Vimex Sp. z o.o.

Adres: ul. Toruńska 27, 44-122 Gliwice

NIP: 6422181613 REGON: 277735474 KRS: 0000118908

Vimex Sp. z o.o.
3 14 6 1

Opinie o Vimex Sp. z o.o.

nowy

czy pracował ktoś w tej firmie jako tokarz ? proszę o opinie .mam propozycje wyjazdu i się zastanawiam .

Jan
@nowy 21.11.2018 22:07

Jakie informacje konkretnie chciałbyś uzyskać? Może chcesz podzielić się z nami wątpliwościami związanymi z wyjazdem, które Tobą kierują? Postaraj się rozwinąć, co konkretnie chciałbyś wiedzieć, a zapewne ktoś niebawem udzieli Ci informacji.

nowy
@Jan 26.11.2018 23:12

Głównie interesuje mnie praca w zawodzie tokarza jaki system płacowy ? Typ maszyn . Warunki mieszkalne . Materiał obrabiany.

gajowy
@Jan 26.11.2018 23:12

koledzy firma vimex nie jest zla tylko trzeba nauczyc sie kultury ,ludzie ktorzy przyjezdzaja pracowac nie zawsze znaja swoje powolanie takze zastawow sie jeden z drogim co piszesz bo najlepiej zarabiac 5000 zastanow sie idioto najpierw pokaz co potrafisz

Ja
@gajowy 26.01.2019 19:32

Ty sie pisac naczuc analfabeto

lolek
@Jan 26.11.2018 23:12

Dziękuję już wszystko jasne , faktycznie na mieszkaniu jest jak piszą , delikatnie mówiąc niezbyt ciekawie , należy respektować wszelkie oczekiwania i wygody innych , tolerować (usunięte przez administratora) i grubiaństwo , wdychać dym tytoniowy i wąchać odory z wc najlepiej iść na miasto i się nie odzywać . W pracy jakieś nienormalne układy nie wiadomo kto zarządza ale to można jakoś przeżyć. Ogólnie odradzam.

Jan
@gajowy 26.01.2019 19:32

Ciesze się, że jesteś aktywy w wątku, jednak na przyszłość pamiętaj proszę, aby w swoich wypowiedziach nie obrażać innych osób, ponieważ jest to zakazane zgodnie z obowiązującym regulaminem na forum gowork.pl. Wracając do głównej części Twojej wypowiedzi, chciałbym dowiedzieć się, czy w Twojej ocenie najważniejsze jest, aby pracownik nowo zatrudniony w firmie Vimex wykazał się swoimi umiejętnościami i zaangażowaniem w powierzone obowiązki? Myślisz, że to kluczowe do osiągnięcia sukcesu zawodowego w tym miejscu pracy?

Łotżyci
@nowy 21.11.2018 22:07

Z tom robotom dla psimeksu jest tak , jak komu się udo z babom , kiedy jom złapiesz łot przodka i za cycka chycisz , mleko możesz chlać jak np. (usuniente przez administratora) kiedy od życi się zabierzesz tylko kupa ci w garści zostanie i między zębami jak np. koledze R.. (usunięnte przez administratora) konkludując kto ma ten ma a kto chce mieć niech szuka gdzie indzi . No bo cajtung to podstawa bez tego ani rusz.

Farben
@nowy 21.11.2018 22:07

Ja to polecam pracę w firmie , płaca dobra , na mieszkaniu jak na mieszkaniu wszędzie są jakieś lódzie , gurale albo hanysy , robi się spokojnie rzyć dają można pościemniać i pograć w kulki , zawsze są zjazdy i najlepsze łikendy można se popić i się zabawić tu wszystko tanie i rzona nic nie wie. Polecam.

Pn
@Farben 03.02.2019 12:33

Naucz sie pisac chlopie bo az oczy bola

Farben
@Pn 06.02.2019 21:51

ty synek naucz się godoć mamlasie ocokaman

Pn
@Farben 07.02.2019 20:56

Ehh idiota

Anioł

Praca ciężka. Pozdrowienia dla Bogusia od kolan.

Pavlo

To co sie tam dzieje to jakas porazka, (kontrakt meckenheim) kasa slaba robota ciezka a najgorsza jest atmosfera i ten idiota kierownik, zgrywa szefa i chwali jaki to on nie jest i ze ma poparcie szefa. A tak naprawde jest nikim. Kazdy ma go gdzies, traktuje zaloge jak smieci, daje gorszą robote a to przeciez praca na akord, lepiej szukajcie na magazynie bo wszedzie jest lepiej jak tam. Nic nie idzie zalatwic, a jak zrobisz cos na wlasna reke to maja pretensje. Kierownik pseudo nic nie robi tylko ludzi podpieprza. Nic z nim nie zalatwisz, no Ale czego sie spodziewac skoro gosc zdania poprawnie po niemiecku nie umie powiedziec i trzymaja takiego jako brygadziste, przeciez to nienormalne. Przywlaszczyl sobie firmowy samochod i zrobil z niego sluzbowy. A innym kaze jezdzic jakims dziadowswem bez radia itd i jeszcze trzeba sie prosic zeby jechac do sklepu 5 km od mieszkania, bo mieszkanie na jakims odludziu jest, warunki slabe. do tego jest jescze ten dziadek andrzej ktory za nim lata jak pies i mu wszystkie informacje sprzedaje co uslyszy, i to nie sa klamstwa tylko wszystko jest faktem. Biuro slucha brygadzisty i jego bajek, cwany bo swoja stawke ma a jelenie niech robia. Tak jak ktos napisal odradzam nawet desperatom. Jak sie tam nic nie zmieni to nikt tam robil nie bedzie. Iudzie po miesiacu max 2 sie zwalniaja bo szkoda czasu i nerwow. Smieciowa stawka ma sie nijak to wykonywanej roboty. Firma i tak zarobi swoje a ty dostaniesz ulamek wynagrodzenia. Nawet jesli bys to samo do szefa powiedzial to nic by to nie zmienilo.

as
@Pavlo 12.01.2019 11:37

bierz się do pracy obiboku a nie wylewaj swoje frustracje na gowork - (usunięte przez administratora) !

as
@Pavlo 12.01.2019 11:37

załóz firmę zatrudnij ludzi zapłac wynagrodzenie opłać ZUS daj darmowe zakwaterowanie a potem pisz ile zabiera Firma

D4d
@as 14.01.2019 04:12

Wez alkoholiku sie nie osmieszaj skoczylas, jestes tak glupi ze nawet nie potrafisz zaszyfrowac swoich inicjalow. Jak bylem na kontrakcie to taki cwany nie byles hehe.

D4d
@as 14.01.2019 04:12

Bede przejazdem to cie tam odwiedze spokojnie

D4d
@as 14.01.2019 04:13

Bede tam przejazdem kolo maja to sie zobaczymy

bojo
@as 14.01.2019 04:12

Dajta spokuj chłopaki jak ktoś nie ma co robić to lepiej w domu siedzieć i babę po plecach klepać niż robić dla vimexu bo to strata czasu. Na rynku jest wiele więcej lepszych ofert co dla ślusaża dają 12 euro do ręki plus mieszkanie i dojazd

Jan
@bojo 17.01.2019 22:18

Mógłbyś napisać, na jakiego rzędu wynagrodzenie mogą liczyć osoby, które są nowo zatrudnione w firmie Vimex? Zastanawia mnie, czy w firmie obowiązuje stała i niezmienna stawka wynagrodzenia, czy może wraz z upływem czasu jest ona podwyższana przez pracodawcę? Mógłbyś precyzyjnie opisać, jak wygląda ten aspekt? Będę wdzięczny.

JJ

Szkoda czasu na ten smieszny kontrakt haha... atmosfera jaką stworzyl pan b. Pozostawia wiele do zyczenia. Niech vimex trzyma dalej takich ludzi a na pewno ludziomsie tam bedzie chcialo pracowac :) ogloszen pracy w DE jest pelno i to na lepszych warunkach. Nie polecam

as
@JJ 13.01.2019 11:53

co piło się i pan b upomniał cie i zaraz na gowork

D4d
@as 14.01.2019 04:10

Co ty gadasz glupoty? Jakie picie wiesniaku, o czym ty wogole mowisz czlowieczku

D4d
@as 14.01.2019 04:10

Co ty pieprzysz czlowieczku? Jakie upomnienie? Jakie picie?

Bolek

Jakie są aktualne zarobki spawaczy w tej firmie? - mam tam jechać

Torek

Praca jak praca, fizyczna więc raczej ciężka. Można dobrze zarobić ale trzeba się otyrać. Ale najgorsza jest atmosfera (kontrakt Mecken), kierownik to niespełniony "szef wszystkich szefów" który, myśli że jest nie wiadomo kim i każdy ma mu się kłaniać w pas, w dodatku mobingowiec. Wiem z opowieści że kilku ludzi zwolniło się z pracy z jego powodu.

Lange
@Torek 17.09.2018 22:33

Pamiętaj że takie oskarżenia bez dowodów są karane w polskim prawie

Torek
@Lange 19.09.2018 10:37

Ma Pan rację dowodów nie mam na potwierdzenie swojej opinii , więc stwierdźam, że ten pan jednak nie jest mobingowcem, jest porostu nie miły. Pozdrawiam.

Rulon
@Lange 19.09.2018 10:37

Gościu nie odróżniasz oskarżenia od odczucia Torek czół się się mobbingowany i ma prawo o tym pisać

Co ty mowisz
@Lange 19.09.2018 10:37

A gdzie on cie oskarza? Napisal prawde tylko.

Heros
@Rulon 19.09.2018 21:29

Mordę ci oklepać cwaniaku

Rulon
@Heros 21.09.2018 23:30

Hola,Hola człowieczku czy ty mi grozisz ?

Heros
@Rulon 22.09.2018 18:07

Jak bym cie spotkał albo wiedział kim jesteś to bym to zrobił

Rulon
@Heros 01.10.2018 22:48

Zapraszam do Noi Beckum .

Jan
@Rulon 06.10.2018 09:06

Proszę o zachowanie kultury na forum. Rozmawiamy tu na temat warunków pracy, atmosfery, czy wynagrodzenia w Vimexie. Forum GoWork.pl zdecydowanie nie jest miejscem do wzajemnego obrażania się, czy - tym bardziej - wystosowywania wobec siebie pogróżek. Zapoznajcie się ponownie z regulaminem serwisu: http://motzgraphics.com/regulamin

Rulon
@Jan 19.11.2018 18:56

Panie Janie proszę przeczytać wątek od początku. Pańskie słowa to chyba raczej nie do mnie powinny być skierowane. Jeżeli chce Pan zwracać komuś uwagę, prosze to zrobić w stosunku do właściwj osoby ponieważ kultura by tego wymagała.

Danuta
@Rulon 02.12.2018 22:28

Myślę, że uwaga nie była skierowana do Ciebie, a do użytkownika @Heros. Wyrażał się on w niewłaściwy sposób na forum, co jest tutaj niestosowne. Pogróżki nie są na miejscu i nie są przedmiotem dyskusji na forum. Nikt nie chciał, byś poczuł się urażony. Powiesz nam jednak, czy pracujesz obecnie w Vimexie?

Jurek

Odradzam nawet desperatom.

Rambo

Witaj Zdzichu straciłem namiar do Ciebie ale mam z innymi chłopakami kontakt może wspólnie pozwiemy cwaniaczka prezesa od srimeksu za kaucje i to wyrównanie co nam wisi.

Zdziszek

Jako były pracownik polecam jeśli ktoś chce się rozejrzeć w Niemczech , dwa trzy tygodnie próbnego wystarcza. Niczego nie podpisywać, dają pełno różnych druków przez osoby trzecie, tzw. kierownicy mieszkań następnie się okaże , że coś potrąca a odzyskać się już bez sądu się nie da. Ogólnie słabe warunki na mieszkaniu płace ( miałem 9e/h) za spawanie trochę za mało , ale nic nie robiłem więc pojechałem. Też czekam na rozliczenie kaucji 150e już 2 lata pewnie prezes zapomniał. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Rozliczyć się ze zobowiązań wobec pracowników.

Gregor

Jeśli kontrolowanie pracownika w pracy jest naganne to już nie wiem o co wam chodzi.

mojsze

Nie polecam , nawet odradzam , dno i wodorosty , niska płaca , nędzne warunki mieszkaniowe , składki na paliwo itp. szkoda czasu .

artos
@mojsze 04.09.2018 22:33

Ty gościu chcesz mieć kłopoty ???

Smieszny
@artos 15.09.2018 22:24

Dawaj

Obrabiacz
@mojsze 04.09.2018 22:33

Masz racje rzeczywiście (usunięte przez administratora) kontrakt w Beckum.

Ślonzok
@Obrabiacz 23.09.2018 11:15

A tam takie głupoty gadasz , wystarczy odpalić dla Artura dole i można spokojnie pracować.

Warszawiak
@Ślonzok 23.09.2018 20:12

No coś w tym jest.

Taki tam

Ja rozumiem że jak praca komuś nie odpowiada to odchodzi ale żeby pisać takie brednie bo mam wrażenie że piszą to osoby które w tej firmie przepracowali krótko szkoda nawet odpowiadać na takie komentarze które tu czytam połowa to ludzie nie mają pojęcia co piszą wydaje mi się że lepiej odejść z twarza bo różnie w życiu bywa i jeszcze będziecie chcieli wrócić bo tak przeważnie bywa nie bronie firmy bo wiadomo każda firma ma różne minusy jak plusy ale takimi komentarzami tak naprawdę obrażacie ludzi którzy pracują w tej firmie a z tego co wiem to ludzie pracują tu dość długo w tej firmie

Claus
@Taki tam 21.09.2018 22:09

No jakbym słyszał Richarda Barana pseudo, idiota , ojciec , mąż , kretyn od urodzenia , ja ja się nie boję , ja sobie rade dam , ja ja mam kindergeld , ja ja to wyłapiee . No dopóki na małego dają kinder to się opłaca .

kaucja
@Taki tam 21.09.2018 22:09

No masz rację , każdy kto popracuje do pierwszej wypłaty, łyknie powietrza w Niemczech i odejdzie zachowa twarz , wówczas nie straci zbyt wiele , bo kaucje bezzwrotną potrąca się w drugim miesiącu . Jeśli ktoś się lubi dokładać do zabawy bosika to niech widzi plusy w dymaniu przez firmę . Chętnym odradzam, pracownikom zalecam poszukanie czegoś lepszego, zwolennikom współczuję .

anonim

(usunięte przez administratora)

Riszard

Takich firm jak vimex jest jak grzybów po deszczu a na rynku pracy pracowników brak, więc to pewnie pisze pracownik biura vimexu, który boi się utraty pracy z powodu braku siły roboczej która zarabia na biuro. Z tego co wiem vimex bierze wszystkich którzy się zgłoszą a fachowiec trafia sie im bardzo rzadko. Niewykwalifikowana siła robocza jest jaka jest i dlatego w takim środowisku jest często pijaństwo i rozróby. Fachowiec nie przyjdzie pracować za pieniądze które oferuje firma. Utracić pracę w firmie nie jest tak łatwo chyba że się mocno narozrabia.Może to jednak Pańskie rozgoryczenie

anonymous

Pani Agato zbyt krótko Pani współpracuje, aby się wcinać w dyskusje , jest jak piszą i nie zmienią tego wizyty bosika z Gliwic , jeśli zabrał choćby 1 euro to powinien oddać . Dziś nam jutro Tobie .

mena

Co masz na myśli ? jeśli idzie o rozgoryczenie , , firma robi w balona i tyle Łosiu.

Richard

Szanowni koledzy pracownicy vimexu jak to jest z podatkiem bo firma bezczelnie daje podwyżkę (jak się upomnisz) z podatku pracownika zaniżając zadeklarowaną przez pracownika grupę podatkową. Wydaje mi się że w rocznym rozliczeniu trza będzie dopłacić podatek i też słyszałem że inni dopłacali niemałe sumy . Lepiej chyba się zwolnić bo niewiele płacą i wygląda na to że robią z pracowników głupków co to się na niczym nie znają

podatek
@Richard 11.08.2018 23:41

Z tego co wiem zmiana grupy podatkowej pracownika na wyższą może dać efekt wyższego wynagrodzenia miesięcznego dla pracownika, a pozostanie w wyższej grupie podatkowej to niższe wynagrodzenie miesięczne ale z możliwością rocznego odliczenia. Wszystko zależy jak sobie będziesz potrafił poradzić z rozliczeniem rocznym w Niemczech - osobiście wolę zarabiać więcej od razu co miesiąc niż czekać na zwrot cały rok. W razie potrzeby pomocy w rozliczeniu w podatku zgłoś się do dziewczyn z kadr lub biura w Niemczech w Neuss - pomogą wystawić dokument do rozliczenia a jak się uśmiechniesz to podpowiedzą co i jak :)

Richard
@podatek 24.08.2018 14:10

Szanowny Panie nie mąć .Jeżeli zadeklarowałem V grupę podatkową bo żona ma wysokie dochody a małych dzieci brak to firma powinna potrącać podatek a nie zaniżyć go do III grupy. Przed podwyżką potrącano dobrze potem już nie .Pańskie dziewczyny z kadr nie są takie uprzejme jak Pan piszesz szczególnie jak się im zwróci uwagę że jest coś nie tak i żąda poprawy

Andrew

Ta pozal sie Boze firma to jakas porazka, ciezko zarobic dobra kase na kontrakcie przy obrobce aluminium. Jak cos potrzeba od kierownika to nic nie zalatwisz, firmowym autem tylko on jezdzi a zeby pojechac do sklepu ktory jest dobre 5 km od mieszkania musisz sie prosic az pan laskawie ruszy tylek a w pracy wiecej go nie ma niz jest. Zamiast cie nauczyc roboty to chodzi i ma gdzies co sie dzieje a potem dziwne ze nikt tam nie wyrabia skoro ludzie nie umieja dobrze robic bo cie porzadnie nikt nie nauczy i cie nie poprawi. Bylem tam jakis czas, swoje widzialem i nigdy w zyciu nie wroce

Kierownik
@Andrew 15.08.2018 20:14

Jak masz odwagę to podaj nazwisko chętnie poznam twoje nazwisko w odpowiedzi na to co piszesz muszę się nie zgodzić praca jest na tyle prosta więc odemnie napewno uzyskałes moja wiedzę na temat obróbki elementów a to że pewnie nie byłeś zainteresowany nauka i połowę rzeczy zapomniałeś to nie moja wina na poczatku dostales najprostsze elementy na ktorych nie potrzeba poświęcić zbyt dużo czasu na nauke co do wyjazdów do sklepów piszesz nie prawdę na kontrakcie są dwa auta i nie ma problemow z wyjazdami do sklepu czy to ja czy osoby wyznaczone jeżdżą tymi autami więc jak nie znasz szczegółów to nie pisz takich komentarzy nie prawdziwych

B.pracownik
@Andrew 15.08.2018 20:14

Andrew pracując przy aluminium musisz być szybki jak struś pędziwiatr inaczej nie zarobisz a dołożysz do interesu.Pracowałem przy tym ale przenieśli mnie do innej roboty bo chciałem ale zarobki też kiepskie. W vimexsie musisz zarobić na siebie na kierownika, na koordynatora na biuro vimexu w polsce i biuro niemcy . Kierownika więcej nie ma niż jest bo ty na niego robisz więc swoje bedzie miał a do sklepu jak chciałeś jeździc to trza być z kierownikiem w dobrych stosunkach bo robią łache . Ja osobiście nie polecam firmy bo zarobki małe , warunki mieszkaniowe nie specjalne inne firmy mają lepsze oferty

Tomek
@Kierownik 16.08.2018 15:05

Co tam gadasz haziaju , z Turasem trzymasz w puloka robisz porządnych Śłązoków wszystko to zemści się na Tobie haharze.

stary wyga
@Andrew 15.08.2018 20:14

Nie każdy da sobie radę na tym kontrakcie z aluminium i nie dla każdego ta praca. To prawda. Kolega chyba popracował u nas kilka dni i pewnie więcej kosztował firmę niż dla niej zapracował … Są osoby, które potrafią tu uczciwie i ciężko pracować i pracują tu latami na legalnym etacie z umową i urlopami, miejscem do zamieszkania, samochodem służbowym (ale nie na wyjazdy prywatne co 30 min po piwo z brygadzistą jako szoferem ; ) Współpracownicy od nowych oczekują wzajemnego szacunku, podobnego zaangażowania i wysiłku w pracy. Każdy ma co robić - nie można szkolić każdego od podstaw (przyjeżdżając tu powinieneś już najlepiej coś umieć) Dla chcących pracować zawsze znajdzie się miejsce w naszym zespole. Jeżeli gdzieś jednak polegliśmy próbując dać szansę nowemu przepraszamy.

Kolega
@stary wyga 24.08.2018 14:02

Samochodem sluzbowym? Smieszne. Tu na paliwo sie grosza nie dostaje a co dopiero samochod :)

B.pracownik
@stary wyga 24.08.2018 14:02

hahaha ta firma raczej nie dopłaca do pracownika a na nim zarabia i jak ktoś stracił to raczej pracownik. Wykonując prace przy aluminium często jest tak że pracownikowi odrzuca się wykonaną przez niego pracę mówiąc że jest źle wykonana i za tą pracę pracownik nie otrzymuje wynagrodzenia Nie wiem czy to prawda ale z opowieści innych słyszałem że jest to celowe działanie tzw. układ bo za tą robotę niby źle wykonaną co niektórzy maja utrzymanie. Firma w swoim opisach daje mieszkanie, samochód tyle tylko że to raczej namiastka tego wszystkiego. Ci co pracują tam latami to nie wiedzą że może być gdzie indziej lepiej albo nie potrafią nic innego robić. Jedyna racja to to że trzeba ciężko pracować co jest nieadekwatne do otrzymywanego wynagrodzenia. Jeżeli ktoś w tej firmie poległ to tylko pracownik

prezentacja

Vimex sp. z o.o. to polska firma z ponad 15-letnią tradycją. Początkowo działająca w branży przemysłowej w zakresie usługowym, obecnie w coraz większym również w branży medycznej, jako oryginalny producent aparatury medycznej przeznaczonej do zabiegów endoskopowych. Działalność w branży przemysłowej wykonywana jest (od 2002 roku) pod marką Vimex Industry. Działalność w branży medycznej wykonywana jest (od 2006 roku) pod marką Vimex Endoscopy. Siedziba Spółki zlokalizowana jest w Gliwicach, przy ul. Toruńska 27. Spółka posiada Oddział w Niemczech zlokalizowany w Neuss k. Dusseldorfu, ul. Hammfelddamm 10 powołany do obsługi realizowanych kontraktów w przemyśle niemieckim. Obie działalności Spółki przemysłowa i medyczna prowadzone są w ramach jednego podmiotu, przy czym działalność medyczna wykonywana jest w Polsce, natomiast działalność w branży przemysłowej wykonywana jest głównie na terenie Niemiec (na kilku kontraktach w różnych miastach). Działalność przemysłowa Spółki dotyczy usług spawalniczych, ślusarskich, lakierniczych i prefabrykacyjnych wykonywanych przy produkcji konstrukcji stalowych oraz produkcji maszyn. Działalność w tym zakresie prowadzona jest głównie w Niemczech - poprzez oddelegowywanych w ramach umów o dzieło - pracowników z Polski. Prace wykonywane są dla stałych partnerów firmy z Niemiec. Spółka posiada własnych wieloletnich pracowników, specjalistów wysokiej klasy z zakresu produkcji wentylatorów przemysłowych, zbiorników, wymienników ciepła, instalacji transportowych oraz innych elementów urządzeń przemysłowych.

Były pracownik
@prezentacja 24.08.2018 13:43

Jak w kontekście tej mało rzetelnej prezentacji wygląda dochód firmy z pobieranej kaucji za mieszkanie , przykładowo 200x150 euro to 30 tyś euro , żaden z pracowników któremu to potrącono do dziś nie odzyskał kaucji . Czy to zysk firmy, czy dochód , na pewno dla średnio rozgarniętego kandydata na robotnika dobry sygnał aby trzymać się z daleka. Legendarny bank godzin , o tym też nikt nie wspomina , takie firmy tylko psują opinię o Polsce i Polakach w Niemczech wysyłając przypadkowych ludzi na przeludnione mieszkania gdzie żyją jak Nomadzi czy Romowie .

Pracownik
@Były pracownik 27.08.2018 11:10

Kaucja nigdy nie stanowiła i nie może stanowić ani dochodu, ani zysku firmy. Kaucja w wysokości 150 EUR jest przyjmowana na poczet rozliczenia kosztów mieszkań za czas pobytu pracownika na kontrakcie w Niemczech oraz jako zabezpieczenie szkód w lokalu. Kaucja jest pobierana pracownikowi zwykle w uzgodniony sposób z uzyskanego przez pracownika wynagrodzenia - zgodnie z zawartą umową na poczet ponad normatywnego zużycia mediów przez pracowników (do rozliczenia w czasie) oraz na zabezpieczenie wyposażenia znajdującego się w najmowanych przez firmę mieszkaniach. Jeżeli pracownikowi nie odpowiadają standardy może wynająć mieszkanie samodzielnie na własną rękę i w takim przypadku kaucja nie będzie pobrana. Jeżeli udokumentowane koszty mieszkań pracowniczych przekroczą limit, do którego koszty te pokrywa firma może się zdarzyć, że kaucja w całości jest rozliczana z rachunkami. Rozliczenie mieszkania w czasie - trwa czasami dość długo - niezależnie od firmy, ale jest wykonywane . Firma była i jest kontrolowana cyklicznie przez urzędy, w tym PIP, podlega również badaniu przez biegłych rewidentów / audytorów zewnętrznych za każdym razem potwierdzając działanie - zgodne z prawem. Jeżeli koszty poniesione przez firmę z tytułu mediów za mieszkania pracownicze (bo sam czynsz i część mediów pokrywa firma) - są zbyt duże niż przeciętne - kaucja może być rozliczona jako pokrycie nadwyżki kosztów z tego tytułu. Mieszkając prywatnie w domu poza czynszem - też płacimy za media i za to co zużyjemy i nikt nam nie dopłaca do mediów … dlaczego firma miałaby to robić . Firma działa legalnie i płaci podatki w Polsce i w Niemczech. W razie wątpliwości proszę pytać kierujących kontraktami lub szefów.

Były pracownik
@Pracownik 28.08.2018 15:16

Panie Kolego nie kwestionuję legalności działania firmy czy płacenia przez nią podatków, mnie to nie interesuje, od tego są jak Kolega raczył wspomnieć służby . Mam wątpliwość czy to co Pan napisał ,to tak od siebie czy też kazano tak napisać . Na pobranie kaucji pracownik nie ma wpływu jest pobierana pod rygorem utraty pracy , samodzielne wynajęcie mieszkania w Niemczech przez pierwsze trzy miesiące jest niemożliwe ze względu na brak historii związanej z dochodami . Rozliczenie trwa dość długo , no tak , nawet po pięć lat i jeszcze nie rozliczono , łatwo powiedzieć że pracownik zużył więcej czegoś tam tylko na jakiej podstawie skoro nikt nie podaje na dzień dobry stanu liczników etc. We własnym domu płacę za siebie , a nie za pranie kolegom z miasta , posiadanie dwóch lodówek , opiekaczy czy innych urządzeń AGD które to jest przywilejem kierownika mieszkania . Również palenie tytoniu na mieszkaniu , zakazy kąpieli pod prysznicem, czy zakręcanie ogrzewania to też czynności regulowane przez kierownika mieszkania . Zniszczenie jakiegokolwiek mienia na mieszkaniu to już śmiech na sali , obsikane materace ,czy połamane meble z wystawki , takie to wyposażenie . Łatwo pokryć czynsz za mieszkanie na którym siedzi 6 osób tyrających po 10 godzin, którym w kontrakcie obiecało się darmowe zakwaterowanie . Czy nie łatwiej byłoby oddać pobraną kasę ludziom i działać rzetelnie, na takie wybielanie nawet Perwol nie wystarczy , lata ciulania ludzi się skończyły i trzeba to przyjać do wiadomości . Ciekawe z tymi kontrolami , nie pisze Kolega o np. Arbeitsamcie

aga

Ja mam pytanie nnieco nninne niz wszyscy chodzi mi o opinie jak sie w tej firmie pracuje w Gliwicach konkretnie chodzi mi o montaz elektroniczny, firm podobnym wiele a po weryfikacji okazuje sie ze jak zawsze na poczatku masa obiecanek a potem różnie

Krzysztof Lenartowicz
@aga 28.08.2018 10:46

Dział medyczny firmy Vimex tworzy młody zespół. Bardzo zgrany - szczególnie na produkcji, gdzie wykonujemy montaż urządzeń. Praca jest jednozmianowa, warunki pracy bardzo czyste, narzędzia i sprzęt profesjonalny, klimatyzacja w pomieszczeniach produkcji, wynagrodzenie punktualnie na koncie. Zatrudniamy zarówno mężczyzn jak i kobiety. Zapraszam więc do przesyłania CV. Dane kontaktowe są dostępne na naszej stronie WWW. Przed podpisaniem umowy istnieje możliwość prezentacji naszej firmy "od kuchni"

Miro

Jak sie pracuje w firmie? Może podpowiecie czy trudno jest sie dostać i na jakie zarobki można liczyć?

Wietnam
@Miro 05.08.2018 19:44

Dostac sie tu to zadne problem, doslownie ludzi z ulicy biora, wiec odpowiedz na teoje pytanie wydaje sie juz jasna, gra nie warta swieczki, lepiej poszukac pracy za glupie 9 euro i sie nie orobic niz tu tyrac sie

samo życie
@Wietnam 05.08.2018 21:29

Rynek pracy jest teraz trudny i brak osób, którym chce się po prostu pracować. Trudno tez o weryfikację kandydatów do pracy, którzy twierdzą, że wszystko potrafią a życie potem pokazuje co są warci … są tacy, którzy potrafią pracować i są świetnymi pracownikami, a są tacy, którzy tu sobie nie radzą i nie jest to kwestia stawki … powód do narzekania zawsze się znajdzie … trudno tez o opinię osób które popracowały tu kilka dni … są tu osoby które pracują latami i to jest odpowiedź, że można, ale trzeba chcieć :)

Btf

Nie oplaca sie tam robic bo nic nie zarobisz przed dlugi czas. Leca w kulki ladnie

Uwaga

Ta firma to smiech na sali i ten kontrakt przy obrobce aluminium, przy takiej robocie to powinni placic 2 razy tyle, robisz w (usunięte przez administratora) trujesz sie a dostajesz 8 czy 9 euro na poczatku a potem akord a przy akordzie wychodzi okolo 7 euro jak zapieprzasz bez przerwy. Unikac jak ognia

Lange
@Uwaga 09.08.2018 17:35

Chyba ciebie trzeba unikać jak ognia a śmieszny jestes ty i nie obrażaj ludzi którzy tam pracuja

pedro rulon

Po wizycie roboczej szefa szefów w Beckum mamy nadzieje na podwyżkę i wiele innych geszenków , nie obawiajcie sie podjęcia pracy w tej firmie , jak cię ciula pracodawca to tyłek aż tak nie boli .

anonim

(usunięte przez administratora)

Lange

Dziad to z ciebie jest ciekawe ile przepracowałeś w tej firmie że taki komentarz wstawiasz

Carlos
@Lange 03.08.2018 15:06

Jeśli pracodawca pobiera kaucje za mieszkanie w którym nie można brać prysznicu mieszka się we trzech w pokoju , do kuchni się czeka w kolejce , a na pranie są zapisy . To co to jest ? Twoim zdaniem Dziadu, bo tylko tacy sponsorują tę firmę . Już dwa lata czekam na rozliczenie kaucji a po zwolnieniu nikt nie odbiera nawet telefonu , mieszkam w Roland wpadnij to zobaczysz jaki jesteś Dziad .

Nie polecam

Ciezka i malo platna praca na kontrakcje w meckenheim

Leon
@Nie polecam 28.05.2018 21:02

Pracowałem na kontrakcie Niemieckim , NIE polecam tej firmy , kombinują jak mogą , strata czasu , można jeszcze dołożyć do interesu.

Pracownik
@Nie polecam 28.05.2018 21:02

Ciekawe ile kolego tam przepracowałeś bo ja tam już pracuje długo i mogę powiedzieć więcej niż ty można zarobić tylko trzeba mieć chęci do pracy pewnie byłeś lewy jak but i dlatego ten komentarz wstawiles

Janusz

Nie polecam

takitam

tez pracowałem w tej firmie i chciałem dodać, że tam jest akord czyli wychodzi z tego, że skoro mało zarabiałes to sie opier***łes nie pracowałeś. praca jak każda inna na obróbce, jak powiedzieli tak było bez ściemniania.

Zostaw opinię o Vimex Sp. z o.o. - Gliwice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vimex Sp. z o.o.