Spomet A. Nowatorski J. Mędrzak M. Adamczyk J. Kamiński Sp. j.

Adres: żywiecka 13, 43-300 Bielsko-Biała

NIP: 5470171664 KRS: 0000281160

Spomet A. Nowatorski J. Mędrzak M. Adamczyk J. Kamiński Sp. j.
3 5 6 1

Opinie o Spomet A. Nowatorski J. Mędrzak M. Adamczyk J. Kamiński Sp. j.

Mirek

Dodam tylko, że na magazynie jest jeden, co załadować auta z ciastka i nie potrafi, pracuje zawsze od 6.00 do 14.00, przy czym pracy to jest Góra dwie godziny, trzy łażenia po całym zakładzie, trzy siedzenia i opowiadania jaki film oglądał lub mecz. Ludzie mówili, że nawet potrafił onanizować się w mące.

Mirek

Nie, generalnie nie jest źle. Jak wszędzie. Jest parę osób, które nic nie robią, paru (usunięte przez administratora) wrzeszczących- np. Bukowski, którego słychać aż na cmentarzu, mało inteligentna Jadzia, podobno dyrektor ds zatrudnienia, ale da się przeżyć. ????

Honorata
@Mirek 26.11.2018 21:54

Forum służy do dyskutowania o tym, jak pracuje się w firmie, a nie o jej pracownikach. Obowiązujący nas regulamin zakazuje publikowania imion, nazwisk oraz jakichkolwiek innych informacji wskazujących na konkretną osobę. Jeśli ta zasada jest łamana, wpis może być usunięty. Pod tym linkiem znajdziesz wszelkie szczegóły określające, jakie treści mogą być publikowane, a jakie nie: http://motzgraphics.com/regulamin

Ala
@Honorata 26.12.2018 15:47

A może wiesz, jak najprościej skontaktować się z firmą?

Mirek
@Honorata 26.12.2018 15:47

Pani Honorato. Firmę tworzą ludzie i to oni wpływają na atmosferę pracy. Jeżeli pracownik jest niekulturalny, a przy tym także niekompetentny, uważam, że należy go wskazać. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to wygodne, ale liczy się prawda. Oczywiście pracodawca zatrudnia kogo chce, bo to jego biznes i on ponosi koszty i zyski swoich decyzji, dlatego główny wpływ na atmosferę pracy mają ludzie, o czym wcześniej. Natomiast cały czas jeszcze w Polsce mają pierwszeństwo układy, koleżeństwo, przed kwalifikacjami, wiedzą, doświadczeniem, kulturą. Niestety nawet mniejszość tych "złych", potrafi zniszczyć dobre relacje w firmie. Tak też jest i w Spomecie, chociaż i tam są pracownicy bardzo dobrzy.

Kasia

Szukają ludzi do pracy? Słyszałam dobre opinie. Powiedzcie coś więcej.

Mirek

Jednak ciasteczek nie polecam. Myszy, szczury to codzienność. Nawet na produkcję magazyn potrafi posłać martwego szczura w bigbagu chrupki... Łapy Ukraińców to brud i (usunięte przez administratora) Jedynie na eksport.

raven

potwierdzam wszystkie opinie tutaj napisane, omijajcie ten zakład z daleka, nie ma nic wspolnego z zakładem pracy chronionej, chodzi tylko o kase ktora dostaja od państwa za niepełnosprawnych, mają roboli za darmo i o to im chodzi, łamanie prawa ma miejsce na kazdym kroku, nie wolno zatrudniać niepełnosprawnych w porze nocnej, a oni to robia, nie ma pracy po 7 godzin dla ludzi z 2 grupa tak jak stanowi ustawa tylko orają po 8 i sa zmuszani do podpisywania papieru że sami o to proszą ...szczyt wszystkiego

anonymous
@raven 01.05.2016 12:31

mam 2 grupe mam cukrzyce nie moge w nocy pracowac da rady na 2 zmiany ja nic nie podpisze

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje nowymi ciekawostkami o Spomet A. Nowatorski J. Mędrzak M. Adamczyk J. Kamiński Sp. j.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Dziewiętnasty dołek

ETYKIETA GOLFA Ponieważ w golfa gra się w zwykle bez nadzoru sędziego czy arbitra, wiele zależy od uczciwości graczy. Wymagane są nie tylko dyscyplina i szacunek, ale także sportowe zachowanie - w każdym momencie, niezależnie od wagi i znaczenia współzawodnictwa. Już w XVIII wieku Szkoci uważali za najważniejsze, żeby w sporcie, w którym jest spora pokusa oszustwa zachowywać się porządnie… i to jest właśnie wykładnią sportowego ducha gry w golfa. BEZPIECZEŃSTWO ze względów bezpieczeństwa grę zaczynają panowie a panie mają swój obszar tee z przodu, na linii lotu ich piłek nigdy nie celuj w kierunku innych osób wykonując próbny zamach przed oddaniem uderzenia upewnij się, że grający przed Tobą znajdują się w bezpiecznej odległości, poza zasięgiem strzału jeśli piłka leci w kierunku innych graczy - krzycz “Fore!“ jeśli słyszysz okrzyk „Fore!” - kucnij i chroń głowę (zamiast zastanawiać się, skąd może lecieć piłka) uderzając z zagrożonego terenu, czym prędzej opuszczaj go po oddaniu strzału stój zawsze po prawej stronie rozgrywającego, nigdy za nim, przed piłką czy dołkiem stawaj w odległości co najmniej 2 metrów poza zasięgiem wzroku pochylonego gracza nigdy nie graj podczas burzy UPRZEJMOŚĆ okazuj uprzejmość już przed rozpoczęciem gry, pojawiaj się punktualnie i przedstawiaj po imieniu podczas strzału partnera nie rozmawiaj, staraj się zachować ciszę..... HISTORIA GOLFA Nikt dokładnie nie wie, gdzie i kiedy narodziła się historia golfa. Legenda głosi, że wymyślili go szkoccy pasterze owiec… pierwsze zapisy o grze pochodzą z roku 1457… wiadomo także, że chętnie grywała w golfa Maria Stuart a pierwszy klub golfowy założono w połowie XVIII wieku... Genealogia golfa do dziś pozostaje niezbyt jasna. Podobno już w średniowiecznej Europie istniało kilka gier polegających na uderzaniu do celu małej drewnianej piłki przy użyciu metalowych kijów. Na Zachodzie, na ulicach Francji i Włoch grano namiętnie w pallemaille (kiedy gra ta dotarła w XVII wieku do Anglii, wybudowano w centrum Londynu miejsce do gry nazywane do dziś Pall Mall). Na dużych otwartych przestrzeniach belgijskich miast rozgrywano mecze chole, a na holenderskich lodowiskach colfa. Można wnioskować, że to właśnie holenderscy marynarze „przywieźli swojego golfa” do Anglii i Szkocji. Źródła historyczne donoszą, że w 1457 roku król Szkocji James IV wydał edykt zabraniający gry swoim poddanym, którzy poświęcali na nią czas przeznaczony na obowiązkowe ćwiczenia łucznictwa. Zakaz został jednak szybko, zaledwie po pięciu latach, zniesiony. Król sam zaczął grywać w golfa bardzo chętnie i namiętnie. Jemu właśnie przypisuje się rozpowszechnienie gry (w formie zbliżonej do tej, jaką znamy obecnie) na terenie Anglii i Szkocji. Popularność golfa rosła od tamtej pory w zatrważającym tempie. W XVI wieku zdobył wielką sławę między innymi dzięki królowej Marii Stuart (Francuzce, która często grywała w tzw. caddie) i królowi Karolowi. W tych czasach właśnie (w 1552) zbudowano pierwsze pole golfowe w St Andrews, które istnieje do dziś i uważane jest za jedno z najpiękniejszych na świecie. XVIII wiek to kontynuacja wielkiego rozkwitu golfa. Powstawały w tym czasie nie tylko funkcjonujące do dnia dzisiejszego kluby (w 1744 roku powołany został do życia The Gentlemen Golfers of Leith), ale też stworzono pierwsze pisane reguły gry. W tym samym roku The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews przedstawiło pierwsze zasady: m.in. zakaz wymiany piłki podczas gry, zakaz usuwania drobnych naturalnych przeszkód, zakaz gry piłką przeciwnika. Zaledwie 5 lat później utworzono słynny klub St Andrews Society of Golfers, w 1759 roku przedstawiono grę w formacie Stroke Play, a w 1764 po raz pierwszy rozegrano turniej na polu 18 dołkowym (co stało się później tradycją).....kalinowepola.pl

msmb

Ja też pracuję w firmie Spomet od kilkunastu lat. Bardzo jestem zadowolona. Wiadomo, że pracować trzeba. Czasami jest luźniej, a kiedy indziej trzeba docisnąć tempo. Ale wiadomo, jest zamówienie, robota musi być zrobiona. Najistotniejsze jest jednak, że wypłaty ZAWSZE są na czas, można liczyć też na refundacje i zwroty finansowe. Ważne, że pracownicy nie są traktowani masowo lecz w potrzebie czy trudnej sytuacji życiowej, każdy może liczyć na wsparcie szefów. Pomimo różnych opinii na ich temat, ja zdania w tej kwestii nie zmienię. To naprawdę porządni i fajni pracodawcy. A pracownicy, którzy się zwalniają szukając lepszej pracy niejednokrotnie wracają. To o czymś świadczy....

Kama

Pracuje w tej firmie od kilku lat, system pracy mi odpowiada ponieważ idąc na halę produkcyjną wiedziałam że będzie to praca w trybie 3 zmianowym, warunki są standardowe jak w innych firmach a pracowałam na produkcji już w kilku i wygląda to zawsze bardzo podobnie. Ludzie z którymi współpracuję potrafią być mili, nawet z liderami i mistrzyniami da się dobrze żyć pomimo że muszą również od pracownika wymagać. Jeżeli chodzi o kwestię finansową to również nie ma źle, są comiesięczne premie, a wynagrodzenia zawsze wpływają na konto terminowo. Dodatkowo pojawiają się premie świąteczne oraz otrzymałam dofinansowanie do wczasów, i sprzętu rehabilitacyjnego. Uważam, że jak pracownik jest w porządku, to pracodawca również jest taki wobec swojego pracownika.

xyz

Pracuję w firmie Spomet od kilku lat. Dla mnie jest ok. Można otrzymać dofinansowanie do wczasów lub rehabilitacji. Spotkałam tu fajnych i wartościowych ludzi. Jeżeli ktoś szuka pracy gdzie przełożeni nic nie wymagają a "kasa" leci z nieba to życzę powodzenia.

Paranoje we Dwoje!

Rozbrajającym jest fakt zamiatania problemów pod dywan.....słowo leniwi jest nieprzekonujące bo tam nie ma takich osób!...Bogaty pan grający w golfa napisze parę słów! nie machając zegarkiem przed oczami...Panie Prezesie Jest Pan Tam?...wysoki w okularach!

Jarek

Czy nic dobrego nie możecie napisać? Idealnych firm nie ma a wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!!

tomek
@Jarek 08.02.2018 18:27

Masz racje pracuje w spomecie już długo to porządna fabryka kasa dobra jak teraz wszędzie W tym roku dopłacili wszystkim niepełnosprawnym do wczasów 1000 do 3000 a jak nie to dali kasę na rechabilitacja ci co piszą te złe rzeczy to pewnie myślą ze pensja jest za przychodzenie do pracy a kasy za prace

jozef

Pracowałem w tym zakładzie pare lat i szczerze powiem że nie panuja tam warunki które mogły by odpowidać jakiejkolwiek osobie pracującej,ponieważ jak już wiadomo zimą cieżko tam wytrzymać a latem znowu jak w piekarniku. Pracowałem już w nie jednym zakładzie i takiego mobingu jeszcze nie widziałem!!! ludzie na wyższym stanowisku czyli majstrowe i brygadzistki są nie kulturalne w stosunku do ludzi którym w jakimś stopniu należy sie szacunek bo i tak jak ona chca zyć normalnie pracować i mieć na swoje potrzeby... Jeżeli osoby pracujące tam na wyższych stanowiskach czują sie w jakiś sposób bedącym lepszym pracownikiem od ludzi którzy stoją przy produkcji to moge stwierdzić że nie maja serca i żle odnosza sie do innych ludzi jak do psów!! NIE POLECAM CIASTEK Z FIRMY SPOMET KTORE TRAFIAJA DO BIEDRONKI I INNYCH ODBIORCÓW !! ŻEBY NIE KUPOWAĆ PO PROSTU BO PRODUKT JEST NIE ŚWIEŻY SAM OSBIŚCIE KUPIŁEM W BIERDONCE CIASTKA I BYŁY TWARDE, NIEŚWIŻE....

SABINA
@jozef 08.01.2015 16:25

HEJ, PRACOWAŁAM W FIRMIE SPOMET PRAWIE 3 LATA(ZREZYGNOWAŁAM Z POWODU PRZEPROWADZKI) , ALE WCALE TAK ŹLE NIE WSPOMINAM, OTRZYMAŁAM DOFINANSOWANIE DO WCZASÓW, A W KOLEJNYM ROKU KASĘ NA ZAKUP OKULARÓW. PRACA JAK PRACA, NARZEKAJĄ CHYBA CI LENIWI HAHA, BO WIELE OSÓB PRACUJE TAM JUŻ OD LAT

anonymous

Jestem pracownikiem firmy Spomet od wielu lat. Dla mnie praca jest ok.Wiadomo "swoje" trzeba zrobić, jak wszędzie. Wypłata, wcale nie najniższa krajowa.Można uzyskać dofinansowanie do wczasów lub sprzętu rehabilitacyjnego. Nie rozumiem tych złośliwych wpisów. pracy na rynku jest dosyć. Więc jeżeli komuś w Spomecie się nie podoba tom nikt tam go na siłę trzymał nie będzie.

Żona

Mam pytanie czy może ktoś zgłaszał Spomet do PIP??

Eleonora

Ja mam serdeczną prośbę do Zarządu / Dyrekcji / Kadry Zarządzającej firmy Spomet, aby przyjrzeli się pracy niejakiej K.Młyniarskiej , ponieważ ta Pani najwyraźniej pomyliła sobie folwark niewolniczy z zakładem pracy, gdzie pracują LUDZIE. Delikatna sugestia aby pouczyć ją, żeby swoją frustrację wyładowywała np. w prywatnym domu. Myślę, że nie chcielibyście Państwo, aby postępowanie jednej osoby psuło wizerunek firmy jako pracodawcy. Pozdrawiam serdecznie.

M&M

Tutaj się zgadzam w 100% z panem Tomkiem. Układy i układziki w firmie Spomet a wiem o tym doskonale ponieważ pracowałam w tej firmie. Jeśli chodzi o prace to nie ma to nic wspólnego z zakładem pracy chronionej . Ludzie niejednokrotnie zmuszani są do wykonywania czynności ponad ich sile, ze nie wspomnę już o braku przerw gdzie po prostu nie mieści się to w głowie ! Wyzwiska typu i tu cytuje : Jesteście nienormalni ! Macie pracować tak żeby pot po dupie wam się lał ! Krzyki, wrzaski i notoryczne straszenie brakiem premii na porządku dziennym. Majstrowe niestety zamiast świecić przykładem, świecą owszem ale głupota, chamstwem i brakiem kultury osobistej ...

Ona1000
@M&M 07.02.2017 20:11

Witam. Mam pytanie odnośnie pracy na produkcji w firmie Spomet. Dostałam propozycję pracy w tej firmie tylko zastanawiam się nad paroma rzeczami. 1. Jak wygląda kwestia wypłaty. Ile się zarabia w tej firmie 2. Jak wygląda praca na produkcji. Jacy są pracownicy A przede wszystkim czy warto pracować w tej firmie Bardzo proszę o odpowiedź

Ona1000
@M&M 07.02.2017 20:11

Witam. Mam pytanie odnośnie pracy na produkcji w firmie Spomet. Dostałam propozycję pracy w tej firmie tylko zastanawiam się nad paroma rzeczami. 1. Jak wygląda kwestia wypłaty. Ile się zarabia w tej firmie 2. Jak wygląda praca na produkcji. Jacy są pracownicy A przede wszystkim czy warto pracować w tej firmie Bardzo proszę o odpowiedź

adolf

Czecho , ale mi się podobałas jak tam pracowałas w zime 1415.))

adolf

Hello Dwa lata temu byłem ciastowym i wyszedłem z zakładu nagle. Wiadomo dlaczego. Bo ludzie są tam co najmniej chamscy.. i trzeba robić za dwóch , dziwię się że jeszcze dziś widze ogłoszenie na ciastowego. Debilizm jak na lini tak w biurze , same babska z chamskim podejściem

KJ

pracowałam w kontroli jakości, tam co się wyrabia to tragedia. ciastka co spadną na podłogę są podnoszone i pakowane, a jak się zwróci paniom uwagę to wielka afera, a jak poszłam z tym wyżej do dyrekcji to poleciałam bez premii. PREZES takie kazał pakować, bo z odpadu nie ma zysku, a jak nie ma zysku to nie ma premii. niby stanowisko na kontroli jakości a i tak trzeba było pracować na produkcji.jeden na drugiego NIE wrzeszczy tylko KLNIE i wyzywa od najgorszych, mobbing straszny, obowiązków coraz więcej a stawka coraz niższa. tym co się udało uciec gratuluję, a tym co zostali współczuję.

raven

ten zaklad to jedna wielka porazka, kompletnie nie respektuja przywilejow osob niepelnosprawnych. Nie dosc że pracowac trzeba na 3 zmiany to jeszcze po 8 godzin, co w przypadku osob niepełnosprawnych jest prawnie zabronione.Kompletnie nie licza sie z ludzmi.Jeden wielki wyzysk i oboz pracy pracy.

Wr

Ten zakład to porażka pełną gębą. Brak poszanowania człowieka, wyzysk w czystej postaci. Harówka za psie pieniądze, a do tego ciągłe pretensje, krzyki i groźby. Warto też zauważyć na portalach z pracą, że oni co chwilę szukają ludzi do pracy bo kto się tam przyjmie i popracuje kilka dni od razu marzy żeby odejść jak najszybciej. Wrogowi bym tej pracy nie polecił a co dopiero bliskim znajomym. ZDECYDOWANIE ODRADZAM!

eM

Wyzysk człowieka. A to że zwie się zakładem pracy chronionej to tylko jest dla pieniędzy, a nie dla osób niepełnosprawnych. Zarząd hamski. Bardziej wyzysk niż dyscyplina. Kupowałem kiedyś nawet ich produkty, ale w porównaniu do innych to ffee. Lepiej kupić coś smaczniejszego. Na wschód byle nie truli naszych. A jeśli ktoś ma wybór to pracuje gdzie indziej.

oooo

Ja pracowałam w tym zakładzie i co powiedzieć? Brak słów dosłownie wyzysk za marne grosze praca sama w sobie nie jest zła ale psychicznie tam wytrzymać się nie da mobbing i jeszcze raz mobbing. Jeden wielki bród redukują etaty na sprzątaczki jedna na cały zakład a potem w soboty ciągną ludzi do pracy do sprzątania nawet nie trzeba mówić ludziom żeby się tam nie przyjmować bo oni sami nie chcą tam iść tylko czekać i się cieszyć aż ten obóz pracy zamkną

jas

spomet to wielka pomyłka nigdy tak nie pracowałem ogromny wyzysk i straszenie utrata premi brak kontroli a jak sa to sa załatwiane wiedomo jak tylko sobie bety kupuja nowe a klimy ludzia nie zamontuja a praca na magazynie to wyzyski jezdrzenie na placu do upaadłego nawet niemozna sie wody napic bo przetensje kiero... jest terz daremny karze tylko robic robic bez przerwy a jak cie niema to z innymi pracownikami cie obgaduje daremny zakład podsumuje słowami Arbeit macht frei nie polecam omijajcie z daleka prace w tym zakładzie

jaro

Wywalczyliśmy demokrację po to aby takie coś jak ten cały spomet miało rację bytu,a gdzie kontrole, BHP i PIP, chyba że dostali łapówki i cicho siedzą, na jakiej podstawie stawiają knoty zwane budynkami co robi nadzór budowlany też bierze.

babka

slyszałam o tym co piszecie a mieszkam ponad 30km od Bielska.masakra

Byly

Pracowalem tam kiedys. Absolutnie odradzam wszystkim szukajacym pracy. Natwest tympani najbardziej zdesperowanym. To oboz pracy nie majacy nic wspolnego z zakladem pracy chronionej. Ciezka fizyczna praca. Na wet zdrowy more nie nadazyc za robota(bo z praca to nie ma nic wspolnego)- to jest wyzysk w czystej postaci. Dyrekcja I zarzad wiedza o tym. Nie robia jednak nic,bo to najwieksze dranie I chamy jakich w zyciu spotkalem. Zdecydowane NIE! dla tego miejsca.

wse

Jest nowy nabór pracowników, czy coś się zmieniło? Płaca nadal 1600 dla utrzymania ruchu?

aga

Praca w systemie 3 zmianowym. Jak brak zamówień - urlop, jeżeli już nie masz "prośba" o bezpłatny. Atmosfera napięta, wrzaski i terror ludzi na "stanowiskach". Brak przerw lub góra 15 minut jak akurat coś nawali czy ktoś życzliwy Cię wymieni. Zarobki, najniższa krojowa i premia której odebraniem jesteś codziennie szantażowana... Zdecydowanie odradzam, zwłaszcza ludzią chorym bo z zakładem pracy chronionej nie ma to nic wspólnego. Warunki pracy bardzo ciężkie i zróżnicowane : w zimie marzniesz a w lecie mdlejesz z gorąca... Pracowałam tam i nie dałam sobie rady zarówno fizycznie jak i psychicznie - mobbing i jeszcze raz mobbing...

Zostaw opinię o Spomet A. Nowatorski J. Mędrzak M. Adamczyk J. Kamiński Sp. j. - Bielsko-Biała

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spomet A. Nowatorski J. Mędrzak M. Adamczyk J. Kamiński Sp. j.