TC DĘBICA S.A
2 1807 6 1

Opinie o TC DĘBICA S.A

Patryk

Co ten dodatek na weekendzie robi z ludźmi. Mianowicie szkoda jest wziąść urlop na weekendzie aby przyjac ksiedza po kolędzie. I glupie kombinowanie iz wesnie połowe urlopu. Ale cały urlop albo wcale. Takie rzeczy tylko ma MRT. Czlowieku widać po Tobie to że lubisz dużo mówić do przełożonego co się dzieje na brygadzie i kto co z kim. Zresztą Twoj kolor mówi sam za Ciebie. Szkoda że z innej Hali przychodzisz na MRT na ludzi donosić.

QQ
@Patryk 15.01.2019 08:58

Możesz sie przecież przenieść, miejsca są na innych wydziałach. A co do dodatku to chyba jakimś chytrusom szkoda brać wolnego by załatwić swoje sprawy :)

Patryk
@QQ 15.01.2019 09:18

Dokładnie chłop by pręta 8 żebrowanego zwieraczem by ucioł za 1,50zł od ręki na poczekaniu. Powinien poddać się leczeniu ewentualnie brygada powinna go wyleczyć z choroby(usunięte przez administratora) Widocznie od Ojca się nauczył lub jakiegoś wujka.

Tomek
@Patryk 15.01.2019 08:58

Najpierw narzekacie że nie ma dodatku, a teraz że go szkoda. Człowieku, niech sobie robią jak chcą

QQ
@Tomek 15.01.2019 13:08

Trzeba mieć na co narzekać bo inaczej to co to za życie hehe

Daniel
@Tomek 15.01.2019 13:08

To już nie chodzi o dodatki. Nie którzy maka ciężką sytuację w rodzinnie ale nie robią z siebie takiego H**a jak ten pajac za takie śmieszne pieniądze. Juz wiem o Kogo chodzi. Tego co tak na szatni mówi że stracił dodatek nocny bo był na 2 zm z Br.C gratulacje za iloraz inteligencji który chyba zatrzymany został na poziomie 3klasy podstawowej.

Przemek
@Daniel 15.01.2019 16:30

Po tej osobie widac nawet z Twarzy że n a (usunięte przez administratora)mózgowe. Po rozmowie z Nim czy uslyszeniu co mówi nie ma najmniejszej wątpliwości w to że to jest (usunięte przez administratora) Tylko płacze nie mam pieniędzy i tylko pieniądze i pieniądze. Wiec może skończ studia lub zmien prace a nie placz że zawsze Tobie mało pieniędzy.

Bartek 94
@Przemek 15.01.2019 22:28

To ludzie z Jego brygada nie dadzą sobie z Nim rady aby Go na dobra drogę sprowadzić. Tacy ludzie co rozmawiają tylko o kasie są fałszywi i pewnie jeszcze innym licza ile mają. Od takich ludzi trzeba się trzymać z daleka.

EL MAHO
@Bartek 94 16.01.2019 07:36

Ten Smieszek co powiedziała że przyjdzie w sobote do pracy na 1zm do godz 12 bo ma Księdza po kolędzie. Albo cały urlop albo wcale!!! Ty pół mózgi człowieku szkodzisz wszystkim tą chciwoscią na kasę. Bidny byłeś jesteś i bidny będziesz. Poddaj sie leczeniu.

Kacper
@EL MAHO 16.01.2019 10:19

To się dziwić głupolowi jak tylko kasa kasa to już wiemy kto bawi sie w zbieranie informacji i przekazuje władzy zebrane informacje... (nieswiadomie) Jaki kram taki Pan. Tylko można mu współczuć. Wiele ciekawych osobistości jest na tym Dziale że tak powiem. Pare pożal się Panie Ambitnych ludzi, ktorzy w wiadomy sposób pełnią tą funkcję którą pełnią. Pamiętajmy aby nie pozwolic dać się upokorzyć i spaść tak nisko by donosic na kolegów z Pracy!

Paweł
@Patryk 15.01.2019 08:58

a ty zamierzasz liczyć komuś pieniądze? jak ci tak żal kolegi jest to dołóż mu to co straci na sobocie i niedzieli z własnej kieszeni, bo to że ciebie utrzymuje mamusia z tatusiem, daje wyro i darmowy obiad to nie znaczy że wszyscy tak mają. Nie bronię kolesia bo go nie znam, ale nie znaczy że podoba mi się takie atakowanie kogoś, bo może dla niego te 50zł więcej na wypłatę jest bardzo dużo, może za to opłacić np. komitet rodzicielski w szkole dziecka. Zaczniesz żyć na swój własny rachunek to wtedy się przekonasz, że te 3K jest niewiele i wtedy będziesz każdą złotówkę oglądał.

Piotrek
@Paweł 17.01.2019 08:59

Paweł napisz Swoje prawdziwe imię i nie broń jakiegoś niedorozwoja. Jestec materacem pod czyjasc dupka ze wiesz gdzie kto śpi i gdzie się stołuje. Temat pieniędzy to tylko On porusza na szatni hali i po pracy. Są ludzie co mają więcej pieniędzy niż jacyś śmieszni kierownicy czy specjaliści lub ludzie z długim stażem pracy i nie chwalą się tym. Czy też nie mówią jejku nie mam dodatku czy kurde znów muszę coś kupic. Ludzie proszę jeśli Wam tak źle w tej Cudownej firmie nikt nie zamyka Was na klucz. To że są idioci w śród Nas to normalne dorze tylko że nie chodzą parami. PS. Ty ile masz do mamy 20m?

Stanisław
@Piotrek 17.01.2019 13:18

Całe MRT ma nadzieje na to że w końcu zarząd ogarnie to co się dzieję na H 100 na 2 maszynach należących do BT-6. Jedna brygada do serca wziela słowa One team.... Może przyjmijcie siostry kuzyni czy też żony. Ile lat ludzie pracują razem na jednej brygadzie wspólnie. A innych tylko przenoszą po zmianach. Jak to jest wszyscy o tym wiedzą a nikt nie mowi o tym. Może najwyższy czas powiedzieć STOP dla układów i znajomości. Stop dla kon****mtow.

Ryszard
@Stanisław 17.01.2019 22:42

Co kogo obchodzi skład brygady skoro plan jest wykonany. Jedno pytanie ile trwa szkolenie pracownika na stanowisko pracy? Ponieważ niektórzy instruktorzy tylko liczą dudki za osobe a nie to aby mieć wykwalifikowanych pracowników. A jeszcze inni kombinują za plecami po cichu. Powinno być ustalanie brygada losowo a nie ze ten ma z tym jeździć. Ludzie to nie przedszkole wszyscy są dorośli.

Tomek
@Ryszard 18.01.2019 09:22

To źle że ludzie się dobierają na brygadzie tak żeby mieć z kim jeździć? Jakby każdy miał jechać swoim samochodem to byś zaparkował może na wale Wisłoki. Nie wiem w czym problem. A Podobno ekologia jest teraz w modzie. Ehhhhhh Ryszard Ryszard

Ryszard
@Tomek 18.01.2019 09:46

Musimy podzielić pracowników na dwie grupy. Pierwsza grupa osoby przyjęte do pracy bez jakich kolwiek układów typu zanim pracownik przyszedł do pracy do pół świni było u kierownika w samochodzie. I druga grupa pracowników co przed nim świnka ryjkiem drziw na hale otwierala żeby mógł pracować. A co ma ekologia do spraw personalnych na wydziale prosze mi to wytłumaczyć. Jak tak ekologia prosze kupić auto hybrydowe lub jeździć do pracy transportem publicznym. I jaj nie róbmy ludzie bo juz odszlo do tego na zakladzie że nie ma kto pracować przez te znajomości i układziki oraz też przyczyniło się do tego narobionych kierowników zmianowych specjaliści itp. 99% tych ludzi wcześniej robiło 300% normy odbytem oraz ustami. A teraz zapomnieli jak sami pracowali na maszynach. Nasuwają się dwa powiedzenia. CHŁOP ZE WSI WYJDZIE ALE WIEŚ Z CHŁOPA NIGDY. NAJWIĘKSZA PLEJADA ZROBIĆ Z CHŁOPA PANA.

Tomek
@Ryszard 18.01.2019 13:24

Bredzisz ziom

Czesiek
@Tomek 19.01.2019 04:25

Bredził to może Twój Tatuś Ziom!!! Jak stwierdził Fajny Chopok mi sie urodził to raczej byly w 100% brednie.

Alan
@Czesiek 19.01.2019 08:33

Jeśli chodzi o ten Kalander Stalowy to dziwna sprawa ponieważ jest tam układ 4 brygadowy tylko problem taki że są tylko 3 brygady od X lat. To że ma ruszyć 4 bryg to też wielka bajka od X lat. Tam większości przypadków to psychicznie chorzy ludzie. Jeden robi plany w 8h za 2 zmiany i później płacze z powodu braku pracy i na urlop Jego wyganiaja. Drudzy wyj****e a trzeci wszystko wie co nazakladzie się dzieje ale wie Swoją wersję. Czwarty (usunięte przez administratora) mówi że w dolarach zarabia kret tylko niech dziekuje mamie tacie że Go ustawili mieszkanie i kase na dom dali. A synuś się bawi z lalunia.

Krzysztof

Panowie czy po zwolnieniu się miesiąc temu jest możliwość złożenia cv i przyjęcia się z powrotem czy to nie stety nie realne? ?

młody
@Krzysztof 20.01.2019 00:21

Nie prowokuj nie prowokuj

bt3
@Krzysztof 20.01.2019 00:21

ha ha ha komuś nagle się stawki spodobały i mu szkoda he he myślę że nie bo nie jesteś lojalny wobec firmy i możesz tak zwalniać się ciągle

Adek
@bt3 20.01.2019 12:24

Nowi nie dostają podwyżek jak my. Mają normalne stawki jak w 2018. Chyba że sie myle?

MAREX
@Krzysztof 20.01.2019 00:21

Zabaw się w reproduktora naklep potomstwa. Żyj jak król z 500+ baba w chłopie będzie siedziała a gmina chlać będzie Wam dawać. I po co pracować hehe A zwalniać się i od nowa przyjmować do pracy to poroniony pomysł. Jak już to leczy się w Stomilu! Teraz miejsc pracy nie brakuje jest wiele różnych zakładów pracy. Tylko barany trzymają się tC bo nie stać ich na więcej przez ograniczę mózgowe lub przez podpierniczanie kolegów z brygady maja lżej.

Bolesława
@Adek 20.01.2019 13:00

W Tc zarabia się bardzo dużo ponieważ jest się wstanie postawić dom i utrzymać rodzinę za wypłaty nawet przy tych najniższych stawkach.

Sławek
@Bolesława 21.01.2019 09:04

To ten od tego przysłowia. Prastare przysłowie mówi ten Szefa zadowala kto mądrze (usunięte przez administratora)

bt 3 prac

co z tego ze te podwyżki dostaliśmy teraz podlizywacze będą szaleć na maszynach jeszcze bardziej i chyba więcej opasek pozakładają na kolana , tylu pracowników się zwolniło z bt-3 co pracowało po 7+ lat i zwalniają się dalej, tylko dlatego że pracodawca nie szanuje w tej firmie pracownika sztuki i czas sie liczy przerwa .... ( szkoda pisac).

Pyrcok
@bt 3 prac 19.01.2019 21:44

Czlowieku nawet te 25zl nie zatrzyma ludzi, ludzie tutaj fizycznie nie dadzą rady bo tu jest zapier... Żałosny zakład pociotek na pierwszych zmiana tyle że muszą chodzić gesiego AAAATFUUU!!!

Krzysztof

Ale to nie było ze względu takiego ze praca się nie podobała. Choroba nie pozwalała. A cv mogą przyjąć czy już nie zbyt??

Bt3

Witam mam takie pytanie odnośnie Seito. Zasilają maszyny w półfabrykaty z bt2 , więc dlaczego chłopaki z Tc chodzą za drutami?? I często wożą po 100 drutów a w tym czasie konfekcjonerzy muszą sobie sami zasilać maszyny. ! Chodzi mi szczególnie o tzw koników , bo panowie na widlakach moim zdaniem mają dość maszyn na głowie. Pozdrawiam

Władek

Takie dodatki mają pracownicy w konkurencyjnej firmie oponiarskiej za dokazd do pracy: do 20 km 100 zł od 20km do 60km 250 zł powyzej 60km 350 zł

Marek
@Władek 19.01.2019 11:46

Dobrze!!! Wreszcie ktoś poruszył ten temat. Ponieważ niektórzy tempaki myślą że na TC świata sie kończy trzymają się rękami i nogami. Na innych donoszą. Chodzą chorzy do pracy bo szkoda iść na chorobowe. Takie tempaki tylko z M/r/T a szczególnie jeden egzemplarz i chwali sie że tak pracy pilnuje lecz nie bierze pod uwagę że sam stwarza zagrożenie zarażenia innych. Jedne co jest dobre to że głupota nie jest zaraźliwa.

łysy
@Władek 19.01.2019 11:46

Piszecie o dodatkach grup inwalidzkich np. w ochronie?

Patryk

Co ten dodatek na weekendzie robi z ludźmi. Mianowicie szkoda jest wziąść urlop na weekendzie aby przyjac ksiedza po kolędzie. I glupie kombinowanie iz wesnie połowe urlopu. Ale cały urlop albo wcale. Takie rzeczy tylko ma MRT. Czlowieku widać po Tobie to że lubisz dużo mówić do przełożonego co się dzieje na brygadzie i kto co z kim. Zresztą Twoj kolor mówi sam za Ciebie. Szkoda że z innej Hali przychodzisz na MRT na ludzi donosić.

Mireks
@Patryk 15.01.2019 08:59

a kimże jest ksiądz żeby dla niego tracić kasę..i jeszcze trzeba mu dać w kieszeń. Żaden biznes, wolę zarobić parę groszy więcej i dać na WOŚP. A TY patryku naucz się używać komputera bo spamujesz jednym tekstem. Wchodzisz bez mydła księżom - ale oni nie czytują na takich forach

niewolnik

widzę za na każdym wydziale trafi się jakiś z,j,e,b u nas na zmianie mamy aż 4 takich tzw 3 dupowłazów i jeden dowódca wydział BT1 pozdrawiam normalnych

Nieniewolnik
@niewolnik 18.01.2019 10:04

A u mnie na wydziale jest spoko wiec wszystkich niezadowlonych zapraszam :) Pozdro bt4 br. A

gonzo

Jakie szkoły i kwalifikacje trza mieć zeby być portierem w stomilu?

Biurowy
@gonzo 25.11.2018 08:03

Stopień niepełnosprawności najlepiej znaczny z powodu choroby umysłowej. Np.depresja. wtedy pracodawca dostaje miesięcznie na takiego pracownika z PEFRONu 2300zł,a płaci mu 1500zł.

gonzo
@Biurowy 25.11.2018 14:45

Żartujesz czy mówisz poważnie?

Biurowy
@gonzo 25.11.2018 17:31

Poważnie. Jeśli myślisz o pracy w ochronie to obowiązkowo stopień niepełnosprawności musisz mieć. Z umiarkowanym ciężko sie załapać,bo PEFRON dopłaca do takiego pracownika tylko 1150zł/m-c. Z lekkim nie ma szans. Dopłata 450zł/m-c. Dodatkowo 600zł do każdego stopnia,jeśli powodem niepełnosprawności jest choroba psychiczna. Najlepiej znaczny abyś posiadał. Wtedy pracodawca zarabia na Tobie. Płaci Ci 1450zł,a dostaje 1650zł/mc + ewentualnie 600zł. No i oczywiście TC Dębica płaci firmie ochroniarskiej za zabezpieczenie zakładu. Biznes trzeba umieć robić.

Rafał
@Biurowy 25.11.2018 18:24

co, znowu wujek (usunięte przez administratora)szaleje?

bezo
@Biurowy 25.11.2018 18:24

Nie powiesz chyba że taki elektorat chroni zakład gdzie jest olbrzymi majątek ale to nie jest wszystko są jeszcze inne aspekty dużo ważniejsze.

pracownik
@Biurowy 25.11.2018 18:24

To na jakiej podstawie przeprowadzają badanie trzeźwości pracowników jak mają tylko takie kwalifikacje?

bezo
@Biurowy 25.11.2018 18:24

No tak to w takim układzie jaki może być etap wiedzy ochronnej osób z orzeczeniami , ich kwalifikacje , predyspozycje pracy z ludźmi.

idiota z tc
@gonzo 25.11.2018 08:03

są tylko 3 wymagania -głowa potrzebna jest do noszenia okularów i stoperów koniecznie pusta kto myśli w tej firmie nie jest mile widziany -dwie nogi musisz mieć do noszenia butów z noskiem -jeśli jesteś dupowłazem spełniasz wszystkie kryteria

gumiś
@Biurowy 25.11.2018 18:24

No tak stopień jest ważny natomiast szkoły pewnie już nie wystarczy osiem klas i nawet dowodzić można.

misiek
@gumiś 04.12.2018 20:00

Ha ha ha po ośmiu klasach rządzić można? kpiny czyste kpiny.

żenada
@gumiś 04.12.2018 20:00

Idż zobacz jakie mają ci co dowodzą

klemens
@Biurowy 25.11.2018 14:45

Sory ale to jest zakład amerykański i trochę profesjonalizmu by się przydało ale prawda jest taka że to co było to już lata temu minęło i powrotu nie ma. Jaki poziom w tej chwili jest to każdy widzi .

Profesjonalista
@klemens 11.12.2018 22:49

Dokładnie to co było dawniej to się już nie powróci.

Profesjonalista
@Profesjonalista 12.12.2018 16:19

Przepraszam ale chciałem napisać że to co było dawniej to już nie powróci

Mariolka
@Profesjonalista 12.12.2018 20:03

A co było dawniej?

Jk
@pracownik 27.11.2018 11:07

Podstawa do przeprowadzania kontroli trzeźwości?

Profesjonalista
@klemens 11.12.2018 22:49

Niestety brak kierownika jest tylko marnej jakości nazwijmy to koordynator.

gonzo
@gonzo 25.11.2018 08:03

I czy pałkę i kajdanki od razu dostanę?

Obiektywny
@Biurowy 25.11.2018 14:45

Takie czasy

John
@Jk 14.12.2018 20:05

Nie musza mieć żadnej podstawy, to nie jest policja że jakieś reguły ich obowiazują

szpila
@John 21.12.2018 18:52

Bzdury totalne pleciesz .

Jędrek
@Profesjonalista 17.12.2018 20:23

A to dlaczego nie ma kierownika?

maciuś
@Jędrek 02.01.2019 16:03

Ciekawe czy te kobiety których tyle naprzyjmowali wiedzą o co chodzi w portierowaniu i dozorowaniu.

młody
@maciuś 05.01.2019 13:48

Tak wiedzą jak kanapkę zrobić albo zupę ugotować.

bezo
@młody 12.01.2019 14:28

A czy mają wpisy na lustę kwalifikowanych?

logika

W TVN24 BYŁ PROGRAM O ZABEZPIECZENIU WOŚP W GDAŃSKU , PYTANIE KTO OCHRANIA AMERYKAŃSKĄ FIRMĘ?

Oglądałem
@logika 15.01.2019 21:16

Ale o grupach była tylko wzmianka

Bartek
@Oglądałem 16.01.2019 09:23

Co więcej mówili?

Oglądałem
@Bartek 16.01.2019 15:19

Mogą być kontrole

Adi

Witam, Są ogłoszenia o pracę na wulkanizacji. Możecie powiedzieć jak tam jest w porównaniu do innych wydziałów? Czy szefowie jak i pracownicy są w porzadku?

Dario
@Adi 15.01.2019 17:54

Lubisz ciepło i smród, to wulkanizacja jest dla ciebie.

Nowy

Szkole się pare dni i jestem w szoku!! Pierwszy dzien pytam instruktora ( idziemy na przerwe?) a on do mnie , że nie można bez podmiany hahahaha a do wc też nie można ?? Tak!! Hahahah Zapowiada sie niedługa przygoda z TC Pozdrawiam

Edzio
@Nowy 10.01.2019 22:49

Wg mnie to logiczne że musi być podmiana Każda fabryka gdzie jest ruch ciągły tak ma A jak się nie podoba to przyjdzie inny na Twoje miejsce

bt3
@Edzio 11.01.2019 02:45

uważaj by na twoje nikt nie przyszedł no chyba że masz tak głębokie gardło że (usunięte przez administratora) kiera wchodzi cała ;p;p;p

Dario
@bt3 11.01.2019 10:27

Ludzie sami są sobie winni , że jest jak jest.

Edzio
@bt3 11.01.2019 10:27

Nie muszę wchodzić pod stół by utrzymać się na stanowisku???? A jeśli miałeś takie doświadczenia że "kiera" musiała wejść cała to współczuje.

Były bt3
@Nowy 10.01.2019 22:49

A no co liczyłes, nie nadaremno Stomil nazywają Arbajtem pieniądze rzecz nabyta wrócą, zdrowie masz jedno.

Waldek
@Edzio 11.01.2019 13:48

Przecież edek widziałem cię jak wychodziłeś z mistrzówki i strzepywałeś kurz z kolan, więc mnie tu proszę nie okłamywać, bo bujać to my a nie ty.

Edzio
@Waldek 12.01.2019 11:15

Z całą pewnością masz racje Waldek :)

Patryk
@Nowy 10.01.2019 22:49

Co ten dodatek na weekendzie robi z ludźmi. Mianowicie szkoda jest wziąść urlop na weekendzie aby przyjac ksiedza po kolędzie. I glupie kombinowanie iz wesnie połowe urlopu. Ale cały urlop albo wcale. Takie rzeczy tylko ma MRT. Czlowieku widać po Tobie to że lubisz dużo mówić do przełożonego co się dzieje na brygadzie i kto co z kim. Zresztą Twoj kolor mówi sam za Ciebie. Szkoda że z innej Hali przychodzisz na MRT na ludzi donosić. Takie coś tylko H-100. Gościu wiem że to przeczytałem więc teraz zastanów się co robisz.

Kasa

Jak oceniacie nowy pomysł na bt3 żeby logować wszystkie opony z niekompletnym paskiem na bieżniku?

bt3
@Kasa 06.01.2019 19:07

przecież nie ma na to czasu, nie ma czasu się wylać a gdzie tam po systemie chodzić i logować zgłupieli a nieraz połowa bieżnika taka jest najlepiej wstrzymać szpule cała i tyle zamiast ją wyrabiać albo nauczą się dobrze robić bieżniki ja osobiscie nie miał bym na to czasu bawić się w logowanie więc pomysł głupi

Klapki prezesa
@Kasa 06.01.2019 19:07

... Super pomysł, dodał bym jeszcze czytniki przy WC, każda minuta opisywana ze stawki. Do tego czytniki przy prysznicach, każda minuta płatna, nie byłoby kolejek. Na stołówce też czytniki, za długo jesz, to mniejsze porcje. Okulary powinny być z opcją wi fi, żeby było wiadomo czy je nosisz, czy też nie itd. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

General
@Kasa 06.01.2019 19:07

Macie problem chcą logowania ok logowanie opony ok 2min i (usunięte przez administratora) Zacznijcie robić to co jest w instr to się nauczą pomiary 20 min i co 2h ok 3 min przeniesienie klej 3 min po przezbrojeniu pomiary 15 min A. Nie. Jak te cymbaly jedziecie od rownej na. Palę 20 po a rekordzisci maja 22-23 opony sami. Sobie robicie pod. Górkę a później placze

Bt3
@Kasa 06.01.2019 19:07

Czym więcej takich pomysłów tym dla nas lepiej. Powoli a dokładnie. Postoje do wbijania mamy. Korzystajmy z tego.

Extreme
@Bt3 09.01.2019 11:36

Chyba żartujesz sobie. Za duży nacisk od przełożonego na sztuki, nie interesuje go jakość. Tylko gdy opony wstrzymają to jakieś poruszenie jest, tak to nie. Gdybym zaczął wbijać pomiar z instrukcji 20 min na początku i po przezbrojeniu 15 min a jeszcze do tego co ileś sprawdzać przeniesienie i logować opony bez pasków to wolę się zwolnić, szkoda nerwów.

Bt3
@Extreme 09.01.2019 12:11

Ja tak wbijam i nikt jeszcze nic mi nie powiedział. A sztuki zgadzają się z raportem i postojami.

Extreme
@Bt3 09.01.2019 12:13

Tak postępując od razu się jest podpadnięty. Pilnowany na każdym kroku i to rzutuje już na wszystko, problemy z urlopem itd. Od majstra wszystko zależy.

General
@Extreme 09.01.2019 12:24

To widać jesteś ładnie osrany takich jak ty potrzebują majster tupnie noga a ty na baczność szkoda mi takich ludzi tzw. Przygrywow życiowych

Bt3
@Extreme 09.01.2019 12:24

Lepiej lizać (usunięte przez administratora) Bez komentarza. Myślałem że po ostatnich wydarzeniach myślenie trochę się zmieni że to MY rozdajemy karty! Bez nas nie ma tego zakladu Panowie. Dali kilka złotych podwyżki (2 lata z góry) to nie znaczy że należy podkulic ogon i trzepać sztuki. Nowi pracować nie chcą po szkoleniach uciekaja. Dalej mamy coś do powiedzenia!

Ahojznimi
@Bt3 09.01.2019 16:22

To jest wiadome że będziemy je*ani za to że robimy przez to długo opony. Miałoby to sens gdyby każdy tak postępował. Zamiast 48s robić po 90. A tak to przyjdzie taki biurowiec i Ci powiedzie że da się to zrobić szybciej. Dali kasę, dali i obowiązki

Ragnar
@Bt3 09.01.2019 16:22

Na stawianie maszyn tylko ekipa z kruppów się odważyła, do lizania (usunięte przez administratora) jak widzę, to kolejka się ustawia, co za ludzie...

Extreme
@Ragnar 10.01.2019 09:30

Proszę Cię nie bądź śmieszny. Postawili maszyny ale dlaczego nie powiedzieli, że robią taką akcje. Tworzą jakiś sztuczny podział zamiast dać reszcie znać (Nrm,SFC,PRC). Duże grono tych osób z krupp wyje**ało plany do max. Przez ostatnie lata byłem straszony regularnie managerem, raz osobiście. W grudniu 2018r też usłyszalem ze nowy manager się mną interesuje. Ile razy jeszcze będę zbierał za was cięgi. Przegryw życiowy? Jutro pójdę na maszynę i znowu ktoś uje**ie 320 opon, 2 przezbrojenia, 20min karkasów. Ręcę opadają.

Ragnar
@Extreme 10.01.2019 13:52

Wiedzieliście wy, wiedziały inne wydziały co się dzieje, więc nie miej pretensji o podział na tych, którzy się nie bali i na przerażoną resztę.

bt3

Poza tym Zdrowych Wesołych Świąt Koledzy może kolejny rok nie będzie gorszy od tego chodź wygląda na to, że może być. Wszystkiego dobrego.

bt3
@bt3 24.12.2018 15:37

"choć wygląda " za szybko pisałem

Tomek
@bt3 24.12.2018 15:37

A czemu uważasz że będzie gorszy? niby dlaczego?

Tymon
@Tomek 25.12.2018 13:48

Dali kasę, myślisz że nie dołożą obowiązków? Będą łazić tak, że sam na maszynie nie będziesz na pierwszych zmianach

Krupp
@Tymon 25.12.2018 17:05

Bardzo dobrze , że nie bede sam na maszynie !! Stanie jeden z drugim to zobaczy jakie idą półfabrykaty , w jakim stanie są maszyny i może wtedy zaczną szanować ludzi , a nie wykresy!!

bt3
@Krupp 25.12.2018 20:36

jedyną opcją jaka nam zostaje by nas nie zarąbali na ament jest praca w 100% z ich wymyśloną specyfikacją wiemy jakie mamy materiały wstrzymywać wszystko co jest poza normą wszystko zatrzymywać dzwonić po mesa wymieniać i tyle a jak się czepią to zły materiał był i tyle a dużo ludzi nagina te zasady i robi z złego materiału by zadowolić mistrza sztukami a na jakość już nikt tam nie patrzy a no sory optymizer tylko i tyle. bo liczy się sztuka wpisana co godzinę w papierek to jest początek tego co będzie w nowym roku i tłumacz się dlaczego masz o 4 opony mniej od wpisanego planu w daną godzinę żenada i oczywiście nie jest to pytanie delikatne tylko zacznie się od słowa kurw..........a co tak mało takie mamy kadry zarządzające zasobem ludzkim na firmie podstawowe słowo kur........a. Nie wygląda to dobrze i sądzę ze doprowadzi to do tego że wzrośnie liczba nie świadomych jeszcze ludzi z napisem na plecach szkolenie którymi będą chcieli zastąpić tych co poje.........ali te chorą firmę ale może i instruktorów zawodu braknąć i będzie krach a przydał by się taki by przejrzeli na oczy.

Tomek
@Tymon 25.12.2018 17:05

I super, niech łażą po maszynach, w końcu za coś im płacą duże pieniądze a nie tylko za grzanie tyłków w klimatyzowanych biurach, niech i oni w końcu wezmą się za robotę. Zresztą nawet i wszyscy wszelkiej maści pseuda specjaliści od nie wiadomo czego przejrzewają na oczy i zwalniają się pracy w TC i przechodzą do konkurencyjnych firm. Swoją drogą sama firma TC jest sobie winna, powsadzali ludzi na stanowisko, ci się trochę podszkolili, czegoś nauczyli, nabyli doświadczenia i się zwalniają przechodząc do innych firm. Sama firma TC sobie na to pozwala to tak mają. A powinno być inaczej: dostajesz stołek to podpisujesz cyrograf na np. 5 lat, zwolnisz się wcześniej to płacisz odszkodowanie i zakaz pracy na określony okres w konkurencyjnych firmach branżowych.

Ferdek
@Tomek 26.12.2018 20:59

Cyrograf to ty podpisuj z diabłem. Komuś nie pasuje to składa wypowiedzenie i idzie do innej firmy, to wolny kraj człowieku.

Tomek
@Ferdek 29.12.2018 12:55

No nie do końca, bo pracodawca ma prawo dać umowę lojalnościową, jeśli wykłada kasę na kształcenie pracownika

special K.
@Tomek 29.12.2018 16:29

To raczej nie ten pracodoawca... Przeciętny specjalista dostaje robotę i zero szkolenia, bo nie ma czasu- "są instrukcje w systemie, poczytaj sobie"- oto szkolenie specjalistów. A jaka kasa? Ocenie na poziomie operatorów, może nieco wyższa dla osób z kilkuletnim stażem. Więc kolego lojalnościówke podpisuj sobie sam...

Tomek
@special K. 02.01.2019 13:29

To pewnie że musiałem podpisać lojalnościówkę na kruppa haha. No przecież pracodawca wyłożył kupę kasy na moje szkolenie. Na wypadek gdybym się chciał zwolnić i iść do konkurencji :)

Tomek
@Tomek 03.01.2019 22:13

Widzę że masz problem czytania ze zrozumieniem, nic dziwnego że wylądowałeś na Kruppie, a sumie jak dla ciebie to i tak osiągnąłeś szczyt.

Może ktoś wie
@Tomek 04.01.2019 12:27

O proszę. Sądzisz że na kruppach pracują jacyś niedouczeni ludzie? Gdyby nie oni to byś g.ówno miał a nie podwyżki, dostał byś 30 groszy i j.apa

Godo
@bt3 25.12.2018 22:25

Dobrze mówi. Jeden z nielicznych w tym kolchozie amerykańskim.

wiocha

Co sądzicie o zmianach na stanowiskach kierowniczych na wydziałach? Napiszcie coś co sądzicie i czy znacie te osoby.

robotnik
@wiocha 03.01.2019 19:28

A kogo pozmieniali i na jakich wydziałach?

xx
@robotnik 03.01.2019 19:55

Wszystkich pozmieniali?

Nikoś

Jak tam maja sie sprawy na BT6 Dalej ten dupowłaz z Warszawy robi kariere sa jakies przyjecia na ten wydział.

Dario
@Nikoś 30.12.2018 15:59

BT6 to najlepszy wydział, normalni ludzie, więc skończ pisać jakieś bzdury. Co do przyjęć to brak.

Paweł
@Nikoś 30.12.2018 15:59

Kto się (usunięte przez administratora) urodzil kanarkiem nie zdechnie. Na wydziale BT-6 sa przyjęcia ale tylko po znajomosciach lub też przeniesienie z ciezkiej pracy na luźne prace to wyłącznie dla zaufanych ludzi.

Posiadacz samochodu

No to ładne kwiatki czytając poniżej można się dowiedzieć jaki jest stan maszyn i z jakich materiałów robi się opony , dziękuję za taki wyrób.

Dario
@Posiadacz samochodu 26.12.2018 12:26

Myślisz że gdzie indziej jest lepiej hahahaha.

Tymon
@Dario 26.12.2018 18:08

Ale taka jest prawda. Gdyby każdy respektował że półfabrykat nie spełnia kryteriów, to żadne Cześki i Jaśki nie ładowałyby planów na Kruppach, bo zwyczajnie nie dałoby się.

bt3

Myślę że co niektórych mistrzów pasowało by wysłać na jakieś szkolenia z zakresu zachowywania się wobec pracowników i rozmowy z nimi jak i zarządzania pracownikami bo matołów ba brygadzie nie brakuje przyjdzie ci taki miszczunio i kur.......wuje ci pod maszyna pod nosem rzucając epitety bez powodu jak jakiś burak wyrwany z hołoty zero kultury wobec pracownika same przekleństwa lecą pasowało by tych leszczy wyszkolić jak się maja zachowywać wobec pracownika i w jego otoczeniu bo na takie stanowisko to nie wygląda dobrze i gdzie cała ta etyka w zakładzie gdzie mistrz pomiata pracownikiem lecą do niego epitety i tak równa go z błotem kilku takich jest i pasowało by ich wyszkolić bo zdziczeli trochę już. chyba że mamy się równać do nich i jak przyjdzie kazać wypie.....alać bo pracujemy

Waldi
@bt3 22.12.2018 23:30

A jakie wykształcenie oni mają pora by ich podmienić młodymi po dobrych dziennych studiach ale nie po turystyce czy zaocznym AWF. Jest dużo chłopaków co mają dobre kierunkowe szkoły

Sławek
@bt3 22.12.2018 23:30

Biały miś

Rada dla nieporadnych życiowo
@bt3 22.12.2018 23:30

Masz smartfona? Przychodzi mistrz/kierownik to go wyciąg i włącz dyktafon, połóż na stanowisku pracy i powiedz że rozmowa jest nagrywana. To samo tyczy się rozmów z przełożonym przez telefon, są aplikacje na androida (darmowe) które nagrywają rozmowy np. Call Recorder która uruchamia się automatycznie gdy dzwonisz/ktoś dzwoni i zapisuje ci rozmowę w chmurze. Jeżeli przełożony klnie na ciebie zgrywasz na kartę pamięci i zanosisz do personalnego. Jak to nic nie da to dostałeś kodeks etyki, tam pisze co robić w takich sytuacjach. Przypominam że za odgrywanie się na pracowniku grozi wilczy bilet.

bt3
@Rada dla nieporadnych życiowo 23.12.2018 12:50

he kodeks etyki to jest chyba tylko na tym papierku w realu się nie sprawdzi a sądzę że wilczy bilet dostanie pracownik który to zgłasza a nie przełożony taka raczej praktyka jak ktoś widzi złe zachowani i to zgłasza to tłumią to w zarodku kasując zgłaszającego tak to widzę w realu

Bt2

To będzie na tyle w tym 2018roku,i tradycyjnie za kolęde dziękujemy szczęścia zdrowia wom życzymy na ten nowy rok.

Bt3

Trochę wstyd na TC Dębice że dla pracowników na święta nie zostały przewidziane żadne pieniazki albo bony.

Operator krupp
@Bt3 20.12.2018 16:22

Zwykly robol nie dostanie. Ciekaw jestem ile premii i bonusow dostana Ci z biura...

Bt3
@Operator krupp 20.12.2018 18:36

Coś niby dołożą ale pod jakimiś warunkami (premia za wyniki odpad itp) a coś zabiorą całkowicie i reasumując jesteśmy na tym samym poziomie lub nawet stratni co do datków od TC. Szkoda...

Biurowy
@Bt3 20.12.2018 16:22

Dostałeś podwyżkę od 1 stycznia to się ciesz reszta zostanie wam odebrana. Coś za coś, proste

Tomek
@Biurowy 21.12.2018 07:55

Przecież to jest proste jak budowa cepa. Nie będzie premii za odpad, będzie dużo odpadu, nie będzie premii wydajnościowej, będzie małe wykonanie. Będzie premia za brak chorobowego, będą ludzie chodzić do pracy. A tak to płacicie 2x za nadgodziny innym. Dacie ludziom dodatkowe parę stówek to wszystko będzie lepsze. A tak to tylko się głupio łudzicie. Zawsze była kasa albo bony na Boże Narodzenie, a w tym roku ani grosza. Ciekawe ile wy w biurach wzięliście nagrody świątecznej???

bt3
@Operator krupp 20.12.2018 18:36

do tych z biura już łażą typy z papierowymi torebeczkami a dla tc no wstyd z 200 na bonach mogli dać każdemu

Robert
@Biurowy 21.12.2018 07:55

Chyba na głowę upadłeś, już sobie pracownicy na to pozwolą...., znów postawimy maszyny i to nie na 1 godzinę ale na kilka dni to zobaczymy jak będziecie w biurach cienko śpiewać.

Micro
@Biurowy 21.12.2018 07:55

To prawda ze nie umiecie offica

Micro

To prawda ze specjalista uwierzy w kazdą bajke co mu sie powie

Sztuka Sztuka i Czasy

W Tc nigdy nie będzie dobrze!! Chyba, że władza zacznie szanować pracownika !!! Młodzi uciekają bo nie wytrzymują presji na sztuki!! Tylko to sie liczy i czasy !! A jakość????!!! A po co ważne żeby czasy były na zielono !!! Nie lepiej mniej a lepszej jakości produkt??? Nieeee!! Lepiej jechać sztuki a puzniej konbinacje w izolatorze żeby to przeszło dalej !!

Micro

Postawcie maszyny na godzine. To sie zleci chołota. Która nie ma pojecia o niczym.

Kamil
@Micro 22.12.2018 07:56

To co w tym roku odwalili to rekord świata, żeby nic nie dać swoim pracownikom na święta to już kpina.

Siwq007
@Kamil 22.12.2018 10:07

Była "premia jubileuszowa", widać zarząd firmy uznał że wystarczy.

gość
@Kamil 22.12.2018 10:07

Za co ci mieli dać? i tak bardzo dobrze zarabiasz

dfg

Witam. Jakie będziecie mieć dodatki za pracę w soboty, niedzielę, święta i nocne od stycznia 2019? Może to ktoś dokładnie opisać? Pozdrawiam!

nick
@dfg 21.12.2018 10:46

8zl do godziny w soboty 75% za niedziele 4zl do stawki nocnej

Henek

Stomil po gazetach i parafiach rozkleja ogłoszenia o przyjęciach na produkcję. Proboszczowie z ambony nawołują do podjęcia pracy u przyjaciół amerykanów. Ludzie! W (usunięte przez administratora) wom się przewolo!!!!! Tysiąc dolarów na miesiąc wom śmierdzi!!!! Nasi ojcowie za takie pieniądze tyrali jak murzyny w USA żeby dzieci wyżywić w Ojczyźnie.

Młody

Witam dodam coś od siebie , pracuje niedługo i nie mam zamiaru przedłużać umowy. Przyjmując sie do Tc miałem nadzieje , że będe miał przerwe jak człowiek , ale okazało sie , że nawet do wc nie można iść bez podmiany !!! Nie zatrzymacie ludzi podwyżkami jak tak będziecie ich traktować w innych zakładach przerwa to rzecz Święta !! Bez urazu , ale dziwie sie pracownikom z długoletnim stażem , że sobie na to pozwolili. Pozdrawiam☺

Ojczyzno ma....
@Młody 14.12.2018 18:43

Niewolnictwo nie zostało zniesione!!! Trwa nadal!!! Teraz murzynami są biali, m.in.pracownicy TC. Oto co pieniądz robi z człowieka!!! Pozbawia godności!!!! Róbta dalej na panów amerykanów, bo wam niewolnikom 4tyś ochłapòw rzuci jak psu.....

Jędker
@Młody 14.12.2018 18:43

Zaczynając przygodę z TC zostałeś poinformowany że będziesz pracował w systemie pracy ciągłej, więc na niektórych stanowiskach (operator) nie może pozostawić procesu bez kontroli (zresztą , jak to sobie wyobrażałeś). Inna sprawa to współpracownicy, zawiść zazdrość sięga chyba zenitu ( i to wszystko się rozbija o kilka złotych +-).

Młody
@Jędker 14.12.2018 20:08

Tak to sobie wyobrażałem , że wbijam posiłek i ide zjeść! Wbijam Czas osobowy i ide do wc !!!!!

Tyle
@Młody 14.12.2018 20:25

Weź nie pytaj, weź się przytul :')

Wisłoka
@Tyle 16.12.2018 07:38

Weź (usunięte przez administratora)

Tymon
@Wisłoka 16.12.2018 21:04

Wisłoka w następnym sezonie spadnie do klasy A ;) ;)

Dhdhhdh
@Wisłoka 16.12.2018 21:04

Wisłoka to Dziadowski klub gowniany stadion widoki kibice w większości mieszkający na zasyfialych blokach

ksw
@Dhdhhdh 19.12.2018 08:59

Jesteśmy pierwsi w tabeli a wy gdzie jesteście smierdzące pejsy?!

Konrad
@ksw 19.12.2018 13:41

forum o TC Dębica a ci o kopaczach co latają po wioskowych boiskach, eh....

UR MICHELIN

Siemano mam pytanie. Ile zarabia u Was elektromechanik w utrzymaniu ruchu? Pytam bo pracuje w Michelinie i próbują nam wmówić że 3.5 k razem czterobrygadowka to świetne pieniądze. Pozdrawiam nieszczęśników z konfekcji ????

Tymon
@UR MICHELIN 17.12.2018 23:58

Fajna prowokacja haha. U nas zarabiają 3.5$. $ bo to przecież jest firma amerykańska. Tu nawet sprzątaczka zarabia w $

Dhdhhdh
@UR MICHELIN 17.12.2018 23:58

Do 4 k średnio 3.5 k

???

Czy będzie ekstra kasa na święta?

Tomek
@??? 18.12.2018 20:12

Guzik będzie. Nawet biedronka daje 400 brutto, ale Goodyear jest za biedny na to. Ciekawe ile biurowcy sobie przyznali nagrody świątecznej.

Gieniu

W najnowszym Obserwatorze Lokalnym oferta pracy w TC na stanowisko Operator produkcji opon... O co loto że zapytam? Jakieś 5 lat temu chciałem CV zostawić w stomilu. Panie w kadrach mnie wyśmiały mówiąc że papieru nie przyjmują. A teraz się dowiaduję że owe panie na produkcji dają!!!! O co loto tutaj????

bt3

Ja kurde nie wiem czy wy macie problem ze sobą czy z pracodawcą. Według mnie powinien pracodawca skierować każdego na badania psychologiczne czy psychiatryczne bo macie jakieś zaburzenia osobowości. Nagadujecie tu na TC to po co pracujecie tu do diabła jak wam tak źle do pośredniaka i dostaniecie robotę za 1500 od pn-pt jaki problem. Nie piszcie tu głupot bo nikt was nie trzyma innym robot się podoba i pracują ja pracuje na bt3 i jest ok. Sądzę że nie wiecie co to praca wasze doświadczenie zawodowe skupia się tylko na stomilu i tyle nawet nie wiecie jak gorzej możecie trafić wiec przestańcie tu piep....... głupoty i cieszcie się ze macie prace bo jedli będziecie kamienie. A jak wam źle jest coś takiego jak wypowiedzenie umowy o prace i to rozwiązuje wasze zagmatwane problemy.

Alvaro Lopez Silva de Olivieir
@bt3 14.12.2018 00:08

Weź nie pier.....????????

Tadeusz
@bt3 14.12.2018 00:08

Wierz mi że wielu stoi przed takim dylematem, czy pracować za 2k - 2,2k od poniedziałku do piątku (bez nocek), czy zostać na stomilu. Zresztą nie przez przypadek rekrutacja trwa na okrągło, bo obsada stanowisk kuleje, a to co się odbywa w lecie to kryminał.

Monika
@Tadeusz 14.12.2018 11:38

Teraz po podwyżkach od stycznia raczej już takich zwolnień nie będzie jak w tym czy poprzednim roku, choć wiadomo że ludzie mają do tego prawo i będą się zwalniać, gdyż nie każdemu odpowiada ten system pracy, praca w święta i niedziele, nocki. A co do wpisu BT3, to firma przed przyjęciem do pracy i podczas badań okresowych sprawdza pracowników każąc im wykonywać jakieś testy psychofizyczne i prowadzi również badanie psychologiczne, co nie zmienia faktów że jak ludzie się już wdrożą w pracę w TC, to mają wrażenie że absolutnie się nie rozwijają, a wręcz cofają w rozwoju, głupieją, tumanieją. W TC wykonuje się jedną i tę samą czynność przez kilka-kilkanaście lat, więc o jakim rozwoju może być mowa? chyba tylko choroby psychicznej.

Ojczyzno ma....
@bt3 14.12.2018 00:08

Ja byłem jako pracownik bt3 90 słownie dziewięćdziesiąt minut. O 90 za dużo. Szacun dla ludzi ,którzy aż tak upadli by na chleb zarobić.

Monika
@Ojczyzno ma.... 14.12.2018 19:30

Szacun dla ciebie że się podniosłeś, tylko, hm, co dalej? dalej na korytku u mamusi i tatusia? jak długo jeszcze? jeśli idzie o innego pracodawcę, to można wpaść z deszczu pod rynnę, także twoja wolna wola, masz szansę wziąć swój los w swoje ręce, pokazać że dasz radę i istnieje życie inne niż TC. Póki jesteście młodzi macie szansę, jak już utkniecie w TC to będziecie tu rypać do śmierci. Także powodzenia w wyborach życiowych.

Zostaw opinię o TC DĘBICA S.A - Dębica

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TC DĘBICA S.A