Wawel S.A.

Adres: Władysława Warneńczyka 14, 30-520 Kraków

NIP: 6760076868 KRS: 0000014525

Wawel S.A.
2 288 6 1

Opinie o Wawel S.A.

Ciekawski

Witam, jak z pracą jeżeli chodzi o obsługę informatyczną ? Pojawiła się oferta pracy dla informatyka.

Lol

Pieniądze marne. Roboty bardzo duzo . Motywacji brak . Firmie najbardziej brakuje zgrania , zespołowości . Ludzie w regionach to czasem się nie znają . Ale jak Mo to wszystko być jak firma zarządzają dinozaury które nosa poza swoje ego nie wystawiają

Niwy

Witam. Pojawiły się ogłoszenia na pH ktoś może przybliżyć jakie warunki panują ?

Mistrrz
@Niwy 07.01.2019 07:07

Gdzie te ogłoszenia bo nie widze

Szczery
@Niwy 07.01.2019 07:07

Ogólnie prr lat był spokój ale teraz to firma zmienia co chwile strategie i podejście do pracownika zmiana dyrektora kamów . Ogólnie na sieciach jest różnie z zarobkami może być 2600 może być więcej. Auta 2 osobowe z kratka , prywatne kilometry stawka strasznie wysoka za km. Telefon tablet brak komputera a co chwile jakaś tabelka do zrobienia . Super produkty ale .....

Magda
@Niwy 07.01.2019 07:07

Jak nie masz doświadczenia to idź. Tylko tacy zaczynaja teraz tam prace! Żaden szanujący się pH z doświadczeniem tam nie pójdzie. Obsługa większości sklepów na których nic się nie sprzedaje ciagle jakieś wymiany. Zawsze robisz coś zle, wypłacają mniejsze pieniądze niż zarobiles, kontrole, ucinanie premii. Auto służbowe którym nie możesz jeździć prywatnie No chyba ze zapłacisz taka stawkę za km ze jeszcze na tym zarabiają. Nie warto!!

Dress
@Magda 15.01.2019 10:20

No to kiepsko... A na detalu lepiej? Przez target PRO widzę teraz rekrutuja

Pracowałem
@Niwy 07.01.2019 07:07

Potwierdzam to co mówi Szczery, duża rotacja pracowników, tabelki, dodatkowe zadania domowe:) kierownicy myślą, że 8h masz być w terenie a w domu jest czas na uzupełnienie tabelek i planowanie kolejnych dni. Zdecydowanie polecam nowym w tym zawodzie, przeszkolą, nauczą a pózniej uciekać jak najdalej bo psychicznie człowiek nie wytrzyma kilka lat :)

Brat
@Pracowałem 15.01.2019 12:47

Mówicie o sieciach?

Szary
@Brat 15.01.2019 14:41

Na sieciach jest żle ale jeszcze jakoslś się kręci . Detal to już dawno poległ . Pewnie dlatego zatrudniają firmę zewnętrzna do obsługi

Magda
@Dress 15.01.2019 10:44

Pisałam o detalu. Naszczęście już tam nie pracuje... ale słyszałam ze na sieciach wcale nie lepiej

Hgs

Target PRO rekrutuja do firmy Wawel na detal. Wiecie coś bliżej o tej pracy?

anonimka

brygadzistki swoich pupilkow ustawiaja do najlepszych prac a miejscowych lub mniej znanych ludzi sie gnoii. jedni wszystko moga nawet siedziec a drugim(nie pupilkom) daje sie podczas pracy jeszcze inne male prace(tak dla rozluznienia) oczywiscie nieprzyznajac sie o tym kierownikowi..pupilki chodza na urlopy kiedy chca.A nie pupilki sa wywalani jak juz kierownik kazuje zuzyc stary.jedni robia na lekkich stanowiskach a drudzy rypia nonstop na najgorszych..gdy powiesz ze nie chcesz tu robic bo cie osoby zaczepiaja to dostajesz odpowiedz przykro mi niemy kogo dac.ale swoich ludzi zawsze jest gdzies dac do lepszej pracy na to gorsze stanowisko da sie jakas gorsza osobe..i tu pracodawca ma odpowiedz dlaczego ludzie sie zwalniaja z tej firmy..ludzie widza i zapamietuja.PRACODAWCO -wymien swoje brygadzistki.. wszystkie sa do zwolnienia,za duze uklady sie porobily Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: juz napisano

Polak patriota

Ja w tej firmie nie pracuje, natomiast pracuje moja chora na umyśle żona. Jakiekolwiek święto narodowe jest to oni idą do roboty, za grosz szacunku dla ojczyzny. Wydaje mi się że to raczej nawet nie Polacy, tylko przebrani popaprańcy. Ja wiem że bez pieniędzy żyć się nie da ale takie święto jak Boże narodzenie, Wielkanoc czy jak teraz 11 listopada odzyskanie niepodległości oni idą robić ciasteczka bo im wciąż mało. Ludzie czy wy nie macie za grosz szacunku dla tych którzy polegli za wolność którą sami sobie odbieracie? Moja baba to prymityw dla którego jej wartość to kasa w portfelu. Ale dzieci cierpią że mamy nie ma w domu. Nie wiem jak tam zarabiają i nie interesuje mnie. Interesuje mnie za to to aby był czas dla pracy i dla rodziny. Apeluje, jeśli nie zaprzestaniecie tego procederu to najpierw poproszę polskie władzę o pomoc aby ludzie uszanowali święta a potem napiszę do Genewy i do Papierza. Polska od 966 roku jest krajem chrześcijańskim i ma takim pozostać a jak motłochowi wiecznie mało to niech jedzie do innego kraju i zabierze moją babę a moje dzieci znajdą mamę która naprawdę ich pokocha i znajdzie czas dla dzieci a nie dla dorabiania grubych biznesmenów dyrektorków niesławnego wawela ze słodyczami. A wy robole tej firmy nie nazywajcie się polakami bo nimi nie jesteście. Moje dzieci są bardziej zżyte ze mną niż z tą nie nażartą na kasę babą ich matką.

Gtr
@Polak patriota 11.11.2018 17:11

Do pracy 11 szli??

xxx
@Polak patriota 11.11.2018 17:11

W żadne święta Wielkanocne i Bożego narodzenia oraz 11 listopada nie było pracy. Praca dodatkowa = kto chce to przychodzi.

Iro

Taka strategia krzyczeć ze jest złe przez cały rok a na spotkaniu całej polski opowiadać jaka to wielka i znakomicie rozwijająca się firma tylko ze firmę tworzą ludzie i skoro firma się rozwija to dzieki ludziom których niestety bardzo złe się traktuje. Chyba przydałyby się dyrektorom i kierownikom jakieś kursy szkolenia . Niestety poziom ego nie pozwoli spojżeć krytyczne na siebie. Pozdrawiam i wesołych świat.

Nowoczesny
@Iro 20.12.2018 07:27

Dokładnie firmę tworzą ludzie, którzy będą uciekali stąd.. Dla dyrektorów liczą się jedynie cyfry a nie ludzie, którzy ciężko w niej pracują i są niedoceniani. No w styczniu to będą mówili czego to oni nie robią i jacy są super..

Oswojony

Proszę czego człowiek może się ciekawego dowiedzieć święta za kilka dni placki trzeba robić karp dalej w wannie pływa a Pan dyrektor wymyślił sobie żeby zrobić 7 nockę z soboty na niedzielę! Brawo zero szacunku do ludzi

Iro
@Oswojony 19.12.2018 20:32

Jak nockę ? W jakim dziale ?

PH

Czy ktoś może się orientuje czy w tej firmie będzie lepiej? Pracuje kilka lat. Ale jest co raz gorzej. Chyba przyszedł mój koniec. Jestem jedyny w swoim rejonie co pracuje więcej niż 2lata. Ale mam już dosc. Maile wieczorami. Telefony. L4 zaraz zlosc bo RKS nie lubi zwolnień. Każdy ma prawo zachorować. Ciągle coś zle. Ciagle coś nie tak. Jeszcze nigdy nie było dobrze. Towaru na długi brak. Wiec jak zrobić zamówienie??? Sklepów w bazie 120 z czego 30 nawet nie ma Wawela. A do MOSa to nie dociera. Oni z nas robią durniów czy sami są durniami? Trzymajcie się. Dużo dużo siły i nerwów życzę wszystkim.

Lojalny wwe

Do xxx xxx U nas na rejonie to samo co u was na Białym, zadania niemożliwe do zrealizowania, target z kosmosu na sklepach dług długiem pogania, towaru na wymiany brak, wieczne pretensje pracy jak na 2 osoby a wypłata jak biały murzyn. Już po pierwszym miesiącu żałowałem że się przyjąłem.

Xxxxxxx

W Białymstoku jest to samo. Wypłaty po 1800-2000. Nie znajda nikogo do pracy z innej firmy. Wszyscy wiedza jaka panuje opinia. Długi tragiczne. Towaru na wyrównanie brak. Nie możliwości zrobienia zamówienia. Co dopiero mówić o targecie z kosmosu. Polityka firmy jest taka żeby upychać robić z siebie ofiarę losu i durnia. A na wyrównanie towaru już nie ma. Nie polecam!!!

Góral

Jeżeli dalej będą tak doceniać pracowników to będzie jak w Zakopanem-brak ludzi do pracy i braki towarowe wstyd

Wdowa

Jest jak jest. Zadania wysyłane w połowie miesiąca. A do wystawienia 40 palet. Ciekawe jak kobieta ma przerzucić 40 palet. Zadania wysłane 11.12.2018 a każdy kto pracuje w handlu wie ile grudzień ma dni . Także 12 dni na zamówienie i wystawienie 40 palety . Takie są warunki niech każdy sobie oceni jak jest i jak są traktowani pracownicy.

ona
@Wdowa 12.12.2018 18:31

Ile dni by nie było to te zadania są nie realne do zrobienia... Jak widać nowy dyrektor sieci nie zna rynku ani zasad panujących w nim, więc czemu został dyrektorem? Ciekawy jestem po jakim czasie go zwolnią lub wszyscy ph odejdą i sam sobie będzie wystawiał te 40 palet..

Vip
@ona 13.12.2018 23:01

Z ciekawości kto jest teraz dyrektorem sieci?

Znawca tematu :)
@Vip 14.12.2018 00:32

To KAM z całkiem innej bajki (Nestle). Oj będzie miał ciężko....

Cap
@Znawca tematu :) 15.12.2018 18:18

Jeżeli to on wymyślił grudniowe zadania to wiele mówi

Kupujaca

Byłam świadkiem jak pan kierownik na sklepie rozmawiał ze swoim przedstawicielem to był jakiś dramat jak można tak traktować ludzi !!!!! Kto tam zarządza ludzmi. Wstyd taka firma a takie zachowanie .

Wmks
@Kupujaca 20.11.2018 09:31

W Warszawie?

Kupująca
@Wmks 21.11.2018 17:58

Pomorskie

Bsjh
@Kupująca 23.11.2018 17:59

Tam kobieta jest kierownikiem więc być może to dyrektor byl

haha

w firmie wawel sie nie poprawia za to poprawia sie Gowork . wprowadzając funkcje : Mam dowody potwierdzające moją wypowiedź . Broń cię panie boże , Wymagaja zostawienia danych kontaktowych potem dojdą kto to napisał i cię zwolnią .. Taka oto nowa taktyka ..

Duża lipa

W firmie brak możliwości rozwoju jedynie możliwość nerwicy. Zarobki takie jak już pisali. Wymagania , standardy z najwyższej półki , szkoda ze wypłacie nie można tego powiedzieć

Wedel
@Duża lipa 23.10.2018 06:13

Zapraszamy do Wedla, wysokie zarobki, bardzo dobra atmosfera, my dbamy o pracowników w Przeciwienstwie do konkurencji, zapewniamy pełen pakiet socjalny i możliwość awansu, u nas poczujesz się jak w rodzinie.

Vogus
@Wedel 23.10.2018 21:33

Dawajcie etaty. Wawel przychodzi do Was

Lawinia
@Vogus 23.10.2018 22:40

Przeczytaj opinie o Wedel , to Ci się odechce pracy w tym zakładzie, jest gorzej jak w Wawelu

buba
@Lawinia 25.10.2018 17:45

ale chociaz zarobki na poziomie

Rtt
@Wedel 23.10.2018 21:33

W Wedlu tez lipa nie ma wyniku

dzikus
@Rtt 27.10.2018 23:23

ludzie ogarnijcie się, kto bardziej świadomy to nie kupuje ani nie spożywa tego niezdrowego jedzenia, skąd ma być wynik? a Ci co najwięcej na wynik cisną to wiecznie na diecie. Równia pochyła, niestety...

Mko

Co się dzieje na rynku sieci że taka rotacja??

jojo
@Mko 16.10.2018 13:03

Kiepska płaca 3000 brutto podstawy, słaby samochód, mały i z kratą. Socjalu nie ma żadnego. Plany nie do realizacji, wymagań tyle co na dwie osoby. Non stop czepianie się o wszystko, zero pochwał. Człowiek w tej firmie nie jest doceniany tylko zdemotywowany zachowaniem przełożonego, ciągle pod presją, szczególnie regionu mazowieckiego.. Wszystko wygląda ładnie tylko w reklamach i fundacjach.

Cap
@jojo 17.10.2018 21:05

Coś w tym niestety jest

Mko
@jojo 17.10.2018 21:05

A szkoda bo chciałem aplikować

Mieszko
@jojo 17.10.2018 21:05

Firma chce coraz więcej zarabiać a coraz mniej płaci a jakby tego było mało coraz więcej wymaga

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Firma Wawel powinna bardziej zaangażować się w pracę nad traktowaniem pracowników, dbanie o nich, rownouprawnienie, etykę, wtedy nikt nie będzie ich posadzac o nieuczciwe praktyki!!!!! Teraz w tej dziedzinie jest smród

Ja
@Ja 25.09.2018 19:50

Onet powinien zainteresować się sprawą traktowania pracowników tak.jak to naglosnili z fundacją , w wawelu można dostać nerwicy .

Mko
@Ja 08.10.2018 12:33

Co się dzieje na rynku sieci że taka rotacja??

anonim

(usunięte przez administratora)

Ajjj

Może tak a może jedni są inaczej traktowani od drugich. Są ludzie którym moze pasuje traktowanie i pracując naście lat nic nie mówią bo tak było jest i będzie .

Akcjonariusz

Bardzo źle się czyta takie opinie będąc akcjonariuszem spółki, akcje z fundacjami przeczą zachowaniom menadżerôw ??? Dziwi mnie to, trzeba się bardziej przyjrzeć traktowaniu pracowników. Dlaczego jest taka duża rotacja ?

Ciekaw
@Akcjonariusz 18.08.2018 10:54

Jasne. Prosze porównać zarobki ludzi a zarobki firmy w ciągu 10 lat . Dlaczego pH ciagle się zmieniają i jakie osoby się zmieniają. Stałe pracują starsi pracownicy a nowi,młodzi przychodzą i odchodzą jak widza co się dzieje

Fbi
@Ciekaw 20.08.2018 07:22

Wszystko pięknie wyglada w reklamach i telewizji. Smutna prawda

Jaga
@Fbi 20.08.2018 10:00

Jestem ciekawa czy firma dbająca tak o wizerunek i wspomagająca fundacje placi pH za nadgodziny ?

Pewny
@Jaga 21.08.2018 05:55

Przecież pH nie ma nadgodzin...widocznie źle określa swoje obowiązki skoro się nie wyrabia

Lindt 85%

Moi drodzy, jak kształtują się zarobki w Wawlu na stanowiskach: 1. PH ds. rynku nowoczesnego. 2. Regionalny Kierownik Sprzedaży ds. rynku nowoczesnego. Dlaczego obecny Dyrektor ds. rynku nowoczesnego odchodzi? Z góry dzięki za odpowiedź!

Cukiereczek :)
@Lindt 85% 05.08.2018 10:54

O zarobkach nie będę się wypowiadał bo na 100% nie wiem ( słychać na rynku, że takie sobie ) Dyrektor ponoć odchodzi bo sprzedaż w nowoczesnym siadła i został rzucony na pożarcie. Pracował w Wawelu wiele lat. Jak nie jest się w środku firmy to zawsze trzeba brać poprawkę na różne informacje. Najlepiej dostać się do pracy - pracować i później samemu wyciągać wnioski i oceniać całość.

Lol
@Lindt 85% 05.08.2018 10:54

Podstawa 2700 brutto, czyli jakieś 1980 netto . Premii jak się uda to z 1200. W sumie z 3200. Jedno ale plan leży od początku roku więc sam się domyśl. Sam/a szukam coś innego.

Jack
@Lol 07.08.2018 09:42

Na detalu czy sieciach takie zarobki ?

Znawca
@Jack 07.08.2018 11:51

Taka na Sieci

Jick
@Znawca 07.08.2018 12:46

Naprawdę ? A jakie auta maja ?

znawca
@Jick 08.08.2018 06:15

hyundai i20

Nick
@znawca 08.08.2018 10:18

Hyundai i 20 z kratka i zarobki marne a pracy jest tyle ze nikt tego nie ogarnia nawet kierownicy . Pracy tyle jakby zarobki były na poziomie 6000 tys. Atmosfera słaba brak zgrania ludzi

Krakowiak
@Lindt 85% 05.08.2018 10:54

A jak wygląda kwestia auta, tylko do pracy czy można jakieś km poza nią robić?

kalata

powiem tak , praca na lini formującej dla niektórych może być cieżka lyub nie . Ale dla mnie jest ok , robisz swoje i nikt ci głowy zawracac nie będzie . Wiec zajmujesz się swoją pracą i za nią odpowiadasz . Szybko się wrażasz też w prace więc dla mnie bardzo fajna praca. jeśli chodzi o warunki to nie powiem bo bywalo roznie, ale widac poprawe , bo na rynku brakuje ludzi, wiec pensje poszly w gore, do tego daja nam jakies bilety do kina itp. zeby zachecic pracownikow

Wawel kolchoz
@kalata 21.11.2017 09:45

Umowę dają i bilety do kina tez ale wybranym pracownikom tzn z koneksjami rodzinnymi reszta niema co liczyć na umowę o pracę tylko zlecenie i robisz na zleceniu najcięższe robotę bo tym z koneksjami się nic niechce

ASD
@kalata 21.11.2017 09:45

Bilety do kina ???????? dobre ...

Ona

A może napisze ktos jak wyglada to od strony pracy w rynku ? Jakie są zadania do wykonania , co trzeba głownie wprowadzać na rynek , jakie są standardy ?

Dawid

Wawel to tradycja i do tego dobra opinia. Dziwię się wpisom, że firma nie szanuje pracowników!!

Nick
@Dawid 29.07.2018 19:00

Dobre firmy nie szukają ciągle pracowników

History

Marna kasa, wieczne pretensje i tlumaczenie sie o małą sprzedaż i w dziale hurtu i detalu i sklepow firmowych, wieczne pytania czemu tak slabo i ze to twoja wina , bardzo dużą rotacja pracownikow, niby pomagaja fundacjom a pracownikow traktuja bardzo.zle , a produkt bardzo dobry wiec szkoda ze to nie idzie w parze .

Ciekawy

Czy szukają pH na sieci ? Jakieś informacje o warunkach pracy na tym stanowisku w tej firmie ?

LOTR
@Ciekawy 25.07.2018 11:22

Kolega pracuje z tego co mówił podstawa najniższa krajowa plus premia max 2 tys

Alicja

@Max Czy mógłbyś przybliżyć co w tym wypadku konkretnie "byliśmy dogadani" miałoby znaczyć? Można to interpretować na wiele sposobów, więc będę wdzięczna za rozwinięcie. @Rutra Czy mógłbyś przybliżyć warunki, które oferowane są przedstawicielowi handlowemu przez firmę Wawel? Nie pytam oczywiście o kwestie finansowe, a pozostałe warunki zatrudnienia. Będę Ci bardzo wdzięczna. @Ewel Rozumiem, że te słowa opierasz na swoim własnym doświadczeniu? Czy zatem także mogłabyś opisać to, jak wyglądała Twoja współpraca z firmą z rozdzieleniem na te pozytywne, oraz te mniej pozytywne aspekty pracy. Zachęcam Was wszystkich do wypowiedzi.

Lala

Niech ktoś uświadomi kierownika jednego z regionów kanału nowoczesnego, że nie jest oficerem w (usunięte przez administratora) :) Praca po pracy, telefony w czasie wolnym, wieczne wytykanie prowadzonych błędnie wg niego działań, traktowanie pracownika jak mrówkę, klapki na oczach i nacisk żeby tabelki się zgadzały. Zwiększona rotacja przedstawicieli w owym regionie mówi sama za siebie. Nie polecam pracy z tym człowiekiem.

Jędruś
@Lala 21.06.2018 14:50

zgadzam się że jest coraz gorzej, nie szanuje się człowieka i to co robi dla firmy a jest mu tylko wytykane czego nie zrobił i to jego wina. Coraz większe ucinanie premii, coraz większe wymagania i obowiązki a kasy coraz mniej... Podstawowe wynagrodzenie na rynku nowoczesnym, które oferuje firma to jakiś żart...

DIDO
@Jędruś 09.07.2018 22:43

Ukazało się ogłoszenie na stanowisko Dyrektora Sprzedaży - rynek nowoczesny - może nowy dyrektor zrobi porządek

Go go

Jaki jest cel trzymania na naklejkach ludzi, którzy ciągle popełniają kolosalne błędy w drukowaniu i kreślą markerem po nich. Tego dyrektor nie widzi albo nie chce widzieć. No cóż niema nikogo kompetentnego, po układach.

Milosz

Takie firmy które płacą najniższa krajowa większości pracownikom a prezesowi 7 mln rocznie --- powinny odejść do lamusa, Polska to nie kraj 3 świata czy kolonia taniej siły roboczej

Zostaw opinię o Wawel S.A. - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A.