trudno, jedna dziewczyna, po 7 latach pracy została filarem. Od starszej menadżer dowiedziałam się, że nie chce na menadżera nikogo z zewnątrz, więc wykształcenie nie ma tam znaczenia. Do tego młodszy menadżer zarabia 50zł brutto więcej od zwykłego pracownika...

Ktos
@byłyoszołom 07.11.2017 12:23

No teraz to zes przesadził z tym 50 zł brutto. Pracownik hali podstawy ma 2050-2300 brutto a młodszy manager 2900 brutto + do 1200 brutto dodatku za sprzedaz na dziale

yeti
@Ktos 10.11.2017 23:14

A starszy manager?

byłyoszołom
@byłyoszołom 07.11.2017 12:23

Mój błąd, mam na myśli filar. Ale nie licz na zostanie młodszym.W praktyce menadżerów prawie nie ma, bo po co skoro mają filarów. Filarem się jest pół życia tam, bo obowiązki masz takie jak byś był menadżerem, tylko kasy nie masz, a oni się cieszą, że ludzie się dają robić...

Ktos
@byłyoszołom 20.11.2017 04:21

Faktycznie filar mial cos 50 zł brutto wiecej masz racje. Ale z reszta sie nie zgadzam o menadzerem mozna bardzo latwo zostac wystarczy poczekac na podzial dzialow w starych realach :D wtedy zazwyczaj nie ma kogo awansowac wiec menadzerami zostaja ludzie bedz wizji czy wiedzy. Wiadomo na bez rybiu rak ryba :)

mm
@byłyoszołom 20.11.2017 04:21

"Filarem się jest pół życia tam, bo obowiązki masz takie jak byś był menadżerem, tylko kasy nie masz, a oni się cieszą, że ludzie się dają robić..." - Piszesz, "tylko kasy nie masz" - rozumiem, że chodzi Ci o dużą dysproporcję w zarobkach między zarobkami Filara i Menadżera - możesz coś więcej o tym napisać??

julka
@Ktos 10.11.2017 23:14

na sprzedaż na dziale maja wpław pracownicy tylko a nie manager który zbiera śmietankę

Tabaluga
@Madziorez 04.10.2017 08:46

Wykształcenie Ci tam na pewno nie pomoże Madziorez. Będziesz tam tylko zwykłym robolem i będą Tobą pomiatać osoby prymitywne, bo takie dominują na działach. Sam do tej pory nie mogę się pogodzić, gdzie ja poszedłem do pracy. Tak dać się poniżać........ pomiatać sobą za tak marne grosze. W tym sklepie zasmakujesz tylko upokorzenia i wielu niemiłych sytuacji. Ja np. miałem taką niemiłą sytuacje na recepcji Auchan Bronowice. Pisałem jakiś wniosek i CIEĆ Z OCHRONY zaczął do mnie mówić jakie mam napisać w zdaniu "rz" czy "ż" czy też "ó" zamknięte czy też "u" otwarte. Kto by pomyślał, że piastując stanowisko ciecia w ochronie można być aż tak bezczelnym oraz mieć aż tyle odwagi, aby uczyć innych ortografii. Było to bardzo obraźliwe dla mnie. Dodam, że mam skończone studia podyplomowe i czytam bardzo dużo książek. Strasznie mnie to zdenerwowało. Skoro ten cieć z Bronowic jest takim erudytom to dlaczego jest tylko cieciem??????? Dlaczego nie nie pracuje na jakiś wysokich stanowiskach, tylko "cieciuje" niczym ciecie w przyczepach pilnujący materiałów budowlanych na budowach.Jak mawiał mój dziadek "kucharki i sprzątaczki są zawsze najmądrzejsze" i to obrazuje dobrze sytuacje w Auchan Bronowice. Aroganccy ciecie uczą innych ortografii.

...

Czytając te wasze komentarze dochodzę do wniosku że macie straszne kompleksy ...Nikt na siłę was nie trzyma czy w Auchan czy w innej firmie- każdy jak się zatrudnia wie za jakie pieniądze będzie pracował to nie wiem po co płakać . Nie chcecie pracować to do innej firmy albo na bezrobocie ! Prostaki...

anonymous
@... 13.07.2018 23:25

Ooo czyżby odezwał się jeden z licznych nierobów marki Auchan......Kto będzie na Ciebie pracował jak te jak piszesz prostaki przestaną???Nawet Ukraina nie chce tam już pracować i wynikają się na (usunięte przez administratora) tworzone przez podobnych jak ten tu piszący. Teraz taka nowość w Auchan jak polecisz kogoś do pracy i popracuje jakiś tam czas to kasę dają. Tylko kto by upadł tak na łeb by ludzi wpakować w takie (usunięte przez administratora)

sebek
@... 13.07.2018 23:25

prostaki to są na stanowiskach seniorskich,grzanie tyłeczków włażenie w tyłek dyrektorowi, tworzenie bilansów z pytaniami o wyeliminowanie osób mobbingowanych Auchan jedna wielka niedorobiona rodzina(seniorków i managerków w ciemię bitych) cha cha cha nie potrafi nic sama zrobić tylko kradnie i przerabia innego autorstwa filmiki, plakaty, pomysły zwykłe darmozjady i tyle:każdy już zna kawałek Michaela Jacksona który przerobili na swoja kiczowatą pioseneczkę o marce Auchan-kradzież praw autorskich, plakaty zbrodniarzy wojennych który powiesili w sklepie aby przyciągnąć klientów przed imprezą, film motywacyjny i manipulacyjny o husarii(jako że niby Auchan też jest niepokonane i wielkie jak nasza polska husaria-cha cha cha-prostaki chcą się wbić na podest -Auchan prostaki i lesery) kradną pomysły pracowników na bilansach w czasie szkoleń Auchana tzw. wizji oszołoma, ściemniaczy, złodziei, donosicieli, potakiwaczy traktują jak wzorowych pracowników idiotów i mobberów jak kandydatów na managerów a wzorowych pracowników jak śmiecie;może jakby każdy wiedział jak jest w Auchan już pierwszego dnia to by nikt się nie zgodził u was pracować za takie kiepskie warunki, kompleksy to ma kadra kierownicza która pomiata pracownikami a nie pracownicy którzy muszą to znosić poniżanie, jakoś nie pamiętam że mam w umowie bycia czyimś popychadłem

Basia
@... 13.07.2018 23:25

Straszne kompleksy to wy będziecie mieć jak nikt nie będzie tam pracował przez waszą głupią politykę

castle
@... 13.07.2018 23:25

W sumie to prawda kto nie chce tam pracować ten się zwalnia, ale nikt nie przychodzi do pracy po to aby ktoś nim poniewierał i wyżywał na nim.

pro

Typowa praca dla ludzi bez żadnych ambicji w życiu. W ogóle jak można pracować za tak marne pieniądze i nie szukać nowej pracy. Głąby na stanowiskach kierowniczych. Mega wysoki poziom donosicielstwa. Codzienny kontakt z(usunięte przez administratora), którzy chętnie dzielą się swoimi złotymi poradami i poglądami. Wykładanie towaru a ile przy tym mędrkowania, uwag. Pracują tam sami profesorowie w tej dziedzinie. Szkoda, że na olimpiadzie nie ma dyscypliny wykładanie towaru na czas w stylu klasycznym. Pracownicy Auchana z długim stażem zdobyliby dla Polski same złote medale. Obgadywanie. Wygląda to tak, że np. na dziale zbierają się jakieś szczury i zaczynają po kimś jechać. Na stołówce jest to samo. Siadają jakieś szczurzyce naprzeciw siebie i jadą tekstem: "Ty wiesz jaka ona jest beznadziejna, jak ona źle ceny pozmieniała" i inne szczurzyce przytakują : "tak, tak jaka beznadziejna". Jedni drugim wypominają, kto na kogo robi i widzą wszędzie leni nie patrząc w ogóle na siebie samego. Jeden wielki s,y,f.

amed
@pro 11.09.2018 20:30

Przestrzegam wszystkich przed pracą tam z najgłębszych pokładów mojego serca. Czegoś takiego jak tam nigdzie wcześniej nie widziałem. Nigdy nie wierzyłem, że tzw. Polacy gorszego sortu istnieją. Po pracy w Auchan wiem, że to nie jest to żadna fantastyka a realna rzeczywistość. W żyłach tych ludzi nie płynie krew tylko kwas.

YY
@pro 11.09.2018 20:30

Każdy Was będzie "sprzedawał" w tym sklepie. Byle zwalić winę na kogoś innego. Nikomu tam nie ufajcie.

i.
@pro 11.09.2018 20:30

Uwierając na współpracowników!!!! Fałszywi jak psy.

i.
@pro 11.09.2018 20:30

Uważajcie na współpracowników!!!! Fałszywi jak psy.

praca

Czy byłby ktoś w stanie przybliżyć warunki pracy oraz nakreślić jaka jest atmosfera w pracy oraz kierownictwo w Bonarce w Krakowie? Proszę o szybką odpowiedź.

abcdefg
@praca 06.05.2015 18:10

Atmosfera jest taka że jeśli nikogo tam nie znasz to Cie szybko pogonią,taka prawda co tu dużo mówić. Jeśli ktoś w życiu faktycznie nie może obecnie się odnaleść na rynku pracy, i obiera drogę typu hipermarket, to musi się liczyć z konsekwencjami typu zniszczona psychika, nadmiar pracy i obowiązków i codzienne poniżanie, a nawet wyśmiewanie.......NIE POLECAM TAM PRACY!

<
@abcdefg 10.05.2015 11:11

Dokładnie tak jest. Straszna praca. Zakłamani ludzie, amatorzy kierownicy. Radzę omijać ten twór szerokim łukiem.

trelemorele

fikusia - ja pisałem własnie o auchan bronowice. Nie wiem kto jest menadzerem detergentów ale słyszałem bardzo złe opinie o osobie tak określanej. Wydaje mi się że "seniorzy" których poznałem są także na te działy o których mówisz więc odpowiem NIE WARTO. Trzymajcie się ludzie z daleka od tego a zwłaszcza od Auchan Bronowice. Dla waszego zdrowia fizycznego i psychicznego. Jeśli dobrze traficie to lepiej rozdawać ulotki, a już o byciu kelnerem nawet nie mówie. Wyjasniło sie dlaczego dzwonili do mnie czy będe w środe (to co pisalem wyzej). A no dlatego że słownie ŻADNEGO pracownika miało nie być (i nie było). Jeśli na dziale mamy jednego pracownika (który jest na porannej zmianie do tego conajmniej 2 dni w tygodniu go nie ma) i trzech serwisantów to jak się nie dziwić że wychodzi cyrk

Tales of Honor
@trelemorele 10.06.2015 08:19

W Auchan Bronowice to co najwyżej BURAKI opłaca się kupować. Jest ich tam aż pod dostatkiem, więc i cena będzie zawsze atrakcyjna.

izak
@trelemorele 10.06.2015 08:19

Radzę unikać jak ognia tego sklepu.

Radek

Niestety firma Auchan to najgorszy pracodawca!!!!.Pracownik jest eksplatowany do granic mozliwosci,stosuje sie zasade agresji,mobbingu i zastraszania.Pracy na kasie nie polecam bo grafiki sa tak ukladane,ze o zyciu rodzinnym i prywatnym mozesz zapomniec.Ciagle zmiany na nie korzyc pracownika.Premia w tej firmie to smiech na sali.Rozliczaja za efektywnosc min.25art./min nie osiagniesz tracisz premie,tajemniczy klient wystarczy,ze sie nie usmiechniesz tez tracisz premie,roznice kasjerskie to samo ale to rozumiem.Liczenie kolejki najlepsze wbijanie cyferek od 0 do 5.W ten sposob wiedza czy sie nie nudzisz na kasie .Zle wbijanie kolejki konczy sie linczem slownym maja tabelki i wszystko wiedza co robisz na kasie.Dodatkowo obserwuja i sprawdzaja co robisz na kasie.Czesto opieprz dostajesz na kasie za byle co i przy klientach.Wiekszosc pracownikow wyzszej kategorii siedzi w biurach przy ciastkach i kawie.Dyrektorka to samo,a czesto piknik urzadza,a co zostanie rzuca na jadalnie.Menedzerowie i Dyrektorzy maja szkolenia dosc czesto i to na wysokim poziomie.Wyjazdy po kilka dni,a nawet tygodnie w ciagu roku.A pracownik na komputerze rozwiazuje lamiglowke w trakcie pracy.Na bilansach wiele na obiecywali i do dzisiaj nic nie zostalo zrealizowane.Auchan marnotrawi pieniadze i wydaje w wiele zbednych projektow.Dla pracownika nic nie ma tylko wrzask,poganianie oraz obgadywanie.

abcdefg

Ludzie posłuchajcie mnie! Oczywistym faktem jest to że ktoś kto decyduje sie na prace w takich molochu musi zdawać sobie sprawę że trafi tam na różnych ludzi! po prostu trzeba na pewne osoby się uodpornić i tyle! Czego oczekujecie za taką $ ?! przychodzisz na 8h odbębniarz, traktujesz pozostałych tam pracujących jak obcy ludzie, bo i tak Cie kablują za plecami bankowo, i albo wpasujesz sie im albo odpadasz! taka smutna prawda! Jesli ktoś zna pracę jest obyty wśród ludzi, nie da sobie w kasze dmuchać ale i też nie wywyższa się to spokojnie da radę! Kompleksiarzy i lizusów nie brak wszędzie! i pamiętajcie zawieranie znajomości w tego typu miejscach jest ryzykowne! bo czasem ktoś "dobry "może" okazać się tym "złym" Ludzie tam mają różny bagaż doświadczeń i nikomu z nich raczej nie chce się wysłuchiwać historii czyjegoś tam życia! Przeważnie osóby któe tam przychodzą po jakims tam czasie sami odchodzą jest to selekcja naturalna. Co do managerów i tych wyżej no to wiadomo...... zależy u kogo pracujesz taką na danym dziale masz atmosferę hehe TRZEBA MIEĆ (usunięte przez administratora) i robić swoje :)

mmm
@abcdefg 30.01.2015 20:00

jak ci dadzą 3 tyś.to możesz spróbowć powodzonka

JAKTO
@abcdefg 30.01.2015 20:00

Moloch molochem, ale praktycznie codziennie pracujesz tylko na swoim dziale 5-10 osób. Dlaczego muszą podkładać ci świnie?

obiektywny
@abcdefg 30.01.2015 20:00

Zgadzam się z tym co napisałeś. Praca tam to najgorsze co może kogoś spotkać. Sczucie, podkładanie świń, oczernianie i stawianie kogoś w negatywnym świetle i wiele wiele innych patologicznych zachowań. Jak ktoś ma pecha i będzie miał obrabiany tyłek to choćby nie wiem jak dobrze i szybko pracował zawsze powiedzą, że pracuje źle. Generalne dziwi mnie skąd tyle w tych ludziach zawiści i nienawiści. Ja podam taką przykładową sytuacje z pracy tam. Powiedziałem jednemu kolesiowi, aby nie wrzucał plastików i foli do wózka, który jedzie do belownicy. Tak nie wolno denerwują się ci co obsługują belownice. A co się stało? Gość ewidentny cwaniaczek nagadał tamtym co belują, że to JA nawrzucałem plastiku i foli . Idę pod belowince a tu na mnie wrzask, że dlaczego wrzucam plastik?????!!!!!! To tylko jeden z przykładów tego jak syfiaste jest to miejsce i jak zakłamani ludzie tam pracują. Niektórzy są strasznie mściwi, managerowie jak i szeregowi pracownicy. Obgadywanie, musicie się z tym liczyć. Przyjdziecie nowi to już starzy pracownicy będą mieli tematy do plotkowania. Jak ja k****a nie lubię jak ktoś kogoś obgaduje. Nawet jak mówię coś na temat znajomego, kiedy go nie ma przy mnie to czuję się niezbyt dobrze z tym. A tam ci ludzi jak kałasznikow strzelają słowotoki na wasz temat, obgadują i obrabiają wam tyłki nawet was nie znając dobrze, nie wiedząc jakimi jesteście ludźmi, wszystko na zasadzie, ktoś tam coś powiedział, coś pod słyszeli. Moja rada jak poczujecie, że ktoś dyskredytuje waszą pracę. Krytykuje waszą pracę w momencie, kiedy nawet jeszcze nie zaczęliście pracować moja rada SPI******CIE od razu. Bo to się dobrze dla was nie skończy, dla Waszej psychiki i nie tylko. Czujecie do Was wrogość złe nastawienie - UCIEKAĆ!!!!

BH
@abcdefg 30.01.2015 20:00

Zdrowie ma się jedno...za minimalne grosze lub niewiele więcej= i za pracę w ciągłym stresie... szkoda naprawdę organizmu

nick
@BH 03.12.2018 20:35

ZDECYDOWANIE TAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

xxx

Naprawdę tak mało się tam zarabia ! Osoba o nicku Krakus powyżej pisze super konkretnie na temat. Premie zależą od obrotu i działu i nie są równe dla wszystkich, a jak zachorujesz i nie ma cię w pracy w miesiącu 2 dni lub więcej to nie masz nic premii. Bony są na święta wielkanocne 100 zł. dla nowych pracowników a 150 zł dla osób ze stażem, a na Boże narodzenie ok 200 zł dla nowozatrudnionych a ze 300 jak masz staż pracy [mogę się z bonami mylić o jakieś +/- 50 zł, nie pamiętam już dokładnie]. Jak chorujesz ok miesiąca łącznie przed świętami, to nie dostajesz bonów stażowych :) Miło. Stołówka liczy sobie 9 zł za obiad ale raz dziennie możesz dostać zniżkę 50 % na jeden posiłek, czyli wyjdzie ci 4,50 zł za obiad + podatek odliczony od pensji, za twój ogromny zarobek na zniżce 4,50 zł. Obiady bywają różne, jeden ci będzie smakował, a po innym dostaniesz biegunki w trakcie zmiany i nie będziesz wiedziała co ze sobą zrobić, zwłaszcza jak najmiesz się na kasy. Zupy zawsze przesolone, zawsze. Praca w Auchan jest dobra dla zdesperowanych i na dłużej pociągną tylko osoby które wejdą w kliki, będą obgadywać i kablować. Jak jesteś sierotą z szeroko otwartymi oczami i połowę czasu nie wiesz co, kto i z kim, to jesteś zgubiona. Przełożeni biorą plotki jako jedyną prawdę objawioną i biorą za to na dywanik, bez możliwości obrony. Nieważne co powiesz, działa zasada "siła złego na jednego". Tak samo jest w konfrontacji pracownik-klient, cokolwiek nagada na ciebie klient, masz przerąbane. Na kasach powinni nagrywać rozmowy kasjera z klientami do dokumentacji, bo na 100% wiadomo, że kasjer mówi tylko to co musi wg ich skryptu "Dzień dobry, czy jest karta auchan, do widzenia, dziękuję, zapraszam ponownie", a klient sam sobie wymyśla, co ten kasjer mu niby nie uczynił złego na tej kasie. Pakowanie zakupów to istna gehenna, nawet starając się pakować jak najlepiej potrafisz, co powiedzmy 20-30 klientowi się nie spodoba i cię opierdoli, bez mydła. A w skali dnia możesz mieć powiedzmy 300 klientów ! Dla osób z chorym kręgosłupem kasy odradzam całkowicie, ponieważ nie można zachować prostej pozycji żeby je ochraniać, gdyż trzeba cały dzień się przekrzywiać w lewo do pakowania siatek. Praca na stojąco na kasie oznacza całodzienne schylanie się do siatek, żeby je rozchylić i delikatnie wrzucać np jogurty żeby się nie porozbijały. Więc nie można się ratować nawet stojąc przed urazami kręgosłupa i okolicznych mięśni. Mógłbym napisać książkę o pracy tam, ale nie polecam, nie polecam, nie polecam. Pozdrawiam Krakusa! I dodam, że to co napisał o tym, że wcześniej zatrudnieni pracownicy mogą mieć niższe stawki od nowozatrudnianych to CAŁKOWITA PRAWDA ! Tak było jak działał sklep Bonarka, a zatrudniali do nowo otwierającego się sklepu Bronowice, osoby do Bronowic miały wyższe stawki od pracujących na Bonarce!

&
@xxx 27.11.2014 17:50

"Praca w Auchan jest dobra dla zdesperowanych i na dłużej pociągną tylko osoby które wejdą w kliki, będą obgadywać i kablować. Jak jesteś sierotą z szeroko otwartymi oczami i połowę czasu nie wiesz co, kto i z kim, to jesteś zgubiona. Przełożeni biorą plotki jako jedyną prawdę objawioną i biorą za to na dywanik, bez możliwości obrony. Nieważne co powiesz, działa zasada "siła złego na jednego". Tak samo jest w konfrontacji pracownik-klient, cokolwiek nagada na ciebie klient, masz przerąbane. " - Nic dodać nic ująć 100% prawda to co napisałeś.

nick
@& 10.12.2018 19:35

wszystko to prawda

xxvg

Trzeba jeszcze dodać kadrę; "menadżerską" jak i "kierowniczą" > zapamiętajcie jedno to już nie te czasy że ludzie boją się o pracę, jeśli nadal będziecie stosować mobbing pracowniczy skończy się to dla każdego z Was sprawą w sądzie pracy. Ludzie się już nie boją i sprawy zakładać będą. Pamiętajcie kiedyś Wam to się skończy. A najlepsze jak przychodzisz "tam" złożyć papiery o pracę to jeszcze słyszysz od pracownika DZL "po co tu przyszedłeś"?! takie macie podejście? to super, zatrudniacie tylko swoich przydupasów no to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] musi być dobre w różnych tam oddziałach. Ale wszystko kiedyś ma swój koniec, jak taki sam w sobie się zatraci. Pamiętajcie kadro kierownicza! KIEDYŚ WAM SIĘ TO SKOŃCZY! a wtedy będzie już zostanie tylko płacz i zgrzytanie zębów.

kazimiera
@xxvg 12.10.2016 11:21

W DZL myślą ze są bogami ze co to nie oni .. tak jest w jednym przynajmniej auchan w Krk

jjj
@xxvg 12.10.2016 11:21

Największe dziadostwo dzieje się na najniższych szczeblach. Jakaś wieśniara z pipidówy została przyjęta do pracy, wykształcenie na poziomie zawodówki, a wydaje jej się że jest ośrodkiem decyzyjnym. Całe życie mieszkała na wsi ok. 700 mieszkańców i dostaje pracę w mieście ponad 800 tysięcy mieszkańców. Zaczyna się taniec oszołoma, mogę rządzić, jestem kimś. Kobito ! to są kompleksy małej wsi.

,.,
@jjj 14.10.2016 22:38

Zgadzam się z Tobą. Najgorsze są te wsiury ze wsi. Nie ma nic do normalnych ludzi, którzy mieszkają na wsi, ale tam do pracy idą typowe wsiury, wiesniaczki z rozdartą japą.

gucio

to prawda-myślałem że to tylko nazwa a jednak-jest tam 100 % [usunięte przez moderatora] może z kilkoma wyjątkami ale coś czuję że tam długo nie zostaną-sam odeszłem w tamtym roku Jedno wielkie zbiorowisko oszołomów i jak w lewiatanie kamery nie są na złodziejów tylko na pracowników żeby im narobić koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za zwykłe pierdoły a za poważne problemy to mają gdzieś. Cóż tam się nie awansuje przez pracę no może nie którzy ale przez donosicielstwo kłamstwo wazeliniarstwo. Na ich szyldach piękne słowa o zaufaniu-atak naprawdę to [usunięte przez moderatora] prawda chodzi o zwalanie na innych odpowiedzialności za swoje idiotyczne decyzje.A jak nie wyrabiasz to jeszcze mają problemy-powinni więcej myśleć albo w ogóle. Największą pomyłką tej firmy jest dawanie kobiet na funkcje przełożonych(są wyjątki). Dla mnie to jeden wielki dom ludzi z problemami psychicznymi(są małe wyjątki).

Narin
@gucio 23.12.2010 18:13

Co widać na przestrzeni lat praca tam to jeden wielkie zbiorowisko "oszołomów" nic się nie zmienia a lata lecą:)

001

Witam, proszę o opinię o Auchan-Bronowice. Odbyłam rozmowę rekrutacyjną i mam się zastanowić nad decyzją. Czy można inwestować swój czas na tą pracę?

002
@001 10.08.2017 19:39

Ty chyba czytać nie potrafisz. To chyba dobre miejsce dla ciebie będzie , widać , że mało kumaty jesteś. Masz 556 opini na temat pracy w sieci Auchan. Są informacje na temat wszystkich sklepów w Krakowie, a ten dalej się pyta o opinie. Firma to ma szczęście do pracowników - tłuków.

004

Unikajcie Auchan Bronowice i Bonarka. W innych na własne ryzyko jak chcecie możecie próbować, chociaż wątpię, że tam jest lepiej.

AUCHAN_BRONOWICE
@001 10.08.2017 19:39

Uważajcie na pracę w Auchan Bronowice. Pracują tam głównie: chamy,cebulaki i prostaki. Kierownikami działów są buraki najgorszego typu. Była taka sytuacja, że przestawiłem jakiś przedmiot przypadkowo i pseudo-manager do mnie z tekstem :"Ty po mnie poprawiasz (z 20 razy to powtórzył)" coś takiego świadczy o tym, że ktoś jest mega burakiem. Ten gość był przyjezdnym z poza Krakowa chyba i dostał posadę w KRK jako manager. Mówił do mnie jak do psa "zmykaj". Świadczy to tylko kogo oni tam poprzyjmowali. Jeżeli ktoś siebie szanuje i jest inteligentny to szybko zobaczy jakim okropnym miejscem jest ten sklep. Zwalanie winy na kogoś. Bezpodstawne czepianie się. Krytyka pracy bez powodu. Donoszenie. Cała kadra zarządzająca tym sklepem jest głupia jak but, ale co najgorsze im wydaje się, że oni są alfą i omegą. Jakieś kretyńskie stanowiska typu filar.... Takie stanowisko dzierży często typowy Janusz (liczy się staż pracy). Na Bronowicach właśnie miałem kontakt z takim typowym Januszem, który był filarem. Cały czas przeszkadzał mi w pracy, krzyczał, że zrobi mi falę jak w wojsku, oczerniał za plecami. Właściwie to ja nie byłem w stanie pracować, bo we wszystkim mi przeszkadzał i utrudniał życie np. źle ustawiony jeden przedmiot to zamiast tylko go poprawić to rozwalił mi wszystkie i kazał od nowa ustawiać . Często ci niby seniorzy czy managerowie nie mają pojęcia jak naprawdę wygląda sytuacja na sklepie. Wierzą pracownikom z długim stażem albo jakimś wygadanym cwaniaczkom, a prawda może być zgoła inna. Jak cie nie zaakceptuje ktoś kto tam pracuje na dziale, to będzie wam robił "czarny pijar" za plecami. Potem to już czeka was lincz, coś w rodzaju właśnie fali w wojsku. Mega złe nastawienie wszystkich do was. Najbardziej śmieszyły mnie te ironiczne uśmieszki managerki czy seniorki, jeje one myślały jakie one są mądre pewnie a ja głupi jej. To się czasem mogą k,,,,wa nieźle przeliczyć. Ja sobie natomiast w myślach myślałem o nich co za kretyni. Niektóre managerki cwaniary udają wielkie damy, lepiej ubrane niż inni managerowie uciekają od pracy fizycznej, wysługując się pracownikami (większość managerów pracuje fizycznie).

___U_W_A_G_A___ A_K_C_J_A

Witajce. Mam do wszystkich czytających/ piszących. Włączcie dzisiaj o 18:45 Polsat- Jest 15Blok Mikołajkowy (reklamy) a cały dochód z reklam pójdzie na dzieci. To nic nie kosztuje a możecie pomóc. ...i powiedzcie bliskim pozdrawiam Mikołaj

PRACOWNIK_Oszolom

Auchan Bora, Cóż powiedzieć, raczej to samo co poniżej napisali inni, stawka 2300brutto dodatki w postaci boniw na swieta, teraz od nowego roku maja wprowadzic upominki w dniu urodzin, dodatki stazowe w zaskakujacej wysokosci 150zl raz w roku jesli pracuje sie 1-3lat i 190zl jesli powyzej. Okres próbny 3miesiace, czas szkolen teoretycznych ktore pozniej maja sie moze w max 1/3 do tego co faktycznie sie dzieje to 2 dni, premia po okresie probnym jest fikcją z racji ze uzależniona jest nie tylko od obrotow, frekwencji ale i od strat na dziale a ich zawsze jest dużo bo czesto klienci rozwalaja, jest to tez duzo winy sklepu z zasady ukladania towaru, ogolnie rzecz ujmując to premia raz 3 miesiace w sredniej wysokości 100zl jest calkiem spora nawet biorąc pod uwagę iż był to dział słone wiec poza bazarkiem towar o dłuższej dacie przydatności, warzywa czy piekarnia czy nabiał dostają jesli w ogole to groszowe sprawy jak np 50zl, prace dla 7 osób wykonuje 3, skanery i pozostaly sprzęt jak np. wagi jeszcze relikwia z czasow Geanta, na magazynie (usunięte przez administratora) tj. Palety zmieszane wszystko ze wszystkim bez opisu czy jakiegokolwiek systemu magazynowego, palety ktore przyjezdzaja z centralnego magazynu to tragedia na kaczych łapach chyba ze jakies promo przyjdzie gdzie jest pol lub nawet cala paleta jednolita, pracownicy: większość zadufana w sobie bo przeciez pracuja dluzej niz ty, a zarazem wkur*** swoja egzystencja w tym grajdolku, organizacja pracy czy ergonomicznosc wykorzystania pracownika -1milion, o ile fejsowanie/frontowanie (przysuwanie towaru do przodu półki tak aby wyglądała na pełną) rano 6-8 ma jakis sens o tyle ta sama praca na drugiej zmianie miedzy 19 -22 niema żadnego z racji przebywania klientow na sklepie ktorzy nadal robia zakupy, ale niestety z racji niedoborów kadrowych (zawne z kwestii ekonomicznych a i stawkowych bo naprawde CV nie splywaja rzeką jak w innych zakladach) trzeba to podzielić na dwie części, bywa ze zostaje sie samemu na 2 zmiane (13:45 - 22) gdzie do ogarniecia jest 5 alejek oraz bazarek. Nadgodziny bywają obowiazkowe lecz nie płatne (chyba ze w naprawde skrajnych przypadkach) i każą sobie odbierac ten czas na przerwach, o dodatkowym wolnym dniu po uzbieraniu 8h zapomnij... kierownictwo cóż karierowicze ktorzy czują się bogami bo awansowali ze zwyklego robola na filara a pozniej menadzera, opierdalaja o wszystko, czepiaja sie wszystkiego, zero szacunku z żadnej strony. Umowa kończyła mi sie 31 a dopiero szanowna Menadzerka raczyla zapytac 29 czy chce przedluzyc umowe. Aaa i dosc chyba istotna sprawa, jest sklepik pracowniczy tj kanapki obiady tosty w dosc fajnej cenie, automaty z rogalikami, batonami, napojami oraz kawa/herbata/czekolada tez dosc tanio, ale np w niedziele gdy sklepik jest nieczynny a automaty puste nie mozesz w trakcie pracy robić zakupów ani wyjsc poza teren sklepu. Reasumując nie nazwalbym tej pracy zlej bo jesli chcesz pracowac i odpowiadaja Ci zarobki oraz bd wykonywać swoje obowiazki to jest to dobry punkt zaczepienia, grafik ustala menadzerka ew. Uwzględniając pewne ALE, na dłużej nikomu raczej hym nie polecał ale jako taki rownowaznik miedzy brakiem kasy czy bezrobociem to jednak jest te zawsze 1600zl. P.s. Jesli masz upr. Na wozki widlowe to masz 2 opcje: przyznac sie i jezdzic (jak sie dopchasz) zepsutymi elektrycznymi paleciakami ktorym to dzialaniem narazasz własne uprawnienia w razie kontroli UDT lub nie przyznawac sie i jezdzic od 3 - 12 miesiecy zwyklymi paleciakami ktorych stan techniczy jest tozsamy z autami sprzedawanymi za 1000-1500zl wraz z ubezpieczeniem i przegladem. Na 4 działy moze jest w 100% sprawny 1 paleciak, wózki elektryczne to w ogóle porażka, jeden np stoi na "stacji ladowania" i czekaja az sam sie rozlozy (innowacyjna technologia ze wózki sa biodegradowalne? Nie sądzę ) na slonym dostaje palpitacji i mozna latwo kogoś /cos walnac czy stracic towar z palety, lub np w pewnym momencie postawia sie zatrzymac i 5min minimun zabawy przekrecania kluczyka w jedna indruga strone zanim ruszy, ale oczywiscie wozki maja swiezy przegląd bo przecież po co kupic /najac nowe skoro te sa za darmo praktycznie... tak jak mowie praca jedynie jako alternatywa dla bezrobocia, z wlasnej nieprzymuszonej woli nie radzę sobie niszczyc nerwow i zdrowia za tak marna stawkę, 2300 netto mysle ze kompensowala by to w jakims stopniu 1600/1700 zdecydowanie tego nie robi. Sam przes to przeszedlem i wspolczuje osobom ktore tam pracują

Pracownik_Oszolom
@PRACOWNIK_Oszolom 01.01.2018 01:10

W moim przypadku grafik byl raczej stabilny, raz sie zdarzylo ze zostalem poproszony o wymiane, oczywiście trzeba sie przygotowac na nadgodziny szczególności w okresach przed /po dniach ustawowo wolnych od pracy

SAMOLO
@PRACOWNIK_Oszolom 01.01.2018 01:10

ZRÓWNANIE DOŚWIADCZONYCH PRACOWNIKÓW Z NOWO PRZYJĘTYMI GDZIE TU DOCENIANIE TYRASZ W TYM (usunięte przez administratora) 10 LAT A ONI CI TERAZ DAJĄ TAKĄ SAMĄ WYPŁATĘ JAK NOWO PRZYJĘTYM I JESZCZE SIĘ GŁUPIO TŁUMACZĄ ŻE KOSZTY NIECH ZWOLNIĄ PARU SENIORKÓW DARMOZJADÓW TO BEDZIE KASA

byłybonarkus
@Pracownik_Oszolom 01.01.2018 13:19

Co do nadgodzin to mało kiedy zostawałem dłużej, pracuję 8 godzin a jak wyrażę zgodę to mogę być 30-60 min więcej. Nawet w okresach świątecznych mówiłem że wychodzę i dłużej nie zostanę,to nie jest wyjątkowa sytuacja kiedy pracownik ma zostać na nadgodziny. Kogoś z uprawnieniami nie zwolnią. Najpierw jest złość menagera a po chwili strach,bo wizja znalezienia nowego robola to gorsza opcja niż utrata starego.

koles
@SAMOLO 08.01.2018 11:45

lub kierowników kas którzy w ośmiogodzinnym czasie pracy pracują tylko dwie a resztę spędzają na ploteczkach i gnojenia kasjerów zlikwidować im premie na które i tak nie mają żadnego wpływu dostają z góry po takie są przepisy

TADEK
@SAMOLO 08.01.2018 11:45

JAK DAWAŁEŚ RADĘ PRZEZ 10 LAT TO PO CO WAM NOWI PRACOWNICY.JAK JESTEŚCIE DOŚWIADCZENI I SAMODZIELNI TO NIE POTRZEBUJECIE NOWYCH PRACOWNIKÓW.DOCENIANIE TO ZNACZY CO?.POGŁASKAĆ PO GŁÓWCE I POCHWALIĆ

auchan
@TADEK 18.10.2018 14:12

Potrzebują nowych pracowników aby mieć kim pomiatać, poniżać, wyżywać się na kimś i leczyć swoje kompleksy. Po to potrzebni są im nowi pracownicy.

jarek

dziwaku przestań manipulować innymi jesteś mobberem z Auchana z Bonarki to co opisujesz to początek i koniec z ściągnięty z neta z regułki a środek przeinaczony na swoje tak żeby było że to pracownik jest mobberem a kierownik poszkodowaną osobą tylko jak by tak było to żadnego pracownika by tam nie było a forum nie miało by 1000 negatywnych wpisów pomyśl trochę człowieczku co piszesz jeżeli w ogóle myślisz a po twoich tekstach to raczej masz z tym niezły problem...cha pracownik grozi odejściem a przełożony idzie na rękę cha cha większej głupoty nie słyszałem----prędzej dostanie kopa w tyłek na do widzenia......och bo kierownicy nie szerzą plotek normalnie święci na tych krzesełkach są tylko im ukłony i pokłony oddawać.... Sugerowanie choroby psychicznej przełożonego---- ch cha po twoim wpisie to chyba rzeczywiście jakiś chory psychicznie przełożony to pisał.... Dążenie do ponoszenia kosztów przez przełożonego np. niszczenie firmowego sprzętu lub otoczenia biurowego---cha cha przełożony nie zapłaci tylko firma ze swego budżetu a pójdzie w straty nieznane.... Utrudnianie przełożonemu możliwości wypowiadania się np. podczas spotkań zespołu-och na prawdę a to kierownik nie ma języka nie umie mówić tylko od razu leci do neta się wyżalić----cha cha cha normalnie jakieś małe dzieci na tych krzesełkach są chyba dostali awans za dobre wychowanie i przychodzenie do pracy punktualnie i mówienie dzień dobry przełożonemu.... Rzucanie aluzji bez jasnego wyrażania się wprost....och a czy ten kierownik wie w ogóle co to jest aluzja---bo jak by wiedział to może by się nie odzywał głupio ale jak woli szczerą prawdę bez litości to jego problem tylko potem niech się nie dziwi i nie leci jak małe dziecko do mamusi-tatusia-przełożonego..... Nękanie mailowe (wysyłanie roszczeń) np. żądanie zakupu nowego drogiego laptopa, telefonu, samochodu i grożenie odejściem -----cha cha cha cha cha cha te pomysły to chyba z pod pachy zaciągnięte bo takich dziwactw to tylko w oszołomie chyba

Pik

Masz dowody na mobbingu przez te osoby? Nie rozumiem czemu nie idziesz z tym do sądu?

Abc

Rozumiem że można tu pisać totalnie anonimowo i wszystko co w duszy gra ale już personalne wyzywanie i obrażanie człowieka jaki by nie był w kwestiach służbowych to już dla mnie jest niezrozumiałe... nie wiem ile nienawiści trzeba w sobie mieć żeby drugiego człowieka w ten sposób nazwać... jak chcecie być szanowani skoro sami opluwacie ludzi... jak chcecie być traktowani skoro innych tak traktujecie... Jeżeli czujecie się mobingowani to czemu coś z tym problemem nie zrobicie, dlaczego to nie jest zgłaszane? Nie rozumiem.

Julia

@kiol dlaczego uważasz, że dobrych pracowników się tępi i zwalania? Znasz jakieś konkretne przykłady takich sytuacji? @anonymous Co się dzieje w firmie, że uważasz, że ciężko tam wytrzymać? Czy, to jest spowodowane? @tomcio Czemu uważasz, że praca w Auchan jest kiepska? Czym to jest spowodowane? Czy rzeczywiście pracownicy są tak traktowani? @wnty nie jestem pracownikiem Auchan Polska. Jeżeli zarzucacie coś pracodawcy to musicie to dobrze uargumentować, no na publicznym forum mogą być tylko prawdziwe informacje. Wpis bez argumentacji jest dla innych niewiarygodną insynuacją.

G.k
@Julia 06.06.2018 22:52

A czy wiarygodne jest to że firma oszczędza na czym się da pracownicy,sprzęt,sam sklep jego wyposażenie. Każdy z pracujących wie o czym piszę. Ludzi brak A robota ma być zrobiona włącznie z każdym chorym pomysłem paru ludzików. Bhp hahaha tylko jak kontrola to latają jak kundle. Jak nikogo nie ma to każdy ma w (usunięte przez administratora) ma być nieważne jak. I nigdy nie jest wystarczająco dobrze. Pracuję 14lat i tego co jest teraz nie było nigdy dobrego słowa wcale ale jak (usunięte przez administratora) to wszyscy są. O wypłacie rzędu 1800zł nie wspomnę.

gucio
@Julia 06.06.2018 22:52

pracodawca jest ok to raczej niektórzy managerowie i seniorzy(święte krowy od miętolenia trawy) tak traktują ludzi jak niewolników bez jakiekolwiek szacunku, pomiatanie publiczne swymi pracownikami przy klientach-(usunięte przez administratora), a jak się pracownik-niewolnik stawia to ląduje na dywaniku z naganną

kolo
@Julia 06.06.2018 22:52

nie ma po co argumentować byli i obecni pracownicy wiedzą jak tam jest

kolo
@Julia 06.06.2018 22:52

dla was prawdziwa opinia ale negatywna jest insynuacją a pozytywna opinia nieważne czy prawdziwa czy nie jest faktem dokonanym- poplątanie z pokręceniem jeden wielki kołowrotek budowany na manipulacji, zastraszaniu, wymuszania, podlizywaniu się(ogólnie lizusy ściemniacze i donosiciele i oczerniacie mają w tej firmie bardzo dobre życie), wytkniesz im prawdę to cię traktują jak wroga numer 1 i nie ma znaczenia ze generujesz zysk trzeba cię przykręcić do posłusznego nie mającego swego zdania ani potrafiącego samodzielnie myśleć niewolnika -potakiwacza ich "wielkich tyłków" "wielmożnych waćpanów" managerów czy seniorów którzy jedyna jaka jest różnica między zwykłymi szarakami to koronka na głowie i mania wielkości jaka/i ja to jestem super i macie mnie wszyscy wielbić i szanować bo jestem kierownikiem....

litr
@G.k 07.06.2018 19:17

W tej firmie za niedługo więcej będzie kadry kierowniczej niż pracowników do wykonywania pracy fizycznej. Każdy chce tylko rządzić.

yeti
@litr 02.11.2018 12:51

firma powinna zwiększyć ilość pracowników na każdym dziale.

michał
@yeti 16.11.2018 17:37

firma powinna zwolnić seniorów darmozjadów i połowę biura wywalić na zbity pysk a nie zatrudniać darmozjadów biurokratów tępaków od rechotania i włażenia sobie w (usunięte przez administratora)

Julia

To, że moje imię jest identycznie jak imię osoby, którą znasz, nie znaczy, że pracuję na danym stanowisku. To popularne imię i proszę nie wprowadzaj użytkowników w błąd sugerując rzeczy, które nie są prawdziwe. Zamiast tego, proszę byś zachowała kulturę wypowiedzi na forum. Najbardziej istotne komentarze to te, które opisują w merytoryczny sposób warunki pracy w firmie. Wzajemne uszczypliwości nie są przedmiotem dyskusji na tym forum. http://motzgraphics.com/regulamin

pacan
@Julia 20.11.2018 11:36

a co mnie interesuje twoje imię(pseudo na tym forum)) mobbing jest na kasach był i będzie bo trza by wszystkich powymieniać w kadrze zarządzającej a to co będzie brane pod uwagę to każdy sobie sam oceni a nie wielmożna pani Julia czy jak ci tam będzie za wszystkich decydować ...."opisują w merytoryczny sposób"... rzadko kiedy ktos pracujący w markecie skończył polonistykę i studia więc logiczne kulturalne wypowiedzi nie będą zachowane a skoro bezpośrednio do kierowników to nie dociera to czemu ma być kulturalnie skoro sami nie zachowują kultury

Julia
@pacan 23.11.2018 12:51

Ukończone studia nie są warunkiem poprawnego i rzetelnego wypowiadania się na forum. Edukacja nie ma tu nic do rzeczy. Merytoryczne i wartościowe informacje są ważne, by użytkownicy na forum mogli dowiedzieć się jak wygląda praca w firmie. Jeżeli uważasz, że w firmie panuje mobbing i masz na to świadków, skorzystaj z nowej funkcji na forum GoWork.pl. Tylko wówczas, gdy wypowiesz się za pośrednictwem owej funkcji, Twój komentarz nie będzie traktowany jako bezpodstawny zarzut.

Www.

Praca w Auchan bonarka to porażka należy unikać tej patologii a dział słodycze jak i inne nadaje się do sądu pracy

Szturman

BRONOWICE TO PATOLOGIA!!!.Chamstwo,Mściwość i Zazdrość od tych co są głupsi od ciebie:-)

qaz
@Szturman 21.11.2018 07:03

Dokładnie 80% ludzi tam pracujących to osoby wybitnie toksyczne. Radzę unikać tego miejsca. Pełno zawistnych mściwych ludzi.

Makbet

Dramat po prostu ta firma to dramat , czepiają się naprawdę wszystkiego, nie mówiąc o grafiku który zmienia się 50 razy w ciągu miesiąca, niszcząc Ci wszystkie plany ...

Julia

@gutek, co dokładnie masz na myśli? Możesz doprecyzować swoją wypowiedź? @Wildhunt, jesteś zainteresowany/zainteresowana pracą w firmie? A może złożyłaś/złożyłeś już swoją aplikacje? @pikolo, czy aby na pewno zachowania o których piszesz są jedynym czynnikiem wpływającym na przedłużenie umowy w firmie?

Wildhunt
@Julia 15.07.2018 19:55

@Julia nie jestem pracownikiem i niedługo kończy mi się umowa na czas próbny i zastanawiam czy mi przedlużą i jak to będzie wyglądać

gutek
@Julia 15.07.2018 19:55

bo to kobieta a kobiety to plotkary bo taki ich sposób myślenia a wszystkie kobiety(przerośnięte i rozpieszczone smarkule) w Bonarce to plotkary ale ona jest numerem jeden

michał
@Wildhunt 15.07.2018 20:49

taak Julia ci powie nie jest pracownikiem Auchana ona wie a niby skąd?????????

Niedoceniony

Witam, Ta firma zrobi z ciebie beztalencie intelektualne do wlasnych celow.Zaczynalem prace w tej firmie z mysla rozwoju i przyszlosci,niestety pomylilem sie i zaluje wyboru.Praca wydawala sie rozwojowa i rokujaca jakis postep do przodu.Czar prysnal i zaczela sie czarna rzeczywistosc ludzie zaczeli sie zwalniac.Wszystkiemu jest winna Dyrektorka i jej polityka zarzadzania.Sama nic nie wie,a miesza sie i wywoluje agresje u menadzerow.To wszystko odbija sie na pracownikach.Braki mozna zobaczyc juz na dzialach i kasach.Ale Auchan juz ma na to rozwiazanie wiecej kas mobilnych i tabliczki informacyjne na dzialach.Nie warto sie zatrudniac w Auchan placa najmniej,a premie sa zalosne demotywujace.Pracowalem na Bora ludzie spoko,niektorzy menedzerowie w porzadku.Najgorsza Dyrektorka i Senior od ZZL co to za stanowisko.Najgorszy chaos i panike sieja te osoby.Same nic nie umia,a innym bledy i wpadki wytykaja.Mozna ksiazke napisac albo zrobic reportaz w telewizji na temat tej firmy.Tylko to cos pomoze,nie sadze.Widac juz tu ze opinie sa kasowane,a nawet zamieniane.Jezeli Auchan ma w tym jakis cel to gratuluje.Chetnych do pracy brak.Warto zobaczyc co dzieje sie w soboty oraz wieczorami na tygodniu.Pracuje juz w innej pracy zarabiam wiecej.Zmiany mam ranne i weekendy wolne.W Auchan mozna zapomniec jeszcze tak ulaza,ze o zyciu rodzinnym i towarzyskim mozna zapomniec.Grafik zmieniany non-stop. Moje sugestie dla Auchan Polska: Doceniac pracownika i motywowac. Szanowac jego decyzje i upodobania. Umozliwic mozliwosc rozwoju,a nie jak jest do tej pory,ze dyrektorzy i menedzerowie maja szkolenia nawet tygodniowe. Wynagradzanie adekwatnie do stanowiska i wynikow

amazonGo
@Niedoceniony 14.10.2018 22:58

Za jakieś 10 lat pracownicy w ogóle nie będą potrzebni. Tak jak teraz pojawiają się kasy mobilne to i są już na rynku sklepy gdzie wchodzi się i wychodzi i wszystko jest pobierane elektronicznie. "Bez kolejek, bez kas, bez gotówki – wystarczy tylko smartfon i aplikacja mobilna. Tak właśnie robi się zakupy w pierwszym, nowo otwartym sklepie Amazona – Amazon Go. Jedyne, co trzeba zrobić przy wejściu, to uruchomić aplikację Amazon Go na smartfonie i zeskanować przy bramce wyświetlony na niej kod. Potem możemy już zdejmować z półek co tylko chcemy i pakować bezpośrednio do naszej torby, plecaka czy walizki. Jeśli dodamy coś do naszego fizycznego koszyka, zostanie to automatycznie dodane do listy zakupów. Jeśli jednak zdecydujemy się z danego produktu zrezygnować, wystarczy odłożyć go na półkę. A kiedy już skompletujemy nasze zakupy, po prostu wychodzimy ze sklepu. Pieniądze za wybrane produkty są pobierane z naszego konta – nie trzeba stać w kolejce do kasy, nie trzeba nawet wyciągać portfela czy smartfona."

Mariusz bronowice

Atmosfera słaba ,zarobki słabe,brak możliwości jakich kolwiek perspektyw,odradzam każdemu,straszny wyzysk .

dno
@Mariusz bronowice 23.09.2018 10:57

Ten sklep to dno!!!!!!!! Tylko plotkowanie i obgadywanie. Taki najgorszy element, obgadują tak, że aż im odbyty czerwienią się tak jak tarcze hamulcowe w wyścigowym samochodzie podczas szybkiej jazdy. Bedą wiedzieć coś na temat waszej rodziny, życia prywatnego. Dowie się o tym każdy. Te baby grube hipopotamy wzięły by się za aerobik bo tylko dzieci straszą wyglądem. Mój kuzyn był tam ostatnio na zakupach z dzieckiem to jeden z hipopotamów z toną tłuszczu na (usunięte przez administratora) wystraszył dziecko mojego kuzyna swoim wyglądem. Ciekawe czy jakby wbić widelec w taką grubą (usunięte przez administratora) to wytryśnie fontanna tłuszczu?????????? Konfidenci!!!!!!!

q7
@Mariusz bronowice 23.09.2018 10:57

Trzeba tam uważać też na wredne karlice i wieśniaczki. Powinien być jakiś ban dla ludzi ze wsi. Jesteś z wiochy to tam siedź dój krowy, karm kury a nie pchaj się do miasta.

Polacken
@q7 27.09.2018 01:21

Polaczki z Bronowic jak się śmieją to wypadają im resztki cebuli z pomiędzy zębów.

Ella
@Mariusz bronowice 23.09.2018 10:57

Jak się ludzie dają wykorzystywać to i wysyk będzie. Asertywności trochę wystarczy i Cie nikt nie będzie wyzyskiwał :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Ella

Po prostu nie ma rąk do pracy żeby to wszystko ogarnąć.

Karolina

Cześć, widzę tu różne wpisy odnośnie Auchan, ale mało co jest napisane o Auchan co jest w Krokusie. Zastanawiam się nad pracą kasjerki na 3/4 etatu. Jak tam jest? Jak wyglada sprawa kierownictwa i tych co stoją przy kasach(liniowych?)

Zostaw opinię o Auchan Polska - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan Polska