Stip United Sp. z o.o.

2 Dodaj opinię
Stip United Sp. z o.o.
2 62 6 1

Opinie o Stip United Sp. z o.o.

Kandydat

Podobno firma jest bez kasy i ludzie nie dostali wyplat za grudzien, to prawda??

wkurzony
@Kandydat 04.02.2019 16:31

no nie dostali... i raczej nie dostana.... najpierw za wszystko zaczeli potracac teraz wyplacili tylko czesc wyplaty.. dno, spadam z tad.

Monter
@Kandydat 04.02.2019 16:31

Bez kasy nic podobnego ?? Mam kase co tydzień jak żeś (usunięte przez administratora) mandatów lub masz komornika to nic dziwnego że nie wypłacają a ty co naganiacz z innej firmy????jak nie wiesz to niepisz

Pomocnik
@Monter 11.02.2019 19:16

Kolego to Ty chyba w innej firmie pracujesz albo Ci płaca za te posty.. obciazaja za najdrobniejszy bład, szelki używane chyba przez 10 osob a Zus nie placony.. firma dopiero co "zalozona" a prezes jezdzi fura za prawie milion. Wiadomo dlaczego dla ludzi kasy i na ZUs kasy brak!

Jony

ja polecam, pieniądze zawsze na czas

rusztow
@Jony 05.01.2019 12:54

taaa, pracuje tu 3 msc i ani razu wyplata nie byla 100% taka jaka powinna, zawsze znajda sobie cos do potracenia... dno

Janek
@Jony 05.01.2019 12:54

Najgorsze biuro pracy jakie widzialem a ty ich chwalisz haha

Paulina
@Janek 16.01.2019 13:16

Użytkownik @Jony mógł mieć przecież zupełnie inne doświadczenia związane z pracą w Stip United, niż Ty. Dlatego bardzo proszę, abyś to uszanował i następnym razem starał się aż tak nie generalizować. Priorytetem STIP United jest bowiem dbałość o utrzymanie najwyższych standardów bezpieczeństwa i higieny pracy. Od jak dawna pracujesz w tym przedsiębiorstwie? Byłoby jeszcze miło, jakbyś powiedział nam, na jaką formę umowy mogą liczyć nowo zatrudnione osoby. Dasz radę?

Bylypracownik
@Paulina 01.02.2019 14:16

Pani Paulino. Czy Pani pisze powaznie?wszyscy pracownicy pracuja na umowe zlecenie. Ostatnio okazalo sie ze firma dodatkowo nie nalicza oraz nie odprowadza naleznych skladek a od jakiegos czasu wymysla kary i nie wyplaca srodkow w ogole. Higiena pracy? Prosze zobaczyc jakie mieszkania(albo nory) zapewniaja swoim pracownikom. To sa wedlug Pani te najwyzsze standardy?

Przemysław

Serdecznie odradzam Państwu tą agencje pracy. Totalny brak profesjonalizmu.

Mario

Wymyślacie i nic wam nie pasuje pracuje tu od 2 lat i nigdy nie miałem problemów z tą firmą trzeba było się uczyć a nie teraz macie pretesjie nieroby! !! Najwięcej narzekają ci co im się robić nie chce

Hahaha
@Mario 30.11.2018 22:24

Co sciemniasz- ta firma istnieje niecały rok. Jesteś jednym z tych niezbyt bystrych rekruterow?

Znam temat
@Mario 30.11.2018 22:24

Hahaha firma ktora jest zarejestrowana od roku. Pierwszych ludzi mieli w kwietniu tego roku. Wiec przestan pisac glupoty ze pracuhesz 2 lata

Adrian
@Hahaha 01.12.2018 07:33

hahhaahhahhaha dawno sie tak nie usmialem

pablo
@Hahaha 01.12.2018 07:33

Faktycznie ktoś tu musiał kłamać , jest tak jak pisał bystrzak powyżej.

Gosia

Chciałbym się dowiedzieć kiedy Szanowna Pani Wieclaw zamierza uregulować swoje zobowiązania za zamówiony towar? Jeżeli ta firma szczyci się takimi pracownikami to radzę się wystrzegać!!!

Ciekawe...
@Gosia 06.09.2018 18:40

To ona tam jest??

Gosia
@Ciekawe... 20.09.2018 20:29

Oczywiscie ze jest i kradnie tak jak kradla w grupaconie i kadrach

Paulina
@Gosia 24.11.2018 19:22

Oskarżenie kogoś o coś takiego to poważny zarzut. Może warto wstrzymać się z oskarżeniami publikowanymi na forum publicznym przynajmniej do czasu oficjalnego rozstrzygnięcia sprawy? Czy podejmowałaś rozmowy dotyczące konkretnego pracownika z szefem?

rusztowaniowiec
@Gosia 06.09.2018 18:40

Prosze szanowna Pani Moderator. firma stip i jej pracownicy sa tak skompromitowani ze skladajac pozew o znieslawienie narazili by sie tylko na posmiewisko i wszystko obrociloby sie przeciwko nim. Bo jak inaczej mozna nazwac firme ktora przyjmuje pracownika na 6 miesiecy ciezkiej fizycznej pracy za granica w ktorej wypadki na budowach zdarzaja sie kilka razy w miesiacu i nalicza mu skladki tylko w pierwszym i ostatnim miesiacu pracy. Przeciez jesli cos by mu sie stalo na budowie kadre zarzadzajacą czeka kryminal

Dxifgbb

To jest takie same dziadostwo jak grupcon i tak samo skończy czyli bankructwo, nikt dla niego nie chce robić biorą nawet ukrsinco

Paulina
@Dxifgbb 01.12.2018 11:01

Czy pracujesz obecnie w Stip United? A może jesteś byłym pracownikiem firmy? Powiesz nam, skąd u Ciebie taka opinia o firmie? Może chcesz podzielić się z nami swoimi sugestiami dotyczącymi funkcjonowania Stip United? Na jakie wynagrodzenie może liczyć nowo zatrudniona osoba?

Maku
@Paulina 04.12.2018 23:07

Nowo zatrudniona osoba może liczyć na to że po przepracowaniu roku z zusu dowalą jej takie podatki (których nie opłaca stip) że bedzie jeszcze na minusie. Wiec powodzenia dla wszystkich ktorzy nie kontroluja swojego zatrudnienia i biegna tam bo stip podniosl im stawke o euro lub dwa.

J. Kownacki

Trzymajcie się z daleka od tej pseudofirmy! Te stawki to (usunięte przez administratora)Jak i cała reszta.

OSZUŚCI!!!!!!!!!!!

(usunięte przez administratora) WYSYLAJA PRACOWNIKA SAMEGO ZA GRANICĘ GDZIE NIE MA ANI NOCLEGU ANI PRACY DLA NIEGO, STAWKA INNA NIŻ SIĘ UMAWIALIMSY, KOSZT DOJAZDU ZA GRANICĘ STRACONE 2000 ZŁ KOGO NATO STAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (usunięte przez administratora)

Jbć STIP UNITED

Firma "Krzak". Wysyłają ludzi za granicę, po czym okazuje się że nie ma dla ciebie mieszkania. Nikt niczego nie ogarnia, pracy nie ma, niczego nie ma. Naciąganie ludzi na kasę. Moje sugestie dla Stip United Sp. z o.o.: Rozwiążcie działalność.

Paulina
@Jbć STIP UNITED 15.11.2018 22:01

Rzeczy, o których piszesz nie powinny mieć miejsca w żadnej pracy. Jeśli firma działa w taki sposób, czy próbowałeś rozwiązać tę kwestię za pośrednictwem odpowiednich instytucji? To poważne sytuacje, których lepiej nie poruszać na forum publicznym do czasu oficjalnego rozwiązania sprawy. Zarzuty, które opisujesz to poważne oskarżenia, które mogą mieć swoje konsekwencje prawne.

Slazok

Dajcie sobie z tą firmą spokój polskie umowy, brak zwrotów z Holandii, podatków, zorgu, rozlakowe, holenderskiej emerytury

Paulina
@Slazok 30.10.2018 15:25

Dlaczego ktoś ma sobie "dać spokój" z pracą? Jeżeli tylko z opisanych powodów, to dlaczego zakładać, że komuś taka praca nie odpowiada? Czy zatrudniając się w tej firmie od początku znane były Ci wszelkie szczegóły dotyczące pracy w tym rodzaj umowy? O kwestiach zwrotów i innych opisanych rzeczach również Ci powiedziano?

Maku
@Paulina 05.11.2018 14:14

zaklamujecie rzeczywistosc Pani Paulino - sama Pani wie jak jest i dziwie sie ze pracuje Pani w takiej firmie gdzie na kazdym kroku widac cwaniastwo

Paulina
@Maku 08.11.2018 10:54

Dlaczego używasz liczby mnogiej, odpowiadając na mój komentarz? Wypowiadam się wyłącznie w swoim imieniu i nie reprezentuje Stip United. Tak samo, jak użytkownicy na forum "nie wiem jak jest", ponieważ nie pracuje w firmie. Dlatego też zadaję pytania na temat warunków pracy panujących w tym miejscu. Czy mógłbyś nam je opisać w sposób merytoryczny?

Pracownik
@Slazok 30.10.2018 15:25

Ta praca to (usunięte przez administratora) Robert S. ustala z tobą warunki, jedziesz na miejsce, każą ci podpisać umowę, która jest niezgodna z wcześniejszymi ustaleniami, Robert S. cały czas zapewnia, że wszystko jest w porządku. Wysyłają cię na kwaterę, czekasz cały dzień pod hotelem, oczywiście grają na zwłokę, po czym okazuje się, że nie ma dla ciebie miejsca w hotelu. Po ponad dobie spędzonej w samochodzie musisz na własną rękę zorganizować sobie nocleg. To nie jest firma, to jest dno. A Robert S. w końcu się doigra za takie traktowanie ludzi. To, co wyprawiają z ludźmi, to jest kpina.

Kamil Makowski

gosciu z Opola klamie prosto w oczy a jak chcesz porozmawiac to sie rozlacza albo nie odbiera

Robert

Oszusci!!!!!!!!! obiecuja godziny pracy zanim sie wyjedzie a jak juz jestes to siedzisz na (usunięte przez administratora) walek jakich malo

Nie polecam

Ta firma jest do niczego , począwszy od umowy polskiej, nie opłaca się pracoeax

MONTER
@Nie polecam 19.10.2018 14:28

ZGADZA SIĘ POLSKIE UMOWY,OMIJAĆ Z DALEKA

Kontroler91

Firma krzak za wszystko potracaja poczawszy od ubioru po buty. Depozyt dajesz 500 ale oddaja bo jakas oplata administracyjna... Zwolnisz sie 1 h masz odjete kilkanascie Euro. Jezeli chcecie zarobic to odradzam. Firma krzak Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Pracodawca jedynie patrzy aby jak najwiecej wyciagnac od pracownika!

Paulina
@Kontroler91 17.10.2018 18:47

Czy warunki pracy były Ci znane w dniu podpisania umowy? Wiedziałeś o wszystkich kwestiach dotyczących depozytu oraz o konsekwencjach wspomnianego "zwolnienia się godzinę"? Według definicji słownika języka polskiego firma krzak to przedsiębiorstwo, które działa nielegalnie, jest fikcyjne. Czy własnie to miałeś na myśli?

Jarosław

@Msb, na podstawie Twojej wypowiedzi ciężko wywnioskować co miałeś na myśli. Może mógłbyś doprecyzować swój komentarz? Pamiętaj także by przekazać merytoryczne informacje dotyczące pracy w firmie. Czekamy na Twoją odpowiedź.

Brygadzista

Większość agencji pracy jest do siebie podobna, warunki i umowy podobne. Nie wsadzajmy wszystkich do jednego wora. Z tego co słyszałem to stawki mają bardzo dobre jak na Holandię.

Ja im ni wierze
@Brygadzista 06.06.2018 11:15

Dlatego właśnie to jest podejrzane - ta firma działa tylko od kilku miesięcy, a jej własciciel ma bardzo zła opinie po swoich poprzednich firmach, kadry cargo itd. C Dla mnie to musi byc jakis wałek - dltego tam nie pojde.

Kolek
@Ja im ni wierze 14.06.2018 20:56

Pracowalem z chlopakami ze stipa na shellu. Praktycznie kazdy narzekal. Obciecia nie wiadomo za co i godziny sie nie zgadzaja

mirek
@Kolek 15.06.2018 14:57

ja pracuje teraz na shellu i kazdy chwali firme

Oszukany
@mirek 01.07.2018 21:04

Bez jaj czlowieku! Pracowalem tam gdzie ty jeszcze dwa tygodnie temu, bylo super jak chcieli mnie podebrac z konkurencji, cuda mi obecywali!! A teraz , uciete godziny, na zywca ukradli bo projekt wyslal prawdziwe, sam widzialem!!! i jdo dzis nie moge sie doprosic kasy za prace...STIP odradzam

Czarny
@Brygadzista 06.06.2018 11:15

dopoki nie podpiszesz umowy to wszystko fajnie. Byle by wyciagnac z innej firmy - wszystko obiecuja. Puzniej przyjezdzasz i chaos, nikt nic nie wie nikt sie Toba nie przejmuje czekasz na prace. Nie odbieraja telefonow. Czlowiek do pracy przyjezdza a walczyc musi o swoje. Warunki na mieszkaniach tragedia. Za paliwo placisz za swoje proszisz sie zeby oddali, maja to gdzies nie lubie kretactwa

Steigrf

Porażka!!!!!!

Grześ

ile max można dostać na godzinę , kumpel tam przeszedł i jakieś kity mi wciska że ma 23 e?????? + dodatki???

Kami89
@Grześ 10.09.2018 20:50

Taaa i co jeszcze? Jedyne co pewne to kasy i obcinanie godzin. Nie ufajcie im!

Franek

Hej. Nie wiem skąd fala krytyki odnośnie firmy. Pracuje dla Stip od kilku miesięcy i nie spotkałem się jeszcze z czymś negatywnym. Wypłaty się zgadzają, jeżeli chce o coś zapytać zawsze dodzwonię się do kogoś kto udzieli mi informacji albo przekieruje. Stawki jedne z lepszych, a hejt zawsze będzie i trzeba się z tym liczyć ile ludzi tyle opinii. Ja polecam.

benek
@Franek 13.09.2018 08:20

Daj spokoj Franek, pracuje z chlopakami od was i nic tylko narzekania to niby skad?kasa siie nie zgadza i nikt nie odbiera, mieszkania do bani (usunięte przez administratora) ,ale lojale takie ze odejsc nie moga

Ty tak na powaznie czy za hajc
@Franek 13.09.2018 08:20

Buahaha, kto to pisal?jedna z tych nieogarnietych z biura? Przeciez to zaprzeczenie tego co tam jest ..bylem tam i zdecydowanie nie polecam, to jakiś wał i każdy kto tam byl to wie. Zreszta wystarczy info kto jest właścicielem- ten sam co polozyl kadry kartotece i nie tylko. (usunięte przez administratora) i tyle!

Msb

Daj cię spokój, to nie bardzo polecenia firma

188221@wp.pl

Może nie praca moich marzeń, ale jestem względnie zadowolony. Dostałem dobrą stawkę 16e , dobra budowa , co prawda mogłoby być więcej godzin. Wypłata przychodzi , rotacje długie , ale ja i tak robię po swojemu. Samochód dostałem i w sumie nie mam co narzekać . Chociaż chciałbym trafić na budowę shell moerdijk, tata stell lub gdzieś gdzie można naciosać godzin. Na tą chwilę , lepszych pieniędzy mi nikt nie zaoferował. Jak ktoś rzetelnie przychodzi do pracy to nie ma co się martwić, resztę prędzej czy później da się wyjaśnić.

Jarosław

@jan kowalski, czy możesz powiedzieć nam coś na temat atmosfery panującej w tym miejscu pracy? Jak przedstawiała się kwestia benefitów pozapłacowych w firmie? Czy takowe były/są dostępne dla pracowników? @Kolejny który się nabral, czy próbowałeś rozmawiać z szefostwem jeśli nie byłeś usatysfakcjonowany współpracą z firmą? @Rudi87, czy próbowałeś podejmować jakieś kroki by wyjaśnić sytuację i wyklarować kwestie nałożonych na Ciebie - jak twierdzisz bezpodstawnie - kar?

jan kowalski

Dostałem dobrą stawkę , samochód , praca jak wszędzie , mieszkanie znośne , gdyby nie to że mi się już nie chce pracować za granicą to nadal bym siedział.

Rudi87

Najgorsza firma z jaka mialem do czynienia, olewanie pracownika, nie odbieranie telefonow.Jak mnie werbowali to bylo super a potem sie zaczelo...Za pozno mi powiedzili czyja to firma ...Ale tak, godziny sie nie zgadzaly, telefonow zeby wyjasnic nie odbierali , na koniec dowalil mi jakies kary za nieprzepracowane godziny ktorych niby nie pracowalem! No nie polecam Panowie

Kolejny który się nabral
@Rudi87 07.07.2018 16:21

Potwierdzam każde slowo

Rygiel

Pracowałem w stipie, beznadziejne podejście do pracowników, traktują jak bydło. Dużo rzeczy obiecywali tylko żeby podpisać umowę, po podpisaniu umowy jesteś nikim dla nich, kolejny niewolnik Niepozdro

Xman shell
@Rygiel 25.06.2018 19:36

Potwierdzam, mam takie same doświadczenie z nimi. Gdzie robiłeś?

Hhhhh
@Xman shell 25.06.2018 20:29

Potwierdzam. Bylem na szelu w holandii

pracownik

wszyscy narzekają a każdy robi. Jestem po dwóch wypłatach i wszystko się zgadza a co się nie zgadzało bo brakło mi godzin było winą budowy a nie firmy i zostało wyrównane. Pieniądze na czas. 75% wypracowanych godzin z poprzedniego tygodnia płacone w kolejny piątek i zgadza się z dokładnością co docenta-źle? Nie ma wakacyjnych rezerwowych urlopów płatnych itp bo polska umowa ale jak ktoś wie po co przyjechał i jest chartem na godziny to idzie dobrze zarobić. Oby tylko nic się nie popsuło. Pozdro

Pickey00
@pracownik 20.06.2018 19:08

Ty chyba to piszesz za kasę. Pracowałem tam i nic nie było dobrze. Bałaganiarstwo zwalane na klienta, potrącenia ... wi za co. Lata pracuje w tym temacie, trafiłem tu i sie srogo zawiodlem

Monter 2

Witam. Jakies opinie na temat firmy? Jak sie pracuje? Jakie mieszkania? Czy praca calym rokiem? Jakue mniej wiecej stawki? Z gory dziekuje za odpowiedzi

Monter 1
@Monter 2 14.05.2018 17:28

Nie warto. Pracowalismy w belgii u nich i w nl. NIE WARTO

Monter 2
@Monter 1 15.05.2018 05:51

Dlaczego nie warto? Zła praca źle warunki na hotelu czy coś jest nie tak proszę o dokładniejsze info

Monter 99
@Monter 2 15.05.2018 08:08

Lipa, kręcą z warunkami umowy, słaba organizacja.

Aaa

Czy ktoś coś wie o tej firmie? Warto w niej zacząć pracować na rusztowaniach?

ChoryWStipie
@Aaa 10.05.2018 21:55

Warto ale chyba tylko tam pójść i 3 miesiace L4 ciągnąć bplo polska umowa. Tylko dlatego warto na L4 haha

Bylem tam

Dokladny klon KADRY i GRUPACON, nawet te same pracaownice. Wszystko na wałku, wszystko zabezpieczone w umowie prawnie ze moga ci pieniądze za wszystko zabrać wiec moze pierwszy miesiac spoko ale nie warto

Zostaw opinię o Stip United Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stip United Sp. z o.o.