Ruke Zbigniew Rus

Adres: Juliusza Słowackiego 11, 24-100 Dęblin - puławy

NIP: 7161644060 REGON: 430764316

Ruke Zbigniew Rus
3 137 6 1

Opinie o Ruke Zbigniew Rus

Zwolniony

Teraz KP (usunięte przez administratora)sam zwalnia ludzi z produkcji. Dobrze że mnie zwolnili NIE muszę patrzeć na to jak zwykłe popychadło zostaje kierownikiem bez jakiegokolwiek doświadczenia.

Jan (nie) zbędny

Ludzie co wy wypisujecie??? Za rządów Rusow narzekaliscie i chcieliscie dobrej zmiany jak przyszla zmiana to chcecie to na co wczesniej tak bardzo narzekaliscie. Jak mowi stare przysłowie Jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil. A swoją drogą kim jest ten oddany i wierny pracownik który pamieta rządy p. Zbyszka (Te lepsze czasy) a tutaj narzeka a jednak nadal w firmie pracuje? Czyli jakoś 6 lat albo i więcej? Na produkcji raczej nie ma osoby z tak długim stażem.

Pracownik
@Jan (nie) zbędny 01.02.2019 14:39

Za krótko pracujesz w tej firmie żeby to zrozumieć, a za dużo masz do gadania. Nie kozakuj i nie wymyślaj bo śpisz w nogach. Nie Kamiluj.

Kolega
@Pracownik 12.02.2019 18:13

Co to znaczy Nie Kamiluj?

Tołdi
@Kolega 13.02.2019 22:29

Nie zachowuj się jak KP.

Szary jak wszyscy...

To co sie zaczyna dziac ludzkie pojecie przechodzi. I nie chodzi mi tu teraz wogle o mnie czy moich kolegow/ kolezanek. Ale czy Panstwo Rus nie widza co dzieje sie w ich fimie? Naprawde tak ciezko dostrzec jak na przestrzeni roku jeden czlowiek marnuje dorobek ich zycia. Jeszcze troszke ponad dwa lata temu pracowalo sie cudownie. Kupa pracy, trzy zmiany, mnostwo ludzi, zgrana ekipa. A dzis... pan Dyrektor, chodzaca encyklopedia teori bo nie praktyki, o maszynach wie tyle co ja o Afryce- w tv pokazywali... jedyne co potrafi to ciagle straszyc zwolnieniani, szeptac za plecami, do ucha... ciagle slyszysz- za malo zrobiles dzis/ zrobilas... nie przedluze ci w takim razie umowy... jestes tu nikim... ale to nic bo nasz kochany dyro juz straszy zwolnieniami grupowymi, on codziennie chce zamykac inny dzial. Serio? Ludzie za miast pracowac to po kiblach i na przerwach CV pisza i wysylaja po innych fimach bo nie wiedza co bedzie jutro. Moze zamiast zwalniac ciagle osoby ktore dobrze znaja firme, pracuja i chca pracowac, moze zamiast straszyc ciagle obcieciem pensji i nadgodzinami... moze przeprowadzmy jakas dyscyplinujaca rozmowe z panem J. bo to co wyczynia z ludzmi ten czlowiek przechodzi granice smaku. On nie pracuje z bykami i krowami na pastwisku. Straszeniem, karaniem i wprowadzaniem napietej atmosfery wsrod ludzi, obgadywaniem innych nie osiagnie sie nic. Ten czlowiek niszczy wszystko na co inni pracujemy... palaczami w kotlowni moze by i umial zarzadzac bo stal by z batem, ale my jestesmy ludzmi, zywymi istotami. Szacunek nam sie nalezy... gdzie te czasy gdy Pan Zbyszek zarzadzal firma? Wtedy to chcialo sie pracowac.

Em
@Szary jak wszyscy... 29.01.2019 12:14

No śmieszny ten wpis. Nikt nikogo na siłę nie trzyma, chcą to niech piszą CV i próbują swoich sil gdzie indziej. Może rzeczywiście trafią lepiej. Chociaż w Ruke pracują osoby które odeszly na kilka miesięcy ale jednak wrócili, wniosek sam się nasuwa. Jednak nie jest źle u tych Rusow i z tym "ojcem dyrektorem". ????

alvaro
@Em 02.02.2019 11:52

niby kto wrócił nie znam żadnej osoby co odeszła i wróciła nie polecam nikomu.

Kardamon
@alvaro 08.02.2019 08:42

Alvaro, z tego co się orientuję, nie pracujesz w firmie jakieś 5 miesięcy i kilka dni. Dlatego nie dziwi nie to, że nie wiesz o tym kto wrócił. Dziwi za to, że wypowiadasz się w temacie, o którym nie masz wiedzy.

Wow
@Kardamon 08.02.2019 13:00

Boże nie wierze...Czy to ten słynny Alvaro którego ojciec niedawno prosił dyrka żeby go przyjąć z powrotem ? Jeśli tak to naprawdę trzeba mieć tupet żeby tak pisać.

Kolega
@alvaro 08.02.2019 08:42

No przeciez tutaj nazwisk nie będziemy pisać ale masz chyba kontakt z kolegami z bylej pracy wiec zasiegnij jezyka. P.s. nadal wozisz pizzę? Tam jest ci lepiej , tą prace tez tata załatwił?

Tołdi
@alvaro 08.02.2019 08:42

Ewelina wróciła i tylko ona.

Pracuś
@Tołdi 12.02.2019 11:35

I Adrian na Słowackiego tez wrocil

Pracuś
@Tołdi 12.02.2019 11:35

No i Kamila tez wrocila na ledy

Szary pracownik. :)

Cześć, Cały czas myślałam czy napisać, czy w ogóle to coś da. No, ale to co piszecie przechodzi normalne ludzkie myślenie. Na samym początku chciałam napisać i zaznaczyć, że jestem długoletnim pracownikiem tej jak to nazywacie "okropnej" firmy, i co trzeba podkreślić zadowolonym pracownikiem. Zadowolenie z pracy bierze się z tego, że pracuje z ogromną ekipą pozytywnych ludzi. Dlatego cały czas się dziwie i nie mogę uwierzyć w to co piszecie. Terror ? O czym w ogóle mowa. O tym, że dostajemy wynagrodzenie za które nasz szef chciałby żebyśmy coś robili. No niestety takie jest życie. Całe życie rodzice nie będą was utrzymywać. Trzeba wziąć się w garść i uświadomić sobie, że pieniądze nie leżą na ulicy. Nie myślcie, że będzie inaczej. Przeliczycie się. :) Dyrektor - który każdego dnia pokazuje, że jest człowiekiem. Ze świetnym poczuciem humoru (myślę, że będą kupione odpowiednie buty). Może jest wymagający, ale każdego dnia wiemy czego chce. Jesteśmy team'em i musimy wiedzieć o co gramy. Podsumowując moją wypowiedź każdy pracownik wie jak jest na prawdę. Jacy ludzie tu pracują. Każdego dnia uśmiechnięci, zadowoleni, może "nie wyspani, ale kawa zawsze pomaga ". Każdy wie, że nikt tu nie przychodzi na przymus, a jeśli tak to proszę wszystkich niezadowolonych o szczerą rozmowę z Dyrektorem, brygadzistami. Oni na prawdę nic wam nie zrobią, a na tyle co znam te osoby to wręcz postarają się rozwiązać dany problem jak najlepiej będą potrafili. Pozdrawiam Ł.

Wanda
@Szary pracownik. :) 27.11.2018 18:44

Fajnie, że piszesz o pozytywnych współpracownikach - to na pewno przekłada się na dobrą atmosferę w firmie. Piszesz, że jesteś długoletnim pracownikiem firmy Ruke - czy na przestrzeni tych lat, które spędziłeś w tym miejscu, zachodziły w nim jakieś istotne zmiany? Jak oceniasz relację na linii pracodawca-pracownik?

Szary brygadzista

Zawsze jak poczytam nowe wpisy, to mam wrazenie, że nie znam ludzi z którymi codziennie sie witam. Uciśnieni, obrażani, wyzyskiwani, zmuszeni do pracy w nieludzkich warunkach. I piszą, że są dwa lata w RUKE. No nie trybie, skoro jest źle i płacą najmniej jak mogą, to dlaczego nie zmienisz pracy jeden z drugim? Wszędzie jest lepiej, a jeśli nie daj Boże twoją pasją jest tworzenie luster, to jest jeszcze konkurencja. I nawet w tym samym mieście. Waszej logice opiera sie również wynik anonimowych ankiet, w których najwiecej osób wskazało atmosferę panującą w pracy oraz kontakt z bezpośrednim przełożonym jako dobry, bądź bardzo dobry. A że wynagrodzenie jest za niskie? Któż by nie chciał zarabiać wiecej? Ja bym chciał. Wypisujecie tu niestworzone historie o zwolnieniach, a nie znacie szczegółów. Zrobiliście z tego portalu wytwórnie maści na wlasny ból (usunięte przez administratora)i chowając się pod nickami wycieracie gęby nazwiskiem dyrektora. Takie to wszystko... miałkie. Mozecie sobie darować, facet ma tyle dystansu do siebie, że na ostatnio wysunietą propozycję przejażdżki taczką, pewnie sam przewdzieje gumowce. Nastepnym razem, gdy przyjdzie wam do głowy napisanie bzdetów o wyrzucaniu z dnia na dzień, grupowych zwolnieniach czy innych sensacjach, najpierw zapraszam do rozmowy, chętnie odpowiem na każde pytanie. K. P.

Pracownik

Pracuje w tej firmie od ponad roku i jak się zatrudniałam było w niej ok 50 osob teraz pracuje ponad 100. Wiec przy mnie dali prace ponad dodatkowo 50 osobom. Nie ma co się dziwić ze w firmie pojawiły się zatem osoby krotym pracowa się nie chce wiec naturalne jest to ze musza odejść.

Ja
@Pracownik 23.11.2018 07:22

Weź się za robotę, a nie piszesz w trakcie pracy, bo polecisz za Tomkiem.

Zadowolony
@Pracownik 23.11.2018 07:22

Święta racja ! Jest dobrze a napewno normalnie.

Lublinak

RUKE KOLEJNE ZWOLNIENIA PRACOWNIKÓW TYM RAZEM 4 OSOBY DOSTANĄ WYPOWIEDZENIA. ZRÓBMY SZUM SPALMY TĄ FIRME!!!!!

Śnieżynka
@Lublinak 22.11.2018 17:14

Ja tam się nie znam, ale co napisałeś podchodzi chyba pod kodeks karny - namawianie do podpalenia ? Tym bardziej, że ktoś ostatnio podpalił część hali. Pozdrowienia dla drugiej zmiany i ... konkurencji ;)))))

On Ona

Bo ten caly dyrektor na niczym sie nie zna i niczym wykazac nie potrafi. To sobie pozwalnia i pozatrudnia, przynajmniej cos robi... hahaha... firma porazka, tu ani sie dobrze ludzi nie traktuje, ani sie dobrze nie placi... a to cos co twierdzi ze firma ma tak szybki pozwoj ze po roku pracuje 50 osob wiecej niech pracuje dalej, skoro liczyc nie potrafi to i na prostytutke sie nie nadaje wiec Ruke to ostatnia szansa na rozwoj...

Strażnik

Gdzie zmiany na lepsze? Ruke jak to w Ruke zwalniać ludzi a później płakać bo ludzi niema polityka tej firmy to porażka.

Wolny strzelec

Stabilność zatrudnienia. Hahahahhahahahahahahhaha. Dobre ! Ankiety, zebrania z każdym działem i mówienie że wszystko jest dobrze, poprawią to i tamto a nagle buumm.... i chłopak dostaje wypowiedzenie w trybie natychmiastowym. Super stabilizacja i pewność zatrudnienia. Ale przecież Krzysztof mówił że on nie chce nikogo zwalniać. Oby tak dalej to ludzie sami będą odchodzić i nie trzeba będzie ich zwalniać. Super polityka firmy. Szkoda słów.

Lublinak
@Wolny strzelec 22.11.2018 11:47

Dyrektora Krzysztofa Juszczaka na taczkę !!!!!!

Aniol Stroz Desperatow

Hmmm..... widze ze odezwal sie adwokat diabla... otoz, Aniołek nigdy nie wspomniał iz pracuje w Ruke, a moze pracuje obok, albo ma tam żone... a moze męza? Albo spadlem z nieba... ???? a wiec od poczatku, kazdy tu sie jakos przedstawia wiec Panie "????"- milo mi Aniol Stoz Desperatow. Jak dobrze pamietam, strona ta jest stworzona po to aby wyrażac swoja opinie... ach jak cudownie ze w tej kwesti wogle sie myle... Slusznie Pan spostrzegl Panie "????" iz krytykujemy firme, bo jakby nie bardzo jest za co ja chwalic... choc moje spostrzenia mowia mi, iz chyba jednak poruszylismy wczoraj ktorąś z Pań ( tylko kobiety tam wsciekle reaguja i bronia swoich mlodych jak lwice)... Nawiazujązujac do tematu, otóż, staramy sie nikogo nie oceniac ( wiec szanujmy sie), a ty latajacy ptaku z galezi na galaz (bo jak nazwac ????) sam zapewne siedzisz z nami w jednym worku, albo z innymi w jednym worku... tylko masz dziub blizej koryta, stad ta obrona ???? Dziekujemy za opieke... dzentelmeni nie rozmawiaja o pieniadzach- sprawa warunkow pracy i stosunku pracy- to sprawa ogółu... a wiec... nie mowimy o kasie a pomowmy o haosie ktory od dluzszego czasu panuje w firmie.Po to tu jestesmy... Wiec jesli jedyna rada na poprawe sytuacji jest krytyka Desperatow Aniolka to dziekujemy za uwage i nie zapraszamy ponownie...

a może ... a może ...
@Aniol Stroz Desperatow 15.11.2018 21:23

A może jest byłym pracownikiem, który założył konkurencje ? Słyszałam, ze było kilku takich ? Drogi Aniele, MY naprawdę nie potrzebujemy i NIE chcemy Twojej pomocy ! Twój wpis wiele wyjaśnia !! Jak byś był jednym z nas znałbyś nasze podejście do tego co piszesz ...

Nietoperz
@Aniol Stroz Desperatow 15.11.2018 21:23

Jak słusznie zauważyłeś strona ta jest do wyrażania SWOICH opinii. Więc pisz, Ty co się Aniołem pracowników okrzyknąłeś, za siebie. I nie rób ze mnie ofermy i niedorajdy życiowej, która nie potrafi się o siebie zadbać i powiedzieć przełożonemu co mi się nie podoba lub co trzeba by zmienić w firmie.

?????
@Aniol Stroz Desperatow 15.11.2018 21:23

Czy tylko ja jak czytam anioła to mam wrazenie, ze nie jest z nim najlepiej? :) wydaje sie, że on sam potrzebuje pilnie pomocy ;)

Wkurzony
@a może ... a może ... 15.11.2018 22:01

Podejrzewam ze kogos tu glowa boli... tak mamy (usunięte przez administratora) Nie potrzebujemy nikogo? Super... ostatnie ankiety i zebrania pokazaly jak nam dobrze w firmie... jest paru dupolizow i jak widac tu tez juz sie pojawili, ale jak ktos mowi ze jest dobrze to powinien sie leczyc! Pracowac prawie dwa lata bez podwyzek, znac firme na wylot i sluchac ponizania, obrazania... zyc w ciaglym leku co bedzie jutro, czego i kto sie czepnie... to jest chore a nie w porzadku...

Normalny
@Wkurzony 16.11.2018 18:57

Mam nadzieje (jak ktoś to wyżej napisał) ze to pisze KONKURENCJA .... bo ciężko mi uwierzyć aby był to ktoś z nas ? Ale jeśli tak jest, to odejdź i wstydu oszczędź ! Nie rób z nas ludzi, którzy nie potrafią zadbać o siebie ! Bo tak nie jest !!! Napewno masz świetne kwalifikacje a podwyżki, dofinansowania i elastyczny czas pracy jest dla Ciebie na wyciągnięcie ręki ;-) .... o ile jesteś „prawdziwy” :)

Pracownik Ruke
@Wkurzony 16.11.2018 18:57

Upadły Aniele nie zmieniaj nickow bo kłamstwo i tak ma krótkie nogi. Jak byś pracował w naszej firmie to byś doskonale wiedział ze ankieta obnażyła twoje kłamstewka jednonacznie udowadniając ze jest zupełnie inaczej jak opisujesz . Spadaj na manowce i nie poniżaj naszej firmy, mnie i moich znajomych co tu pracują i nie niszcz naszej pracy. Już wszyscy w tej firmie mamy cię dosyć. Za dużo już ci się upiekło aniołeczku.

!!!!

Pisał to głąb co myśli, że najniższa krajowa to wielki sukces. Brak możliwości pracy gdzie kolwiek. Małe ego i mały szacunek do siebie. Nie pozdrawiam????

Aniol Stroz Desperatow

Kochani... cieszę sie że piszecie, Aniołka chwilowo nie bylo ale juz zajelismy sie tematem. I zgadza sie... cos co firma nazwala przejsciowymi problemami ciagnie sie od sierpnia... i nie bede sie wypowiadac o kompetencjach naszego pozal sie Boze Ojca Dyrektora bo w tym przypadku slow brak ( szkoda ze firma nie widzi ile traci przy tym pieniedzy na jego wyplate, wiecej robia tam robole i brygadzisci niz on). Pomowmy o warunkach pracy tak odbiegajacych od dobrych a nie wspomne o idealnych... brak szatni i pomieszczenia socjalnego dla ludzi z produkcji... a tak sie tlumaczyliscie Ruke ze to problemy chwilowe?! Brakiem szacunku nikt nikogo chyba nie zaskoczyl... mowilismy juz ze aby moc pracowac w tak prężnie działającej i rozwijającej sie firmie trzeba mieć dobrego psychiatre lub być lekko upośledzonym umysłowo, ale cóż, niektorzy jesteśmy sadomasochistyczni... moze naprawde czas na nasze dzialania, poniewaz gdy firmą zainteresuje sie inspekcja pracy badz sanepid to moze być dla nas za pozno, a wtedy szukaj wiatru w polu... kochani Aniołek nie zapomniał o temacie Mobbingu przez pseudo brygadzistki... temat znany i bez konca... nie od dzis wiemy ze kiecka robi swoje... moje mile panie... jestecie tam nikim... wasze wdzieki na nikogo nie dzialaja ( poprostu ich brak) a przy tym brak szacunku do kolegow i kolezanke- kiedys bylyscie robolami jak inni a teraz wlaczylo sie wam gwiazdozenie... gorzej jak przyjdzie wam spasc na dno, wtedy nie bedziecie miec przyjaciol na firmie...a my robmy swoje, lepiej na tym wyjdziemy. Ok. Podumowujac. Ze stanem fimy po pozarze- efekt marny, z Ojcem Dyrektorem... przemilczmy. Doszly brygadzistki... Grecka Tragedia... cos jak przyjecie Euro. Aniolek musi pomyslec a wy piszcie co tam Was nurtuje... dajcie chwile... w kontakcie... pamietajcie Aniol Stroz czuwa....

Załamany
@Aniol Stroz Desperatow 14.11.2018 18:59

Aniele nareszcie jestes... wez (usunięte przez administratora) ogarnij ten balagan... pracowac sie nie da... mysla ze sa wielkimi panami... tylko ze my nie jestesmy ich psami... a traktuja nas gorzej niz smieci!!! Wciaz brak obiecanych zmian, zmiany sa ale na gorsze! Wezmy im sie za (usunięte przez administratora) koniec z obrazaniem nas i traktowaniem jak zwykle (usunięte przez administratora)!!!

????
@Aniol Stroz Desperatow 14.11.2018 18:59

Drogi Aniele jeśli tak Ci źle w Ruke to czemu tam jeszcze pracujesz ? Sądzac po wpisach to niestety ale jesteś jednym z nich. Żalosnym pracownikiem ktory boi sie ruszyc swojej (usunięte przez administratora) I tylko narzeka. To samo tyczy sie innych, was tchórze ktorzy tutaj wylewaja swoje żale a nikt nic z tym nie zrobi. Mam na mysli odejscie z pracy. Nie rozumiem was totalnie. Podobno na puławskim rynku az roi się od dobrych ofer, więc na co czekacie? Żałosne jest to co piszecie!!!

Nie polecam

Jak może taki dyrektor który nie zna się na zarządzaniu firmą zarządzać. Czy właściciele tego nie widzą że ten człeń się do tego nie nadaje. Sprawa dotyczy również przełożonych ktorzy naprawdę nie znają się na pracy a najwięcej dyskutują ze wszystkimi. Praca w tej firmie była porażką najlepszą decyzją była rezygnacja. ODRADZAM WSZYSTKIM

XYZ

Totalny brak szacunku do pracownika! Czysty wyzysk na ludziach,(usunięte przez administratora), ciągłe wmawianie że coś jest nie tak. Dyrektor totalny (usunięte przez administratora) Uciekajcie z tej firmy ludzie! Totalny brak doświadczenia u przełożonych. Pieniądze są marne za ciężką i w niektórych przypadkach niebezpieczną pracę. Mało to wypadków było? A szefostwo co? A (usunięte przez administratora) zrobiło byle po cichu żeby nikt sie nie dowiedział. To zło wróci do was łajdaki. A niech tą firmę szlag trafi, niech i całą ją ktoś spali i może nauczy was to czegoś.

Znajomy

Totalny (usunięte przez administratora)! Wyzysk ludzi! Mobbing przez tzw "brygadzistek" bez wiedzy o produkcji! Zwykły pracownik za najniższą pensje ma większe kompetencje i umiejętności od przełożonych. Dyrektor zadowolony z przebiegu sytuacji. Powodzenia aby tak Dalej. Karma wraca!!! Nie polecam ! NIECH KTOŚ ZAJMIE SIĘ TYM (usunięte przez administratora)

ZWOLNIONY

Przełożony do swoich podwładnych potrafi powiedzieć że będziemy pakować frytki w MCDONALD. Czysty wyzysk w tej firmie i niekompetentność przełożonych w tej firmie SZCZERZE ODRADZAM!!!

Uwazaj

Jeżeli nie masz doświadczenia to możesz je nabrać za darmo :) Jeżeli jesteś doświadczony to unikaj bo nic się nie nauczysz poziom lat .90 od biura po produkcje

RUKE

Dzień dobry, rozumiemy zdenerwowanie naszych pracowników. Jest to dla nas wyjątkowa sytuacja, ale nie chcemy, by wpłynęła ona na ciągłość funkcjonowania przedsiębiorstwa i miała jakikolwiek wpływ na zapewnienie miejsc pracy oraz świadczeń dla naszych pracowników. Podjęliśmy szereg kroków, mających na celu jak najszybsze usunięcie wszystkich skutków pożaru. W najbliższym czasie proces zostanie zakończony przez profesjonalną firmę sprzątającą. Doceniamy ogromne zaangażowanie naszych pracowników, którzy włączyli się w to działanie. Zależy nam na otwartej komunikacji i współpracy z naszymi pracownikami, dlatego organizujemy spotkania załogi, aby każdy mógł przedstawić swoje wnioski i uwagi dotyczące pracy. Doceniamy wszystkich, którzy rzetelnie pracują, i ich pracę nagradzamy premiami. Doświadczeni pracownicy mają szanse na awans i podwyżki, a także umowę na czas nieokreślony, którą posiada już wielu naszych pracowników. Wszyscy pracownicy informowani są o zasadach pracy w naszym przedsiębiorstwie. Jest nam przykro, że nie dostajemy takich sygnałów bezpośrednio, kiedy o nie prosimy.

Anioł Stroz Desperatow
@RUKE 18.09.2018 09:56

Pieknie o tym Panstwo piszecie. Profesjonalna fiirma sprzatajaca prawie miesiac po pozaze? Hmm... rychło w czas. Gratulacje. Jesli chodzi o ten wasz system premiowy i nagradzanie pracownikow. Nie piszcie o tym co mialo miejsce bagatela 2-3 lata temu, ma miejsce tylko dla pracownikow biurowych zatrudnionych na Slowackiego lub- pana ojca dyrektora. Wkoncu gdyby nie szary czlowiek nie mielibyscie grosza zeby sobie te premie przyznawac. To samo tyczy sie umowy o prace na okres nieokreslony. Jak to pieknie napisane. Wielu pracownikow takowa ma... napewno. Teraz przeliczcie sie jaki odsetek wszystkich osob zatrudnionych takowa posiada... no i co jaka liczba wam wychodzi. Chyba marnie dlatego taka cisza. A teraz zauwazcie jakie ci ludzie zajmuja stanowiska.... pewnie robi sie glupio co? Mi tam by bylo wstyd. A zebrania- ciekawa forma. Powiedz przy wszystkich co ci lezy na sercu. Tydzien pozniej z pokora przyjmij nagane bo raptem przestales wyrabiac norme a miesiac pozniej poczeka na ciebie wypowiedzenie. Ale oficjalnie poprostu jestes w firmie leniem i obibokiem. A tak naprawde niepotrzebnym klopotem. Trzeba cos zamiesc pod dywan... zwolnienie, ktos jest za dobry... zwolnienie... ktos jest niewygodny... zwolnienie. Poki siedzisz cicho to pracuj ponad norme i ciesz sie ze ci w terminie wyplaca cos co nazywaja pensja. Tak drodzy Panstwo szanujecie i doceniacie swoich pracownikow.

RUKE
@Anioł Stroz Desperatow 18.09.2018 11:31

Zaistniała sytuacja wymaga podjęcia odpowiednich środków, które są rozłożone w czasie. Miejsce po pożarze jest zabezpieczone, ale jego skutki muszą zostać usunięte w całości przez odpowiednie jednostki, które zostały poinformowane natychmiast po incydencie. System premiowy stosowany jest wobec wszystkich pracowników produkcji - wystarczy spełnić jasno określone warunki. Każdy pracownik ma również szansę na umowę na czas nieokreślony. Nie zwalniamy pracowników, którzy chcą dla nas pracować. Cenimy wszystkie uwagi, jakie otrzymujemy od naszych pracowników i zależy nam na właściwej komunikacji oraz współpracy.

Jarząbek
@Anioł Stroz Desperatow 18.09.2018 11:31

Aniele stróżu, piękne słowa prawdy. Ruke, co to są jasne zasady zatrudnienia? Wypłaty wynagrodzeń ponad najniższa krajowa i premii pod stołem z pominięciem odprowadzania należnych składek? Gdzie są przelewy z premiami skoro je placicie? Gdzie te premie w papierach, na paskach? Gdzie składki? To jest kryminał, a nie jasne zasady zatrudnienia.

Ghost Writer
@RUKE 18.09.2018 12:08

Z tym nie zwalnianiem pracownikow ktorzy chca dla Was pracowac, to bym polemizował.. A już napewno jeśli chodzi tu o dobrych pracowników.. parę sztuk możnaby wymienić ktorzy potrafili wypowiedzieć swoje zdanie i wkładać serce i duzy wysilek w ta firmę, by później przez niekompetencje osób "zarzadzajacych" czyt. przelozonych zostac zwolnionym..szkolenia menadżerskie jasno mówią "nie bój się zatrudniać pracowników lepszych od siebie". Niektórym ważnym osobom w tej firmie przydałoby się o tym nie zapominać. Pozdrawiam

Anioł Stroz Desperatow
@Ghost Writer 20.09.2018 12:42

Brawo... wszyscy o tym wiemy. Sa ludzie ktorzy wiele poswiecili tej firmie. Dzis nie maja nic. Wyksztalceni, znajacy firme na wylot... zostali z kwitem... nikt nawet nie zadbal o to by zrobic cokolwiek by zatrzymac ich w pracy. Poprostu nic...

Janusz Nosacz
@Anioł Stroz Desperatow 18.09.2018 11:31

A mnie bardzo interesuje kto pisze taką"prawde" o firmie a boi sie tego glosno powiedzieć? Piszesz tyle szczegółów wiec logiczne że jesteś jednym z nich tylko czemu boisz sie pójść do dyrektora lub tzw "elity" i powiedzieć glośno o swoich zastrzeżeniach? Boisz sie stracic pracy na która tak narzekasz?

blabla
@Janusz Nosacz 27.09.2018 06:16

Też się zastanawiam kto taki mocny tutaj, a w pracy pewnie (usunięte przez administratora) cicho i "tak panie dyrektorze". Mi nie pasowała robota to zmieniłem, jak kogoś nie stać na odwagę aby powiedzieć kilka słów albo poszukać innej pracy to bardzo dobrze, niech go wyzyskują

Aniol Stroz Desperatow

Witajcie Kochani. Teskniliscie? Ja bardzo. .. bardzo cieszę się że moje wpisy zmobilizowały firme Ruke do odpowiedzi. Choć chyba ktoś tam się zaciął i jak mantre ciągle powtarza te same słowa. Starali się wyjaśnić wszystko a ostatecznie nie wyjaśnili nic. Ale... oni już tak mają więc nie jesteśmy zdziwieni. Prawda kochani? Wasz Angel postanowił się dziś odezwać by przekazać wam bardzo ważną nowine. Otoż... niech oni ( czyt. Ruke) robią sobie te swoje zebrania z elitą a my... widzimy ( a raczej slyszymy lub jak kto woli czytamy) sie tutaj. Pamiętajcie że mozemy tu sobie pisać o wszystkich nieprawidłowościach. To pozwoli innym zedecydowac badz nie o podpisaniu cyrografu w owej firmie. I nie musicie się obawiać. Kto pisze na GoWork i co pisze na GoWork zostaje na GoWork. A ja obiecuje że czuwam i zrobie wszystko zeby Wam pomóc. Jak na Anioła przystało liznął Wasz aniołek troszkę i prawa pracy wiec służe pomocą. Pamiętajmy jednak, piszemy tylko prawde, nie plotki zasłyszane od innych, oraz co ważne- szanujmy się wzajemnie. To bardzo ważne w kwestii jakiegokolwiek porozumienia. No wiec... dzis juz Wam życze spokojnej nocy. Pamietajcie ze zaczyna sie weekend i Aniolek odpoczywa... moze baluje... a w poniedzialek widzimy się. Czuwajcie... ja ciagle czuwam. Buzka

Aniol Stroz Desperatow

Kochani Moi mili... Zacznijmy od poczatku. Jest wielu zwolennikow owej firmy. A wiec... mowiecie o swietnej atmosferze w pracy- ok. ale to wy ja tworzycie, wy biali murzyni wyzyskiwani jak nigdzie indziej. Pewnie dlatego sie tak kochacie bo wszyscy jedziecie na tym samym wózku. Wystarczy chciec. Jesli chodzi o zarobki hmm... polemizowalabym. Skonczyly sie czasy bialych murzynow. Jesli szczytem waszych marzen i ambicji jest najnizsza krajowa. Ok. Gratuluje. Brak premi, podwyzek, stazowego... no ale coz. Powiecie takie czasy. Czasy sa ciezkie a uwierzcie mi ze socjal na poziomie dostaniecie juz w bardzo podrzednych pulawskich firmach ale nie w Ruke. Ruke da ci co najwyzej aneks do umowy zeby pensje zmniejszyc. Ile takich aneksow podpisaliscie w tym roku. Bo ja wiem ile. To co znow łapka w gore kto podpisal aneks? Co sie tyczy umowy... a to ci dopiero- dranie wyszkolą i zwalniają... a no tak jest. Zwalniaja bo trzecią umowę trzeba podpisac na czas nieokreslony a Ruke tego nie robi. Ba malo tego 9 z 10 pracownikow jest tam albo z orzeczeniem o niepelnosprawnosci albo z urzedu pracy czyli wiadomo kto placi im pensje. A mozeze oni nie zatrudniaja na stale bo boja sie jeszcze ze trafi sie niespodziewana ciąża i nie daj Boże beda alimenty placic. A tak powaznie to wy wspaniali pracownicy broniacy Ruke jak lwice mlodych- macie umowy na czas nieokrelony? Łapka w gore ilu takich? Ile osob moze pojsc do banku wziac kredyt na mieszkanie? W sumie to i lepiej ze nie mozecie. Przy zarobkach 1600 zl na reke, odliczajac kredyt, jedlibyscie chyba te lustra ze stluczek. Jesli chodzi o dyrektora. A co on biedny moze. Przeniosł sie chlopina ze wsi Zamosc, do miasta Lublin... docelowo Pulawy. Jesli facet na stanowisku daje soba rzedzic szarym brygadzista z niespelna rocznym stazem to albo jest wychowywany przez kobiety ( a to patrzac na jego bliskich kolegow z pracy by sie zgadzalo ) albo nie obrazajac go jest zwyklym cipeuszem i czas zmienic stanowisko. Powinien jak co niektorzy w rzadzie- byc bezpartyjny. Na tym stanowisku kazdego powinien traktowac rowno. Wkoncu wszyscy pracujemy na renome firmy ale i jego przede wszystkim bo on jest tej firmy przedstawicielem. A wiec jesli np.chwali brygadziste czy jak tam zwał kierownika produkcji... niech i bialym murzynowm podziekuje. Bo to w glownej mierze ich zasluga ze jedni moga innym w d..e wchodzic. To oni daja ten żel, dlatego nie boli. Uff ale sie rozpisalam. Ktos kto cierpliwie wytrwal moja lekture do teraz- obiecuje juz koncze. Porusze tylko jeszcze temat owego pozaru. Macie racje. Modlcie sie wszyscy i Bogu dziekujcie ze macie gdzie pracowac Allleluja !!! Jescze pare lusterek w ofierze zlóżcie. Blagam. Ogarnijcie sie. Zgodnie ze wszystkimi przepisami swiata nie mieliscie prawa byc w poniedzialek w pracy. Haslo- mogliscie wziac wolne. Wolne to Wam pracownicy produkcji czy jak wolicie Hali B sie nalezalo tak sam jak co niektorym 500+. I nie powinno byc wam sciagane z urlopu. To pracodawca powinien Was poinformowac o wolnym a nie wy o niego prosic. I bohaterom tego powstania gratuluje. Zebraliscie sie. Solidarnosc. Kazdy pracowal. Tylko jak dlugo oczysczaliscie hale i przygotowywaliscie do stwozenia godnych dla siebie warunkow pracy? Ile zdrowia i nerwow was to to kosztowalo. Jeden dzien... jeden dzien a potem kazdy mial was gdzies... i w tym (usunięte przez administratora) i smrodzie kazali wam ruszyc z produkcja. Ale mogliscie wziac wolne.... Hmm... takze zycze wszystki pracy tej wspanialej firmie. Nauczycie sie doceniac inne zawody i innych pracodawcow. Z doswiadczenia wiem jedno- dobry pracodawca nie oglasza sie 365 dni w roku ze szuka pracownika. Owszem, sa ludzie ktorym sie nie chce. Wcale sie nie dziwie. Tez by mi sie nie chcialo za takie pieniadze. Desperatom bez wyksztalcenia- polecam ( wkoncu nie macie wyjscia) bezrobotny rolnikom- polecam ( wkoncu dorobicie na truskawkach, wykopkach czy innych krzakach), pierwsza praca- polecam ( docenisz innych pracodawcow), chcesz cos w zyciu osiagnac- uciekaj, podpal siebie a nie firme ( wkoncu desperaci musza miec gdzie pracowac) , spal papierosa- zrob cokoliwiek ale trzymaj sie z daleka. Dziekuje za uwage. AMEN

Alvaro
@Aniol Stroz Desperatow 18.09.2018 02:17

Wreszcie ktoś prawdę napisał

Soltys

Dom wariatow i (usunięte przez administratora). Ludzie musza pracowac w pogorzelisku w maskach!!!

Huzar
@Soltys 05.09.2018 06:44

Brawo wreszcie ktos napisalno pozarze i warunkach pracy bo przeciez wielcy dyrektorzy tuszuja sprawe ze sie nic nie stalo. Ludzie jedza na krawezniku, nie ma czym oddychac tylko spalonym plastikim i sadza. Sa omdlenia ale (usunięte przez administratora) bawi sie dalej

Sfrustrowana.
@Huzar 05.09.2018 18:01

Po co takie rzeczy pisać. Ja się cieszę ze firma mocno nie ucierpiała i mam prace. Przecież dyrekcja pozwoliła wziasc wolne na czas remontów a wolne stolowki so do dyspozycji. Widać komu zależy na firmie. Jeśli komuś nie pasuje niech poprostu odejdzie.

Pracownica
@Huzar 05.09.2018 18:01

Przecież pożar to nie jest codzienna sytuacja. Trochę zrozumienia!!! Cieszę się ze mam gdzie pracować i nie spłonęła cała firma i zamiast siedzieć na krewężniku wszyscy byśmy wylądowali ale na bruku

Sąsiad

Przechodząc obok firmy śmierdzi na kilometr Niestety pracownicy muszą pracować w takich warunkach.

Sasiedzi
@Sąsiad 09.09.2018 08:19

nikt nic nie musi, ja pracuje 3 lata i chce pracowac kolejne lata. a kolega sasiad z konkurencji ? Bo jaki normalny sasiad wejdzie na strone firmy zeby napisac komentarz ... jak ktos napisal, ciesze sie ze pozar nie zabral mi pracy !!!

Były pracownik

Nowy Dyrektor firmy Juszczak zwalnia ludzi bez przerwy kogoś. Ludzie mają go dość dlatego te podpalenia są pewnie

LPU
@Były pracownik 08.09.2018 15:09

Potwierdzam to istny tuman z tego dyrektora jak mozna tak ludzi bez przerwy zwalniać jeszcze trochę i sam będzie pracował

Tytus

kazdy miesiąc ktoś odchodzi warunki jak w latach 90 ,nie szanują ludzi

Flaming

Ludzie uciekają jak szczury z to acego okrętu ,nie polecam zła atmosfera pracy

Młoda
@Flaming 01.09.2018 16:32

Jakoś nie zauwazylam żeby ludzie uciekali. A nawet przeciwnie, ciagle ktos przychodzi i pyta o pracę wiec chyba zle nie jest.

Twardy pracownik

Nie polecam tam pracy, większe ego mają niż się znają, praca za najniższą krajową+ premia, umowa na okres próbny później na rok czasu. Elastyczność pracy zapomnij, normalnych warunków też..

Dawny pracownik

Nikt tu nie wytrzymuje psychicznie pracownik produkcji to najgorszy szkoda że wielcy kierownicy od siedmiu boleści tak myślą i tak traktują nie polecam

anonymous
@Dawny pracownik 11.08.2018 18:40

Popieram!! pracownika traktują jak śmiecia nawet przełożeni tak samo jak dyrekcja nie poszanują pracownika nie będą ich mieć

...
@anonymous 11.08.2018 18:42

Boże... kto takie głupoty pisze...

Witek

Niestety idealnie nie będzie nigdy. Jeśli komuś nie odpowiada może trzeba coś zmienić?

Mateo
@Witek 12.08.2018 11:51

Trzeba zmienić mentalność wiecznie niezadowolonych Dla mnie praca i atmosfera na duuuuzy PLUS

Pracus

Ciagle szukaja nowych pracownikow bo jak ktos przyjdzie to chwile popracuje I sie zwalnia ,ciezko ,ogromne wymogi ,normy nie do wykonania a kasa slaba. Totalnie nie szanuja pracownika. Nie polecam!!!!!

anonymous
@Pracus 28.07.2018 11:52

To prawda pracownika nie szanują w tej firmie ciagle im się rzuca kłody pod nogi wyzywa się i obgaduje pracownika za plecami to sa właśnie przełożeni w tej firmie

Zostaw opinię o Ruke Zbigniew Rus - Dęblin - puławy

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruke Zbigniew Rus