ASK Poland Sp. z o.o.

Adres: Wyzwolenia 74, 43-300 Bielsko-Biała

NIP: 9371821150 KRS: 0000123131

ASK Poland Sp. z o.o.
2 95 6 1

Opinie o ASK Poland Sp. z o.o.

Ja

Witam. Jeździ ktoś do ASK z Ket? I ma wolne miejsce w samochodzie?

Wampir z Kęt

Ale glupoty gadacie ja juz 4 muesiac szukam pracy poslalem wiele cv przejrzałem qiele ofert wykonałem wiele telefonow to przypomina. Probe rozbicia muru łyżeczka więc nie dziwcie soe ze ktos sie trzymie tego co ma bo lepszy rydz niz nic

Alibaba
@Wampir z Kęt 11.01.2019 13:08

To ciekawe gdzie tak szukałeś pracy ja jakoś wysłałem do około 15 różnych firm z czego byłem na 8 rozmowach a z 7 pozostałych zrezygnowałem i to w przeciągu tygodnia

He
@Wampir z Kęt 11.01.2019 13:08

Bo pewnie jesteś prostakiem i w cv co jedyne masz to ukończenie zawodowki

Wampir z Kęt
@He 13.01.2019 21:11

Sugerujesz ze nie jestem inteligentny ? Tak poza tym to kto pracuje na produkcjach ludzie po zawodowkach no chyba ze ty masz wysze studia na których nie robiłeś nic innego oprócz czyszczenia kibli.

He
@Wampir z Kęt 13.01.2019 22:04

Nie jesteś bo nikt do Ciebie nie dzwonił imbe cylu po zawodowce twoje iq jest nizsze niż 0;)

Wampir z Kęt

To widzisz jak jest. Ja ci zazdroszczę bo jak narazie to do mnie nikt nie zadzwonił a ty z tylu ofert zrezygnowales pewnie ciekawych jak domniemywam pewnie zamiast pracowac wolisz pić piwo z bezdonnymi pod żabka lub produkować dzieci licząc na 500 plus

Alibaba
@Wampir z Kęt 11.01.2019 20:24

Tutaj cię zaskoczę nie liczę na 500+ nie pije piwa tylko pracuje wybrałem firmę taka w której dobrze zarobię i jest spoko atmosfera nikt nie stoi i nie patrzy jak robię robię swoje i dziękuję. I pamiętaj żeby państwo coś ci dało tak jak 500+ to pierwsze musi ci zabrać żeby dać. Widząc Twój wpis to siedź dalej pod żabka i pij to marne piwo. Pozdro

Wampir z Kęt
@Alibaba 12.01.2019 11:13

Dziękuję za pozdrowienia. Powiem ci tak ze pracy nie ma czegoś takiego jak mila admoswera tym bardziej nie ma kolegów. Kiedyś możesz sie otym przekonać (czego oczywiscie ci nie życzę) bo ja coś o rym wiem ponieważ w poprzedniej pracy mnie zwolniono na podstawie donosu "spoko"kolegi !!!!!!

Wampir z Kęt
@Alibaba 12.01.2019 11:13

Hej hej alibaba co tak cie zatkalo i nic nie piszesz moze to ze prawda o rynku pracy w Polsce tak bardzo cie w oczka zaklula ??

Alibaba
@Wampir z Kęt 12.01.2019 19:51

Nie zakuła mnie prawda tylko nie będę bez sensu odpisywał. Ty masz swoją wiedzę i teorie ja mam swoją.

Bolec miłości
@Wampir z Kęt 12.01.2019 19:51

To fajny cymbał z Ciebie jak pracy znaleźć nie umiesz albo jesteś daremny i do niczego się nie nadajesz.

Wampir z Kęt
@Bolec miłości 14.01.2019 06:00

To moze mi cos załatwisz ? Z gory mowie ze oferty typu 2200 brutto mnie nie interesują a to ze mam raki twraz problem to jest tylko to ze ja jestem za do ludzi i wyskakują mi na glowe taki jestem i nie potrafię byc hamem no chyba ze ktos mnie naprawde zdenerwoje a tak poza tym to stanowisko pracy powinno byc dostosowanie do umiejetnisci pracownika nie ma takich osob ktore wiedza u umia wsystko i nie jestem czlowiekiem gorszego sortu jak mbie nazwales tak to odebrałem!!!!

Wampir z Kęt
@Bolec miłości 14.01.2019 06:00

To morze mi coś załatwisz ? Jestem dla ludzi za dobry i wyskakują mi na glowe nie potrafię byc hamem i dlatego mam teraz taki problem

Mimi

Jestem od kilku lat,na szczęście, już byłym pracownikiem, ale przepracowałam tam 13 lat. To były czasy "początkow" Ask. Rygor i terror, tak mogę nazwać klimat w jakim pracowałam, bo (usunięte przez administratora)to brzmi zbyt pięknie.Pewnie jeszcze są osoby,które pamiętają, jak ustawialismy się przed pracą w dwuszeregu,gdzie na początku stał nasz pan i władca,Roberto,który wydzieral gębę, bo nie trzymalismy prostej lini.To były czasy, w których żeby się dostać do pracy,również Ask, trzeba było mieć plecy lub dać kopertę, którą ja wreczylam gościowi, zajmujacemu się wtedy przyjeciami. Zarobki były zawsze najniższe, i to się tam nigdy nie zmieni Nie ludźcie się!Jak tylko zmieniła się koniunktura, zaczęły otwierać się drzwi do innych zakładów, zaczęłam szukać lepszej, lepiej płatnej pracy i z silnymi związkami zawodowymi . Byłam na kilku rozmowach,oglądałam zakłady od "środka", mając już taką możliwość.Wybrałam zakład w którym pracuje do dziś i to był strzał w dziesiątkę. Po pierwszej wypłacie, wtedy 2950,gdzie w Ask to było 1370,sobie "usiadlam"...Do tego wczasy pod grusze,bony,premie,paczki,bilety do teatru i kina.Dziwię się moi drodzy, że w czasach, kiedy to pracownik stawia warunki,tak kurczowo trzymacie się tego zakładu. Pozdrawiam osoby z tamtych lat,które być może nadal pracują. Czas na zmiany...

...
@Mimi 01.01.2019 12:40

Bo ludzie boją się zmian. A powinni wszystko postawić na jedną kartę. ASK to dno które samo się pogłębia. Wolałbym siedzieć w domu i szukać pracy niż pracować w tej firmie.

Mimi
@... 01.01.2019 19:53

Osoby które wiedziały ze chce zmienić pracę, najpierw zazdroscily a potem odradzaly, argumentując ze nigdzie nie ma lepiej,wszędzie tak samo, a tu w Ask juz przywykly, wiedzą czego mogą się spodziewać itd... i nie widziały siebie nigdzie indziej. To największa bzdura, głupota i brak poczucia własnej wartości.

Lili
@Mimi 01.01.2019 12:40

A może pani podać nazwę firmy gdzie tak dobrze płacą?

Alibaba
@Lili 02.01.2019 18:20

Wystarczy usiąść na internecie i sobie popatrzeć za lepiej płatną praca bo jest tego sporo ale pewnie najlepiej to wszystko pod nos podłożyć.

Ga
@Alibaba 02.01.2019 20:02

No niech pani napisze gdzie tak sie dobrze zarabia to uwierze ze warto zmienic prace

Taktoja

Mógłby ktoś podzielić się opinią o zarobkach i o panującej atmosferze w zakładzie? Warto się przyjąć?

Alibaba
@Taktoja 07.01.2019 15:15

Wystarczy poczytać komentarze i się zastanowić.

Hurra

Jeszcze trochę i wymarzone podwyżki ????

Prawda

2700-2800 to minimum żeby wyżyć samemu w tych czasach. Opłacić mieszkanie opłacić rachunki , nie mówię już o jedzeniu czy innych rzeczach które są potrzebne. Niestety w Ask poland, bardzo stabilnej firmie ( hahaha) zarobisz te 2000-2200 zł. I co teraz panie i panowie? Ci co mają trochę rozumu to uciekają zmieniają na lepszą płatną pracę, a reszta karaluchow będzie je bać do śmierci za 2 koła i żyć z mamusia :) powodzenia naiwni ludzie.

....

Polecam pracę w firmie ASK jeśli chcesz być traktowany gorzej niż (usunięte przez administratora) Polecam jeśli chcesz żeby robili z Ciebie idiotę. Polecam jeśli lubisz kiedy jest stosowany mobing. Polecam jeśli chcesz pracować w firmie bez jakichkolwiek przepisów. Polecam jeśli chcesz robić za marna kasę a robił jak wół. Polecam jeśli lubisz dużo wazeliny i szczelac z ucha to MOZE będziesz mieć jakiś awans. Polecam jeśli chcesz aby twój pracodawca ściągał kasę z premi kiedy jesteś na urlopie. Polecam jeśli chcesz pracować w firmie gdzie wszelkie uwagi masz zgłaszać a i tak to mają w du*ie. Polecam jeśli chcesz być wykończony psychicznie niż fizycznie w tej firmie. Polecam jeśli chcesz czuć się jak w big Brother ponieważ z każdej strony patrzą na Ciebie kamery a co poniektórzy mają tak ch*jowe życie prywatne że ponoć nawet w domu oglądają co się dzieje w firmie. Jeśli chodzi o moje zdanie to ogólnie nie polecam firmy ASK może gdyby kadry i połowę biura zmienić to było by lepiej

K_L
@.... 12.12.2018 10:03

Popieram twoja wypowiedź na forum też tam pracuje i powiem szczerze że to co się tam dzieje jest co najmniej karygodne Kiedy usłyszałam wczorajszą historię od mojej koleżanki to pomyslalam że Może ktoś w końcu zainteresuje się liderami i tym co robią na nocnych zmianach (krótko mówiąc nic nie robią)chyba że picie kawy na stołówce i pogaduszki przy laserze to ich zajęcie i jeszcze wpisywanie upomnień do zeszytu, taki piękny świąteczny prezent zrobiła dla swojej zmiany jedna z liderek (trzeba było nie zawracać jej głowy problemami związanymi z produkcją ona przecież ma inne zmartwienia typu SLIM -żenada :-/ ) współczuję dziewczyną które pracują na jej zmianie trzymajcie się dziewczyny i pamiętajcie najważniejsze by nie zatracić człowieczeństwa .

Xxd
@K_L 12.12.2018 15:43

Kochana jak się nie umie pracować i przestrzegać zasad wg których się trzeba pracować żeby z linii nie schodziły buble (wystarczy schować telefon) to tak jest. Ale jest takie przysłowie, że kijowej baletnicy to nawet rombek w spódnicy przeszkadza, więc może lepiej niech się ta twoja koleżanka zastanowi czy przyszła do pracy czy posiedzieć na fb........ A jeśli praca i płaca nie odpowiada to zawsze można się zwolnić albo zapraszam do biedronki czy innego molocha............. Tam to dopiero się zapierda.., że pot po (usunięte przez administratora) się leje i nawet nie ma kiedy iść na przerwę żeby coś zjeść. Może trochę lepsza kasa ale życzę powodzenia!!!!!!!

Ha ha ha
@Xxd 18.12.2018 17:28

Kochana może i ktoś nie umie pracować u Ciebie na linii ale ty na pewno nie umiesz poprawnie pisać : - ) cytuje : "Kochana jak się nie umie pracować i przestrzegać zasad wg których się trzeba pracować" ha ha ha

Olee

Zarobki na koniec roku masakra 2000zl bo uwalaja premie nie mowiac ze zmienily sie przepisy. Od nowego roku szukamy roboty bo to chore co robia. Kierownictwo ma nas w (usunięte przez administratora) klamia faworyzuja innych a innym kaza sie bujac.

Klo

Jeśli ktoś chce martwić się przez cały miesiąc ze nie starczy mu pieniędzy na jedzenie i podstawowe potrzeby to polecam. Może komuś uda się przeżyć za taką wypłatę, pod warunkiem ze mieszka z rodzicami i jest na czyimś utrzymaniu bo w innym wypadku niech już szuka miejsca w noclegowni bo gdy z miesiąca na miesiąc trzeba będzie coraz bardziej się zapożyczać na jedzenie i opłaty to jedynie prowadzi do bezdomności .

Klo

Czy dojeżdża ktoś do Ask przez wapienice centrum ?

Klo
@Klo 13.12.2018 01:28

Nie przez wapienice tylko przez Jasienicę *

Klo

W tych czasach 2700 zł na rękę to absolutne minimum. I tak ciężko się za to utrzymać .A w Ask fundują nam 2200, wszyscy szukają normalnej pracy niech się nie zdziwią jak zostaną bez pracowników ;) Ci co potrafią robić odejdą do lepiej płatnej pracy, te co nie odejdą bo się boja to odejdą na emeryturę a nowi co przyjdą to po miesiącu zrezygnują i może wtedy kierownictwo wreszcie przejrzy na oczy i zapewni pracownikom godne warunki finansowe a nie takie ochłapy ????

A tam

Ja uwazam ze niema tak zle. Chlopaki fajne zawsze pomoga i dziewczyny tez super babeczki. Pozdrawiam

Piotrek.

Jak tak czytam te opinie o zakładach pracy w B-B to płakać sié chcę. Mam doświadczenia i przekonałem się mimo starań i chęci do pracy że traktowanie jest jak w (usunięte przez administratora) podczas drugiej wojny światowej. Jestem załamany tym co się dzieje. Pakuje się i wyjeżdzam do Czech pracować może tak godnego traktowania doznam i spokojnej pracy. A po pracy ???? a nie jak obecnie ????

Mycha

A mnie się dobrze pracuje

Nnnnn

Jezdzi ktos z Andrychowa do ASK I ma miejsce w samochodzie ?

D.

Moje sugestie dla ASK Poland Sp. z o.o.: Praca nie jest ciężka, a pieniądze na czas. Lubię atmosferę w ASK Poland Sp. z o.o. za: Czystość na hali

Turbo Banan

Pracowałem tu chwilę i podziękowałem za tą kasę? Śmiech na sali i Ci ludzie co się dowartościowują tu żenada , myślą że za dwa koła złapali Boga za nogi , czyli już widać ograniczenie albo do tego się tylko nadają. Nie polecam chyba że ktoś jest bardzo niesprytny to w sam raz dla niego lub niej . To nie praca Tylko stan umysłu.

Titi
@Turbo Banan 29.10.2018 05:15

Zapytałbym gdzie dają więcej, jaka firma da ci lepszą stawkę? Nie odpowiesz bo takiej nie ma. Co robić się nie chce? Nie radziłeś sobie w pracy? No jak ktoś jest ograniczony umysłowo i słaby psychicznie, to tak już bywa. Wal na bezrobocie i stul pysk, leszczyku tfuuu... To że po zwolnieniu musiałeś przyjść na tą stronę, wyżalić się stanowi o twoim tchórzostwie. Nie pozdrawiam.

Pozdraiwam
@Titi 01.11.2018 10:22

40% zakladow w bielsku daja wiecej niz w ASK mysli Pan ze klamie? prosze po rozsylac CV a przekona sie Pan

Titi
@Pozdraiwam 05.11.2018 07:56

No to dawaj czekam na nazwy zakładów. A nie sory, przeciez sobie to wymyśliłeś. Nie pogrążaj sie. Jeszcze napisz, że pracowałes we wszystkich i ty wiesz hahaha Dawaj nazwy zakładów to sprawdze. hahahahahaha Xddd Nie no nie moge. Tak mam czas żeby w chodzic na każda strone zakładu w Bielsku i wysyłać CV XDDDD XD

Mimi
@Titi 07.11.2018 04:58

Chociażby Shiloh Industries,Cooper,FCA Poland...itp

Pozdrawiam
@Titi 07.11.2018 04:58

Dodam, Eaton, AWD InTERIOR, HUTCHINSON gdzie stawka zaczyna sie od 3650brutto plus premie, Klingspor, czy Nobile, ale nie ma co dyskutowac z Panem, jest Pan zadowolony ze swoich zarobow i warunkow pracy pana praca tylko niech pan nie wprowadza w blad osoby interesujace sie praca tam tylko pisze jak jest, pozdrawiam

Twój stary
@Titi 01.11.2018 10:22

Widać twoje ambicje fachura że hej hahahaha dymaj dalej za 2 tysie robaczku do tego się nadajesz , roboty pełno ale jak się umie tyle co Ty jak przypuszczam to nic dziwnego że dwa koła jest Twoim szczytem idź do Gaz systemu a zobaczysz jak wygląda kasa i praca lecz z Twoimi umiejętnościami to na portiernie byś się nadał . Nara inteligencie za 5 złotych i czuj się dumny z siebie.

Uczciwy
@Titi 01.11.2018 10:22

Po co obrażasz innych ludzi? Za prawdę? Aż tak boli Cię to że musisz się wyżyć ? Po tym co piszesz widać że skończyłeś max gimnazjum i jeśli tam pracują ludzie z takim samym podejściem to się dziwię że tam pracujesz. Lepsze zarobki? Rosiński, abb dawniej ge, waterjet i apena , ale trzeba znać się na maszynach numerycznych cnc . Więc nie pisz głupot bo ktoś uwierzy w Twoje bajki.

Titi
@Twój stary 09.11.2018 23:02

XD HAHAHAHA... Tyle mam ci do napisania. XD Luzik załącz człowieku. Chyba ci się twoja praca nie podoba, że tą stronę odwiedzasz hahahahaha.

Titi
@Pozdrawiam 08.11.2018 06:28

XD HAHAHAHA... Tyle mam ci do napisania. XD

Titi
@Uczciwy 10.11.2018 00:21

Ja uważam że jestem fajny i pracuje najlepiej jak umiem ask jest moim życiem!!!!! Mam super kolegów w szatniach mało zarabiamy ale się dopełniamy hahaha zazdrośc widzę u was . Pozdro od mojego chłopaka dla was ludki. Złapie się lepiej roboty i nie sztkanujcie nas ciepłych i pozytywnych.

Lalalaj

Czy jest jakiś przewóz pracowniczy przez podlesie kozy do ask BB?

mała.
@Lalalaj 17.10.2018 16:22

A skąd jesteś?

ja

Gabryśka najlepsza nie masz prawa być lepszym od niej bo cie zniszcz y a lider jej wierzy

Largo

Czy stanowisko SZEFA LINI to tzw bryfadzista w tej firmie? To prawda ze na probnym daja cale 1800 na reke?

byly pracownik
@Largo 27.09.2018 17:53

dostaje sie 2000zlotych netto

Szok
@byly pracownik 27.09.2018 21:47

Hahaha 2000 zl ze ludzie tam za takie ochłapy pracują jestem w szoku

Dramat

Ja to sie wam ludzie dziwie. Jak mozna pracowac za 2000zl ? Toż to ochłap jak dla jakiś Ukraińców. Już nie wspomne o okresie próbnym 1600 zl przez 3 miesiące. Wy naprawde nie macie godności ?? Za takie pieniadze nie da sie żyć. Żenada ludzie, podziwiam was. Ps. Nie pracuje w ASK.

kewals

Ten zakład to jedno wielkie dno kłamią już na rozmowie kwalifikacyjnej mówiąc że praca na 1,5 linii to maks oczywiście bzdura praca na 3 linię pot po (usunięte przez administratora) nie idzie się wyrobić z wszytskim czego oczekują i sapią jak się nie da praca ogólnie ciężka pani Sara opowiada jaka to nie jest super firma i że w opiniach na internecie kłamią niestety pani Saro ale to czysta prawda......przez rok czasu jeździłem wózkiem jako ekspedytor nie posiadając uprawnień i nikt nie zainteresował się żeby mi je zrobić bez wozka niedalo się wypełnić swoich obowiązków więc jak mus to mus.....oczywiście zero szkoleń itd w pierwszy dzień dają ci zadania i hu.......radz sobie jak nie to spier.......atmosfera w formie żałosna każdy najchętniej by cię udupil jak tylko by mogl.....Liderzy?? Hahaha tyle w temacie liderów pozdrawiam sluguske pani Ewe (żal mi cię)......świadczenia typu wczasy pod gruszą itd wypłacone po urlopie gratuluję wam nie znam firmy która by komuś tak zepsola wakacje...... oczywiście panie z biur to traktują człowieka jak smiecia.....tylko jedna pani jest tam mila.....przyjmują liderów z ulicy zamiast dac się wykazać stałym pracownikom znających się na robocie ot taka głupia polityka......ekspedytor w tej firmie ma przechlapane nie dość że musi się użerać z liderami to jeszcze z niezbyt ogarniętymi magazynierami którzy najchętniej by nic nie robili.......trzeba się ich prosić by łaskawie załadowali (czyt.przeladowali) wózek z materialem....zero zasad BHP zero jakiego kolwiek systemu każdy robi co chce hulajdusza na magazynach.....i w końcu on król automatów kierownik jak można go tak nazwać pan Artur Z najbardziej nieogarnięty kierownik z jakim miałem możliwość pracowac wymaga rzeczy niemożliwych o co go nie poprosisz to się nie da a o jego fałszywości już nie wspomnę nie chce nikogo obrażać ale aż mam ochotę napisać co o nim myślę ale się powstrzymam mam nadzieję że go życie pokara.....Więc nie polecam firmy ASK POLAND dla mnie zenada...sposoby zwolnień też mają ciekawe "zwalniamy pana proszę podpisać a powód to niech się pan domyśli nam się nie chce go podawać"........powinno się na was wszytskim kontrolę świata wyslac.tfu.

Maciek
@kewals 02.05.2018 16:15

Nie wspomnę o tekstach kierownika do pan z linii typu "jesteście tępe?? Śmietka nie potraficie podnieść" nie wziol pod uwagę że pracowały aż mdlały.

Pracownik
@kewals 02.05.2018 16:15

Dzięki za info już mam inną pracę. Tak też myślałem ,że w ASK tak będzie. Szkoda tam jechać nawet dziwi mnie, że to działa jeszcze.

ask
@kewals 02.05.2018 16:15

Kim jest pani Ewa-sługuska

Antos
@ask 03.05.2018 07:35

Ewa już wie że piszę o niej.

ask
@Antos 06.07.2018 09:39

Kim jest pani Ewa

mobing
@ask 24.07.2018 18:52

eWA TO MATKA PANI KATARZYNY ONA JEST KIEROWNICZKA I JEJ CORA TEZ

ASK
@mobing 07.08.2018 17:33

Błąd

ASK
@ASK 10.08.2018 15:00

Już wiem kim jest"Ewa "- liderka która jak widać pracuje pełną parą, jako jedyna potrafi pomóc ekspedytorom i innym... Mogłem się przekonać jak zapiernicza na lini,na dodatek nie narzeka że nie ma siły czy nie da radę... Są liderzy którzy mają wszystko w d....e,ale napewno nie ONA.

ASK
@ASK 10.08.2018 15:00

Już wiem kim jest"Ewa "- liderka która jak widać pracuje pełną parą, jako jedyna potrafi pomóc ekspedytorom i innym... Mogłem się przekonać jak zapiernicza na lini,na dodatek nie narzeka że nie ma siły czy nie da radę... Są liderzy którzy mają wszystko w d....e,ale napewno nie ONA.

mobing
@ASK 10.08.2018 15:00

??????

MM

Witam. Od niedawna pracuje w ASK. Brud, (usunięte przez administratora) kiła i mogiła. Bajzel na kółkach. Skacze że stanowiska na stanowisko. Pytam czy mogę wrócić na poprzednie stanowisko na którym byłam, usłyszałam "nie, bo tam jest już ktoś inny". Liderzy chodzą, patrzą a jak zobaczą, że jesteś zasypany to krzyczą ogień ogien. Atmosfera jest nie za fajna,jedynie, niektóre osoby są (usunięte przez administratora) W tej firmie tylko się marnuje nic innego. Zarobki śmieszne. Na poczatku, na okres próbny dostajesz 2100zl brutto, po odliczeniu wszystkich podatków itd. Zostaje Ci 1500zl na życie. Jedyne co liczy się w tej firmie to zapiety fartuch i to żebyś nie był zasypany. Codziennie wstając i myśląc, że mam iść do pracy to aż mnie cos skręca. Do pracy powinno się przychodzić z chęcią i lubię swoją pracę, a nie ze wstrętem. Jedyne co się liczy w tej firmie to norma. Dziękuję i pozdrawiam.

PracownikASK

Witam od niedawna pracuje w ASK Poland i czytając wasze komentarze zastanawiam się czy czasem ktoś nie pomylil forum na którym w taki nieciekawy sposób się wypowiada o tej firmie . Jedna wielka bzdura jeden zaczął pisać bajkę i teraz kolejni dopisują wersy : - ) Gdzie macie ten mobbing?i złe traktowanie ? A jeśli tak jest to czemu zamiast pisać na forum nie podejdziecie do biura i nie powiecie to odpowiednim osoba prosto w oczy ? Moim zdaniem te wszystkie negatywne komentarze to dzieła ludzi którym nadzwyczajnie nie chcę się pracować ,ludzi którzy ledwo skończyli podstawówkę a liczą na wynagrodzenie kierownicze . Pracy jest wszędzie i to pod dostatkiem ,idźcie spróbujcie chociaż jestem pewna że na każdym innym forum na temat pracodawcy napiszecie to samo . Pozdrawiam i polecam sumiennie wykonywać swoje obowiązki w pracy ,nie wdawać się w plotki ,docenić trud lidera zespołu i co najważniejsze zaakceptować stan swojego konta a jeśli nie jest to możliwe to po prostu się zwolnić ...bo jak to się mówi "Jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma ..."

Wisława
@PracownikASK 27.06.2018 15:09

To fakt ,widać że od niedawna pracujesz....!Naiwna jak dziecko "PODEJDZIECIE DO BIURA"ha,ha.Jeszcze jedno zazwyczaj "ledwo" kończyłyśmy zawodówkę bo wiesz z podstawówką nam szło nieźle.Pozdrawiam pozytywnie nastawioną Panią ,która z wyróżnieniem skończyła studia i pracuje w tej oto firmie

Antos
@PracownikASK 27.06.2018 15:09

No bo się zesram ze śmiechu naprawdę trud lidera hahaha jesteś chyba umysłowo ograniczona liderzy to największe darmozjady tej firmy.

Bolec miłości
@PracownikASK 27.06.2018 15:09

Jak Cie jara 2200 na rękę i godne życie za to powodzenia. Widać że to Twój szczyt możliwości i ambicji , ale chyba że jesteś jedną z tych co wychodzi wcześniej z pracy ? Lub innym dziobakiem?

ASK
@Antos 06.07.2018 09:30

Szukają liderów, skoro twierdzisz że oni-liderzy to darmojazdy to spróbuj co oznacza być liderem i wtedy się wypowiadaj

Produkcja
@PracownikASK 27.06.2018 15:09

A to ciekawe! Ja też od niedawna pracuję w ASK! Po okresie próbnym (3 m-ce) podstawa niezła, prawie 2600. I to jest koniec dobrych wieści. Firma potrąca z premii produkcyjnej (to rozumiem) i z premii frekwencyjnej ( to już nieuczciwość) za czas urlopu! No jasna cholerka, urlop jest płatny 100% !!!!!!!! Zrozumiem jeszcze, że potrącą za urlop na żądanie! No zaskoczyłam firmę! OK!!! Ale za urlop wypoczynkowy? Ten mi się płatnie należy, jak psu buda!!!!!! Szkolenia na produkcji? Oczywiście, 2 minuty, po czym rusza produkcja w normalnym tempie! Uwagi liderki K na manualu - co tak wolno robisz? Bo jestem tu pierwszy raz od 2 godzin! Trzeba szybciej, kur.a szybciej! No cholernie motywujące! Wiele osób odeszło po kilku dniach pracy! Tutaj nie ma szkoleń, tutaj od 1 dnia pracy są tylko wymagania! Trafić do zmiany pani E, to już czysta porażka, wyzywa ludzi od (usunięte przez administratora) klnie, jak szewc na hali, bo po trupach norma ma być! Ludzie wieją z jej zmiany, jak tylko się da! W ub. m-cu odeszło z firmy kilka osób, w tym m-cu odchodzi kolejne ponad 6! Dla firmy najważniejszy jest zapięty fartuszek, wózki nie mogą stać na żółtych liniach! (Twoje miejsce do pracy to 0,5x0,5m2 - choć przepisy mówią o minimum 1m2), wentylatory zakazane, co tam, że pot leje Ci się po plecach, kierowniczka M, to już osobny rozdział! Powiem krótko - firma robi łaskę, że pracujesz i ta Pani też robi Ci tę łaskę! Dojazd do firmy, to kolejne wyzwanie, z Bielska jako tako, Kęty Kozy - długo i drogo, firma nie dopłaca!!!!!!! Przenieśli nas z Bielska do Wilkowic w połowie czerwca, to nawet firma nie zadbała, aby uzgodnić z przewoźnikiem, że zapłacimy za pół miesiąca miesięczny! Same musiałyśmy walczyć o swoje! A dojazd od strony Żywca, Buczkowic ? Nie istnieje! Ja szukam innej pracy!

anonymous
@PracownikASK 27.06.2018 15:09

Pani Mariolu, podejść do biura?! Poskarżyć się?! To żart jakiś :( Kierowniczce podpadniemy, a i Pani nie ma "serca" dla pracowników! Darujmy sobie takie piesze wycieczki! To nie jest firma, której zależy na pracownikach! Nie będzie ten, to będzie inny, bez znaczenia, że dobrego pracownika trzeba tu szkolić rok! Wam to zwisa i powiewa!

ask
@Produkcja 06.09.2018 20:10

Trzeba określić którą firmę macie na myśli ASK B-B czy ASK Wilkowice

anonymous
@PracownikASK 27.06.2018 15:09

Nie chce się pracować?! Co za bzdura! Zapraszam na elektronikę, na manual! Instrukcja obsługi stanowiska przez lidera trwa 2-3 minuty! A potem linia (usunięte przez administratora) w normalnym tempie! Zasypie Cię? To dostaniesz słowny (usunięte przez administratora) od liderki, co tak wolno robisz! Tu trzeba szybko! Na dzień dobry masz dosyć. I aby było jasne, są liderki 2 (słownie dwie: D i B), które motywują Cię pozytywnie "dasz radę, pomożemy, nie martw się" inne to tylko nerwy i komentarze tak obraźliwe, że nawet nie zacytuję! Najlepsze, kiedy kierowniczka (Pani Kierownik) mówi Ci, czy czytałeś Wizualicyjną Instrukcję! Kiedy pytam? Kiedy jest "dziura" na linii! No tak, kur.a, kiedy jest dziura na linii to ja leżę! Nie kur.a! Ja wtedy nadrabiam, to co odłożyłam z boku, bo jako osoba ucząca się nie nadążam za linią! Ale w dup.e mają, że się uczę! Jedno najważniejsze! Jeżeli każdego kolejnego dnia ktoś chce chodzić do pracy z bólem żołądka, w stresie, który odbiera chęć do pracy, pod przewodnictwem kierowniczki i liderek, które traktują Cię, jak zero, to ASK jest dobrym wyborem!

Ask pracownica
@Produkcja 06.09.2018 20:10

Edyta to liderka która przynajmniej wie co robi a reszta powinna się od niej uczyc

KOCIARA
@PracownikASK 27.06.2018 15:09

ja wyjechalam do rosji juz nie mam ochoty byc tą piepszoną kierowniczką w ASK poland.Pozdawiam.Katarzyna . W Rosjii mi jak w niebie.

Twoja odlotowa kicia
@PracownikASK 27.06.2018 15:09

ja wyjaechalam do rosji, jest mi tam jak w niebie. Pozdrawiam.Kasia

Hanna

@Produkcja, czy staraliście się rozmawiać z pracodawcą na ten temat? Może szczera rozmowa wyjaśniłaby kwestie potrącania premii? @anonymous, dosyć sporo tych benefitów. Nie w każdej firmie pracownikom oferowane są takie dodatki. Myślę, że to duży plus.

anonymous
@Hanna 07.09.2018 14:11

sporo benefitów? to żart jakiś? Wczasy pod gruszą 300zł i dodatek przed Bożym Narodzeniem 100zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a premię za frekwencję zabiorą Ci bo masz płatny urlop, który należy Ci się, jak psu miska z wodą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! daruj sobie takie wypowiedzi!!!!!!!!!!!!!

Mała 123
@anonymous 09.09.2018 00:11

Skąd wzięłaś 300 zł za wczasy pod grusza? Bo jak się nie mylę to było 950 zł największej puli. Więc nie pisz nieprawdy.

anonymous
@Mała 123 09.09.2018 17:26

Dostałaś 950zł to super! Może jesteś samotną matką z trójką dzieci!

Mała 123
@Mała 123 09.09.2018 17:26

A najmniej wczasów 800 zł więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Anonim
@anonymous 10.09.2018 14:49

I ja również dostałam 900zl. Nie jestem samotną matką.. Po prostu piszesz bzdury.

Hanna

@PracownicaASK, a jak oceniasz atmosferę pracy w ASK Poland? Czy można liczyć na premie lub benefity pozapłacowe ze strony pracodawcy? Te informacje będą pomocne, dla osób, które chcą aplikować do tej firmy.

anonymous
@Hanna 16.07.2018 17:37

Premię zabiorą Ci za urlop wypoczynkowy, za urlop na żądanie, za L4! Więc zostanie Ci goła podstawa. Benefity? Tak, wczasy pod gruszą, jak masz niski dochód w rodzinie, to łapniesz 300zł, no może jeszcze na Boże Narodzenie 100zł hahahaha! Ludzie wszystkie firmy, gdzie są takie rotacje pracowników, to dno!!!!!!!! Dobra firma to taka, w której Ty starasz się o pracę długi czas, bo nie ma przyjęć i nie ma Ukraińców, jako siły roboczej! Taka firma (ta od śrubek) jest obok ASK, tam spróbujcie się dostać! Tam firma ceni pracownika, a pracownik ceni pracodawcę! Dobra płaca, dobrzy liderzy, firmie zależy na stałych pracownikach!

Hanna

@ASK, jeśli pracujesz w ASK Poland to zachęcam Cię do tego, abyś opisał jakie warunki zatrudnienia proponuje pracodawca oraz jaka jest atmosfera pracy w tej firmie. Chętnie dowiem się czy można liczyć na premie - finansowe lub pozapłacowe.

Hanna

@mobing, nie wiem czemu ma służyć Twoja wypowiedź. Nie wnosi ona żadnych pomocnych informacji dla innych pracowników. Opisywanie konkretnych osób jest niezgodne z regulaminem: http://motzgraphics.com/regulamin Jeśli pracujesz w ASK Poland to może mógłbyś się podzielić z innymi jakie warunki zatrudnienia są oferowane przez pracodawcę? Jak oceniasz atmosferę pracy?

Ala

Czy zaklad ma przewozy pracownikow?

Nw
@Ala 27.05.2018 19:18

Ma ale placisz z własnej kieszeni

Zostaw opinię o ASK Poland Sp. z o.o. - Bielsko-Biała

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASK Poland Sp. z o.o.