Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

Adres: Bokserska 66, 02-690 Warszawa

NIP: 5252271511 KRS: 0000171062

Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW
2 184 6 1

Opinie o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

Łukasz

Czy wśród forumowiczów są osoby, które pracują obecnie w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? Chciałbym dowiedzieć się, czy osoby bez doświadczenia zawodowego w branży ubezpieczeń również mają szanse, aby móc otrzymać pracę w tym miejscu? Proszę, aby ktoś przedstawił, jak to wygląda.

...
@Łukasz 03.12.2018 11:35

Tak można

Łukasz
@... 20.12.2018 12:59

Dziękuję za odpowiedź. Wiesz może, czy Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW na początku zatrudnienia nowego pracownika wprowadza go odpowiednio w zakres obowiązków, które będzie wykonywał? Można liczyć na odpowiednie przeszkolenie, czy raczej od pierwszych dni zatrudnienia należy samemu wszystko potrafić? Zachęcam do dalszej dyskusji.

D
@Łukasz 02.01.2019 10:05

Coś tam się szkoli, ale bardziej pomagają koledzy i pokazują co i jak.

Łukasz
@D 03.01.2019 18:29

To fajnie, że można liczyć na pomoc i wsparcie pozostałych pracowników. Chciałbym dowiedzieć się jeszcze, jak wyglądają możliwości otrzymania podwyżki oraz awansu na wyższe stanowisko? Firma Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW daje takie możliwości zatrudnionym osobom, czy raczej należy startować w konkursach na wyższe stanowiska, aby móc przejść wyżej? Proszę o odpowiedź.

Tomek

Nic sie nie da załatwić. Wszystko odwlekają, że nie ma tego, że nie ma tego a wszystko jest tylko wszędzie (usunięte przez administratora) Dzwonie to ciągle mówią mi że JUTRO będzie, JUTRO będzie. I tak codziennie... Odszkodowania to raczej już sie nie doczekam.

Weronika

@Połamany jako pasażer., rozumiem, że jesteś osobą, która wystąpiła o odszkodowanie od firmy Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW w związku z losową sytuacją, której byłeś uczestnikiem. Rozumiem Twoje niezadowolenie, że sprawy nie udało się rozwiązać na etapie polubownym, jednak mam nadzieję, że sprawa rozwiąże się w sprawiedliwy sposób. Od dłuższego czasu brakuje opinii na temat pracy w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW. Któryś z użytkowników posiada doświadczenia związane z pracą w tej firmie, którymi mógłby podzielić się na forum?

Oszukany przez TUW
@Weronika 14.09.2018 14:02

rozumiem, że jesteś osobą z TUW, która swoim wpisem ma złagodzić bardzo negatywną opinie o firmie TUW wyrażoną przez @Połamany jako pasażer. Twój wpis nie zmieni faktu, że TUW oszukuje klientów i nie wypłaca należnych odszkodowań. Aktualnie w związku z odmową wypłaty odszkodowania podaje TUW do sądu.

Poszkodowana w kolizji
@Oszukany przez TUW 03.12.2018 09:02

Ja rowniez podaje do sądu ubwzpieczanie TUW. Jestem poszkodowana, byla kolizja na tezeciego wymijal Pan w tedy kiedy ja skrecalam w lewo dodam ze wymijal na podwojnej ciągłej, byla policja sprawca dostal mandat i punkty. Policja wyslala jasna i czytelna notke do ubeczpieczalni (posiadam rowniez ta notke ) ubezpieczalnia odmowila zaplaty za naprawe mojego auta co dziwne dodam najpierw zatwierdzili kosztorys mechanikowi po czym odmowiono i wycofano. Mam swiadkow wypadku, Pan rowniez ktory spowodowal kolizje jest gotow mi pomoc. Ubezpieczalnia twierdzi ze to moja wina takie dostalam wyjasnienia ze to moja wina wynika w tej kolizji widac policja swiadek sprawca rowniez nie ma pojecia co sie stalo bo ubezpieczalnia podwaza zwznania wszystlich i notke od policji decydując ze to moja wina i juz.Niestety sprawa idzie do sądu,świadkowie oraz notka z policji wszystko mamy wiec nie rozumiem jak mozna tak traktowac ludzi. Dodam ze bede walczyc rowniez o odszkodowanie za to ze zabrano mi auto zastepcze i zostalam bez auta bo mojr z kolizji stoi u mechanika i prace zostaly wstrzymane do wyjasnienia sprawy.

Łukasz

Aktualnie firma Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW poszukuje pracownika na stanowisku specjalisty ds. prawnych. Jest to oferta skierowana do osób, które mają wykształcenie prawnicze oraz doświadczenie w obsłudze sądowej. Ktoś z Was pracował może na tym stanowisku i wie, na jakie wynagrodzenie można liczyć? @Ania, czy właśnie na to stanowisko pracy w tej firmie chciałabyś aplikować? Zachęcam do wypowiedzi.

Ania

Ile zarabia się na stanowisku specjalisty ?

Żal

Fatalna atmosfera nawet stanowiska nie objaśnią pracownicy funkcyjny nie potrafią kierować zespołami a W tabelkę musisz wpisać nawet jak pierdniesz nadprogramowo i kiepską płace mają

Łukasz
@Żal 30.10.2018 17:00

Ilugodzinny system pracy obowiązuje w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? Czy osoby bez doświadczenia zawodowego w tej branży mają szansę, aby otrzymać zatrudnienie? Mógłbyś wyrazić swoje zdanie na ten temat?

Gustaw

Gustaw Herling Grudziński - "Inny Świat " ....

Sparta

Nie polecam nawet na start, praca ie uczy samodzielnego myślenia - rozmowy z klientami na podstawie skryptu z karki który trzeb czytać od deski do deski, inwigilacja pracowników i szykany względem samodzielnie myślących. Traktowanie pracownika jak swojej własności - cyt " jesteś Naszym pracownikiem więc ......". Jak Chcesz odejść to też kłopoty i węszenie gdzie- żeby to utrudnić. Podcinanie skrzydeł i gnojenie, a także oczernianie pracowników wśród innych to norma . Ogólnie trzymać sie z dala

Łukasz
@Sparta 20.10.2018 14:08

Możesz napisać, jak dokładnie wyglądają warunki zatrudnienia, które oferuje firma Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? Czy, aby móc pracować w tej firmie należy spełniać jakieś określone wymagania? Jeżeli możesz to napisz, jak to wygląda.

Weronika

@Kinguszet, jeżeli posiadasz informację o prowadzonych przez firmę Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW rekrutacjach na wolne stanowiska pracy to czy możesz podzielić się swoją wiedzą na ten temat tutaj na forum? Na jakie stanowiska obecnie pracodawca prowadzi rekrutację? Może mógłbyś również napisać coś na temat pracy w tej firmie? Zachęcam do dyskusji.

Połamany jako pasażer.
@Weronika 11.07.2018 09:14

Ta firma to (usunięte przez administratora) 14 lat czekam na wypłatę pełnego odszkodowania. Sprawa od ponad 3 lat w sądzie.

Zuza

Czy firma prowadzi może rekrutacje? Wiecie coś o tym?

Kinguszet
@Zuza 09.07.2018 18:35

Tak

Fanka

Nie polecam... Mialam nieprzyjemnosc pracowac w jednym z departamentow w Warszawie. Pani koordynator bez studiow, ktorej co 2 slowo zaczyna sie na ch..., lub k....wprowadza zla atmosfere w pracy. Wszystkich krytykuje , a sama nie widzi w swoim zachowaniu nic zlego tlumaczac sie : taka juz jestem... Kolko wzajemnej adoracji w postaci jej kolezanek , które tez nie grzesza inteligencja...zajmuja sie wszystkim (np.szpiegowaniem innych) tylko nie praca. Odradzam z reka na sercu, chyba ze ktos chce popasc w depresje lub nerwice. Jedyne co jest na plus w tej firmie to prawnicym.. Chlopaki jestescie OK! sCzegolnie muszka :) ale dla Pani koordynatorki od sklepu miesnego i poczty tez jestescie malo inteligentni. Pozdrawiam wszystkich mam nadzieje nie doszlych pracownikow ;)

Tuzowiec
@Fanka 01.03.2018 19:24

Czyżby "Departament" Rozliczeń?

Bajkowa
@Fanka 01.03.2018 19:24

Czy piszesz o TUZ i Dep.Rozliczeń?

abc

W tym tygodniu byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na ul. Bokserskiej 66 na stanowisko Pracownik biurowy ds. obsługi klienta. Dzwoni się do klientów, którym kończy się umowa w celu jej przedłużenia. Na rozmowie zostałem poinformowany, że pierwszy miesiąc jest umowa zlecenie i 1700 zł. Od drugiego miesiąca 2000 i umowa o pracę. Proszę o opinie jaka panuje atmosfera w pracy i czy firma płaci na czas?

Bajkowa
@abc 12.04.2017 19:28

Bokserska 66 to TUZ a nie TUW TUW. Mylicie firmy

Weronika

Możecie powiedzieć, czy firma TUW oferuje umowę o pracę? Czy poza podstawowym wynagrodzeniem można liczyć na premie? Czy pracodawca daje możliwość dopasowania grafiku do dostępności pracownika oraz czy zapewnia wszystkie niezbędne narzędzia pracy? Jaka atmosfera panuje?

Jacek

Jeśli ktoś zaczyna pracę to niech się wykaże co potrafi i dopiero walczy o podwyżki!!

Pracownik TUW
@Jacek 08.06.2018 09:57

Zdefiniujmy najpierw podwyżki. czy faktycznie taką "podwyżką" jest podniesienie płacy do poziomu umożliwiającego jakiekolwiek utrzymanie się na absolutnym minimum? TUW tak niestety płaci i to nie tylko na samym początku.

Likwidator

Cóż.. Praca jak praca. Czasem więcej, czasem mniej - sama robota do przeżycia i tu nie miałbym zastrzeżeń poza kadrą "zarządzającą" z lat '80 i .... wynagrodzeniem. Płace w TUWie nawet nie próbują sięgnąć nawet do tych z Biedronki. Na start max 1600-1800 zł netto, co dzisiaj jest przecież śmiechem na sali. Niemniej kierownictwu to nie przeszkadza. A i jeszcze jedno - w tej firmie w pierwszej kolejności zatrudnia się znajomków.

Administrator

Jak oceniasz pracę w przedsiębiorstwie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? To istotne, by poznać ocenę każdego pracownika.

Gutek

Praca w tej branży wymaga dużej wiedzy w dodatku na bieżąco trzeba ja uzupełniać, więc może nie wszyscy się tu nadają?

Dżony

Wolalbym robic kanapki w maku niz pracowac w tej pseudo firmie...

Pooop

Nie polecam! Firma w ogole nie dba o pracownika... Podcina tylko i wylacznie skrzydła.... Zespol pseudo koordynatorek i kierownikow tez to 'bani' placa meega slaba.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz większą rolę. A jak to wygląda w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Marek Likwidator

Nie polecam pracy w TUW TUW. Dlaczego? Wyjaśnienie poniżej: 1. Płaca - na początek zawrotne 2400 brutto, czyli jakieś 1730,00 netto 2. Wymagania - oczywiście jak paragon z hipermarketu: studia, doświadczenie, wiedza, zaangażowanie - za 1700,00 netto??? Na pytanie o podwyżkę do poziomu kasjerki z tego hipermarketu pojawia się oburzenie 3. Kadra zarządzająca - temat na książkę. Ludzie, którzy zatrzymali się w latach 80. Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi. Ta firma to przechowalnia pociotków - byłych milicjantów, PZPRowców, działaczy kółek rolniczych, na których pracować musi szeregowy pracownik - oczywiście ten, który nie ma żadnych znajomości 4. Osobiście w toku pracy w TUWie po prostu biednieję i coraz bardziej mnie nie stać na pracę, dlatego muszę dorabiać jeszcze w 2 miejscach! Aha i niech też będzie znamienne, że szukają ludzi niemal w całej Polsce - proponują śmieszne pieniądze i dziwią się, że nikt ogarnięty nie przyjdzie tu do pracy. Sam rozglądam się za czymś innym, ale rynek jest, jaki jest.

yyyy
@Marek Likwidator 25.12.2017 19:15

zgadza się, dobre podejście. A czy Ty pracujesz obecnie w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? Masz jakieś doświad... czy oni maja zwiazek z SALTUS Ubezpieczenia

Weronika

@Lila zgadza się, dobre podejście. A czy Ty pracujesz obecnie w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? Masz jakieś doświadczenia związane z firmą? @Iga w ofercie pracy niestety nie zaznaczyli jaka to umowa i jakie zarobki, jeśli chodzi o zarobki to zazwyczaj zależy od doświadczenia. Napisali tylko, że oferują możliwość rozwoju i pracy w firmie o ustabilizowanej pozycji na rynku, opiekę medyczną i świadczenia socjalne.

yyyy
@Weronika 31.08.2017 16:23

czy oni maja zwiazek z SALTUS Ubezpieczenia

Marcin

Witam czy jest mozliwosc podjecia wspolpracy z Tuw na zasadzie zajecia dodatkowego ??? Region Podkarpackie.

Janusz
@Marcin 21.06.2017 13:47

Nie

Lila

Mam zdanie, że młody pracownik powinien pokazać jak pracuje i dopiero walczyć o kasę.

Iga

Witam, Firma prowadzi rekrutację na stanowisko referent ds. windykacji. Czy ktoś może powiedzieć coś na temat tego stanowiska? Oferują umowę o pracę? Jakie są zarobki na tym stanowisku? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Lilka

Dla mnie to dobra firma, zaczynam swoją drogę zawodową więc nie narzekam. Fajni ludzie pracują i bardzo pomocni.

adm

Firma może i spoko ale zarobki, marniutkie. Stanowisko referenta proponują 2500 a po okresie próbnym 2800 zł brutto, przecie to żart.

Lik

Fajna firma a do tego można dostać fajną pracę a wiem co mówię.

Marcin

Witam czy jest mozliwosc podjecia wspolpracy z Tuw na zasadzie zajecia dodatkowego ??? Region Podkarpackie.

Lik

Chciałabym pracować jako specjalista ds. likwidacji szkód osobowych z ubezpieczeń OC. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o firmie i tej pracy?

Zostaw opinię o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW