State Street Bank Polska

Adres: Podgórska 36, 31-536 Kraków

NIP: 1060004083 KRS: 0000481316

State Street Bank Polska
4 485 6 1

Opinie o State Street Bank Polska

Nowy

Ma ktoś z Was wiedzę nt. Tego czy dzwonią do byłych pracodawców ? Czy raczej to kwestia formalna tylko .

Dhjj
@Nowy 19.01.2019 21:42

Dzwonią ale chyba nie wypytują co i jak tylko pytają o formalności

Tak
@Nowy 19.01.2019 21:42

Dzwonią - to element background check. Pytają czy pracowałeś, w jakim okresie i na jakiś stanowisku.

Nowy
@Tak 20.01.2019 10:04

Ale oni sprawdzają tylko obecnego pracodawcę ? Czy zlecenia tez ? Czy lepiej podać jednego tylko obecnego. Z kilkoma innymi nie miałem dobrych relacji .

Nicki
@Nowy 20.01.2019 11:28

Zależy od konkretnej sytuacji, natomiast to co podałeś w CV i ma istotny wpływ na zatrudnienie to powinni to sprawdzić. Są firmy co prześwietlają szczegółowo 10 ostatnich lat pracy i dzwonią do każdego pracodawcy. Jeżeli np pracujesz od kilku miesięcy u obecnego pracodawcy, a na zleceniu byłeś kilka lat i jest to Twoje kluczowe doświadczenie zawodowe to powinni to potwierdzić. Osoby, które to sprawdzają, również mają świadomość, że są sytuacje gdzie poprzedni pracodawca nie jest zadowolony z odejścia pracownika i powinni być przygotowani na różne reakcje.

Jola

Czesc! Mam zamiar startowac do SS. Chcialam zapytac jak wyglada rekrutacja? Jakie stanowiska sa to typowe klepanie z excela? Jaka stawka na poczatek i czy dlugo trzeba pracowac, aby moc pracowac z domu? Chodzi mi o SS przy Galerii Kazimierz. Bede bardzo wdzieczna za wszelkie odpowiedzi :)

Ania
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej Jolu! A masz może refferala? Jeśli nie to chętnie pomogę, odpowiem na Twoje pytania plus podeślę notatki ;) zostaw maila w komentarzu jeśli jesteś zainteresowana.

Madlen
@Ania 10.06.2018 12:36

madzia12_92@o2.pl

Malina
@Ania 10.06.2018 12:36

Cześć:) ja również zastanawiam się nad aplikowaniem do SS. Czy mogę liczyć na informacje podobne jak Jola powyżej?:)

Ania
@Madlen 11.06.2018 23:06

Wysłałam Ci maila

Michal
@Ania 12.06.2018 16:39

Hej, czy ja również mógłbym prosić o jakąś informacje :) ? craew@op.pl

Kasia
@Ania 10.06.2018 12:36

Aniu, ja rowniez poproszę o maila z informacjami i wskazowkami dragan.kasia@gmail.com

Yela
@Ania 10.06.2018 12:36

Mogę również prosić o jakieś informacje? ;) @yelajemor@gmail.com

Iksinski
@Ania 10.06.2018 12:36

Ja również poproszę megabite@o2.pl

XXX
@Jola 09.06.2018 22:21

Czy mogę również prosić o te informacje: tkaczdiana@gmail.com.

ilona
@Jola 09.06.2018 22:21

Czy ktoś mógłby mi podesłać jakieś notatki? Byłabym wdzięczna :) Mój mail to stilona94@gmail.com, z góry dzięki

ilona
@Ania 10.06.2018 12:36

Hej czy również mogłabym liczyć na Twoją pomoc? Mój mail to stilona94@gmail.com :) z góry dzięki

A
@ilona 19.06.2018 18:20

Czy ja też mogłabym prosić o notatki? :) Mój mail to kieronskaa@gmail.com

Jola
@Ania 10.06.2018 12:36

Mam juz :) ale wolalabym sie tez czegos dowiedziec od innej osoby, moj mail to alexautumn@gmail.com

Annnia
@Jola 21.06.2018 16:56

Byłalbym bardzo wdzięczna za podesłanie notatek. Mój adres email to anna.nowak@amorki.pl.

abc
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej :) Czy mogłabym również prosić o notatki? Mój e-mail to: abc.cab1@wp.pl

H
@abc 22.06.2018 16:07

Hej, również prosiłabym o podpowiedzi na maila : pmonikaa@poczta.onet.pl

AM
@Ania 10.06.2018 12:36

Ja również proszę o jakieś wskazówki na maila anka.gm@poczta.fm dziękuję !

Stejcik
@Jola 09.06.2018 22:21

Czy ja również mogę prosić o podesłanie notatek? stejcik@o2.pl

Julka
@Jola 09.06.2018 22:21

czy mogę prosić o notatki? liwmic@wp.pl :) bede wdzieczna

magda
@Ania 12.06.2018 16:39

Czy moge też prosić o notatki ? adgamst@gmail.com Z gory dziekuje :)

Julia
@Jola 09.06.2018 22:21

czy ja również bym mogła prosić o notatki? juliakrawczyk285@gmail.com Z góry uprzejmie dziękuję

magda.92
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej, jeśli dysponujesz jakimiś materiałami to byłabym mega wdzięczna za udostępnienie. ;) megi.92@o2.pl Z góry wielkie dzięki. ;)

Piotr
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej :) czy ja również mógłbym prosić o materiały? Mój mail to piotr.guca@gmail.com

Justyska2510
@Piotr 30.06.2018 19:22

Cześć :) czy również mogę prosić o notatki? mój mail justyska2510@gmail.com Z góry bardzo dziękuję :)

justyska2510
@Jola 21.06.2018 16:56

Cześć :) czy również mogę prosić o notatki? mój mail justyska2510@gmail.com Z góry bardzo dziękuję :)

Gość
@Justyska2510 03.07.2018 11:18

Mam prośbę podeslijcie jakieś notatki z rozmów? gandalof@wp.pl

Olek
@Ania 12.06.2018 16:39

Proszę o notatki Olek.kowalski11@po.pl

Dominika
@Olek 17.09.2018 19:25

Byłabym również wdzięczna za jakieś wskazówki, oraz notatki! Dzięki! dherholz@wp.pl

Berri
@Dominika 17.09.2018 23:42

Hejjj !! Bardzo proszę o notatki na e-maila : pulkaska@wp.pl

ewcia_2588
@Berri 24.09.2018 19:45

ja tez poprosze :) ewcia_2588@wp.pl

Zeta
@Ania 10.06.2018 12:36

Aniu, nieładnie tak handlować referalami. HRy dobiorą ci się do tyłka.

Magda.d
@Jola 09.06.2018 22:21

Heeej :) mogłabym również prosić o notatki na maila ? :) magdalena.derlak@gmail.com

Sylwia
@Ania 10.06.2018 12:36

Czy mogłabym również dostać to na maila? Sylvvam@wp.pl

Iwonaa
@Ania 12.06.2018 16:39

proszę rowniez o notatki iwonka383@o2.pl Z gory dziękuję :)

Jula
@Ania 10.06.2018 12:36

Hej! Również poproszę o maila z notatkami :) Mój mail julia.nbds@op.pl

Piotrek
@Jula 04.12.2018 14:18

Hej i ja również proszę o materiały ;) Mój mail: kuchyking239@gmail.com

Magggggie
@Ania 10.06.2018 12:36

Również poproszę jmagdaj@o2.pl Dziękuję

Gizi
@Ania 10.06.2018 12:36

Dzień dobry, bardzo proszę o notatki. Pozdrawiam : ).

Gizi
@Ania 10.06.2018 12:36

Nie zostawiłem maila : ) statesskrk90@gmail.com Pozdrawiam,

andre
@Gizi 12.12.2018 16:15

Czy mogę również prosić o informacje na maila?;) andrenow@interia.pl

Rekrutacja
@Ania 10.06.2018 12:36

Hej też po proszę ;) paluchhh@gmail.com

Iwona
@Rekrutacja 28.12.2018 11:51

@Ania 10.06.2018 12:36 i ja też :) iw.chihiro@gmail.com

Kowal
@Ania 10.06.2018 12:36

Hej Też proszę o jakieś info : kowalinho2019@wp.pl

Nikt
@Ania 10.06.2018 12:36

Heej, mozna prosic o notatki? :) mail: ktosktosktos89@interia.pl

Roksana
@Ania 10.06.2018 12:36

hej, ja również poproszę notatki i inne informacje, które są istotne w rekrutacji roksanacracow@gmail.com

Aba
@Roksana 15.01.2019 14:16

Hej, Też proszę o info : maq.lis@interia.pl

Tobiasz

Czy ktos na start dostal umowe na rok? Jak potem wyglada przedluzenie umowy? Po jakim czasie jest aneks i podwyzka?????

Tak
@Tobiasz 19.01.2019 18:43

Było już poruszany ten temat kilkukrotnie oraz padła już odpowiedz.

OLI

Co możecie powiedzieć o działem operacji globalnych ?

State_Street_bank

Mam pytanie czy w toaletach w centrali State Street Banku leci muzyka podobnie jak w galeriach handlowych?

Ytr
@State_Street_bank 19.01.2019 15:21

Nie

Hm
@State_Street_bank 19.01.2019 15:21

A skąd to pytanie ?

Jasiek

Hej Wam ! Jak długo się czeka na wiadomość czy się dostaliśmy czy nie . To hindus będzie dzwonił ?

Hd
@Jasiek 14.01.2019 14:31

Czy gowork usuwa krytyczne opinie o Stejcie?

Jasiek
@Hd 14.01.2019 15:08

A co to ma wspólnego z moim pytaniem ?

Nick
@Jasiek 14.01.2019 15:29

Z Polski dzwonili po prawie miesiącu.

Jasiek
@Nick 14.01.2019 17:29

Mega długo

Magda
@Jasiek 14.01.2019 14:31

Ja na pierwsza odpowiedz czekalam w sumie 3 tyg i napisalam maila czy jest decyzja juz podjeta i wtedy poinformowano mnie,ze mam 2 rozmowe i po tej rozmowie na nastepny dzien juz dostalam odpowiedz

mkkk
@Jasiek 14.01.2019 14:31

ja czekałam 3 dni

Hgop

Im bardziej zaawansowani intelektualnie i kulturowe jesteście, tym gorzej tam będzie się czuli. W Stejcie pracują młodzi, przeciętnie wykształceni, przeciętnie zdolni ludzie z podkrakowskich wiosek. To totalna masówka. Po jakimś czasie nasiąknięcia tym światem, bezbarwnym i wtedy szczytem ekstrawagancji będzie wyjście do McDonalda na niedzielny obiad. Praca szalenie nierozwiajajaca, odtworcza, wręcz na granicy pracy fizycznej. Dzień dzień wykonujecie tzw. taski, które polegają na kilkudziesięciu kilknieciach myszką. Czy ta praca daje wiedzę? Wątpię. Pewnie po 20 latach jesteście kimś kto umie 200 taskow, z których każdy wymaga tylko praktyki. Praca dającą mało szacunku (choć to wynika pewnie z małego zaawansowania intelektualnego jakie jest potrzebne), jest się po prostu Clikersem, takim niemal robotnikiem. Firma bierze każdego, wiele osób bardzo ubogich umysłowo i kulturowo. Niestety, potem ten każdy awansuje i nawet na wyższych stanowiskach są osoby zaskakująco przeciętne. Nie spotkałem tam nikogo kto wyróżniałby się czymś szczególnym - kraina przeciętności. Że względu na łatwość tej pracy, nie jedna osoba po zawodowej szkole mogłaby tam dobrze sobie poradzić. Zarobki jak na taką pracę myślę, że są ok.

Pracownik
@Hgop 12.01.2019 09:52

Potwierdzam. Pracowałem pół roku i na szczęście zdecydowałem się uciekać jak najdalej. Po pół roku pracy w stejcie śmiało mogę powiedzieć ze nie nauczyłem się niczego wartościowego co może mi się przydać w kolejnej pracy/firmie. Prawdę mówiąc to wstyd mi było mówić znajomym na czym moja praca polega. Nie wspomnę już o kadrze managerskiej i notorycznych nadgodzinach w pracy. Robota dobra dla singli bez hobby, planów i ambicji.

km
@Pracownik 12.01.2019 10:44

wystepuje tu wstyd nie tylko przed znajomymi, ale tez przed samym soba z powodu tego co sie robi

Małomiasteczkowy
@Hgop 12.01.2019 09:52

Czasami odnoszę wrażenie, że ludziom się w ... głowach poprzewracało. Popracujcie trochę fizycznie albo za niewielkie pieniądze w administracji państwowej; na własnej działalności czy też w miejscu gdzie macie prawdziwą odpowiedzialność. Dostajecie niemałe pieniądze jak na polskie realia i co kilka opinii tylko - za mało owoców, system się wiesza, brak rozwoju, monotonna praca, za zimno, za gorąco, a na zachodzie to lepiej itp... Jak się nie podoba to droga wolna, w Krakowie jest w czym przebierać. Pozdrawiam

Gtr
@Małomiasteczkowy 13.01.2019 23:26

Mówisz z perspektywy człowieka który jest pomiędzy praca fizyczna a niefizyczna i taki nie zauważy wyżej opisanych minusów i będzie się tam dobrze czuł ;)

Amg
@Małomiasteczkowy 13.01.2019 23:26

Bo ludzie dzielą się na tych co maja ambicje i chcą się rozwijać, znaleźć prace która im będzie odpowiadać. I na tych co wystarczy im dać 3 koła i nie będą pytać, myśleć tylko robić. Ale spokojnie takich też trzeba.

Xzz
@Amg 15.01.2019 08:13

Możesz się rozwijać niezależnie od pracy, chyba że wymagasz, aby praca rozwijała Ciebie.

Amg
@Xzz 15.01.2019 20:54

Myślę że o to chodzi w pracy żeby rozwijała i poszerzała kompetencje. Chyba każdy zdrowy na umyśle człowiek chciałby z biegiem lat awansować.

Ytr
@Amg 15.01.2019 23:54

To nie jest praca dla myślących osób. Jesteście średniakami, których cieszy otworzenie dwóch exceli i skopiowanie tam zawartych danych, to będzie to dla Was odpowiednią praca. Pracując tam staniecie się człowiekiem jak coca cola, byle jakim, który niczym się nie różni od pozostałych puszek

Xtr
@Ytr 17.01.2019 17:40

Jaki Ty jesteś ograniczony ... :o

Ytr
@Xtr 17.01.2019 20:06

Zamiast obelg zajmij lepiej rzeczowe stanowisko ;)

Kasia1

Jakie jest wynagrodzenie, a raczej widełki w departamencie Fund Accounting, Financial Reporting, HR? Chodzi mi o stanowisko A1. Jaka jest górna granica dla na tym poziomie pod względem wynagrodzenia (nie wiem czy w HR są te same ranki, wiec pytanie dot. tych 2 pierwszych). Jestem osobą z 2 letnim doświadczeniem, ale boje się aplikować na stanowisko A2.

Kierowca
@Kasia1 23.12.2018 15:23

ktoś, cos?

Kraksa
@Kierowca 29.12.2018 01:15

ktoś cos?

Pracownik
@Kasia1 23.12.2018 15:23

około 2500 na rekę

Ania
@Kasia1 23.12.2018 15:23

A1 ma 2600 na rękę, przy przedłużaniu umowy podwyżka 500 na rękę. U nas przedłużają po 3 miesiącach

Magda
@Ania 13.01.2019 09:19

A na jak dlugo mialas pierwsza umowe podpisana?

Prezes

Dramat nie pracodawca

Marlin

Czy ktoś się orientuje w jakim terminie jest wypłacana premia roczna oraz od jakiego miesiąca wliczona zostaje podwyżka inflacyjna ?

Ania
@Marlin 08.01.2019 20:25

Do końca stycznia sa decyzje, managerowie sa informowani do połowy lutego i maja przekazać to info nam

DOminika

Hej, Czy ktoś mi może pomoc, ponieważ dostałam pracę i dostałam maila z informacją co mam im dostarczyć. Nie rozumiem następujących rzeczy Pension Plan (eligible only after completing 12 months with the company) oraz Fully covered by Employer Life insurance premium package with General for employee Czy ktoś mi może wytłumaczyc o co chodzi ? Jak to w rzeczywistosci wyglada ?

Kasia
@DOminika 10.01.2019 21:08

No przeca pisze jak byk - do planu możesz przystąpić, jeśli twój staż pracy > 12 miesięcy

Dominika
@Kasia 11.01.2019 16:04

Wiem,ze pisze ale do jakiego planu emerytalnego ? Bo tego nie rozkminiam

Tomek
@Dominika 11.01.2019 17:49

Chodzi o dodatkowe składki emerytalne, jako benefit ????

Kasia
@Dominika 11.01.2019 17:49

Jeśli jesteś pracownikiem - na wewnętrznej stronie HRowej są materiały opisujące o co chodzi - FAQs, regulamin planu etc. Można poczytać.

Jagoda

Hej, Zdecydowalam napisac sie opinie, aby pomoc w rekrutacji. Ogolnie duzo jest informacji tutaj na forum mowiacym juz o tym. Proces rekrutacji trwa troche dlugo niestety. U mnie 3 miesiac temh sie zaczal ale juz koniec. Na poczatku rozmowa przez telefon - jedna - z pojec finansowych. Mily pan hindus , jak nie zrozumie sie go to powtorzy nawet 3 krotnie. Warto poslucha sobie na YT wypowiedzi zeby osluchac sie z akcenyem. Potem kolejn rozmowa - Bonarka. Po angielsku 90%. Pytania behawioralne oraz pojecia finansowe(rodzaje funduszy, akcje, obligacje, opcje, NAV, excel - Vlookup co to i jak siebie oceniam z excela (czyli to co pytali przez tefon).? Po 3 tygodniach kolejna rozmowa ale juz w nowym biurze na Kapelance. Ta sama firma, a inny charakter rozmowy. Tam 90% to byla rozmowa po polsku. Rowniez podobne pytania ale w wersji polskiej. Rekruterzy baaaardzo mili. Gdy czegos sie nie zrozumie to mozna zapytac i wytlumacza. Ogolnie nie ma co sie stresowac jesli czlowiek jest przygotowany. Warto przyswoic sobie wiedze w jezyku polskim i angielskim. Powodzenia !

Maciek
@Jagoda 07.01.2019 22:38

Na jakie stanowisko startowała ?

Jagoda
@Maciek 09.01.2019 15:52

Wyslalam ogolne CV i przydzielono mnie do Financial Reporting

Maciek
@Jagoda 09.01.2019 19:12

Czyli jak by te ogłoszenie praca dla absolwentów ? Tez mam rozmowe niedługo :)

Jagoda
@Maciek 09.01.2019 19:23

Tak, dokladnie tak. Powodzenia, przygotuj sie i bedzie dobrze :)

Basia

Mialam okazje poznac te jakis czas temu . Jesli chodzi o sama prace oraz atmosfere to wszystko zalezy od grupy do ktorej zostanie sie przydzielonym , ja niestety trafilam na beznadziejna Pania manger ...... nie mowiac o osobie ktora miala mnie wdrazac - ich przyuczenie polega na tym ze osoba uczaca musi wykonac swoj plan dnia i jeszcze przyuczac nowa osobe . Niestety zakres obowiazkow w tej firmie jest tak duzy ze osoba uczaca nie jest w stanie pogodzic nauke nowej osoby z planem dnia ..... Co jakis czas naburmuszona Pani manager sprawdza pozyskana wiedze - robi to w taki sposob ze czyjesz sie jak g...o ...... . Co do benefitow - owoce raz w tygodniu ( zazwyczaj nie wystarcza dla wszystkich ...... , na obiecane kursy jezykowe niestety nigdy nie ma miejsca , o innych benefitach nei mowiac ...... , karta multi sport po 3 miesiacach pracy , wiec z wszystkich obiecanek mozna liczyc tylko na jakis owoc jak sie uda oraz opieke zdrowotna ) Ogolna moaj opinia - ratuj sie kto morze ....... Moje sugestie dla State Street Bank Polska: traktujcie ludzi bardziej powaznie Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: radykalna zmiana wszystkiego , zaczynajac od kadry kierowniczej

Kasia
@Basia 07.01.2019 11:16

Basiu, czy swoje propozycje poprawy przedstawilas menadzerowi? Często organizowane są z senior managementem open doors, które służą właśnie do zgłaszania spostrzeżeń. Forum to nie do końca odpowiednie miejsce na wylewanie swoich żali, bo to nic nie zmieni/nie usprawni. A propos benefitow - akurat w SS oferta jest zdecydowanie konkurencyjna w porównaniu z innymi krakowskimi korpo.

Haaa
@Basia 07.01.2019 11:16

A może nad morze ? ;)

Kandydatka

Hej! Czy ktoś byłby tak miły i wysłał swoje opracowane pytania rekrutacyjne? Chciałabym skonfrontować ze swoimi i zobaczyć, czy czegoś ewentualnie mi nie brakuje ;) Mój mail- julia.nbds@op.pl

Iwona
@Kandydatka 06.01.2019 18:56

Hej a czy jest szansa ze wyslesz mi to co masz ja nic do tej pory nie dostalam z gory dziekuje moj mail iwonka383@o2.pl

Pytanie

Cześć ! Słuchajcie miałam rozmowe z hindusami, potem dostałam maila co mam przygotować na kolejna rozmowe interview. Ale bez daty tego interview... oni będą dzwonić ustalać ze mną to ?

Pracownik 2

Ja ze swojej strony bardzo polecam. Człowiek naczyta się takich rzeczy i ma negatywne wyobrażenie, a taka jest prawda, że niezadowolony prawie zawsze napisze, a zadowolona osoba z małym prawdopodobieństwem będzie wyrażała swoją opinię na tego typu portalu. Napiszę tutaj, bo sam sporo czytałem i wiele się nauczyłem z waszych wypowiedzi. Po pierwsze jak ktoś chce to się spokojnie przygotuje z dostępnych materiałów (rozmowy + to co ludzie wysyłają na @) trzeba się przygotować na opóźnienia w przekazywaniu odpowiedzi z HR +. Odnośnie pracy to są działy gdzie szkolenie trwa nawet 6 miesięcy. Na początku macie szkolenie (tak mi się wydaje) minimum 3 miesiące, pierwszy miesiąc to same webexowe i classromowe szkolenia. Spokojna atmosfera, można się wiele nauczyć, systemy działają, na dostępy trzeba niekiedy trochę poczekać. Ogólnie ze swojej strony bardzo polecam - ludzie w teamie też są bardzo ok, pomocni i jest z kim pogadać. Pracujesz 7,5h, masz płacone jak za 8 - kawy, herbaty, wiele benefitów. Nie bazujcie na opiniach tylko sami sprawdźcie.

Pracownik8171652271717wtymmsc
@Pracownik 2 02.01.2019 22:34

A można wiedzieć w jakim dziale pracujesz? U mnie szkolenie trwało 2 tyg a po 2 msc dostawałem regularny opierdziel ze czegoś nie wiem i że za wolno robię. O pracy 7,5 to już nie wspomnę bo u mnie raczej to było 9,5.

kandydat
@Pracownik 2 02.01.2019 22:34

hej! Szkolenia były przeprowadzane w języku polskim, czy angielskim?

K
@Pracownik 2 02.01.2019 22:34

masz moze informacje jaka jest atmosfera w dziale finanacial reporting?

Pracownik
@Pracownik 2 02.01.2019 22:34

Człowieku o czym Ty piszesz? Pierwszy tydzień to szkolenia, następnie czeka się około tygodnia na dostępy i jedziesz z tematem. Nie rozmieszaj mnie, że szkolą 6 miesięcy. Trafiłeś chyba do działu włoskiego gdzie nic się nie robi i piszesz takie głupoty. Pracujesz 7,5h a masz płacone za 8h? U nas praktycznie nie odchodzi się od biurka tyle co wyjść raz do toalety i zjeść przy biurku bo inaczej spóźnisz fundusz. Działają Ci systemy? Nasz cały departament zapewne z chęcią by Ci pogratulował i uścisnął dłoń bo nikt takiego człowieka tu nie zna. Benefity, kawa, herbata, takimi rzeczami Cie przekupują czy multisportem? Śmiech na sali.

Gizi

Dzień dobry, poratuje ktoś materiałami pomocniczymi do rekrutacji? Będę wdzięczny: statesskrk90@gmail.com Miłego dnia przy okazji wszystkim : ).

Lola

Nie polecam pracy w FATCA team , oraz współpracy z Panią Marta . Oszukiwanie pracownika oraz brak szacunku absolutnie do niego jak i zrozumienia . Kłamstwa i układy widoczne tam na porządku dziennym .

Marta

Czy State moze w kazdej chwili rekrutacji zrezygnowac z przyszlego pracownika? Prace powinnam.zaczac w poniedzialek, jednak do dzis nie otrzymalam umowy ani skierowan na badania lekarskie. Ewentualnie, czy termin zatrudnienia moze ulec zmianie

Marta
@Marta 02.01.2019 10:00

Dzis jeszcze otrzymalam prosbe o przeslanie skanu dyplomu

Zzzzz
@Marta 02.01.2019 10:03

Dzwoń do TA ja dostałem wszystko 3-4 dni po tym jak dowiedziałem się o tym, że zostałem przyjęty ( pracę zaczynam 7 stycznia ) te dokumenty wysłał mi TA z siedziby w której będę pracować.

Marta
@Zzzzz 02.01.2019 11:14

TA?

Zzzzz
@Marta 02.01.2019 11:21

dział talent acquisition oni mi wysyłali umowę i skierowanie więc to oni musieli zawalić na twoim miejscu dzwonił bym do recepcji i prosił o przełączenie do ich działu.

Daniel
@Zzzzz 02.01.2019 11:25

mam taką samą sytuację jak @Marta, zero jakichkolwiek dalszych informacji

Daniel
@Daniel 02.01.2019 12:36

i dodatkowa TA z siedziby w Polsce, przekazało, że to Indie będą się ze mną dalej kontaktować w sprawie pierwszych dni

Marta
@Daniel 02.01.2019 13:09

Dzwon na recepcje

Zzzzzz
@Marta 02.01.2019 13:17

Marta pomogło ? dział TA wysłał mi umowę i skierowanie więc dlaczego Indie mają się tym zajmować skoro jesteś już przyjęty

Zzzzzz
@Zzzzzz 02.01.2019 14:10

PS : gdzie i kiedy zaczynacie pracę ? ja na Kazimierzu ;) 7 styczeń

Marta
@Zzzzzz 02.01.2019 14:12

Tak, otrzymałam skierowanie, jednak nigdzie nie mogę zapisać się na badania.

Lola
@Daniel 02.01.2019 12:36

Tak będzie przez Twoja cała karierę ... w tej firmie jeden wielki bałagan ;)

K

czy ktos ma informacje jaka atmosfera panuje w financial repprtingu

rekruter

Hej Ludzie ! Skończyłem pogaduszki z Indiami, dostałem maila od hindusa, z czego mam się przygotować na interview i cisza .... Napisałem do niego i cisza ... To normalne ?

Pracownik

Każdemu odradzam pracę w Fund Accounting Ireland. Nie mamy tutaj przerw, tyle co pójść na biegu do toalety. Pracy po uszy, non stop problemy z systemem, cały czas coś nie działa i nikogo to nie interesuje, że nie działa ma być zrobione na czas. Jeśli ktoś z was się tam dostanie, nie idźcie, taka dobra rada.

zinnejbeczki

Jak usunąć swój profil na myworkdayjob? Nigdzie nie mogę znaleźć tej opcji. Dzięki.

Ż

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna pracę 7.01 i tak jak ja, jeszcze nie otrzymał zaproszenia po odbiór umowy i skierowań na badania lekarskie?

Zzzzz
@Ż 31.12.2018 11:40

Ja zaczynam otrzymałem wszystko jakieś 1.5 tyg temu

Maciej

Zaczynam prace od stycznia, dostalem jakiegos maila dot. Polish cryminal jakis formularz do wypelnienia ze upowazniam kogos... nie wiem o co chodzi I co mam z tym nadal zrobic ? Sa jakies rubryki dot. "Carrier" I nr kuriera... ktos cos ??

P
@Maciej 30.12.2018 08:32

Wypelnij zgody i odeslij poczta na podany polski adres, najlepiej listem poleconym. W odpowiedzi na maila wyslij im nr listu przewozowego, czyli nr trackingu i nazwe kuriera, najczesciej poczta,polska.

kreatywnosc

Witajcie, Planuje rekrutować na stanowisko Account Opening Manager, Senior Associate. Czy ktoś z sympatycznych osób mógłby mi podesłać na maila notatki, pytania, które mogą paść na rozmowie kwalifikacyjnej ? Będę ogromnie zobowiązany. Adres mailowy: norq@wp.pl Z góry dziękuję,

Rekrutacja

Hej, Jakie pytania mieliście na rozmowie F2F w biurze ?

Kris
@Rekrutacja 28.12.2018 13:02

Doświadczenie z poprzednich prac, dlaczego finanse skoro studiowałem Budownictwo, czy znam program excel i czy wiem co t o jest pivot tabel czy vlookup function, moje najwieksze osiagniecie zawodowe i prywatne, roznica miedzy akcja a obligacja, hedge i mutual funds to chyba takie standardowe pytania.

Rekrutacja
@Kris 28.12.2018 13:15

Dzięki ! Cała rozmowa jest po angielsku !?

Kris
@Rekrutacja 28.12.2018 13:22

Szczerze to przez 30 minut rozmawiałem po Polsku jakieś 20 minut było po Angielsku nic trudnego ja swój angielski oceniam na poziomie b1-b2 więc ogarniesz bez problemu :) bez stresu

Magda

Hej, Rekrutuje na stanowisko Financial Reporting. Czy cos konkretnego trzeba przygotowac z tego zakresu ?

Rekrutacja

Hej, Jaki jest kolejny etap po Indyjskim HR. Czego można się spodziewać na rozmowie w biurze ? Dzieki ;)

Ania

Cześć, znam już datę rozpoczęcia mojej przygody z State street - 7.01. Niestety, wciąż nie otrzymałam skierowań na badania, ani umowy do podpisania. Czekać dalej, czy lepiej napisać maila - jeśli tak to gdzie, do hr z indii?

magda
@Ania 27.12.2018 16:19

Na kilka dni przed rozpoczęciem pracy dostaniesz, wtedy jak najszybciej zarezerwuj sobie wizytę u lekarza

Natt
@Ania 27.12.2018 16:19

Dobrze jest zadzwonić do HR w Indiach, ale z moich doświadczeń wynika, że skuteczniejsze może okazać się uderzenie do State Street przy Podgórskiej. Tam odbiera się umowy.

Zostaw opinię o State Street Bank Polska - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie State Street Bank Polska