VVF Sp. z o.o.
2 27 6 1

Opinie o VVF Sp. z o.o.

była pracownica

Pracowałam swojego czasu w tym zakładzie. I z czystym sumieniem mogę powiedzieć, ze ciesze się ze odeszłam :) Pracownicy produkcyjnie zarabiają najniższą krajową, osoby z agencji pracują na zleceniówce. Majster zarabia kwote rzędu 7000-8000 zł netto, kierownik oraz dyrektor kwoty 16 tys + Kierownictwo nie robi nic aby zatrzymać ludzi, bo przy obecnym rynku pracy w Raciborzu , zakład nie przyciąga lecz odpycha pracowników. Oczywiście majstrowie ograniczają sie do zadań obsługi drukarki, bo specjaliście to z nich żadni, oprócz pana Janka którego zresztą zdegradowano przed okresem ochronnym :) Także nie warto, uciekajcie , chyba że potrzebujecie pracy na już, w celu znalezienia innej

Wiktoria
@była pracownica 17.11.2018 21:37

Być może od czasu Twojego odejścia z firmy, coś się w niej zmieniło? Może stawki lub rodzaje umów uległy zmianie na korzystniejsze dla pracowników? Jeśli chodzi o kwestię płacy, to być może warto wstrzymać się z podawaniem tak dokładnych warunków finansowych osób trzecich. Nie zawsze wiemy, czy takie informacje są zgodne z prawdą i aktualnym stanem rzeczy.

Karol
@była pracownica 17.11.2018 21:37

Witam, jaka jest tam struktura np. Dyrektor Zakładu/kierownik produkcji/kierownik zmianowy/brygadzista itd i ilu pracowników jest zatrudnionych na produkcji. Z góry Dziękuję za informację

anonim

(usunięte przez administratora)

123

Co chcesz wiedzieć i na jakie stanowisko aplikować? Spędziłam tam troche czasu myślę że coś tam wiem.

Wiktoria
@123 09.10.2018 20:43

Czy możesz podzielić się z nami informacjami na temat pracy w firmie? Co możesz powiedzieć na temat możliwości rozwoju w tym miejscu? Czy dla pracowników przewidziany jest pakiet szkoleń lub kursów podnoszący ich kwalifikacje? A może pojedyncze szkolenia odbywają się co jakiś czas? Czekamy na Twoją opinię.

Stefan

Czy jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

VENU
@Stefan 14.02.2018 17:36

Pozytywni już dawno tam nie pracują !!!. Wielkiego dyrektora od obrazów już nie ma .Plan może i był dobry ale inwestorów (Hindusów) zgubiła polska mentalność i kombinatorstwo.

Rad
@VENU 20.02.2018 13:09

Czy chodzi o dyrektora Koziatka?

Marek

@xyz, wybierasz się na rozmowę kwalifikacyjną? Kiedy dokładnie masz termin? Czy po jej odbyciu będziesz w stanie opisać tu na forum cały przebieg owej rozmowy? Czego dowiedziałeś się podczas tej rozmowy odnośnie pracy w VVF?

Marek

Czy VVF aktualnie rekrutuje? Kto podpowie? Nie widziałem nic na stronie firmy. W jakich godzinach jest praca? Są dwie zmiany? Czy ktoś z was wie czy można liczyć na umowę o pracę? Są przyznawane dodatkowe benefity od pracodawcy? Kto jeszcze wyrazi swoją opinię o tym firmie? Czekamy.

RazDwaTrzy
@Marek 06.05.2018 09:54

Wątpie ;) ludzie sie zwalniają a oni nie robią nic by ich zatrzymać.. po całej lawinie zwolnień w grudniu/styczniu inni ludzie sami się zwolnili. Są 3 zmiany.Benefity? 13 w grudniu plus pieniądze na święta,i paczki dla dzieci.

xyz
@Marek 06.05.2018 09:54

ktoś jeszcze coś doda? Idę na rozmowę kwalifikacyjną i szukam informacji

anonymous
@xyz 14.05.2018 12:58

To daj znać jak już będziesz po bo aż ciekawa jestem ;)

XXXX

Co trzeba mieć w głowie żeby zwolnić pracowników z dwudziestu letnim stażem?

RazDwaTrzy
@XXXX 05.05.2018 23:28

Dokładnie.. ale chyba pożałowali tego jak inni zaczęli się sami zwalniać i zrobiło się po prostu pusto ;)

Marek

@Waldemar, napiszesz coś więcej dlaczego nie warto pracować w V V F? Każda opinia będzie cenna, o ile będzie napisana w sposób merytoryczny. Napisz proszę jak wygląda sam proces rekrutacji i czy można liczyć na umowę o pracę?

Trzynascie

KONIEC CZY NIE?

Waldemar
@Trzynascie 04.12.2017 18:39

Koniec ? Czy jeszcze w tej Firmie latają w biurowcu z blachami ciast na pseudo odprawy-narady,szkoda czasu dla tej firmy wszystkie opinie które tutaj są przedstawione są zasadne,z mojego doświadczenia nie warto tam pracować i tak tego nikt nie doceni!!!Nie Polecam

Menel

Pracowałem w tym zakładzie dość sporo czasu i mogę szczerze stwierdzić, że to bardziej przypomina zoo niż produkcję.. System pracy jest tak zj*bany, że nie ma co gadać.. robisz w weekendy, ale nie płacą za nie tylko ma się do wybrania... oczywiście w środku tygodnia i to nie jak Tobie pasuje... Ten zakład jest tak chory, że nawet nowy dyrektor nie wytrzymał i spi*rdolił...

Karolek
@Menel 25.05.2017 08:58

Problem tej Firmy jest w tym że w latach 90 Rząd Polski sprzedał Pollenę Henklowi a Niemcy kiedy im się nieopłacało sprzedał część zakładu (mydło) Hindusom.Cały park maszynowy z halami razem z załogą. Problemem nie jest załoga na produkcji,problemem jest kadra zarządzająca dobrana z przypadku o bardzo miernych umiejętnościach plus inna mentalność kulturowa Hindusów którzy nie potrafią odnaleź się w polskiej rzeczywistości.Dyrektor który odszedł był tylko rok zarobił co chciał i dostał lepszą propozycję i zwolnił się. Nikt tam nikogo nie trzyma na siłę tzw.normalni już dawno odeszli a zostali nieudacznicy.Problem to Kadrowa która tak najbardziej ma ambicje być dyrektorem i wszystkim zarządzać choć potrafi tylko robić dużo krzyku i zamieszania.Właścicielka tego nie wodzi ? Może dlatego że jest kilka tysięcy kilometrów i patrzy tylko na zysk.

Najbardziej zjebana firma w Polsce

Pracowałem w tej firmie te wszystkie opinie są jak najbardziej uzasadnione...zacznę od biurka gdzie będzie mi najprościej opisać tą firmę która powinna mieć status " Zakładu dla ludzi chronionych " Mistrzowie jak tak się ich nazywa są jak najbardziej tępi i myślą że wiedzą wszystko a to jest banda amatorów bez żadnej wiedzy o produkcji mydła...każdy baran z ulicy umie policzyć ile zostało palet zrobionych na koniec produkcji wy głupie i tępe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] teraz napisze o mobbingu w pracy jest to prawda ze jest on tam stosowany i dziwię się ludziom że nie złozyli jakiegoś zbiorowego wniosku do sądu pracy. Najwięksi terroryści co mobbingują ludzi to są pan KRZYSZTOF K. uznawany za piorytet firmy (proponuje temu gościowi żeby poszedł się leczyć do psychiatryka bo na innych lekarzy już za pózno )...pan MARCIN S...co tu się rozpisywać na temat tego pana gościa bez klasy i na dodatek z duuuupppnnnyyymmm GARBEM :-)...

waldek

Praca tragedia pracujesz cale 7 dni a wyplata licha straszne.Nie polecam Vvf racibórz nikomu(usunięte przez administratora).Jeszcze raz unikajcie tego miejsca pracy.

Robert
@waldek 01.03.2017 00:08

Zgadzam się z tobą praca straszna a szefostwo jeszcze gorsze krzyczą gnębia ludzi a mało kto sie postawi.NIE POLECAM

bzuq

Super ludzie naprawdę każdy każdemu pomaga , do dupy szefostwo i zacofane w czasie , śmieciowe umowy o pracę niby brak pracy w weekendy - kłamstwo !! . zmuszanie do roboty w sobote i w niedziele a podobni miało być tak "mało weekendów " pracujących. Człowieka mają za nic za jakiegoś plebsa byleby tylko chodził do pracy . Bardzo Marne zarobki jak na prace 3zmianową. NIE POLECAM

opek

Czytam poprzednie opinie i stwierdzam ze jest teraz gorzej niz bylo nie polecam

Habjerkos

Mili ludzie, beznadziejne szefostwo. Robisz od pon do piątko nie kiedy musisz przyjść do pracy w sobotę i niedziele, wypłata marna bo najniższa krajowa nie polecam

dtu@

@ Trzynascie - przyjęlismy do wiadomości twoja opinie, ale mnie osobiście bardziej interesują szczegóły, które będą poparciem twoich słów. @ Klient - na czym dokłądnier polega ten chaos - podaj przykład sytuacji, podaj jakieś konkrety do kórych mozna sie odniesc

Trzynascie

Beznadziejne szefostwo

Klient

Firma zarządzana przez niedorozwiniętych Hindusów plus polska mierna kadra zarządzająca (totalny chaos i brak kompetencji).

Trzynascie

I TAK NASTAŁ KONIEC

trotyl

Witam, Czy ktoś aplikował na stanowisko specjalisty ds zapewniania jakości w Raciborzu? Jakie są wasze opinie na temat spotkania? Czy otrzymaliście jakieś informacje odnośnie dalszych etapów rekrutacji? Czy mówiono Wam o spotkaniu konferencyjnym przez Skypa z Hindusem. Co myślicie o stawkach za pracę. Proponowali 2200brutto. Podzielcie się swoimi opiniami/wrażeniami. Dajcie znać jak Wam poszło, no i co sądzicie o firmie VVF.

Veno

Zgadzam sie w pelni pracowalem/pracowalam tam i jest to prawda mobing a dyrektor wydaje sie niedorozwiniety.

wenon

Praca na 3 zmiany i w weekendy niestety nadgodziny i wynagrodzenie za prace w dni wolne nie jest wyplacana. Na rozmowie obiecuja zlote góry niestety rzeczywistosc jest zupelnie inna. Szczerze nie polecam tego pracodawcy. Atmosfera w pracy niemiła,ludzi potrafia wykonczyc psychicznie i na takich tez wygladaja. Najlepiej omijac szerokim łukiem Tak samo jak ich podwykonawce czyli firme Melbud.

Zostaw opinię o VVF Sp. z o.o. - Racibórz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VVF Sp. z o.o.