HRK S.A

2 Dodaj opinię
HRK S.A
2 124 6 1

Opinie o HRK S.A

to ja

nie polecam, atmosfera tragiczna. podejscie do ludzi? Kazdy traktowany inaczej. zero podwyzek, zero motywacji. w wigilie prezes opowiada, ze wyniki firmy sa o wiele wyzsze od poprzednich lat, ale na pensji ani w premii tego nie zobaczycie.

Gość
@to ja 24.03.2016 21:48

Prawda. Pokazują na wykresach jak słupki z zyskiem rosną, ale na pracownikach oszczędzają. Nawet nie wiedziałem, że w tej firmie ktoś dostaje premie. Ja i nikt z moich znajomych nigdy nie dostał żadnej premii. Nawet na święta dostaje się "nagrodę", żeby nie było o nią roszczenia.

Gość
@Gość 01.02.2019 20:20

Nagroda na święta? Możesz rozwinąć temat?

Avril
@to ja 24.03.2016 21:48

Premii nie zobaczy ten, kto nie zrobil swojego osobistego wyniku. To chyba nic nadzwyczajnego, że premia to jest system motywacyjny, dodatek do podstawy za wykonanie targetu z nadwyżką. Czy uwazasz, ze kazdy niezależnie od trudu włożonego w pracę powinien zarabiać tyle samo?

HRK S.A
pracodawca
@to ja 24.03.2016 21:48

@Gość nieprawdą jest, że w firmie nie ma premii. Otrzymują je wszyscy, którzy przekraczają wyznaczone cele - jest to standard występujący w każdej firmie i wymóg konieczny do otrzymania premii.

Iwona

@Polecam! jakie szkolenia były Ci oferowane? Czy były to szkolenia miękkie czy odnoszące się do Twoich obowiązków? Czy każde z nich były certyfikowane? Co z wynagrodzeniem i umową - można negocjować warunki, dodatki czy premię? Jak oceniasz zespół? Atmosfera zachęcała do pracy?

Polecam!
@Iwona 10.10.2018 13:23

Brałam udział w szkoleniach odwołujących się bezpośrednio do zakresu obowiązków, czyli zarówno działań rekrutacyjnych jak i sprzedażowych. Warsztaty i szkolenia realizowane przez trenerów zewnętrznych są certyfikowane. Umowę miałam na czas nieokreślony. Premie standardowo zależą od osiąganych wyników. Stawki wynagrodzeń jak najbardziej rynkowe :) Atmosfera jak wspomniałam zdecydowanie umila czas w pracy :)

Hmmmmm
@Polecam! 11.10.2018 22:36

Kłamstwo...drogi goworku przecież to jawnie kupione komentarze od kilku miesięcy!

Polecam!
@Hmmmmm 13.10.2018 16:50

@Hmmmm żadne kłamstwo, jedynie moja subiektywna opinia o byłym pracodawcy.

zdziwiony
@Hmmmmm 13.10.2018 16:50

To już ktoś nie może mieć dobrej opinii o firmie? Nie chodzi w tym serwisie wyłącznie o obrażanie firm...

Hmmmmm
@zdziwiony 14.10.2018 22:46

Ale też nie o selekcjonowanie komentarzy tak by pojawiały się tylko pozytywne(ciekawe czy ten się pojawi). Od 2 tyg próbuję coś napisać i się nie da, bo po prostu nie zamieszacie... To jest właśnie OBIEKTYWNOŚĆ Goworka....

Iwona
@Hmmmmm 14.10.2018 23:19

Nikt tutaj nie selekcjonuje komentarzy specjalnie. Jeśli dany wpis narusza znacząco regulamin serwisu GoWork, to normalne jest, że administrator go usuwa. Tak się dzieje w przypadku tych negatywnych, jak i pozytywnych. Pracujesz może w HRK S.A? Jeśli tak, to nalegam, żebyś zaczął już wypowiadać się o tamtejszej specyfice pracy. Czy wszystkie pracujące tam osoby mają dostęp do bezpłatnej opieki medycznej?

Gość
@Iwona 05.01.2019 14:48

Dostęp do bezpłatnej opieki medycznej - ja mam dostęp do takiej opieki czyli NFZ Jeśli chodzi o prywatną opiekę medyczną to jest za dopłatą - pracodawca płaci część, pracownik drugą część. Każdy może skorzystać, ale nie każdy chce - ja na przykład nie korzystam, ponieważ nie potrzebuję.

Gość

Wewnątrz zespołów panuje przyjazna,rodzinna wręcz atmosfera, między zespołami także pozytywne relacje, nie ma plotek,czy niezdrowej rywalizacji jak w innych firmach. Plusem jest również lokalizacja, dogodny dojazd i dla pracowników i dla kandydatów.

Gość
@Gość 28.09.2018 17:42

Nie ma rywalizacji i plotek? (usunięte przez administratora)

Gość
@Gość 01.02.2019 19:53

"Chyba jesteś ślepy i głuchy..." A masz coś na poparcie swoich słów? Nie jest tak, że "złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy"?

Oo

Nie polecam jako pracodawcy , dają umowę zlecenie, niskie stawki ,stare biuro i komputery stacjonarne również stare , ciagle nadgodziny i presja ze strony menagerow. Wyciąganie nr dobludzi podając się za inna firmę. Odradzam prace w HRK

HRK S.A
pracodawca
@Oo 10.01.2019 08:37

@Oo nieprawdą jest, że w HRK mamy tylko @umowy zlecenie - nasi pracownicy są zatrudniani na umowę zlecenie, gdy np. są studentami lub ta forma im odpowiada, ale również mamy pracowników z umowami o pracę czy B2B. W firmie na co dzień nie pracuje się na @komputerach stacjonarnych a na tzw. terminalach, które łączą się z wirtualnymi komputerami. Dzięki temu z dowolnego miejsca w firmie możesz się zalogować na swój pulpit. Ze względu na ogrom danych, jakie przetwarzamy, to również chroni firmę przed niepożądanym wyciekiem informacji. Jeżeli dany pracownik potrzebuje skorzystać z laptopa, bez problemu może go wypożyczyć z działu IT. @Biuro jest w bardzo dobrej lokalizacji, wystrój jest kwestią gustu. Firma jednakże słucha pracowników i w najbliższych miesiącach planuje odświeżyć wystrój na bardziej nowoczesny. @nadgodziny występują w każdej firmie, u nas nie jest to wymóg - nikogo do nich nie zmuszamy. @Oo Twoje zarzuty są więc niesłuszne.

Polecam!

Pracowałam w HRK blisko 3 lata i absolutnie nie żałuję żadnego dnia spędzonego w firmie. Atmosfera panująca w zespole czy na firmowych korytarzach zdecydowanie mocno na plus. W trakcie pracy miałam okazję uczestniczyć w ogromnej liczbie szkoleń czy warsztatów. Były one prowadzone przez firmy zewnętrzne ale głównie przez trenerow/managerów/konsultantów wewnętrznych. Pozwoliło mi to poznać różne style pracy na stanowisku rekruterskim ale także trudny dla mnie świat sprzedaży :) Dużym plusem dla pracownika są "dodatki" do dnia codziennego tj.super kawa, owoce, wyciskarka do soków czy też akcje specjalne organizowane przez marketing. Z perspektywy zdobytej wiedzy, umiejętności i czasu spędzonego w HRK zdecydowanie polecam :D

Co jest

Słuchajcie, dlaczego nie można tutaj napisać negatywnego komentarza? Mam informację i nie mogę jej dodać....

Zadowolona Pracownica

Nie zgadzam się z przedmówcą. Firma nie ma w ogóle korporacyjnego charakteru, panuje przyjazna atmosfera sprzyjająca pracy i rozwojowi. Jeżeli coś jest nie tak to proszę piszcie konkretnie - jest super, bo... jest fatalnie, ponieważ... itp. Wg mnie jest naprawdę dobrze, managerowie z doświadczeniem, kompetencjami, jasna ścieżka awansu, szkolenia, rozwój, integracja, wysoki poziom kultury współpracowników. Czego chcieć więcej? :)

Pracus

Nie ma idealnych firm, ale HRK nie jest nawet w połowie tak super jak o sobie mówią. Dużo obiecują, z realizacją jest gorzej. Jeśli lubi się korpo to nie jest to zle miejsce

Iwona

@pixel czy możesz opisać obecną sytuację przedsiębiorstwa HRK S.A? Jakie wymagania są stawiane pracownikom oraz jak kształtuje się system wynagrodzeń i dodatków do pensji. Komu poleciłbyś pracę tu?

rekin

czemu w oddziałach nie ma owoców i soków jak w warszawie??????????????/ słabe

Iwona

@pixel rozwiń swoją wypowiedź, tak aby zawierała merytoryczne fakty o obecnej sytuacji w HRK S.A. Co takiego dzieje się w firmie, że zauważasz poprawę? Wzrastają wynagrodzenia, poprawiają się relacje z przełożonymi?

pixel

W firmie ostatnio dzieje się wiele dobrego, widać poprawę na plus

Iwona

@Remik firma jak najbardziej funkcjonuje. Powiedz, czy jesteś zainteresowany pracą w tej agencji pracy czy może szukasz zatrudnienia przez HRK S.A jako pośrednika. Warto zajrzeć na: http://www.hrk.pl/pl/jobs tu możesz znaleźć oferty pracy, które oferuje ten pośrednik.

Jerzy

Żadna firma nie oddzwania. Przecież wyraźnie zastrzegają , że będą się kontaktować z wybraną osobą!!

Remik

Czy firma normalnie funkcjonuje?

Administrator

Czy ktoś wyrazi swoją opinię na temat pracy w firmie HRK S.A? Proszę o pozostawianie informacji na temat warunków pracy i pracodawcy, a nie pracowników. Pamiętajcie, że każda pozostawiona informacja jest pomocna dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem tutaj pracy.

Jacek

Idealnych firm nie ma. Jeśli coś nie odpowiada to pracujemy żeby poprawić albo szukamy innego miejsca.

Iwona

W obecnej chwili prowadzone są liczne rekrutacje do firmy HRK S.A. Jak dotąd pojawiły się opinie zarówno polecające tę firmę nowym kandydatom, jak i ją odradzające - jakie jest wasze zdanie? Pamiętajcie żeby każdy komentarz poprzeć merytorycznymi argumentami, ponieważ tylko dobrze uzasadnione opnie mają wartość dla czytelników forum.

kostrzana
@Iwona 14.03.2018 14:32

a co się stało z tymi niby redaktorami go work z ze znaczkiem mikrofona Pani Iwono:)?

tobiasz
@Iwona 14.03.2018 14:32

Zdecydowanie unikać tej firmy

Mała

Orientuje się ktoś jakie są warunki pracy i wynagrodzenie w HRK w Łodzi?

ania

umowa zlecenie pensja podstawowa okolo 2 tys atmosfera fatalna rywalizacja wyscig szczurow nerwy i ciagly stres zostawanie po godzinach szczerze, nie polecam

Haruka
@ania 28.02.2018 16:49

Dziękuję wszystkim za szczere opinie. Dzięki nim uniknęłam rozczarowania ze strony tego pracodawcy.

Hania
@Haruka 02.03.2018 12:29

Nieprawda mam umowe o prace zostalem po stazu i ponad 8k brutto kam jako konsultant.

Tom

Bardzo słabe warunki pracy przy najniższych wynagrodzeniach. Biuro do remontu a atmosfera nieciekawa.

Ktoś

Czytam i nie mogę się nadziwić, skąd w ludziach tyle jadu i złości. Pracuję w HRK bardzo długo i nigdy nikt mnie nie zmuszał do siedzenia po godzinach, a jak już się trafią to poprostu je odbieram. Nie siedzę w pampersie i nikt mnie nie mobbinguje, kpi są wszędzie. I jeszcze jedno nie rozumiem czemu na temat firmy wypowiadają się osoby które za pośrednictwem HRK szukają pracy?

On
@Ktoś 30.01.2018 22:35

Jeżeli napisał to pracownik firmy, to poziom na prawdę jest bardzo słaby. (usunięte przez administratora)

Plankton Biznesu

Ja osobiście ze swojej strony bardzo dobrze wspominam czas spędzony w firmie HRK. Przez 1,5 roku firma zainwestowała we mnie sporo czasu i pieniędzy (liczne szkolenia sprzedażowe, wewnętrzne na temat branży oraz rynku rekrutacyjnego, jak i te dotyczące osobowości- insights). Ciekawym doświadczeniem była również akademia sprzedaży, zakończona egzaminem i uzyskaniem certyfikatu. Bardzo dobrze poznałem zasady prowadzenia rozmów biznesowych oraz rekrutacyjnych z kandydatami. Niewątpliwym atutem są cykliczne, średnio co trzy miesiące, wyjazdy szkoleniowo-integracyjne organizowane przez firmę. Inicjatywy w postaci udziału w piłkarskiej lidze biznesu są również ciekawą alternatywą dla osób lubiących sport. Największą wartością dodaną firmy są jednak ludzie i świetna atmosfera wewnątrz zespołów, jak również między innymi unitami. Oczywiście trzeba się liczyć z koniecznością realizacji budżetu oraz nastawieniem na wyniki - kto nie jest na to przygotowany w branży sprzedażowej ten raczej powinien pomyśleć nad karierą wewnętrznego działu HR. Na minus z pewnością klasa budynku, w którym mieści się biuro, ale bliskość metra wynagradza to w 100%.

Unikajcie

Szkoda czasu. Niby rekrutują na konkretne stanowiska/ ogłoszenia, a naprawdę wyciągają dane do swojej bazy. Brak kontaktu i jakiejkolwiek odpowiedzi po rozmowie mimo, ze obiecują maila z podsumowaniem i info po decyzji pracodawcy. Nie można się dodzwonić, ciągle poczta głosowa.

Ta firma to porażka

Totalnie niekompetentni konsultanci. Umawiają się na konkretną godzinę, a potem olewają mówiąc, że musieli iść na kawę. Rozmowy telefoniczne i zachwalanie potencjalnego pracodawcy tylko po to, żeby uzyskać punkty za zainteresowanie kandydata danym "projektem" rekrutacyjnym. Quasi rozmowa o motywacji, beznadziejnie tendencyjne pytania. Na pytanie o jakieś konkrety odnośnie oferty pracy odpowiadają, ze gdzieś to jest w tabelce, ale nie moze teraz znaleźć. Obiecują maila z podsumowaniem i informacją zwrotną od pracodawcy w określonym terminie i zero kontaktu. Nie odpowiadają na maile i telefony. Szkoda czasu na rekrutacje poprzez tą firmę. Żenada i brak szacunku (olewanie i niesłowność).

anonim

(usunięte przez administratora)

Remy

nie warto, jeśli liczysz na sensowne zarobki. jeśli w wyścigu szczurów i nieszczerej atmosferze czujesz się dobrze, spróbuj :) szkolenia są...rzadko takie, które rozwijają kluczowe umiejętności.

ze co?

Lepiej isc na kase do Lidla niz do HRK do biura. Naprawde!

były pracownik

Szczerze odradzam pracę w danej firmie. Lista wad jest ogromna. Zacznijmy od braku kultury pracy - menadżerowie z którymi współpracowaliśmy nie szanują pracowników i trzymają tych w ciągłym napięciu - czasami to się kończy zakończeniem współpracy z godziny na godzinę. Zatem, atmosfera w pracy jest .... dziwna. Pracownicy nie ufają sobie i ciągle donoszą jeden na drugiego do przełożonego. Nie wpływa to pozytywnie na motywację do wykonywania pracy. Wygórowane KPI służą do tego aby wycisnąć jak najwięcej od pracowników płacąc przy tym znikome pensje, nie wspominając o premiach - których w praktyce nie ma, nie ma również płatnych nadgodzin (PS obligatoryjnie musisz odpracować 8,5h). Biuro - jeżeli tęsknisz za PRL i za jego urokami - m.in. brudne wykładziny, łazienka dla odpornych - to jest miejsce dla Ciebie ;)

Raczej na nie

Podobno maja dużą rotacje w firmie bo ludzie nie wytrzymują presji ze strony menagerow, ciagle ogłoszenia na pracuj wrzucają. niektórzy boja sie wyjsć o 17 z pracy pomimo ze od 9 siedzą i zostają do 18-19, a zarobki tez słabe , info od znajomego, dobrze ze tam nie aplikowałem

To prawda
@Raczej na nie 18.09.2017 23:20

Ja pracowałem ponad rok i mniej więcej tak to wygląda. Siedzisz żeby siedzieć nawet jak nie masz nic pilnego do zrobienia, najlepiej nie mieć życia prywatnego. Zero elastyczności, odbijanie kartą przy wejściu i niskie wynagrodzenie, system premiowy we wszystkich agencjach jest podobny.

maja

bardzo dobra firma dla młodych ludzi, chętnych do rozwoju i samodzielnych. polecam jako potencjalnego pracodawcę!

Konsultant
@maja 15.02.2017 11:33

Chyba pomyliłaś firmy...

Konsultant

NIE POLECAM. Liczy się wynik, KPI i nic więcej. Nie polecam osobom, które startują bo nikt Was tu niczego nie nauczy a dla osób doświadczonych w rekrutacji są o wiele lepsze firmy na rynku. Monitoring czasu pracy i kamery na terenie biura... Atmosfera pracy beznadziejna a o motywacji pracowników chyba nikt w tej firmie nie słyszał. Biuro chyba najgorsze w jakim pracowałem. Strata czasu - praca w tej firmie nie ma nic wspólnego ze standardami, które obecnie panują na rynku.

Zostaw opinię o HRK S.A - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HRK S.A