MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

4 Dodaj opinię
MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
4 137 6 1

Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Kręcę lody
@Ziomek 07.01.2019 14:24

Praca lekka w ciepłym. Mieszkania to zależy nie ma na pewno hoteli robotniczych, są to domy lub mieszkania. Mieszka się od 2 do 5 -6 osób w jednym mieszkaniu. Ja jestem już dwa miesiące tutaj i jestem zadowolony, ale dużo osób już zrezygnowało z pracy nie wiem czemu. Jeśli ktoś oczekuje kokosów to tutaj ich nie znajdzie. Przy pełnym przepracowanym miesiącu 1100-1200 euro to max

były pracownik Darek
@były pracownik 23.01.2019 21:43

Witam. Z przykrością muszę stwierdzić dwie sprawy. Pierwsza to, że odszedłem od firmy z powodów niezależnych od Nas, a druga to bardzo przykro jest jeżeli się czyta takie słowa. Każdy myślę, ocenia po sobie. Ja żałuję, że musiałem skończyć pracę w tej firmie. Najlepsza firma jaką znałem. Zacytuję i skomentuję... "...nastawiona tylko na zysk." - każdy chce zarobić. Ja naprawdę miałem super stawkę i nie narzekałem. A że ktoś zarobił. W końcu bez "nich" by nie było Nas tutaj. "...BHP podpiszecie nie biorąc w nim udziału." - może w Twoim przypadku. "...potrzeby kontaktu w większości przypadków usłyszycie sekretarkę."- nie miałem problemu z kontaktem z biurem w pilnych sprawach nawet w weekendy. "...przyjadą samochodami zrobią wam łaskę że podwiozą za kilkadziesiąt euro miesięcznie."- sam brałem pieniądze za amortyzację. "...Jeżeli chcecie popaść w alkoholizm to ta agencja i ludzie idealnie pasują."- nad alkoholem trzeba mieć kontrole a na marginesie żałuję, że nie organizują imprez integracyjnych. (nie rozumiem co firma może mieć wspólnego z alkoholizmem, może jeszcze za ilość dzieci obwinisz firmę. "...A w agencji będą mieli was w DE..." - no w końcu sam chciałeś pracować w DEutschland. Pozdrawiam bardzo Wszystkich którzy są zadowoleni ze współpracy w firmie. Mam nadzieje, że kiedyś wrócę do niej. P.S. Pani Aneto, Pani Marto, Pani Joanno... Dziękuję za poświęcony czas na łączach i załatwione sprawy. Pozdrawiam.

były pracownik

Jedna z najgorszych agencji pracy,nastawiona tylko na zysk. Choć przyjdzie wam pracować w wielu przypadkach na wysokości badań wysokościowych wam nie zrobią bo w razie wypadku nie zapłacą odszkodowania. Najgorszą postacią jest oszust Czarnecki i tu wszystkich przestrzegam żeby z gościem umowy nie podpisywać. Układy ma dobre szkolenie BHP podpiszecie nie biorąc w nim udziału i tu ukłon dla PIP . Po opublikowaniu przez pracowników tej agencji schematów komisariatu w Aachen zwłaszcza p-poż i alarmu oraz obrazków cel w podziemiach i innych są też pod nadzorem Niemieckiej Policji. Większość zatrudnionych pseudo elektryków nigdy nie miała ani szkoły ani uprawnień SEP więc jak chcecie tam pracować to droga otwarta,każdy z was z tą agencją może być elektrykiem, W razie potrzeby kontaktu w większości przypadków usłyszycie sekretarkę a jak wam powiedzą że nie macie się martwić dojazdem a nie jesteście samochodem to pamiętajcie że starzy cwaniacy,którzy przyjadą samochodami zrobią wam łaskę że podwiozą za kilkadziesiąt euro miesięcznie. Jeżeli chcecie popaść w alkoholizm to ta agencja i ludzie idealnie pasują ,a co do godzin pracy kartę trzeba podpisać co tydzień a z tym bywają problemy,robicie 10 godzin a np.2 wam skreślą. A w agencji będą mieli was w DE.I to by było na tyle.Z tą agencją się nie dorobicie i nie zarobicie,każda porządna agencja płaci dietę i za dojazd i o tym warto pamiętać daje też narzędzia i ubranie .

MR JOB
@były pracownik 23.01.2019 21:43

Odpowiadając na Pana komentarz, chcielibyśmy poinformować, iż z firmą w miejscowości którą Pan wskazuje, współpracujemy bardzo długi okres czasu. Pracownicy zatrudnieni na tym zleceniu od początku budowy, nigdy nie informowali nas, aby ktokolwiek z nich pracował na wysokości. Zwrócić należy uwagę, że budowa to Komisariat Policji, a więc żaden ze specyficznych wysokościowych hal. Wszyscy nasi pracownicy przed zatrudnieniem mają weryfikowane wykształcenie kierunkowe lub uprawnienia SEP, gdyż jest to kryterium formalne , które pracownik musi spełnić, w przeciwnym razie nie zostanie zatrudniony. Kontrahent zatrudnia też innych pracowników, ponieważ jest dużą firmą, a więc kwestia posiadania uprawnień i kompetencji wśród innych pracowników na miejscu (za wyjątkiem pracowników MR JOB), nie jest dla nas możliwa. Odnosząc się do kolejnych kwestii poruszonych przez Pana, każdy z pracowników otrzymuje kontakt do opiekuna pracownika, kierownika kontraktu w MR JOB oraz jego Asystenta – numery telefonu także opublikowane są na stronie www. Wobec czego każda osoba, ma możliwość w rozwiązywaniu swoich bieżących problemów, w języku polskim (co niestety często nie jest zapewniane przez innych pracodawców). Dodatkowo osoby wyjeżdżające na kontrakt bez własnego samochodu muszą dojeżdżać z innymi pracownikami, którzy auto posiadają. Właściciel auta eksploatuje swoją własność przez co ma prawo umówić się z innymi pracownikami o dorzucenie się do kosztów transportu. To też wyjście naprzeciw potrzebom i chęcią podjęcia pracy, dla osoby bez samochodu, która dotychczas nie mogła wyjechać. Dzięki takiemu rozwiązaniu, nawet osoba bez samochodu, może swobodnie podjąć pracę. Ponadto wszystkie informacje podczas podpisywania umowy są skrupulatnie i szczegółowo opisywane. Zarzuty związane ze spożywaniem alkoholu, czy też skreślaniem godzin na kartach czasu pracy, są w 100% bezpodstawne. Kontrahent nigdy nie skarżył się, aby któryś z pracowników nadużywał alkoholu, dopisywał godziny, czy zachowywał się niekompetentnie. Nie możemy także ingerować w czas wolny od pracy, przy czym nadużycie alkoholu w miejscu pracy kończy się wypowiedzeniem w trybie natychmiastowym i zwolnieniem dyscyplinarnym. Zachęcamy do kontaktu z działem organizacyjno-prawnym, jeśli ma Pan jeszcze jakiekolwiek skargi, wątpliwości czy pytania.

Max
Zweryfikowany użytkownik
@były pracownik 23.01.2019 21:43

Beżowy Misiu piszesz o pseudo elektrykach i starych cwaniakach żądających pieniędzy za dojazd do pracy .Nikt nie zmusza do jazdy autem można korzystać z komunikacji zbiorowej koszt 7 euro dziennie .Fakt jest że przyjeżdżają do Niemiec nieudacznicy i oczekują że jakoś to będzie bez języka bez samochodu i doświadczenia w pracy za granicą

były pracownik Darek
@były pracownik 23.01.2019 21:43

Witam. Z przykrością muszę stwierdzić dwie sprawy. Pierwsza to, że odszedłem od firmy z powodów niezależnych od Nas, a druga to bardzo przykro jest jeżeli się czyta takie słowa. Każdy myślę, ocenia po sobie. Ja żałuję, że musiałem skończyć pracę w tej firmie. Najlepsza firma jaką znałem. Zacytuję i skomentuję... "...nastawiona tylko na zysk." - każdy chce zarobić. Ja naprawdę miałem super stawkę i nie narzekałem. A że ktoś zarobił. W końcu bez "nich" by nie było Nas tutaj. "...BHP podpiszecie nie biorąc w nim udziału." - może w Twoim przypadku. "...potrzeby kontaktu w większości przypadków usłyszycie sekretarkę."- nie miałem problemu z kontaktem z biurem w pilnych sprawach nawet w weekendy. "...przyjadą samochodami zrobią wam łaskę że podwiozą za kilkadziesiąt euro miesięcznie."- sam brałem pieniądze za amortyzację. "...Jeżeli chcecie popaść w alkoholizm to ta agencja i ludzie idealnie pasują."- nad alkoholem trzeba mieć kontrole a na marginesie żałuję, że nie organizują imprez integracyjnych. (nie rozumiem co firma może mieć wspólnego z alkoholizmem, może jeszcze za ilość dzieci obwinisz firmę. "...A w agencji będą mieli was w DE..." - no w końcu sam chciałeś pracować w DEutschland. Pozdrawiam bardzo Wszystkich którzy są zadowoleni ze współpracy w firmie. Mam nadzieje, że kiedyś wrócę do niej. P.S. Pani Aneto, Pani Marto, Pani Joanno... Dziękuję za poświęcony czas na łączach i załatwione sprawy. Pozdrawiam.

Elektryk-Janek

Czytam od czasu do czasu te opinie i nie wierzę czasem w to co wypisywane jest. Dla mnie wszystko pozytywnie, wynagrodzenie zawsze na czas, chce zarobić wiecej to potrzaskam kilka nadgodzin i jest dobrze . Zakwaterowanie spoko, jak cos sie nie podoba to mozna poprosić i postarają się zmienić. Pracuje sie w zespołach wiec języka nie muszę znac. Ludzie na budowie calkiem spoko. MR JOB ma dużo zlecen wiec jak jakies sie konczy to zawsze zapewnią ciaglosc6. Tylko trzeba być dobrym pracownikiem a nie pseudo. Pewnie czesc tych opini piszą osoby ktore albo pochlaly albo udają fachowców a pozniej sie dziwią ze zjeżdżają. Ogólnie polecam

były pracownik
@Elektryk-Janek 17.07.2018 11:31

Co ćpasz widzę że dobre bo umysł masz wypalony albo jesteś pracownikiem tej agencji nie nazywasz się czasami Czarnecki?

Daria

Rekruter skontaktował się ze mną już dwa dni po złożeniu CV. Nie było także problemu z umówieniem się na rozmowę rekrutacyjną. Sama rozmowa przebiegła bardzo profesjonalnie. Mam jednak zastrzeżenia do braku odpowiedzi zwrotnej o wyniku rekrutacji. Rozmowa odbyła się na początku grudnia, a ja nadal nie dostałam odpowiedzi. Moim zdaniem jak już potencjalny pracownik odbył rozmowę rekrutacyjną to wypadałoby ze strony MR Job o informację na temat wyniku rekrutacji.

MR JOB
@Daria 16.01.2019 16:39

Pani Dario, najmocniej przepraszamy za zaistniałą sytuację. Została ona skonsultowana już z osobą odpowiedzialną za rekrutacje do wewnątrz naszych struktur i jak okazało się, grudniowa rekrutacja przedłużyła się znacząco z przyczyn od nas niezależnych. Tym samym wszyscy uczestnicy tego procesu otrzymali opóźnione informacje zwrotne, za co jeszcze raz przepraszamy.

Szukam pracy

Czy oferta na lody jest jeszcze aktualna? Jeśli nie, to czy w najbliższym czasie będą oferty pracy dla par?

Szukam pracy

Czy oferta na lody jest jeszcze aktualna? Jeśli nie, to czy w najbliższym czasie będą oferty pracy dla par?

Szukam pracy

Czy oferta na lody jest jeszcze aktualna? Jeśli nie, to czy w najbliższym czasie będą oferty pracy dla par?

Ziomek

Witam, czy ktos pracuje na produkcji lodow? Prosze o info jaka jest praca itd jakie warunki mieszkaniowe?????? Osobne mieszkania czy jakis hotel robotniczy ? Prosze o opinie.

Kręcę lody
@Ziomek 07.01.2019 14:24

Praca lekka w ciepłym. Mieszkania to zależy nie ma na pewno hoteli robotniczych, są to domy lub mieszkania. Mieszka się od 2 do 5 -6 osób w jednym mieszkaniu. Ja jestem już dwa miesiące tutaj i jestem zadowolony, ale dużo osób już zrezygnowało z pracy nie wiem czemu. Jeśli ktoś oczekuje kokosów to tutaj ich nie znajdzie. Przy pełnym przepracowanym miesiącu 1100-1200 euro to max

Slawek
@Kręcę lody 08.01.2019 18:02

Powiedz mi czy jesteś zameldowania?

buli

jade do niemiec jako pilarz-drwal jaka stawka jest

anonim

Witam, wyjeżdża ktoś na pakowanie lodów ? Czy może się jakaś osoba, która tam już pracuje wypowiedzieć ? Pozdrawiam

Kręcę lody
@anonim 15.11.2018 12:06

Ja jestem pracownikiem produkcji lodów zatrudnionym przez MR JOB. Pracuję nie długo ale otrzymałem już pierwszą wypłatę. Wszystko się zgadza, jestem zadowolony. Mieszkanie dokładnie takie samo jak na zdjęciach. Z warunków mieszkalnych jestem bardzo zadowolonych. Praca jak praca zależy na którą linię się trafi i z kim się pracuje ale nie mogę narzekać. Temp. na hali ponad 20 stopni. Ogólnie to polecam tę firmę.

Lody
@Kręcę lody 15.11.2018 15:59

Cześć wybieram się do pracy na lody proszę napisz jak tam jest ile się wyciąga za cały miesiąc i jak jest z mieszkaniami ja dostałem jakiś adres na wioskę

Poloniusz

Firma napędza sobie opinię komentarzami osób znajomych lub zwiazanych z firmą, negatywne komentarze usuwają, więc ciężko jest przestrzec kogoś przed tym jak perfidnie kłamią i wykorzystują osoby zatrudniane,wszelkimi kosztami obarczaja pracownika obiecując oczywiście ze się rozliczą,nie polecam .

spawacz
@Poloniusz 05.11.2018 12:28

Ale co ci ukradli? kredki ?? temperówkę ??? Pisz jak mężczyzna - co , jak, komu , za ile... A może jesteś GENDER??? Jak masz na myśli - ukryte koszty , obowiązek meldunku, to fakt . Jak tego nie ogarniasz , szukaj agencji za 9-10 euro ( ja mam 12,5 ). A GDZIE MIAŁEŚ LEPIEJ , ŻE TU JEST TAKA LIPA??? W rządzie PiSu ?/ Czy może krętaczy z PSLu???

Jam to pisał
@Poloniusz 05.11.2018 12:28

Twoja opinia jest tak głęboko przekonująca że powinna trafić do kosza. Jak nie umiesz napisać szczegółów to po jakie lich wogóle piszesz. Jakieś bzdety dyrdymały.

Niedoszły pracownik
@Poloniusz 05.11.2018 12:28

Myślę że masz rację. Miałem podjąć pracę przez tą agencje ale po przeczytaniu umowy zrezygnowałem bo zabezpieczają się na wszystkie możliwe sposoby. Najbardziej zdumiał mnie zapis mówiący o możliwości zakwestionowania zwolnienia lekarskiego co według mojej opinii jest nie zgodne z prawem. Jak to jest że gdy tylko pojawiają się negatywy to od razu znajdują się osoby broniące tej agencji a gdy złych opinii brak to na forum cisza?

wazelina
@Niedoszły pracownik 12.11.2018 11:27

Nigdy nie byłeś za granica w pracy , więc nie masz pojęcia o bożym świecie. Podpisz tą umowę , a jak masz "problemy" , to zgłoś się do Wojewódzkiego Urzędu Pracy. WUP posiada uprawnienia do kontroli agencji pracy , więc oni Ci wszystko wyjaśnią. Tylko żebyś potem nie pisał że WUP jest do bani , a komentarze sponsorowane = po prostu skończyłeś gimnazjum i tyle

Niedoszły pracownik
@wazelina 06.12.2018 21:21

Większość komentarzy broniących agencje pojawiło się 6 grudnia czyżby zdesperowany pracownik chciał zrobić prezent szefostwu? Więcej przepracowanych lat mam za granicą niż w Polsce więc wiem jak agencje kłamią dlatego czytam dokładnie umowy i wam również tego życzę.

PAN
@spawacz 07.11.2018 21:48

Ale Ty człowieku jesteś daremny! Frajerzyna!

spawacz
@PAN 12.12.2018 20:59

(usunięte przez administratora), ale na które imię dali ci tak na chrzcie?? Jak masz jakieś zastrzeżenia , to napisz co cię boli, bo ja z twojego postu zrozumiałem , że modlisz się do Matki Boskiej Tylko ,że takie modlitwy to się deklaruje na stronie radia maryja..

jenix
@spawacz 16.12.2018 22:44

No ty masz tak juz na pierwsze ... nie zgarniaj swojego trudnego losu na inych ze maja sie w tej kwesti wypowiedziec bo czyms innym nie umiesz sie obronic !!! Co ci takiego ten swiat zrobil ze wszyscy cie widza jako taka ofiare opowiedz... po wypowiedziach widac kto tu jest pracownik a kto biurokrata z M.... widze czym sie zajmuja pracownicy biura tej agencji wtedy kiedy sie dzwoni do nich w bardzo waznej sprawie i slychac tylko poczte !!!! wymyslaja komentarze na tym portalu ...

ktos
@Poloniusz 05.11.2018 12:28

Mi zabrali bezprawnie 400 euro za wkretarke co niby zginela i sobie pracodawca niemiecki kupil nowa...najdrozsza jaka jest i obarczyl kosztami nas... Żeby smaczku było wiecej nie nas... bo było nas dwóch, tylko mnie! bo pierwszy szedłem na zwolnienie. Tak więc firma nie dość , że okradła mnie niesłusznie to nie dała mi za ten okres kwitka od wypłaty (pani aneta wyslal mi ksero przelewu) a i również nie mam świadectwa pracy z tego okresu. Tak tak... piszę to tutaj bo może w końcu rozwiążecie ten dziki problem. A pracodawca jak dzwoniłem do niego to był zdziwiony, że obarczają nas bo w jego logice było , że przecież wszystko jest ubezpieczone i ja nie poniosę żadnych kosztów.

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@ktos 22.12.2018 06:46

Dzien dobry Panie Andrzeju, pracował Pan na zleceniu w firmie Muhmel wraz z Panem Robertem. Otrzymaliście Panowie od firmy dwie wkrętarki, każdy swoją. Pan zapomniał o swojej i zostawił Pan ją przed samochodem co Pan potwierdził. W związku z tym firma zakupiła nową (rachunek otrzymał Pan do wglądu). Jednocześnie chciał Pan żeby koszt był podzielon na dwie osoby (Pana i Pana kolegę). Jednak w naszym zdaniem nie zasadne jest obciążenia kosztami Pana kolegi skoro każdy miał swoją wkrętarkę i to Pan zapomniał o swojej. Niestety zagubienie powierzonych sprzętów nie jest ubezpieczone. Świadectwo pracy zostało wysłane do Pana w dniu 06.10.2017, jeśli go Pan nie ma proszę o kontakt na a otrzyma Pan duplikat.

Dominik

Od czasu do czasu czytam te Wasze opinie i nie wierzę. Pracowaliście ludzie w innych Agencjach ?, Pracuje w MR JOB kilka miesięcy, nie mam się do czego przyczepić tylko trzeba być trochę ogarniętym. Plusy Agencji: + wynagrodzenie terminowe, na razie nie spóźnili się nawet o dzień i tak też mówili że u nich to podstawa POTWIERDZAM, + mieszkanie trafiło mi się fajne, nie mogę narzekać, + dokumenty - dokumenty o które proszę otrzymuję, + kontakt - nie zdarzyło mi się na razie aby na jakieś pytanie mi nie odpowiedzieli, Minusy Agencji: Cięzko trochę nazwać to minusem ale wiem że zatrudniają dużo osób więc nie jestem jedyną osobą która do nich dzwoni czy też coś wymaga i czasem trzeba ich pomęczyć. Tylko ze ja w przeciwieństwie do niektórych potrafię to zrozumieć. P.S. żeby nie było, bo takie wpisy tez widziałem , nie jestem żadnym z ich koordynatorów hehe P.S.2 do tych co tak narzekają, pewnie musieli cię zwolnić szybko bo coś odwaliłeś i zostałeś w du... a teraz trza coś ponarzekać nie

wazelina
@Dominik 06.12.2018 14:43

Nie ogarniasz i nie pracujesz kilka miesięcy , tylko walisz wazelinę. Podkreslam , że nie mam specjalnych ansy do MRJOBa , bo nie są źli , ale fakty. 1W ciągu ostatniego półrocza był dwa razy poślizg z wypłatą. - Niby tylko weekend ,ale smrodek jest.... 2 Nie jest prawdą ,że szybko załatwiają papierki . Jeśli ich potrzebujesz - trza ich deko nacisnąć. 3 Jak oni czegoś potrzebują , to będą Ci wiercić dziurę w brzuchu. Ps1 Poza tym , to nie jest zła firma - każdy ma lepszy lub gorszy dzień , a pracownicy bywają różni i potrafią fajnie bluzgać (sam słyszałem ) Ps2 Co do kontaktu , to jest ok - wyjątek pani Lachtera , ale kto zna firmę , to wie , że kobitka ma życiowe problemy i wali tylko smsy . Dla mnie to nie problem.

jenix
@Dominik 06.12.2018 14:43

''kontakt - nie zdarzyło mi się na razie aby na jakieś pytanie mi nie odpowiedzieli'' a mi sie to zdarzylo i co ty na to ? tylko mi mow ze to jakas pomylka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fonsi

witam ile sie zarabia miesiacznie na tych lodach bez nadgodzin i z nad godzinami?

Kręcę lody
@fonsi 14.12.2018 11:54

przy pierwszej klasie bez nadgodzin ok. 1000 euro z nadgodzinami to ok 1150 euro

Kręcę lody
@fonsi 14.12.2018 11:54

przy pierwszej klasie bez nadgodzin ok. (usunięte przez administratora)euro a z nadgodzinami ok. 1150

anonim

(usunięte przez administratora)

Kręcę lody

A pracowałeś(aś) w święta? Jeżeli chodzi o święto 31.10 to było wolne od pracy więc kasa się za to nie należy. A w sprawie postoju i nie płacenia za taką sytuację jest napisane w paragrafie 6 podpunkt 22. (pewnie mamy taką samą umowę) :22. W przypadku strajku, blokady, zebrania pracowników i chwilowego postoju jak i w przypadkach siły wyższej Pracodawca Użytkownik może wymagać, że także praca pracowników tymczasowych ulegnie wstrzymaniu. Pracownikowi w takich przypadkach nie przysługują żadne roszczenia, w szczególności roszczeń o wynagrodzenie wobec Pracodawcy. Umowa jest jasno skonstruowana a w przypadku niejasności można było uzyskać odpowiedź na każdy podpunkt. Ja miałem kilka pytań i uzyskałem na nie kompletną odpowiedź. Trzeba czytać umowę a nie rzucić okiem i podpisać. Co za gadanie żadnych praw same obowiązki? Co karzą Ci siedzieć tam 24 godziny na dobę? Zamykają Cię pod kluczem? Co za farmazon. Praca jest w systemie 8h 4 lub 5 dni w tygodniu. Jeśli ktoś chce to może pracować dodatkowy dzień jak się zapisze. Napisz mi jeżeli możesz co takiego karze Ci robić agencja i jakich nie masz praw. Ja jestem pracownikiem od kilku tygodni i nic jeszcze mi nie kazano poza wysyłaniem karty czasu pracy jeśli chce dostać kase na czas i iiiiiiiii chyba to wszystko

Nie dajmy się oszukiwać!!!
@Kręcę lody 18.11.2018 11:56

Widzę ,ze mój poprzedni komentarz został usuniety (ciekawe dlaczego ????). Wedlug zasd w cywilizowanym świecie,jezeli pracodawca użytkownik wypłaca za dni świąteczne ,i te pieniądze trafiają do agencji ,to należało by wypłacić pracownkowi jakąś kwotę.Nie uważasz,tak ?Chyba ze lubisz być wykorzystywany ,to Twoja sprawa. Po riposcie na temat umow,widzę ze wypowiada się ktos z agenci nie pracownik .Jednym słowem ,gorszej umowy z punktu widzenia pracownika nie widziałem.Tyle w temacie.

Nie dajmy się oszukiwać!!!
@Kręcę lody 18.11.2018 11:56

Jakimś dziwnym trafem wszystkie moje komentarze są usuwane.Ciekawe dlaczego?Za dużo prawdy ?

Kręcę lody
@Nie dajmy się oszukiwać!!! 19.11.2018 15:48

Jestem pracownikiem a nie kimś z agencji ale oczywiście nie jestem w stanie tego udowodnić. A mam pytanie skąd wiesz, że pośrednictwo dostaje kasę za dni świąteczne? Ja tego nie wiem, nie miałem tego w umowie. Czyżby jeden pracownik MR Job, który wszystko wie co się w firmie dzieje Ci to powiedział? ( wiedz że wiele z tych informacji jest mylna ).

wazelina
@Nie dajmy się oszukiwać!!! 19.11.2018 15:48

Naucz się czytać kwitek z wypłaty gamoniu. Za pracę w święta masz wypłacane nadgodziny... Nadgodziny są w osobnej pozycji.... Ps Z jednym złodziejstwem JOBa się (nie)zgadzam . Tydzień pracy wynosi u nich 46 godzin tygodniowo= JAK W BANGLADESZU. Dopiero od 47 godziny dostajesz dodatek...

Nie dajmy się oszukiwać!!!
@wazelina 06.12.2018 21:55

Czyli jakiś mankament w tej firmie widzisz (usunięte przez administratora)!!!

Monter Wentylacji

Witam. Mam zamiar jechać do pracy jako Monter Wentylacji. Co możecie mi powiedzieć o agencji?

Pracownik

Witam Chcialbym przestrzec nowych pracownikow lub osoby szukajace wspolpracy z ta agencja , a wiec tak podczas załatwiania spraw z umowa badaniami i wyjazdem pracownicy agencji sa w stanie odebrac telefon i pomoc ci o kazdej porze w kazdej sytuacji natomiast jesli juz jestes za granicy w miejscu pracy kontakt jest ograniczony poniewaz dodzwonić sie do biura jest bardzo ciezko w jakiejkolwiek sprawie a panie preferuja rozmowy smsami co wedlug mnie jesy bardzo nie powazne i nie profesjonalne . Agencja zapewnia ze zwroci pieniadze za dojazd za ubrania za badania po przepracowanym miesiacu co nie jest prawda bo po 2 miesiacach walki o zwrot sa szanse na otrzymanie go. podczas pobytu na kontrakcie bedziecie panstwo traktowani przez agencje rzeczowo licza sie tylko wasze wyrobione godziny a wszelkie problemy maja w (usunięte przez administratora) . Koordynatorow ciezko jest nazwac koordynatorami poniewaz nie maja pojęcia nawet czym sie w pracy zajmujecie ani gdzie dokladnie mieszkacie . Nie polecam a wrecz odradzam wspolprace z ta agencja .

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@Pracownik 29.11.2018 20:05

Dzien dobry, "Pracownik" cichlibyśmy odnieść sie do ww. uwag: -pracownicy administracyjni w biurze pracują od godz. 8 do godz. 16 w tym czasie zawsze są dostępni telefonicznie - po godz. 16 w sprawach pilnych prosimy o przesłanie sms-a z opisem sytuacja, aby określić czy sprawa jest bardzo pilna i wymaga natychmiastowego kontaktu, czy można ją rozwiązać w standardowych godzinach pracy -zasady zwrotów za dojazdy opisane są w umowie oraz ulotce informacyjnej. Jeśli uważna Pan/Pani ze został popełniony błąd prosimy o zgłoszenie sprawy droga mailowa do Działu Organizacyjno Prawnego dop@mrjob.pl , wówczas będziemy mogli ustosunkować sie oraz wyjaśnić ewentualne nieprawidłowości

Wawrzyn75

Witam czy wybiera się ktoś w sobotę albo w niedzielę do Apensen na produkcję lodów?

Konrad

Witam mam zamiar przyjąć się jako elektro monter czy powie czego mogę się spodziewać i czy robi ktoś z woj świętokrzyskiego

Pracownik

Ustawa z 7 kwietnia 2017 r. o zmianie ustawy o zatrudnianiu pracowników tymczasowych oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. poz. 962) czyli nowy katalog sankcji, jakie mogą zostać nałożone na agencje pracy i pracodawców użytkowników za nieprzestrzeganie przepisów ustawy. Pobieracie ukryte koszty z funduszu emerytalnego-{ukryta kwota 100 euro tygodniowo na fundusz emerytalny}. Podanie na 15 euro odnośnie grupy podatkowej oraz podanie na zameldowanie przez was w Niemczech to celowe zagrywki zabezpieczające i kryjące status agencji. Agencji bardzo zależy ,aby trójstronna współpraca była jak najdłuższa , bo ukryte koszty obciążą pracownika zaraz po zakończeniu współpracy z pośrednikiem. > Byłem z umową w Inspekcji Pracy powiedzieli że te kary na umowie są niezgodne z prawem pracy które ogólnie jest stosowane wszędzie tak samo przy umowie o pracę czyli kodeksowo na terenie Polski ponieważ firma MR JOB mieści się w Polsce ,a nie w Niemczech. > Prawo pracy jest stosowane wszędzie tak samo , a umowa zawarta w Polsce z pośrednikiem z Polski -więc te paragrafy które ciągle odnoszą się do ukarania pracując w Niemczech nie mają racji bytu. > Umowa treścią i przekazem jasno nakreśla że pracownik nie ma kompletnie żadnych praw-same kary,obciążenia finansowe i nakazy.

polonista
@Pracownik 31.10.2018 17:01

Sorry stary ale nie kumam... 100 euro na emeryturę , to w polsce już się nie pobiera składek emerytalnych ??? PiS daje emeryture za (usunięte przez administratora) Idź do Vetrapolu - tam składki są od minimalnej krajowej , to ci pociągną tylko 20-30 euro.... Ps Podaj choć jedną firmę w polsce , która uczciwie traktuje pracownika.... Nie znalazłeś ? A to pech....

Elektryk
@Pracownik 31.10.2018 17:01

czytam, czytam i nie rozumiem "Pracownik" wez mi wytłumacz o czym ty piszesz? "Pobieracie ukryte koszty z funduszu emerytalnego-{ukryta kwota 100 euro tygodniowo na fundusz emerytalny}" skad to wziąłeś?! Ja na swoim odcinku z wypały tego nie widzę. W MR JOB pracuje od paru miesięcy, do każdej wypłaty otrzymuje fiszkę na której wyszczególnione sa wszystkie składniki. Piszesz ze to "celowe zagrywki zabezpieczające i kryjące status agencji." Jaki status?? o czym tyt zmowy majaczysz? "ukryte koszty obciążą pracownika zaraz po zakończeniu współpracy z pośrednikiem." jakie koszty c co ci chodzi tym razem? zmian "prawnika" na prawdziwego a nie urojonego to może będzie Ci łatwiej.

elektryk113

Agencja jest super i polecam wszystkim się przekonać. Wypłaty, kontakt, mieszkania wszystko super. Wzór do naśladowania!!

Mała34

Witam , czy ktoś może podzielić się opinią pracy w niemczech przy lodach . Ile godzin dziennie ? sa nadgodziny . Za tydzień mamy wyejchać z chłopakiem . Z góry dziękuje :)

poldek

ile wyjdzie z 14 brutto przy180 godziach na ręke przy 1 grupie podatkowej

tomek
@poldek 30.07.2018 12:48

Ja do obliczeń przyjmuję wskaźnik ogólny 27.5% czyli: 180 x14 x(27,5)%= 1827 euro +- 20-30 euro . Godziny mnożysz razy stawkę i procenty , potem to co wyszło z mnożenia odejmujesz od kwoty 180 x 14 i wychodzi kwota łapkę. Są jeszcze niuanse z nadgodzinami , ale wtedy przy 180 h odchylenie wyniesie ok....100 euro ... więcej raczej nie. .

anonymous

WITAM , MAM PYTANIE CZY WARTO SIE ZATRUDNIC W FIRMIE MR JOB , MONTER WENTYLACJI DOSWIADCZENIE 2,5 LETNIE , JAK WYGLADA PRACA , SAMEU ? , W PARACH ?. BERLIN

rayman
@anonymous 26.06.2018 15:14

Przeczytaj sobie opinie i wyciagnij odpowiednie wnioski , te pozytywne to raczej autoreklama , a negatywne to prawdziwe wpisy bylych pracownikow , radze ci nie idz w to , po doswiadczeniach z ta firma mam niemiłe wspomnienia , szukej czegos innego ..

tomek
@rayman 28.06.2018 22:19

A ty coś napisałeś o MR Jobie , czy tylko robisz z siebie durnia??? Dają gówniane pieniądze , ale są w terminie i na czas... Jak ci nie pasuje zatrudnij się w limnus work Kraków = tam przyjdą ci rachunki za nie twoje kredyty.... WNIOSEK = MAŁO ALE W TERMINIE NAWET JAK NIEMIEC DA TYŁKA.... Nie polecam , bo sam planuję zmianę , ale na start jest ok

rayman
@tomek 13.07.2018 20:44

A wogóle to opisz tutaj : kiedy u nich pracowałeś? , co robileś? jak było ? Jestem ciekaw jak w twoim przypadku wyglądała współpraca z tą firmą ? Otwórz sie poprostu , ja jestem ciekaw pozdrawiam ''Dureń''

tomek
@rayman 22.08.2018 19:51

Ty masz niedorozwój umysłowy?? Napisałem WIELKIMI literami konkrety , a ty marudzisz napisz coś.... Więc masz bonusa . Chciałem zmienić firmę , bo Niemiec chytrzył z nadgodzinami i dostawałem ok 7000 pln na łapkę . Teraz robię 200-210 h i wyciągam ok 8,5 ts pln.... Więc po co to zmieniać??? Mam blisko do chaty , jadę kiedy chcę . Jak mi coś wyskoczy i muszę zostać w domu dłużej , Niemiec nie protestuje. Czy to jest powód do narzekania.... ?? Ps dłubię u nich ok 3 lat. W tym czasie za zarobione pieniądze w MR JOB kupiłem 2 autka po 10 ts zeta , a teraz planuję Chryslera 300 C do 7 ts euro...

Juni

Witam czy ktoś coś wie a pro po pracy w Apensen przy pakowaniu lodów???

Tom Tom
@Juni 26.09.2018 17:33

Cześć, ja miałem jechać ale dostałem na produkcję serów do Monachium. W środę jadę.

Marta
@Tom Tom 30.09.2018 10:28

Proszę dać Znać jak jest;)

anonymous
@Tom Tom 30.09.2018 10:28

I jak tam się pracuje jak warunki mieszkaniowe

Tom Tom
@anonymous 10.10.2018 22:11

Mieszkanie razem z kolegą dostaliśmy jest naprawdę w pełni wyposażone. A zabralismy wszystko począwszy od łyżeczki po pościel. A kompletnie nic nie potrzeba bo w pełni wyposażone mieszkanie. Gdyby można było zadać zdjęcia to bym pokazał jak mieszkamy. Praca jak praca nie przyjechaliśmy się lenic. A ktoś pojechał na lody ?

Marta
@Tom Tom 30.09.2018 10:28

Firma jest z Panów bardzo zadowolona także obopólne zadowolenie :D dziękujemy za solidność:D

hegon

Potencjalni przyszli pracownicy tej firmy-dobrze wam radze (jako były pracownik tej firmy), DAJCIE SOBIE Z NIMI ŚWIĘTY SPOKÓJ !!!!!!!!! przez telefon bedzię wszystko kolorowo i elegancko , a potem się dowiecie jak już podpiszecie umowe i bedziecie za granicą ja to na własnej skórze odczułem i was przestrzegam , Nie są warci zaufania!!!!!!!!!!

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@hegon 06.06.2018 19:21

Panie HEGON, co takiego sie wydarzyło przed czym Pan przestrzega przyszłych pracowników? Prosze opisać szczegółowo, chlelibyśmy sie ustosunkować do Pana opinii.

hegon
@MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej 07.06.2018 09:19

I w czym to pomoże ? Teraz już w niczym , przekonałem się jaka jest z wami współpraca i wątpie w to żeby siępowtórzyła , sami jesteście sobie winni takiej opini!!

Horojdko
@hegon 09.06.2018 10:41

Pracuje w tej firmie i niemam żadnych problemów każdy podpisuje umowe i wie co podpisuje ta firma nikogo jeszcze nie oszukała ile jest na umowie tyle dają i nie śpimy w pokojach po czterech

Jarek

Zawsze wypłata na czas i mily kontakt. Teraz wprowadzili jeszcze polecenia pracowników, bo z ankiet wyszło że dużo pracuje z polecenia kolegów. Mozna zarobić dodatkową kasę. Widać ze dbaja o pracownika. Jak widze co tu się wypisuje to zawsze ktoś kto udaje fachowca, a pozniej wszystko wychodzi. Ja polecam firme!

juri

Dobry i szybki kontakt a do tego bardzo mili ludzie. Oferte znalazlem na facebook i tam napisalem. polecam! Nie jest to jeden z tych co wysyła i zapomina o pracowniku. Mieszkanie darmowe i zwrot za dojazd.

Tom Tom

Razem z kolegą mieliśmy jechać do lodów a przyjechaliśmy z Joba do produkcji serów. Mieszkanie mamy za darmo salon z kuchnią sypialnia i lazienka. Póki co jesteśmy zadowoleni zobaczymy jak wyjdzie wypłata. Mamy 9 godzin dziennie od poniedziałku do soboty. Poza tym jedziemy samym serem :-)

Juni

Przepraszam ale jeszcze nie pojechałam i nie dostałam umowy jak tylko coś się dowiem dam znać.

MARAS

popieram Wiki w 100 % kto był pare lat na wyjazdach ten wie co mu sie należy a gdzie go w balona robią .

poldek

Ile wyjdzie przy 14 brutto I netto przy 180 godzinach

Zostaw opinię o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej - Legnica

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej