Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej - CDL
4 9 6 1

Opinie o Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej - CDL

XXX

Nie polecam pracy w tej Firmie. Atmosfera nie sympatyczna, pełno obowiązków za Śmieszne pieniądze. Praca dla takich co podejmują się pierwszej pracy. Najlepszy jest Przedstawiciel pan Ce.... kawał Sk.......a (miałem tragedię rodzinną a ten że mam być w pracy i nic go nie obchodzi) Ciągły stres, wyzysk, brak szacunku do pracownika. Szefowa... szkoda słów. Cieszę się że mnie tam już nie ma. Współczuję obecnym pracownikom tego bur**lu bo inaczej tego nazwać nie można.!!

Łucja
@XXX 30.12.2018 12:42

Twoja opinia być może sprawi, że więcej osób zacznie brać czynny udział w dyskusji na temat pracy w Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej - CDL. Szkoda jedynie, iż nie postrzegasz dobrze tamtejszej atmosfery. A co powiesz o zarobkach? Ich wysokość jest już w miarę zadowalająca? I proszę, żebyś następnym razem miała na uwadze fakt, że na forum nie posługujemy się absolutnie żadnymi danymi personalnymi.

Cezary Kusiński
@XXX 30.12.2018 12:42

Wypadałoby abym też zajął stanowisko w tym co napisał rzekomo pracownik strasznie niezadowolony z mojej pracy Po pierwsze nie będę ukrywał się pod nickiem bo niestety z ludźmi jest tak że rzadko Kto powie ci coś prosto w twarz ale w internecie potrafi pisać niestworzone rzeczy jeżeli chodzi o sytuację że ktoś nie poszedł na urlop bo trzeba było przyjść do pracy jest to wierutna bzdura ponieważ nieraz zdarza się że ktoś ma jakiś problem w rodzinie musi zostać z dzieckiem albo nie może przyjść do pracy z powodu problemów żołądkowych i sam osobiście wsiadam na samochód jako kurier i odbieram materiał z przychodni miało to miejsce nie raz i jakoś nie mam z tym problemu Po drugie jeżeli ktoś wspomina o atmosferze w firmie to warto byłoby troszkę posypać głowę popiołem ponieważ jeżeli ktoś nie jest pomocny innemu człowiekowi na tym samym stanowisku to trudno powiedzieć żeby później wszyscy go lubili i tak sami z siebie mu pomagali niestety jak w każdej pracy jak sobie ułożyć stosunki tak później pracujesz Co do zarobków każdy ma możliwość wzięcia nas siebie dodatkowych obowiązków i nasz wspólny przełożony na pewno to rozważy nie jeden pracownik wykonuje pracę ponad minimum i jest za to wynagradzany w przypadku planowanych urlopów regularnie pracownicy mają możliwość względem własnych potrzeb planowania wolnego nawet jeżeli ktoś się w międzyczasie rozchoruję to wprowadzany jest plan zapobiegawczy a w wypadku ostateczności jako przedstawiciel znam swoich klientów i zawsze mogę wziąć na samochód i uratować jeden dzień lub dwa żeby praca szła dalej tak naprawdę niezadowoleni są ci Pracownicy którzy wychodzą z założenia że zrobię minimum ale nie dają więcej od siebie więc w jaki sposób ktokolwiek może cokolwiek zaproponować osobie która nie wykazuje się chęciami ciągle narzeka i marudzi jak to jest nieźle ale nie robi nic żeby chociaż trochę wykazać się w pracy w cdl jest jak u każdego innego pracodawcy i nie różni się ta firma czymkolwiek od innych globalnych laboratoriów Z tą różnicą że u nas jeżeli człowiek ma problem pracuje rzetelnie i opinie współpracowników są o nim dobre nic nie stoi na przeszkodzie żeby nawet jeżeli ma jakiś problem wejść do szefowej i z nią spokojnie usiąść i porozmawiać Jestem ciekaw jak wielu firmach istnieje taka możliwość żeby spotkać własnego szefa oko w oko dla mnie wszystkie te opinie są dosyć dziwne ponieważ wynika z nich że są to wszystko byli Pracownicy którzy w jakiś niemiły sposób rozstali się z firmą nie znam wszystkich powodów ale nie raz zdarzyło się że pracownik pozostawił miejsce pracy nie odbierał telefonów Nie można było na niego liczyć nie będę wypowiadał się w kwestii prace laboratorium i laborantów ponieważ od tego są inne osoby a ja po prostu się na tym nie znam ale w zakresie kurierów widzę jak wygląda praca i pracują u nas ludzie po 13 piętnaście 18 lat przychodzą rano z uśmiechem do pracy wykonując swoje obowiązki i z uśmiechem wychodzą co więcej z wieloma pracownikami Utrzymuje kontakt prywatny często ze sobą gadamy wieczorem o pierdołach jak to ludzie i zawsze jeżeli mają jakikolwiek problem albo potrzebują mojej rady w zakresie likwidacji szkody serwisu samochodu czy nawet zakupu płynu do spryskiwaczy nigdy nie było tak że ich olałem

Łucja

Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej - CDL właśnie w tym momencie poszukuje nowych pracowników. Zapewniają im przyjazną atmosferę w pracy, a także szkolenia zawodowe, które pozwalają pozyskać wiedzę i umiejętności niezbędne do pracy na nowym stanowisku. Zachęcam zatem do odwiedzenia ich oficjalnej strony internetowej: http://www.cdl.pl/kariera Zdecydujecie się na wysłanie do nich swojego CV? Jestem bardzo ciekawa, co właściwie o tym sądzicie.

ona

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Pracowałam w tej firmie i nie polecam nikomu. Ciągły stres, wyzysk, brak szacunku do pracownika.

Łucja
@ona 19.10.2018 18:58

Rozumiem, że aspekty, o których nadmieniłaś w swoim poście, zaważyły w jakiś sposób na Twoją ocenę tego pracodawcy. Jednak chyba nie warto go oceniać aż tak jednostronnie. Jak długo pracowałaś w Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej - CDL? Proponuję, żeby w swoim kolejnym komentarzu opisała atmosferę, jaka panowała między pracownikami tej firmy. Możemy na Ciebie liczyć?

Proteus v.
@Łucja 14.12.2018 17:08

Otóż właśnie. Trafiłaś Łucjo w samo sedno problemu. Moje trzydziestoletnie doświadczenie w pracy w różnych laboratoriach, państwowych, prywatnych, szpitalnych (praca ciągła) i przychodnianych wskazuje, że młode kadry są niestety coraz gorzej przygotowane do zawodu. Przede wszystkim w zakresie wiedzy merytorycznej a może i nawet w większym stopniu w sferze praktycznej. Najnowszym przykładem jest absolwent jednego z wydziałów analityki medycznej, który nie miał pojęcia, że rozmaz krwi należy zabarwić przed obejrzeniem pod mikroskopem. Nie są oni też przygotowani na to, że praca w laboratorium jest nierozłącznie związana ze stresem bo mamy do czynienia z materiałem biologicznym (często nieodtwarzalnym, nieprzewidywalnym), aparaturą (awaryjną i też nieprzewidywalną), presją czasu (zawsze go za mało), porażającą niekompetencją lekarzy i (zwłaszcza) pielęgniarek, zestresowanymi i rozhisteryzowanymi (najczęściej) pacjentami. Wyzysk ?? O co chodzi ?? Że trzeba pracować ?? Każda praca jest wyzyskiem, bo jest przymusem i koniecznością życiową. Brak szacunku dla pracownika ?? Jeśli podpisujesz umowę o pracę, to zobowiązujesz się do pewnych rzeczy i musisz się z tego wywiązać. Pracodawca zobowiązuje się do tego, że będzie za tę pracę płacił. Ile, to jest już sprawa między stronami. Jeśli według pracownik za mało, to nikt nikogo na siłę nie trzyma. A tak w ogóle, to życie jest niesprawiedliwe, bywa złośliwe i wredne. Od nas samych zależy, jakie ono będzie i nie da się ciągle obwiniać innych.

Łucja

@P, czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat pracy w firmie Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej - CDL? Czy jesteś aktualnie pracownikiem firmy? Mógłbyś podzielić się informacjami na temat możliwości rozwoju w Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej - CDL? Czy dla pracowników organizowane były/są szkolenia i kursy podnoszące ich kwalifikacje?

Proteus v.
@Łucja 29.05.2018 20:45

Witaj Łucjo, jestem pracownikiem CDL od 10 lat. Nigdy nie zawiodłem się na właścicielce. Zawsze dotrzymuje złożonych obietnic, należy tylko być w porządku w stosunku do firmy. Jeśli chodzi o kursy i podnoszenie kwalifikacji nikt nigdy nie spotkał się z odmową finansowania i nieobecności w pracy z tego powodu (oczywiście, jeśli nieobecność nie koliduje drastycznie z bieżącym grafikiem).

Były pracownik
@Proteus v. 03.06.2018 13:38

Ciekawe ile zostało Ci pracowniku zapłacone za taka opinie. Bo to wszystko to kłamstwo! Byłam/bylem pracownikiem tam i to najgorsze co mnie w życiu spotkalo! Szefowa... szkoda słów. A najnowszym hitem które jest niezgodne z prawem jest to że za "zbyt długie " przerwy szefowa zabiera pracownikom urlop. Dokładnie 5 i 3 dni w zależności od stażu pracy. Jakim prawem ja się pytam??!! Cieszę się że mnie tam już nie ma. Współczuję obecnym pracownikom tego bur**lu bo inaczej tego nazwać nie można.!!

anonymous
@Były pracownik 26.06.2018 16:28

Cóż moja droga/mój drogi, jeśli uważasz, że za "takie opinie trzeba płacić", to na prawdę mi Cię żal. Jeśli ktoś uczciwie pracuje i nie lata co 15 minut na papierosa albo na kawkę do pokoju socjalnego, to nic złego go nie spotka. Łatwiej zauważyć źdźbło w oku bliźniego, niż belkę we własnym.

Albercik
@Proteus v. 03.06.2018 13:38

Witam!!! Pracowałem w cdl oddział Wa-wa byłem zadowolony z tej pracy. Na początku miałem dwie umowy zlecenie następnie dwie umowy o pracę na czas określony i miesiąc przed końcem umowy kierowniczka zagwarantowala mi że będę miał podpisaną umowę na czas nieokreślony ale około 10 dnii przed końcem umowy zadzwoniła do mnie że nie przedłuży ze mną umowy. Jak się dowiedziałem to na moje miejsce zatrudniła synka pielęgniarki. Otco plecy i znajomości.

klos

Dziadostwo nie firma mimo upływu ponad 30 godzin nadal nie mam wyników i nie odpowiadaja na moje maile...firma oszust..

kloss
@klos 27.07.2018 20:47

To może rusz się i odbierz wyniki z przychodni.

klos

Zrobiłem badania i mimo upływu 30 godzin nadal nie ma wyników na koncie nie odpowiadacie na maile..robicie sobie jaja z ludzi to kpina a nie poważna firma nie polecam usług

Łucja

@Proteus v., dziękuje za Twoją opinię na temat atmosfery w firmie. Na pewno będzie ona bardzo przydatna dla osób, które planują podjąć zatrudnienie w tym miejscu. Czy możesz wypowiedzieć się na temat możliwości rozwoju w firmie? Jak wygląda ten aspekt w CDL? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia?

Łucja

@Proteus v., dziękuję za merytoryczną odpowiedź. Atmosfera w pracy jest bardzo istotna. Jak oceniasz ten aspekt w CDL? Powiesz nam coś na temat benefitów pozapłacowych w firmie? Czy pracownicy takowe otrzymywali bądź otrzymują? Podziel się z nami informacjami na ten temat.

Proteus v.
@Łucja 04.06.2018 18:56

Owszem, zdarzają się bony do różnych sklepów, chociaż wśród pracowników nie ma jakiegoś szczególnego ciśnienia na tego rodzaju dowody uznania. Jest to traktowane jako miły gest, ale nie ma żadnej atmosfery oczekiwania na to. Corocznie jest mega impreza w Irish Pubie w Łodzi z wspaniałą całonocną zabawą i noclegiem w hotelu Grand. Zabawa jest tym lepsza, że w CDL nie ma niezdrowej konkurencji między labami z różnych miast. Jest duża ilość pracowników z długim stażem w firmie i znamy się dzięki tym imprezom od lat i lubimy się i dlatego Łódź nie warczy na Warszawę, Warszawa nie warczy na Skierniewice, Skierniewice nie warczą na Radom albo Włocławek itd.

P

Jako nowy pracownik z niedługim stażem pracy w firmie uważam ze opinie powyżej sa niesprawiedliwie wystawione. Mam wielki szacunek do p. Maryli która zarządza tyloma laboratoriami i działają one na naprawdę wysokim poziomie. Przykre ze ludzie odchodząc z miejsca pracy robią taka reklamę..

Łucja

@Robert czy od czasu Twojej ostatniej wypowiedzi warunki pracy zmieniły się na lepsze? Mamy rynek pracownika i wiele firm zmienia politykę z dnia na dzień. Jak jest w tym wypadku? Dzielcie się swoimi przemyśleniami, jestem ciekawa jak jest w 2018 roku.

krystyna

Bardzo wysoka jakość usługi pobrań komercyjnych. Pani Dorota -wysoki profesjonalizm, bez problemu można się dodzwonić, przyjazd w terminie dogodnym dla pacjenta , a przede wszystkim jakość samego pobrania, zwłaszcza że u mojej mamy jest ogromny problem z żyłami- nawet w szpitalu ma zakładany dostęp centralny, a Pani Dorota bez problemu wkłuwa się za pierwszym razem. Jestem ogromnie wdzięczna za fachowość i ogromną empatię do pacjenta Krystyna

Keracz

Bardzo słaba jakość obsługi Zapomniano po pobraniu pieniędzy o czekającym kloenciena pobranie krwi Punkt w Łodzi przy ulicy Jaracza

Robert

Bardzo słaba firma, która ani nie zapewnia szkoleń, ani nie daje możliwości rozwoju, ani nie wynagradza w sposób przyzwoity swoich pracowników. Nie polecam!

szczur

jak w każdej firmie, wszystkie smaczki a raczej smrodki wychodzą z czasem. brak możliwości rozwoju jeśli nie jest się diagnostą, chętnym do pracy na 3 zmiany i z ewentualnymi wyjazdami np na pobrania, czy dyżury do szpitali do innych miast O.o można powiedzieć że tu praca jest jak w fabryce, a nie w laboratorium diagnostycznym. duża rotacja pracowników nikogo nie dziwi poza szefową która nie dba zbytnio o starych - wiernych pracowników i mówi że ma biurko pełne cv. z pensji oczywiście da się przewegetować do następnego miesiąca, ale to nie życie bo po pracy ochotę ma się jedynie na sen a nie normalne życie. zagadką jest też polityka i kryteria przyjmowania nowych pracowników - którzy nie dostają UOP tylko UZ i mają srogo w nosie nawał pracy z jakim wszyscy się borykają. tzn UOP się zdarza, ale jak się "podpadnie" szefowej np zbyt częstymi zwolnieniami zdrowotnymi to potem potrafi okrutnie się mścić. dodatkowo nie ma szans na zatrudnienie właściwej ilości ludzi do tak dużej ilości badań przez co dziewczyny są przeciążone. miejsce dobre na odbycie praktyk - intensywna nauka w ekstremalnych warunkach, ale nie na pracę na dłuższy czas. możliwe że kiedyś taka pozycja "młodego drapieżnego kapitalizmu" wyjdzie bokiem kierownictwu, ale oni są tak zadowoleni z siebie że nie widzą nic poza możliwością kupienia sobie nowych samochodów służbowych, a szeregowy pracownik nie zarabia z bazy więcej niż 2300

Szara
@szczur 30.10.2016 19:56

Tak jest niestety w prawie każdym prywatnym laboratorium. O szeregowego pracownika się nie dba, bo na jego miejsce jest kilku innych. Nieważne, że ludzie się zwalniają po roku czy dwóch, bo znajdują coś lepszego. Zawsze można zatrudnić świeży narybek. W moim przypadku warunki pracy (ciasno, za mało miejsca, słaba pensja) w stosunku do ilości obowiązków i braku jakiejkolwiek premii (no bo po co komuś dać coś ekstra?), skutkowało tym, że poszukałam czegoś innego . Wiele rzeczy mi się nie podobało w tej pracy. Postawa kierownictwa również.

Robert
@Szara 07.04.2017 15:29

Zgadzam się w 100%

Zostaw opinię o Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej - CDL - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej - CDL