Fiat Auto Poland
3 316 6 1

Opinie o Fiat Auto Poland

Dozorowiec

Ja pracuje tu 25 lat i widziałem już wszystko także jak pytaliscie mnie do czego sedes służy.

Cześć
@Dozorowiec 19.01.2019 18:53

Pracujesz 25lat czy może tyle masz bo i tak twoja wiedza zatrzymała się na poziomie szkoły podstawowej a na fiacie nigdy nie byłeś. Coś takiego jak "Dozorowiec" to jest na morzu nie na fiacie.

Hej

Po 25 latach pracy wypłata za grudzień 2600 zł w czym jest urlop-4 dni, ekwiwalent za pranie ok 100, premia kwartalna 113,90zł, wysługa ok 400 i to jest ten miód? Jak wygląda wypłata bez dodatków?

Już nie narzekajta kumy
@Hej 20.01.2019 14:04

To bardzo dobre zarobki szczególnie na Śląsku a zwłaszcza dla tych co przyjechali ze wsi gdzie tylko sołtys ma traktor Ursus a wy chodziliscie za koniem i przezucali gnój widłami A za toaletę służyła wam wygodki za oborą.

Cześć
@Już nie narzekajta kumy 20.01.2019 14:37

(usunięte przez administratora)trolu nawet nie wiesz że Ursus na wsi to zabytek a co dopiero praca, nigdy nie byłeś na fiacie (usunięte przez administratora)

Już nie narzekajta kumy
@Cześć 20.01.2019 14:43

Nie narzekaj parobku już nie pamiętasz jak twoje kumy się zrzucały na PKS dla ciebie i ty przyjechałes w kufajce i z walizką po dziadku ? FIAT dał ci dobre zarobki i przywileje a ty kupiłeś sobie mieszkanie samochód i nowe łachy i teraz jak jedziesz w rodzinne to WIOCHA patrzy na ciebie jakbyś z Ameryki przyjechał więc doceń to co masz.

Hej
@Już nie narzekajta kumy 20.01.2019 14:37

I tu nie trafiłeś, bo nie jestem ani ze śląska, nie obrażając nikogo, ani ze wsi. Pracownik ze stażem zawsze dostaje niskie oceny, żeby nie iść po zmiane zaszergowania (podwyżke) do kierownika. Niby umie mało operacji na lini, ha, ha. Przez 25 lat na różnych liniach, stanowiskach, halach i zmianach, często w tzw. dwlegacjach, śmiech na sali. A jak weźmiesz l4 to staszą zwolnieniem, w sumie po co im wyeksploatowany pracownik, który kiedyś może będzie chciał rente...

Cześć

To już jest koniec fca Tychy? Średnia wieku w zakładzie to około 45lat obecnie młodsi składają masowo wypowiedzenia. Po zmianach ilości produkcji i dowaleniu roboty do granic możliwości oraz szesciodniowego tygodnia pracy szybciej wykończą starą załogę. Podwyżki!!! Liczcie dalej na" bolków "a skonczycie z ręką w nocniku jak ostatnio. Dyrektor - OBECNIE raczej jego brak! Ostatnim był Arlet który dbał o JAKOŚĆ teraz liczy się tylko - ILOŚĆ? nie nie teraz ważne są tylko KOSZTY. Nowi pracownicy - życzę powodzenia jeżeli takich znajdą.

Nie ma jak we Fiacie
@Cześć 18.01.2019 21:27

Dobrze , już tak robotnicy nie narzekajcie , macie się za dobrze . jak FIAT wam kopnie w śmierdzące łachy , to pojedziecie kible myć do Niemiec

Monter
@Cześć 18.01.2019 21:27

Pracownicy uciekają masowo! Z FCA Nie ma tu już nic,co mogło by ich tu zatrzymać! Ciekawe,jak ten fiat poradzi sobie bez nich z tymi pilnymi planami produkcyjnymi? Zatrudniając "nowych"??? Uciekną,tak jak ich poprzednicy, "Nowi"wtedy dali się "omamić"ale życie zweryfikowało realia,i podziękowali za taką pracę i płacę. W FCA : PRACA: to ,nie praca...to "ARMAGEDON" PŁACA: to ,nie płaca...to "ZASIŁEK" Jeśli w to nie wierzysz: PRZYJDŹ!!! Veni vidi vici ( z łaciny) Przybyłem zobaczyłem zwyciężyłem

Cześć
@Nie ma jak we Fiacie 18.01.2019 22:06

Hej pajacyku masz okazję przyjąć się na fiata w celu weryfikacji twoich wypocin, obstawiam że max trzy dni i zwiejesz jak szczur z tonącego okrętu!!! CYKOR.

dejavu
@Nie ma jak we Fiacie 18.01.2019 22:06

kible w Niemczech myja za min.10.50 euro za godzine pracy.alez mi grożba.

dejavu
@Cześć 18.01.2019 21:27

pamiętaj że dozór od powstania zakładu zawsze twierdzil ze PLAN JEST NAJWAZNIEJSZY i podkręcanie sruby na max a potem wychodzily schedy i tłumaczenie na wizji u dyrektora jak to się stało.dyrekcja dokładnie wie jak produkcja się odbywa ale udaje głupiego[nie są tacy głupi na jakich wyglądają]ta zaloga jest zbyt stara by powalczyć o lepsze płace a te 1500 co na grupowych zwolnieniach uciekło z fiata[wyzwolonych]znalazło sobie robote imówia ze teraz maja spokój od orki. .za jakies 5 lat stara załoga się wykruszy a na ich miejsce przyjdą wiecznie zmieniający się pracownicy bez wysługi lat najnizsza płaca i zatrudnieniu na czas określony. oto nowy porządek w unii europejskiej gdzie Europejczyk będzie niemile widziany na tym kontynencie[Europejczycy do Afryki]

Cześć
@dejavu 19.01.2019 16:25

Nowi pracownicy przyjdą i bardzo szybko uciekną, pustki po odejściu fachowców niełatwo uzupełnić więc ci co zostaną będą orać. Chyba że ktoś kupi ten (usunięte przez administratora) ale kto?

Dozorowiec
@Cześć 19.01.2019 22:34

Fachowców od pługa i gnoja wolne żarty gdyby nie nie FIAT to byś dalej świnie pasał i kury do kurnika zapedzał patykiem . Tutaj nauczyli Cię dobrej roboty dzięki czemu ma wygodne mieszkanie z toaletą i ciepłą woda oraz samochód a nie wychodek i studnie przy czworakach powinieneś codziennie całować bramę do zakładu że masz tak dobrze.

Cześć
@Dozorowiec 19.01.2019 22:42

Pisałem ci już pajacyku PRACA CZEKA NA CIEBIE W FIACIE!!! Spróbuj a potem zabieraj głos "dozorowiec" cokolwiek to znaczy trolu.

Dozorowiec
@Cześć 19.01.2019 23:49

Pracuje tu ćwierć wieku i przyjmowałem takich jak ty co w kiblu myc sie chcieli bo może wcześniej raz go w gminie widzieli i nie wiedzieli do czego służy.

Cześć
@Dozorowiec 20.01.2019 00:20

Pajacyku to powiedz jakiego koloru jest ubikacja dla kierowców autobusów pracowniczych i ile kosztuje drugie danie na stołówce?

dejavu
@Cześć 19.01.2019 22:34

fiat na razie nic tu nie zainwestuje czeka na recesje w Polsce.jak bezrobocie wzrośnie to robotnicy będą robic za miske ryzu i wtedy dadza nowy model.narazie będziemy klepac to co mamy.teraz od upadku PRL mamy zlote czasy dla robotnikow pod względem pracy.ale ze bogaci sterują swiatem to ten stan niedługo odwroca.w przyszłości to nie państwa będą rzadzic krajami ale korporacje takie jak fiat

monter

Praca na FCA: nie jest ani dobrze płatna ani lekka Nowi!!! Nie wierzcie w zapewnienia pośrednika: Obiecują dużo...a rzeczywistość jest inna!!! Widziałem już dużo waszych poprzedników.... Nie został nikt z nich, Zderzyli,się z rzeczywistością pracy na FCA,i szybciutko zrezygnowali.

:

Dokładnie, wpływ.

Alik

Firma by nie istniała, gdyby nie wy. Ciekaw jestem jak jutro. Czekam na pojechanie z ustesknuebiem do roboty

Ahhhhhhhhhh

Ja ci dam misia. Czemu wszyscy narzekajà ? Tak tam źle :/ przyjdzie się i pochodzi nie lubię te pliki uzupełniać. Co byście zrobili jak by tak net padł? Wrócili byście do ,,liczydła,, tablic wypełnionymi kulkami, aby eskazywały wasze zabgazowanie w firmę.

Dozorowiec
@Ahhhhhhhhhh 19.01.2019 20:22

Nie siadaj po bimbrze wypitym z kumami do komputera to jeszcze nie twój poziom lepiej naucz się dobrze korzystać z toalety i natryskow w firmie i tylko tak nie przychodz w Pon. do pracy bo na zawsze wrocisz na wieś do pługa i gnoj przerzucać.

Wracaj do pługa

Do wszystkich narzekaczy, po co się tak męczyć wracajcie na wioche chodzić za pługiem i gnoja przerzucać dzięki FIATOWI wasze dzieci nie grzebią patykiem w kałuży jak wy w ich wieku. Macie luxusowe umywalnie i toalety z których korzystacie bo już umiecie.

Kaizen
@Wracaj do pługa 12.01.2019 19:00

A ty człowieku skąd przyjechałeś ? Teraz na wioskach ludzie żyją lepiej niż w miastach, wysoki standard życia, mieszkań Praca w rolnictwie zmechanizowana na wysokim poziomie

dejavu
@Wracaj do pługa 12.01.2019 19:00

z twojego komentarza zrozumialem tak;jak się niepodoba to się zwolnij,a jak polska ci nie pasuje to wyjedz! taka to nowa demokracja.teraz ukraincom chcą zrobić podobny dobrobyt jak w Polsce.

Pracownik

Kiedy rozmowy w sprawie powyżek płacowych ktoś coś w temacie ..

dejavu
@Pracownik 17.01.2019 11:54

dyrekcja na chorobowym

Fsm
@dejavu 17.01.2019 15:32

Dałem łapkę w górę ale (usunięte przez administratora) ją zabrali i nie mogę oddać głosu bo nadal jest zero i to jest BEZSTRONNOŚĆ SERWISU....... KPINA!!!

Monter
@Fsm 17.01.2019 22:22

Te łapki i tak są wuja warte,ale fakt pozostaje,że jest to "mocno sterowane"!!! Czy jakiś wpis,będzie miał 100 łapek,czy 0,to i tak liczy się obiektywna opinia osób tam pracujących,a nie EXPERTA od gnoja. Także nie ma co się przejmować,łapki znikają,niepochlebne wpisy też,widać taki jest poziom Go Work:-) Zresztą FCA i Go work,to ten sam poziom. W FCA niewygodne tematy są "zamiatane"pod dywan,a Go work,je po prostu usuwa. Cenzura,jaką pamiętają ludzie z poprzedniego ustroju. I "komuna"i Gebels(niemiecki propagandysta)mogli by się wiele nauczyć od w/w. Go work i FCA to sztuczna propaganda sukcesu,które jest"towarzystwem wzajem niej adoracji"

Leader
@Pracownik 17.01.2019 11:54

Zarobki sa wystarczajace , robotnicy robia jak woły dzięki dozorowi .Robotnik musi miec na łbem bata , wtedy nie obija sie i robi jak koń. A jak nie do paszoł wont , na wies do pługa.

Monter
@dejavu 17.01.2019 15:32

Nie na chorobowym. Zajęci są,liczeniem planów produkcyjnych,bo po zlikwidowaniu jednej zmiany,nie zgadza się im liczba wyprodukowanych aut:-) Myśleli,ze jak zlikwidują jedna zmianę, to aut będzie schodzić tyle samo co przedtem :-) Takie małe niedopatrzenie:-) Stąd znowu "pomysł"aby wrócić do poprzedniego stanu i przywrócić 2 zmiany na starej hali:-) Nie pomyśleli,ze likwidując jedną zmianę....aut będzie mniej:-) Takie zarządzanie:-) Tylko ludzi szkoda,bo latają z miejsca na miejsce,ogólny chaos.

Leader
@Monter 17.01.2019 23:29

Zarobki sa bardzo dobre ,nie mozna narzekać , gdyby były niskie toby swołocz uciekła do swoich bliskich na wieś do pługa .Tam chodzili by w kufajce i filcach od rana do nocy. A tak maja pracę w luxusowych warunkach i godziwą pensję .

Byly pracownik FCA
@Pracownik 17.01.2019 11:54

He,he...,o czym Ty piszesz ? Podwyzka plac ? ZAPOMNIJ.Dostaniesz owszem podwyzke,ale ....planu do wykonania.Aktualnie ten zaklad, to jedno wielkie nieporozumienie.Ale nie zawsze tak bylo,czasy FSM-u to bylo cos pieknego-konkretne pensje[w relacji do cen w sklepach] i o wiele mniejszy wysilek pracownika podczas 8-godzinnej dniowki.No,ale to juz historia i nigdy nie wroci.Dyrekcja zastanawia sie teraz jak Was kolejny juz raz wyrolowac i zamiast podwyzki dostaniecie "podwyzke",czyli bedzie podobna sytuacja co kilka lat temu-Wasze pensje zostana powiekszone o tzw.dodatek[drobne na cukierki-100 zlotych,zamrozony na okres 3-ech lat].Nie liczcie na wiecej,bo FIAT gdyby nawet i chcial[a nie chce] Wam dac wiecej,to ma zwiazane rece-musi zaplacic ogromne pieniadze-prawie 800 milionow dolarow odszkodowania dla USA,za manipulacje podczas kontroli emisji spalin[niedozwolone oprogramowanie silnikow].A zeby zaplacic ta kwote,to wiadomo,trzeba komus zabrac.A komu zabierze,"swoim" pracownikom we wloskich fabrykach,w slonecznej Italii ? Nie,zabierze Wam,bo dawno zauwazyl,ze ma do czynienia z .....bezjajecznymi ludzikami,ktorzy boja sie nawet wlasnego cienia.Gdy byla okazja do przeprowadzenia konkretnego protestu[strajk]kilka lat temu aby skutecznie domagac sie konkretnych podwyzek plac,to pracownicy z podkulonym ogonem kompletnie olali dzialania zwiazku zawodowego,organizujacego ten protest.Zamiast strajku,zgodzili sie na ......10-godzinne dniowki,przez kilka miesiecy,ha,ha,ha...To bylo mistrzostwo swiata w glupocie i naiwnosci pracownikow FCA POLAND,wiec zapomnijcie o tym,ze kiedykolwiek poprawi sie Wasz nedzny los.

dejavu
@Fsm 17.01.2019 22:22

łapki i wpisy kontroluje jak sądzisz kto?

dejavu
@Leader 17.01.2019 23:17

oj! feudalizm ci się marzy!?

dejavu
@Pracownik 17.01.2019 11:54

podwyżki to bardzo dużo sobót włoskich[ponoc extra 30 tys.aut więcej niż w 2018]strona dyrekcyjna zapewnia ze po 10 godz.nie planują robic[chyba ze więcej].pracownicy z długim stażem maja dostać podwyżki co maja 15.10. żeby ich stawka minimalna nie dogonila w przyszłym roku.reszczie bogaczy nic nie dadzą. teraz dodadzą cos experci od gnoju aby zniechecic przyszłych pracowników do roboty[chyba pracują dla urzędu pracy]

Nie ma jak we Fiacie
@Byly pracownik FCA 18.01.2019 13:06

.Robotnik po podstawówce co przyjechal ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaże mało ma pieniedzy... .A na wsi byś mial es więcej ? chyba w skupie jajek albo przy czyszczeniu szamba . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Na wsi chodziłes za pługiem caly dzien i konia pchales pod górkę , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik dobre zarobki po prostu raj na ziemi.

dejavu
@Leader 17.01.2019 23:17

to po ile osob ma się zwalniac tygodniowo żeby pracodawca stwierdził ze cos tu jest nie tak?

dejavu
@Leader 17.01.2019 23:17

a ty zdajesz sobie sprawę że ostatniego cara rosyjskiego i jego rodzine zabili komuniści i swiat się zmienil.jestes jakiś z innej epoki.rozumiem ze posiłek jedliście z jednej miski cała rodzina .teraz to jak będziesz na miescie to idz na kebaba do turka

dejavu
@Monter 17.01.2019 23:29

(usunięte przez administratora) na chorobowym bo zblizaja się rozmowy w przyszłym tygodniu o kasiore.

Kaizen

Pracuję na terenie FCA i znam realia pracy i płacy w tej firmie. Nikt nikogo nie trzyma siłą aby tu pracował Kiedyś zarobki były zachęcające, dawali mieszkania hotelowe . Można pracować i godnie mieszkać w dobrych warunkach. Praca jest cięższa niż cukiernika ale lepsza niż na budowie drogi w chłodzie, wilgoci jesienią a upałem w lato - asfalt gorący od dołu a słońce od góry. Jeżeli nie masz wykształcenia wyższego to taka praca jest idealna. A że ktoś przyjechał z wioski to nic nie szkodzi a nawet szacun dla odważnych ludzi. Dzięki takim ludziom FCA istnieje bo bez nich FSM by dawno był zapomniany, nikomu nie ubliżając zaorano by tu wszystko a Tychy byłyby dalej wioską

Monter
@Kaizen 13.01.2019 17:39

1)"Praca jest cięższa niż cukiernika"??? 2)"to taka praca jest idealna"??? 3)"wilgoci jesienią a upałem w lato"??? O czym ty piszesz człowieku??? Porównania naprawdę,godne podziwu !!! Ad 1: Cukiernik,wykonując pracę,może ją przerwać np na 10 min,i nikt głowy mu nie urwie,spróbuj zrobić to na FCA!!! Obojętnie,czy to monter,spawacz,lakiernik,nie ma nawet czasu,aby się po tyłku podrapać,bo liczy się tylko plan!!! Ad 2: Czyli jaka??? Taka,jak na stronie Go work u samej góry???Siedzi człek,przed kompem,i sobie w necie "grzebie"??? Ad 3: Bywałeś,na którymś wydziale latem,w lipcu lub sierpniu jak blacha na hali,się nagrzeje np na 2 zm??? Ludzie ,wychodząc,na zewnątrz,łapią powietrze,jak ,karpie po wyciągnięciu z wody. Najgorzej mają na lakierni,bo tam piece są,i tam temperatura jest jeszcze większa,ale na pozostałych wydziałach,nie jest wcale lepiej. Czasami P Kaizen(gość zajmujący się pomysłami na FCA, info dla niewtajemniczonych)trzeba wyjść z klimatyzowanego biura,sprzed kompa,i zobaczyć,jakie są faktyczne realia pracy na FCA. Ani zarobki,ani praca,ani perspektywy nie są zachęcające do pracy,ani do jej podjęcia w FCA.

Nie ma jak we Fiacie
@Monter 17.01.2019 00:01

Robote macie , zarobiacie duzo . Ludzie przyjechaliscie ze wsi , majster was nauczył wode spuszczac w kiblu , pokazał jak sie kran z wodą odkręca , niektorzy pierwszy razy widzieli auto z bliska. Powinniście całować brame przy wejsciu do zakladu ze macie tak atrakcyjna prace .

Monter
@Nie ma jak we Fiacie 17.01.2019 11:26

2100 na rękę,takie to atrakcyjne zarobki,za ciężką pracę Przyjdź i popracuj 8 godz,to rozjaśni ci umysł Ból kręgosłupa,kilometry robione biegiem przy linii,schylanie przysiady dźwiganie itd... Na dodatek słyszysz ciągle: szybciej,szybciej!!! Taka to atrakcyjna praca!!!

Fsm
@Monter 17.01.2019 12:19

Szkoda się wysilać to płatny trol NIGDY nie był na fiacie a za pisanie bzdur ma płacone.

dejavu
@Nie ma jak we Fiacie 17.01.2019 11:26

jak jakiś mieszkaniec wsi będzie się chciał zatrudnić to będzie miał problem ze swoim pochodzeniem.jako wieśniak nie ma szans.nauczyc ich roboty opowiedzieć jak korzystać z toalet itp..jest taki program w tv damy i wieśniaczki,proponuje wdrozyc program w firmie FIAT i wiesniaki.jak tak chętni do pracy poczytają twoje komentarze to od razu chętnych ubywa po wielokroć

Paweł

Sądziłem że nikt nie pobije obiektywizmu opini "wiadomosci "telewizji polskiej ale GoWork.pl niczym się nie różni łapki znikają, komentarze przepadają tylko expertowi od gnoja i pługa przybywa więc proponuję znaleźć inne forum ale obiektywne a nie" przekupione "bo inaczej nie da się tego wytłumaczyć

monter

Trzeba wziać po uwagę wszystkie "+" i "-" jakie ten pracodawca oferuje: + 2100 zawsze 10-ego (15,10 zł/godz. brutto) + opieka medyczna(jak będziesz z nie korzystał bo jesteś chory,to cię zwolnią) + przewozy(niektóre nadają się do przewozu piasku na budowę,a nie do przeworzenia ludzi) + zwiazki zawodowe(raczej dla firmy,niż dla pracownika) + urlop(nie musisz się martwić,firma już ci go rozplanowała) + perspektywy(świetlana,przeczytasz o tym w czasopiśmie "Fiat wokół nas") + rozwój zawodowy(roboty na pewno ci dołożą,gwarantowane) + kariera(jak ktoś "padnie"przeniosą cię na jego gorsze stanowisko) + spadek zamówień(firma wysle cie do domu...na zawsze) + problemy osobiste(firma wysłucha...a potem wykorzysta przeciwko tobie) To tylko niektóre z bardzo wielu "+" jakie daje ta firma pracownikowi. Najważniejsze,że nie ma ani jednego "-" Reasumując: Praca na Fiacie,to praca mażeń,o której maży nie jeden pracownik. Mozna spokojnie pracować,nie obawiając,się o przyszłość...itd... itd.

dejavu
@monter 12.01.2019 07:42

nie masz problemu z wpisem bo mi wyskakuje jakas wtyczka i mogę napisac w polu odpowiedz

Monter
@dejavu 12.01.2019 10:15

Nie wiem,czy to nie jest celowe,bo też mi to wyskakuje i ciężko dodać opinie,trzeba próbować kilka razy,pewnie żeby uciszyć lub zniechęcić do dodawania opinii. Nie wiem ,czy to nie jest przypadkiem powiązane z nickiem,bo "troll"ma dużo "opinii" i to jedna pod drugą. Fiat chce przyjmować nowych "nieświadomych"i prawdziwe opinie z wewnątrz,są mu nie po myśli. Takie moje zdanie

dejavu
@Monter 12.01.2019 10:49

piszesz tez gdzies na innym forum bo wychodzi na to ze nas zablokują za jakiś czas.mi wyskakuje jakas wtyczka ca...i należy odznaczyć w polu 'NIEJESTEM ROBOTEM' tylko tego pola niema przy wysylaniu wiadomosci

Monter
@dejavu 12.01.2019 11:01

Może sie tak zdarzyć,że nas zablokują,a jest na to rada,IP dynamiczne,i wtedy znowu możesz pisać, ale i tak dalej Go work ,będzie usuwał i blokował niepochlebne opinie,a zostawiał" Experta od gnoja"(jak to miało miejsce już wiele razy na tym forum) Ktoś,kto będzie chciał znaleźć opinie o tym pracodawcy,znajdzie,jak nie tu to gdzie indziej. Kandydat,poszukujący pracy,w 90 % sprawdza opinie na necie,zanim złoży CV,a tych prawdziwych z wewnątrz nie brakuje o tym pracodawcy. Go work może zablokować,usuwać itd(oczywiście czerpiąc z tego jakieś korzysci)ale i tak to nic nie zmieni,firma,czy to w Tychach,czy w Bielsku,ma już "wyrobioną"opinie,i jak to napisali w Bielsku:"Ten pracodawca jest już spalony"

dejavu

czy ktoś ma problemy z wysyłaniem komentarzy[nie dotyczy expertów od gnoju]?

Leader

Po swiętach przyjechali werbusy z matka i ojcem ,pokazywali zaklad że tu pracują . Monter w tajmenicy mi powiedział, ze matula mu powiedziała synu, codziennie przed praca i po pracv całuj majstra i brygadzistę w gołą (usunięte przez administratora), ze jeszcze ci daje pracę , bo u nas, na wsi bieda , konie pozdychały a na traktor nie ma pieniedzy i pracuj nawet za 2000 zł/mies to jest 10 razy wiecej niż na wsi,

dejavu
@Leader 02.01.2019 17:46

ludziu co ty masz do ukraincow-u nich taka bieda i jeszcze wojna.rozumiem ze ci pracownicy całuja cie w cztery litery i robia gałeczkę.nadmiernie wykorzustujesz swoja pozycje.

We Fiacie super

We Fiacie nie jest żle , zarabiacie jak górnicy , bo gdyby było tak żle toby wszyscy pouciekali do pługa i do gnoja na wieś.

Cześć
@We Fiacie super 11.01.2019 19:24

Znów ta męska(usunięte przez administratora) od pługa (usunięte przez administratora) się w temat!

Nie ma jak we Fiacie
@Cześć 11.01.2019 20:06

Gdyby nie FIAT to większośc musiała by wracac na role i do lepianek .Robotnicy po zawodówce co przyjechali ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaja że mało mają pieniedzy... .A na wsi byś mial więcej ? chyba przy wywożeniu gnoja albo koszeniu trawy kosą . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Także WIOCHA nie narzekajcie bo tu macie raj na ziemi , na wsi byś chodził nieogolony z łopatą i widłami caly dzien , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik ...a na wsi bar jeden , i byś patrzył jak inni piją piwo , a ty byś sie wtedy drapał po łbie zawszonym.

We Fiacie super

Robote macie , zarobiacie duzo . Ludzie przyjechaliscie ze wsi , majster was nauczył wode spuszczac w kiblu , pokazał jak sie kran z wodą odkręca , niektorzy pierwszy razy widzieli auto z bliska. Powinniście całować brame przy wejsciu do zakladu ze macie tak atrakcyjna prace .

Pracownik

Powiem tak,mam już dość tego fiata,w marcu biorę tą śmieszna premie i pisze wypowiedzenie Kasa tu żadna,a zapiernicz coraz większy i większy!!! Perspektyw żadnych,na jakąkolwiek poprawę też nie ma co liczyć. Wszystko sięgnęło już dna,i już się nie odbije,bo jest tylko coraz gorzej. Na cud nie ma co liczyć,trzeba się odważyć i opuścić ten tonący okręt.

W.koncu.wolny

Witam.powiem tak..lepiej nie myśleć nawet o tym kołchozie.przez 10 lat jedna podwyżka z 14,44 na 15.10.czyli bez sobót nie więcej niż 2.300 netto.porobili kierownikami po studiach zaocznych baranów którzy nie mają pojęcia o robocie a ludzi którzy stawiali ten zakład mają za nic.urlop na żądanie niby jest ale cyt,,należy się jak Panu ziemia ale w poniedziałek i piątek nie dzwonimy" a nawet dzwoniąc w środę zgłaszając potrzebę skorzystania z urlopu na żądanie można usłyszeć w słuchawce i tu też zacytuję,,ni (h)wuja" .jedyny plus to służba zdrowia i darmowy dostęp do specjalistów.sa też stołówki zakładowe ale niestety nie dostaniesz od firmy choćby kanapki za darmo,za wszystko trzeba płacić..ale nie na spawalni bo tam wogóle nie ma stołówki więc zostaja do jedzenia zrobione w domu klapsznity z leberwusztym.za darmo jest herbata którą smakuje jakby sprzątaczka do tego termosa (usunięte przez administratora) do podłóg wykrecila. A ci którzy mają tak dobre opinie o zakładzie to w większości ludzie którzy zarostu nie mają od obcowania twarzy z siedzącą częścią ciała kadry..a są i tacy co liderom herbatkę i kawusie robią jakby któremu ta fiatowska nie smakowała.

Cześć
@W.koncu.wolny 11.01.2019 12:15

Na montażu jest stołówka ale nie dla zwykłych pracowników bo ich nie stać. Obok lini D stołówka świeci pustkami a na drugiej zmianie jest zamknięta. Ceny poszły w górę a zarobki nie.

Zainteresowany

Witam czy będą w tym roku jakieś przyjęcia na produkcje ? Nie ukrywam że zależy mi na pracy w FCA ze względu że zakład jest bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania . Pozdrawiam.

Fsm
@Zainteresowany 08.01.2019 20:28

Lepiej się dobrze zastanowić skoro masz blisko fiata to w pobliżu masz dziesiątki firm w których jesteś traktowany jak człowiek a zarobki 15,10zl przez pierwsze 10 lat pracy to parodia (przez 7 lat podwyżka wyniosla 130 zł brutto do stawki !!! na pracownika dzięki niektórym związkom zawodowym działających raczej na szkodę pracowników) . Po przyjęciach w tamtym roku to blisko 90% opuściło zakład w ciągu dwóch miesięcy, więc może trochę dalej znaleźć pracę a nie zawracać sobie głowę tym...... czymś???

Pracownik
@Fsm 10.01.2019 11:49

Dokładnie.Kolega z 12 letnim stażem dostał dziś 2300 na rękę,zresztą ja też....ale on był bardziej załamany Masakra... Bez komentarza firma która się chwali miliardowymi zyskami... Nic dodać nic ująć Szukają frajerów do tego kieratu za marne grosze

Fsm
@Pracownik 10.01.2019 18:02

To niech się cieszy bo po 12 latach pracy ma ponad 430 wysługi i 113 premi kwartalnej oraz dodatkowo za urlop w grudniu, to spytaj ile dostali zatrudnieni przez pośrednika oni wzrokiem zabijają jak ich pytasz o wypłatę.

Byly pracownik FCA
@Fsm 10.01.2019 11:49

"Stary"pracownik zasuwa w FCA POLAND za stawke 15,10 PLN/godz ? A czy Wy zdajecie sobie sprawe,ze aktualna stawka godzinowa na tzw.pensji minimalnej to jest 14,70 PLN ? Dlaczego nie strajkowaliscie ? Nie widzicie co sie dzieje w Polsce,ze coraz wiecej grup zawodowych upomina sie o podwyzki ? Na co czekaliscie tyle lat,pokornie orajac ponad sily za,takie smieszne stawki ? Tylko nie mowcie,ze baliscie sie ....zwolnien,bo padne ze smiechu,ha,ha....FIAT gdy chce wywalic ludzi z firmy,to nie patrzy czy ktos strajkuje,czy nie,tylko zwalnia,bez zbednych pytan i wyjasnien.Przyklad z roku 2013 gdy za brame zakladu polecialo 30% zalogi mowi wszystko.No,ale w zasadzie teraz to juz mozecie nie strajkowac,bo to Wam nic nie da.Nie dostaniecie zadnej podwyzki,bo przespaliscie temat.FIAT ma kare do zaplacenia.W ramach ugody z rzadem USA i stanem Kalifornia Wasza firma ma zaplacic prawie 800 mln dolarow odszkodowania,za umorzenie zarzutow o stosowanie oprogramowania zanizajacego emisje spalin.Wiec w obliczu tej sytuacji,te Wasze cudowne zwiazki zawodowe[ha,ha] "wywalcza" dla Was podobna kwote do tej poprzedniej,jaka dostaliscie kilka lat temu,czyli cos okolo 130 zeta,zamrozone na okres 3-ech lat.Mowiac po ludzku,dostaniecie 30 zeta NETTO/na rok.Zaszalejecie za ta kwote,kupujac sobie JEDNA slabiutka ....pizze.Nie doszloby do tej sytuacji,gdybyscie WCZESNIEJ konkretnie zadzialali[strajk].

Smutna rocznica tyskiego Fiata

20 grudnia 2012 roku z taśmy fabryki Fiata w Tychach zjechała ostatnia Panda drugiej generacji. Wciąż czekamy na kolejny model dla tej fabryki. Nowe plany Fiata póki co nie obejmują polskiego zakładu. Podobno jest dla Fiata ważny. Podobno ma coś dostać. Konkretów jednak brak. Wraz z wygaszeniem produkcji Pandy II zaczęła się powolna degradacja zakładu, który był wówczas największą europejską i drugą na świecie fabryką w sieci Fiata. Produkująca w szczytowym okresie 600 tys. aut fabryka dziś pracuje na pół gwizdka. Produkcję trzeciej generacji Pandy prowadzono we Włoszech. http://motoryzacja.wnp.pl/smutna-rocznica-tyskiego-fiata-kiedys-to-byla-najwieksza-fabryka-koncernu-w-europie,336717_1_0_0.html

Wasz kum

Ja też życzę wesołych świąt i nowego roku wszystkim kumą żeby sie tak nie spinali idalej tu pracowali i zarabiali wiecej jak sołtysi w ich wsiach i jak jadą na wiochy to tylko z pospolstwem siwuche pic nie do roboty przy pługu i gnoju hej.

dejavu

zdrowych wesołych świąt oraz udanego sylwestra życze wszystkim forumowiczom oraz wam expertom od chamstwa i gnoju życzy dejavu[ten prawdziwy nie podszywajacy się pod nick innych.jak nastapi jakas globalna anomalia na fca to piszcie]

FIAT OK

Ogólnie jest dobrze , jest praca i godziwe wynagrodzenie .Ci co przyjechali do pracy ze wsi to teraz żyja na wysokim poziomie .Juz nie noszą waciaków ani trampek do pracy .A po wypłacie zaglądaja do sklepów i węszą coby tu kupić , bo zaopatrzenie jak w Ameryce nie takie jak u nich na wsi że w sklepie jest łopata , grabie sól ......ocet i chabanina na mielone.. .Oby tak dalej to na wieś już nie wrócim ani do pługa ani do gnoja.

FIAT uratował

Robotnicy przyjechaliscie do Fiata w jednych gaciach i z walizką starych łachów . Nauczyłem was obslugiwac kran w umywalni i wodę spuszczac w kiblu , bo dla was to było obce . W domu u siebie chodziliscie do obory się zalatwiac a tutaj sa kraniki ,umywalka i ciepła woda.

dejavu

jaka ma być produkcja na 2019 rok ile aut?speciaialisci od tepienia zasobu ludzkiego cos wiecie?napiscie z góry dziekuje dejavu.

Monter
@dejavu 16.12.2018 13:47

Pracuj spokojnie jak Ci kierownictwo każe a nie wrócisz do pola i gnoja.

Spawalnia
@dejavu 16.12.2018 13:47

W styczniu 2 soboty a potem wszystkie ponoc

Fsm
@Spawalnia 17.12.2018 11:37

Czyli dalej będą łamać kodeks pracy.?

FIAT to jest to
@Fsm 17.12.2018 12:04

Jak tak ci źle to wracaj do firmy pług &gnoj co. Tam będziesz wreszcie szczęśliwy

Fsm
@FIAT to jest to 17.12.2018 12:27

Nie będę odbierał ci pracy skoro jesteś expertem od skiby i wideł a o fiacie nie masz pojęcia.

Paweł
@dejavu 16.12.2018 13:47

Soboty włoskie do wakacji z powodu braku pracowników (masowe wypowiedzenia)

Monter
@Paweł 17.12.2018 17:24

I będzie już tylko coraz gorzej z rękami do pracy w tej "cudownej" firmie. Rozwiązanie jednej zmiany,nie rozwiąże braków kadrowych,nawet nie pokryje aktualnego zapotrzebowania. Linia,która robiła 330 aut,teraz nie może nawet osiągnąć 260!!! Brak ludzi!!! Denso,już "przejrzało"na oczy i wprowadzili podwyżki o 440 zł na "rękę"(netto)od stycznia ,bo ludzie uciekają,i nie ma komu robić,a to dopiero początek !!! Z pozostałych "poddostawców"po nowym roku Ukraińcy ,a jest ich tam sporo. "udadzą"się do zachodniego sąsiada ,i co wtedy??? Ani Ukraińców,ani Polaków nie ma do pracy,w tej "cudownej"firmie ,i poddostawców też. Fiat leży i "kwiczy"

Dzięki Fiatowi
@Monter 18.12.2018 00:08

Gdyby nie FIAT to większośc musiała by wracac na role i do lepianek .Robotnicy po zawodówce co przyjechali ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaja że mało mają pieniedzy... .A na wsi byś mial więcej ? chyba przy wywożeniu gnoja albo koszeniu trawy kosą . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Także WIOCHA nie narzekajcie bo tu macie raj na ziemi , na wsi byś chodził nieogolony z łopatą i widłami caly dzien , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik ...a na wsi bar jeden , i byś patrzył jak inni piją piwo , a ty byś sie wtedy drapał po łbie zawszonym.

Pawel
@Dzięki Fiatowi 18.12.2018 14:05

Nie odpisywać TROL!

Nie ma jak we Fiacie
@Pawel 18.12.2018 22:31

Zarobki sa bardzo dobre ,nie mozna narzekać , gdyby były niskie toby swołocz uciekła do swoich bliskich na wieś do pługa .Tam chodzili by w kufajce i filcach od rana do nocy. A tak maja pracę w luxusowych warunkach i godziwą pensję .

Pawel
@Nie ma jak we Fiacie 19.12.2018 00:01

Nie odpisywać. TROL!

Leader
@Pawel 19.12.2018 08:08

Robotnicy przyjechaliscie do Fiata w jednych gaciach i z walizką starych łachów . Nauczyłem was obslugiwac kran w umywalni i wodę spuszczac w kiblu , bo dla was to było obce . W domu u siebie chodziliscie do obory się zalatwiac a tutaj sa kraniki ,umywalka i ciepła woda.

Nie narzekajta

Przed świętami przyjechali werbusy z matka i ojcem ,pokazywali zaklad że tu pracują . Monter w tajmenicy mi powiedział, ze matula mu powiedziała synu, codziennie przed praca i po pracy całuj majstra i brygadzistę w gołą d , ze jeszcze ci daje pracę , bo u nas, na wsi bieda , konie pozdychały a na traktor nie ma pieniedzy i pracuj nawet za 2000 zł/mies to jest wiecej niż na wsi,

WiesniK

Czytam i nie wierzę.każdy komentarz to wyzywanie od wieśniaków itp.kto pisze te komentarze?trochę szacunku... przypuszczam że kazdy z nas ma jakieś korzenie ze wsi, wiec nie rozumie skąd te wysmiewanie? Ok niech sobie Ci ludzie przyjechali skąd chcą,ale pracują i codziennie się z nimi mijasz,a może i nawet jesz śniadanie przy jednym stole. Ludzie pytają Was w komentarzach o zarobki, jak ogólnie wygląda praca a Wy czym się wykazujecie?jednym i tym samym.poczytajcie komentarze a zobaczycie ze w 90%wyzywacie się od wieśniaków, i wiecie co?czytając te komentarze uświadomiłem sobie ze macie racje jesteście wiesniakami.Pozdrawiam pracownik ze wsi który krow i świń juz nie ma ale pług jeszcze stoi pod stodoła:)

Pawel
@WiesniK 18.12.2018 21:28

Fiat to jest to, kierownik, nie ma jak we Fiacie itd. To jedna osoba pier.....ny trol który nigdy zakładu nie widział ale ma płacone za pisanie tych bzdur. Jeszcze używa nicka innych forumowiczów.

Nowa

Witam. Mam pytanie . Wybieram sie do pośrednika w sprawie pracy w fiacie na produkcji. Na jakie zarobki , premie można liczyć po przejściu pod firmę? . Czy można pracować soboty i niedziele ? Z góry dziękuję za informacje

Monter
@Nowa 18.12.2018 17:00

Nie licz że przejdziesz pod firmę, pracownicy GI którzy przepracowali 18 miesiecy,od stycznia już nie mają umów przedłurzanych. Zarobki 2100 na rękę,premi nie ma W soboty możesz pracować,w niedzielę,tak jak w handlu,NIE możesz.

Leader
@Monter 18.12.2018 17:22

Jak będziesz dobra to przejdziesz bez problemu a tam już są dobre pieniądze nie słuchaj specjalistów od pługa i gnoja co jeszcze nie dawno się załatwili za obora.

Monter
@Leader 18.12.2018 19:55

Że 156 pracowników z agencji,zostało 11,po dwóch miesiącach,taka,to dobra praca i płaca . Zapraszamy,niech przyjdzie i zobaczy na własne oczy to "dobro" 145 już widziało-:)

Fiat łamie prawo???E no skąd

Kierownicy i liderzy łażą,i zmuszają pracowników do podpisania urlopu na przyszły rok w styczniu na 2i3 żeby potem pracownik wyczyszczony z urlopu przez fiata robił na okrągło a jak bedzie chciał urlop to usłyszy że są urlopy wstrzymane!!! Co rok to samo!!!Kto się z tym spotkał???Wszyscy!!! Pracodawca nie ma prawa samodzielnie udzielić pracownikowi bez jego zgody urlopu wypoczynkowego poza sytuacją, w której dokonuje tego w okresie wypowiedzenia lub dotyczy to urlopu zaległego. Potem przedstawi że to przeciez pracownicy podpisali i chcieli!!! Związki są czyste fiat też a pracownik dalej w bambuko robiony na własne zyczenie W bielsku można zrobić postoje a w Tychach się nie da??? Ludzie róbmy tak dalej a na pewno będzie nam lepiej podpisujcie bezmyślnie wszystko to co wam dadzą!!!

Wracajta kumy
@Fiat łamie prawo???E no skąd 13.12.2018 16:05

Jak tak wam źle to czemu nie wrócicie na wieś nie ma przymusu tu pracować wracajcie pchać pług i świnie pasac a może koń wypisze wam urlop czeresniaki.

jo z Bieronia
@Fiat łamie prawo???E no skąd 13.12.2018 16:05

Facet mosz swiento racja pracownik traktowany jak zero kaj jest prawo pracownika jak jesteś potrzebny to ci do (usunięte przez administratora) wlarzom a jak nie to ci wnia kopnom a zmojij strony to skonczcie już wypisywać te brednie o plugu gnoju wsi itp.... kupa ludzi jest stont rodowitych slazokow a jak sie gorolom nie podobo to paka po margarynie spakowac i niych jadom w pierony .

Fiat
@Fiat łamie prawo???E no skąd 13.12.2018 16:05

Podpisaliście te urlopy?

FIAT to jest to

Do Fiata przyjechała do pracy chołota , nieroby , nieuki i nawet lejby , chcieli sie nauczyć roboty i zarabiać pieniądze. Częśc zaraz zostala wyrzucona za bramę , dla oszołomów tutaj miejsca nie ma. , lejby i obiboki i kombinatorzy , tez kopa dostali .Reszta nie moze narzekac , bo przyjechali w kufajkach , a lider ich nauczyl siadania w WC na sedesie i jak sie obsługuje spłuczke i kran w umywalni. Swołocz jak teraz jedzie w rodzinne strony / już nie w kufajce i w starych trampkach / tylko jada autem .. .........wita ich sołtys i pospólstwo wiejskie .

Paweł
@FIAT to jest to 17.12.2018 12:43

Chołota, nieroby,nieuki i lejby zatrudnili ich w fiacie a tylko jednego kretyna nie , więc teraz zachwala zakład żeby go też przyjęli i oderwali od PŁUGA i GNOJA.

Zostaw opinię o Fiat Auto Poland - Tychy

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fiat Auto Poland