Tauron Wydobycie
2 38 6 1

Opinie o Tauron Wydobycie

nowa@2

Rozmowa kwalifikacyjna z 26.11.2018 na stanowisko inspektor na powierzchni w ZG Janina - finał: na końcu rozmowy otrzymałam informację, że wszyscy kandydaci zostaną o jej wyniku poinformowani do dwóch tygodni (czyli ok. 10 grudnia). Z uwagi na brak kontaktu do dnia dzisiejszego zadzwoniłam do Tauron Wydobycie; otrzymałam odpowiedź cytuję: "przykro mi/nam, ale nie przeszła Pani pozytywnie rekrutacji". P.S. Mam pytanie do pozostałych kandydatek - czy zostały Panie poinformowane o zakończeniu rekrutacji?

Michałek
@nowa@2 20.12.2018 10:35

Standard czyli brak szacunku do przyszłych i obecnych pracowników, dajesz z siebie wszystko a pieniądze biorą konfidenci i rodzina

Aga

Zarobki śmieciowe

Ooonnn
@Aga 12.01.2019 11:27

Mozesz konkretnie napisac. Jak wyglada socjal. I co tak zle jest za spawacza

somnambulik

Praca w Tauron Wydobycie to praca z przyszłością. 3 zakłady górnicze i zbyt na wydobyty węgiel gwarantowany przez elektrownię. Przeprowadzane inwestycje pozwalają myśleć o dorobieniu 25 lat na dole by uzyskać wysoką, górniczą emeryturę. Solidny zarobek, możliwość pracy w weekendy, posiłki profilaktyczne, barbórka, ostatnio wypłacona ekstra premia. Trudno w kilku zdaniach przedstawić wszystkie zalety tego pracodawcy, ale przynajmniej próbowałem.

Pytanie
@somnambulik 19.06.2018 17:52

Piszesz o pracy górnika pod ziemią, a jak skomentujesz to co poniżej napisano? Wychodzi na to że w wielu przypadkach mobbing, znajomości i układy, standard to niskie zarobki i brak szkoleń a co za tym idzie rozwoju.

somnambulik
@Pytanie 20.06.2018 20:27

Proponuję patrzeć szerzej. Tauron ma słabszy moment, prawda. Ale znajdźcie mi proszę pracodawcę który dla przeciętnego, młodego człowieka ma lepsze warunki do zaoferowania w promieniu jaworzno-sosnowiec-dąbrowa. Wynagrodzenia przeważnie niższe, częste zatrudnianie przez pośrednika, warunki samej pracy potrafią być również równie szkodliwe i bardziej wyczerpujące aniżeli na kopalni. Proste porównanie: praca w przewozie dołowym albo w szybowym zestawiona z przerzucaniem ton szyb/tarcz hamulcowych w saint gobain/brembo. I na pewno nikt za pracę w specjalnych strefach ekonomicznych nie przechodzi na wcześniejszą emeryturę :-) Układy, znajomości i nepotyzm - sama prawda :-) Ale to powszechna choroba trawiąca firmy z udziałem skarbu państwa. Za czasów mojej młodości taki KGHM to było eldorado, a teraz? Dla chętnych KGHM Zanam, i z tego co mi wiadomo, warunki mniej więcej takie same jak na Tauronie :-)

janik
@somnambulik 21.06.2018 21:06

Ludzi zwalniają się na potęgę bo inne spółki płacą lepiej, ale nie tylko płaca się liczy ale także kompetentna kadra kierownicza której tu widać wyraźne braki oraz traktowanie pracownika a tutaj jak po tutejszych wpisach widać że jest bardzo źle

Nierozwój
@somnambulik 19.06.2018 17:52

Z jaką przyszłością? Mówimy tu i teraz! Co ci z barbórki i czternastki skoro comiesięczna wypłata nie starcza na przeżycie! Układ zbiorowy zatwierdzony w 2006 stawki zaszeregowań niezmieniane od 2014! Wiesz za ile ludzie tu pracują? Chyba że jesteś jednym z tych marnych naganiaczy któremy płacą za wypisywanie głupot! Fakty są takie że masa ludzi zwalnia się z pracy, a kandydaci gdy usłyszą na rozmowie ile będą zarabiać to więcej nie przychodzą.

somnambulik
@Nierozwój 27.06.2018 07:17

Skoro masa ludzi się zwalnia, a nowi nie chcą przyjąć, czy znaczy to, że Tauronowi niebawem zabraknie ludzi do pracy? Zastanów się, proszę, nad tym co piszesz. I naprawdę nie jestem jednym z "marnych naganiaczy" i nikt mnie nie opłaca. W sporze używa się argumentów, nie inwektyw i pomówień. Przyznałem 1 wpis wcześniej, że firma ma słabszy moment. Ale liczy się również przyszłość - za rok, dwa lata, pięć lat i więcej. Dlatego wolę Taurona w ramach grupy energetycznej niż PGG nadmuchaną sztucznymi podwyżkami, która to firma klęknie nieuchronnie już niebawem. Nie słyszałeś ile problemów z alokacjami mają ludzie z zamykanego Wieczorka? Nie chcą ich na pobliskich kopalniach, bo "nie ma miejsca". I po raz kolejny zapytam: gdzie Twoim zdaniem powinien pracować przeciętny młody człowiek np. z jaworzna albo sosnowca? Jaką firmę byś mu polecił, zakładając że nie jest on informatykiem albo medykiem?

srk
@somnambulik 29.06.2018 09:06

chwalisz wydobycie a co powiesz że wspomniane przez ciebie kopalnie prawie nie wydobywają węgla! taka janina dla przykładu ma wydobycie 100 ton dziennie gdzie wcześniej było kilka tysięcy sobieski ledwo zipie brzeszcze jeszcze ratują ten dramat całości ale z tego co się słyszy to to wszystko do srk i to ma być przyszłość?

somnambulik
@srk 23.07.2018 20:48

Uważasz, że Janina z budowanym nowym poziomem wydobywczym oraz Sobieski z rozpoczętą inwestycją w postaci nowego szybu są kandydatami do SRK? Nie uważasz, że brzmi to raczej nieprawdopodobnie? Kopalnie maja problemy, zgoda. Ale własnie dzięki temu, że są w grupie energetycznej, ma kto finansować te deficyty. A w przyszłości liczmy, że będzie lepiej.

Olo
@somnambulik 21.06.2018 21:06

Czy Ty aż tak jesteś tempy czy udajesz ograniczonego intelektualnie.

Grl
@Nierozwój 27.06.2018 07:17

Taka jest prawda. Teraz to lepiej w biexronce zarobisz . Co ci z 14 stki i węgla, jeżeli przez cały rok wegetujesz.

somnambulik
@Olo 27.08.2018 22:50

Szanowny Olo, poczułbym się bardziej zmiażdżony Twoją ripostą gdybyś potrafił ją ubrać w poprawna polszczyznę. Popracuj trochę nad poprawną pisownią i gotów będę na intelektualne boje z Tobą na tym forum. Pozdrawiam i życzę wytrwałej pracy!

były
@somnambulik 19.06.2018 17:52

chyba jesteś synem prezesa albo pomyliłeś spółki

Olo
@somnambulik 17.09.2018 17:08

Jak się czyta te zniewiesciale wypowiedzi napisane przez zniewiescialego chłopczyka to ręce opadają. Gdyby kopalnia miała takich geniuszy intelektualnych jak Ty to by szybko padła. Po przeczytaniu Twojego wpisu na tym portalu chyba nie tylko mnie w tym utwierdziles.Trzeba wcześniej ciężko popracować i poznać realia od środka a nie wypisywać farmazony.

robin
@somnambulik 21.06.2018 21:06

Zyjesz w krainie fantazji człowieczku..pracuje w Tauron na powierzni i ostatnio dostałem wypłate 2400zł...w tym mam węgiel 393 zł oraz przepracowaną niedziele....kobieta w biedronce zarabia te same pieniadze..o warunkach pracy nie wspomne..

Taki
@srk 23.07.2018 20:48

Co ty gadasz janina jechala na dwie sciany przyjedz zobacz jakie zwaly wegla mamy,teraz zbroimy nastepna ok stycznia ruszy i zazbrajanie nastepnej wiec nie pisz ze we wrzesniu dawalismy 100ton imbecyku reszta ma racje bo zarobki stoja w miejscy

Taki
@somnambulik 19.06.2018 17:52

Tak przyszlosc ale jak tak dalej bedzie to kto bedzie pracowal ????u nas na Janinie ludzie sie zwalniaja bo nie ma ludzi pracuje sie za 2-3zarobki kazdy wie na poziomie od 7,-8lat jak na scisnie ja zarobie 3,700z 6swietami

On
@somnambulik 29.06.2018 09:06

Polecilbym mu w zakladach ktore po 1995 roku zarobki balcerowicz and inni np:fablok najwieksza w europie produkcja lokomotyw i tak dalej ty nie dorozwoju ,a Tauron traci wyszkolonych pracownikow jak ich zastrzyma????panowie na start 2100 to hahaha i do widzenia stary piszesz o glupotach

miro@
@Nierozwój 27.06.2018 07:17

dają się rąbać przez związki i pracodawcę powinna się zainteresować prokuratura fikcyjnymi stanowiskami jak garstka górników pracujących bezpośrednio na węglu ( wydobyciu ) ma utrzymać takie zaplecze biurokracji

Gosc

Czesc. Jakie zarobki dla spawaczy na powierzchni. Pozdrawiam

On

Blagam wy Dr...bile nie piszcie taking glupot !!!w tauronie zarabia sie od lat ani mniej !!!!!I dla tego masowo masowo podkreslam zwalniaja sie ludzie a wy piszecie tak bo jestescie z zarzadu ,jaka przyszlosc za ile za 2500 lib za 3000 w scianie z 10letnim stazem ,jak widza co piszecie to mam ubaw ciekaw kto wam za to place !!!!

daremne podania
@On 19.12.2018 16:27

masowo sie zwalniają - no ciekawe, chyba nie sa potrzebni po prostu, bo nowych bez znajomości nie chcą zatrudniac. Najwyraźniej są oni zbędni. może automatyzacja taka dobra że ludzi nie wpuszczaja za brame?

Taki

Czy wiadomo cos o swietach pod firma od kwietnia podobno ma to wejsc

Martin30

Witam bardzo dobre zarobki pod ziemia tylko pracy nie mozna dostac bo nie mam zmajosci domino kwalifikacje i doswiadczeenia.

Tomek

Witam Brać Górnicza pracuje ktoś jako Próbobiorca ? Jak tak czy idzie coś zarobić i jakie ogólnie warunki. Z góry dziękuje za odpowiedz.

helter
@Tomek 27.11.2018 09:01

Cześć, głównie kobiety pracują jako próbobiorcy bo to strasznie nisko opłacane stanowisko. Dwóch kolegów których znałem na tym etacie to jeden na emeryture tyle co poszedł drógi przeniósł się na dół bo rodziny nie mógł utrzymać. Nie polecam Ci tego stanowiska chyba że szybko się przeniesiesz na lepiej płatne. Więcej niż 2tysie nie weźmiesz a praca na zmiany i wekeendy też.

Tomek
@helter 02.12.2018 20:04

Dziękuje za odpowiedz. W takim razie Pani na rozmowie zabardzo podkoloryzowala wszystko spróbować można najwyżej tak jak mówisz przeniosę się jak najszybciej jak będzie okazja gdzie jest w miarę ok

były

(usunięte przez administratora) .Niekompetntny dozór. Moje sugestie dla Tauron Wydobycie: zrobić niezapowiedzianą wizytę PIP iWUG Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Już nic się nie da zrobić

Pracus

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Lepiej placic pracownikom.Pracownik pracujacy na powierzchni zarabia tragicznie.

Agata.

Chciałam jeszcze pod kreślić że atmosfera jest istotną i podstawową sprawą , w każdej pracy, że szacunek kierownictwa do każdego pracownika , wymaga z racji zajmowanego stanowiska, brak szacunku do pracownika , to brak szacunku do samego siebie , Można posiadać wyższe wykształcenie , a może się zachowywać jak (usunięte przez administratora) , bo inteligencja nie idzie w parze z wykształceniem ,

Agata.

Wszystko jest na ogół w porządku , tylko Mnie jedno nie pokoi że nikt z zarządu nie przyjmuje petentów , moje marzenie to rozmowa z prezesem z Panem Zdzisławem Filip, bo górnictwo to ciężki kawałek chleba , i szacunek dla Górników w moim imieniu , ale tych na dole i powierzchni , Proszę o spotkanie , bo nie wiem dlaczego wszyscy prezesi i dyrektorzy to boją się rozmowy z ludzmi , czy boją się usłyszeć prawdę o ich życiu prywatnym i ciężkich warunkach, materialnych i bytowych , bliskość załogi z kierownictwem to połowa sukcesu . Pozdrawiam

Ania

Do wszystkich którzy chcą się przyjąć do pracy w firmie Tauron Wsparcie na ZG Sobieski. Ludzie z daleka od tej firmy! (usunięte przez administratora) jakich mało dokręcania śruby przez kierownika a ludzie zajechani robią po 350 godzin w miesiącu!!! Czysty feudalizm i niewolnictwo!!!

fawon
@Ania 02.06.2018 03:54

wcześniej tych samych ludzi zatrudniał atos potem impel teraz wsparcie a co jedna firma to nowy dyrektor i niższa pensja dla pracowników i właśnie na takich spółeczkach i spółkach kasę trzepie centrala taurona w Katowicach a w której rękach jest wydobycie czy sug, ludziom płaci się najniższą krajową a każdy im zazdrości bo pracuję w mega korporacji która wydaje miliony na reklamy

krzych
@Ania 02.06.2018 03:54

tak robi 43 dni w miesiącu ;D

securitate

„Panie Boże Wszechmogący, przez Syna Twojego, Zbawiciela naszego Jezusa Chrystusa, napełnieni Duchem Świętym, świadomi, że praca nasza nie tylko służy naszym rodzinom, ale całemu narodowi, wszystkim Polakom, stajemy dzisiaj u stóp Maryi, przez jej ręce zawierzając nas samych, nasze rodziny, nasze miejsca pracy Twojej Bożej Opatrzności. Wielka Boga człowieka Matko, niepokalana dziewico Maryjo, matko Kościoła i królowo Polski, matko naszego zawierzenia. Zawierzamy tobie Maryjo, Jasnogórska pani, wszystkie sprawy energetyki polskiej, jej bezpieczeństwo, rozwój, unowocześnienie, służbę tysięcy naszych kolegów w dzień i w nocy, bez ustanku z poświęceniem i narażeniem życia” - to treść modlitwy, którą na Jasnej Górze odmówił Krzysztof Tchórzewski.

krzych
@securitate 27.09.2018 16:51

puknij się w pukel

Zbyszek

Jak to kiedyś ktoś powiedział dobrze to już było,

kinga

Świat korporacji jest dość specyficzny i wszystkim, którzy cenią swoją godność oraz zdrowie psychiczne stanowczo ODRADZAM. Sam mam za sobą 3 lata pracy . Pieniądze? Może i były ale atmosfera pracy? Nazikoproracjonizm. Oto najlepszy opis. Wszystko zorganizowane jak w obozie koncentracyjnym - tzw. władze obozu (średni management i wyższy) zachowują się i wysławiają praktycznie jak panowie w czarnych mundurach z dwoma S-kami. Poszczekiwania i gnojenie psychiczne szeregowych specjalistów jest na porządku dziennym ale sami współpracownicy nie lepsi. Donosiciele, szpicle i wazeliniarze są wręcz hołubieni a wszystko okraszone indoktrynacją na poziomie Goebbelsa - że korpo jest cudowna, najlepsza, że korpo daje ci życie, rozwija. Sam wytrzymałem 3 lata ale znam ludzi co skończyli w rok z zawałem lub nerwicą. Do korpo pasują chyba tylko zimnokrwiste szczurki gotowe biegać za kawałek sera. Kto nie jest szczurem niech nie traci czasu na korporacje i szuka NORMALNEJ pracy. Moje sugestie dla Tauron Wydobycie: zmiana magmentu Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zmienić kierowników i dyrektorów

Mlody

Panowie.Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko teletechnik w oddziale NTA na powierzchnu w zakladzie Sobieski w Jaworznie.. Weszlem do siedziby, dostalem identyfikator jako gosc i dopiero jak po mnie taka kobieta starsza zawołala z nazwiska to zaprowadzono mnie na rozmowe. Na rozmowie 4 osoby:Sztygar, jakas babka co ciagle cos pisze, babka co mnie wprowadzila, i jakas przedstawicielka tauronu wydobycie. Przebieg rozmowy: Czemu chce tu pracować? Co skończyłem jaką szkołe i co robie w obecnej robocie. Sztygar opowiada co sie robi u niego w robocie. Przedstawicielka opowiada jaka to praca i jakie umowy.Pierwsza próbna, druga 9 miesięcy, trzecia na czas nieokreślony. Zero przepytywania o sprawy techniczne.Sztygar tylko opowiadał o centralach telefonicznych i systemie aspiracyjnym Zefir. Ile chce zarabiać? Powiedziałem że na start 2600 netto na ręke. Pytanie padło też kiedy moge podjac prace.Powiedziałem że w listopadzie. Socjal: 8 ton wegla 14 pensja Barbórka 40 % karty górnika. Kartki sodexo. Zarobki: Odpowiedziano mi że na tym etapie rozmowy nie moga mowic o zarobkach. Czy dostałem prace? Obstawiam że nie ponieważ nie sadze by sie kontaktowano z kazdym mowiac mu że nie dostał pracy a tak powiedzieli ze beda do kazdego dzwonic za 2 tygodnie. Moje sugestie dla Tauron Wydobycie: Plaćcie więcej ludziom. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwiększyć zarobki i zniwelować nepotyzm.

schowany w ciężkowickim lesie
@Mlody 16.10.2018 16:01

Twoja propozycja dla firmy brzmi jak zachęta do rośnięcia dla pigmejów. Gdyby zwiększyli zarobki i zniwelowali nepotyzm to już nie byłby Tauron.

Mlody
@schowany w ciężkowickim lesie 17.10.2018 22:29

Wiesz no takie odpowiedzi mi sie nasunely:)..Pewnie nic sie w tej firmie nie zmieni..Jestem tylko ciekaw jakie zarobki oferuja bo nie powiedzieli.

ja

Dziś wypłata... 2550 netto to są jaja.... zero potrąceń typu komornik czy jakieś raty. Dodać należy związki i pkzp. Czyli 2800 z 1 świętem. Zegnamy się Tauronie.

Mtn
@ja 09.10.2018 15:25

To jest wypłata na powierzchni? A staż jaki masz?

Błażej
@ja 09.10.2018 15:25

2800 z jednym świętem? To napisz jakie miałeś dniówki, premie, kartę górnika i ile dni przepracowanych.

Nke

Młodzi ludzie, nawet nie myślcie o pracy w tej śmiesznej firmie. Wypłaty dramat, dozór bez wiedzy merytorycznej oraz praktycznej. Dyrekcja powinna leczyć się psychiatrycznie. BHP przy jakimkolwiek wypadku zastrasza i grozi przeniesieniem lub zwolnieniem a wypadki na węglu były są i będą. Kombinacje przy 14 i barbórkach już trwają. O awansie czy rozwoju zapomnijcie. Mobbing i lekceważenie na porządku dziennym.

Janusx
@Nke 07.09.2018 14:05

Dlatego odszedłem z tego booordelu

anonim

(usunięte przez administratora)

wypłata 10-tego

Wypowiedź niżej masz napisane, że to kierownictwo ma problem z głową i powinno się leczyć. Radzisz ludziom chodzić na skargę do tych właśnie osób - do niezrównoważonych prześladowców. Powinieneś trochę popracować nad czytaniem ze zrozumieniem.

Santa

Ludzie zwalniają się z pracy z Centrum i Zakładów i to nie jest już kwestia niskich zarobków i nawału obwiązków spowodowanego brakim dostatecznej ilości pracowników ale przedewszystkim fatalną atmosferą i haosem jaki zapanował. Dosłownie zero motywacji i współpracy spotyka się na codzień. Także czarno to wszystko wygląda.

Nirrozwoj
@Santa 21.08.2018 12:49

Z cyklu pytań trudnych. Zapytajcie przełożonego o waszą ścieżkę rozwoju zawodowego. Gwarantuje że albo będzie milczenie albo nie ma funduszy albo kłamstwa.

JeszczeJestem
@Santa 21.08.2018 12:49

Zwalniają się bo zrobiło się z tego straszne miejsce które wysysa energię i demotywuje.

Janusx
@JeszczeJestem 30.08.2018 13:43

To co dzieje się w wydobyciu centrum to tak naprawdę wpisuje się w trend naciskania przez centralę na coraz większą efektywność pracy. A mówiąc mniej eufemistycznie – po prostu eksploatacji pracowników. W poszukiwaniu większej efektywności idą bardzo daleko w ingerencjie w prywatne sprawy pracowników. Dzwonienie i meile po godzinach pracy czy puźnym wieczorem bez wynagrodzenia za to jest normą.

Tomasz

Na niektórych stronach można poczytać,że Tauron ( nie wydobycie) ma słabsze wyniki przez odpisy jakie zrobił dla Wydobycia - jak sie przyjrzy władzą firmy toz to widzimy iż znaleźli się w niej byli pracownicy nie jakiej spółki Kopex...która słynęła własnie z odpisów, jakie nastąpily potem kroki można poczytać w internecie. To jakie kryteria trzeba było spełnić aby się tam dostać? Brana jest pod uwagę jakaś merotryczna wiedza czy z jakiegoś klucza?

sentrum
@Tomasz 11.08.2018 08:22

na pierwszym miejscu znajomości, rodzina, miejsce zamieszkania (Jaworzno) a jak nie ma chętnych to biorą pod uwagę twoje doświadczenie i wykształcenie, ale stawkę dostaniesz najniższą, o podwyżce nie masz co marzyć, a twoją premię będą dawać innym

Dużo poniżej średniej

Bez koneksji, bez ogródek i szczerze to TAURON Wydobycie już dawno przestał być atrakcyjnym pracodawcom te czasy ma za sobą, nie jest nawet pracodawcom przeciętnym a dużo poniżej przeciętnej. Oferowana pensja jest często bardzo niska, pakiet socjalny jest śmieszny, z benefitów to karta multisport dla pracownika kosztuje 90zł za miesiąc, pakiet medyczny jest dodatkowo płatny, ubezpieczenie PZU też dużo strąca z wypłaty, o rozwoju czy szkoleniach zapomnijcie - więc co takiego ta Spółka oferuje pracownikom lepszego od konkurencyjnych pracodawców? Jedynie pensję na czas i tyle. Na resztę nie dajcie się nabierać, bo to czym się chwalą można między bajki wsadzić.

Osioł
@Dużo poniżej średniej 05.05.2018 14:54

Wielu z was zna zasade kija i marchewki. W tej firmie cały czas doświadcza się kija a marchewki są dla wybranych pod dostatkiem. Czyli poprostu masz znajomości czy rodzinę w firmie jesteś w układach masz koneksje i poparcie jesteś swój człowiek to masz wszystko a jak nie to jesteś nikim taką cytryną do wyciśnięcia, takim zbitym psiakiem zapędzonym do kąta. Najgorsze jest wszendobylskie donosicielstwo, kabli jest pod dostatkiem.

Nierozwój
@Osioł 07.05.2018 08:57

Powtarzająca się od kilku lat norma to PRACOWNIKÓW CORAZ MNIEJ ÷ PRACY CORAZ WIĘCEJ ÷ ZAROBKI W DÓŁ

zDalekaOdTego
@Nierozwój 13.05.2018 08:23

to było bardzo przykre, kiedy pracowałem w zespole X wywierano na mnie ogromną presję, i nie mogłem liczyć na żadne zastępstwo na czas urlopu albo chorobowego, zaległości rosły, jeśli byłby zachowane standardy którymi chwali się Grupa to nic takiego nie miało by miejsca ale kiedy chciwość i głupota idą ręka w rękę, wszystko może się zdarzyć, zwłaszcza negatywne rzeczy

Peace

Spółka Tauron Wydobycie należąca do Grupy Tauron której "przewodzi" centrala Tauron Polska Energia przechodzi trudny okres jak każda kopalnia w Polsce. Nagonka na węgiel, nowe normy jakości, konkurencja z importem dotowanego surowca, szkody górnicze, noi wspommiana centrala która wiele wymaga w tym ograniczanie zatrudnienia oraz cięcie kosztów. Stąd wynika niezadowolenie które tutaj opisujecie i z którym się zgadzam.

patol
@Peace 07.07.2018 19:00

a co powiesz że na porządku dziennym jest że sumiennego pracownika można dojechać na inne sposoby - pomijać przy premiach, awansach, dowalić dodatkowe obowiązki. Często wystarczy przejrzenie historii przeglądania internetu albo historii wydruków, żeby znaleźć podstawy do zgodnego z prawem szykanowania na podstawie wykorzystywania służbowego sprzętu do celów prywatnych w godzinach pracy czyli w przerwie na śniadanie

Jerzy

@Dużo poniżej średniej, a czy firma Tauron Wydobycie, zapewnia swoim pracownikom pakiet szkoleń? Czy można zdobyć nowe kwalifikacje, uprawnienia lub konkretne umiejętności? Czy uważasz, że praca w firmie Tauron Wydobycie dla młodego pracownika, to dobry wybór? Opinie na forum GoWork.pl pomagają kandydatom w podjęciu ważnych decyzji związanych z pracą.

Nierozwój
@Jerzy 09.05.2018 19:48

Szkolenia są na platformie e-lerningowej jak się na nią zgłosisz i możesz je sobie robić w domu na służbowym sprzęcie jak dostanuesz zgodę na jego zabieranie. Jest komórka która w zakresie swoich obowiązków ma organizowaćszkolenia i rozwój zawodowy pracowników ale to tylko w nazwie bo przez ostatnie 15 lat ani ja ani moi znajomi nie mieli szansy brać udziału w szkoleniu firmowym po za tymi związanymi z BHP. Reszta na własną rękę i za własne pieniądze. Wydaje mi się że dopłata do studiów jest po znajomości bo ciągle te same osoby chodzą na podyplomówki

Jerzy

@Nowy Może spróbuj wysłać CV na to stanowisko. Spróbować zawsze możesz, a w razie rozmowy kwalifikacyjnej, będziesz miał dobrą okazję do zadania wszystkich istotnych pytań. Czy od Waszych ostatnich wpisów na forum, sytuacja w firmie Tauron Wydobycie zmieniła się? Może macie jakieś informacje, który przydałyby się użytkownikowi @Nowy? Podzielcie się opiniami.

nikt ważny
@Jerzy 17.04.2018 09:27

Próbować zawsze możesz. Pewnie, że tak. Może się na przykład zdarzyć sytuacja, że oferta jest umiarkowanie atrakcyjna, dlatego nikt z koneksjami nie będzie na nią aplikował. Możesz próbować również z innego powodu. Na przykład, ktos z koneksjami nie dotrze na rozmowę - wiadomo, wypadki chodzą po ludziach. I wtedy mogą kogoś potrzebować. Tak więc, próbować zawsze można.

Nowy

Witam.Panowie ile zarobi elektromonter na powierzchni na Sobieskim? Widze taka oferte na stronie i zamierzam aplikować.Pracuje jako monter instalacji teletechnicznych na budowie.

staszek
@Nowy 16.04.2018 18:21

na rękę na "dzień dobry" dostaniesz stawkę 1800zł do tego karta górnika, premia uznaniowa i rocznie 8 ton węgla, barbórka oraz czternastka, ale z tymi dodatkami to nic pewnego bo straszą że to zabiorą bo spółka ma kilka lat z rzędu ujemne wyniki, jest go work temat ZG Sobieski i ZG Janina poszukaj i popytaj bo w tym wątku głównie administracja Centrum Wydobycia

Nowy
@staszek 21.04.2018 20:54

Dziękuje bardzo za pomoc.Moje pytanie brzmi jakie kwoty są po okresie próbnym?

kumoter

Rozwój, szkolenia, kursy, płatne studia, awans, dobra pensja, miejsce parkingowe tylko dla wybranych ziomków z miasta Jaworzna. Pozostałe osoby to woły/muły/osły do roboty za niską pensję którzy robią dla jaśniepaństwa nie koniecznie na kierowniczych stanowiskach ale mających jedynie słuszne nazwiska. PozdRO dla kumatych

waloryzacja

Firma w której nie jest powiedziane za co przewidziany jest awans czy podwyższenie wynagrodzenia, a skoro nie ma jasnych reguł to są działania na "widzi mi się". Niby jest zatwierdzony zakładowy układ zbiorowy lecz nie ma on zastosowania w rzeczywistości. Nie ma się do kogo odwołać, a osoby które próbują mogą sobie szukać innego zajęcia. PS pensje w tej firmie nie zmieniły się (czytaj nie wzrosły) od 2014 roku!!! czyli przez 4 ostatnie lata, rozumiecie to?!

Filipiak

rozmowy kwalifikacyjne ustawione . Na rozmowę przychodzi się jako słup . Pan Prez.. załatwia pracę krajanom .

prawie-tauronowiec
@Filipiak 09.03.2018 21:06

Powinieneś czuć się wyróżniony. Albo chociaż przestać narzekać. Mnie na rozmowę Tauron nie zaprosił. A na dwa stanowiska na które aplikowałem spełniałem kryteria z pewnym marginesem bezpieczeństwa. No ale cóż. Kierownictwo podjęło inne decyzje.

Zostaw opinię o Tauron Wydobycie - Jaworzno

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tauron Wydobycie