Santander Consumer Bank S.A.

Adres: Strzegomska 42C, 53-611 Wrocław

NIP: 5272046102 REGON: 12736938 KRS: 0000040562

Santander Consumer Bank S.A.
3 153 6 1

Opinie o Santander Consumer Bank S.A.

Aldona56S

(usunięte przez administratora)Przychodziłem do pracy i już musiałem iść do łazienki aby się uspokoić. Ciągłe słuchanie kierownika,że robisz , dlaczego nie sprzedałeś kobiecie co mia emeryturki 900zł kartę i większy kredyt. Miałem klienta co zarabiała 1800 zł i chciał tylko 5000 na wyjazd to z wyrzutami sprzedałem mu wyższe ubezpieczenie bo taki miałem nacisk i kk co klient nie chciał bo ze swojego banku juz miał. A zamiast 5000 zł to dostał 10500 bo musiałem mu naopowiadać że takie pieniądze na pewno mu się przydadzą. To co sie działo w SCB to masakra. Za każda mniejsza sprzedaż to tłumaczenie się , za małe potknięcie to gniew kierownika. Nie dość że zarobki do du.... i gów..... to tylko wciskanie kredytów. A kierownik - zarobki wiadomo jakie , bo widziałem kiedyś ile taki zarabia nawet widziałem zarobki z-cy kierownika za moich czasów bo laska swoje paski zamiast do domu brać do wrzucała do kontenera zabezpieczonego i któregoś dnia coś szukała w nim no i się wydało ile ma kasy. A pracownik no cóż szkoda słów. A zwolnienia jak przyszło co do czego, to nikt nie pofatygował się przyjechać z szych i powiedzieć : " dziękujemy za dobrą pracę i za to że dzięki Tobie i twoim wysiłkom były dobre wyniki itp " tylko spierd..... bo juz nie jesteś tu mile widziany. Nie polecam Kolega od Aldony

Lidia
@Aldona56S 12.01.2019 10:55

Nie wiem, czy masz świadomość tego, że stawiasz temu pracodawcy bardzo poważne zarzuty. Mobbing oznacza bowiem działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika. Jeśli faktycznie doświadczasz takich rzeczy w firmie Santander Consumer Bank, to powinieneś zgłosić ten problem jakimś wyżej usytuowanym instytucjom. Zrobiłeś tak?

nick
@Lidia 12.01.2019 12:00

Lidia, czy Ty wogóle czytasz zo tu się pisze na tym forum? Jakie wyżej usytuowane instytucje? W tym Banku było już kilku desperatów którzy liczyli na sprawiedliwość i poskarżyli się na mobbing. Zostali zwolnieni przy najblizszej okazji pod pretekstem likwidacji stanowiska a mobberowi nic się nie stało.

Lidia

Santander Consumer Bank należy do hiszpańskiej Grupy Santander. Grupa jest obecna na polskim rynku od 2001 roku, jednak marka Santander Consumer Bank pojawiła się w roku 2006 roku. Na pewno wielu z Was zastanawia się nad aplikowaniem tam. Tak się składa, że obecnie prowadzą bardzo rozbudowane procesy rekrutacyjne, co możecie zauważyć na ich stronie: http://www.santanderconsumer.pl/kariera/oferty-pracy/ Mają wolnych wiele rozmaitych stanowisk. Zdecydujecie się na rozpoczęcie tam swojej kariery zawodowej? Jestem ciekawa, co o tym sądzicie.

BB

Jak dla mnie dno, nie byłem bezpośrednim pracownikiem banku lecz podwykonawcą. Sprzedając nowe samochody w salonie oferując ich produkty miałem dostawać prowizję na kartę przedpłacową, od 4 miesięcy nie mogę się doprosić o swoje pieniądze, a oni doskonale wiedzieli że sprzedaje dużo i podciągnę im wyniki na rejonie. Jak dla mnie niekonsekwentna firma, lepiej współpracować z kimś solidniejszym niż z tym (usunięte przez administratora).

kkkk

Nie polecam mobbing cisnienie na sprzedaz i żenujące zarobki

Lidia
@kkkk 02.12.2018 11:04

Mam nadzieję, że Twój post nie jest żartem. Mobbing oznacza bowiem działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika. Jeśli w związku z tym w Santander Consumer Bank takie sytuacje mają miejsce, to należałoby zgłosić komuś ten fakt. Zrobiłeś to?

singiel
@kkkk 02.12.2018 11:04

Jasne. Jak szef ciśnie o plan to najlepiej napisać, że (usunięte przez administratora). Akurat w tej firmie jest mnóstwo możliwości zgłaszania takich sytuacji

anonymus
@singiel 02.12.2018 18:35

Mobbing to w tej firmie rzeczywistość. Możłiwosci zgłaszania owszem, są, ale co z tego? Zgłoszenia zamiatane są pod dywan a zgłaszający jest zwalaniany przy najbliższej okazji pod pretekstem likwidacji stanowiska. Wszyscy udają, że atmosfera jest świetna, a konsekwencje ponosi nie mobber, ale jego ofiara - przykład Administracja.

Lidia
@singiel 02.12.2018 18:35

Użytkownik @kkkk może mieć nieco inne zdanie, jeśli chodzi o tę kwestię. Trzeba to po prostu uszanować. Ale chcemy również poznać i twoje zdanie na temat specyfiki pracy w firmie Santander Consumer Bank. Może powiesz na początek, jak długo i na jakim właściwie stanowisku jesteś tam zatrudniony?

Paweł
@singiel 02.12.2018 18:35

Możliwości jest wiele, ale .... tu każdy, który próbował to zgłosić lub zgłosił - bo wierzył że warto - może dopisać zakończenie. Swój swojego kryje i co się da jest zamiatane pod dywan.

Lidia
@Paweł 09.12.2018 12:56

Rozumiem. Dobrze, że zechciałeś dopowiedzieć coś, jeśli chodzi o tę kwestię. Musisz jednak wiedzieć, iż zawsze należy walczyć o swoje prawa. Dlatego też najlepiej byłoby, jakbyś jeszcze spróbował poprawić swoją sytuację. Oczywiście, jak wnioskuję, nadal pracujesz w Santander Consumer Bank?

dziesiatak

Praca jak praca. Ludzie fajni. Po tylu latach widac jakies widmo zmian na lepsze, choć jak w wielu miejscach wielu ludzi uprawia strategię bmw Moje sugestie dla Santander Consumer Bank S.A.: Zagonić hr i marketing do pracy Lubię atmosferę w Santander Consumer Bank S.A. za: Fajni ludzie, pomocni, dobre ubezpieczenia grupowe i swietne imprezy integracyjne

Niebedeubezpieczycielem

Czy celowym zagraniem firmy jest mówienie na rozmowie tylko o infolinii przychodzącej, a po podpisaniu umowy okazuje sie, że mamy być docelowo agentami ubezpieczeniowymi? Ja się na agenta nie zgadzalem. Poza tym nie będę zakładać żadnej działalności gospodarczej. Co za chłam.

kuba

Spoko firma. Budynek trochę straszy. Ale jak się robi to co trzeba jest ok. Social bardziej dla starych ludzi. Ale opcji trochę jest. Multisport zależny od kasy, jaką dostajesz. Ludzie różni. Szefowie też. Sporo starych pracowników, mało młodych z otwartymi głowami. Mega plus za to, że 8-16 i do domu. Nie musisz niczym się martwić. Moje sugestie dla Santander Consumer Bank S.A.: Nowe biuro i więcej działań z myślą o młodych pracownikach Lubię atmosferę w Santander Consumer Bank S.A. za: 8-16 w pracy i luz. Największa zaleta

Prometeusz

Gdyby mówić tylko o pracy, można rzec że jak najbardziej w porządku firma, aczkolwiek ciągłe zmiany, duża liczba przyswajanego materiału, duże tempo pracy i wyśrubowane normy do granic możliwości potrafią zaleś za skórę i mówiąc z lekka wnerwić. Jednakże co do współpracowników, bywa różnie, różowo nie jest. Pracując tam odnosiłem ciągle wrażenie, że im bliżej było wypłaty tym część kobiet tak jakby bardziej zaczęła się lepić i zachowywać wyzywająco. To zjawisko stawało się natrętne kiedy były wysokie premie. Co niektóre Panie chyba myliły miejsce pracy w banku z domem publicznym, mówiąc na głos o swoich potrzebach matrymonialnych i cenniku. Ale bywały też dosyć sympatyczne kobiety, którym nie mam nic do zarzucenia, lubiłem z nimi rozmawiać, stanowiły swego rodzaju zgraną paczkę.

Lidia
@Prometeusz 15.11.2018 18:00

Ale chyba należy docenić Santander Consumer Bank za to, że stawia swoim pracownikom coraz to nowe wyzwania. To przecież sprawia, iż nie mamy problemu z monotonią w pracy. A czy Wasza pensja składa się jedynie z podstawy, czy również i z prowizji?

Roxy
@Prometeusz 15.11.2018 18:00

Czy płace są nadal tak niskie, jak kilka lat temu? Byłam tam na rozmowie zaproponowano mi najniższą krajową, zrezygnowałam. Jak to wygląda teraz, np. dział obslugi klienta, reklamacji, infolinia?

Lidia
@Roxy 21.11.2018 14:23

Naprawdę wielka szkoda, że akurat ja nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytania. Ale jestem przekonana, iż ktoś posiada wiedzę, która Cię interesuje i zechce podzielić się nią z Tobą. A chciałabyś ubiegać się o jakąś konkretną posadę w Santander Consumer Bank?

jozue

Firma przechodzi wiele zmian. Jej największy plus to ludzie. Często pomocni, otwarci, zaangażowani. Ma wiele plusów i wiele minusów, jak wszędzie. Jeśli ktoś chce możę skorzystać z wielu programów, szkoleń i innych możliwości takich jak wycieczki, czasem też elastyczne godziny pracy albo home office. Na minus na pewno siedziba - ale ta za rok ma się zmienić Moje sugestie dla Santander Consumer Bank S.A.: Lepsza komunikacja, obustronny kontakt managerów z pracownikami, no i fajnie, że widać nas w socialu Lubię atmosferę w Santander Consumer Bank S.A. za: Możliwości rozwoju, fajni ludzie,

Paweł
@jozue 21.10.2018 13:04

Ludzie świetni. Możliwości rozwoju brak. Szkolenia mizerne.

pracus
@Paweł 21.10.2018 16:25

HR moglby w koncu sie przylozyc. Ale ludzie fajni i wiecej nauczysz sie od wspolprscownikow

NIck
@jozue 21.10.2018 13:04

Ciekawe jest to co piszesz. Moje i nie tylko moje zdanie jest zupełnie inne. Słabi ludzie w centrali we wrocławiu!Nie ma tam żadnych szkoleń , chyba że lizusy i po kryjomu sobie coś załatwiają!Nie kompetentni dyrektorzy i menaggerowi stwarzający sztuczny stres i ganiający za swoim ogonem!Nadgodziny ma wypłacane tylko dyrektor a już pracownicy nie! Podział na gorszych lepszych , rak wyjazdów, premie marne, benefity słabe i jakie home offfice?to już jest żart-nie ma czegoś takiego!

singiel
@NIck 07.11.2018 22:14

Narzekać zawsze wolno. Dziwi mnie to narzekanie. Na rynu pracy mnóstwo ofert a tutaj większość tylko narzeka. Fakt korpo jak każde idealne nie jest. Szefowie różni. Jak wszędzie. Jedni świetni, inni korposzczury. To jak pracujesz i jak Ciebie doceniają zależy od Ciebie. Jeśli komuś przeszkadza, że ludzie są tu pomocni. Sorewicz. Jeśli ktoś narzeka, bo mu się to czy tamto należy. Zawsze możesz zmienić firmę. Skoro część trzyma tu kredyt do zarobki chyba nie są takie złe. Tym bardziej, że gotówkę czy kredyt na samochód można dostać na fajnych warunkach. Pożyczki pracownicze też są. Co mnie wkurza? Narzekanie ludzi, którzy są w tej pracy od lat. Bardzo powolne zmiany. Kult oddziałów banku. Czas wkroczyć w XXI wiek. Problem to nie kasa ale mentalność wielu pracowników zakochana w bankowości sprzed 20 lat. Każdy ocenia to z punktu swojego stanowiska. Opcji rozwoju jest dużo ale jeśli uprawia się strategię minimum to sorry. To firma w której max 20% rzeczywiście ciężko pracuje, aby przynajmniej 80% mogło sobie wyskakiwać z pracy do lekarza, po dzieci albo na godzinną przerwę obiadową kilka biurowców dalej etc. Niestety w tej firmie panuje kult rodzinności. Jeśli jesteś singlem, de facto masz niewiele benefitów. Tak narzekacie na świadczdnia socjalne, ale jakimś cudem chętnych na nieoprocentowane pożyczki jest multum, listy na darmowe wycieczki zapełniają się 1 dnia, szkolenia znikają jak ciepłe bułeczki.

ihlaba

Wszystko zależy od ludzi i stanowiska. Ale na brak fajnych ludzi nie ma co narzekać. Zaczyna się zmieniać na lepsze. Narzekać zawsze można. Najlepiej robić to na forach i wylewać pomyje. Home office pewnie zależy od stanowiska i szefa. Benefity i dbałość o rozliczobe nadgodziny też. Mnóstwo ludzi pracuje tu po 10 czy 15 lat, więc jeśli jest tak źle, to co tu robią. Dla mnie dobra praca od do z benefitami dla dzieci: dzień dziecka, kolonie; tydzień santandera, klub biegacza, imprezy sportowe, wycieczki pracownicze. Tutaj szefowie rozumieją, że masz chore dziecko i musisz wcześniej wyjść. Moje sugestie dla Santander Consumer Bank S.A.: Nowa siedziba i więcej zmian odczuwalnych dla pracowników Lubię atmosferę w Santander Consumer Bank S.A. za: Ludzie

Lidia
@ihlaba 09.11.2018 11:53

Należy Ci serdecznie podziękować za ten wpis. Jestem przekonana, że pomogłeś nim wielu osobom, zastanawiającym się nad aplikowaniem do Santander Consumer Bank. I trzeba przyznać, iż ta firma oferuje Wam bogaty pakiet dodatkowych benefitów. A co z rodzajami umowy - wszyscy dostają umowę o pracę, czy to zależy jednak od stanowiska?

nicky
@ihlaba 09.11.2018 11:53

Widać, że facet to pisał. Kobieta wychowująca dzieci nie miałaby czasu na wycieczki, imprezy sportowe, kluby biegacza czy tydzień santandera. Santander kolonii nie organizuje tylko zwaraca część kasy z Funduszu Świadczeń Socjalnych. Tak samo z dniem dziecka. To żadna łaska , że pracodawca daje coś pracownikowi z pieniedzy tegoż pracownika, bo przecież na Fundusz Świadczeń Socjalnych co miesiąc potrąca od nas składki. Z atmosferą w pracy jest różnie , zależy od departamentu, działu i od szefa. Ludzie też różni, jak w każdej firmie. Piszesz, że ludzie pracują po 10-15 lat więc na pewno są zadowoleni. Pracują, bo muszą , bo mają kredyty i dzieci na wychowaniu a równie dobrze płatnej pracy ze świecą szukać. Mnie tu trzyma tylko kredyt. Jak tylko go spłacimy, szukam innej pracy. W mojej ocenie i z perspektywy czasu sytuacja zmienia się na gorsze .Szefowie często niekompetentni, obsadzani po protekcji i kumotersko, zarządzający ludźmi przez strach i szykany. Kompetentną konkurencję kasują.(usunięte przez administratora) jako sposób negatywnej selekcji kadr jest na porządku dziennym.(usunięte przez administratora) Skargi pracowników zamiatane są pod dywan. Zostają lizusi i miernoty, za których trzeba robić. Home office bywa ale na większości stanowisk nie da się go wdrożyć. Premie ? Jak Twoją szefową jest zawistna, bezdzietna stara panna, nienawidząca całego swiata , to dostajesz tylko ochłapy. Po co masz mieć dobrze skoro ona ma źle. Szkolenia ? Co to za szkolenie skoro prowadzi go inny pracownik, który przeszkolił się z danego tematu w ramach zainteresowań ale ekspertem w nim nie jest? Szkolenia są z podstawowej wiedzy, być może przydatne dla osób wchodzących na rynek pracy, jednak fachowcy z wieloletnim doświadczeniem potrzebują czegoś na wyższym poziomie, a tego brak. Świetni ludzie i dobra atmosfera w pracy to w tym banku sztucznie wykreowana fasada. Jeżeli naprawdę masz problem, bo trafisz na mobbera czy niemoralne propozycje - trafiasz na mur nie do przebicia. Wszyscy udają, że nic się nie stało, że jesteś przewrażliwiona, a te pornograficzne zdjęcia które kolega przesyłał ci mailem, aby pokazać co chciałby z tobą zrobić, to tylko tak niechcący mu się wysłało ale nie miał nic złego na myśli.

Lidia

Na oficjalnej stronie firmy Santander Consumer Bank można znaleźć aktualne oferty pracy. Zobaczcie tutaj: http://www.santanderconsumer.pl/kariera/oferty-pracy/ Prowadzą w chwili obecnej rekrutację na rozmaite stanowiska: kasjera, scrum mastera, analityka ds. planowania strategicznego, itp. Może ktoś z Was byłby zainteresowany tego typu posadami? Dajcie znać w swoich komentarzach.

pracus
@Lidia 21.10.2018 13:13

szkoda, ze zero konkretow w tych ofertach. zero info o firmie i tym jak sie rzeczywiscie tam pracuje

Lidia
@pracus 25.10.2018 19:08

@pracus Myślę, że te oferty zawierają wystarczającą ilość informacji - jak oczywiście na ten etap. Resztę warto już uzgodnić podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Już trochę udzielałeś się w dyskusji i widzę, iż jesteś pracownikiem w Santander Consumer Bank. Jakie stanowisko tam obejmujesz?

Mo
@Lidia 21.10.2018 13:13

Jestem zainteresowana

ciekawski

Może ktoś ujawni na jakie wynagrodzenie może liczyć kierownik oddziału w małej miejscowości?

Lidia
@ciekawski 04.11.2018 14:55

@ciekawski Skoro już pytasz o takie kwestie, to musisz już naprawdę chcieć pracować w Santander Consumer Bank. Dużo osób uczestniczy w dyskusji o tym pracodawcy, a więc a na pewno znajdzie się osoba, która poda Ci te informacje. Aplikowałeś już, czy na razie jesteś na etapie "wywiadu"?

popuszczamwrajtuzy

Santander od dawna po cichu zwalnia ludzi. Z mojego Pionu ( ok. 300 osób) w ciągu kilkunastu miesięcy poleciało prawie 30-tu - niecałe 10% . Większość dostała zmianę warunków pracy i płacy - na warunkach nie do przyjęcia lub podpisała porozumienia stron wzamian za dodatkową odprawę + zakaz wypowiadania się na temat byłej pracy. Lecą ludzie z długim stażem, nie liczą się kompetencje i osiągnięcia a wręcz przeciwnie. Stołki zatrzymują pustogłowi, lizusi i donosiciele bo nie są zagrożeniem. Ludzie to widzą więc i atmosfera robi się nieciekawa. Bo po co się starać? Jak bedziesz za dobry to cię wy*ebią. Ostatnio firma zamówiła wiekszą ilość kartonów. Znaczy to, że niebawem coś się szykuje. Może jakaś grupówka po wakacjach? Powiedzieliby ludziom szczerze i wprost, to by człowiek sobie na spokojnie nowej pracy poszukał i nie wydawał na wakacje. Wrócić z urlopu i dostać obiegówkę , to nie jest fair.

maciejka64
@popuszczamwrajtuzy 26.06.2018 13:01

i przyszłych pracowników z DB potraktują dokładnie tak samo... tylko czekać aż zaczną oni wynosić kartony z nowego miejsca pracy jakim będzie dla nich w listopadzie Santander...

anonymus
@maciejka64 02.07.2018 19:08

No to będzie pogrom. Po połączeniu BZWBK z DB i z Santanderem poleci z 40% załogi. Ciekawe jaki znajdą sosób na ludzi z Centrali we Wrocławiu. Zwolnienia grupowe i odprawy czy wypowiedzenie warunków pracy i płacy w punkcie dot. miejsca zatrudnienia. Typuję drugi wariant- wychodzi taniej bo bez odpraw.

truestory
@maciejka64 02.07.2018 19:08

Nie sądzę. Jestem pracownikiem sieci agencyjnej i już dostaliśmy nowiutkie hpki z vpn po 6tys zł każdy. Nasza sieć ma stosunkowo niskie koszty (w porównaniu do pracowników oddziału żadne), a bardzo dużo zarabia. Robią czystki, aby było miejsce dla nas.

pracus
@truestory 09.10.2018 18:52

Ludzie. Mylicie banki. SCB to nie Santander dawny BZ

nicky
@pracus 25.10.2018 19:09

Nie mylimy się. SCB to Santander Cinsumer Bank SA. Dawny BZ WBK to teraz Santander Bank Polska SA i jest na innym wątku.

pracus

Fajni ludzie. Szefowie rozni ale jak wszedzie. Mozliwosc rozwoju. Place rozne ale jak w kazdym korpo da sie dowiedziec wiele. Bogaty social, szczególnie dla starych i dzieciatych. Firma trochę nie myśli o młodych ale jest tez sporo osob z otwarta glowa Moje sugestie dla Santander Consumer Bank S.A.: Pomyslcie o mlodych ludziach a nie tylko o starych pracownikach Lubię atmosferę w Santander Consumer Bank S.A. za: Atmosfera spoko chociaz wartoby pojsc w strone nowoczesnosci a nie tylko o tym mowic

Audi 0000

Nie polecam leasingu w Gdansku przez Santander Consumer nie uprzejma i bezczelna Pani ktora twierdzi ze samochód za 60 tys to dla niej strata czasu Nigdy wiecej kontaktu z tym Bankiem. Dla Pani dla ktorej samochody ponizej 100tys to strata czasu zycze powidzenia Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmiana osob zajmujacych sie leasingiem na obszarze Gdanska -Pania ktora mnie obslugiwala

Lidia

@nick Jak zapewne wiesz nie jest to odpowiednie miejsce na dyskusje i rozważania w takim charakterze. Jeśli jesteś albo byłeś pracownikiem firmy Santander Consumer Bank i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami odnośnie tego pracodawcy, to zapraszamy. Może jeszcze wiesz, czy teraz planują rozpoczęcie rekrutacji?

Lidia

@Mmm Twoje obawy mogą być słuszne, ale chyba nie należy popadać w takie skrajności. Jak długo, mniej więcej, trwają wyjazdy organizowane przez Santander Consumer Bank? Sam nie jesteś tam pracownikiem, tylko Twoja żona - tak? To może namówiłbyś ją, żeby wzięła udział w dyskusji i dokładnie nam opisała tego pracodawcę - zrobisz to?

Mmmm

Pracownicy Santander wyjeżdżają na różne wycieczki, integracje,gale,imprezy itp. Moje pytanie a co z ich rodzinami, partnerami,mężami,żonami? Jestem w takiej sytuacji i delikatnie mówiąc nie jestem z tego zadowolony że moja partnerka jedzie gdzieś sama,nie od dziś wiadomo że różne rzeczy się dzieją na takich wyjazdach,nie służy to niczemu dobremu na pewno relacjom między nami.Myślę że nie tylko ja mam takie obawy.Santander consumer bank stawia na pracowników na ich rozwój itd... a zapomina o ich rodzinach.

Niko lublin

I co ja mam powiedzieć....???????????? Od 12 lat wsantanderze na stanowisku doradcy klienta....ech...

Beliss
@Niko lublin 12.08.2018 08:54

A jaka podstawa po tylu latach?

Niko
@Beliss 28.08.2018 17:51

2350 brutto

anonymous
@Niko 04.09.2018 11:22

śmiech na sali

Mmm
@Niko lublin 12.08.2018 08:54

Jak byś był dobry pewnie już dawno byś awansował

Lidia

@klienci Myślę, że to nie miejsce na tego typu uwagi i dyskusje. Wątek dotyczy ściśle szeroko pojętych warunków pracy w Santander Consumer Bank, wiec jeśli chciałbyś dodać coś na ten temat - zapraszam. @Tomasz Niestety nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo nie jestem pracownikiem w tej firmie. Ponadto, z takim pytaniem warto już poczekać do etapu postępowania kwalifikacyjnego. Złożyłeś już tam dokumenty?

klienci

Witam serdecznie czy w oddziale w Gnieźnie można wymienić to coś co jest kierowniczką która przyszła z ul. mieszka i na Warszawską bardzo nie miła PYZA ŻENADA niech spojrzy w lustro mam nadzieje że coś z tym zrobicie nie zadowoleni klienci

Tomasz

Cześć. Jakich widełek wynagrodzenia może spodziewać się absolwent informatyki z dwuletnim doświadczeniem w IT na pozycji Administrator systemów IT w Santander ?

Lidia

@liam Dziękuję Ci za odpowiedź. Powołując się na Twoją relację jasno można stwierdzić, że w Santander Consumer Bank panuje napięta sytuacja. Czy istnieje jakakolwiek szansa, że za jakiś czas warunki pracy ulegną poprawie? @anonymous Co jest dla Ciebie takie śmieszne? Jesteś w jakiś sposób związany z tą firmą?

Lidia

@liam Takiego typu pytania warto byłoby kierować już do samego zarządu firmy - jak myślisz? Czy zarząd firmy Santander Consumer Bank wspominał Wam w ogóle o tym? @Joanna Co masz właściwie na myśli? Twój poprzedni post może mało mówić, szczególnie nowym, użytkownikom forum - rozwiń go zatem.

liam
@Lidia 14.09.2018 11:41

@Lidia - zarząd ściemnia jak zwykle... nic się nie dowiesz.... prawdę poznasz dopiero na dywaniku u szefa jak będzie Ci wręczał wypowiedzenie. Gdyby zarząd powiedział prawdę personel uciekłby na zwolnienia lekarskie i nie byłoby komu pracować. W kuluarach krążą wieści, że plany zwolnień trafiły już do konsultacji do związków zawodowych. Jednak oficjalnie nikt nie puści pary z ust. Czy na tym forum ktoś odważy się napisać prawdę ...? @ Joanna - na razie czekaj na rozwój sytuacji. Jeśli trafisz na listę do zwolnienia, dostaniesz dodatkową odprawę, niezależną od ustawowej. Bardziej to się opłaca niż samemu składać wypowiedzenie.

Joanna

Ciekawe co się stanie z pracownikami DB? do tej pory nie mamy zadnej informacji. Zastanawiam się, czy powinnam rozglądać się za praca czy czekać do końca. Jakie Wy macie zdanie na ten temat?

liam

kiedy grupówki? ktoś wie?.... koniec tego... czy początek przyszłego roku?

Lidia

@joś Cieszę się, że Twoja obecna spełnia Twoje oczekiwania. Z twojego wpisu wnioskuję, iż już jakiś czas temu pracowałeś w Santander Consumer Bank. Może od tego czasu warunki pracy tam uległy poprawie? Ostatnio zauważyłam, że firma poszukuje aktualnie nowych pracowników http://www.santanderconsumer.pl/kariera/oferty-pracy/ Może ktoś z Was był już na rozmowie i zechciałby podzielić się swoimi wrażeniami na ten temat?

anonymous

Namawiam wszystkich absolwentów, aby nie dawali się upadlać centrom taniej siły roboczej zlokalizowanym w Polsce. Nie marnujcie czasu na szukanie pracy w tym kraju. Wyjeździe za granicę i tam zacznijcie godne życie. Bez żadnego doświadczenia może dostać pracę które zapewni wam godziwą płacę 2500-4000 b euro zamiast 2500-4000 b zł ? Tak! Kończyłem studia w Polsce i przeglądałem gowork z celu znalezienia opinii o każdej firmie do której aplikowałem i niestety większość opinii pokrywała się z rzeczywistością. Gdy odpowiecie rekruterowi, że wasze oczekiwania finansowe to 2000 zł to rzucą się na was jak hieny na padlinę. Te nisko kosztowe oddziały zostały stworzone, że dorabiać kosztem biednych polaków i w konsekwencji ich upodlić. Nie wierzcie w żadne zapewnienia o robieniu kariery o awansach a tym bardziej o podwyżkach, bo Polscy "managerowie" o tym nie decydują ile zarobicie. Oni dostają tabelki z centrali ile tania siła robocza w Polsce ma zarabiać. Nie dajcie się upodlić i szukajcie godnej pracy z godną płacą.

joś
@anonymous 01.07.2018 14:33

Zgadzam się ja pracowałem 9 lat w Polsce w obsłudze klienta/sprzedaży i niczego się nie dorobiłem tylko siwych włosów, obiecywane prowizje które raz są a dwa razy nie ma, liczy się podstawa a nie obiecywane gruszki na wierzbie. Obecnie mieszkam na zachodzie i mam godne zarobki, pracę bez stresu a do tego kraju wyzysku nigdy nie wrócę

Lidia

@Jasiek Zapewne masz trochę racji. Długo już pracujesz w firmie Santander Consumer Bank? Czy pracodawca oferuje nowym pracownikom umowę o pracę, czy raczej nie? Zachęcam Cię bardzo serdecznie do dalszej dyskusji. @Niko lublin Rozumiem. A czy nie masz możliwości zmiany stanowiska? Firma nie daje możliwości awansu?

Jasiek

Jak ktoś potrafi pracować to spokojnie wypracuje premie i każdy jest tego świadom!!

Zostaw opinię o Santander Consumer Bank S.A. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Santander Consumer Bank S.A.